SACCSIV – blog ortodox

THE ECONOMIST din 1988: “Pregătiţi-vă pentru MONEDA UNICA numita PHOENIX din 2018 şi salutaţi aceasta când se va întâmpla”

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 16, 2015

Vorbim de 1988, an in care majoritatea dintre noi nici macar nu visam ca va cadea blocul estic.

   Iata ce putem citi la Flashback 1988: “Get Ready For A World Currency by 2018″ – The Economist Magazine!:

Privire retrospectivă către 1988: “Pregătește-te pentru o monedă internațională în 2018″ – Revista Economist!

theeconomist-phoenix_get_ready_for_world_currency_by_2018

Foto: https://socioecohistory.wordpress.com/2014/07/26/flashback-1988-get-ready-for-a-world-currency-by-2018%E2%80%B3-the-economist-magazine/

Ridicarea monedei lumii ca o pasăre Phoenix din cenusa monedelor naționale convenţionale înseamnă distrugerea monedelor convenţionale prin hiperinflație. “Phoenix” este, desigur, o metaforă ocultă. După distrugere, din cenușa vechii ordini mondiale, luciferica Nouă Ordine Mondială va crește ca o pasăre Phoenix!

COPERTA: “Pregateste-te pentru o monedă internațională”

Titlul articolului: Pregateste-te pentru Phoenix
Sursa: Economist; 09/01/88, Ediţia. 306, pp 9-10


În treizeci de ani de acum înainte, americanii, japonezii, europenii, și oameni din multe ale ţări bogate, precum şi unii din ţări relativ sărace vor plăti probabil pentru cumpărături cu aceeaşi monedă. Preţurile vor fi stabilite nu în dolari, yeni sau mărci germane ci în, să zicem, phoenix. Phoenix va fi preferată de către companii și cumpărători, deoarece va fi mult mai convenabilă decât monedele naționale de astăzi, care atunci ne vor părea a constitui demodata cauză a perturbării vieţii economice din ultimul secol XX.
La începutul anului 1988, aceasta apare ca o predicție bizară. Propuneri pentru eventuale uniuni monetare au proliferat în urmă cu cinci și zece ani, dar au avut în vedere eșecurile din 1987. Guvernele economiilor mari au încercat să se apropie puţin câte puţin de un sistem al ratelor de schimb mai bine gestionat – o preliminară logică, s-ar părea, către o reformă monetară radicală. Pentru lipsa de cooperare în politicile lor economice de bază au stricat totul și au provocat creșterea ratelor dobânzilor care le-au adus în crahul bursier din luna octombrie. Aceste evenimente au temperat pe reformatorii cursului de schimb. Prăbușirea pieței i-a învățat că pretenția de cooperare politică poate fi mai rău decât nimic, și că până la cooperare reală sunt posibile (de exemplu, până când guvernele renunţă la o parte din suveranitatea economică) încercări suplimentare pentru a fixa valuta ce vor înainta greu.

Noua economie mondială
Cea mai mare schimbare în economia mondială încă de la începutul anilor 1970 este faptul că fluxurile de bani au înlocuit comerțul cu mărfuri devenind forţa care conduce ratele de schimb. Ca urmare a integrării neobosite a piețelor financiare ale lumii, diferențele dintre politicile economice naționale pot perturba rata dobânzilor (sau anticiparea ratei dobânzilor viitoare) numai puțin, dar încă reclamă transferuri mari de active financiare de la o țară la alta. Aceste transferuri inundă fluxul de venituri comerciale prin efectul lor asupra cererii și ofertei pentru diferite valute, și, prin urmare, asupra ratelor de schimb. Pe măsură ce tehnologia de telecomunicații continuă să avanseze, aceste tranzacții vor fi încă mai ieftine şi mai rapide. Cu politici economice necoordonate, valutele pot deveni doar mai volatile.
Prin toate aceste căi, graniţele economice naţionale se dizolvă lent. Cum tendința continuă, atracţia unei uniuni monetare asupra cel puțin a principalelor țări industriale va părea irezistibilă pentru toată lumea, cu excepția comercianților de schimb valutar și de guverne. În zona Phoenix, ajustarea economică pentru schimbarea preţurilor relative s-ar petrece fără probleme și în mod automat, mai degrabă așa cum se întâmplă astăzi între diferitele regiuni din cadrul economiilor mari (un rezumat de pe paginile 74-75 explică cum.) Absența totală a riscului valutar ar stimula comerțul, investiţiile și locurile de muncă.
Zona Phoenix va impune constrângeri severe asupra guvernelor naționale. Nu ar mai exista, de pildă, politica monetară naţională. Cursul monedei phoenix ar fi hotărât de către o nouă bancă centrală, probabil descendentă din FMI. Rata inflației mondiale – și, prin urmare, cu mici limite, fiecare rată naţională a inflaţiei, ar cădea în sarcina sa. Fiecare țară ar putea folosi impozitele și cheltuielile publice pentru a compensa scăderile temporare ale cererii, dar ar trebui să împrumute, mai degrabă decât să tipărească bani pentru a-şi finanța deficitul bugetar. Cu nicio posibilitate de suprainflaţie, guvernele și creditorii acestora ar fi obligat să analizeze planurile lor de împrumut și creditare mai atent decât o fac în prezent. Acest lucru înseamnă o mare pierdere de suveranitate economică, dar tendințele care fac din Phoenix o atât de mare atracţie vine din faptul că suveranitatea e departe, în orice caz. Chiar și într-o lume cu rate de schimb mai mult sau mai puţin variabile, guvernele individuale şi-au văzut independenţa politică controlată de lumea neprietenoasă de afară.
Cum viitorul secol se apropie, forţele naturale care împing lumea către integrarea economică vor oferi guvernelor o gamă largă de alegeri. Ele pot merge cu curentul, sau pot construi baricade. Pregătirea drumului pentru phoenix va însemna mai puține pretinse acorduri politice şi mai multe acorduri reale. Aceasta va însemna să se permită și apoi să se promoveze activ utilizarea în sectorul privat a unei monede internaţionale alături de banii naţionali deja existenţi. Asta ar lăsa pe oameni să se hotărască, prin intermediul banilor proprii, pentru o eventuală mişcare către o uniune monetară completă. Phoenix, probabil, va începe ca fiind un amestec de monede naționale, la fel cum este dreptul special de tragere astăzi. În timp, însă, valoarea sa față de monedele naționale ar înceta să mai conteze, pentru că oamenii ar alege-o pentru comoditate și stabilitatea puterii de cumpărare.
Alternativa – de a păstra autonomia politică – ar implica o nouă proliferare a unor controale cu adevărat draconice privind fluxurile comerciale și de capital. Această variantă oferă guvernelor un timp splendid. Ele ar putea gestiona mișcările cursului de schimb, implementa politicile monetare și fiscale fără inhibiție și aborda exploziile de inflație rezultate cu politici de preţuri şi venituri. Este o perspectivă de creștere a incapacităţii. Pregătiţi-vă pentru phoenix în jurul anului 2018 şi salutaţi aceasta când se va întâmpla.

   Comentariu saccsiv:

E evident ca astia gandesc pe zeci de ani inainte ce au de facut. Deci nu ne miram ca vorbeau acum aproape 30 de ani de o moneda unica. Dar de ce Phoenix? Pentru ca-i un simbol de al lor.

Conchita Wurst – „Rise Like A Phoenix”. VERSURI ANTIHRISTICE pentru un SPECTACOL ANTIHRISTIC

De ce pana in 2018? Poate pentru ca pana in 2020 vor sa termine totul:

Astia VOR SA INSTAUREZE GUVERNUL MONDIAL IN 2020? Sau ce tot au cu anul asta?

Cititi va rog si:

FOTO: Coperta publicaţiei THE ECONOMIST 2015 este plină cu simboluri criptice şi predicţii cumplite. O analiza VIGILANT CITIZEN

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alex said, on ianuarie 16, 2015 at 10:48 am

    Moneda s-ar putea numi „fi”. Adica, dupa alfabetul grec, fi reprezinta, daca nu ma insel, ultima litera.

    Adica sfarsitul.

    Apreciază

    • michael said, on ianuarie 16, 2015 at 3:26 pm

      „Eu sint alfa si omega”… Omega este ultima litera a alfabetului grecesc.

      Apreciază

  2. geo said, on ianuarie 16, 2015 at 10:57 am

    Apreciază

  3. Laurentiu said, on ianuarie 16, 2015 at 11:01 am

    De fapt si de drept, asistam la o noua runda a luptei dintre potrivnicii si iubitorii de Dumnezeu, in principal la nivelul lumii nevazute. Omenirea, in marea majoritate a ales de partea cui se afla. Din nefericire, invataturile dumnezeiesti predate acum 2000 de ani nu au avut finalitatea dorita, astfel ca nu avem de ce sa ne asteptam la lucruri placute, daca judecam la nivel planetar.

    Deoarece nu avem cum sa impiedicam dreptatea lui Dumnezeu, nu ne-a ramas decat un singur mod de a actiona: prin rugaciune intensa va trebui sa ne concentram la sensul propriu al cuvintelor din propozitia „si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam”.

    Apreciat de 1 persoană

  4. lima said, on ianuarie 16, 2015 at 12:38 pm

    asta chiar n-am mai citit pana acum. bravo pt articol.

    Apreciază

  5. nea Anderthal said, on ianuarie 16, 2015 at 2:33 pm

    https://socioecohistory.wordpress.com/2012/04/23/current-membership-list-of-the-illuminati-committee-of-300/

    ps:lista cu cei „300′.Apare pe lista si jigodia tradatoare de tara ,Miky(mouse) Kohen-zollern!

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu said, on ianuarie 16, 2015 at 4:45 pm

      oricine poate sa vina cu un document trucat ce dovezi clare exista?
      nu zic ca nu exista o sansa mica sa fie adevarat orice e posibil
      exista interese majore ca in Romania niciodata sa nu mai avem monarhie de acum incolo se stie de mult asta…
      Monarhiile sunt un spin in coasta celor care conduc lumea de aia cele mai multe tari sunt republici aidoma celei franceze de acolo porneste tot
      noua ordine este impotriva monarhiei,bisericilor, casatoriei ca institutie si asa mai departe
      Regele are multe pacate si a gresit mult dar a facut si multe lucruri bune si a ctitorit biserici ortodoxe.

      Ce vrei sa faca? sa isi dea foc la valiza cu declaratii precum Vadim? ai vazut cum a ajuns Vadim toti zic ca e nebun desi zice adevarul omul…
      Iti tai craca de sub picioare ca om politic daca faci asa sau te comporti asa…oricum in celelalte case regale nu e privit bine si nu se bucura de ajutorul lor altfel iti zic eu se instaura imediat dupa 1989 la noi monarhia daca era cu ei…
      Cei care vor sa se impotriveasca si sa lupte cu fiara trebuie sa fie intelepti sa stie cand si cum sa atace in rest sa stea in umbra ca si cum nu ar exista…si sa lucreze din interior ca sa se prabuseasca sistemul
      E usor sa te scoata afara o sinucidere, un infarct, o boala, asasinare etc etc

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on ianuarie 16, 2015 at 5:39 pm

        ..si „ve-ce Tibor” e normal si patriot roman?

        Apreciază

    • Iani said, on ianuarie 16, 2015 at 7:37 pm

      Am observat ca toti cei care il criutica pe rege nu o fac civilizat ci spumegand de ura si folosind invective. Te citez: „jigodia tradatoare de tara”. Asa crezi ca trebuie sa vorbeasca un crestin? La adresa unui om de 93 de ani care a fost uns rege al Romaniei de Biserica Ortodoxa Romana si detronat de comunisti? Hai sa invatam sa criticam ce nu ne place dar sa o facem mai ponderat, mai civilizat. Altfel, facem corp comun cu propagandistii comunisti de la Scanteia din anii 50, cu securistii, cu cei din partidul lui Iliescu din anii 90, cu cei din partidul lui Vadim si cu altii de acelasi gen. Iti mai reamintesc ca au fost eroi ai rezistentei anticomuniste din munti, in dnii 50, ca Toma Arnautoiu, colonelul Arsenescu, Elisabeta Rizea de la Nucsoara si multi altii, care au iubit, respectat si chiar venerat persoana regelui.
      (Sa nu crezi ca mie imi place de el, nu imi place, dar cred ca trebuie sa ne referim la el cu un minim de respect)

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 16, 2015 at 9:51 pm

        Iani

        nea Anderthal este activist basist.

        Apreciază

  6. geo said, on ianuarie 16, 2015 at 3:42 pm

    Oxford University Press i-a avertizat pe scriitorii cu care are contracte să evite în textele lor din cărțile pentru copii menționarea unor cuvinte precum ”porci”, ”cârnați” sau ”carne de porc”. Decizia a fost luată cu scopul de a nu-i ofensa pe evrei și pe musulmani.

    Noua regulă a editurii a fost făcută publică în urma unei discuții la radio despre libertatea de exprimare, dezbatere generată de atacul armat de pe 7 ianuarie, de la Charlie Hebdo.

    ”Acum, dacă o editură respectabilă, puternic ancorată de o universitate de prestigiu, spune că trebuie să scrii o carte în care nu ai voie să menționezi porcii pentru că cineva s-ar putea simți jignit, este hilar. E o glumă”, a spus realizatorul emisiunii radio.

    Din momentul anunșului, editura a fost ținta multor ironii mulți exprimându-și îndoiala că vreun musulman sau un evreu s-ar simți ofensat de mențiunea cuvântului ”porc” într-o carte pentru copii.

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/au-innebunit-reguli-care-sa-nu-supere-musulmanii-impuse-de-una-dintre-cele-mai-mari-edituri-din-eu-521498.html

    Apreciat de 1 persoană

  7. Olivia said, on ianuarie 16, 2015 at 5:53 pm

    Si atunci ce facem cu „cei trei purcelusi?”:)

    Apreciază

    • ROmanul said, on ianuarie 16, 2015 at 11:53 pm

      Pai nu cred ca se mai da prin vest acest desen animat. Daca s-ar fi dat ar fi invatat toti ca o casa din lemn si alte elemente usoare (gen cartoane cum sunt cele din SUA) nu rezista la uragane. Am vazut niste imagini dupa o tornada. Zburase casa peretii, dar mobila grea si semineul cu hornul ramasesera in picioare. Restul peretii aia din carton zburase-ra care incontro.

      Apreciază

  8. ines said, on ianuarie 16, 2015 at 6:18 pm

    Despre pericolul cardurilor de sanatate cu pr.dr. MIHAI VALICA
    Persoana umană între desacralizare, comercializare de organe şi discriminare

    http://www.apologeticum.ro/2015/01/pr-dr-mihai-valicadespre-cardul-de-sanatate-cu-cip-persoana-umana-intre-desacralizare-comercializare-de-organe-si-discriminare/

    Apreciază

  9. ines said, on ianuarie 16, 2015 at 6:36 pm

    video>>Scandal la INSP. Mai multi preoti cer CNAS o alternativa la cardul de sanatate, refuzat din motive religioase

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/scandal-la-insp-mai-multi-preoti-cer-cnas-o-alternativa-la-cardul-de-sanatate-refuzat-din-motive-religioase.html

    Apreciază

  10. ines said, on ianuarie 16, 2015 at 7:03 pm

    Isteria cardurilor
    jud. NEAMT_ oamenii se calcă-n picioare pentru a-şi primi cardurile returnate la Casa de Asigurări l „Această aglomeraţie va dura, în condiţiile în care sunt peste 15.000 de carduri redistribuite în custodia noastră“, a spus juristul Radu Firăstrău, preşedintele CAS Neamţ

    http://realitateamedia.ro/isteria-cardurilor/

    Apreciază

  11. Iani said, on ianuarie 16, 2015 at 7:44 pm

    Saccsiv: stii ca a existat o moneda numita Phoenix ? Dupa ce Grecia si-a obtinut independenta, pe la 1829, si primul guvernator sau presedinte a fost masonul Capodistrias (sau Capo d’Istria), Grecia a infiintat moneda sa nationala care era exact numita „phoenix”. Aceasta a durat cativa ani. Capodistria a fost asasinat, si dupa venirea regelui Othon (din Bavaria) moneda grecasca si-a schimbat numele in drahma. Pe monedele phoenix era chiar pasarea respectiva, care iesea din niste flacari, simbol masonic. S-au pastrat putine monede phoenix si pe ebay preturile la ele sunt foarte mari.

    Apreciază

  12. john said, on ianuarie 16, 2015 at 9:33 pm

    Declinul Bitcoin a inceput: Moneda virtuala se depreciaza pe zi ce trece
    http://www.business24.ro/banci/stiri-curs-valutar/declinul-bitcoin-a-inceput-moneda-virtuala-se-depreciaza-pe-zi-ce-trece-1553446

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.