SACCSIV – blog ortodox

Parintele Nicolae Tanase: Cinci categorii de oameni NU SE INGROAPA LA CIMITIR

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 2, 2015

   Iata ce putem citi la Cinci categorii de oameni nu se ingroapa in cimitir: 

O fată căsătorită civil, dar nu şi în faţa Domnului, stă împreună cu soţul ei. Credeţi că este păcat să intre în biserică? Are iertare din partea Domnului?

Nu este vorba dacă este păcat sau nu, ci problema este că cinci categorii de oameni nu se îngroapă în cimitir:

  • spânzuraţii,
  • nebotezaţii,
  • sectanţii (ereticii),
  • ateii
  • necununaţii.

Pentru că a trăi necununaţi înseamnă a fi continuu cu sabia scoasă la Dumnezeu, iar de reţinut este că ucigaşii se îngroapă în cimitir. De ce? Nu ştie de ce a omorât, cum a omorât, a fost greşeala lui, păcatul lui, s-a spovedit sau nu s-a spovedit. El se îngroapă în cimitir. Biserica n-are oprelişti în cimitir pentru criminali, dar pentru necununaţi da. Ei nu se îngroapă în cimitir. De aici vedeţi cât este de grav păcatul necununiei. Problema cu intratul în biserică este altceva şi depinde de ce intrăm. Poate vrea să intre în biserică să se spovedească şi să pună început vieţii lui celei noi, deci atunci este foarte bine.

Pr. Nicolae Tănase, http://www.ganduridinierusalim.com/

(Părintele Nicolae Tănase, Soțul ideal, soția ideală, Editura Anastasis, Sibiu, 2011, p. 78-79)

   Cititi va rog si:

CAT DE PACATOSI SUNTEM … Păcatele care opresc de la Sfânta Împărtăsanie si canonisirea lor după Sfîntele Canoane

 

94 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. andrei-d said, on martie 2, 2015 at 10:01 am

    Nebotezaţii, sectanţii (ereticii) si ateii numai daca staruie in eres! Caci daca intra in categoria „catehumeni” au dreptul la prima parte a Sf. Liturghii!
    (Canonul 6 al Sinodului V local de Ia Laodiceea (343) – „Nu este îngaduit ereticilor a intra în casa lui Dumnezeu daca staruie în eres.„)

    Apreciază

    • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 11:38 am

      Sfântul Mucenic Cosma Etolul († 4 august 1779), „Apostolul Săracilor“:
      „Vom vedea oameni zburând prin văzduh asemenea păsărilor şi aruncând foc pe pământ. Oamenii vor alerga la morminte şi vor striga: Ieşiţi, voi, morţilor, şi daţi-ne nouă să intrăm în mormintele voastre.

      Vor veni vremuri când duşmanii noştri vă vor lua totul, chiar şi cenuşa din vatră. Însă nu vă pierdeţi credinţa, asemenea altora.

      Vor veni vremuri când va dispărea orice înţelegere între preoţime şi turmă. Preoţii vor deveni mai răi şi mai nelegiuiţi decât alţii. Oamenii vor fi sărăci, pentru că vor pierde dragostea şi grija faţă de săraci. Bogaţii vor sărăci, iar săracii vor muri.

      Vor putea fi văzute trăsuri fără cai gonind pe câmpie mai iute ca iepurele.

      Vor veni vremuri când ortodocşii vor fi învrăjbiţi între ei. Eu, însă, vă sfătuiesc să păstraţi pacea şi înţelegerea. (…) În şcoli se vor preda asemenea ticăloşii, că e cu neputinţă să vi le imaginaţi“.

      Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 7:32 pm

        http://www.arsenieboca.ro/parintele-arsenie-boca-sfantul-ardealului
        http://www.crestinortodox.ro/remember/remember-personalitati/parintele-arsenie-boca-72263.html

        Uite frate saccsiv, si pentru arsenisti, VEDEREA CU DUHUL…dar care duh? ORIENTALIST
        La aliniatul al 5-lea, chiar pe un site cunoscut, daca si acum e manipulare, toti arsenistii inseamna ca ii intereseaza mai mult parintele inselat decat Adevarul!
        -scris de Parintele, cu mana sa:

        „Asta am reusit toata vremea teologiei, desi faceam parte si din „Reuniunea de muzica Gh. Dima” din Sibiu, de sub dirijorul N. Oancea, si care era mixta. Aveam problema vointei in stapanirea simturilor. Mai mult chiar, ma preocupa, studiind mistica comparata a diferitelor religii superioare, ca sa vad prin proprie experienta, cat se intinde sfera vointei in domeniul vietii sufletesti si biologice. Ma interesa sa vad daca e adevarat ce afirma cartile asupra actelor reflexe, si asupra instinctelor, ca anume sunt independente de vointa si controlul constiintei. Experienta mea personala insa mi-a dovedit ca actiunea vointei si a constiintei se poate intinde si peste instincte si actele reflexe dupa o oarecare variabila. Ma ajutau la aceste adanciri si studiile ce le facea pe vremea aceea Mircea Eliade la Ecutta, trimis de Universitatea din Bucuresti, pentru studii orientalistice. Iar parte de studii le tiparea in Revista de filosofie din Bucuresti, si-mi parveneau pe aceasta cale.”

        Ieromonahul Arsenie.
        R. Valcii. 17 iulie 1945

        Deci parintele se ocupa si cu orientale…si nu muzica, ci demonisme!

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 7:36 pm

        mai gasesc si alte „minun(ati)i”…dar vin unii ca scortisoara, cristi.o si ma iau de urechi ca „de ce nu-mi vad de treaba si nu cred orbeste?! De ce oare caut eu detalii sa demaschez asa inselati?” Ca e iubitul lor parinte, unul ce nici el probabil nu stia in ce inlare era!

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 7:52 pm

        Deci unii or sa ma atace, ca ma cred sfant sau ca ma cred destept. Nu! Mi-e mila de mine, de ceilalti ca ne indepartam de adevar si dam crezare duhurilor, care usosr usor lucreaza la modul cel mai subtil cu putinta, te ataca cu Adevarul! Frate saccsiv, ai putea sa atragi atentia asupra acestui „fenomen”, ai atatia Sfinti si Parinti in spate, ca marturia de credinta daca nu e DREAPTA, si are abateri asa grave nu se cheama ORTODOXIE. Dar vei fi lovit nu numai de frati, ci si de …preoti. Care in mare parte de-acum vor fi ecumenisti si cei adevarati nu prea o sa-i mai vezi sau auzi, caci sunt urati si de sistem, si de oameni, ca nu le place Adevarul…. „Lumina a venit in lume dar nu au iubit-o…” spunea Mantuitorul! Si intradevar, nu Il iubesc pe Hristos, caci merg dupa marturii mincinoase si „poporul acesta idolatru cere semn…dar semn nu i se va da…” si la fel ca evreii, incepem sa negam adevarul si sa batem palma cu minciuna! Arsenie Boca va ramane inselat. Sper sa se mantuiasca ca Sf. Biserica pe care a hulit-o se roaga pentru cei adormiti. Doamne ajuta!

        Apreciază

    • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 1:41 pm

      De ce pare ca Dumnezeu a …parasit pe crestinii drept-slavitori? Defapt nu sunt parasiti…:)
      Cuviosul Serafim de Sarov:
      “Dar există o a treia pricină, şi, se poate spune, o pricină fără pricină, pentru care harul Sfântului Duh va îngădui câteodată să-l părăsească chiar pe omul purtător de Dumnezeu. Şi aceasta este chiar îngăduinţa lui Dumnezeu de a-i încerca numai pe cei mai întăriţi în harul lui Dumnezeu ca şi cu o nevoinţă deosebită pentru cununi deosebite: precum a fost şi cu Însuşi Domnul nostru Iisus Hristos (…). Dumnezeiescul Pătimitor a binevoit a rosti: „Eli! Eli! Lama sabahtani?“, însemnând în traducere: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu! Pentru ce M-ai părăsit?” (Matei 27: 46). Aşadar, această ispitire va fi îngăduită în întreg universul pe timpul antihristului, atunci când toţi sfinţii lui Dumnezeu şi Sfânta Biserică a lui Hristos, alcătuită numai din aceştia, vor fi lăsaţi aparent fără apărarea şi ajutorul lui Dumnezeu. Nelegiuiţii însă vor triumfa şi se vor înălţa asupra lor până într-atât, încât însuşi Domnul Dumnezeul Sfântul Duh, văzând suferinţa lor cumplită, a profeţit: unde este răbdarea şi credinţa sfinţilor?! (cf. Apoc. 13: 10; 14: 12). Ispite la fel de cumplite sunt îngăduite şi vor fi îngăduite până în timpurile de pe urmă asupra celor mai mari sfinţi şi sfinte ale lui Dumnezeu pentru a încerca nemărginita lor credinţă întru Hristos şi pentru încununarea lor cu mari daruri, de neînchipuit pentru mintea omenească, în timpul ce va să vie şi a vieţii Veacului Viitor (cf. Apoc. 20: 4-6, cel ce citeşte să înţeleagă!)”.

      Apreciază

    • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 11:37 pm

      Aha, ce bine incearca unii sa justifice erezia parintelui….
      Spun doi aparatori ai lui Arsenie:
      „„Arsenie Boca venea dintr-o altă lume românească, care nu trecuse prin troglodeala comunistă, o lume în care școala era şcoală şi valorile culturale se împleteau firesc cu valorile religioase. El însuși era un om nu doar spiritualizat, dar şi foarte cult (făcuse Teologia, Artele plastice şi Medicina umană), cunoștea ce-i dialogul, urbanitatea, cunoștea ce-i diversitatea şi universalitatea creștinismului de doua mii de ani. Pentru el Ortodoxia era valoarea supremă, dar în nici un caz o cușcă în care stai izolat şi iți arăți colții. Dumneavoastră aici îi ziceți cu prudentă „sărăcuțului lui Dumnezeu” … FRANCISC DIN ASSISI; el (însă) avea curajul să-l picteze în spațiul sacru al unei biserici ortodoxe şi să-i mai şi spună de-a dreptul SFÂNTUL FRANCISC DE ASSISI…” (Fratele Alexandru)
      „Cât despre pictura Părintelui Arsenie […]. Este posibil ca în norul de martori care privesc Chipul lui Hristos în Slavă să-l fi văzut și pe Francisc de Assisi. Nu era genul de om care să facă lucrurile la nimereală sau din aplecări afective ci, mai degrabă erau rodul și rezultatul unor contemplații profunde. Ortodoxia Părintelui Arsenie nu este una a autosuficienței și a separatismului, aculturală, asocială etc., ci este o cărare vie care ne poartă de vii, numai să vrem fiecare, din Babilon spre Ierusalim, Alexandria, Bizanț… asumându-ne cu toții căutările dureroase ale întregii omeniri pentru întâlnirea râvnită cu Fiul Omului”. (Corina Negreanu)”

      Poftim, frate Vasile, si alti frati de pe blog, Ortodocsii nostri dragi l-au facut pe Francis…sfant!!! Uite ce „mare” si INSELAT a fost Arsenie, ce subtil a lucrat in constiinta multor frati, l-au considerat sfant pe „dusmanul Maicii Domnului si al Fiului ei”!
      1. Sf. Ignatie Briancianinov spune: „In pustnicie, au ajuns, asemenea lui Malpas, la cea mai vartoasa inselare demonica Francisc de Assisi, Ignatiu de Loyola si alii nevoitori ai latinilor (dupa caderea Bisericii de Apus de la cea din Rasarit), recunoscuti de ei ca sfinti. “Atunci cand Francisc a fost rapit la cer” spune scriitorul Vietii acestuia, “Dumnezeu Tatal, vazandu-l, S-a intrebat, fiind pentru o clipa in nedumerire: cui sa dea intaietate, Fiului Sau Celui dupa fire, sau fiului dupa har – Francisc”. Ce poate fi mai cumplit, mai had decat aceasta hula, ce poate fi mai intristator decat aceasta amagire ! […]”
      2. Asa, sa vedem ce spune Cuv. Serafim Rose, alt apologet al Ortodoxiei, in incheierea lucrarii, ce sparge orice urma de indoiala, chiar si ale lui Radu Icoboaie, care subtil spunea ca “Francisc de Assisi s-ar fi putut converti la ortodoxie la sfarsitul vietii…”, dar uite ce spune Cuviosul Serafim Rose:
      “Nu se poate închipui o mândrie mai mare decât gândul infailibilitătii (negreselniciei) personale [38]. Această cădere nu putea să nu afecteze spiritualitatea lui Francisc si, în general, spiritualitatea romano-catolicilor. Asemenea Papei, si Francisc suferea de mândrie. Acest lucru se poate vedea din cuvântul său de despărtire către franciscani, atunci când a rostit: “Acum mă cheamă Dumnezeu, si vă iert pe toti, fratilor, atât pe cei de aproape, cât si pe cei de departe, de toate greselile si răutătile, si vă sterg păcatele atât cât îmi stă în putere”…

      Poftim??Ce face pe patul de moarte? Deci inainte sa moara nu a venit la ortodoxie, cum spunea Radu si altii, ci “a iertat pacatele…”. Nebunie curata. Spre deosebire de acest Francisc de Assisi, nevoitorii sfintei Ortodoxii nu si-au îngăduit niciodată să-si atribuie dreptul de a ierta păcate.
      Iar parintele nostru a pictat si indragit acest eretic Francisc de Assisi, ba chiar si cu aureola de ..sfant?
      Comparati singuri, si vedeti…si mai spun unii ca are doar aureola, si ca nu scrie „sfant”…dar poftim…e asta dovada sau nu? Au dreptate Arsenie Boca si fratii care-l apara sau Sf. Ignatie si Cuv. Serafim?

      Apreciază

      • artion said, on martie 3, 2015 at 1:43 am

        Andrei-d

        Ce incerci tu sa dovedesti exact? Sau care e scopul tau prin postarile astea? Iarta ma dar fara sa ti dai seama mai mult semeni sminteli. La urma urmei, ca sa l citesc pe parintele Arsenei Boca, „se smintesc cei smintiti” , deci cei care pleaca urechea se lasa sedusi de vrajba…

        Spune parintele Serafim Rose ca “Nu se poate închipui o mândrie mai mare decât gândul infailibilitătii (negreselniciei) personale [38].” Deci nici Arsenei Boca nu a fost un infailibil. Insa ti am mai explicat are merite, recunoscute chiar de parintele Cleopa (vezi scrisoarea trimisa de acesta catre parintele Arsenie ) precum si alte marturii, sunt multi care dupa ce l au cunoscut pe parintele Arsenie Boca si au schimbat purtarile, unii au devenit preoti, altii calugari, deci mi se pare ca nu esti cel mai in masura sa ii faci o imagine negativa .

        Si ca sa te convingi de lipsa de infailibilitate , iti dau exemplu pe parintele Arsenie Papacioc , care intr o inregistrare video spune despre Arsenie Boca ca era unul din cei ce credeau in reincarnare http://youtu.be/w9AAI9iwvkM?t=6m42s , apoi lasa sa se inteleaga ca traia cu acea maica, Zamfira zisa si Julieta http://youtu.be/w9AAI9iwvkM?t=10m39s .

        In primul rand in cartea „Cuvinte vii” e un capitol intitulat „TAINA LUI ILIE ŞI IOAN” in care scrie:
        Ar fi prin urmare vieţi succesive ? „Reîncarnarea” ar avea baze în Revelaţie ? Astea-s întrebările şi misterul. […] Dacă doctrina aceasta ar exprima adevărul, toată iconomia mântuirii omului, descoperită nouă prin Hristos, ar fi inutilă. Mântuirea era automată. însăşi venirea lui Iisus n-ar mai fi avut rost. Dar, fiindcă a venit Iisus şi a pus cu adevărat problema mântuirii omului, reîncarnarea – „mântuirea” automată – nu are nici o bază în Revelaţie. Deci ? vezi clar ca reincarnarea era combatuta de parintele Boca.

        In al doilea rand , daca parintele „traia” cu acea maica, pai nu ar fi rezultat un copil ? pentru ca stim ca Arsenie Boca era un combatant al avortului si pro-viatza.. Da mi voie sa cred ca a fost invinuit pe nedrept, datorita presupunerilor si nicidecum a certitudinii ..

        Corneliu Zelea Codreanu citea rugaciunile „Sfantului Anton de Padova” deci nici el nu a fost un infailibil, cu toate astea are meritele pe care le are, ce facem , il punem si pe CZC la zid ? ….

        N am incredere in persoane de pe net, in spatele monitorului se pot ascunde asa zisi ortodocsi, insa faptele lor in viata privata pot fi de natura anti crestina. Asa ca.. pe mine unu nu ma convingi draga Andrei..

        Apreciază

      • cristi o. said, on martie 3, 2015 at 7:02 am

        @artion
        „Inregistrarea” aia cu A. Papacioc & I. Balan e un montaj! Adica un fals, mai pe intelesul tuturor… Nu stiu cum de pica atatia in plasa. Nici nu e realizat cum trebuie, curgerea dialogului e complet nenaturala. Se poate, cu tehnica actuala, ceva si mai credibil, inclusiv imagine! Nu mai luati de bun tot gunoiul de pe net… Cand o sa apara antihrist pe nourasi cu toate inselarile ce-o sa facem, daca ne lasam de pe acum fraieriti de niste biete facaturi ieftine, realizate pe un laptop din studiou, intr-o pauza de cafea?

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 11:05 am

        artion,
        daca parintele tau iubit s-a inchinat la Francisc..cred ca si tu te inchini!!! Doar nu ai fi tu mai destept decat Parintele Boca, nu? E anormal sa stii mai multe decat Arsenie, care l-a vazut sfant pe Francisc! Asta ca sa stiu la cine se mai inchina arseniestii! Daca spui ca tu nu te inchini la acest catolic inselat si hulitor de Hristos, inseamna ca tu stii mai multe decat Boca al tau…iar daca stii mai mult, atunci Arsenie ce stia mai mult ca tine?

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 11:11 am

        Cristi o,
        Toti marii duhovnici au avut atitudine clara impotriva catolicilor si nu faceau minuni, iar Arsenie al tau cu 2 facultati nu a avut atitudine impotriva catolicilor(culmea sa spui asta cand picteaza draci in biserici) si ..facea si minuni. Ce rezulta? Tatal ecumenistilor si idolul arsenistilor. ASta inseamna propaganda ecumenista! Cat ce spune scortisoara ca provoc pe frati, nu va provoc, am nelamuriri si voi ce faceti? Vreti sa ma convingeti ca un parinte e sfant ca a fost prigonit…bla bla bla…dar ce catolicii din lume nu au fost prigoniti? Si nu s-au mantuit! Paganii nu sunt prigoniti? Si nu se mantuiesc! Nu stiu de care Sfinte Sinoade ascultati si de care nu, caci Boca incalca vreo cateva canoane! Mergeti in continuare dupa taticul vostru!

        Apreciază

      • maria said, on martie 4, 2015 at 12:07 am

        Sfintul Efrem Sirul (+379)
        “Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!
        Atunci, la a doua venire a Domnului, se va cere de la fiecare din noi marturisirea credintei si unirea Botezului. Si daca am pastrat credinta curata de orice eres si pecetea nestearsa si haina neintinata… Se cuvine ca toti cei ce se apropie de Dumnezeu si vor sa se invredniceasca vietii celei vesnice, sa pazeasca mai inainte de toate Credinta Ortodoxa neintinata.

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 11:24 am

        Artion,
        nu stiu ce sminteala vezi tu la mine, cand pui adevarul in fata nici dracii nu vor recunoaste in veci. Asa ca mare atentie de cine ascultati. Un sfat va dau, rugati-va pentru parintele iubit, caci daca e in Rai (Doamne ajuta) rugaciunea se va intoarce inzecit peste voi….dar daca e in iad? Oare nu se roaga de voi, inchinatorii lui sa-l ajutati? Stiti voi sigur unde e? Caci eu nu stiu, dar arata nebuniile ce le-a facut, pictat. Si sunt constient ca nu era duh ortodox, el fiind vazator cu duhul…nu a vazut ce au vazut si ceilalti sfinti? Ca francisc e cel mai mare inselat? Si daca voi vedeti, atunci stiti mai multe decat Arsenie Boca…

        Apreciază

      • cristi o. said, on martie 3, 2015 at 4:29 pm

        @andrei-d
        Ati citit vreun cuvant din „carnatul” scris de mine, niste postari mai jos? Ati incercat sa si intelegeti ceva de acolo? Spuneti ca a pictat draci… In toate bisericile vechi (multe pictate inainte sa se fi nascut Boca) am descoperit scene referitoare la iad, evident cu draci, unii chiar foarte urati si negri! Spuneti ca duhovnicii n-au facut minuni?!? Multi duhovnici (nu toti, evident), din contra, au facut si ei minuni (unii mai vizibile, altii mai putin, dupa marimea si firea fiecaruia) Il amintesc din nou pe Parintele Iustin Parvu – sa incerce careva sa dovedeasca lipsa minunilor la el (inca din timpul vietii!)… Majoritatea aveau, cel putin, darul inainte-vederii. Poate n-ati auzit nici de pustnicii care apar si dispar pe la liturghii ori se volatilizeaza din fotografii cand sunt pozati pe ascuns, fara ingaduinta lor… Care stau cu animale salbatice langa ei fara sa fie in pericol si mai si vorbesc cu ele (or fi si astia ecumenisti si inselati?) O dati inainte cu catolicismul si inchinarea la Francisc – nu ati prezentat dovada unei expertize de specialitate care sa ateste ca pictura (in speta, cea de mai sus) nu este adaugata, modificata ulterior (nu cu teste „ochiometrice” irelevante – falsurile se analizeaza la microscop, spectrograf, chimic etc) de cei de la securitate – stiind ca securitatea a investit sume, logistica si eforturi colosale in distrugerea parintelui Boca. Chiar in cazul in care, se va descoperi ca pictura nu a fost alterata si a fost mana lui Boca, se pun niste intrebari simple – de ce doar la Draganescu? De ce, in 15 ani de „ratacire” ori „inselare” cat a durat pictura, acest calugar a continuat, sa picteze 100% canonic si ortodox absolut toate celelalte lucrari? De ce nu regasim niciun tablou/pictura/icoana eretica in afara imaginilor de la Draganescu? O inselare recidiveaza in multe din lucrarile unui inselat, ca doar n-o fi o „inselare captiva” in cladirea bisericii Draganescu… Adica el era in inselare in interiorul cladirii, dar cand iesea si picta in alta parte, ori alte icoane, nu mai era in inselare?!? Sunt intrebari absolut legitime. Si, in incheiere repet: In tot ceea ce am citit – scris de parintele Boca, (nu de pe net, nu de la „apologetii” cu epoleti/sortulet, mistificatorii cu simbrie, povestitorii de ocazie, ori senzationistii de tabloid) nu am gasit indemnuri de a urma altceva decat calea dreptei credinte (a ortodoxiei). Am vazut combateri a eresurilor, ereziilor, a tuturor celorlalte „biserici” (inclusiv cea catolica!) fiind considerate „pe alaturi de calea cea dreapta ortodoxa” – sper ca stiti ce inseamna, in unele parti, pe la tara, cand cineva merge „pe-alaturi” de drum – adica pe aratura! Imi pare rau ca nu am la indemana un material, in care A. Boca era si impotriva insemnarii din acte cu numarul satanei! Asta inainte de ’89. Dumneavoastra ati fi vrut sa intre Arsenie, in chip de „terminator” prin lacasurile papistase cu mitraliera, ca sa-l gasiti demn de „atitudine” anticatolica?!? Mai bine ati verifica, cu foarte mare atentie, absolut toate materialele de unde va documentati! Cautati editiile cele mai vechi, comparati-le. Nu va mai obositi cu diverse „marturii” – sunt cel mai usor de falsificat pentru ca sunt aproape imposibil de verificat. Inteleg sa aveti indoieli, orice om normal poate avea. Eu am avut, la randul meu… Dar nu va transformati in „raspandac” de sminteala, conceputa de altii in laboratoarele securitatii acum multi ani in urma. Munca de documentare, si verificare comparativa a versiunilor tiparite de scrieri (nu aiurelile neverificabile de pe net), in cazuri controversate, poate dura multi ani! Mie mi-au trebuit peste 4 ani doar la A. Boca pana am putut imprumuta/cumpara ceea ce m-a interesat… Sa nu va fie cu mirare ca gasiti duhovnici „catolicizati” „pro-ecumenism” dupa disparitia lor. Chiar Biblia, sub domnia „nefericitului” actual din deal – care e, pe fata, pro-papism, a suferit usoare „mutatii genetice” uniatiste… Si, daca aveti indoieli uriase fata de acest duhovnic, cine va opreste sa va dedicati si rugaciunii staruitoare, la sfinti canonizati, garantat necatolicisti, sa va descopere, cu ajutor de la Domnul, adevarul?!?

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 6:04 pm

        cristi.o,
        Asculta nitel, ca ti-am spus ca esti arsenian, fara suparare, tre sa fii mandru de asta!
        Parintele Arsenie Papacioc intrebat la un interviu ce minuni mari a vazut in timpul inchisorii, Parintele a replicat simplu: „Cea mai mare minune a fost ca nu a fost nici o minune!” Si la Parintele Justin cam tot asa, caci intradevar a avut darul inainte vedereii, dar era foarte discret…asta daca intelegi! Si intradevar, ai scris un carnat, mai bine te-ai apuca sa scrii o carte, o vor citi cu drag ecumenistii! 😉

        Apreciază

      • artion said, on martie 3, 2015 at 8:15 pm

        Andrei-d

        Spui tu Daca parintele tau iubit s-a inchinat la Francisc..cred ca si tu te inchini!!! .. sau Mergeti in continuare dupa taticul vostru!

        Ai o exprimare care pur si simplu incita la cearta si contradictii.. e post asa ca vorbeste singur pe aici si cearta te cu cine doresti.. N am nici o evlavie la Francisc pentru ca gasesc la sfintii ortodocsi tot ceea ce am nevoie, asa ca nu mi trebuie sa caut la catolici nimic..

        Il respect pe Parintele Arsenie Boca, si pentru mine este la fel de important precum parintele Cleopa , Calciu, chiar si Papacioc..

        Si ca sa te citez tot pe tine, intr un comentariu postat pe apologeticum acum ceva timp :

        „nu mi se pare normal sa ne folosim de numele sfintilor romani, cu atat mai putin cu cat au fost traitori autentici ortodocsi, oameni ai rugaciunii ca Arsenie Boca, Paisie Olaru, Ilie Cleopa, Gheorghe Calciu, Ioanichie Balan, Arsenie Papacioc sau Iustin Parvu…”

        asta e link ul catre comentariul tau :
        apologeticum.ro/2014/07/parintele-arsenie-boca-maestru-spiritual-sau-duhovnic-ortodox/#comment-354797

        cristi-o
        am citit tot ce ai scris, ai comentarii interesante in general, insa eu unu nu cred ca inregistrarea este un fals. Se stie ca au existat unele banuieli asupra parintelui Arsenie, insasi el a spus o in dialog cu ucenicii lui ca este acuzat pe nedrept.. Am explicat ca parintele Boca a fost prost inteles si incorect judecat , deoarece nu avea cum sa creada in reincarnare, in „Cuvinte vii” e scris destul de categoric ,se vede clar cum reincarnarea e combatuta.. ucenicul sau Petru Vamvulescu dezminte categoric toate „barfele” despre parintele Arsenie, si este unul care a stat destul de mult in preajma parintelui, deci e mai in masura sa l cunoasca decat altii precum Andrei-d, Anitulesei, etc..

        Mai era una, Maria pe aici, tot asa.. da cu noroi in parintele Arsenie de fiecare data cand prinde ocazia.. ce sa zic , Dumnezeu ne vede si ne judeca pe fiecare dupa roade, nu dupa cat de teologi suntem, oricat am avea capul plin de dogma , daca faptele noastre nu sunt crestinesti degeaba speram la mantuire..

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 9:16 pm

        Artion,
        poi daca nu te inchini la Francisc, si tu esti mai istet decat parintele Arsenie!

        Apreciază

      • artion said, on martie 3, 2015 at 11:55 pm

        Andrei-d vine de la Andrei Dinu ?
        theologiepatristica.wordpress.com/2014/05/02/cazul-parintelui-arsenie-boca-sau-cum-oamenii-vor-altceva-decat-pe-hristos

        saccsiv.wordpress.com/2014/10/13/lui-andrei-dinu-ii-place-muzica-satanista-daca-da-atunci-de-ce-si-a-intitulat-blogul-ortodoxie-traditionalista-si-teologie-patristica/

        Deci muzica satanista chestii? aham.. pai acum inteleg de ce comentai si pe deveghepatriei, „M..e Israel” etc.. „m..e khazarilor” .. deci ce sa mai.. te cam incadrezi in tiparul acelui Andrei Dinu.. cam multe coincidente.. unul ca tine s a gasit sa l ia pe Arsenie Boca la periat..

        Apreciat de 1 persoană

    • Irina said, on martie 4, 2015 at 1:34 pm

      Of Doamne sunt atatia tineri care traiesc necununati, din ce in ce mai multi.

      Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on martie 4, 2015 at 4:34 pm

        Da, Irina. Si gandeste-te cati se impartasesc, fara canon si fara sa fie vindecati, de acei asa-zisi duhovnici, care dau dezlegare la Sf. Impartasanie, „de care nici ingerii nu indraznesc sa se apropie”, toti aceia se osandesc. Acolo merg si ei si duhovnicii lor! Numai daca iei uciderea, concubinajul si desfraul:
        1. Uciderea sau paza de a nu avea copii (contraceptie, avort, sterilet, injectii, etc.)
        2. DesfraulSexul oral, curvia peste masura, cu rude, apropiati si altele.
        3. Concubinajulsau aceia necununati (sau despartiti fara motive binecuvantate)
        4. .dupa care luam cele mai rare, ca vrajitorii, si altele!
        Cu primele trei tai din start 80% din cei ce merg la Impartasit. Gandeste-te cati se osandesc. Toti luptam foarte iscusiti si pregatiti cu cei dinafara Bisericii(eretici, ecumenisti, sectanti, pagani…etc) dar in interiorul Bisericii e macel!!! Diavolul lupta cel mai tare si vine cu aceasta inselatorie: „Esti un foarte bun antiecumenist, esti cel mai bun, nu te lasa, ai sa te mantuiesti si tu si toti ortodocsii”!
        Dar cand te ocupi de vecini si de cei dinafara casei tale(sau cum e la tara cu babele din sat de pe ulita) , copiii tai mor asfixiati! Asta se intampla! Sunt doua mari batalii, doua platori pe care ataca diavolul: Dinafara Bisericii si din INTERIOR! Numai ca noi nu intelegem asta! Spunea bine un Sfant Parinte ca „in vremurile din urma abia daca se vor mai mantui oamenii”, si nu se referea ca se vor mantui ortodocsii, ci ca doar putini din ei se vor mantui! Caci au Trupul Domnului, dar Il iau in batjocora, toti se axeaza pe cei dinafara care lupta Biserica, iar in interior ce avem? Duhovnici draci, care osandesc milioane de botezati in Hristos, fara ai vindeca le dau fara canon Sf. Impartasanie!!! INDEMN: Sa ne axam fratilor si pe fratii nostri, sa nu-i lasam sa se osandeasca!

        Apreciază

  2. john said, on martie 2, 2015 at 10:05 am

    Suedia va deveni în curând prima ţară din lume în care cipul sub piele va fi introdus în masă! Doar pentru ca oamenii să fie URMĂRIŢI PERMANENT de către CINEVA!

    Connected Phone, Connected House, Connected Car…Connected Body?telefonul,masina,casa,..urmeaza trupul?
    http://www.prnewswire.com/news-releases/connected-phone-connected-house-connected-carconnected-body-292179071.html

    Apreciază

    • john said, on martie 2, 2015 at 10:13 am

      BioNyfiken, o organizaţie suedeză în domeniul biotehnologiei, susţine aducerea fenomenului cipării către mase. Punctul lor de vedere este acela că a avea un implant inteligent subcutanat nu este atât de diferit faţă de a purta un cercel sau un tatuaj și că un număr tot mai mare de oameni vor alege să aibă implanturi sub piele.
      Patrick Mylund Nielsen, cercetător științific principal de securitate la Kaspersky Lab, a spus: “Cât priveşte biociparea, sunt câteva lucruri de lămurit: Ce se întâmplă atunci când cheile noastre private se află sub pielea noastră? Poate cineva să devină o copie virtuală a mea, strângându-mi mâna? Cine ar putea să mă urmărească oriunde m-aş duce?”
      “Tehnologia deja se întâmplă”, spune Hannes Sjoblad, unul dintre fondatorii BioNyfiken. “Observăm o comunitate în creștere rapidă a persoanelor care experimentează implanturile cu cip, care permit utilizatorilor să efectueze rapid și ușor o varietate de sarcini zilnice, cum ar fi permiterea accesului în clădiri, deblocarea dispozitivelor personale fără coduri PIN, permiterea accesului de citire la diferite tipuri de date stocate. Consider această tehnologie inovatoare ca un alt moment important în istoria interacțiunii om-calculator, similar cu primele “ferestrele” din sistemul de operare sau cu primul ecran tactil. Identificarea prin atingere este înnăscută pentru om. Codurile PIN și parolele nu sunt naturale. Și fiecare dispozitiv suplimentar pe care trebuie să-l luăm pentru a ne identifica, cum ar fi un breloc sau un card, este doar un alt element care ne face viaţa mai complicată.”
      “De aceea am considerat că este esențial să se lucreze alături de noi de un expert de securitate, care înțelege cu adevărat tehnologia, pentru a ne ajuta să analizăm riscurile. Kaspersky Lab este partenerul ideal de cercetare pentru BioNyfiken”.Aşadar, celebra companie anti-virus Kaspersky se va ocupa în viitor cu implantarea cipurilor sub piele la oameni. sE INTAMPLA SUB OCHII NOSTRII,AZI!

      Apreciază

  3. Costica said, on martie 2, 2015 at 10:13 am

    Este interesant raspunsul dat la intrebarea pusa ,dar am o nedumerire unde s vor fi ingroapate acele cinci categorii de oameni daca nu in cimitir? este o baza biblica penru toare categoriile enumerate ? multumesc pentru raspuns

    Apreciază

  4. Aron Constantin said, on martie 2, 2015 at 10:19 am

    Dacă ar fi numai aceste păcate și erezii ar fi bine dar,
    astăzi viețuirea după Dumnezeu devine foarte grea din pricina apostaziei generale. Apostații, care se înmulțesc, numindu-se și dându-se în aparență drept ortodocși, îi vor asupri cu atât mai ușor pe adevărații ortodocși. Ei îi vor împresura cu nenumărate curse și vor pune nenumărate piedici în calea bunei lor intenții de a se mântui și a sluji lui Dumnezeu, precum mărturisesc Sfinții Tihon de Voronej și Tihon de Zadonsk. Ei vor lucra împotriva robilor lui Dumnezeu și prin violență și prin clevetire și prin curse viclene și prin felurite amăgiri și prigoane cumplite. Măntuitorul lumii, Domnul Nostru Iisus Hristos, abia a găsit Nazaretul cel îndepărtat și neînsemnat, pentru a Se ascunde de Irod și de cărturarii, fariseii, preoții și mai marii preoților iudei, care Îl urau. Așa și în vremurile noastre, adevăratul călugăr, abia v-a găsi un adăpost depărtat și necunoscut, pentru a sluji lui Dumnezeu cu oarecare libertate și a nu fi atras de forța apostaziei și a apostaților puși în slujba satanei. Aceasta este lepădarea de Dumnezeu, din Apocalipsă, scrisă de Sfântul Ioan pentru vremurile din urmă, care se referă la lepădarea de credință a puținilor ortodocși din bisericile Ortodoxe pe vechi, această lepădare văzută și de Sfântul Ignatie Brianceaninov este numită *nenorocirea nenorocirilor*, înțeleasă de adevărații ortodocși și de adevărații călugări ortodocși și necunoscută celor apostați pe care lepădarea îi prinde și îi pierde. Ce vremuri trăim, ce sărăcie duhovnicească generală, ce lepădare de Dumnezeu vedem la toți, ce necercetare a scripturilor neschimbate, ce încălcare a legii lui Dumnezeu trăim, ce depărtare a bisericilor de Dumnezeu, prin goana după averi, terenuri și mașini scumpe, apărându-și ereziile după alte erezii, unde sunt caii și căruțele dreptcredincioșilor ortodocși truditori ai pământului și necălcători ai legii lui Dumnezeu? Unde este smerenia, sărăcia materială și milostenia de care vorbea Fiul lui Dumnezeu? Unde este crucea lepădării de lume a dreptcredinciosului ortodox, pentru a urma lui Iisus Hristos? Oare Dumnezeu pe pământ fiind Iisus Hristos în cei 33 ani trăiți ca om, nu putea să-și construiască mii de biserici și catedrale? Nu putea să adune aur și bani, să-și facă palate și vile? El fiind Dumnezeu pe pământ, s-a smerit mai mult decât noi și întregind legea lui Dumnezeu și a poruncilor evanghelice a fost ucis de poporul iudeu, lăsând o lecție pentru dreptortodocșii care-L vor urma și care vor fi uciși de frații lor din biserici, biserici ortodoxe care de mult timp au devenit societăți comerciale.

    Apreciază

  5. botaceala said, on martie 2, 2015 at 10:34 am

    Neata’ Saccsiv,ei dar bun subiect ai atins,pt ca pacatul acesta e cel mai raspandit la ora actuala,incepand de la varste fragede,pana la batranete,din pacate,chiar as vrea sa se dezbata acest subiect,deoarece ,daca in ziua de azi,le spui celor care traiesc asa,ca nu e bn,toti zic ca sunt demodata si ca toata lumea traieste asa si e ceva normal,dar de la acest pacat,iau nastere altele,la fel de grave: avorturile,crimele din gelozie si tradari,s.a.m.d,hehe….dar greu pacat e acesta al necununiei in fata lui Dumnezeu!!!! Dumnezeu sa ne ierte,ca suntem murdari sufleteste si trupeste.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Alin said, on martie 2, 2015 at 11:00 am

    si nu se pun la pomelnic sau acatist avortatii .. nu-s nici botezati deci nici in cimitir nu au voie

    Apreciat de 2 persoane

  7. Mihail said, on martie 2, 2015 at 1:40 pm

    Offtopic:

    Google vrea sa elimine site-urile anti-sistem din rezultatele cautarii:

    https://pietrelevorbesc.wordpress.com/2015/03/02/google-vrea-sa-isi-modifice-algoritmul-de-cautare-pentru-a-elimina-gunoaiele/

    Apreciază

  8. scortisoara said, on martie 2, 2015 at 3:30 pm

    Doamne ajuta ! De mai multa vreme ma roade o chestiune . Candva , am primit pe mail o litanie catre Sf. Duh , despre care se afirma ca ar fi fost scrisa de catre Pr. Arsenie Boca . La vremea respectiva nu am dat prea mare importanta textului insa , marturisesc ca imi suna cam ciudat , cam neortodox . Intre timp am mai acumulat cunostinte si informatii asa incat am reusit acum sa disting ceea ce initial mi-a starnit impulsul de respingere . Iata extrasul cu pricina :

    2. DUHULE SFINTE- CARE PURCEZI DE LA TATAL , SI DE LA FIUL , INVATA-MA
    SA TRAIESC PERMANENT IN PREZENTA LUI D-ZEU, SLAVA TIE DUMNEZEULE,
    DUHULE SFINTE, SLAVA TIE

    3. DUHULE SFINTE- CARE PURCEZI DE LA TATAL SI DE LA FIUL , INVATA-MA
    SA TRAIESC DUPA VOIA CELUI PREA INALT, SLAVA TIE DUMNEZEULE, DUHULE
    SFINTE, SLAVA TIE

    Cum adica …” Duhule Sfinte care purcezi de la Tatal si de la Fiul …” ???? Mai sunt si conditionarile de la sfarsit …care suna tot neortodox .

    Litania circula pe net in variante modificate .
    Sa-mi fie cu iertare dar litania e cam neortodoxa si nu cred ca a fost scrisa de Pr. Arsenie Boca ci doar i se atribuie in mod abuziv pentru a fi asimilata usor de ortodocsi . Avand in vedere ca link-urile trimit catre site-uri newage-iste se cam destrama misterul acestei litanii .

    Textul integral in acest link .
    http://www.reikioradea.ro/parintele-arsenie-boca/litania-parintelui-arsenie-boca-catre-sfantul-duh/

    http://naturadivina.com/2011/04/13/litania-parintelui-arsenie-boca/

    o varianta modificata

    http://grauntele.eu/de-unde-o-fi-aparut-litania-scrisa-de-parintele-arsenie-boca/

    Apreciază

    • cristi o. said, on martie 2, 2015 at 4:09 pm

      Arsenie Boca si alti duhovnici mari sunt atacati si dupa moartea trupeasca in modul cel mai perfid: li se altereaza invataturile! Mare atentie la tot ce s-a scris in ultimii ani! Pana si la Arsenie Papacioc se intampla ceva similar. Apar carti „scrise” dupa trecerea la cele vesnice, unde sunt pro-ecumenism si catolicism, desi toata viata lor au combatut, deschis, aceste erezii. Apar si inregistrari cu „dialoguri” barfitoare, neconforme personalitatii lor, din timpul vietii, evident contrafacute dupa disparitia lor lumeasca, prin intermediul tehnicii computerizate. Daca nu i-au putut rupe din constiinta romanilor, vor sa-i asimileze papistasiei si ecumenismului. Prin asta, impusca doi iepuri: pe credinciosii curati ii indeparteaza iar pe caldicei si cei lipsiti de cunoastere ii atrag spre ecumenism (si spre alipirea, in prima instanta, de ereticii catolici). Asadar, mare atentie la spurcatii inselatori care umbla cu icoane de sfinti si duhovnici pe la tv ori pe net, smintind lumea, fiindca nu sunt, categoric, impotriva masoneriei, ecumenismului, papistasiei, actelor biometrice si altor spurcaciuni de tip schimbari liturgice, rugaciuni cu paganii/ereticii etc.

      Apreciază

      • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 5:12 pm

        Arsenie Boca nu a combatut catolicii!!! Sa-ti intre bine in capt, spunea ca Bisericile „surori” sunt strane ale aceleiasi biserici. TRreziti-va si nu mai idolatrizati, cerceteaza invatatura de credinta Ortodoxa si compara cu Arsenie Boca…nu toate ca are si lucruri ortodoxe, dar diavolul prin el a lucrat subtil. Oare de ce nu mai tinea legatura cu Dumitru staniloae? Deoarece o nepoata a lui Dumitru Staniloae spune ca tocmai pentru ca suferea de slava desarta, si parintele l-a atentionat de multe ori. Cat despre minuni…asta asteptati de la el? Asta face Dumnezeu din ortodoxie minuni? Din astea false? Poi ce dracu nu stia ce a planificat la 9/11 si nu i-ar fi putut spune? Dar abaterile cu catolici si eretici pe pictura cum explici? Dar ca Mantuitorul e pictat ca o …stafie? nu e duh ortodox asta, e ecumenist!

        Apreciază

      • mircea.v said, on martie 2, 2015 at 7:38 pm

        Andrei-d,

        referitor la Parintele Staniloae, raspunsul este: pt ca nimeni nu e perfect. Erau caractere diferite, chiar parintele Staniloae spune. Iar in inchisoare, Parintele Staniloae, a cam muscat din momeala colonelului Craciun. De exemplu, un Parinte Papacioc, un Aurel State, un Print Ghyca (ortododxul), un Tutea, Calciu, Steinhardt… nu au muscat.

        Uite ce spune chiar Parintele Staniloae despre Parintele Arsenie Boca:

        „Era o taina in el, era un om care spunea cu hotarare, nu spunea cu ezitari, cum spun alti oameni, si cum si eu imi dau seama ca nu pot defini lucrurile. El parca le spunea in asa fel ca dadea o siguranta omului care-l asculta. Avea ceva propriu; eu nu stiu sa fi pus intr-un mod foarte complicat problemele; el le spunea intr-un mod hotarat, asa fara ezitari. El avea un fel propriu al lui care impunea. Dar nu stiu de ce n-a mai venit la mine.

        Corneliu Codreanu era si el o figura foarte interesanta; si atragea ca si Arsenie Boca: avea ceva atractiv, ceva puternic asa; acelasi spirit hotarat si sigur; alegea o cale si gata; mergea pe ea. Impresionau amandoi prin forma lor hotarata de a fi. Era un dar al lor. Cred ca e o oarecare asemanare intre ei, parca erau o piatra, o stanca. Eu n-am avut aceasta exactitate de a defini lucrurile, m-am leganat asa, in cunoasterea adevarului. Eu am pus foarte mult pret pe iubire, pe blandete, pe bunatate, pe valorile Treimii; scrisul meu a atras – e adevarat, dar ca persoana n-am exercitat aceasta atractie pe care o exercitau Codreanu sau Arsenie Boca, si nu stiu cum e mai bine…”

        In rest, spune-i in rugaciune, si Parintelui Justin, cum ca este in mare inselare in privinta Parintelui Arsenie Boca, si ca tu ii recomanzi sa-si schimbe atitudinea…

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 8:47 pm

        mircea.v,
        toate pana la a-l apara cu orice chip! Ereziile (includem si pictura care e erezie curata) fac tulburare in Biserica. Da-mi nume de un sfant care a promovat „sfinti” catolici! Nu ai ce sa cauti, nu cauta nod in papura! Ulfila m-am interesat de el, e eretic de ultima speta, dar e pictat cu aureola de..sfant? Alta nebunie. Asa, pe langa asta, Mantuitorul e pictat ca o …stafie? Desenele de la Draganescu sunt draci…toate, nu stau sfintii la o lalta cu hulitorii apuseni, si cu ereticii. Ce a vazut Arsenie Boca au fost draci. Eu nu stiu de unde atata zel sa incercati sa ascundeti evidentele adevarului. Dar in fine, mergeti si faceti-i propaganda, poate astia cu ecumenismu o sa va dea un loc de top!

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 8:52 pm

        mircea.v,
        Uite fratele meu: Canonul 15 al Sinodului al Noualea din Constantinopol (861) „Cei ce propovaduiesc public eresul sau îl învata în Biserici, sa fie îndepartati de comuniunea cu credinciosii si afurisiti, ca unii ce fac schisma si sfarâma unitatea Bisericii.”
        Din cuvântul Sinodului al VII-lea Ecumenic (Niceea, 787)
        „Sa nu faceti nici inovatie, nici omitere în Predania pe care am pazit-o cu evlavie pâna acum. Deoarece toti câti s-au pastrat înlauntrul Sfintei Biserici Universale, nu au primit nici adaosuri, nici omiteri. Si cu mare pedeapsa va fi condamnat cel ce va face fie adaugiri, fie omiteri.”
        Daca tu treci peste canoane, inseamna ca ai justificari sa-l aperi pe parinte, parintele are voie sa calce in picioare canoanele ca ierarhii de acum! Am cerut un rand macar unde sa spuna ceva rau despre catolici, sa se pronunte ca Arsenie Papacioc, sau Cleopa Ilie, ca doar era invatat acest Arsenie Boca nu? Facuse teologie, era bun traducator…dar unde sunt dovezile ca lupta impotriva catolicilor? El insusi a fost fan al ereticului Francisc de Assisi!

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 8:54 pm

        N-o mai tineti pe asta cu Parintele Justin, nu a spus asa ceva garantat!!! Daca el a spus asa, Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan sunt categorici, de ce se spune ca e fals acea inregistrare? Ca nu vorbeste strict de Arsenie Boca…ci dupa ce vorbeste despre el intra in alte subiecte de discutii..si tot asa, Arsenie Boca era un subiect oarecare. Merge lumea puhoi la mormant si spune „parinte Arsenie, mantuieste-ma”…cata nebunie

        Apreciază

      • scortisoara said, on martie 2, 2015 at 9:20 pm

        Andrei , eu nu am postat commentul cu scopul de a reactiva polemici aprinse pe tema Pr Arsenie Boca ci am incercat sa atentionez in privinta unor rugaciuni false care prind usor la cei care sunt la inceput de Cale . Se pare ca interpretezi commentul meu dupa cum iti convine tie . Nu am intentionat sa dau apa la moara celor care cred ca Pr Arsenie Boca era inselat .

        Asadar , zic si eu precum Saccsiv , subiectul commentului meu era falsa litanie care promoveaza erezia catolica ( pe spinarea Pr Arsenie Boca ) SI NU Pr Arsenie Boca . Poate cineva sa garanteze ca Pr Arsenie a scris vreodata asa ceva ? Oamenii pot fi indusi in eroare de asemenea rugaciuni atribuite in mod nerusinat de abuziv unei personalitati profund ortodoxe .
        Cat despre pictura Pr Arsenie … Tu zici ca a pictat o “stafie “ ? Stai sa vezi ce parere are SF. IGNATIE BRIANCIANINOV in cartea Sa : “ CUVANT DESPRE MOARTE “

        “ Sfantul Macarie cel Mare spune ca ingerii au chip si infatisare , intrucat si sufletul isi are chipul si infatisarea sa si ca acest chip , aceasta infatisare dinafara atat a ingerului cat si a sufletului , este chip si infatisare de om in trup . Acelasi placut al lui Dumnezeu invata ca ingerii si sufletele , desi sunt foarte subtiri dupa fiinta lor , sunt totusi trupuri , cu toata subtirimea lor . Ei sunt trupuri subtiri , eterice , in timp ce trupurile noatsre pamantesti sunt foarte material si grosolane . Trupul grosolan omenesc slujeste drept vesmant trupului subtire – sufeltul ui. Peste ochii , urechile , mainile , picioarele sufletului sunt imbracte madularele potrivite ale trupului . Cand sufletul se desparte d etrup prin moarte , el se dezbraca de acesta ca de o haina .
        […….] Potrivit marturiei date de insusi acest mare ales al lui Dumnezeu , care si-a vazut dintr-o data sufletul iesind din trup si stand in vazduh prin imblesugata lucrare harica a rugaciunii , sufletul este ETERIC , FOARTE SUBTIRE , ZBURATOR , AVAND INTREAGA INFATISARE A TRUPULUI NOSTRU GROSOLAN , TOATE MADULARELE LUI , PANA SI PERII , TRASATURILE FETEI – pe scurt , deplina asemanare cu el .
        Sufletul avea nu doar puterile mintii si ale inimii , ci si toate organelle simturilor : vaz , auz , pipait ; avea intreaga viata , iar trupul ramasese pe scaun ca mort , ca o haina dezbracata .
        [….] Ingerii sunt asemeni sufletului : au madulare , cap , ochi , gura , piept , maini , picioare , peri – pe scurt , seaman deplin cu omul vazut in trupul lui .
        […] Asa istorisesc cei care au vazut ingerii luminii si ingerii intunericului . Ingerul si sufletul se numesc “ netrupesti” , neavand trup ca al nostru ; se numesc : duh” ca fapturi subtiri , care se deosebesc cu desavarsire de lucrurile care alcatuiesc lumea materiala . “
        Note de subsol pag. 15 -16
        “ Patrunzand in scrierile Parintilor , vom afla ca dupa intelesul din vremea lor , care s-a pierdut nu de multa vreme , cuvantul “ duh “ numea intotdeuna GAZELE si ABURII – in primul rand AERUL , VANTUL si SUFLAREA OMENEASCA .
        [….] “ Netrupesc si nematerialnic “ spune Sf. Ioan Damaschin , “ se cheama ingerul fata de noi , pentru ca toate sunt grosolane si materialnice fata de Dumnezeu , singurul neasemuit . Numai Dumnezeirea este nematerialnica si netrupeasca in adevaratull inteles al cuvantului “ .[…] “din fire “ , zice acelasi Sfant : “ numai Dumnezeu este netrupesc , iar ingerii , dracii si sufletele sunt netrupesti dupa har si fata de material grosolana “. “ Nici inteleptii cu intelepciunea lor “ zice Sf Macarie cel Mare , “ nici priceputii cu priceperea lor nu au putut pricepe subtirimea sufletului ori spune in ce chip fiinteaza el , fara numai cei carora prin DUHUL SFANT li s-a descoperit patrunderea si cunoasterea cea cu de-amanuntul a sufletului .”

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 9:56 pm

        mircea.v,
        atat te rog sa-mi arati, unde parintele Arsenie cu doua facultati si facator de „minuni” a vorbit de rau pe catolici…si pe urma sa-mi spui ce e cu pictura, tinand cont ca Sf. Ignatie Briancianinov a explicat inselarea lui Francisc, chiar si Serafim Rose a scris despre asta! Ce o sa faci? Ca iacoboaie sa indraznesti sa contrazici pe Sf. Ignatie, nu?
        „Ca daca Arsenie l-a pictat ca ‘sfant’ pe Francisc, inseamna ca asa e cum a facut acest guru, nu cum spun Parintii si sfintii contemporani. Nu! Francisc e sfant, l-a vazut Arsenie in ceruri, ca mergea des pe acolo si se intorcea sa ne spuna cum mai e …LAsa-i pe Ignatie si pe Serafim, astia erau doar asa, au scris abureli si sunt rataciti, nu stiau ei de ortodoxie” nebunie este cu Arsenie Boca, si ma mir ca multi se numesc si apara ortodoxia, dar acceptand asa hule!

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 11:49 pm

        scortisoara,
        esti arsenista prin incercarea de a apara ereziile. Justifica tu, te rog, ce am postat mai sus, citeste comentariul unde e si poza, si esplica d-neata teologiceste, cine are dreptate Sf. Ignatie sau Arsenie al tau? Tu sau Serafim Rose? Te rog, ai cuvantul

        Apreciază

      • cristi o. said, on martie 3, 2015 at 6:07 am

        @andrei-d
        Exact ceea ce spuneti dvs. spunea si securitatea, inainte de ’89, iar mai apoi, dupa 2000, masonii. Ba chiar mai multe prapastii… In tot ceea ce am citit – SCRIS de parintele Arsenie – (nu „marturia” lu’ baba Floarea, auzita si repovestita de a treia generatie de „stranepoti” cu epoleti ori sortulet…) nu am gasit nicio tendinta pro-papistasa/ecumenista ci contrariul – parintele a combatut TOATE celelalte „biserici” ca fiind pe de laturi de calea cea dreapta. A combatut „stiintele” oculte si alte dracisme, sectarismele… Nu mai intru in detalii. Trag concluzia ca, daca sunteti bine intentionat, inseamna ca ati nimerit scrieri deja contrafacute ale parintelui ori rupturi din context (la fel de smintitoare ca minciunile), nu din editiile vechi, nealterate. Si la Arsenie Papacioc, dupa disparitia pamanteasca, au aparut scrieri contrafacute ce-l transforma in pro-ecumenist, desi, cat a fost in viata, a fost categoric impotriva. Si Adrian Fageteanu s-a „bucurat” dupa plecarea la cele vesnice de aparitii de fraze smintitoare in editii mai noi de carti. Si Ioanichie Balan, Iustin Parvu s-au „trezit” cu adaugiri ori rastalmaciri la spusele lor. Ba mai sunt si unii (cu grade pe umar) care „se jura” ca l-au auzit, (dupa plecarea din lumea asta, din inaltul cerului?!, de unde?!) ca ar fi spus despre A. Boca ca nu e sfant, in conditiile in care, mai multe persoane in vizita la parintele (vazator cu duhul si inca in viata) au auzit exact contrariul si, daca nu ma insel au si inregistrat. Ba exista si un pasaj scris de Iustin Parvu in care il apreciaza pe Arsenie Boca (nu atrage atentia ca ar fi inselat si ar trebui ocolit) Nu mi-am facut idoli nici din sfintii canonizati, daramite din cei necanonizati. Dar ma deranjeaza ca manipularea mizerabila a securitatii se dovedeste inca, dupa 50 de ani, mai puternica decat discernamantul duhovnicesc al multora. As vrea sa fac apel la logica. Multi sunt disperati sa-l faca pe A. Boca inselat. (s-au ostenit sa falsifice si carti in sensul asta! – pai daca era inselat, de ce n-au lasat inselarea sa vorbeasca de la sine?! de ce a fost nevoie de mistificarea inselarii pentru a dovedi inselarea?! E complet ilogic…), Daca acest preot-calugar era „inselat” iar securitatea avea „grija” de mantuirea noastra si sa ne tina departe de „pierzanie”… Dar misa – (aia cu „pipi”, stim cu totii ca e inselare draceasca) – securitatea si masoneria nu au depus niciun efort sa ne protejeze, ba chiar l-au scapat pe „guru” de puscarie! Adica ala era in „lumina adevarului”?!? Ca, in linii mari, asa s-ar traduce lupta lor impotriva lui Boca si protejarea lui Bivolaru! Daca Arsenie era inselat de-a binelea, de ce i-au mai falsificat editiile mai noi de carte – nu era firesc sa gasesc „inselarile” (macar una) si in editiile mai vechi? Ori si-a schimbat, de pe lumea cealalta, textele si le-a dat spre republicare?!? In alta ordine de idei – „pomul se cunoaste dupa roade” – Cati oameni au fugit din Biserica din cauza lui Boca si cati s-au intors la credinta CEA DREAPTA din mari lepadari, pacate ori ateism?! Cati din cei vindecati s-au intors la frecventarea sfintei Biserici ortodoxe? Cati au luat calea monahismului? Cati s-au intors la o viata cumpatata si respect pentru sfanta Biserica din mari destrabalari, betie si alte vicii? Eu, personal, m-am intors in Biserica ortodoxa, la rugaciune, la marturisirea pacatelor, dupa vizita (ca turist) la Prislop – asta e inselare draceasca? Intorc dracii pe oameni la marturisirea pacatelor proprii si constientizarea gravitatii lor?! Au inceput cumva dracii sa faca lucruri bune si n-am aflat eu?! Daca Arsenie era pro-catolic/ecumenist, de ce, dupa ce l-am cercetat, eu am gasit toate motivele sa ma reintorc in Biserica ortodoxa si nu m-am dus spre cea catolica (desi am inca destule neamuri papistase prin Ardeal, care s-ar fi bucurat sa le ingros randurile eretice)?! Eu nu m-am luat niciodata dupa „marturiile” despre A. Boca! Securitatea a lucrat acolo de-a rupt. Multi oameni au repovestit (ce-au inteles ei nu ce a spus Boca) si la a doua, si a treia mana diverse intamplari, iar aici mistificatorii si-au gasit loc de manevra cat incape. Conteaza ce a scris un om, nu ce se trezesc altii sa spuna ca ar fi inteles ori auzit despre el. Daca ar fi in viata si ar citi toate tampeniile care i se atribuie, fie in „marturii” fie in propriile scrieri alterate, ori i-ar da in judecata pe mistificatori ori s-ar duce pustnic, intr-un varf de munte, sa nu mai auda de nimeni… Daca ar fi doar A.Boca cel „inselat”, parca ar mai fi credibila „grija autoritatilor”. Dar cand se folosesc, milimetric, aceleasi metode pentru „catolicizarea”, „ecumenizarea”, „inselarea” si a celorlalti mari duhovnici (in special cei antisistem!), dati-mi voie sa ma indoiesc de „veridicitatea” informatiilor furnizate, in abundenta, doar de cand s-a dezvoltat net-ul. Pana nu a aparut net-ul in casele romanilor, marii duhovnici nu erau un mare pericol pentru sistem si nici scrieri de-ale lor pro-ecumenism/catolicism n-am prea vazut. Ca veni vorba de pictura de la Draganescu – in primul rand e profetica, unica, si interpretarea „ad literam” e imposibila pentru cei lipsiti de discernamant duhovnicesc. Prezenta lui Francisc poate fi interpretata in multe feluri. precum, poate fi chiar o masluire introdusa de securitate. Cine are cat de cat habar, cu ce se manca securitatea pe vremuri, stie ca era in stare de lucruri infinit mai abjecte si mai parsive (pana la nebunie) decat introducerea unor „nesfinti” intr-o pictura ortodoxa. Fenomenul „Draganescu” e unic in pictura lui A. Boca. In nicio alta biserica/icoana/tablou pictate de el nu regasim vreun papistas pe post de „sfant”. Daca era un inselat, se apuca sa ne umple de icoane „eretice”, pana se facea de ras ori il oprea careva… Toate celelalte picturi sunt 100% ortodoxe. De ce? O inselare de amploare nu se manifesteaza doar in cateva figurine doar dintr-o biserica (el a pictat acolo 15 ani) – evident ca in timpul asta – asa-zis „al inselarii”, a pictat si alte icoane, care se regasesc prin toata tara. Toate sunt 100% ortodoxe si canonice! De ce n-a facut si in alta parte „sfinti” eretici?! Ca acele icoane erau pentru diverse persoane particulare si nu scandalizau pe teologi, asa ca putea, nestingherit, sa raspandeasca erezie cat cuprinde in atatia ani… Ca o paranteza: un om nebun poate avea momente scurte de normalitate – e dovedit. Un om normal poate avea episoade (momente) de nebunie – e dovedit. Dar om normal, cu un episod de nebunie de 15 ani, simultan cu normalitatea, pur si simplu, nu s-a pomenit! Pictura de la Draganescu e radical diferita. Gradul de detaliu si cronologia evenimentelor descrise arata ca nu e realizata intamplator, ci indelung analizata, inainte de a fi asternuta pe perete. In acelasi timp el produce icoane (nu putine la numar) perfect ortodoxe, in acord deplin cu canoanele, nici macar sugerat stilul papistas. Vreo explicatie savanta in acest sens? Ca nebunia si inselarea, laolalta cu normalitatea, nu prea stau in picioare… In fine, cine nu vrea sa se roage la parintele Arsenie, nu e obligatoriu. Nu a fost canonizat inca, Cine are indoieli, e normal, e omeneste, dar mai si cerceteaza in duhul adevarului, cu rugaciune multa. Si daca tot nu e lamurit, n-are a se teme, e plin calendarul de sfinti, are de unde alege. Si mare atentie la gunoaiele si maculatura tot mai numeroasa despre „ecumenismul” si „catolicismul” marilor nostri duhovnici antisistem! Inclusiv prin biserici se raspandesc! Ce ne facem daca vor aparea „informatii” ca Iustin Parvu ar fi fost un inselat ca a acceptat pictarea lui Ilie Lacatusu, necanonizat la Petru Voda?! Ori cei ce au pictat, la Muntele Athos, icoana cu sfinti din inchisori (necanonizati) erau sub inselare?! Ne vom repezi cu bocancii si pe ei, fara discernamant?! Hai sa ne luam si dupa „informatiile” unor oameni „vigilenti” care ne vor „binele”, ca Gafencu ori Sfintii inchisorilor au fost niste legionari „criminali” si moastele lor sunt inselari dracesti… Pai ce facem, o luam asa, la vale, pe panta nebuniei?! Azi ii gasim nod in papura lui Boca, maine lui Parvu, poimaine lui Lacatusu, si tot asa, sfinti in inchisori au fost cu miile… Ne dezicem de toti? Fereasca Dumnezeu! Nu va mai faceti probleme ca se duc oamenii la Prislop. N-am vazut umplandu-se catedralele papistase ori casele de rugaciune la draci (numite impropriu „biserici” la sectari) cu pelerini de acolo. Nici discotecile/barurile ori la jocuri de noroc. Ba din contra! Am vazut multa lume intoarsa din rele la ORTODOXIE nu la papistasie. Eu sunt un exemplu viu. Nu am abandonat sfintii din calendar in favoarea lui A. Boca, daca de asta va temeti. Chiar invers s-a intamplat! Dupa ce l-am cunoscut, mi s-au deschis ochii spre sfinti despre care, ori nu stiam nimic, ori nu le dadeam importanta. Unul din acestia e Sfantul Nectarie – auzisem, dar nu-i dadeam vreo importanta! Sfantul Efrem cel Nou – imi era complet necunoscut; marele Sfant Nicolae – toti il indrageau, doar eu il consideram un sfant oarecare din calendar; Sfintii martiri Brancoveni stiam de ei, dar atat; Sf. Cuvioasa Parascheva – stiam ceva, de la Iasi; Sf. Serafim de Sarov – nu auzisem de el si multi altii, ca n-am timp sa-i enumar pe toti. Dupa vizitele la Prislop am simtit o dorinta arzatoare, un fel de sete, sa cunosc cat mai multi sfinti, si vietile lor. Am ajuns sa ma rog Sfintei Nascatoare de Dumnezeu – inainte stiam doar „Tatal nostru”, nu aveam idee si aplecare spre alte rugaciuni (acatiste, paraclise). Nu aveam icoane – dupa Prislop au aparut in casa icoane sanatoase, ortodoxe, canonice, sfintite. In mod curios, presupus „inselatul pro-ecumenist/papist” A. Boca, dupa ce ma rog la mormantul sau, ma indreapta strict spre cunoasterea sfintilor ortodocsi, a Sfintei Fecioare, a rugaciunilor catre acestia. De ce nu m-o fi impins catre „Francisc”, „Pius al ciunspelea”, „Padre Pio din silicon” ori alt indracit catolic? Nu mi-am facut un idol din el, n-am icoane cu el… Dar nici n-am sa pun mana pe bolovani sa arunc, c-asa vrea sistemul… Macar sa vina unul din sceptici, cu o expertiza criminalistica valabila (se face, in cazul operelor de arta), cu dovezi specifice (microscopie, spectrografie etc), ca pictarea (lui Francisc etc) n-a fost modificata/adaugata ulterior si sa lanseze acuzatiile de inselare dupa aia. Pana atunci sunt acuze grave bazate pe presupuneri, materiale contrafacute, dezinformari si manipulare securistica veche de 50 de ani!

        Apreciază

    • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 4:54 pm

      Arsenie a fost inselat frate. Asa va fi si in curand, clar nu facea deosebirea intre ortodoxie si catolicism. Cerceteaza si nu merge ca orbul. Vezi ca toti vorbesc de trecerea greco catolicilor la ortodoxie, dar fara botez si parintele Boca ii indemna sa mearga la ei la preotii lor ca si aia sunt tot ca noi aproape, doar modul de exprimare conteaza! Asa hule la adresa ortodoxiei ca la parintele Arsenie nu au mai fost aduse de un duhovnic! Credea in sfintii catolici si in eretici, cat despre minuni si dracii pot face prin asa zisi duhovnici…sa fim seriosi, sunt unii care merg ca oile ca era mare. Mare inselat. Cei care-l aproba si admira batjocoresc Ortodoxia, in care nu incap asa abateri!!! Rusine, ca nu va place izvorul curat si duhul bland al Sfintilor care au marturisit intr0un glas curata si frumoasa ortodoxie, va plac acesti GURU!

      Apreciază

      • eli said, on martie 2, 2015 at 9:42 pm

        frate andrei-d,
        NU te necaji ca acaesta inselare este atat de raspandita; ma refer la cea referiroare la asa zisul „sfant” al Ardealului, arseine boca INSELATUL; si NU te supara pe fratele mircea.v care este un om BUN dar NAIV si iti face opozitie din nestijnta; Domnul va fi Milostiv cu el. Tu insa tine partea cea buna daruita tie de ln Hristos.
        Domnul nostru Iisus Hristos INSUSI va face CLARA situatia lui boca, si BOR oficiakla care inearca sa traga acum foloaszle inselarii ecumnesite de pe urma bietului boca va fi RUSINATA definitiv in macelul ce va urma.
        Tu ca Maria tione partieta cea buan care s-a dat tie de la Hristos; ca este RAR sa discearna omul astazi ADEVARUL in marea inselarii.
        Sa iubesti si sa te rogi TOTXDEAUNA , in toate zilelme voietiio tale pe fratle Saccsiv , asa cum fac si eu pacatosul, caci este cuvantul Adevarului in el.

        Apreciază

      • eli said, on martie 2, 2015 at 9:56 pm

        imi cer TUTUROR scuze pt forma agramata a mesajelor mele, este din mare oboseala,sunt si eu un sclav al lumii care IUBESTE pe Hristos
        @Saccsiv

        frate continua lucrarea ta ca pana acum, FARA FRICA, iti garantez ca Hristos este cu tine si te va apara de toate mizeriile marilor tai dusmani.Boala ta este NIMIC, nu esti bolnav, nu crede parerilor. Dumnezeu este cu tine!!!!
        La timpul potrivit, daca tu vei fi credincios lui Hristos El va arata MINUNILE Sale in tine si prin lucrarea ta.

        Apreciază

    • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 5:03 pm

      Scortisoara,
      imi esti tare simpatica, asa imi puneam si eu intrebari la inceput cand mi se parea ca toti se iau de Parinte, dar unii nu vor sa inteleaga nici cu dovezi clare!!! Ulfila si Francisc de Assisi sunt ERETICI!!! Sf. Ignatie Briancianinov spune clar si chiar si Cuviosul Serafim Rose ca asa ceva e nebunie, arata si cum a murit acest Francis, iertand pacatele si stergandu-le ca un …hristos mincinos cum era si inselat, nu ca ar fi trecut la ortodoxie si alte minciuni ale lui iacoboaie!!!
      Asta e una, dar are abateri de la Ortodoxie grave si minunile erau nu in duhul mantuirii, si ca citea pacatele pe fata, si mustra pe unii in vazul lumii!!! Vorbesc unii de trecerea la ortodoxie a unor romano catolici, dar sunt minciuni, i-a „trecut” la ortodoxie doar din vorbe, fara botez si impartasea cu binecuvantarea mitropolitului de atunci pe toti ereticii si ii spovedea!

      Citeste de aici si minuneaza-te:
      ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/Arsenie_Boca/Arsenie%20Boca%20%20-%20%20Marturii%20din%20Tara%20Fagarasului%20despre%20Parintele%20Arsenie%20Boca.pdf

      Vezi pagina 94…

      si nu e singura dovada de ortodoxie doar la suprafata

      Apreciază

      • scortisoara said, on martie 2, 2015 at 9:27 pm

        Gresesti . Cartea aceea cu marturii este irelevanta , am citit ce e scris la pagina indicata , e irelevant . Stiu , veti cauta tot felul de ” dovezi” ale inselarii dar vedeti sa nu va inselati voi .

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 11:42 pm

        Scortisoara,
        vezi mai sus unde am lasat comentariul cu o poza mare….compara singura sa nu cad eu in greseala si corecteaza-ma acolo te rog…

        Apreciază

      • Gabriel M. said, on martie 3, 2015 at 12:28 am

        Andrei-d te grabesti sa pui etichete si sa crezi orice zboara pe internetul asta. Probabil si tu poti picta atat de frumos o biserica, si probabil si tu poti tine cuvantari si Sfinte Liturghii cu atata suflet cum le tinea par. Arsenie Boca, probabil si tu poti vindeca oameni si sunt sigur ca si tu ai darul inainte vederii.
        Eu zic ca trebuie sa fii mai cumpatat. Vai de cei prin care vine sminteala. Sunt oameni care s-au vindecat de boli reale prietene si au trait pe pielea lor niste stari la mormantul par. Arsenie Boca. Poate si eu.. cine stie.

        Nu uita ca un filmulet se poate truca extrem de usor si rapid iar de documente pdf sau alte texte pe care le invoci tu pe net luandu-le drept dovezi incontestabile .. nu mai spun nimic.

        Ca o fi fost eretic sau nu sau sfant sau nu Dumnezeu va judeca . Deocamdata roadele lui se vad la Prislop zi de zi. Tu NU iti permiti sa judeci oamenii pentru ca nu esti Dumnezeu. E simplu.

        Daca eu promovez un pdf fals despre tine si mai truchez si o poza smintitoare cu tine si mai sintetizez si vocea unui sf parinte sa para ca spune si el ceva despre tine o sa vezi ca toti credulii si o sa te improaste cu noroi.
        Parca sf. Ap. Pavel spunea sa cercetam duhurile si sa nu credem orice fara sa cercetam

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 11:19 am

        Gabriel M,
        biserica frumos pictata? E plina de draci care rad de voi, de unii care admira catolicii si slujesc apusenilor! Acus vi-l deseneaza si pe papa…pregatiti-va, ca e om „mare”, a ucis milioane de ortodocsi, iar catolicii Il injosesc pe Hristos si pe Maica Domnului, Duhul Sfant e HULIT iar voi sa mergeti sa va inchinati la pictura parintelui…iubitul votru inselat!

        Apreciază

    • Constantin said, on martie 2, 2015 at 5:19 pm

      Este un text catolic care contine erezia Filioque si o manipulare ordinara impotriva Parintelui Arsenie Boca. Hristos insusi spune: „Mangaietorul, Duhul Adevarului CARE DE LA TATAL PURCEDE’. E prea mult de scris si dezbatut ca sa public aici, dar trebuie sa retii: este o erezie antitrinitara(adica indreptata impotriva Sfintei Treimi) si in acelasi timp pacat impotriva Duhului Sfant. Deci, nu mai citi si mai ales NU MAI RASPANDI erezia asta! Daca vrei sa te rogi catre Duhul Sfant a treia Persoana a Sfintei Treimi exista rugaciuni directe(Imparate ceresc, Sfinte Dumnezeule etc) si Acatistul Duhului Sfant. Si ca o regula generala: reiki, bioenergie, radiestezie, yoga si alte teozofii si religii, curente filozofice etc de inspiratie orientala SUNT DE ESENTA DEMONICA. Nu mai accesati acele linkuri… Nestiind aceasta regula duhovniceasca simpla ati cazut intr-un mare pacat. A lucrat Harul lui Dumnezeu si ati intrebat(nu v-ati osandit pt ca ati actionat din nestiinta), dar pe viitor feriti-va sa va aruncati singuri in ispite atat de mari…. Doamne ajuta!

      Apreciază

      • scortisoara said, on martie 2, 2015 at 9:24 pm

        Faceam investigatii . Cautam surse care promoveaza acea litanie . Acum m-am lamurit : Litania e falsa , nu e scrisa de Tatuca Boca si e promovata pe spinarea lui de catre newageisti .

        Apreciat de 1 persoană

  9. maria said, on martie 2, 2015 at 4:25 pm

    saccsiv

    Frate Vasile e drept ce ai pus ce ai pus tu acolo ….si cu toate astea pe toate drumurile santem indemnati la DEASA IMPARTASANIE….caci daca ne uitam la multimea pacatelor puse acolo aproape „NIMENI”nu ar mai putea fi impartasit,si cu toate astea pe toate drumurile santem imbiiati la BAGHETE MAGICE CARE FAC MIRACOLE fara sa vada nimeni ca in spatele acestor indemnuri pline de minciuni este cel care pregateste instalarea Antuhristului…daca vor mai reusi sa ajunga intregi acestia de atata DEASA IMPARTASANIE…..si ne miram de ce atatea boli psihice si depresii?fara sa vedem INDRACIREA OMENIRII?…..o spune clar „SF.IOAN GURA DE AUR:

    S.I.G.Aur,impartasania cu nevrednicie duce la demonizare:

    Nimeni sa nu fie prefacut nimeni sa nu fie plin de rautate nimeni sa nu aiba venin in cuget ca sa nu se impartaseasca spre osinda Caci si atunci diavolul a intrat in iuda dupa ce s-a impartasit ,diavolul na dispretuit trupul Domnului ,a dispretuit pe iuda ptr nerusinarea lui ca sa afli ca in aceia care se impartasesc cu nevrednicie cu dumnezeiestile Taine in aceia mai tare intra diavolul ca si in Iuda atunci .Cinstea este de folos celor vrednici V-a fi vinovat de trupul Domnului adica vor primi aceeiasi pedeapsa pe care o vor primi rastignitorii lui Hristos Dupa cum ucigasii aceia au fost vinovati asa si cei ce se impartasesc cu nevrednicie (nevrednici sint cei cu pacate opritoare)

    sa nu fie partas la acesta masa nici un fatarnic, nici un inrautatit, nici un rapitor ,nici un hulitor, nici un invrajbit ,nici un zgircit ,nici un betiv,nici un lacom de avere ,nici un desfrinat, nici un pizmaret nici un fur, nici unul cu rautatea ascunsa in inima ca nu cumva sa-si atraga judecata osindirii ,Iata Iuda s-a impartasit cu nevrednicie din cina cea tainica si apoi s-a dus si l-a vindut pe Domnul ,de aici trebuie sa vezi ca diavolul tocmai asupra acelora are stapinire care cu nevrednicie se impartasesc din aceasta Sfinta Taina si ca ei insasi se arunca in osinda si mai mare

    Eu nu va zic asta a va inspaiminta ci ptr a va face mai cu luare aminte adica, precum hrana cea trupeasca, intra intr-un stomac bonav ,mai mult sporeste boala ,asa hrana sufleteasca ,gustindu-se cu NEVREDNICIE mai mult mareste raspunderea si osinda ,de aceea va conjur sa nu ascundem in sufletul nostru nici un gind pacatos ci sa ne curatim inima noastra ca noi sintem Biserica lui Dumnezeu Nici un iuda necredincios nici un inrautatit nici unul care are otrava in inima sa sa nu cuteze a se apropia de sfinta masa(in lumina sfintelor scripturi).”

    E inadmisibil ca in timpurile nostre de astazi,sa indemnam lumea la deasa Impartasanie!!! .Nu indemnul e rau,ca fara Sfintele Taine nu avem viata ,dar nu le putem lua oricum si dupa cum ne taie capul noua ci dupa cele lasate de sfintii Parinti ,si veti vedea ca nu avem pe cine chema,LA DEASA IMPARTASANIE,ci la pocainta, la plins si la lepadarea de pacate,la curatirea sufletelor si pregatirea lor pentru a fi impartasite.
    Toata lumea vede dezastrele care se intimpla :cind vedem ca desfriul nu mai are margini ,si nu trebuie sa fii preot ca sa vezi Orcine vede starea cazuta si dezastruoasa a lumii .orcine vede ca desfriul nu mai are margini.famiilii destramate ,cununii fara temei ,tineri care traiesc in atitea destrabalaciuni .Intr-o lume in care sint legalizeaza toate tipurile de destrabalari,in spitale se face planificarea familiala cu tot felul de metode contraceptive sterilet ,spirala etc ptr paza de copii,atitea cupluri care practica casatoria de proba ,atitea divorturi cununii mixte necanonice, si cite alte pacate interzise de sfintii parinti ,si noi chemem la deasa impartasanie!!?pe cine chema „acesti viteji” la deasa impartasanie ?ai pe cine chema?oare nu trebuie chemati si mai intii,la catehizare pe acesti bolnavi?dar catahizarea dupa sfaturile Sfintilor de la care au luat indemnurile la deasa impartasanie, nu catehizarea dupa mintea lor plina de mindrie ,gindind ca vindeca ei pe cineva!!.De ce nu vin cu sfaturi,de la Sf Nicodim Agh (de la care au luat indemnul la deasa impartasnie)cum sa ne spovedim ,dar nu spovedanie fatarnica ci spovedanie plina de smerenie placuta Lui ,asa cum ne-a invatat Sf Nicodim Agh .IN CARTE FOLOSITOARE DE SUFLET

    Daca acolo sant puse clar atatea pacate opritoare….PE CINE CHIAMA ACESTIA LA DEASA IMPARTASNIE.?!!!…NU SE VEDE OARE CLAR „MINCIUNA DRACILOR DE A AMGI LUMEA CA SA-I OSANDEASCA?III INDEAMNA LA DEASA IMPARTASANIE CA INCEPUTUL E GREU,PINA REUSESTE SI IL IMPARTASESTE O DATA CA APOI LUMINA LUI DUMNEZEU SE INDEPARTEAZA DE EL SI NU MAI ARE PUTEREA DE A MAI DISITNGE BINELE DE RAU….SI USOR,USOR FRATE VASILE ,SE VOR INTUNECA DE TOT……SE POTIVESTE BINE EXEMPLUL CU BROASCA LA FIERT…ASA VOR PATI SI ASTIA DE ATATA DEASA IMPARTASANIE….

    Apreciază

  10. maria said, on martie 2, 2015 at 4:48 pm

    CITITI CU LUARE AMINTE…

    DESPRE IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE TIMOTEI DE LA VADURI

    Să nu ne împărtăşim cu nevrednicie!http://www.emag.ro/cum-sa-ne-spovedim-si-sa-ne-impartasim-pev973-0-06380-6/pd/EP2150BBM/

    Una dintre cele mai grave înşelări, care as­tăzi a cuprins pe cei mai mulţi dintre creştini – fie mireni, fie clerici – este pri­mirea Sfin­tei Împărtăşanii cu ne­vrednicie (1 Corinteni 11, 27-31). Mai mult chiar, ei se îndeamnă unii pe alţii a se împărtăşi cât mai des, în această stare de nevrednicie.
    Încep să se în­mulţească scrierile ce susţin lucrul acesta. Zi­cem „înşelare”, pen­tru că se trece de toţi cu vederea un lucru foarte important şi în­vederat tuturor: anume că creştinii zile­lor noastre sunt cu totul dife­riţi, ca vredni­cie duhovni­cească, de creşti­nii pe care Sfinţii Părinţi îi îndemnau să se împărtăşească mai des. Nu greşim spunînd că noi – creştinii zilelor noas­tre – suntem radical opuşi, la anti­podul creşti­nilor de altădată. O zic mari ie­rarhi, precum Ilie Miniatis, de pildă. Nu e greu de demon­strat lucrul acesta prin cele mai sim­ple exemple la îndemâna tuturor.

    Deci să ne gândim la câteva pă­cate grave, ge­nerali­zate astăzi până la o aşa măsură, încît nu mai sunt văzute ca păcate mari ,sau, dacă sunt văzute de că­tre unii, le văd ca păcate mici, neînsemnate.
    Chiar dacă ele existau şi în timpul creş­tinilor din ve­chime cărora Sfinţii Părinţi le cereau să se îm­părtă­şească mai des, ele nu erau atunci într-un număr aşa de mare ca astăzi, când sunt ge­ne­ralizate deja.
    Iată şi exemplele: as­tăzi nu mai găsim de­cât foarte rar logodnici care să vină la cununie în stare de feciorie tru­pească; de ase­menea, familii care să mai nască mulţi copii. Rare, prea puţine! Dacă familiile de azi fac un copil sau doi (ori nici unul), părinţii lor aveau 3-4, iar buni­cii sau străbunicii lor aveau 8-9 sau chiar mai mulţi. Deci avorturile, chiar dacă existau, erau rare, erau mai puţine. Or, doar în ultimii 14 ani, în ţara noastră s-au făcut mai mult de 15 mi­lioane de avorturi înregis­trate. Dacă mai pu­nem la socoteală avorturile care se fac prin fo­losirea anti­concepţionalelor şi a steriletelor – care sunt avortive, deşi mulţi nu ştiu acest lu­cru! –
    Vedem prea bine cât de mare este deosebirea dintre creştinii zilelor noastre şi cei de acum 100 de ani sau mai mult. Dar ce să mai zicem de alte păcate nefi­reşti (nu le mai numim, le ştiu prea bine cei ce le săvâr­şesc şi nu se poate să nu fie mustraţi de con­ştiinţă!). Asta în ceea ce priveşte re­laţiile tru­peşti în rândurile creştinilor din zilele noas­tre! Sau ce să mai zicem de di­vorţuri, care sunt la ordinea zilei?! Aşa era acum 100 de ani?! Sau, mai ales acum 200 de ani?! Sfân­tul Ignatie Briancianinov zice că pe vremea sa şi mai ales a celor dina­intea sa, când di­vorţurile erau făcute atunci când Biseri­ca hotăra că pot fi fă­cute, ele erau foarte rare. Ba unii ierarhi de dinaintea sa nici nu întâlniseră cazuri de di­vorţ!
    Odi­nioară, era bine dacă ţi­neai seama de „gura lumii”, căci pedepsea pă­catele grave, mai ales cele făcute în văzul tutu­ror. Azi, ace­eaşi „gură a lumii”, sau „lu­mea” – de care ţi­nem seama mereu, în toate gândurile, cuvin­tele şi faptele noastre – ne duce absolut sigur spre iad.

    Câte fa­milii nu sfârşesc rău tocmai pen­tru că ţin seama de ea! Şi nu vor să n-o ia în seamă, chiar dacă văd bine unde îi duce lu­mea, de a-l cărui glas ascultă mereu.

    Dacă e „să stăm strâmb, dar să judecăm drept” – cum se zice – astăzi majoritatea creştinilor ar trebui să nu se apro­pie de Sfânta Împărtă­şanie, afară de cazul că vor să facă acest lucru cu ne­vred­nicie. Să ju­decăm din punctul de vedere al ca­noanelor Sfinţilor Părinţi familiile tinere care se păzesc de a avea copii. Ar trebui ca, în tot timpul cât se păzesc de a avea co­pii (şi se pă­zesc aproape toţi!), să nu se împărtăşească. Şi apoi încă 2 ani după ce au încetat să se pă­zească (pe lângă alte nevo­inţe ce trebuie să facă în ceea ce priveşte cano­nul de spove­da­nie). Aici ar trebui de luat aminte la faptul că, cei ce se păzesc prin folosirea anticoncepţiona­lelor şi a steriletelor, care sunt avortive, tre­buie canonisiţi într-o mă­sură mult mai mare. Şi aceasta pentru că e vorba de avorturi în toată regula. Ar trebui în aceste ca­zuri o canonisire asemenea avorturilor, de mulţi ani. Trebuie cercetată bine si­tuaţia. Dar cu toate acestea ei sunt îm­părtăşiţi!

    Ce să mai zicem de mulţi creştini de as­tăzi, care se împărtăşesc fără să ţină posturile în în­tregime, precum şi zilele de post de miercuri şi vineri de peste an, care n-ar trebui să se îm­părtăşească dacă fac aşa. La fel şi cu cei ce merg pe la vrăjitori şi alţii de so­iul acestora; de cei ce se că­sătoresc în grade de rudenie tru­pească sau duhovnicească; de cei căsă­toriţi cu eretici sau cu păgîni; de cei di­vorţaţi şi recă­săto­riţi, însă în mod necanonic; toate, fapte neîngăduite de canoanele Sfinţi­lor Părinţi, care opreau de la Îm­părtăşanie pentru foarte mulţi ani pe cei ce le făceau. Câţi sunt între­baţi la spovedanie despre lucru­rile acestea?! Sau câţi duhov­nici îi canonisesc pe cei ce îndeamnă la aceste pă­cate: părinţi, prieteni, alte persoane, care ar trebui şi ei canonisiţi în cazul acesta. Şi, re­petăm, toate aceste fapte sunt astăzi fă­cute de majo­ritatea creşti­nilor; răul s-a ge­nera­lizat.

    Ideea că aceste păcate grave s-ar fi să­vârşit în aceeaşi măsură şi în trecut, dar că nu se ştia de ele, neexistînd mijloa­cele moderne de in­forma­re de astăzi, este cum nu se poate mai falsă. Referi­tor la aceasta, reamintim exem­plul cel mai grăitor: nu­mărul de copii al tine­rilor căsătoriţi de as­tăzi, faţă de cel din tim­pul pă­rinţilor lor, apoi al bunicilor lor şi, mai ales, al străbu­nicilor lor. Este un lu­cru învederat tutu­ror că situaţia este cu totul diferită. Este un lu­cru învederat tuturor celor ce vor să gân­dească şi să se sme­rească. Deoarece, cine neagă aceste adevăruri şi spune că, în ceea ce pri­veşte generalizarea păcatelor grave, nu este nici o deosebire între creştinii zi­le­lor noastre şi cei de acum 100-200 de ani, nu arată altceva decât că vrea să se în­dreptă­ţească, nevrând să-şi vadă pă­cătoşe­nia. Iar atunci când facem aceasta, când ne îndrep­tă­ţim şi nu vrem să ne vedem păca­tele, nu ne vom mai îndrepta îna­intea lui Dumnezeu, după Sfinţii Pă­rinţi. Şi nu ne vedem pă­căto­şenia pentru că nu ne cu­noaştem pe noi în­şine. Iar aceasta se întîmplă pentru că ne ru­găm fără luare aminte, citim scrierile Sfinţi­lor Părinţi fără luare aminte. Dacă le mai citim, fiindcă de cele mai multe ori citim altceva decît scrierile Sfinţilor Pă­rinţi. (E bine a citi în acest sens scrierile Sfântului Ignatie Briancianinov).

    Sfântul Ioan Gură de Aur – tâlcuind cu­vin­tele Sfântului Apos­tol Pavel de la I Cor. 11:30: „De aceea, mulţi dintre voi sunt neputincioşi şi bolnavi şi mulţi au murit” – zice că acei care nu vor fi pedep­siţi până la sfârşitul vieţii pen­tru împărtă­şirea lor cu ne­vrednicie, negreşit vor fi pe­depsiţi veşnic în viaţa viitoare. Iar Sfântul Ignatie Briancianinov zice despre cei ce se împărtă­şesc cu nevred­nicie: „[…] Apropiindu-se de Tainele lui Hristos din pu­toarea păcatului, aruncându-se în putoa­rea pă­catului după primi­rea Tainelor, nevăzând asu­pra lor pe­deapsa neîntârziată, ei presu­pun că nu ur­mează niciodată vreo pedeapsă. Gre­şită pă­rere! Iu­deilor le-a fost prezisă pe­depsire de­săvârşită şi nestrămu­tată pen­tru uciderea de Dumnezeu; aceasta însă a urmat la câteva zeci de ani după să­vârşirea neîntrecutei nele­giuiri. Negrăita milostivire şi îndelungă-răb­darea lui Dumnezeu încă mai aştepta pocă­inţa lor. Această milostivire şi îndelungă răb­dare aş­teaptă şi pocăinţa noastră. Pe­deapsa este amâ­nată iar şi iar; ea însă va veni negre­şit asupra păcătoşilor nepocăiţi, îndărătnici, care săvâr­şesc di­nadins păcatul. Începutul ei se vede cel mai des în moartea năpras­nică sau într-o boală care înlătură putinţa pocăin­ţei. Pedeapsa ca atare e împlinită în tărâmul de dincolo de mormânt” […].

    Toate cele spuse mai sus ţin de majo­ri­tatea creştinilor care se împărtăşesc cu ne­vredni­cie. Nu este însă vorba aici şi de cei ce spovedindu-se la duhovnici is­cusiţi [30], se îm­păr­tăşesc cu Sfintele Taine în starea duhov­ni­cească pe care o cere Dumnezeu pentru aceasta. De cei ce sunt canonisiţi cum tre­buie, se cunosc foarte bine pe ei înşişi şi îşi împli­nesc cu râvnă canonul primit la spove­danie. Se vede în viaţa lor schimbarea minţii şi inimii lor. O adâncire în starea de sme­re­nie, de conşti­entizarea păcătoşeniei, şi de ce­lelalte fapte bune.

    Aşadar, să nu ne înşelăm pe noi în­şine vă­zând că nu suntem pedepsiţi de Dumne­zeu la scurt timp de la împărtăşi­rea cu ne­vrednicie. Pedeapsa va veni cu siguranţă, fie şi mai târ­ziu sau, dacă nu, să fim siguri, vom fi osân­diţi veşnic în viaţa viitoare. Iar atunci când suntem pedepsiţi încă în viaţa aceasta, prin boli şi ne­cazuri de tot felul, să ne gândim în­tâi la această cauză a cau­zelor a tutu­ror pe­depselor venite asupra creştinilor zilelor noastre: îm­părtăşirea cu nevred­nicie. Bine ar fi ca atunci când creş­tinii vin la preot pentru a găsi expli­ca­ţii şi so­luţii la diversele lor pro­bleme să fie întrebaţi în primul rând acest lu­cru: Nu cumva te-ai îm­părtăşit cu nevredni­cie?

    CITITI SI ASTA:
    https://sceptik.wordpress.com/2007/12/06/din-nou-despre-impartasirea-cu-nevrednicie/

    ASCULTATI PREDICA PARINTELUI XENOFONT HORGA DE LA PETRU VODA SI VEDETI CE SPUNE DESPRE IMPARTASANIA CU NEVREDNICIE DIN ZILELE NOASTRE:http://www.dailymotion.com/video/x27suqb_ieroschim-xenofont-despre-sfinta-impartasanie-sfintii-parinti-si-cardurile-de-sanatate_creation

    CITITI SI ACEASTA BROSURICA MICA A…… ACEASTA ESTE O SINGURA BROSURA MICA CARE SE CITESTE F REPEDE,SI ESTE IMPARTITA IN 2 PARTI,UNDE UN ANUME TEOLOG PRUTEANU A SCOS O CARTE LITURGHIA ORTODOXA,SI UN ANUME IEROMONAH ARTEMIE VINE SI COMBATE INVATATURILE LUI GRESITE ….PRIMA PARTE http://www.apologeticum.ro/2014/01/cum-ne-impartasim-impotriva-curentului-care-transformat-deasa-impartasanie-intr-o-moda/……..A DOUA PARTE http://www.apologeticum.ro/2014/01/ii-cum-ne-impartasim-impotriva-curentului-care-transformat-deasa-impartasanie-intr-o-moda/

    Apreciază

    • Prahovean said, on martie 2, 2015 at 9:11 pm

      Legat de deasă împărtășanie, primii creștini se împărtășeau nu doar din pricina vredniciei, ci și din pricina pericolului morții din pricina persecuțiilor. Un om pe patul morții sau un soldat care se duce să lupte în linia întâi sunt împărtășiți, chiar dacă ei au canon de oprire încă, și Sfintele Canoane prevăd clar astfel de situații și spun clar că omul trebuie împărtășit. Iar dacă primejdia morții trece, reia canonul până la ispășirea lui. Canonul este medicament, nu pedeapsă. Astăzi, în mod greșit, teologia canonică este numită drept canonic în Facultățile de Teologie, aducând o viziune juridizantă de tip apusean, străină Orthodoxiei asupra Sfintelor Canoane. Dovadă că Sinoadele Ecumenice au mai schimbat din canoane, adaptând vremii, dar din dogme, evident că nu poate schimba. Canonul nu are statut precum dogma, nu este precum spun stiliștii, că abaterea canonică duce la căderea în erezie. Abaterea canonică duce la păcat, nu musai la erezie. Canoanele legate de oprirea la Sfânta Împărtășanie nu se aplică oricum, ci adaptat la vremuri și la situație. Sfântul Vasile cel Mare dă opriri mai mari decât Sfântul Metodie al Constantinpolului, se știe. De fapt, chiar și Sfântul Vasile vorbește de faptul că, la unii creștini râvnitori, canonul se poate scădea. Este nu este lege bătută în cuie, precum legea lumească, unde se spune „unde-i lege nu-i tocmeală”. Înțelegerea canonului drept lege la modul acesta înseamnă, precum am spus, o viziune juridizantă, apusenizantă. Mai este însă și alt lucru care mai trebuie avut în vedere. Anume că timpul s-a scurtat, din moment ce trăim vremurile din urmă, scurtate, precum spune Domnul, de dragul celor aleși. Dacă noi trăim într-un an cât strămoșii în doi sau mai mulți ani, este firesc să se scadă din durata canonului de oprire la Împărtășanie. Este știut că părintele Dumitru Stăniloae nu recomanda o oprire mai mare de patru ani, iar părintele Adrian Făgățeanu, un duhovnic aspru, mai mult de șapte ani. Deci, ținem cont de două lucruri: 1) Noi trăim în vremuri mai primejdioase decât multe epoci trecute, din pricina înfigerii și perversității lucrării antihristice. 2) Accelerarea timpului face, pesemne, să trăim timpul altfel, mai plin decât strămoșii noștri. Iar, în afara de aceasta, totuși nu putem judeca fiecare caz în parte, că este posibil ca Duhul Sfânt să vorbească ceva printr-un duhovnic, iar eu din afară, după mintea mea puțină, să judec din orbirea dreptei socoteli altceva.

      Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 12:10 am

        prahovean,
        tot sfintii spun ca in vremurile din urma credinta se va raci, si duhovnici nu vom mai avea….dar se impartasesc tot cate jumate de Biserica duminica de duminica…vrei sa spui ca Sf. Impartasanie e luata corect? Adica cu pacatele opritoare ca avortul, desfranarea si fumatul, uciderea si altele? Caci un alt sfant spunea ca in biserica abia gasesti doi sau trei vrednici sa-i impartasesti (vrednici adica fara pacate opritoare, strigatoare la cer ca avortul, steriletul si contraceptia), iar tu spui si indemni pe acestia care suntem mai desfranati si mai ucigasi c niciodata tu ii indemi la Sf. Impartasanie? Poi cum se vor mantui cei multi dintr-o biserica unde sunt sa zicem 60, iar 20 se impartasesc saptamana de saptamana? Adica nu mai desfraneaza, nu mai fumeaza? Si daca alti sfinti spun ca in vremurile din urma abia de se vor mai mantui oamenii, cand vezi ca merg jumate de biserica si au dezlegari la Sf. Impartasanie cu pacate grave, cum spui ca e bine sa se impartaseasca? Adica „aceea de care nici ingerii nu indraznesc a se apropia” tu o dai celor cu pacate opritoare???

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 12:13 am

        Vrei sa spui ca Duhul Sfant vorbeste prin toti duhovnicii care dau dezlegari ca animalelor la adapare? Haide, proceseaza. Cei vrednici(fara pacate opritoare) dintr-o biserica ii numeri pe degete carfe se pot impartasi…dar tu vezi cati merg duminica de duminica la Sf. Impartasanie? Nu e osanda aia? Si la manastire daca mergi, abia daca se impartasesc toti, si aia se tin de canon nu gluma…dar in lume, la oras, cati merg cu pacate opritoare? Cati merg cu ruj si fara sa mai tina seama de cum se imbraca in Sfanta Biserica? Ca vin fete despuiate si ispitesc batranii si barbatii…alea nu le iei in seama?

        Apreciază

      • maria said, on martie 3, 2015 at 8:24 pm

        Prahovean

        Un om pe patul morții sau un soldat care se duce să lupte în linia întâi sunt împărtășiți, chiar dacă ei au canon de oprire încă, și Sfintele Canoane prevăd clar astfel de situații și spun clar că omul trebuie împărtășit. Iar dacă primejdia morții trece, reia canonul până la ispășirea lui.

        R:Arata-mi mie unul din cei care astazi sant Impartasiti CU PACATE OPRITORE,ca ar avea asa pricina sa fie Impartasiti ca acei oameni….ca e drept ce spui de acei oameni care trebuiau Impartasiti…dar nu compara dumneata cazuri speciale expl cazul perioada razboiului cu vremurile de astazi….unde SANT DEZLEGATE PACATE OPRITOARE PE CARE SFINTII LE-AU LEGAT SI EI LE DEZLEAGA SI LE DA BINECUVANTARE LA SF IMPARTASANIE….DE FAPT LA OSNADA VESNICA SI LA INDRACIREA LOR….FARA PRICINA DE BOALA

        Canoanele legate de oprirea la Sfânta Împărtășanie nu se aplică oricum, ci adaptat la vremuri și la situație.

        SERIOS?!!!CANOANELE AU FOST DATE PENTRU TODEAUNA SI AU PUS ASPRE ANATEME PENTRU CEI CE INDRAZNESC INCALCAREA LOR….UITE CITESTE DIN PIDALION:

        „Cum că de către toţi se cuvine a se păzi Dumnezeieştile Canoane nestrămutate. Că cei ce nu le păzesc se supun sub înfricoşate certări ori canonisiri.

        „Episcopilor, acestea s­au rânduit vouă pentru Canoane de către noi. Voi însă rămânând întrânsele vă veţi mântui şi pace veţi avea, iar nesupunându­vă vă veţi munci, şi luptă unii cu alţii necurmată veţi avea. Plata neascultării cea cuvenită luând­o. (Apostolii în sfârşitul [epilogul] cuvântării Canoanelor.)

        R:NU SE VEDE LUPTA NOASTRA DINTRE NOI?UNII CU ALTII?CA AU INDRAZNIT INCALCAREA LEGILOR LUI DUMNEZEU?

        „S­a socotit de către Sfântul Sinod acesta, să rămână şi de acum adeverite şi întărite spre vindecarea sufletelor şi spre tămăduirea patimilor Canoanele cele primite şi întărite de către Sfinţii şi Fericiţii Părinţi cei mai înainte de noi, dar încă şi predanisite nouă, anume ale Sfinţilor şi slăviţilor Apostoli, şi ale Ecumneicelor IV
        Sinoade după nume, ale celor locale anume, şi cele ale părinţilor în parte anume.Şi numărul a­i fi iertat rău a le schimba, şi a surpa Canoanele cele mai­nainte arătate.”

        „Iar de s­ar prinde cineva că a chenotomisit [a izvodit din nou] vreun Canon din cele zise, ori că se apucă să răstoarne, vinovat va fi după Canonul cel de acel fel; precum acela hotărăşte, să primească certare şi prin acela în care greşeşte, să se vindece” (Canonul al 2­lea al Sinodului VI) 

        „Bucurându­ne pentru acestea, precum când află cineva dobânzi multe,îmbrăţişare primind la piept dumnezeieştile canoane şi o întărim pe aşezarea acestora întreagă şi neclătită a acelor aşezate de către Trâmbiţele Sfântului Duh.Adică, de întru tot lăudaţii Apostoli, şi ale celor VI Sinoade Ecumenice, şi ale celor
        de pe alocuri adunate… Şi pe ale Sfinţilor Părinţilor noştri… Şi pe cei ce acelea îi anatematisesc, şi noi îi anatematisim. Iară pe cei cei îi caterisesc, şi noi îi caterisim iară pe cei ce îi afurisesc şi noi afurisim. Şi pe cei ce îi dau certării, şi noi aşişderea îi supunem. (Canonul I al Sinodului VI)”

        „Deci legiuim ca Bisericeştile Canoane să ţină rânduiala de legi, cele de către Sfintele patru Sinoade aşezate, ori adeverite, adică de cel în Nicheea, şi de cel în Constantinopol şi de cel dintâi din Efes şi de cel din Halkidon. (Novela 131 a lui Iustinian)”

        „Legiuim dar ca rânduială de legi să aibă Bisericeştile Canoane, cele aşezate de Sfintele cele şapte Sinoade, ori adeverite (prin ziceri adeverite, se arată Canoanele Sinoadelor locale şi ale Părinţilor celor din parte, cele adeverite de Sinoadele Ecumenice, după Balsamon.) Că Dogmele mai înainte ziselor Sfinte Sinoade ca pe Dumnezeiştile Scripturi le primim, şi Canoanele ca pe legi le păzim.(Cartea a 5­a, titlul 3, cap.2 din Basilicale, la Fotie titlul 1, cap.2 )”

        „S­a hotărât de Sfinţii Părinţi a se întrebuinţa şi după moarte a se anatematisi, cei ce ori în Credinţă, ori în Canoane ar păcătui (al V­lea Sinod Ecumenic în trimiterea către Iustinian, foaia 392 al tomului al 2­lea). Vezi iubitule înfricoşat cuvânt.”

        „Cei ce pun în defăimare Sfintele şi Dumnezeieştile Canoane ale Sfinţilor Părinţilor noştri, care, şi pe Sfânta Biserică o sprijinesc, şi pe toată Credinţa petrec împodobind­o, o povăţuiesc către Dumnezeiasca evlavie, fie anatema. (Sinodul din Constantinopol, cel după Constantin Porfirogenetul, foaia 977 din tomul al 2­lea al
        Sinodicalelor, adică Tomul Unirii).”

        Cum că Dumnezeieştile Canoane sunt mai tari decât împărăteştile legi.În praxa a doua a Sinodului al II­lea se scrie: „Prea slăviţii boieri au zis:Măritului Stăpânitor al lumii (adică lui Marchian împăratul) i­au plăcut, ca nu
        după împărăteştile cărţi, ori după pragmaticile forme [şi aşa se numesc cărţile împărăteşti], să urmeze preacuvioşii episcopi, ci după Canoanele cele legiuite de Sfinţii părinţi. Sinodul a zis: Împotriva Canoanelor, nici o lucrare să poată.Canoanele Părinţilor să se ţie. Şi iarăşi: Îi rugăm, ca fără zicerea împotrivă lucrările cele de oarecare, în toate eparhiile, spre vătămarea canoanelor, să rămână nelucrătoare; ci să stăpânească Canoanele prin toate… Toţi acestea le zicem. Toate lucrările să se surpe. Canoanele să stăpânească… După hotărîrea Sfîntului Sinod, şi în toate celelalte eparhii hotărârile Canoanelor să stăpânească

        „Că acelea cu adevărat, adică Canoanele, cele de împăraţi, şi de Sfinţii Părinţi aşezate şi întărite se primesc ca Dumnezeieştile Scripturi. Iar legile, numai de împăraţi s­au primit, ori s­au aşezat, şi pentru acesta nu au tărie mai multă decât Dumnezeieştile Scripturi, nici decât Canoanele. (Balsamon în Scolie la cap. al
        doilea de mai sus a lui Fotie)”

        „Nu­mi spune legile cele din afară, căci şi vameşul legea dinafară plineşte,dar însă se osândeşte (Hristostom cuvântul 57 la cea de la Matei.)” Şi iarăşi: „Nici toţi împăraţii, de multe ori nu se ostenesc cu conglăsuire la legi. Cuvântul 6 la Andriante.)”

        Este adevărat că Mântuitorul a dat sfinţi­lor Săi Apostoli puterea de a lega şi dezlega păcatele – şi prin ei arhiereilor şi preoţi­lor – dar cu condiţia ca acestea să fie ispă­şite prin post, rugăciune, canon, lacrimi şi hotar.

        Dă clic pentru a accesa pidalionul.pdf

        DECI:„S­a hotărât de Sfinţii Părinţi a se întrebuinţa şi după moarte a se anatematisi, cei ce ori în Credinţă, ori în Canoane ar păcătui (al V­lea Sinod Ecumenic în trimiterea către Iustinian, foaia 392 al tomului al 2­lea). Vezi iubitule înfricoşat cuvânt.”

        DECI INFRICOSATOR LUCRU ……CA NICI DUPA MOARTEA LOR NU TE POTI RUGA PTR CEI CE AU INDRAZNIT SI AU INCALCAT LEGILE DUMNEZEIESTI CARE AU FOST STABILITE DE TRAMBITELE LUI DUMNEZEU?!!….
        E INDRAZNEALA MARE A CELOR CARE ISI PERMIT SI VIN CU TOT FELUL DE POGORAMINTE,GANDIND CA VINDECA PE CINEVA DUPA CAPUL LOR?!!….CA LEPADIND LEGILE LUI DUMNEZEU NU VA ADUCE DECAT SUFERINTA SI MOARTEA CELOR CARE CRED SI SE AMAGESC CA-I VINDECA DUPA CAPUL LOR.

        *********************
        De fapt, chiar și Sfântul Vasile vorbește de faptul că, la unii creștini râvnitori, canonul se poate scădea.

        DACA AI FI CITI CU ATENTIE CELE CE TI-AM DAT NU AI MAI FI SPUS CE AI SPUS
        DA ,SE FACE USOR POGARAMANT ….NU LA PACATELE GRAVE….INSEMNAD UCIDERI….DESFRAU….ETC…DAR NU SE ANULEAZA DE TOT ASA CUM ASTAZI CU DOAR PUTINE ZILE DE INDEPARTAREA DE LA PACAT SE DEZLEAGA SI SE IMAPARTASESC?!!CARE SFANT PARINTE AR FI FACUT ASA POGORAMANT?

        CITESTE CU ATENTIE CUVINTELE SFINTILOR

        „Dar deşi Dumnezeu îl primeşte cu bucurie pe cel mai mare păcătos dacă se pocăieşte sincer, prin glasul Sfinţilor Părinţi, nu-i dă voie totuşi şi să se împărtăşească imediat sau la scurt timp (cum ar dori sfinţia sa şi alţii), mai ales când e vorba de păcate trupeşti, care sunt mai greu de vindecat în timp.

        Cât de greu se poate izbăvi cineva de păcatele trupeşti faţă de cele duhovniceşti (cel al ereziei de pildă), se poate vedea şi din felul cum sunt canonisiţi curvarii faţă de eretici, de către Sfinţii Părinţi. „ … Căci cui nu-i este vădit că a cădea în erezie e lucrul cel mai greu dintre toate la Dumnezeu şi la oameni? Dar fiindcă patima curviei, ca una ce se sădeşte în fire şi exercită o mare tira­nie prin plăcere, se reîntoarce uşor şi ade­seori atrage pe oameni şi-i face să lunece şi după pocăinţă, de aceea cel ce a curvit e oprit pentru ani de la Sfintele Taine, ca să nu se întoarcă iarăşi la vărsătura sa şi să i se facă grea îndreptarea; şi pentru a sădi frica în toţi, ca să lupte împotriva patimii cu toată puterea.

        Dar curvia, pornind din sufletul liber, a umplut trupul de stricăciune din pricina păcatului. Apoi cel ce, luptând în chip na­tural, întoarce pe cineva din erezie, odată cu întoarcerea l-a şi curăţit. Dar cel ce se întoarce din curvie are nevoie de timp, de lacrimi şi de post, ca să se şteargă plăcerea întipărită în el şi să vindece rana păcatului care s-a întipărit în trup şi să facă mintea nefurată şi neînclinată spre ea, prin uita­rea îndelungată. Dar dacă rămân amândoi nepocăiţi, nu vor avea aceeaşi osândă”, ci, ereticul, una mai mare.

        Sfântul Ioan Gură de Aur zice ca nu se poate izbavi cineva asa de usor …. de necurăţia şi răutatea sa foarte repede în timp, mai ales când e vorba de păcatele trupeşti.

        Căci iată ce spune Sfântul Ignatie Briancianinov:

        „Păcatul desfrânării are însuşirea că uneşte două trupuri – chiar dacă în chip ne­legiuit – întru-unul singur (I Co.6,16): din această pricină, chiar dacă el se iartă neîn­târziat după ce a fost pocăit şi mărturisit (cu condiţia neapărată ca cel ce se pocăieşte să se lase de păcat), pentru curăţirea şi tre­zvirea trupului de păcatul desfrânării este nevoie de mult timp, ca legătura şi unirea ce s-au statornicit între trupuri, ce s-au sădit în inimă, ce au îmbolnăvit sufletul să se în­vechească şi să moară.

        Pentru nimicirea nefericitei impropieri, Biserica orânduieşte celor ce au căzut în des­frânare şi preadesfrânare răstimpuri foarte însemnate de pocăinţă şi abia după aceea le îngăduie să se împărtăşească cu Preasfân­tul Trup şi Sânge al lui Hristos. Întocmai: pentru cei ce au dus viaţă împrăştiată, pen­tru cei întipăriţi de felurite împătimiri, mai ales pentru cei căzuţi în prăpastia păcatelor de desfrânare, care au dobândit deprinderea lor, este nevoie de vreme îndelungată pen­tru a se curăţi prin pocăinţă, pentru a şterge din ei urmele lumii şi ale smintelilor, pentru a se trezvi de păcat, pentru a-şi forma mora­litatea prin poruncile evanghelice şi astfel a deveni în stare de rugăciune harică a minţii şi a inimii20.”
        http://www.apologeticum.ro/2014/01/ii-cum-ne-impartasim-impotriva-curentului-care-transformat-deasa-impartasanie-intr-o-moda/

        SI ATUNCI CUM VIN INDRAZNETII ASTIA SA FACA POGORAMINTE?CE FEL FEL DE POGORAMINTE?
        PINA IERI TE-AI DESFRANAT SI MIINE VII LA UNIREA CU FOCUL CEL DUMEZEIESC?!!FRATILOR !!VOI STITI CE VORBITI?!!
        **************
        Dacă noi trăim într-un an cât strămoșii în doi sau mai mulți ani, este firesc să se scadă din durata canonului de oprire la Împărtășanie.

        NUMAI DIAVOLII VIN CU ASA ARGUMENTE….VORBA PARINTELUI CLEOPA”RAD DARACII DE SE PRAPADESC DE RAS”CU ASA ARGUMENTE!
        ..RAD DE SE PRAPADESC DIAVOLII CAND VEDE CA DAM ATENTIE NALUCIRILOR LOR, ASTA FIINDCA NE ABATEM DE LA SFINTII PARINTI SI DAM ATENTIE NALUCIRILOR LOR….
        DE UNDE LA SCOATETI FRATE PE ASTEA ?DE LA CARE SFANT PARINTE ADUCI TU ASA INVATATURA?SI CHIAR POGORAMANT SA FIE…DAR NU ANULEZI CANOANE INTREGI!!!…UNDE MAI VEZI OAMENI CANONISITI PE ANI DE ZILE DE LA SF IMPARTASANIE ?!!…CA SE DUC SI II INTREABA DUHOVNICUL”DE CAND NU AI MAI FACUT PACATUL?PAI DE DOUA LUNI….SI DUPA DUPA DOUA LUNI IL IMPARTASESTE?CARE SFANT PARINTE FACE ASA POGORAMANT…SAU ANI DE ZILE DE PACATE OPRITOARE SI IMEDIAT II DA DEZLEGARE LA IMPARTASANIE?!! FARA NICI UN ANGAJAMENT ,FARA NICI O NEVOINTA?ASA FACEAU SFINTII?

        CITESTE TOT CE TI-AM DAT SI DUPA AIA SA VII LA MINE,NU CU ASA ARGUMENTE DE DOI LEI ….SA MAI SMINTESTI SI PE ALTII SA IA DE BUNE CELE CE LE SPUI

        Adrian Făgățeanu, un duhovnic aspru, mai mult de șapte ani.

        ADU-MI DOVEZI ,CA EU STIU CA PR ADRIAN GAGETEANU LUCRA CA LA CARTE….DACA 7 ANI SCRIA ACOLO 7 ANI DADEA….NU CE MINCIUNI VII DUMNEATA SA MA ABURESTI SI PE MINE SI PE ALTII CARE II SMINTESTI.

        că este posibil ca Duhul Sfânt să vorbească ceva printr-un duhovnic,

        DA POATE SA VORBEASCA SI DRACUL,PRIN GURA DUHOVNICULUI,CE DACA E DUHOVNIC….DACA NU A INVATAT SMERENIA…SIGUR CA ACOLO ISI GASESTE CULCUS DIAVOLII
        UITE CE SPUNEA PR NICODIM MANDITA

        „Adeseori m-am luptat contra eului spre a inlatura slava desarta,si a nu fi greutate cuiva,ca alti apostoli ai Domnului,”

        SAU SF.PAISIE AGH

        Prin urmare,nenorocitul Paisie fiindca este nenorocit de aceea multe suflete se chinuiesc din pricina lui.El este vinovat pentru ca nu a dobindit har ca sa-i ajute pe oameni care nu se pot ajuta omeneste.Sa ne defaimam pe noi insine,spunind ca noi sintem vinovati cind un bolnav nu se insanatoseste,deoarece Hristos ne-a dat putere sa facem minuni,iar noi nu facem nimic.Ce sa fac parinte,vin oamenii si nu-i pot ajuta,Cusururile mele sint de vina.Ele ma fac sa nu fiu copil iubit de Dumnezeu si astfel sa-mi auda rugaciunea.

        iar eu din afară, după mintea mea puțină, să judec din orbirea dreptei socoteli altceva.

        DUPA CARE MINTE MERGI DUMNEATA SPUNAND ASTEA?

        Dacă noi trăim într-un an cât strămoșii în doi sau mai mulți ani, este firesc să se scadă din durata canonului de oprire la Împărtășanie. …..E MINTEA SFINTILOR,ASTA?SAU MINTEA DUMITALE?

        Apreciază

      • maria said, on martie 3, 2015 at 11:40 pm

        Prahovean

        Dacă noi trăim într-un an cât strămoșii în doi sau mai mulți ani, este firesc să se scadă din durata canonului de oprire la Împărtășanie

        R:da?sa scada nu sa-l reduca pina a-l desfinta de tot.

        Despre acei duhovnici iresponsabili care DEZLEAGA PACATE OPRITOARE si ii impartasesc, pe cei NEVREDNICI adica pe cei cu pacate opritoare,ce poti sa-mi spui?ce fel de pogoramant este aici si dupa care canoane merg acesti duhovnici?.

        Cer iertare, ca raspunsul de mai sus este tot al meu ,dar din greseala am adaugat citeva litere la mailul cu care trimit de obicei si s-a schimbat acea emblema fara sa stiu….deci raspunsul de mai sus e tot al meu

        Apreciază

  11. mircea.v said, on martie 2, 2015 at 8:09 pm

    andrei-d,

    tot iti plac tie marturiile. Uite o doamna, o martira a inchisorilor comuniste, care este, la fel, in mare „inselare”: Aspazia Otel Petrescu.

    Spune asa:
    “Nu poti sa rezisti la prezenta Divinitatii decat plangand. Cand simti izvorul acela de iubire care curge printre lucruri si printre oameni si care-ti da atata maretie faptului ca esti om, nu poti sa primesti lucrul asta decat cu lacrimi, decat plangand. Asa se explica de ce toata lumea plangea. Parintele Arsenie putea sa ni-L faca prezent pe Mantuitorul acolo printre noi, sa-I simtim prezenta“.

    Apreciază

    • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 9:00 pm

      Dar ce e Aspazia otel Petrecu Sfant Sinod? E vreo dogmatista si poate nu am aflat….lasati-o pe Aspazia, ca merge dupa ce a vazut, duipa minunile vazute de ea…Minuni d-astea face a si Francisc…si inseamna ca le facea cu Duhul lui Dumnezeu? nu, cu satana. Asa vor veni si ne vor insela in curand si multi ortodocsi, exact ca parintele Arseni Boca…vor face minuni, si pe dindos vor calca in picioare Sfanta Predanie a Bisericii…vor desena in Biserici pe Bush,…pe papa de la roma si mai zi tu un catolic care ti se pare „bun” si „dragut”, care face donatii la biserici…si il canonizam ca spune Aspazia, nu? haide sa facem asa

      Apreciază

    • andrei-d said, on martie 2, 2015 at 9:49 pm

      Si mereu, dar mereu cand aduc in discutie pictura cu ereticii Francisc si Ulfila..va faceti ca ploua. Numai alea doua ar fi dovada clara de erezie si inselare, ca e abatere de la predania dreapta! Dar tainuiti si ascundeti cum am zis hunoiul sub pres. Asa vom fi noi crestinii din urma, ne vom compromite si obisnui cu ereziile, ca sa aparam unii duhovnici ce au pus otrava in invatatura lor ortodoxa, ca sa insele pre multi! Dar Maica Domnului ii numeste pe catolici „dusmanii mei si ai Fiului meu”, iar voi sunteti de acord cu pictura, ba ii dati tot felul de interpretari dupa capul vostru doar sa o justificati. Asa de mult tineti la Maica Domnului, ca o si contraziceti. Bun asa.

      Apreciază

      • Gabriel M. said, on martie 3, 2015 at 12:58 am

        andrei-d Sunt lucruri care se gandesc si se deduc logic si sunt lucruri care se simt si se traiesc.

        Nu stiu de ce, dar oricat ai incerca sa vii cu argumente si sa scrii ingrosat ca Arsenie Boca e eretic.. ceva in mine imi spune ca par. Arsenie e sfant. Nu ma intreba ca nu am argumente logice dar in interiorul meu pur si simplu stiu si simt ca este in regula. Si mai simt ceva: ca nu sunt singurul care are linistea asta sufleteasca in ce-l priveste pe parintele Arsenie.
        Adu-ti aminte cate a patimit pentru Hristos, l-au batjocorit comunistii, l-au tuns si l-au scos din manastire, l-au dus la canal si l-au pus la munca, l-au batut si umilit . Facea Sfintele Liturghii plangand si plangea si lumea in biserica de cat de frumos traia rugaciunea.

        Oare se cuvine ca tu sa stai la un laptop si sa tastezi furios pt ca ai vazut nu stiu ce pdf sau poza ?

        Eu zic sa inchidem subiectul asta pt ca se creaza dezbinare si nu avem nevoie de asta acum. Fiecare e liber sa creada ce vrea sau ce simte.

        Apreciază

      • scortisoara said, on martie 3, 2015 at 9:40 am

        Andrei .
        Duhul tau e unul acuzator nu doar la adresa Pr. Boca ci si la adresa multor useri de aici . Pari sa semeni razboi , nu stiu ce o sa culegi . Poate ca Pr Arsenie Boca a facut pictura aceea tocmai pentru oameni ca tine si ca altii – sa va taiati mintea in ea .Ce faci tu se cheama manipulare prin provocari la dispute … nu discutii . Eu nu am caderea sa interpretez lucrarea unui om de talia Pr Arsenie Boca . Ne numim ortodocsi dar prin ce avem in suflet nu prea dovedim asta . Atentie la iadul din noi insine , ca s-ar putea sa vina un timp real in care va trebui marturisita ortodoxia sfidand limitele . Daca Ortodoxia in neamul romanesc ar sta in nadejdea celor ca tine sau ca mine ar fii jalea lumii . Nu se apara credinta asa cum o faci tu , cu furie si sminteala . E limpede ca razboiul e aici , intre noi , nu SUS la ei , la Sfinti . Mare capcana sa crezi ca aperi Ortodoxia atacand/ contestand un preot ca Pr Arsenie Boca .
        Bre, nu e de gluma , “vitejia “ asta virtuala va tine Dumnezeu cont de ea si ne va pune intr-o zi ( cu soare ) sa o demonstram faptic si tare ma tem ca se va opri la perspectiva unei suferinte cumplite . Asta e sita , iar Sfintii Inchisorilor au trecut prin ea , nici macar nu-si imaginau prin ce vor trece ….. Ei sunt ortodocsii …noi nu , ca nu am dat nici un examen care sa ne zguduie fiinta . Ortodoxia e o haina prea mare si grea pentru niste tantari virtuali cum suntem noi . Mai cu modestie si smerenie , sa nu ispitim pe Dumnezeu sa ne dea o cruce pe care sa nu o putem duce …. ( Na, a iesit o rima fara voie 🙂 ) .

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 11:00 am

        scortisoara,
        Dumnezeu va tine cont si idolatrizarea!

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 11:27 am

        scortisoara,
        vreau sa mai aflu un lucru despre tine, tu te inchini la Francisc de Assisi?

        Apreciază

      • scortisoara said, on martie 3, 2015 at 1:17 pm

        Andrei

        Tu de unde esti , de la GESTAPO cumva ? Cam imperios tonul si tendentios …. cine te crezi ?

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 6:00 pm

        scortisoara,
        deci esti mai inteligenta decat parintele!

        Apreciază

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 6:07 pm

        scortisoara,
        de ce iti iesi asa repede din pepeni? Eu doar te-am intrebat ceva, si schimbi subiectul, sa nu mai zic ca asta e atitudine sectara. Parintelui ii placea de Francisc, facator de minuni, un si dragut, omul saracilor…nu inteleg de ce te superi.

        Apreciază

      • Gabriel M. said, on martie 3, 2015 at 11:02 pm

        Andrei-d Ce idolatrizare fraaatee. tu te auzi ce spui aici? Nu mai agita spiritele cu parintele Arsenie ca ce arati tu acolo ca a pictat nu stiu ce icoana cu un papa nici nu se compara in balanta cu viata de mucenic pe care a dus-o in numele lui Hristos.
        Si ce spui tu acolo? „Sf. Ioan Gura de Aur nici nu statea la discutii cu astia care asculta de Boca!” tu realizezi ce spui prietene? Cand a trait unul si cand a trait celalalt?

        ..si apoi vii cu expresii in duhul ortodoxiei de genul „sa moara calu??”

        Ia uite ce a spus Mantuitorul: „.. dupa roade ii veti cunoaste” iar roadele tale sunt vorbele pe care le arunci …

        Apreciază

    • eli said, on martie 2, 2015 at 10:10 pm

      frate mircea.v

      Sora naostra mai mare Aspzia nu este fara greseala, Dumnezeu va fi MILOSTIV ei, insa ADEVARUL este Hristos , inaintea Lui toti suntem nimic, chiar si Apszia, care aici GRESESTE, insa Domnul o va mantui.Tu insa ai timp sa cecetezi Adeavrul. Hristos sa te lumineze. Nu crede oricarui duh cum ne invata Parintele nostru Sf Ioan Evanghelistul; ORICINE ar fi el; cxhiiar soi si unul ca boca. Noi suntem invatai de INUSI Duhul Sfant Mangaietorul, Dumnezeu nostru, Unul din Sfanta Treime . ASCULTA de El ! Bietul boca …

      Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on martie 3, 2015 at 12:20 pm

        eli,

        Doamna Aspazia l-a avut pe Parinte drept duhovnic, asa ca il stie pe Parinte din experienta proprie. Fiecare e liber sa aiba modelele lui. Normal, tot omul greseste, dar am foarte mare incredere in Doamna Aspazia, pt ca a dovedit prin crucea purtata, prin fapte si sange ca poate fi de incredere in ale ortodoxiei. Si cat a trait Parintele Justin, nu stiu sigur daca Parintele Justin i-a fost duhovnic, dar stiu ca il cerceta des. Nu cred eu ca o lasa in inselare pe Doamna Aspazia. Eu merg pe filiera asta, si imi asum „riscul”: Sf Ioan Gura de Aur, Sfantul Paisie, Sfintii Inchisorilor, Parintele Justin, Calciu, Papacioc, Cleopa, Boca, Doamna Aspazia, Ianolide, Virgil Maxim, Aurel State…

        Si sa moara calu’ daca am gasit ceva care sa ma sminteasca la cei de mai sus sau sa se contrazica unul pe altul. Or mai fi si nepotriviri, da’ mie in cap mi-au ramas numai potrivirile.

        Apreciat de 1 persoană

      • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 6:32 pm

        Sf. Ioan Gura de Aur nici nu statea la discutii cu astia care asculta de Boca! Sa moara calu’ daca te mint! Boca e un fel de om de legatura intre Sf. Sofia si catedrala eretica de a pictat-o tot in Biserica de la Draganescu! Un fel de invitatie la „fratie”!

        Apreciază

  12. Radu said, on martie 2, 2015 at 11:30 pm

    Ar fi interesant de aflat daca chiar se tin aceste legi si obiceiuri peste tot
    La mine in oras nu cred ca nu ii lasa sa ii ingroape in cimitir, chiar nu stiu. Unde sa ii duca daca nu acolo?

    Pentru bani ce nu se face azi?

    Nu inteleg totusi cum sa existe mai multa intelegere pentru criminali decat fata de cei care sunt doar casatoriti civil si nu religios. Pare bizar nu am mai auzit pana acum de asa ceva. Ar fi bine de explicat mai mult de ce este asa care este motivul sau logica din spatele acestui obicei.

    De francmasoni sau altii din societati asemanatoare interesant nu se pomeneste nimic aia sunt ingropati in cimitir???

    Oricum este interesant mai afli lucruri noi personal nu stiam ca si cei necununati sunt langa celelalte categorii care de altfel merita sa nu fie ingropate in cimitir cum ar fi ateii si ceilalti.

    Apreciază

  13. aniush said, on martie 3, 2015 at 11:11 am

    Cum sa nu intre in biserica? Cine ii opreste? Din contra eu i-as indemna sa intre in biserica…in felul asta se vor indrepta spre bine. Eu nu cred ca Dumnezeu respinge pe cineva.
    Ateii nu merita ingropati….dar daca un ateu in ultima clipa a vietii Il marturiseste pe Dumnezeu? Atunci nici el nu merita ingropat? Nu cred.
    …si cei necununati nu merita ingropati, dar criminalii da? A lua viata unui om e mai putin grav decat a nu te cununa religios? Dar femeile care au avortat? vi se pare ca au facut o fapta mai putin grava? Din cate stiu eu e o fapta pe care Dumnezeu nu o prea iarta. Cum un om merge la biserica isi spune rugaciunile si ucide? Cred ca atuncea e mai grav.

    Apreciat de 1 persoană

    • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 7:59 pm

      aniush, Doamne ajuta!
      ba da, daca-L marturiseste ortodox Hristos se mantuieste, dar numai asa, citeste ceva sublim, sa vezi cata dragoste are Hristos:
      Martirul Sfintei Lumini – din anul 1326

      In anul 1326 erau trei sultanate turcesti, unul in Damasc, unul in Egipt si unul in Babilon. Ce au zis turcii? Cand vin crestinii la Ierusalim sa serbeze Pastile sa nu le dam voie sa slujeasca, pana ce nu vor plati taxa de 9.000 bani de aur, caci turcii nu cred in Hristos.

      Patriarhul ortodox Ioachim n-a avut de unde sa plateasca suma pentru ca crestinii ortodocsi erau putini in Ierusalim si doar 100 de preoti, caci erau religii altele, de tot felul. Dar sunt doua strazi de armeni in Ierusalim, mosieri, bogati mari, ei au zis: Platim noi taxa!

      Dar turcii i-au intrebat: “De ce iese Sfanta Lumina numai la ortodocsi si nu iese si la voi?” Armenii au zis: “Pentru ca ortodocsii numai ei slujesc la Mormantul lui Hristos si pe noi ne-au dat la o parte”. “Dar, daca veti sluji voi va veni Lumina?” Noi platim si taxa – au zis armenii – Lumina va veni la noi la armeni!” Turcii au zis: “De nu iese lumina la voi o s-o patiti!” Noi ii scoatem pe ortodocsi din Mormant – si l-au luat pe Patriarhul Ioachim si l-au inchis in Manastirea Sfantul Sava, din Ierusalim, cu toti preotii.

      A zis Patriarhul: „Daca nu ne lasati sa facem, slujba la Mormantul lui Hristos, o sa facem la Biserica Sfantul Iacob, care este aproape de Mormant”, iar turcii le-au dat voie ortodocsilor la aceasta. Dar, turcii au pus de paza peste ei doi turci, generali de armata, ca sa nu vina vreun crestin la Mormant. Crestinii au inceput a plange si au zis ca s-a suparat Dumnezeu pe ei si I-a indepartat de la Mormantul lui Hristos, dar patriarhul le-a zis: “Nu va temeti, ca are sa se faca minune mare.”

      Armenii ziceau, ca Lumina la ei o sa vina. Iar Patriarhul zicea, ca de va vrea Hristos sa iasa Lumina la ei n-avem noi ortodocsii ce face. Armenii au facut slujba si ziua si noaptea, dar n-a mai venit Sfanta Lumina. Turcii le-au zis: De ce n-a venit Sfanta Lumina, ca ati platit taxa? In acelasi timp, ortodocsii faceau slujba tocmai a doua zi, pe cand rasarea soarele si cand a zis patriarhul: “Hristos a inviat!” un stalp de marmora din Biserica Sfantul Iacob a crapat si a iesit Sfanta Lumina in varful Stalpului. Patriarhul a pus o scara si au luat Sfanta Lumina din varful stalpului si in acest fel Sfanta Lumina a iesit tot la ortodocsi.

      Generalul turc de pe varful stalpului, care pazea acolo pe stalp, a strigat: “Cred in Hristos!” Celalalt general de langa el i-a si taiat pe loc cu sabia capul, celui ce a strigat ca crede in Hristos. Moastele acestui general turc convertit si martir al Sfintei Lumini le-am sarutat si eu, sunt acolo in Ierusalim si acest turc este „Martirul Sfintei Lumini”.

      Apreciază

    • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 8:16 pm

      aniush,
      tu spui „…si cei necununati nu merita ingropati, dar criminalii da? A lua viata unui om e mai putin grav decat a nu te cununa religios?”
      Da, e mai grav sa nu te cununi decat sa ucizi! Ucigasul se poate pocai, sau sa se caiasca pana al sf vietii, avem sfinti „criminali”, dar cum spunea si un parinte ca „Raiul e plin de pacatosi care s-au pocait”! (adica plans pacatele nu trecere la vreo secta)
      Apoi, cei ce nu se cununa religios sunt inafara Bisericii, adica e pacat impotriva Duhului lui Dumnezeu…
      Caci spune Hristos: „Cel ce va pacatui impotriva Fiului se va ierta lui(crime, avort, injurat, etc) dar cel ce va huli impotriva Duhului Sfant(daca nu te casatoresti religios, tu negi o Sfanta Taina, adica nei pe Dumnezeu) nu se va ierta nici acum, nici in veacul ce va sa fie!” Asa ca de la ucidere poti reveni, sau orice pacat, dar erezia(negarea lui Dumnezeu) nu te mai poti mantui! Concubinajele, casatoriile mixte, sau in care se minte evident tu Il batjocoresti pe Dumnezeu!

      Apreciază

  14. iulyan12 said, on martie 3, 2015 at 10:32 pm

    Andrei-d,
    despre cei din inchisorile comuniste ce parere ai? Ar merita sa fie canonizati ca Sfinti sau nu?
    Biserica din Draganescu a fost pictata de Parintele Arsenie Boca intre anii 1968 si 1988. Daca asa cum sustii ca era inselat cand a pictat-o, oare nu crezi ca in ultimul sau an din viata s-ar fi pocait si nu a murit in inselare?
    Separat de aceste intrebari, poti citi cu usurinta Psalmul 50?

    Apreciază

    • andrei-d said, on martie 3, 2015 at 11:38 pm

      iulyan12,
      nu am zis ca nu s-ar fi mantuit, dar nici ca-i sfant cum abereaza unii, sau ca nu a gresit! Dar ereziile(unele mai grave ca altele) duc pe crestini in eroare. Eu am aratat ce abateri are, si ceilalti justifica fiecare nebunie promovata, dar nu dupa Sfintii Parinti, ci dupa capul lor! Sfintii Inchisorilor sunt jertfa neamului din vremurile de pe urma. Dar prigoana nu e mereu prilej de mantuire, ca preot ai si alte responsabilitati, cu martiriul iti speli negresit pacatele (de retinut martiriul in dreapta credinta, nu catolici, pagani sau eretici) dar ce a lasat in urma nu e duhul ortodoxiei. Sf. Ciprian spune: „“PENTRU CEL ERETIC ASA ZISA “MUCENICIE(MOARTEA PENTRU CREDINTA LUI)ESTE PEDEAPSA PENTRU EREZIA SI HULA IN CARE A STARUIT.NI ESTE MUCENICIE !”” Deci nu exista mucenici inafara Ortodoxiei!!! Tine bine minte ca multi iti vor spune ca mucenici au si catolicii…si ereticii sau sectele, SA NU-I CREZI!!! Aia pentru ca au hulit, in iad merg! Doamne ajuta!

      Apreciază

  15. NICOLAE said, on martie 3, 2015 at 11:38 pm

    Pentru Andrei-d Esti mai rau decit un taliban in gindire,nu meriti nici cea mai mica atentie bietul de tine!

    Apreciat de 1 persoană

  16. iulyan12 said, on martie 4, 2015 at 4:26 pm

    Andrei-d,
    esti sigur ca nu te inseli in concluziile tale? Pt ca si cel rau e sigur ca a avut dreptate in ce a facut si nu-si vede greselile din cauza mandriei.
    Nu mi-ai raspuns daca citesti psalmul 50. Nu de altceva , dar ne ajuta sa ne vedem starea de pacat in care ne aflam. Citindu-l mai des , cred ca ne indeamna sa ne supere din ce in ce mai mult necuratia noastra si tot mai putin necuratia altora.
    Iar apoi stii ca „cine judeca sluga ,pe Insusi Imparat judeca”? Crezi ca nu au mai fost Sfinti care au gresit si s-au pocait in taina de greselile lor,departe de vazul altora? Nu inteleg de ce esti asa pornit sa-l combati pe Parintele Arsenie Boca.
    Sigur esti Ortodox si obisnuiesti sa te spovedesti in cele 4 posturi de peste an?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.