SACCSIV – blog ortodox

Masacru in Kenya: “Moarte crestinilor!”

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 4, 2015

Iata ce putem citi la Masacru in Kenya: “Moarte crestinilor!” de pe blogul PIETRELE VORBESC:

In Kenya seria de atacuri asupra crestinilor de catre islamisti continua, cu un atac asupra unei universitati. Ieri, membrii gruparii somaleze islamiste Al Shabaab (“tineretul”) au luat cu asalt Universitatea Garissa. Au executat cei 2 paznici ai complexeului, iar apoi i-au separat dintre studenti pe cei crestini si i-au executat.

In acest atac au cazut victime 147 de persoane si 79 au fost raniti, depasind numarul de victime aleatacului din mall-ul Nairoboi, ale aceleiasi grupari, din 2013, cand au omorat 67 de crestini.

kenya

Patru dintre ucigasi au fost inconjurati intr-un dormitor, dar s-au sinucis detonandu-si vestele cu explozibili. Al cincilea terorist a fost reportat ca fiind arestat.

Conform martorilor prezenti in Universitatea Garissa in momentul atacului, militantii islamici au fost atenti in separarea crestinilor de musulmani inainte de a incepe masacrul crestinilor. Kenya este o tara majoritar crestina (83%), musulmanii reprezentand doar 11% din populatie.

_82097928_82097320

Collins Wetangula, vice-presedinte al uniunii de studenti, a declarat ca a auzit din camera in care se afla, cum teroristii deschideau usile, intrebau oamenii ce se aflau in camere, daca sunt musulmani sau crestini, iar “daca cineva raspundea ca este crestin, il impuscau pe loc. Cu fiecare impuscatura pe care o auzeam ma temeam ca eu urmez.”

Guvernul kenyan l-a numit pe Mohamed Kuno, unul dintre liderii gruparii Al Shabab ca responsabil pentru acest atac.

_82090425_a6e2f49d-59c6-4e6b-9dd6-c7dc55aac9e8

Mohamed Kuno a fost directorul scolii islamice din Garissa pana in anul 2007 cand a demisionat.

Al Shabab a declarat ca atacul asupra universitatii a fost facut pentru ca ei se afla in stare de razboi cu Kenya. Trupele Kenyei au intrat in Somalia in anul 2011 intr-o incercare de a opri islamistii sa mai atace orasele aflate la granita. Rezultatul acestei masuri a fost negativ insa, pentru ca gruparile islamiste si-au intensificat atacurile in Kenya dupa acest eveniment.

Gruparea Al Shabaab are un istoric lung de atacuri in care a avut ca tinta crestinii. Doar in ultimele cateva luni:

– 2 decembrie 2014: membrii gruparii Al Shabaab au atacat o tabara de muncitori ce dormeau langa santierul de lucru, aflat langa orasul Mandera, din apropiere cu granita somaleza. Crestinii au fost separati de restul grupului si executati. 36 de crestini si-au pierdut viata in atac.

– 22 noiembrie 2014: Al Shabaab a atacat un autobuz si a masacrat 28 de pasageri crestini. DIn nou, pasagerii musulmani au fost lasati in pace, si doar cei crestini au fost executati.

– 24 august 2014: Al Shabaab au rapit un grup de 4 vanzatori ambulanti. Trei dintre ei, musulmani, au fost eliberati. Al patrulea, un crestin, a fost decapitat.

– 15 iunie 2014: Aproximativ 50 de membri ai gruparii au atacat oraselul Mpeketoni. Au mers din usa in usa, tipand “Allahu Akbar” si impuscand pe cei ce raspundeau ca sunt crestini. 57 de crestini au fost executati, 6 dintre ei copii.


Surse:

  1. http://www.raymondibrahim.com/muslim-persecution-of-christians/are-you-muslim-or-christian-death-to-christians/
  2. http://edition.cnn.com/2015/04/02/africa/kenya-university-attack/
  3. http://www.bbc.com/news/world-africa-32169080
  4. http://www.laprensasa.com/309_america-in-english/2822835_al-shabab-claims-responsibility-for-killing-36-quarry-workers-in-kenya.html
  5. http://morningstarnews.org/2014/11/al-shabaab-executes-28-non-muslims-in-northern-kenya/
  6. http://www.newvision.co.ug/news/659031-suspected-al-shabaab-militants-behead-kenyan-driver.html
  7. http://morningstarnews.org/2014/06/christians-targeted-in-massacre-by-al-shabaab-in-kenya/
  8. http://indiatoday.intoday.in/story/indian-shot-in-nairobi-terror-attack/1/311235.html

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Movie Zone said, on aprilie 4, 2015 at 11:18 am

    cu parere de rau aflam ca astfel de activitati s-au intensificat in ultima perioada

    Apreciază

  2. nikodim said, on aprilie 4, 2015 at 12:20 pm

    Intr-un viitor si in Tara noastra vor fi 10-11% musulmani in speta proveniti din tarile islamice tulburate de razboaie, primiti cu toleranta crestina aici si acum si in viitor si care drept multumire vor dori insistent sub stindardele lor negre cu sabii curbate, sa ne arate drumul „corect” spre „paradisul” lor cu multe fecioare usuratice. Dar poate ca am eu o perceptie exagerata… si exemplul de „expresie a pacii si beatitudinii islamice”,Kosovo, nu exista? Sau cartierele si localitatile exclusiv islamice din occident, cu militiile lor si legile lor religioase „foarte tolerante” si „foarte dispuse la integrarea in valorile europene” nu exista??

    Apreciază

    • mihai said, on aprilie 4, 2015 at 8:30 pm

      de exemplu in dobrogea unde musulmani sunt ceva mai multi

      Apreciază

      • nikodim said, on aprilie 4, 2015 at 10:32 pm

        Poate musulmanii bastinasi nu se vor preta in majoritatea lor la acte de violenta, ca totusi au trait intre romani, au vecini, au cunostinte, prieteni, s-au salutat ani de zile unii cu altii. Insa microbul urii poate fi foarte usor sadit prin actualele tehnologii de manipulare a maselor, mai ales a tinerilor fara experienta de viata si fara un viitor clar, tineri care sunt carnea de tun perfecta pentru asemenea „revolutii”. Nu e mare lucru ca „activistii” vreunor ONG-uri pentru „drepturile minoritatilor”, sau ceva „teologi” din emirate sau din regatele islamice, sa le ia mintile cu indoctrinarea necesara si cu consistente momeli materiale. Dar in timp, dupa valurile succesive de refugiati musulmani in Europa si implicit la noi in Tara, din cauza politicii criminale de toleranta a strainilor pana la disparitia autohtonilor, este indubitabil ca se va forma o diaspora islamica din ce in ce mai puternica care se stie ca nu se va integra in veci in „valorile europene” si care prin forta si violenta dictate de insasi legile lor religioase, aceasta diaspora islamica isi va impune regulile. Si atunci o sa ne iasa pe nas si noua si urmasilor nostri, toata aceasta toleranta bolnava impusa in prezent de neo-politrucii euroatlantici.
        Cazul Kosovo este concludent. Acum 60-70 de ani era populat in majoritate de sarbi, care i-au primit din mila pe refugiatii albanezi din Albania dictatoriala si care au profitat la maximum de aceasta mila crestineasca a sarbilor ca de o slabicune tocmai buna de exploatat pana au devenit majoritari. Dupa care si-au manifestat din plin „recunostinta” sfasiindu-i pe sarbi si sfasiind Serbia fara scrupule, cu tupeu si satisfactie…evident cu girul direct al „celei mai democratice democratii din lume” care a instalat in fruntea noului frankenstein statal Kosovo, la vremea respectiva, un interlop international albanez, Hasim Tacici, criminal, traficant de arme, de droguri si de organe omenesti.
        La fel s-a intamplat si in Siria, care buna-rea, a oferit de-a lungul catorva decenii casa si masa refugiatilor palestinieni din Israel, care refugiati tot din „recunostinta” pentru poporul sirian s-au unit cu internationala terorista finantata de „lumea civilizata”,adica cu taietorii de capete ai statului islamic ISIS si acum in momentul acesta ataca fara scrupule Damascul care nu i-a lasat sa moara pe drumuri.
        S-ar putea trage niste concluzii din care sa se puna la punct o politica mai inteleapta pentru imigrantii de acest fel…insa cine sa faca asta in Tara noastra devenita colonie de neo-iobagi unde niciun lider autohton nu mai are drept de decizie la nivel de stat?

        Apreciază

      • ETRN said, on aprilie 5, 2015 at 12:41 am

        Nikodim,
        că bine zici.

        Apreciază

    • Irina said, on aprilie 6, 2015 at 12:02 pm

      Si eu cred ca nu trebuie sa dam prea mult nas islamicilor. Altfel riscam din cauza avorturilor in numar mai mare decat nasterile acestia sa ne cotropeasca si sa ne impuna islamul. Tara paguboasa este aceasta atitudine de toleranta dusa la extrem propagata de ocultistii care conduc UE si alte institutii globaliste. Pacat deorece crestinii nu inteleg ce se intampla, ac de fapt sunt niste marionete in mainile unor satanisti. Si se considera foarte trendi ca au luat fata asta de toleranti fata de orice religie sau popor, dar nu reusisc sa fie toleranti in propria casa, nu mai sunt in stare sa-si mentina intacta familia.

      Apreciază

  3. Exacustodian said, on aprilie 4, 2015 at 12:21 pm

    Saccsiv

    De ce nu postezi comentariu meu, de fapt adresarea mea către cei de la sri ? E acolo la articolul despre Ungaria

    Apreciază

  4. nikodim said, on aprilie 4, 2015 at 1:03 pm

    Un „demon pseudo-bolsevic” atentioneaza la ONU ca are loc o prigoana impotriva crestinilor in lume:

    http://news.yahoo.com/russias-lavrov-says-crimes-against-mideast-christians-genocide-204225504.html

    Nu-i valabila atentionarea. Ar fi fost valabila doar daca venea din partea „celei mai democratice democratii din lume”, dar ea, „vocea democratiei” singura voce mondiala autorizata moral sa confirme sau sa infirme ceva, deocamdata tace, asa ca pana una alta crestinii care mor macelariti defapt nu exista si toata lumea conform statisticilor „democratice” este fericita si traieste in pace. Baietii „taietori de capete” si maidanezii ucrainistanezi, sunt „minori” crescuti cu lapte praf in „centrul de plasament al comunitatii internationale civilizate”, asa ca ar fi exagerat sa se ia cineva de ei „saracii”…si pentru ce??? Pentru niste oarecare crestini omorati acolo din joaca cu cutitele a „baietilor” si inca in scopuri „nobile” de instaurare a „democratiei globale”? Chiar ar fi o pierdere de vreme orice dezbatere internationala pe tema asta. O bagatela…

    Apreciază

  5. bacalion said, on aprilie 4, 2015 at 8:28 pm

    Reblogged this on FĂRÎMITURI.

    Apreciază

  6. Radu said, on aprilie 4, 2015 at 8:45 pm

    Eu nu inteleg ma astia nu au armata nationala politie servicii sa ii apere ? ce boala?
    E aiurea s-a mai intamplat la ei de cateva ori? sau sunt incompetenti nu sunt in stare sa isi apere cetatenii?

    Intreb ca mi se pare bizar nu stiu lucrurile astea se pot afla in avans de catre politie servicii si prevenite.

    Indiferent ca erau ortodocsi sau ce erau ei (catolici,protestanti) eu ii consider martiri pana la urma pentru sacrificiul pe care l-au dat pentru credinta lor.
    Dumnezeu sa ii ierte pe toti cei care au murit si sa ii primeasca in Imparatia Lui !

    Apreciază

    • ETRN said, on aprilie 5, 2015 at 12:46 am

      Da, dragule, au servicii,au armată,sigur că stiu dinainte ce au de gând să facă.
      Dar uiți un lucru: trebuie să si vrea să oprească totul…

      Apreciază

  7. john said, on aprilie 6, 2015 at 3:45 pm

    Eu sunt Kenya. Și București 1944. Și nu tac.Cei care erau Charlie Hebdo,nu va mai puneti la copertele voastre de FB..televiziunile de spalat creiere si realizat programe,presedinti si ministri, popor fara numar fara numar..De ce nu iesiti pe strazi sa marsaluiti si sa va puneti pe piept si inscriptia:”EU SUNT CRESTIN”????DE CE DOMNILOR?
    Vineri, 3 aprilie 2015, la Universitatea din Garissa, Kenya, 148 de tineri au fost executați pentru că nu au mințit când li s-a pus o întrebare simplă.
    Atacatorii au intrat, au întrebat care e musulman și care e creștin și s-au pus pe ucis. Așa de simplu. Pare un caz asemănător cu cel de la Paris, nu?
    Au trecut trei zile de atunci și facebook-ul nu a fost inundat de mesaje „Eu sunt Kenya” sau Doamne-ferește! „Eu sunt creștin„. Televiziunea Română nu a făcut „speciale” în care să se dezbată tragedia, nici măcar de un amărăt de hashtag nu au avut parte tinerii aceia.
    Moartea lor a fost trecută la capitolul „și altele”. Ba chiar cred că i-a stânjenit pe mai-marii redacțiilor din presa de limbă română. Ce s-a întâmplat , se întrebau ei, credeam că aștia – creștinii – doar ucid, fac pogroame, cruciade, pupă moaște, nu sunt și victime. Ce facem? Așteptăm să vedem ce fac țările democratice, presa liberă, vine și răspunsul. Iar de-acolo a venit doar tăcere. O tăcere vinovată.
    O tăcere grea, ipocrită. Dar pietrele vor vorbi! Când eu și alții scriam că toată campania mediatică din jurul „Eu sunt Charlie” este doar o armă ideologică și că n-are nicio legătură cu vreun principiu superior, mulți s-au grăbit să ne facă extremiști, bigoți, înapoiați, intoleranți etc.
    Dar se vede treaba că mulți se simt foarte bine scăldându-se în ipocrizie. Morții unora sunt mai valoroși decât morții altora. Viețile semenilor noștri se contorizează în funcție de ideologie, nu mai au valoare în sine.
    Teama de Adevăr a ajuns la un asemenea nivel, încât nici măcar nu trebuie să menționezi suferințele care nu sunt în „program”. Mai aproape de noi, așa s-a întâmplat cu victimele bombardamentului american de la 4 aprilie 1944.
    Reacțiile românilor?! la reamintirea acestei tragedii au fost grotești. De ce? Pentru că doar românii omorâți de unii sunt victime. Peste ceilalți trebuie să aruncăm moloz, mizerie și uitare. Ca nu cumva să-i supărăm pe aliații de azi, criminalii de ieri.
    Crezând că se fac plăcuți stăpânilor, unii se grăbesc să te acuze că te-ai dat cu dușmanul dacă îndrăznești să le amintești de crimele actualilor aliați. Dar cum servilismul face casă bună cu prostia, aceștia uită un singur detaliu: americanii bombardau „obiective militare” precum locuințe, hoteluri, bănci și școli pentru că îi ajutau chiar pe ruși!
    Deci, slugoilor: le căutați scuze celor care facilitau ocuparea României de către sovieticii/rușii de care ziceți că ne apărați acum. Asta în timp ce românii îi tratau regește pe americanii prinși pe teritoriul țării… Avea dreptate istoricul A.M.Stoenescu când scria că după atâtea dictaturi și ocupații, ne-am pierdut reflexele democratice, ale libertății.
    Nu avem ce aștepta însă, de la popor, când peștele de la cap se împute. Războinicii de pe forumuri ar trebui să știe că unul dintre consilierii de la Cotroceni, respectiv Constantin Dudu Ionescu, se plângea în trecut că românii îi consideră eroi pe niște semeni de-ai lor care i-au sabotat pe turci în vremea ocupației otomane. Nimic important. Dar oare cum ar fi trecut o astfel de declarație în Franța despre partizani?
    Dar în România e ok. O țară în care până mai ieri, ocupantul sovietic era denumit liberator, iar azi ridicăm statui celor care ne-au omorât și schilodim adevărul pentru a-l face digerabil politic.
    Zicea cineva că în lumea asta nu e loc de Adevăr, că orice spui trebuie circumscris calculelor geopolitice. Culmea, tocmai în săptămâna patimilor Celui răstignit și Înviat, care ne-a arătat că sunt „Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, căci a lor este Împărăția cerurilor”.
    Dar Împărăția cerurilor nu are loc pe harta geopolitică a noastră sau a mai marilor noștri. Și nici n-are baze militare de „menținere a păcii”, cu steluțe roșii sau albe, pe blazon.
    http://activenews.ro/eu-sunt-kenya-si-bucuresti-1944-si-nu-tac_1894941.html

    Apreciat de 1 persoană

  8. geo said, on aprilie 6, 2015 at 8:13 pm

    Twitter rages over poor media coverage of 147 Kenyan university students’ massacre

    Many people have taken to Twitter to condemn the poor media coverage of the killing of almost 150 students of the Garissa University College, Carissa, Kenya, by Somali al-Shabab militants.

    http://pulse.ng/student/garissa-vs-charliehebdo-twitter-rages-over-poor-media-coverage-of-147-kenyan-university-students-massacre-id3627862.html

    Vineri, 3 aprilie 2015, la Universitatea din Garissa, Kenya, 148 de tineri au fost executați pentru că nu au mințit când li s-a pus o întrebare simplă.

    Atacatorii au intrat, au întrebat care e musulman și care e creștin și s-au pus pe ucis. Așa de simplu. Pare un caz asemănător cu cel de la Paris, nu?

    Și totuși, nu e chiar așa. Aici n-au fost scrisori de amenințare, nu au fost avertismente anterioare, nimic. Tinerii aceștia nu au știut ce și cum au greșit, nu au avut timp să-și ia măsuri de protecție, nu umblau cu polițiștii după ei. Veniseră să învețe carte. Și ce dacă?

    Au trecut trei zile de atunci și facebook-ul nu a fost inundat de mesaje „Eu sunt Kenya” sau Doamne-ferește! „Eu sunt creștin„. Televiziunea Română nu a făcut „speciale” în care să se dezbată tragedia, nici măcar de un amărăt de hashtag nu au avut parte tinerii aceia.

    Moartea lor a fost trecută la capitolul „și altele”. Ba chiar cred că i-a stânjenit pe mai-marii redacțiilor din presa de limbă română. Ce s-a întâmplat , se întrebau ei, credeam că aștia – creștinii – doar ucid, fac pogroame, cruciade, pupă moaște, nu sunt și victime. Ce facem? Așteptăm să vedem ce fac țările democratice, presa liberă, vine și răspunsul. Iar de-acolo a venit doar tăcere. O tăcere vinovată.

    O tăcere grea, ipocrită. Dar pietrele vor vorbi! Când eu și alții scriam că toată campania mediatică din jurul „Eu sunt Charlie” este doar o armă ideologică și că n-are nicio legătură cu vreun principiu superior, mulți s-au grăbit să ne facă extremiști, bigoți, înapoiați, intoleranți etc.

    Dar se vede treaba că mulți se simt foarte bine scăldându-se în ipocrizie. Morții unora sunt mai valoroși decât morții altora. Viețile semenilor noștri se contorizează în funcție de ideologie, nu mai au valoare în sine.

    http://activenews.ro/eu-sunt-kenya-si-bucuresti-1944-si-nu-tac_1894941.html

    Apreciat de 1 persoană

  9. Patricia said, on aprilie 6, 2015 at 10:52 pm

    JOHN la care tari crestine te referi???in occident nu mai exista crestinism!nu mai poate fi vorba de traire crestina,crestinismul a devenit folclor,pt 95% din populatia crestina.Tineretul e nepasator ,si pe deasupra e si spalarea pe creer.Toti viseaza numai pozitiv,si refuza sa vada realitatea.Pt pacatele noastre si pt impietrirea inimilor si nepasare va veni minia lui Dumnezeu asupra noastra pe buna dreptate.Dar sa nu uitam ca ;SINGELE MARTIRILOR,ESTE SAMINTA CRESTINISMULUI,si cei care au pornit razboi impotriva lui Dumnezeu vor pierde.Crestinii care isi varsa singele pt Hristos,sint alaturi de El in ceruri ca prieteni ai LUI.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.