SACCSIV – blog ortodox

Lista tari cu buletine biometrice

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 2, 2015

In martie publicam:

Harta state cu pasapoarte biometrice …

Iata acum si o lista cu tari, conform http://www.identity-cards.net/id-card-list

IDENTITY CARDS BY COUNTRY

Unele au doar amprenta, altele mai multe. Unele sunt doar buletine, altele sunt si carduri bancare, e-Guvernare, etc.

Nu cred ca mai sus sunt toate tarile, caci de exemplu lipsesc:

N-avem in ce tara merge ca sa scapam de CIP. Ati auzit de GAMBIA? Si ei cu BIOMETRICUL …

Video: CIPIZAREA UCRAINEI – Biometric passport, ID-card

 

Reclame

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. George said, on decembrie 2, 2015 at 6:24 pm

  aveti idee ce s-a intamplat ieri in legatura cu marile proteste?
  ca au impanzit postacii tot internetul toata luna noiembrie
  are careva ceva solid info?

  Apreciază

 2. Maria said, on decembrie 2, 2015 at 6:40 pm

  Grecii nu au buletine biometrice.

  Apreciază

 3. lorena said, on decembrie 2, 2015 at 6:49 pm

  Ati auzit ca pe Basescu il cheama de fapt Braunovici si ca la marele sinod din 2016 isi va face aparitia antihristul?
  MONAHUL TEODOT – Ziua Românilor-
  1 December 2015

  http://www.apologeticum.ro/2015/12/monahul-teodot-ziua-romanilor/#more-44448

  Dupa 30 noiembrie – ziua Sf. Apostol Andrei, apostolul neamului romanesc – , astazi tot romanul are prilej de bucurie, de rugaciune, de pocainta dar si de mari semne de intrebare in privinta Tarii si a Neamului. Caci astazi este ziua Marii Uniri a romanilor. Esenta romanilor este ortodoxia. Nu putem numi roman un om care nu crede drept in Iisus Hristos, Unica Lumina a lumii si Unicul Mantuitor al tuturor oamenilor. Intre nenumaratele valuri si vifornite dusmane care ne-au bantuit neamul de 2000 de ani si care acum vor sa ne dezradacineze parca mai mult ca oricand, noi am aflat singura stanca tare si neclintita – Biserica. Si cunoastem ca singura Biserica autentica prin care dumnezeiescul Har al Sfintei Treimi mantuieste si indumnezeieste oamenii este cea Ortodoxa. Cu toate smintelile unora ( lux cand Tara este in saracie ), cu tot eresul ecumenist al acelorasi ( care va culmina cu Sinodul panortodox apostat din 2016 )… Hristos nu va putea fi biruit niciodata si, sa dea Dumnezeu, nici marturisitorii Lui. Sa ne luptam sa nu ne lasam smintiti de toate cele ce le vedem si auzim, le vom vedea si le vom auzi. Pentru aceasta ne trebuie mult discernamant. Fiecare neam lasat pe pamant de la Dumnezeu are vocatia sa, darurile sale dar si pacatele sale, patimile sale. Neamul romanesc este singurul neam de pe pamant nascut crestin ortodox. Mostenim de la geto-daci vitejia pana la jertfa, primirea mortii cu bucurie in lupta de aparare, intelepciune nativa ( la noi au aparut primele scrieri din lume, primul concept de sanatate a trupului legata de cea a sufletului …) Singura armata din lume care a eliberat de comunism o tara straina si care nu a influentat apoi cu nimic conducerea acelei tari este Armata Romana ( eliberatoare a Ungariei de sub comunistul Bela Kuhn in 1919). Aceeasi Armata in alianta cu altele a incercat apoi eliberarea Rusiei ortodoxe de sub satanismul bolsevic ( nu a reusit datorita tradarilor si a scopurilor diferite si ascunse ale aliatilor). Noi nu am eliberat Ungaria ca sa ne punem apoi in tara lor oameni de-ai nostri, cum au facut si fac asa zisele “puteri mondiale” ( care in fata Lui Dumnezeu sunt mai slabe decat aburul ). Noi n-am dus niciodata razboaie de cucerire pana la intrarea fortata si peste vointa poporului in NATO ( coalitie condusa de masoni si care lupta pentru antihrist – seful vazut al masonilor iar nu pentru Hristos ). Avem insa, ca neam, pacatul neunirii, avorturile ( legiferate tot de un evreu – Petre Roman ), necanonizarea sfintilor inchisorilor comuniste ( datorita lasitatii si fricii sinodalilor BOR ), pacatul panereziei ecumeniste ( datorita acelorasi arhierei eretici )…

  Ce-am fost si ce-am ajuns ?!

  Dupa lovitura de stat din’ 89 evreii sionisti au pus mana pe fraiele Tarii ( 3 presedinti de neam evreiesc cu nume romanesti ajunsi ilegal la conducere au distrus cat au putut, cu ajutorul tradatorilor asazisi “ romani “ ). Al patrulea, strain si el de cauza Romaniei continua si desavarseste opera celor trei. Ultimii 25 de ani de jaf sunt mai distructivi pentru Romania decat toate razboaiele si calamitatile prin care am trecut de doua milenii.
  Cata batjocura, viclenie si minciuna vedem astazi la adresa neamului romanesc prin alogeni ca Train Braunovici ( Basescu ), care a distrus Armata Romaniei iar acum se afiseaza la paradele tragico-comice ale unor bieti ostasi care nici sa defileze nu stiu.
  Avem astazi o Romanie condusa de un eretic neamt sinistru care nu stie sa vorbeasca fara inscrisul in fata, un guvern ( impus dinafara de evreul ungur satanist soros in urma manipularii romanilor exasperati de atentatul de la Colectiv ) condus de un psihopat yoghin . Acestia vor sa distruga in continuare ce-a mai ramas in picioare.
  Dureros este ca – dupa cuvintele Marturisitorului Ioan Ianolide, patimitor in temnitele comuniste – sistemul dictatorial care se pregateste, va fi fara asemanare si fara oponenti care sa-l poata nimici. Totusi, acest sfant indeamna la lupta dimpreuna cu Mota-Marin, Capitanul, Nicadorii, Decemvirii, Sfintii nostri Voievozi si cu toti martirii si eroii neamului.
  “Fortele intunericului in lume vor spori. Dar biruinta va fi a Fiului meu.” Aceste cuvinte le-a spus Maica Domnului Sf. Mucenic Valeriu Gafencu in puscaria-spital de la Tg. Ocna inainte de moarte.
  Intr-adevar, suntem , dupa cuvintele P. Elpidios din Rodos in desfasurarea celui de-al treilea Razboi mondial care inseamna:
  – ruinarea economica si morala a lumii
  – formarea unei religii unice mondiale si a unui guvern mondial
  – conflicte locale ( Ukraina, Siria, isis, refugiati…) care vor degenera intr-unul mondial
  Este iminenta aparitia publica a lui Antihrist ( pregatit si anuntat de rabinii sionisti pentru anul 2016 si proorocit a aparea la sinodul pan”ortodox” apostat de la anul ). Acest preablestemat va fi seful guvernului mondial, iar la inceput, pentru a insela intrega lume va avea o masca de evlavie, impaciuire, inteligenta, umor si frumusete fizica halucinanta, diplomatie, anticoruptie, antidesfrau… masca de mesia adica de “uns” si de “mantuitor”.
  Dupa votarea lui mondiala insa, isi va da arama pe fata ca cel mai diabolic tiran al tuturor timpurilor, ce va cunoaste si va influenta pana si gandurile si vointa oamenilor – dar numai celor care vor primi pecetea lui, realizata prin nanotehnologie.
  Dupa cum spunea P. Justin, Romania nu mai este decat pe hartie ? Si , de altfel toate popoarele lumii sunt in aceeasi situatie.
  Totusi, toate sunt in mana lui Dumnezeu. Daca El va ingadui incoronarea antihristului la cateva sute de metri de locurile Rastignirii si Invierii Sale, ce sa mai zicem de ce va fi in Romania !
  Poate neamul romanesc seamana cel mai mult din toate neamurile pamantului cu Hristos cel vandut, batjocorit si rastignit. Dar daca va rabda pana la sfarsit, sigur va semana cel mai mult cu Hristos cel Inviat. Tot romanul oriunde ar fi si in orice domeniu ar lucra, sa nu uite ca Mantuitorul Iisus Hristos este pretutindeni cu Dumnezeirea si ne vede, ne aude ce gandim, ce zicem si ce facem. Nu se va putea sta la nesfarsit cu cei necredinciosi, raucredinciosi sau cu cei care se prefac a fi credinciosi. In acest fel, cei binecredinciosi vor fi fortati sa se uneasca. Unirea va da puterea.
  Sa nu deznadajduim si sa nu ne pierdem cumpatul. Cei care vor voi sa fie vesnic cu Hristos vor fi ajutati de El, de Maica Sa si de toti Sfintii cu mult mai mult decat pana acum. Ceilalti vor fi si ei “ajutati” de mesia evreilor si de slugile lui dar odihna nu vor avea. Doamne Iisuse… va fi poate, de la un moment dat incolo singura scapare, hrana, bautura, acoperamant … al oamenilor.
  Pentru copiii Romaniei de azi si de maine merita sa luptam pe viata si pe moarte, nu mai vorbim de juramintele pe care le-am facut la Sf. Botez. Se spune ca cei mantuiti in vremurile de pe urma vor fi intre cei mai mari sfinti.
  Preasfanta Treime sa ajute Romania ( Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca ), pe romani si pe toti oamenii pana la sfarsit sa biruiasca fiara apocaliptica. Amin.

  | monahul Teodot – facebook

  Apreciat de 1 persoană

 4. mircea.v said, on decembrie 2, 2015 at 6:59 pm

  Dupa Paris, sua zice ca se gandeste sa impuna obligativitatea pasapoartelor electronice/biometrice la intrarea in tara. Acum se poate intra si cu pasapoarte normale, dar te amprenteaza ei.

  Apreciază

 5. Radu said, on decembrie 2, 2015 at 7:03 pm

  Am gasit un articol nou pe avocatnet.ro sa cititi.

  http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_40554/De-ce-inca-n-avem-carti-electronice-de-identitate.html

  Aici spune ca inca nu se emit deocamdata astfel de carti de identitate biometrice.

  E pe masa guvernului, nu s-a stabilit cum vor arata acestea si ce date vor contine.

  „Pentru emiterea cartii electronice de identitate este necesara adoptarea proiectului de hotarare a Guvernului prin care sa fie reglementate, in concret, forma si continutul documentului de interes, act normativ care se afla, in prezent, in procedura de reavizare. In momentul definitivarii cadrului legislativ referitor la noile documente de identitate, institutia noastra va fi in masura sa ofere detalii cu privire la data estimata pentru emiterea cartilor electronice de identitate (…)”, a declarat pentru publicatia noastra directorul DEPABD, Gina-Laura Cusa.

  In plus, Guvernul mai trebuie sa reglementeze si procedura prin care vor fi colectate datele biometrice (imaginea fetei si amprentele titularului) pentru viitoarele carti electronice de identitate.

  Cu voia Domnului va mai trece ceva timp pana se vor elibera sau poate se renunta cu totul la proiectul de hotarare a guvernului cel mai bine.

  Daca mai stiti ceva nou postati pe aici sa aflam cu totii.

  Apreciază

 6. energein7 said, on decembrie 2, 2015 at 7:12 pm

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 7. gheorghi said, on decembrie 2, 2015 at 7:12 pm

  Pretextul ca ar proteja populatiile in faya yerorismului tocmai a „cazut”:
  Europa este in plin proces de orgie „refugiata” fiind violata din toate partile … fara vreun act biometric si fara ca violatorul sa fie pedepsit.
  Dimpotriva, acum se cere victimei nu doar sa se lase vioolata ci sa si-i plateasca teroristului invadator.
  –––––
  Poate ca este si frica bandelor care au acaparat structurile de stat, cei care animeaza, „insufletesc” schema masonica de exploatare a popoarelor.
  Proabil ca tarile ne-listate nu au „organizat” licitatii pentru achizitiobarea echipamentelor necesare….
  (Fiecare are coruptii sai si asta este inca un peste gras pentru borfasi.)

  Apreciază

 8. Radu Humor said, on decembrie 2, 2015 at 8:09 pm

  Văd că Israelul nu apare.
  Dar poate ştiu ei ceva ….. 😉

  Apreciază

 9. Radu Humor said, on decembrie 2, 2015 at 8:10 pm

  Tot despre români şi despre producţiile lor… Record ! 😉

  România- Republică Bananieră… ?

  Din dicţionare. „Republică bananieră („banana republic”, în formula originară, atribuită scriitorului american O. Henry, 1904) este un termen politic avînd un sens peiorativ, care se referă la un stat a cărui formă de organizare este republica, dar care este extrem de slab dezvoltat economic, prezentînd o economie de tip unic (aşa cum ar fi, de pildă, cultivarea bananelor) sau foarte slab diversificată, condusă în mod tiranic.
  Numeroase ţări din America Latină, în diferite stadii temporale ale istoriei lor, sînt modele ale constituirii unui portret robot al unei „republici bananiere”, conduse de un lider suprem, care este ajutat de o cleptocraţie administrativă şi politică (guvern de hoţi), al cărei scop este exploatarea funcţiilor publice pentru cîştig personal sub orice formă (deturnare de fonduri, furt, mită, etc.). La operaţia de extorcare a unei astfel de ţări îşi aduc contribuţia masivă diferite corporaţii internaţionale, care nu sînt trase la răspundere pentru modul în care au contribuit la devalizarea naţiunii.
  La rîndul său, guvernul cleptocratic amplifică fenomenul de aservire generală, iar – ca atare – funcţiile publice sînt puse la mezat, fiind cumpărate sau tranzacţionate”.
  Întrebare: este, azi, România o astfel de republică?
  Slavă Domnului, cred că încă nu (puşchea pe limbă!) – şi mă rog Divinităţii nici să nu devină! – în accepţia originară a sintagmei.
  Rămîn oarecum optimist în privinţa aceasta. Deşi pesimistul din mine îmi tot dă cu cotul, şoptindu-mi diabolic cuvinte urîte: corupţie generalizată, politizare excesivă, influenţa monopolistă a transnaţionalelor, etc.
  De fapt, asocierea din raţiuni publicistice a României cu jinduitele fructe tropicale (atît de rare, de greu de găsit, alături de alte alimente, în ultimul deceniu „ceauşist”) e explicabilă aici prin lectura unei statistici.
  Din care am aflat că importăm – între altele – praz şi ouă, şi că exportăm, la greu, banane, nuci de cocos, alte fructe tropicale!
  Cum naiba, îmi spun, mirat precum ţăranul ce a văzut în premieră o girafă!? Dar mă dumiresc rapid: explicaţia stă în ingineriile financiare care permit „băieţilor deştepţi” să exporte „ananas românesc” la preţ inferior celui din ţara de origine.
  Evaziunea încă masivă – în vreme ce mie „nemţii” de la E.On îmi „taie” lumina ori gazul dacă întîrzii cu plata umflatei şi imperativei facturi! – explică şi ciudăţenia că importăm masiv o mulţime de alte produse, alimente specifice, tradiţional româneşti.
  Între care – e greu de crezut, ştiu – cartofi şi lapte!
  Cel mai exportat fruct „românesc” nu este mărul, ci avocado: 92.000 de tone (145.000 euro) numai în primele 7 luni ale anului.
  Interval în care am importat masiv „alimente exotice”, precum slănină (4,5 milioane euro), ceapă, usturoi şi praz (11,4 mil.), ape minerale (40,3 mil.), brînză şi caş (73,7 mil.).
  Deficitul balanţei comerciale a României (raportul import/export) a atins în acest an 6 miliarde de euro!
  Or, creşterea economică a unei ţări se sprijină pe trei piloni: producţie, export şi/sau consum. Importurile mari (ce definesc consumul) nu sînt rele în sine, cu condiţia să fie depăşite de exporturi susţinute de producţie.
  Apoi, una e să exporţi alimente ori materii prime, şi alta computere, utilaje ori maşini moderne. Dar aici nu mai are rost să insistăm.
  Şi nici nu vom analiza alt paradox: deşi România are cei mai mulţi agricultori din U.E. (25,4% din populaţie), lipsa creditului, a dotării tehnologice şi pulverizarea terenurilor (97% din exploataţii sînt formate din terenuri avînd între 1 şi 30 de hectare) au adus agricultura noastră „la sapă de lemn”. Vînzarea terenurilor către străini va accentua discrepanţa dintre fermele mari, de peste 100 hectare (3% din suprafaţa agricolă), şi gospodăriile de subzistenţă. Să sperăm (e o veche meteahnă, naivitate românească, aceasta cu „schimbarea domnilor”) că noul guvern – avînd în frunte un agronom – va sesiza şi va încerca să îndrepte situaţia.
  În caz contrar, vom fi condamnaţi să mai auzim, nu o dată, tristul răspuns dat de acel ţăran bătrîn ce-şi ara cu plugul de lemn tras de o văcuţă costelivă petecul de ogor.
  Interpelat de la marginea terenului de o jună şi minijupistă reporteriţă TV (care nu se îndura să calce pe arătură cu tocurile ei înalte) cu invitaţia:
  – Bade, hai să-ţi luăm un interviu!
  Bătrînul, cătrănit: – Ce să ne mai luaţi……!?

  2 Dec 2015 | Cezar Straton | cutia strutocamilei

  Apreciază

  • el said, on decembrie 3, 2015 at 6:17 pm

   „să sperăm (e o veche meteahnă, naivitate românească, aceasta cu „schimbarea domnilor”) că noul guvern – avînd în frunte un agronom – va sesiza şi va încerca să îndrepte situaţia.”_______ce e de sperat/asteptat de la pretenarul lui bivolaru , de la un yoghin din secta porno scrabos bautor de pisat si inchinator la diavoli cu spirale ” in absolut”?
   Inca mai are cineva ceva bun de asteptat de la asemenea cazatura ???

   Apreciază

 10. Mustafa said, on decembrie 2, 2015 at 9:04 pm

  Mesajul tinerilor rusi pentru popoarele Europei

  Apreciază

 11. lastunnegru said, on decembrie 2, 2015 at 9:14 pm

  Fratele gerica de la Santinela ortodoxa are un articol bun despre un punct din Agenda 2030 al ONU

  Planuri ONU ca fiecare barbat,femeie,copil sa detina card de identitate biometric ( pana in 2030 )

  https://prosistemhaha.wordpress.com/2015/11/06/planuri-onu-ca-fiecare-barbatfemeiecopil-sa-detina/

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Cateva completati la articolul sau

  1 Nu stiu de ce nu a pus articolul sursa adica asta:

  The UN Plans To Implement Universal Biometric Identification For All Of Humanity By 2030

  http://www.prisonplanet.com/the-un-plans-to-implement-universal-biometric-identification-for-all-of-humanity-by-2030.html

  2 ONU chiar are un sub sub punct in Agenda 2030 unde scrie

  16.9 By 2030, provide legal identity for all, including birth registration

  https://sustainabledevelopment.un.org/post2015/transformingourworld

  De exemplu, scopul 16,9 are următoarea țintă …

  „Pana in 2030, prevedea identitate juridică pentru toți, inclusiv pentru înregistrarea nașterii”

  3 ONU a ales firma Accenture pentru Proiectul biometric al refugiatilor.

  http://findbiometrics.com/un-refugee-biometrics-project-25191/

  4 Dar se pare ca Banca Mondiala a fost prima care vrea un act de identitate universal

  World Bank, Accenture Call for Universal ID

  http://findbiometrics.com/world-bank-universal-id-29295/

  Banca Mondială, Accenture Apel pentru act universal
  Postat pe 29 septembrie de 2015

  Banca Mondială, Accenture Apel pentru act universal un nou raport emis în colaborare cu Accenture, Banca Mondială face apel la guvernele să lucreze împreună pentru a implementa soluții de management al identitatii standardizate, cost-eficiente.

  Un rezumat raport constată că aproximativ 1,8 miliarde adulți din întreaga lume în prezent lipsite de orice fel de documente oficiale. Care poate exclude aceste persoane de la accesul la servicii esențiale, și, de asemenea, poate provoca dificultăți grave, atunci cand vine vorba de identificarea transfrontaliere.

  Această problemă este una care Accenture a abordarea în colaborare cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, care a fost eliberarea cărților de identitate biometrice Accenture-dezvoltate pentru a populațiilor de persoane strămutate în taberele de refugiați din Thailanda, Sudanul de Sud, și în altă parte. Cărțile de identitate sunt importante pentru a ajuta să se asigure că refugiații pot avea acces la servicii, precum și pentru urmărirea populații de refugiați.

  Mai mult decât atât, natura implementări a impus o soluție punct de vedere economic, și-a demonstrat că cărți de încredere, de identitate biometrice pot fi accesibil utilizate pe scară largă. Acesta ofera speranta pentru Obiectiv de dezvoltare durabilă a ONU de a obține act de identitate juridic în mâinile tuturor celor din lume, până în anul 2030, cu identificarea acestuia pentru inițiativa Dezvoltare (ID4D).

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  5 Asa ca Banca Mondiala cu Accenture lucreaza impreuna pentru ca in september 28-29-2015 la Washington a avut loc a 7 editie a Conferintei eID publica raportul: De a asista natiunile in curs de dezvoltare ca sa creeze programe de managemant al identitati mondiale. La conferinta au participat delegati a guvernelor din 200 de tari plus cei din industia actelor biometrice.

  World Bank and Accenture Publish Report to Assist Developing Nations to Create World-Class Identity Management Programs

  http://www.worldbank.org/en/news/press-release/2015/09/25/world-bank-and-accenture-publish-report-to-assist-developing-nations-to-create-world-class-identity-management-programs

  Raportul intitulat; Identificare pentru abordare de dezvoltare (ID4D) Integrarea identifică o strategie și implementare foaie de parcurs cuprinzătoare pentru națiunile în curs de dezvoltare care doresc să construiască sau să extindă programele de identitate cetățeaneasca , indiferent de nivelul de infrastructura tehnologiei țării lor.

  Programele de management al identitatii trebuie să se concentreze asupra oamenilor săraci și dezavantajați vor beneficia cel mai mult, care de la care au verificat identitatea lor, iar serviciile au nevoie livrate în mod regulat și rapid. ”

  Asigurarea identitate juridică pentru toți oamenii până în 2030 este un obiectiv comun de către comunitatea internațională, ca parte a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (țintă 16,9). Banca Mondială a lansat de Identificare pentru Dezvoltare (ID4D) program pentru a ajuta țările client pentru a atinge acest obiectiv, cu viziunea de a face ca fiecare persoană sa conteze prin asigurarea pentru fiecare cu o personalitate juridică unică în timp ce sprijina livrare guvernului de servicii bazate pe identitatea digitala.

  Aici

  Accenture and World Bank ID4D launch study at the eID Conference.

  http://www.worldbank.org/en/events/2015/09/23/eid-conference

  Aflam din nou ca …Scopul este “sa facem ca toti sa conteze” prin “ dovedind o identitate si livrand servici cu acte digitale ( biometrice ) pentru toti ”

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Deci toti trebuie sa aiba un act de identitate biometric universal pana in 2030, toti trebuie sa intre in sistem, sa aiba un numar dat de sistem, sa li se colecteze datele biometrice, retina, amprente recunoastere facila. Asa ca incep cu refugiati ca sant disperati si nu le pasa de acte biometrice, contiune cu cei saraci care nu acces la informati despre ce vrea SISTEMUL si pana in 2030 toti trebuie sa avem acte biometrice universale ca sa beneficiem de servicile SISTEMULUI.

  Apreciază

 12. geo said, on decembrie 2, 2015 at 9:18 pm

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20637655-targu-secuiesc-miting-solidaritate-beke-istvan-attila-acuzat-planuit-atac-terorist.htm

  miting neanuntat, simpatizanti ai teroristului…grav…sa nu se extinda molima si in alte parti…

  Apreciază

 13. lastunnegru said, on decembrie 2, 2015 at 9:20 pm

  Desi unele tari se afla in saracie crunta Banca Mondiala si ONU vor neaparat acte biometrice universale pentru ei.

  Apreciază

 14. geo said, on decembrie 2, 2015 at 9:34 pm

  Vine puternic din urma Republica Solomon:

  http://www.planetbiometrics.com/article-details/i/3845/desc/solomon-selects-iris-for-new-biometric-passport-solution/

  Macao nu se lasa mai prejos – http://www.biometricupdate.com/201512/macau-to-implement-facial-recognition-system-at-borders-within-a-year

  Ghana sta la pinda – http://www.biometricupdate.com/201510/ghana-leading-west-african-states-implementation-of-biometric-id-cards

  Mai multe – http://www.planetbiometrics.com/biometric-standards/

  http://www.biometricupdate.com/201512/worlds-largest-biometrics-database-leverages-big-data-architecture

  http://www.biometricupdate.com/201511/nigeria-aims-to-enroll-80-million-people-in-biometric-database-by-2016

  http://www.biometricupdate.com/201511/delhi-fair-price-stores-to-be-linked-to-biometrics-system-by-may-2016

  http://www.biometricupdate.com/201510/nigeria-to-link-biometric-bvn-with-national-id-card-by-2016

  http://www.biometricupdate.com/201510/biometric-registration-system-used-to-curb-voter-fraud-in-kyrgyzstan

  http://www.biometricupdate.com/201509/accenture-and-word-bank-release-report-on-universal-id

  http://www.biometricupdate.com/201509/genkeys-biometric-id-solutions-deployed-for-voter-registration-in-tanzania

  http://www.biometricupdate.com/201509/global-government-biometrics-spending-to-reach-122m-by-2019

  http://www.biometricupdate.com/201508/trinidad-and-tobago-launches-biometric-smartcard-system-for-social-benefits

  http://www.biometricupdate.com/201508/sri-lankan-government-begins-capturing-fingerprints-for-biometric-passports

  http://www.biometricupdate.com/201508/pakistans-biometric-verification-of-sims-leads-to-16-decline-in-teledensity

  http://www.biometricupdate.com/201508/japan-grants-kyrgyzstan-biometrics-technology

  http://www.biometricupdate.com/201508/unhcr-issues-biometric-id-cards-to-3400-refugees-in-south-sudan

  http://www.biometricupdate.com/201507/south-african-politician-calls-for-e-visas-biometrics-on-arrival

  http://www.biometricupdate.com/201507/jamaica-to-roll-out-national-id-system-by-2020

  http://www.biometricupdate.com/201506/china-examining-eid-for-its-600-million-internet-users

  http://www.biometricupdate.com/201503/iran-vp-calls-on-ict-ministry-to-study-electronic-id-program

  http://www.biometricupdate.com/201503/afghanistan-government-continues-to-see-delays-for-biometric-identification-card

  http://www.biometricupdate.com/201501/hong-kong-government-investing-us387m-upgrading-biometric-id-cards

  http://www.biometricnewsportal.com/

  http://www.biometricsinstitute.org/

  http://findbiometrics.com/

  http://www.biometric-news.com/

  Apreciază

  • el said, on decembrie 3, 2015 at 6:24 pm

   se bifeaza gloata lui anticrist si vitele isi primesc fericite cipul fiecare cu numarul si cartela lui : „La venirea lui(anticrist) aici, totul deja e pregătit, centralizarea e deplină, poporul e numărat, fiecare e cu numărul său şi cu cartela sa, iar în ea e inclus totul, până şi opiniile omului şi concepţia lui despre lume.
   Cu această cartelă se va putea controla orice mişcare a omului şi pe pământ, şi sub pământ,şi sub apă. Totul va fi.Desigur, el va vrea ca lumea să i se închine de bunăvoie, aşa cum L-a primit pe Hristos. Dar aceasta va fi voia liberă a animalului dus spre tăiere. De mers,merge el singur, numai că în jur stau ciobanii cu bicele. Viziunea a 2 Staretului Antonie

   Apreciază

 15. John said, on decembrie 2, 2015 at 10:32 pm

  Împușcături în America,acum
  http://www.bbc.com/news/world-us-canada-34987697

  Apreciază

 16. Alin said, on decembrie 2, 2015 at 11:08 pm

  http://www.crestinortodox.ro/comunitate/blog.php?user=AndaTapi&blogentry_id=2679

  E nostim sa adormi o natiune si sa-i pui imnul „Desteapta-te Romane”

  Trecut versus prezent

  Capitolul 1. Asemanari

  1.1. Avem aceleasi hidrocentrale construite pana in 1989, cu precizarea ca pe unele, cat de curand le vom face cadou.
  1.2. Avem aceleasi termocentrale construite pana in 1989 si aceleasi retele de transport electric
  1.3. Avem aceeasi centrala atomica
  1.3. Avem aceleasi sosele si autostrazi in proportie de 99%
  1.4. Avem aceleasi spitale construite pana in 1989
  1.5. Avem aceleasi camine, complexe, studentesti si aceleasi facultati de stat.
  1.6. Stam si acum la cozi. Sinistru e ca acum stam la ”coada” la banca, la ”coada” sa platim impozitul sau gazul, la ”coada” sa prindem mai stiu eu ce promotie sau la ”coada” sa depunem cererea de somaj…

  1.7. La fel ca pana-n 1989, ”vedem” hotul dar inchidem ochii
  (…)

  Apreciază

 17. Claudia said, on decembrie 3, 2015 at 7:58 am

  Mai bine le- ati fi enumerat pe acelea care nu au buletine biometrice: Australia, Noua Zeelanda, Kiribati. Coreea de Nord, Africa de Sud, Somalia, Tanzania, Algeria, Maroc si inca alte tari africane, Norvegia, Grecia etc. Nu le vad in lista. Dintre toate acestea, imi atrage atentia Kiribati. Cum sa le vorbesti acelora despre buletinul biometric? Cand ei au numeralul pana la doi, iar ce-i in plus se spun ca-s mai multi. Nu e banc, am vazut asta la Teleenciclopedia. Si in tarile africane este interesant. Ce discrepanta… Lumea asa- zis civilizata, lipsita de credinta in Dumnezeu, se prezinta in fata altei lumi primitive, idolatra, limitata doar in a- si castiga hrana zilnica, paralela cu modernismul. Prin buletinele biometrice (prin cip), omul ajuns la civilizatie nu demonstreaza decat ca inca este primitiv in gandire, mandru, departe de a-L cunoaste pe Dumnezeu. Cu alte cuvinte, nu este mai evoluat decat cei din triburi decat prin tehnica moderna care ii permite sa se creada buricul Pamantului. Sunt, insa, sub nivelul pigmeilor. Vom vedea la Dreapta Judecata.

  Apreciază

 18. john said, on decembrie 3, 2015 at 10:12 am

  Baer,fost agent CIA: Am primit milioane de dolari ca să dezmembrăm Iugoslavia Am. Uitaţi trecutul, a fost o înscenare, este un fals. V-au manipulat, au obţinut ce au vrut şi este prostesc să vă urâţi între voi, trebuie să arătaţi că sunteţi mai puternici şi că vă daţi seama cine a creat acest lucru. Imi cer iertare, sincer. Acesta este motivul pentru care de multă vreme dezvălui secrete ale CIA şi Casei Albe.
  http://jurnalul.ro/stiri/externe/dezvaluirile-socante-ale-unui-fost-agent-cia-am-primit-milioane-de-dolari-ca-sa-dezmembram-iugoslavia-702381.html

  Apreciază

 19. Basarabia e Romania said, on decembrie 3, 2015 at 4:44 pm

  Lista nu e completa : nu vad Franta ( pe langa biometrie mai cer si amprente la 2-5 degete), nu vad Moldova, nu vad Ukraina, etc …

  Apreciază

 20. Spaceman said, on decembrie 3, 2015 at 5:22 pm

  http://depabd.mai.gov.ro/directii_cei.pdf

  https://www.actiac.org/sites/default/files/DHS_Biometrics_Strategic_Framework_2015_2025_FINAL_Fed_Biz_Ops_version.pdf

  http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-9.pdf

  Înregimentarea electronică, cartea de identitate cu identificare biometrică electronică, înseamnă pentru cel care o accepta – CEDARE DE LIBERTATE și înlocuirea PREZUMȚIEI DE NEVINOVĂȚIE cu PREZUMȚIA DE VINOVĂȚIE, ceea ce presupune că NEVINOVĂȚIA va trebui DOVEDITĂ constant, printr-o supraveghere continua din partea autorităților, adică a celor către care s-a cedat LIBERTATEA – sclavie pe VECI! Pentru creștinii ortodocși, înregimentarea electronică, acceptarea identificării biometrice electronice, acceptarea actului de identitate electronic biometric înseamnă LEPĂDARE DE HRISTOS ȘI IREMEDIABIL PIERDEREA ORICĂREI ȘANSE LA MÂNTUIRE!

  ID CODE sau pe românește COD ELECTRONIC DE IDENTIFICARE ( CIDCod de IDentificare) poate fi pus în memoria unui CIP, TAG RFID

  IMPLANTABIL

  LA PURTĂTOR

  Apoi CODUL UNIC ( ca și amprentele digitale, nu exista două persoane cu aceleași amprente la degete) poate fi citit de pe un TAG RFID de către un CITITOR de RFID

  Sau de către un telefon tip SMART care împreună cu datele biometrice colectate de scanere, de la persoana care deține CODUL UNIC, și verificate în BAZE DE DATE ELECTRONICE, pot fi folosite la AUTENTIFICARE în cazul PLĂȚILOR ELECTRONICE

  Sau la controale de SECURITATE

  Cei care se identifică sau se vor identifica astfel cu date biometrice electronice, fac parte sau vor face parte din

  Apreciază

 21. lastunnegru said, on decembrie 3, 2015 at 7:14 pm

  Nano-cipul sau pecetea antihristului despre care vorbea parintele Elpidie in profetiile sale.

  Acum cateva saptamani am pus videoclipul de mai jos intr-un comentariu de-al meu dar pentru ca nu toata lumea stie engleza l-am tradus in romana.

  ( traducere aproximativ corecta, va rog corectati unde am mai gresit si unde nu am stiut sa traduc exact )

  Ray Kurzweil and Robert Freitas discuss the future of nanotechnology

  Ray Kurzweil si Robert Freitas discuta viitorul nano-tehnologiei

  Numele meu este Robert Freitas si sant Coleg Cercetarot Senior la Institute for Molecular Manufacturing-Institutul de Fabricatie Moleculara (IMM). Sant un Teoretician Nanobot.

  * Coleg Cercetarot Senior, la Institute for Molecular Manufacturing-Institutul de Fabricatie Moleculara(IMM) o fundatie non-profit si lider mondial in cercetarea nanotehnologie moleculara

  * Fost cercetator de stiinta la Zyvex Corp., prima companie nanotehnologica moleculara

  * a informat NATO, Senatul SUA si agentiile militare SUA despre potentialele aplicatile nanotehnologiei moleculara

  * a publicat 33 de mentiuni in jurnalele publicatilor, 4 carti, 61 capitole la publicati si a contribuit la alte cateva carti

  * A co-editat in 1980 analiza de fezibilitate NASA a fabricilor spatiale lunare de replicare proprie

  * A publicat primul nanobot medical pe hartie intr-un jurnal biomedical

  * autor, Nanomedicina, promul text mondial despre posibile aplicati medicale a nanotehnologiei moleculare si nonorobotici medicale teoretice

  * a depus primul brevet pe mecanosinteza de diamant

  * co-fondator ” The Nanofactory Collaboration „-” Colaborarea Nanofabrici ” cu Ralph Merkle, un program de cercetare pentru a dezvolta prima nanofabrica diamantata

  CAT DE AVANSATA ESTE NANOTEHNOLOGIA ASTAZI ?

  Ray Kurzweil: Eric Drecxter a vorbit despre nano sisteme acum 20 de ani si a aratat o viziune cum nanaotehnologia ar putea sa fie. Ce progrese am facut in ultimi 20 de ani in verificarea si confirmarea teoriei de baza si deasemenea in termeni de practica actuala ? Parti din acea viziune au fost puse in practica ?

  Robert Freitas: Cred ca in ultimi 20 de ani teoriiile lui Drexter au fost confirmate la extensia Ca am putut sa le testam. Pana acum nimic din de a ce a scris despre nanosisteme nu a aratat sa fie gresit. Pe partea teoretica am progresat pe proiectarea nanaorobotica avem multe modele de nanoroboti avem multe modele de masinarii avem modele de dispozitive, ultimul a avut 25000 de atomi structura unui angrenaj mare foarte complicat. In anii 90* erau multe proiecte pentru rulmentii, angrenaje si dispozitive mici de manipulat si alte cateva parti care aveau cateva sute de atomi deci incepem sa avem o buna biblioteca de bucati ( piese ) nano adunate nu am ajuns nici macar in punctul in care sa facem integrarea in sistem a lor insa incet dar sigur punem partile la un loc pentru a face munca de proiectare. Au fost un numar de experimente unde microscoape cu forte atomice au fost folosite operati de luare si asezare de atomi individuali in mod particular atomi de hidrogen, molecule de monoixid de carbon care este doar un atom de carbon si oxigen si a fost un experiment notabil facut in 2003 este prima oara cand sinteza mecanica a fost facuta vreodata in laborator cea ce este mecanica chimica pura realizata la ( tool tip – nu stiu sa traduc ) si a fost un atom de silicon si au impins un silicon jos la un atom la suprafata si sa intepenit si l-au impins din nou cu o forta diferita si a iesit… deci stim ca avem dovada de principiu ca sinteza mecanica ar trebui sa functioneze acum atrebuie sa terminam de proiectat ( the tools tips – nu stu sa traduc) si sa le construim experimental si sa le testam.

  Ray Kurzweil: Este aceasta o idee de foie de parcurs de unde santem astazi catre chiar realizarea acestor nano fabrici ?

  Robert Freitas: Pai colegul meu Ralph Mark si cu mine am inceput ceva numit colaborarea nano fabrici si avem aproximativ doua duzine de cercetatori care participa la ea si incepem timpul sintezei mecanicanice dat scopul pe termen lung este sa lucram spre toate componentele care ai nevoie sa construiesti o nanofabrica-desktop functionala ( nanofabrica-calculator ). Noi am estimat daca avem fonduri adecvate si concentrare adecvata la obiective timpul necesar ar fi de aproximatim 16 ani pentru intreaga operatiune de dezvoltare. Eu cred ca in anii 2020 va fi decada nano fabricatiei pe calculator si ani 2030 va fi decada nanorobotilor, am putea sa vedem cativa nanoroboti venind la sfarsitul anilor 2020, eu cred ca ani 2030 vor fi implementati medical pe o cale larga si se inlatura alte forme de tehnologie medicala.

  Istoria Nanotehnologiei.

  Robert Freitas: Cred ca incepulul sublim al nanotehnologiei a fost aproximativ in 1906 cand au dovedit ca atomi exista este greu de crezut ca acum un secol in urma era dezbatere daca atomi exista si nu era inca o dovada experimentala ca intradevar exista deci stim asta de un secol. Dupa aia presupun finantarea ( the room at the bottom talk – nu inteleg ce vrea sa zica )a facut posibila pentru prima data posibilitatea sa construiasca masinari foarte foarte mici, nu era un discurs stintific serios era o discutie la masa si a fost lasata la Eric Drexler ca sa puna totul la o baza tehnica si sa puna niste numere la ele si sa stabileasca daca lucrul asta este realizabil, poti sa construiesti structuri atom cu atom si sa contruiesti masinari la scala aceia si apoi ar functiona. In anii 1980 am facut un studiu cu NASA despre fabrici care se autoreproduc singure pe luna si am lucrat la proiectarea pentru asta si ne-am uitat cum sa le facem cu tehnologie la scara micro cu lucruri care erau de marimea micronilor dar nu ne-am dandit sa mergem pana la capat cu atomi si am citi una din cartile lui Eric era una din cartile lui cele mai populare Unbonding the future-Desfacand viitorul si m-am uitat la ea si am zis wow asta este un lucru minunat dar este atat de conservator ( neexagerat ) in cartea asta dar am aflat pentru ca nu era preocupat de celelalte doua carti ale sale in special in Motoarele Creatiei unde a arat o gramada de detalii din aplicati si nano sisteme este o carte tehnica fantastica unde a aratat toate detalile tehnice si cand am vazut asta am realizat ca cele mai bune si inalte aplicati ale nanotehnologiei vor fi aplicatile medicale. Imediat am contactat Institutul … ( nu am inteles continuarea ) si am intrebat daca Eric scrie o carte despre domeniul medical ? Si ei au spus: NU, NU el face alte lucruri acum. Cred ca am sa scriu ei acea carte deci asta este cum am intrat in asta scriind un set de 3 volume cea ce o sa fie un set de 4 volume despre nano… si scriu o carte despre replicatori si deasemenea scriu o carte despre chimia sintetica dinamica. Incerc sa fac viziunea lui Eric o realitate practica de atunci au fost o gramada de avansari teoretice si avansari exerimentale conducand spre iesirea din acea tehnologie in sensul practic si scopul suprem este ca sa contruim nano-fabrici si in cele din urma nano-roboti medicali ca cu toti sa avem vietii foarte extinse.

  Cum sa construim nanoroboti. minutul

  Ray Kurzweil:Cand oameni se gandesc la fabrici se gandesc la cladri mari dar aceste nanofabrici vor sta sus pe o masa corect ?

  Robert Freitas: Aceasta este corect, asezate pe varful unui birou.

  Ray Kurzweil: Vor pune si pozitiona molecule, fragmente moleculare si chiar atomi dar desigur nu unul cate unul trilioane pe rand sau mai mult, cum o se scaleze ca a fie masiv paralel ?

  Robert Freitas: Acum uneletele…, ai o unelata operand pe rand dar la o reactie particulara dar sant multe lini independente de productie in nano-fabrica ai milioane sau miliarde de lini de producere separate si fiecare linie de productie ai o unealta care face o operatie o reactie chimica particulara construind o parte particulara a unei unei nano parti care o construiesti deci multe din ele fiind procesate in paralel.

  Ray Kurzweil: Deci precum pe un cip astazi ai miliarde de componente aceste nano-fabrici care vor sta pe o masa vor avea miliarde de mici procese in ele ?

  Robert Freitas: Exact si vor avea miliarde de procese care se vor a petrece la fiecare scara, vor fi unele la sacara nanometrica si apoi vor fi parti care sant compuse din: 10,100 sau 1000 de atomi care vor fi adaugati la urmatorul proces care vor avea brate de asamblare mai mari care le vor prinde si le vor hrani ( adauga ) la brate de asamblare mai mari totul pana la scara macro. La nivelul cel mai inalt al fabrici bratele robotice din interior vor apuca parti si le vor asambla in parti mai mari si partile mai mari vor deveni parti ale nano-robotilor.

  Biorobotica

  Ray Kurzweil: Putem, ca pas intermediar sa inbunatatim sisteme biologice: bacteri sau alte tipuri de celule care are multa capabilitate si sa adaugam materiale nebiologice la ea: motoare calculatoare ca sa avem un hibrid, sistem biologic-nebiologic ?

  Robert Freitas: Cred ca acest lucru este posibil. La ce sa lucrat mult recent este bio-robotica, care este re-ingineria ( transformarea ) individiuala a bacterilor si tratezi genele ca pe casete si le schimbi unele noi inauntru si sa le scoti pe cele vechi afara si practic le faci sa faca cea ce vrei tu sa faca, sa secrete materiale noi ceva de genul asta. Au putut sa ia bacteria si sa engenier retele de enzime in interiorul lor care sant cheile altor molecule care sant florescente si cand te uiti la microscop ele chiar vezi luminile licarind deci pot face componente de calculator …( minutul 9:11 nu am inteles ce zice ) care sa faca logica simpla problema cu asta este ca componentele biologice sant in mod inert lente si nu sant la fel de sigure ca componentele mecanice pure. Cand vom putea sa construim cu diamant vom putea sa construim computere logice (… rod ? ) si sisteme foarte rigide care vor face exact cea ce vrem cu minimum necesar de aer.

  Nano-roboti bio-medicali

  Ray Kurzweil: Deci ai mentionat celule de sange rosii sant mai un tip mai complicate de celule de sange de celulele albe. Care este fezabilitatea ca sa creem practic celule robotice ale sistemului imunitar ca celulele T si pot ele sa se augumenteze sistemul imunitar.

  Robert Freitas: Da putem crea celule artificiale albe. Da eu am creat una pe hartie se numeste microbofor ar avea mai multi atomi decat …( minutul 10:05 nu stiu ce zice exact ) cam 100 de miliarde de atomi, un pic mai mult de 100 de miliane de atomi, microboforul si va fi pus in sange probabil cateva miliarde ca ei si vor merge prin sange si vor cauta bacteria care au fost programati sa o detecteze si la fel ca la hartia pentru muste bacteria se va lipi de suprafata si apoi bacteria va fi transportata in interiorul dispozitivului si in interiorul dispozitivului
  bacteria va digerata si ramasitele vor fi zaharuri inofensive si aminoacizi care pot fi pusi in sange cu nici o problema si acest proces intreg de digerare a bacteriei va dura doar jumatate de minut, acum la o celula alba naturala dureaza de 100 de ori mai mult ca sa digere complet o bacterie deci din nou avem o situatie unde nano-robotul medical este de 100 – 200 ori mai rapid mai eficent intr-un fel decat sisteme nanturale biologice

  Ray Kurzweil: Si prezumtiv ca poti sa le programezi pe acestea sa sa download-ezi software ( programe de calculator )ca sa combato o arie intreaga de patogeni probabil cu cei care sistemul imunitar nu a fost invatat sa se descurce.

  Robert Freitas: Asa este, putem…microboforul poate fi programat sa se descurce cu orice tip de bacterie care semnatura a fost cunoscuta poate fi programata sa se descurce si cu cele care au fost create artificial pentru scopuri variate sau unele care au evoluat in parti obscure ale lumi pe care nimeni nu a auzit vreodata atata timp cat sti cum bacteria arata la suprafata ei. Vei putea sa programezi un microbofor ca sa il detecteze si sa il inlature.

  Ray Kurzweil: Dar despre virusi si celule canceroase… ?

  Robert Freitas: O versiune a microboforului care mai multa mobilitate decat cel care merge prin sange va putea sa mearga prin celule si sa caute tumori, ar recunoaste tumori in acelasi fel in care ar recunoaste bacteri prin … structura ( sa ) si poate digera tumorile chiar pe loc deci esential un nano-robot clasa ( specia ) de microbofori va putea sa inlature cancerul chiar foarte usor.

  Ray Kurzweil: Dar despre artroscreloza in placi ?

  Robert Freitas: Nano-roboti pot fi folositi ca sa combata arteroscreloza asi folosi un nano-robot vasculosit care este un dispozitiv mic care are multe picioruse mici pe el si il injectezi in sange, se colecteaza in capilare apoi formeaza inauntru inele care apoi merg sus pe spatele copacului vascular pana cand ajung la locul leziuni arteroscretotice apoi formeaza un bandaj si realizeaza reparati. Un alt nano-robot numit cromolosit va fi prima masina adevarata de reparatii celulare. Cromolositul este un nano-robot foarte mic, va fi pus in corp, va calatori ( trece ) prin tesuturi in celulele voastre, in interiorul celulelor va calatori ( trece ) spre nucleu apoi ca schimba cromozomii care sant in nucleu si ii va inlocui cu alti noi fabricati ( realizati ) care au fost corectati cu toate defectele din ei corectate pe care le vreti apoi se va inlatura din corp si vechiul genom ( gene sau genom nu am inteles exact ) va fi inlaturat. Deci aceasta este o tehnologie cheie ( esentiala )pentru ca iti permite esential sa dai ceasul inapoi.

  Inlocuirea Biologiei

  Ray Kurzweil: O idee pe care am scriso este chiar sa inlocuim nucleul insusi cu o mica nano-masinarie, nano-robot care apoi practic s-ar comporta ca ADN-ul si va include ribozoli si va putea sa produca secvente de aminoacizi apoi vor fi infasurati in proteine si asa in continuare. Care este fezabilitatea ( probabilitatea ) la ceva de genul acesta ?

  Robert Freitas: Ar putea fi posibil sa se creeze un nano-robot care sa inlocuiasca in intregime functile nucleului. Cred ca ar fi tehnic posibil dar daca va fi de recomandat ( oportun ) nu sant sigur. Pentru ca, ca principiu general asi preferea sa pun nano-roboti in corp sa isi faca treaba si apoi sa ii inlatur ( sa ii scot ). Daca lasi nano-roboti in interiorul corpului omenesc pentru perioade mari de timp ai un numar de alte probleme, probleme de biocompatibilitate ( toxicitate zic eu ) probleme de fiabilitate ( de siguranta ). Una din lucrurile frumoase ale biologiei este buna ca se se repare singura. Unui nano-robot daca nui dai posibilitatea ( abilitatea ) de a se repara singur nu va putea sa faca acest lucru si pana la urma se va strica.

  Ray Kurzweil: Viziunea mea este ca putem sa inlocuim sisteme biologice cu sisteme create.

  Robert Freitas: Da eu insumi am cu Chris Phoenix am realizat un sistem nano-robotic numit vasculoidul si este un sistem de inlocuire al intregului sistem vascular uman. Cea ce face esential este o nano-masina codata peste intreaga suprafata a sistemului vascular in interiorului corpului vostru si materialele sant transportate via printr-un sistem de transport ciliar cu materiale ca oxigen si dioxid de carbon in nutrienti si lucruri din acestea transportate in mici containere si asta ar inlocui 9 procente din corpul dumneavostra cu nano-masinari. La un anumit punct ne intrebam ce insemna sa fi om ? Ce este uman ? Daca ai 9 procente din corpul tau inlocuite de masinii, mai esti om sau esti altceva ?

  Provocari de trecut

  Ray Kurzweil: Deci ai mentionat posibilitatea nano-robotilor augumentant sistemul noastru imunitar natural dar sistemul nostru imunitar ar reactiona negativ la intruziunea nedorita a miliardelor de nano-boti din sangele nostru ?

  Robert Freitas: Daca punem nano-roboti facuti din diamant in sange sistemul biologic va reactiona depunand protenine pe suprafata lor, va reactiona incercand sa fagocitozeze asta inseamna ca o celula alba va incerca sa le manance si sa le duca intru-un nod limfatic sau in alta parte a corpului si nu vrem asta daci nano-roboti vor trebui sa aiba sisteme biocompatibile si acestea le va face invizibile sistemului imunitar si le va face deasemenea sa nu fie prinse de celule albe.

  Ray Kurzweil: Ai mentionat ca nano-roboti ar putea sa intre creier si de fapt sa interactionand cu neuroni biologici unde ar putea sa monitorizeze sau sa influenteze activitatea care se intampla in creier deci acetia vor fi compiuterizati deci introduce o ingrijorare despre probleme software ca virusi de software, sau software care monitorizeaza cea ce se intampla in creierul tau sau chiar sa il influenteze. Cum ne descurcam cu asta daca avem software in nanno-roboti din creier influentand cea ce facem ?

  Robert Freitas: Cred ca vom avea nevoie… ca sa evitam probleme de software, vom avea nevoie sa… vom avea nevoie sa avem legi foarte dure sa interzica acest lucru, vom avea nevoie de software facut foarte bun, ceva de genul asta. Vom avea destula experienta cu aste pentru ca inaiante deja folosim echipamante bionice pe care lumea le foloseste, brate artificiale si lucruri de genul asta care au cipuri in ele, acest fel de abuz este deja posibil si sant sigur ca vor fi cazuri in viitor cand asta se va intampla cu mult timp pana sa ajungem la nano-roboti.
  Ma astept ca atunci cand nano-roboti vor fi lansati poate in anii 2020 ( sau ) 2030 vom avea un set intreg de legi in loc care sa reglementeze, vor fi lucruri pe care le poti face si lucruri pe care nu le ( vei ) putea face si astfel ne vom descurca cu asta.

  Auto-replicare

  Ray Kurzweil: Pentru ca ingrijorarea esentiala cu nanotehnologia este auto-repilicarea si pentru ca stim ca auto-replicarea este o problema mare in biologie, cele mai multe boli au legatura cu auto-replicarea: bacterile, virusu, proprile noastre celule in cazul cancerului, auto-replicarea cauzeaza boala, nano-roboti sant facuti mai puternici decat sistemele bilologice find facuti din daimanoid daca se auto-inmultesc aceasta ” boala ” poate fi o problema mai grea decat bolile biologice. In promul rand care este fezabilitatea auto-replicari in lumea nanotehnologiei ?

  Robert Freitas: Cred ca este posibil ca sa se contruiasca nano-roboti care sa se auto-inmulteasca. Oare chiar asa o sa ii facem sau o sa folosim nono-fabrici ca sa ii construim este o chestie de discutat este probabil mai sigur sa folosim nano-fabrici ca sa construim nano-roboti. Este posibil ca ei sa se auto-inmulteasca. Ca principiu general nu vrei sa pui nano-roboti care se inmultesc singuri in corpul uman, presupun ca nu toata lumea este de acord cu mine cu acest lucru dar cred ca aceasta este cea mai buna cale prin care se garanta siguranta. Daca nano-roboti se pot replica in corpul omenesc asta inseamna ca folosesc ceva ca componenta de mancare din corpul omenesc si nu vrem sa faca asta, vrem sa intre ( inauntru ) sa realizeze o sarcina terapeutica si sa iasa din nou. Chiar in cazul in care ai scenariul augumentari unde instalezi nano-roboti in interiorul corpului tau chiar daca ai avea posibilitatea sa ii repari nu ai vrea sa se reproduca pentru acelasi motiv pe care l-ai descris, pot scapa de sub control cineva ar putea sa ii hack-uiasca si nu este nevoie de acea capabilitate.

  Ray Kurzweil: Deci daca aceleasi nano-fabrici pot lua un fisier de informate si sa creeze o entitate, daca una din acele entitati poate fi create sau un entitate, un fel de structura care se auto-inmulteste, ceva de genul acesta, atunci acela ar fi un fisier foarte periculos ca sa il creezi. Cum prevenim un terorist sau cineva care este pus pe distrugere ca sa nu creeze un asemenea sistem de auto inmultire avand in vedere ca practicanti responsabili vor urma linile ghidului etic dar cei nerepsonsabili nu vor facea asa ceva ?

  Robert Freitas: Pentru furtul si abuzul nano-robotilor in termeni de construiri replicatirilor ( a nano-robotolor care se inmutesc )acest lucru trebuie sa se faca la mai multe nivele. Un nivel este sa pui un cotrol in insasi acele fabrici si sant multe feluri in care se poate face acest lucru sant tehnici de managememant a scrierilor digitale, unora din oameni nu le place dar am merge in niste distante acolo, o alta cale ar fi ca sa dowlodezi software-ul simplu dintr-o sursa centrala si acea sursa centala sa fie foarte strict controlata. Deci ai putea sa folosesti materiale in interiorul nano-fabricilor care sant dificil de obtinut pe care noi le numim parti de vitamine si sa restrictionam aprovizionarea cu parti de vitamine.

  Protectia impotriva abuzului

  Robert Freitas: Inevitabil in viitor vor fi niste acte de abuz vor fi acte teroriste pentru ca asta fac oameni din pacate. Deci ce vom avea nevoie in aceasta era a nano-fabricilor este ceva echivalent cu departamantul impotriva incendiilor ( pompieri ). Si avem Departamante Impotriva Incendiilor care sant de la marimea unui mic extintor din bucataria dumneavoastra cand un incendiu de grasime iese din tigaia dumneavoastra la cateva motoare care raspund la casa care arde pe strada dumneavoastra pana la Forte masive de incendiu unde sute de oameni sant adusi si echipamante uriase sant aduse din stocuri guvernamentale si cred ca o sa avem un raspuns similar… scenariu cu nano-roboti. Speram ca incidentele sa fie putine dar vom avea un regim de urgenta care va fi pus in functiune sa se descurce cu acest tip de eveniment si potrivit cu cat de grav este, raspunsul propriu va fi facut. Cu acest lucru vom avea un tip de sistem de supraveghere care sa detecteze activitatile a nano-robotilor nedoriti care se inmultesc ( singuri )si putem face asta, putem avea supraveghere prin satelit cautand semnaturi termice, pentru ca nano-roboti genereaza caldura cand functioneaza si sant un numar de alte lucruri la care ne-am uitat ca sa fie facute sa detecteze amenintarea apoi sa raspundem repede.

  Ray Kurzweil: Cel mai infricosator scenariu in termeni ai asa numitului atac Gooo ar fi un atac in doua etape, atacul invizbil unde prima etapa biomasa este asa ( minutul 22:52 … nu am inteles ce zice )sa zicem 1 pe 10 la puterea 15 deci nu creaza semnatura termica care sa fie detectata de satelit, sant foarte putine la numar dar sant pest tot apoi cant incep sa se auto-inmulteasca ar fi nevoie de 90 de replicari sau un numar limitat de replicari pentru a distruge biomasa. Nu ai aceasta miscare in fata de distrugere pe care sa o detectezi. Deci care este acea fezabilitate si cum ne descurcam cu acest spectru?

  Robert Freitas: Deci cand contemplezi asemenea posibilitati trebuie sa ai (ceva ) mai mult decat monitorizarea semnaturi termice, cea ce trebuie sa ai este unul din lucrurile pe care le-am mentionat, am facut aluzie mai devreme, ai nevoie de o metoda de prelevare a probelor mediului intr-un mod regulat. Vom trimite dispozitive care vor preleva probe constant ale: solului, aerului, copacilor, in unele cazuri lucruri vii si sa examinze ce nano-roboti sant acolo, caracterizandui si raportand inapoi la o agentie centrala de monitorizare. Asa ca vom avea o imagine buna ce fel de nano-roboti sant si unde sant si ce fac si cine ii controleaza si cine este producatorul lor si cine este legal respunzator pentru el. Si asta suna ca o masa imensa de date dar iei in considerand ca vom putea sa construim un computer care va avea puterea de calcul a unui creier uman care va avea volumul unei bacteri chiar vom avea disponibil acel tip de putere de calcul in 2020-2030 cand ne gandim sa incepem sa lansam acest tip de sistem.

  De ce este nano-tehnologia importanta ?

  Robert Freitas: Persoanele simple ar trebui sa le pese despre nano-tehnologie pentru ca este cea mai importanta tehnologie care a fost dezvoltata in secolul 21. De fapt poti numi secolul 21, secolul nano-tehnologiei asa cum ai fi numi secolul 20, secolul electricitati, automobilelor sau ceva de genul asta. Este practic o tehnologie care schimba jocul, va schimba vietile tuturor aproape in orice fel iti imaginezi. Cat despre cand va aparea ? O sa fie inco o decada sau doua inainte ca aplicatile chiar puternice ale nano-tehnologiei sa apara. Deci oameni pot chiar usor sa evite sa se gandeasca la ea probabil pentru inca 10-20 de ani dar dupa aia vor trebui sa se gandeasca la ea si vor vrea sa se gandeasca la ea pentru ca le va fi de ajutor pentru ei. Am un mesaj pentru …my fellow baby-boomers ( engleza minutul 25:23 )… imbatranirea este o boala, este o boala vindecabila, nano-medicina este leacul pentru acea boala, avem resursele si inteligenta ca sa dezvoltam nano-medicamente tot ce ne lipseste este vointa sa actionam.

  Oare moartea da sens vieti ?

  Ray Kurzweil: Unii oamani vorbesc ca moartea da sens vieti. Nano-roboti medicali chiar au potentialul sa extinda viata umana mai mult sau mai putin la infinit pentru ca este greu sa ne imaginam prea multe lucruri care sa distruga viata umana care nu s-ar adresa la acest tip de tehnolgie. Deci care este parerea ta despre rolul morti si avem nevoie de moarte ?

  Robert Freitas: Nu am rabdare pentru oameni care spun ca moartea da sens vieti, cred ca viata da sens vieti si cred ca intelectul nostru urmareste relatile noastre cu oameni, lucrurile acelea dau cel mai mult sens vieti si poti sa le simti pe acelea prin viata, moartea este ceva ce este un sfarsit, este un sfarsit al vieti este un sfarsit al progresului, este un sfarsit al gandurilor este ceva care va fi vindecat nu ceva cu care sa traiesti.

  Expansiunea in restul Universului.

  Ray Kurzweil: Am citi cum este o crestere exponentiala a informatiei tehnologie, desigur ca avem legea lui Moore si crestere exponentiala inainte de legea lui Moore marind suma de calcule si in cele din urma vom ajunge la punctul unde saturam capabilitatea materiei-energie care suporta calculele uni oameni se refera la saturarea in cele din urma a materiei si energiei ca computronium si in cele din urma vom transforma mult din resursele disponibile care le vrem fara sa perturbam biomasa si ecosfera in computronium aici pe Pamant si in vecinatatea sistemului solar si apoi ne vom muta afara in restul Universului daca vrem sa continuam sa extindem puterea de calcul, deoarece puterea de calcul va suporta procesele de inteligenta, extinderea inteligentei va cere asta. Poti comenta cu vezi aceasta dezvoltare aceasta extindere a proceselor de inteligenta in restul Universului ?

  Robert Freitas: Daca faci o proiectie a productiei energiei totale pe care umanitatea o foloseste, rata curenta de crestere care este de 3 procente arata ca in anul 3000 vom ajunge la suma totala a energiei pe care Soarele o expune deci la acel punct vom ajunge la un nou tip de criza de energie, vom fi practic limitati de cantitatea de lumina solara care o primim chiar daca am pune o carcasa protectare in jurul Soarelui. Daca nu vrem sa mergem la acea extrema si vrem sa pastram Soarele in starea sa naturala ne multumim cu 1 milion de calcule in minus limitate de sistemul solar. Dincolo de asta exista un intreg univers la care sa te duci si sa explorezi si sant numeroase probleme etice implicate oare Sorii apartin celor care ii gasesc sau celor care locuiesc acolo ? Sant multe probleme etice deci nu este clar daca putem merge in galaxie aiurea si sa inchidem ( oprim ) Sorii si sa luam hidrogen si sa il folosim ca sa concuram cu el. Cred ca ma-si simti mai confortabil daca asi sti ca calculele ar fi folosite pentru un scop foarte folositor. Spre exemplu sa calculam cum sa evitam mortea finala a calduri universului acesta pare un obiectiv bun ca sa il calculam.

  Este Singularitatea aproape ?

  Robert Freitas: Cred ca unirea inteligentei artificiale si nano-tehnologiei inevitabil duce la cea ce toti recunoastem ca Singularitatea. Cred ca o fie cam la 20-30 de ani de acum incolo si asta este bazata pe experienta mea lucrand cu nano-tehnologia si vazand rata progresului pe care il realizam acolo presupun ca cresterea progresului in inteligenta artificiala progreseaza la aceasi rata si amandoua vin impreuna vor produce aproape inevitabil un anumit tip de Singularitatea.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: