SACCSIV – blog ortodox

150 de TANCURI AMERICANE stationate in Romania sau Polonia deoarece SEPARATISTII PRO RUSI din UCRAINA vor porni o noua ofensiva in PRIMAVARA

Posted in Ucraina by saccsiv on ianuarie 2, 2015

   Iata ce putem citi la Americanii trimit tancuri si vehicule blindate in Romania. „Exista riscul unei OFENSIVE in primavara”:

Pentagonul vrea sa stationeze in mai multe tari din estul Europei, printre care si Romania, 150 de tancuri si vehicule blindate

Statele Unite intentioneaza sa stationeze aproximativ 150 de tancuri si vehicule blindate in Europa – in Romania, Polonia sau tarile baltice – pana la sfarsitul lui 2015, care vor fi utilizate in cadrul antrenamentelor fortelor americane in regiune, relateaza Reuters. Unele dintre aceste vehicule ar putea fi stationate in Polonia, Romania sau in tarile baltice, a declarat general-locotenentul Ben Hodges, comandantul fortelor armate americane in Europa, intr-un interviu pentru Reuters.

In opinia lui Hodges, exista riscul ca separatistii prorusi din estul Ucrainei sa lanseze o noua ofensiva in primavara, in contextul in care Rusia neaga ca ar fi implicata in conflictul ucrainean. El a motivat intentia Washingtonului de a stationa vehicule blindate in Europa prin necesitatea de consolida Europa de Est in caz de urgenta.

Spre sfarsitul lui (…) 2015, vom reusi sa transportam tot echipamentul necesar pentru a forma o brigada solida. Aceasta inseamna trei batalione plus un escadron de recunoastere, sedii pentru artilerie, ingineri
care vor fi stationati in Europa
„, a declarat Ben Hodges. „Vorbim despre aproximativ 150, poate 160 de tancuri de tip M1, precum si vehicule de lupta de tip M2 Bradley si 24 de piese de artilerie cu autopropulsie„, a adaugat el.

Generalul american a subliniat ca inca nu a fost luata o decizie privind mentinerea vehiculelor blindate in regiune.
Potrivit lui Hodges, cel putin o treime din aceste tancuri vor ramane stationate in bazele de antrenament americane din Germania. De asemenea, cateva vehicule ar putea fi distribuite in tarile baltice, Polonia sau Romania, daca va exista un interes strategic si aceste tari vor accepta stationarea vehiculelor americane. Hodges sustine ca „exista riscul ca in primavara separatistii pro-rusi din estul Ucrainei sa lanseze o noua ofensiva”, in ciuda armistitiilor semnate cu guvernul de la Kiev.

Comentariu saccsiv:

Probabil ca-i vorba despre M1 Abrams (M1A2):

   Sa nu uitam:

Video: NAUCEALA UCRAINEANA nazisto – europeano – anti rusa. DE CE ORGANIZATIILE EVREIESTI TAC? De ce cancelariile europene par a nu observa? De ce analistii nu analizeaza?

Ucraina: AZOV BATTALION finantat de OLIGARHUL EVREU Igor Kolomoisky, fondatorul PARLAMENTULUI EUROPEAN EVREIESC. Adica MILITARI NAZISTI cu BANI EVREIESTI. Asta ca sa intelegem mai bine …

 

57 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. maus said, on ianuarie 2, 2015 at 7:34 pm

    La multi ani .vasile nonstop la stiri repeta ca din februarie nu mai beneficiezi de nimic la doctor daca nu ai cardul..ca nu mai beneficiezi de cutare sau cutare gratuitati ….

    „Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci..”.

    mucenicie fratilor,,,ca alta solutie nu mai este.

    Apreciază

    • iacoboaieradu2014 said, on ianuarie 3, 2015 at 12:47 am

      OFF TOPIC FOARTE IMPORTANT:

      Hotarare de Guvern privind modificarea Hotararii Guvernului nr. 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX „Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate” din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii
      Contact: Sorin Luca
      0213072667
      Afisat de la 30-12-2014 pana la 09-02-2015
      HG modificare HG 900 2012 decem 2014
      Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: propuneri@ms.ro,
      Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ

      Apreciază

  2. maus said, on ianuarie 2, 2015 at 7:35 pm

    traim vremea lui antihrist si lumea .majoritatea nu vede..nu vede pericolul ..pur si simplu..,,

    Apreciază

  3. vali said, on ianuarie 2, 2015 at 7:56 pm

    150 de tancuri intr-un conflict cu Rusia e zero.

    Apreciază

    • marian said, on ianuarie 2, 2015 at 11:19 pm

      Citeam despre vreo 6000 de tancuri si vreo alte 4000(!) de avioane mobilizate in cea mai mare batalie a lui hitler contra Rusiei. Acum, in 2015 cele 150 de tancuri americane ar fi bune eventual, contra T 72 din Irak sau din Siria? Rusii ca natie sunt superiori americanilor, de departe!
      Cata vreme putin isi face rolul de presedinte, treaba e stabila, jidanii au baza in obedienta lui, etc.
      Dar cand NU VA MAI FI putin?
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  4. Cotoy said, on ianuarie 2, 2015 at 8:15 pm

    Cel care are grija de acest site…are o gandire dura…..departe de linistea ortodoxiei….tot anul trecut a bagat in oameni numai panica…..referitor la cip-uri ,razboaie…..si tot felul de nebunii….si uite cum s-a inselat ,ca Dumnezeu ne-a ajutat sa intram in 2015 sanatosi .Suntem cu totii constienti ca vin vremuri grele si pline de viclenie…dar nici asa…..nici nu a inceput bine anul …ca ne vorbeste iar de razboaie ….Un crestin ortodox adevarat nu gandeste asa…..asta este mai bine spus o gandire rautacioasa…….De cand a plecat Parintele Iustin la ceruri toti au luat-o razna….si fac numai opusul la ce ne-a invatat el……Cata nebunie….panica si deznadejde……Un om care deschide astfel de subiecte…..nu inteleg cum mai poate fi linistit,cum se mai poate ruga…..Sunt oameni care fac a rau….sunt obsedati de razboaie ,crime si tot felul de nebunii…..cheama fara sa-si dea seama ,primejdia asupra tarii noastre…..Multa vorba si fapte putine……

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 2, 2015 at 11:13 pm

      Cotoy

      Tu chiar esti dat cu smirghel pe creier.

      E pace in Ucraina, nu-i asa? E bine in Siria. Mai decapiteaza aia cate un sat de crestini, dar ce mare branza? Bine ca suntem noi sanatosi.

      Despre cipuri, nici o veste nu-i asa? Cardurile de sanatate sunt pentru martieni.

      Apreciază

    • stef said, on ianuarie 2, 2015 at 11:37 pm

      Cotoy,
      Ati vazut ca-i groasa treaba la mesajele de pe site-ul protv si acum poftesti p’acilea cu stratageme ieftine – Macar nu ne lua de prosti!

      Apreciază

    • Ion said, on ianuarie 3, 2015 at 2:18 am

      Cotoy rimeaza cu Securoi…..

      Apreciază

    • Radu Simion said, on ianuarie 3, 2015 at 12:34 pm

      Asa cum bine spunea Nicola Steindhart in ,,Jurnalul Fericirii”:,,Hristos ne-a cerut mereu sa fim blanzi,buni,smeriti…nicidecum prosti sau ignoranti”!In aceste vremuri tulburi,crestinul trebuie sa fie vigilent la presiunile dusmanilor lui Hristos si ai Ortodoxiei,si nu sunt deloc putini….Intradevar,noi trebuie sa fim linistiti,caci stim ca ,,Plata noastra este multa-n ceruri”(Sf.Evanghelie dupa Luca 6,17-23),dar si ageri si iubitori de Adevar,caci Hristos este Calea,Adevarul si Viata!Doamne Ajuta si Mantuire!TLC!

      Apreciază

    • archangelofjustice said, on ianuarie 5, 2015 at 3:24 pm

      Cotoi, du-te la pisicile tale. „Daca voi nu veti vorbi, pietrele acestea vor vorbi…”Stii cine a spus aceste cuvinte? Si ce vrei domne? Sataca toti, in timp ce jigovreii isi fac de cap in lume? Uita-te la poporul asta de adormiti,unde majoritatatea accepta ocupatia sionista.

      Apreciază

  5. Ion said, on ianuarie 2, 2015 at 10:09 pm

    Mie imi miroase a pregatiri de razboi….

    Apreciază

  6. stef said, on ianuarie 2, 2015 at 10:37 pm

    Kabala are nevoie de cat mai mult haos – Vor muta „Orientul Mijlociu” in Estul Europei…

    Apreciază

    • Ion said, on ianuarie 3, 2015 at 2:22 am

      Daca se va intampla asta noi Romania, impreuna cu Polonia si alti fraieri vom fi carne de tun pentru interesele „sfantului” NATO. Si sa vedeti ce propaganda desantata va fi, cu „indeplinirea obligatiilor asumate in cadrul aliantei” cu rusii cei rai, Putin noul Hitler, si asa mai departe…..

      Apreciază

  7. Gabriel M. said, on ianuarie 2, 2015 at 10:50 pm

    Nimeni nu cheltuie atatia bani sa transporte atatea tancuri scuturi si alte blindate decat daca stie sigur ca le va folosi. Altfel ar cheltui dublu ca sa le si aduca inapoi degeaba. Sunt sigur ca au de gand sa declanseze cat de curand un haos real. Hai si noi sa ne pregatim din timp armele si sa le incarcam cu rugaciune si nevointa. Sa nu ne ia prin surprindere si sa nu cadem in capcanele lor. Hai sa citim regulat din Sfanta Scriptura si sa ne intarim credinta. O spune si Mantuitorul ” Privegheati. Nu stiti cand vine ceasul.”

    Apreciază

    • Partizanu said, on ianuarie 3, 2015 at 11:22 am

      Cu VACCINURILE n-au reusit sa ne vaccineze chiar si cu INSPAIMANTATOAREA EBOLA. Acum ne aduce citeva tancuri la DIVERSIUNE ca sa fim carne de tun iar cind ajungi la spital cu o rana sa ti se ceara CARDUL DE SANATATE TESTAT SI PROMOVAT DE MASONUL CERCEL. Am zis bine anul trecut la PARASTASUL PARINTELUI IUSTIN PARVU „E LINISTEA DINAINTEA FURTUNI /DE PRIMA-VARA”.

      Apreciază

    • maus said, on ianuarie 3, 2015 at 5:31 pm

      6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.

      Apreciază

  8. Liliana said, on ianuarie 2, 2015 at 11:08 pm

    Doamne ajuta!
    Acesta este un mesaj atentionare si rugaminte pentru cei care nu vor carduri de sanatate.In ultimele zile ,,stirile” de pe posturile mai mult sau mai putin oficiale,tributare sistemului,ne someaza zilnic asupra obligativitatii posedarii cardului de sanatate,fara sa ne explice sau sa ne intrebe ceva.Ne executa fara drept de apel?!Va rog sa intrati pe blogul fratelui apologeticum pentru ca acolo se incearca o intiere a unei dezbateri publice in dialog cu guvernul de trista referinta.

    Apreciază

    • maus said, on ianuarie 2, 2015 at 11:46 pm

      asa va fi si cu pecetea!!majoritarii care s-au pecetluit vor sili cu japca pe cei nepecetluiti sa ia si ei..de aia trebuie sa plecam din marile orase.

      Apreciază

    • iacoboaieradu2014 said, on ianuarie 3, 2015 at 12:24 am

      Guvernul lui Victor Ponta ne obligă să luăm cardurile de sănătate și să avem dosar electronic?! Cred că frații ortodocși, trebuie să ne mobilizăm la maximum… Chiar dacă vom fi prigoniți… FERICIȚI CEI PRIGONIȚI PENTRU DREPTATE…
      Doamne ajută!

      Apreciază

      • Ion said, on ianuarie 3, 2015 at 3:31 pm

        Nu guvernul lui Ponta, ci intreg sistemul politic care se roteste de 25 de ani la putere in Romania. Inclusiv aia pe care dvs ii sprijineati in campania electorala.

        Apreciază

      • Ion said, on ianuarie 3, 2015 at 3:37 pm

        Sunteti de rea credinta, prezentand situatia de asa maniera si accentuand ca „guvernul Ponta” face si drege, ca si cum ceilalti ar fi mai buni si nepatati. Pana in 2012 cine guverna, nu PDL-ul lui Basescu ? Aia ce erau, nu erau masoni, nu erau pro-NATO, pro UE, pro-ecumenism, pro cip, pro-slugarirea-Occidentului si pro cedare de suveranitate ? De cate opri l-am auzit pe Basescu spunand sintagma asta tradatoare si monstruoasa, care ii face pe toti eroii romani sa se intoarca in morminte: „sa cedam din suveranitate” ?
        Domnule Iacoboaie, iti cer iertare dinainte fiindca te voi jigni, dar asta e adevarul: dumneata din doua una, ori esti imbecil, ori esti ticalos.

        Apreciază

      • radu iacoboaie said, on ianuarie 3, 2015 at 8:14 pm

        Provocarea ta nu ține… Gândește-te mai bine când scoți porumbelul pe gură… Nu am spus nimic de Băsescu sau de alți politicieni. Te iubesc frate așa cum ești și mă roi ruga și eu și alții care mai doresc și pentru tine… Doamne ajută!

        Apreciază

      • Ion said, on ianuarie 3, 2015 at 8:40 pm

        Intrucat intentia mea nu era sa va jignesc, o sa reformulez: ori de rea credinta, ori nu intelegeti nimic din ce se intampla in jur.

        Apreciază

      • radu iacoboaie said, on ianuarie 4, 2015 at 1:16 am

        Unde este smerenia, blândețea și dreapta socoteală la tine?… Ești ortodox?

        Apreciază

      • radu iacoboaie said, on ianuarie 3, 2015 at 9:02 pm

        Guvernul deține aproape toate pârghiile puterii executive. Sunt vinovați alții pentru introducerea cardurilor de sănătate obligatorii?

        Apreciază

  9. stef said, on ianuarie 2, 2015 at 11:12 pm

    Agentul Hurezeanu impreuna cu o sluga moderatoare de la DIGI24 faceau mai deunazi o repriza de balet televizat despre cum au aparut atatea scuturi antiracheta in tarile din E- Europei – Cica sa ne apere de amenintarea Iranului! – Harta cu pricina era tinuta suficient de departe ca momentul sa nu devina ridicol si sa nu se prinda prostii de la televizoare – Ne aflam pe un drum fara intoarcere!

    Apreciază

  10. nikodim said, on ianuarie 2, 2015 at 11:33 pm

    Se fac pregatiri pentru inceputul sezonulului de vanatoare la urs. Cred ca noua si altora ca noi ni s-a repartizat rolul de caini care trebuie sa enerveaza ursul si deci noi, va trebui sa latram bine de tot ca sa ne satisfacem stapanii (deja o facem cu brio) iar dupa ce se va hotara ursul sa ia atitudine, probabil ca vom fi printre primii care-i vom pica in gheare. Sa nu iasa iarasi din asta vreun „fenomen istoric nedrept” gen Stalingrad-Cotul Donului adaptat la vremurile noastre, cu rachete si alti vectori purtatori de distrugere in masa, cand poate nu v-a mai ramane nimeni dintre noi sa se planga dupa aceea ca iar ne-au luat rusii gaina si porcul din ograda. Oricum vom fi fericiti chiar daca suntem macelariti, pentru ca doar avem „scut” si la urma urmei noi luptam pentru „scutul” care ne apara de urs si pentru „valorile” democratice ale celei mai mari democratii din lume, care in ultimii 25 de ani ne-au umplut de bunastare si fericire occidentala.

    Apreciază

    • stef said, on ianuarie 2, 2015 at 11:57 pm

      Nikodim ,
      daca facem o raita prin… mainstreamu’ romanesc de pe net o sa descoperim o densitate suspecta de mesaje provocatoare, latraturi si scheunaturi (multe pe sistem tiganesc) – la adresa ursului- in cadrul stirilor cu potential „sensibil” – Cate nu poate face un postac cumparat? – Mai ridicol e si aspectul ca majoritatea postarilor sunt aruncate la gramada, fara logica – E posibil ca oligofrenii sa aiba si liste ajutatoare…..

      Apreciază

  11. Liliana said, on ianuarie 2, 2015 at 11:54 pm

    Cred ca urgia de care vorbea Parintele Iustin se referea la cipuri.In primul rind ,pentru cei ce le vor lua…Razboiul va fi si spre mintuirea multora…Maica Domnului si toti sfintii sa ne acopere si sa ne imbarbateze cu mila, si ajutorul, si sfintele lor rugaciuni!Ne apropiem mai repede decit am fi crezut de punctul culminant.Oare cit timp vom mai putea sa schimbam pareri pe acest blog?Doamne,ajuta-ne!

    Apreciază

  12. Paul222 said, on ianuarie 3, 2015 at 1:28 am

    „In opinia lui Hodges, exista riscul ca separatistii prorusi din estul Ucrainei sa lanseze o noua ofensiva in primavara” ce perversi! Este exact intentia trupelor lui Poroshenko, se pregatesc pentru ofensiva de primavara! S-au reinarmat, o sa fie macel. Mare lucru daca nu incepe razboiul mare in primavara.

    Apreciază

  13. nikodim said, on ianuarie 3, 2015 at 1:46 am

    stef,
    Problema este ca latraturile latratorilor sunt doar in interesul stapanilor lor si in defavoarea marii majoritati a Tarii. Problema ar mai fi si faptul ca aceste latraturi, datorita tehnologiilor de manipulare in masa, prind la foarte multa lume, care lume devine astfel atasata ideilor „democratice eliberatoare” de la stiri. Vezi cazurile larg dezbatute cu nori, ploi, zapezi, secete, cutremure, boli si alte nenorociri provocate de rusi…Cand acestea se repeta in anumite clisee, lumea incepe sa le ia ca atare, sa le repete si in final sa le creada, si uite asa se formeaza in mintea multora imaginea „inamicului nr.1” si care „inamic” este intens, direct si indirect, prezentat ca fiind cauza tuturor neajunsurilor si nemultumirilor de orice fel: scumpiri, gauri in asfalt, deturnari de fonduri, frig, infrangeri fotbalistice, canalizari infundate, scandaluri conjugale, mancarimi de piele, crampe abdominale, migrene s.a.m.d. Daca ar fi mai multa traire crestineasca, poate lumea s-ar descurca mai bine in a discerne duhurile lucrurilor care se intampla. Dar cum trairea crestineasca este declarata incompatibila cu „valorile occidentale” si lumea chiar vrea „occident” si „valori”, rar se vor mai gasi crestini adevarati in multimea de „crestini” ecumenisti globalizati, iar cei adevarati ce vor fi identificati, vor fi declarati agenti KGB-isti ai lui Putin , Lenin, Stalin, Mao…ca de exemplu locuitorii din Pungesti care sunt conform stiristilor americani, agenti de influenta rusi. Daca zice la stiri ca esti murdar, nu te mai „spala” nimeni din lumea asta. Si mori cu zile, dar sigur, in oprobiul semenilor, apropiatilor, vecinilor tai care te vor omora cu tot cu capra ta, care se vor dezice de tine cu scuipaturi, injuraturi, blesteme si intregul si bogatul arsenal de vorbe si fapte de care lumea noastra si mai ales mass media, nu duce lipsa. Psihologia maselor este deja studiata si foarte bine formata ca ele sa reactioneze „conform normelor” la momentul potrivit… s-a vazut si la „deranjul” din decembrie 89, si a zis chiar si raposatul tovaras Saul Bruckner, alias Silviu Brucan, ca suntem un popor imbecil si credul. Dupa 25 de ani avansul tehnologiilor de manipulare este incomparabil superior, iar trairea in Adevar…stim cum este, sau defapt nu prea mai stim ce-i aia.

    Apreciază

    • Ion said, on ianuarie 3, 2015 at 2:35 am

      Ai rezumat esentialul, nu stiu ce s-ar mai putea spune mai mult. Asa este. Adica.. e rau, rau de tot. Si ma astept la tot ce e mai rau.

      Apreciază

    • stef said, on ianuarie 3, 2015 at 11:38 am

      Exact acestea sunt mecanismele pecare nu le pricepe gloata – Asa ne vom trezi impinsi in nadragi pe campul de lupta….,iar Pungestiul reprezinta statutul real al poporului roman – Lacheii au pus bocancul pe grumaz si au defe… peste o comunitate intreaga – La fel vor pune bocancul cand li se va ordona

      Apreciază

  14. nikodim said, on ianuarie 3, 2015 at 2:07 am

    Oare ce se mai aude cu avionul malayezian „doborat de rusi” asta vara in ucraina, si pentru care departamentul de stat american declara ca poseda „dovezi clare ale implicarii criminale” a rusilor in eveniment si pe care dovezi tot uita sa le mai prezinte? Daca nu intregii lumi, sa le prezinte macar „comunitatii internationale civilizate” si indignate, adica si noua ca doar suntem si noi integrati in comunitatea civilizata, nu?. Ca sa avem spor „democratic” la combaterea imperialismului rusesc, care de 25 de ani, din inima Germaniei si-a „extins” arealul pana in stepele Donului si daca mai continua sa se „extinda” in felul asta, vine in curnad randul Chinei pentru postul de inamic principal al „valorilor occidentale”. NATO, organizatie strict defensiva, trebuie sa se apere, nu? Si se va „apara” apara tot asa ca si acum, din defensiva in defensiva, pana la granita cu China si poate si mai departe.

    Apreciază

    • stef said, on ianuarie 3, 2015 at 11:52 am

      Disparitia MH370 si Doborarea MH117 au fost doua demonstratii de forta ale kabalei sataniste – S-a batut saua sa priceapa toate guvernele cine detine puterea in lume – Iar Malaesia(majoritar musulama) a fost aleasa pentru sacrificiu si datorita declaratiilor oficiale de condamnare a Israelului (genocidul palestinian) – Prin septembrie Malaysia Airlines era in pargul falimentului….

      Apreciază

  15. Alex said, on ianuarie 3, 2015 at 9:30 am

    Rusii, americanii, ungurii, romanii … Cred ca stim prea bine ca noi, ungurii, americanii suntem parazitati la greu de un neam canibal bautor de sange omenesc. Stim la fel de bine ca acest neam isi are originea in stepele Rusiei. Acum asistam la un „intarata-i drace” cu acesti indraciti in roluri principale. Noi romanii, rusii, ungurii , samd …si americanii suntem victimele diversiunilor acestor draci cu trup omenesc. Impotriva lor tancurile, rachetele, gloantele sunt niste fiare inutile, ele fac victime numai in randul „goy-lor”. Eu sincer, nu am nicio dorinta ca sa particip la vreun razboi ca sa omor oameni practic nevinovati, fie ei rusi, ucrainieni, americani si chiar unguri, singura lor vina fiind aceea de a fi condusi si/sau provocati de catre niste asasini. Cele 150 de tancuri nu au neaparat rolul de a intra in batalie impotriva rebelilor prorusi din Ucraina, ci au rolul principal de provocare si de crestere a nivelului de ostilitate a politicienilor rusi la adresa NATO si a Romaniei, de a crea un pretext solid pt. a fi invadata Ucraina si implicit tara noastra. Fiti siguri ca vom fi lasati in mana „rusilor” si asta pt. a speria si a mobiliza occidentul intr-un razboi nimicitor.
    Doamne apara si pazeste!

    Apreciază

  16. dante said, on ianuarie 3, 2015 at 9:34 am

    @nikodim
    Apropos de avionul malaezian doborit de „rusi”, am vazut aseara la TV ca dovezile in ceea ce priveste tragedia converg catre un avion de vinatoare ucrainean. Usor usor lucrurile se limpezesc.
    Noua ca romani nu ne ramine decit sa ne rugam.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  17. evtodiev said, on ianuarie 3, 2015 at 10:09 am

    off topic:
    Documentar rusesc despre Lavra Sveatogorsk din Ucraina:

    Apreciază

  18. dan said, on ianuarie 3, 2015 at 10:50 am

    Ofensiva din primavara va aduce multe surprize mortale.

    Apreciază

  19. marciusquintus said, on ianuarie 3, 2015 at 11:19 am

    ati vazut asta?

    Apreciază

  20. stef said, on ianuarie 3, 2015 at 12:13 pm

    Mai demult am dat peste profetia unui neamt pe nume Alois Irlmaier (1894-1959) (depinde acum si cat de „original” a ramas continutul) -http://jurnalul.ro/stiri/observator/prezicatori-profetii-infricosatoare-razboaie-dezastre-alois-irlmaier-642636.html

    Un fragment interesant despre folosirea unor arme chimice teribile:

    „Imediat, răzbunarea vine peste apă de mare. Dragonul galben invadează în Alaska și Canada, în același timp. Dar el nu vine de departe. Si apoi ploua praf galben într-o linie. După ce orașul de aur este distrus, va ploua praf galben. Linia galbenă se întinde pe distanţe uriaşe, până în golf. Va fi o noapte senină, atunci când încep să-l arunce. Tancurile încă merg, dar nu le conduce nimeni, iar cei care stau în tancuri sunt morti si negri. După ce cade praful galben, va muri tot. Nici un copac, nici iarbă, nici vite, totul devine uscat și negru. Nu știu ce e și deci nu pot să-l spun. Este o linie lungă. Cine trece peste această linie, moare. Apoi, vârfurile de lance se descompun. Nimeni nu va mai intoarce. Avioanele arunca o pulbere de culoare galbenă şi între Marea Neagră și Marea Nordului. Astfel, o fâșie a morții este creată, direct de la Marea Neagră la Marea Nordului, la fel de mare ca jumătate din Bavaria. În această zonă iarba nu creşte, iar oamenii sunt toţi morţi. Rusia întrerupe legăturile cu toţi prietenii.

    În est sunt multe omizi de fier. Dar, în ele toată lumea este moartă, deși vehiculele merg. Dar se vor opri treptat, pe măsură ce rămân fără combustibil. La Rin atacul este în cele din urmă respins. Dar, din cele trei avangarde niciun soldat nu se va întoarce acasă. Piloții arunca mici cutii negre. Acestea nu explodează înainte de a atinge solul și răspândesc un fum sau praf galben şi verde. Orice vine în contact moare, fie că este om, animal sau plantă. Timp de un an niciun organism nu va trăi aici.Aceste cutii sunt satanice. Oamenii devin negri și carnea cade de pe oasele lor, atât de puternică este otrava. Nimeni din aceste trei armate nu se va mai întoarce acasa. Nici măcar un om.”

    Apreciază

  21. Radu Humor said, on ianuarie 3, 2015 at 1:22 pm

    Scurtarea timpului

    Când timpul nu mai are răbdare cu noi…

    Timpul a fost şi rămâne un subiect foarte profund al cugetării minţii omului, care l-a conştientizat imediat după izgonirea sa din Rai, unde gustase din preaplinul veşniciei, dar unde nu îi mai era îngăduit să rămână, din pricina căderii în păcat. De la filozofii antici şi până la gânditorii moderni, de la simplii credincioşi şi până la marii teologi, întrebările privind originea, esenţa, sensul şi, mai ales, valoarea timpului alcătuiesc un subiect mereu actual. Ortodoxia învaţa că timpul se scurge în aceeaşi direcţie cu creaţia şi constituie o trăsătură de temelie a întregii zidiri, fiind însăşi condiţia sau modul ei de existenţă. Cu alte cuvinte, orice creaţie dumnezeiască sau omenească – inclusiv omul – se află pusă „sub vremi”, ea căzând sub incidenţa curgerii timpului şi mergând, inevitabil, către un sfârşit.
    Valoarea timpului se arată, în sensul său cel mai înalt, în iconomia mântuirii, când – în Hristos – timpul cunoaşte o plinire a sa, prin îndumnezeire. Timpul Bisericii este timpul mântuirii şi e trăit de credincios ca răscumpărare a timpului pierdut în păcat, dar şi ca posibilitate a împlinirii vocaţiei sale şi pregătirii pentru viaţa de comuniune veşnică în iubire cu Dumnezeu şi semenii. Tocmai de aceea,
    Ortodoxia acordă timpului o mare însemnătate. Pierderea timpului ca prilej de mântuire constituie o pagubă aproape irecuperabilă: „Dumnezeu ţi-a dat timpul vieţii -zice Sfântul Ioan Gură de Aur – ca să-l petreci în slujirea Lui, şi când pierzi timpul vieţii în modul cel mai nevrednic întrebi unde este răul? Nu ştiţi că nimic nu trebuie să fie economisit ca timpul?! Aurul pe care l-ai pierdut poţi să-l dobândeşti din nou, dar timpul cu greu poţi să-l repari”.
    Preocupată fiind de valoarea timpului în care sufletul credinciosului trece în viaţa de dincolo de mormânt, Ortodoxia cere în rugăciunile sale: „sfârşit creştinesc, în pace”, exprimând în aceasta importanţa deosebită pe care o are – în relaţie cu mântuirea – încheierea modului de vieţuire pe pământ. Trecerea prin moarte face ca – odată cu sufletul nemuritor – să treacă şi starea de vieţuire dobândită de el în timpul vieţii prezente. Bucuria şi seninătatea feţei pe care o au sfinţii în ceasul morţii arată faptul că pentru ei această „mutare” nu este decât trecerea către „viaţa veşnică” (Ioan 11, 25; 17, 3). Unii Părinţi ai Ortodoxiei au numit timpul vieţii prezente ca fiind „ziua a şasea” sau a pregătirii. Tocmai de aceea, Apostolul îndeamnă: „până când avem vreme, să facem bine către toţi, şi mai vârtos către cei ai noştri de o credinţă”(Gal. 6, 10). Dar se pare că astăzi, acest lucru este din ce în ce mai dificil de înfăptuit… Mulţi dintre noi simţim deja cum vremurile se grăbesc, iar timpul parcă se strânge, nerăbdător, căutând să intre cât mai repede în veşnicia din care a fost zidit de Dumnezeu.
    Unde ne-a fugit timpul?
    Bunicii noştri au trăit la sat – acolo unde „s-a născut veşnicia”, în căsuţe de lemn şi pământ, într-o mare lipsă de tot ceea ce azi numim „civilizaţie”. Seara o petreceau la lumina lămpii cu gaz şi spuneau poveşti. Cât de bogată şi luminoasă li se părea lumea, plină de taine şi de frumuseţi!
    Atunci oamenii trăiau parcă într-un alt fel de timp, participau la o altfel de istorie, aceea deschisă către veşnicie. Acum, timpul trece mai repede, mult mai repede ca înainte, după cum mulţi dintre noi au observat. Nu mai avem timp pentru a citi o carte, pentru a ne adânci în noi înşine, cugetând la cele ale sufletului, pentru a ne întâlni cu prietenii apropiaţi. Nu mai avem timp nici măcar să spunem seara poveşti copiilor. Savanţii au început chiar să măsoare scurtarea timpului – un lucru foarte anevoios, pentru că nu este uşor să măsori tocmai ceea ce este măsura a tot ceea ce există. Concluzia acestor calcule a fost că astăzi 24 de ore trec la fel de repede pe cât treceau înainte 16 ore, şi aceasta nu este o simplă părere subiectivă, datorată iureşului cotidian la care suntem supuşi. Chiar şi călugării de prin mănăstirile ferite de zgomotul lumii ori pustnicii zilelor noastre, spun acelaşi lucru: timpul trece astăzi cu mult mai repede decât în trecut. Iar lor nu le poate fi adusă acuza de subiectivitate psihologică dată de transformările sociale… Într-un chip cu totul de neînţeles şi neexplicat, viteza tuturor proceselor a crescut, dar totuşi timpul s-a scurtat. Iată cum adepţii progresului s-au dovedit a fi nişte prooroci mincinoşi, care au turnat în urechile celor din secolul trecut vorbe care promiteau că progresul ştiinţific şi tehnologic va face ca maşinile să înlocuiască munca omului şi astfel timpul va prisosi?! Ce folos am dobândit, prin inventarea plitei electrice ori a cuptorului cu microunde, spre pildă, dacă noi suntem mult mai stresaţi, mai grăbiţi şi mai bolnavi decât atunci când preparam bucatele la foc de lemne? Înaintea erei super-tehnologizate, oamenii se mişcau încet, cu rânduială, în tot ceea ce împlineau de-a lungul unei zile, în toate zilele vieţii lor. Totul era săvârşit după un anumit tipic, deprins încă din copilărie, în sânul familiei: ziua începea cu rugăciunea de dimineaţă şi se sfârşea cu cea de seară, iar capul familiei îndeplinea rolul pe care îl are un stareţ într-o obşte monahală: nimic nu se începea fără încuviinţarea sa şi nimeni nu îndrăznea nici măcar să înceapă a mânca fără rugăciunea şi binecuvântarea sa. Întotdeauna, înainte de masă spuneau Tatăl nostru şi nici un lucru nu se făcea fără semnul Sfintei Cruci. Noi nici nu ne putem măcar imagina cum este să trăieşti o viaţă fără curent electric, dar iată că în acele vremuri, lipsite de orice confort şi modernism, omul găsea răgaz în toată vremea şi locul să-I aducă o laudă cât de umilă lui Dumnezeu. Întotdeauna, ca răspuns, el primea în suflet încredinţarea că nu este singur. Viaţa lui, deşi era grea, cu urcuşuri şi coborâşuri, cum îndeobşte trebuie să fie viaţa fiecăruia pentru a învăţa ceva din ea, era vegheată de sus, de Părintele Ceresc, iar acest lucru îi aducea un sentiment de împlinire. Era o existenţă trăită în toată plinătatea şi bogăţia ei. Noi facem astăzi totul pe fugă.
    Mai multe la :
    http://www.aparatorul.md/scurtarea-timpului/#comment-3132

    Apreciat de 2 persoane

  22. Radu Humor said, on ianuarie 3, 2015 at 1:29 pm

    Accident nuclear la Zaporozhye – aveti iodura de potasiu?

    Postul RT raporteaza ca la centrala nucleara Zaporozhye din Ucraina, aflata la doar 1,000 km de Bucuresti, a 5-a ca marime din lume si se pare ca 1-a din Europa, ar fi avut loc un accident in urma caruia nivelul radiatiilor este de aproape 17 ori mai ridicat decat cel normal.
    Autoritatile ucrainiene neaga, iar rusii sustin ca detin un raport al Serviciului de Stat de Urgenta al Ucrainei, care afirma ca un incident ar fi avut loc Duminica. Reactoarele sunt vechi, folosind tehnologia racirii cu apa, la fel cu cele de la Cernobal, care au deflagrat in 1986.
    Nu stiu cat adevar e in raportul acesta, dar sunt dator sa avertizez – ultima data cand un nor radioactiv s-a extins peste Europa originand din Ucraina, a fost un val de tacere ce a durat aproape 2 saptamani. Apoi, cei care stiau cat-de-cat, au inceput sa ia pilule de iodura de potasiu, substanta care satureaza glanda tiroida, nepermitand iodului radioactiv emanat, sa se depoziteze pentru a cauza cancer tiroidian si nu numai, peste ani. In rest, rata cancerului a explodat in zonele adiacente, intre care se numara si Romania si aici vorbesc din ceea ce cunosc.
    Nu vreau sa induc panica, dar stiu ce voi face maine pentru familia mea. Farmaciile ar trebui sa detina iodura de potasiu (KI) ca ceva de rutina. Pentru dozaj, intrebati un medic sau farmacista draguta si dornica sa ajute. Poate inca nu este cazul sa il luam, dar macar sa avem KI in casa.
    Bunul Dumnezeu sa ne apere si pazeasca!

    Apreciază

  23. geo said, on ianuarie 3, 2015 at 2:44 pm

    Tancul este prin definit o arma ofensiva…si atunci ce sa intelegm? Ca americanii vor trece la ofensiva? Impotriva cui? Sau or sa fie folosite in scop defensiv? Nu prea cred – niste exemple recente din Ucraina in acest sens:

    Nu de alta dar un atac cu rachete este devastator pentru blindate…

    Si apoi sa fim seriosi rebelii daca vroiau declansau ofensiva acum, sau mei devreme, cind fortele ucrainene erau destul de slabe, nu la primavara, cind vor fi fost suficient de intarite de americani, in principal…

    Declaratia lui Zaharcenko este edificatoare:

    Alexander Zakharchenko: “The conduct of war is more profitable for the officials. We understand that representatives of the party of war, whose standing strong today in Ukraine, perceive the current truce only as a temporary respite for realignment. They don’t want peace, they are not interested in people even controlled territories. These representatives of oligarchic capital, in alliance with corrupt officials who want to continue the carnage. They learned how to make money on the blood of people and to abandon this “profitable” business is not going to. That is why Ukraine are waiting for, as we know, the next wave of mobilization, therefore, accumulates at the boundaries of the confrontation heavy equipment and weapons… is preparing for the breakdown of peace negotiations and the beginning of full-scale hostilities. On the night of Dec 13 were completely closed airports Kharkov, Zaporozhye and Dnepropetrovsk. In a few days, without explanation, were denied civil aviation. Let’s call a spade a spade – it was connected with the beginning of an unofficial military assistance by Western countries and Pindostan to Ukraine.

    “Please pay attention. We regularly receive humanitarian aid, collected by the brotherly people of Russia. Humanitarian convoys are escorted by representatives of International organizations: Red Cross, the OSCE, representatives of other international missions. Every truck, every drawer is opened and checked its contents for the presence of ammunition and weapons. We are not against, let them look, searched the car – we have nothing to hide. But for some reason we have not heard that members of the same international organizations monitoring in airports of Ukraine. I suspect that they have not admitted on a gun shot. And somehow sneaking suspicion that these landed military transport aircraft was not brought semolina, not buckwheat and even Christmas toys. Our opponent is prepared and him have already international direct military support. It can even be taken as a compliment, we seem to be seriously angry. They began to respect us! All of this can make one conclusion: the main battle is still ahead. But we are preparing for them and, as they say, keeping our powder dry. There is one remarkable expression: not going to feed your army is going to feed the army of the enemy.”

    http://niqnaq.wordpress.com/2014/12/26/zakharchenko-sees-the-light-as-strelkov-puts-it/

    Inca doua articole excelente despre ce se intimpla in Ucraina:

    http://niqnaq.wordpress.com/2014/12/28/this-gentleman-is-going-to-engage-in-a-video-debate-with-strelkov-shortly-strelkov-believes-war-is-inevitable-contra-this-view/

    http://niqnaq.wordpress.com/2014/12/27/we-would-expect-this-from-sputnik-pogrom-but-it-has-lots-of-interesting-historical-details/

    Legat de tema postarii Ungaria, se pare ca va da cu tifla americanilor, crescind inca o data iritarea acestora si intarindu-le suspiciunile de aliat al Rusiei:

    Deşi Ungaria nu este (încă ? parcă nici Bulgaria…) planificată ca destinaţie pentru amplasarea unor forţe convenţionale (blindate) ale SUA, care ar urma „să întărească flancul estic al NATO”, acolo apar voci care avertizează asupra eventualităţii implicării „fortuite” a ţării într-un război pe care nu l-a planificat (avioane militare ale Ungariei asigură patrularea spaţiului aerian al republicilor baltice, şi pot apare incidente reale cu implicarea unor avioane ruseşti). Jobbik (partid radical-naţionalist) a iniţiat o declaraţie în care se cere neimplicarea Ungariei într-un „război pentru interese străine”.

    Baza militară de la Deveselu („scutul antirachetă”) a devenit bază militară americană pe teritoriul României, şi ar mai urma şi alte obiective militare care n-ar fi sub controlul statului român, dar pe care acesta le-ar găzdui. Cu asumarea eventualelor pagube şi victime colaterale care ar putea să apară independent de statutul de beligeranţă al României (sunt ţinte „non-RO”, din punct de vedere juridic). Zero dezbatere publică pe acest subiect ! De văzut cam unde ar fi amplasate blindatele americane şi una dintre bazele NATO – dacă, cumva, la Câmpia Turzii, pentru mine este clar că este o presiune pe Ungaria. Nu aperi cu blindate flancul estic al NATO de pe după munţi, şi nici nu e amplasamentul cel mai bun ca să „scapi cu ele” în câmpiile Ucrainei. Dar te apropii suficient pentru o eventuală livrare promptă la cererea destinatarului (junta de la Kiev). Însă numărul lor (pentru început ? 150…) nu este suficient de mare pentru a opri fie şi primul val al unui atac (rusesc) efectuat cu forţe convenţionale (non-nucleare).

    http://riddickro.blogspot.ro/2015/01/semnale-de-alarma-via-jobbik-ungaria.html

    Nimeni nu vede macelul la care este supusa populatia rusa din Ucraina, nimani nu vede resurectia fascismului si nazismului in Ucraina, pentru ca e normal ca rusii sa fie exterminati:

    https://www.google.ro/search?q=timosenko+-+8+milioane+de+rusi+rasi+cu+bomba+atomica&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=_eOnVLmhOKniywOrx4LwCg#q=timosenko+-+8+milioane+de+rusi+rasi+cu+bomba+atomica

    Apreciază

  24. Ionut said, on ianuarie 3, 2015 at 2:59 pm

    OFF-TOPIC

    Johannis, fotografiat in timp ce se roaga. Fotografia, postata pe facebook de catre sotie.
    Aceste lucruri apar intr-un articol din evz, care, in spiritul scandalului necontenit, reproduce postarea unui tanar corect politic.
    Nu stiu daca e cazul sa ne bucuram sau sa ne punem noi intrebari. Sper sa ne putem bucura.
    Domnul nostru Iisus Hristos sa ne pazeasca si sa ne lumineze!

    Apreciază

  25. Paul222 said, on ianuarie 3, 2015 at 11:41 pm

    Am citit articolul asta si am ramas perplex… sa fie asta dovada ca Russia este inca in Noua Ordine Mondiala?

    „In order to let the Central Bank issue rubles in Russia, so that we could go to stores to spend them, the Central Bank needs to buy US dollars first. This rule is common for underdeveloped countries.

    „The Russian Constitution says that the ruble should keep up rates. To this end, the Central Bank should keep up rates too, and the Central Bank has foreign exchange reserves for the purpose – $450 billion to date. This amount exceeds cash ruble assets 2,5 times.

    „In other words, Russia is not even a ruble country de jure. Russia is a dollar country. The Russian ruble takes a small share in the country. The whole segment of investment is based on dollars and euros.[…] The charter of the Central Bank does not contain a word about the Russian economy. It should not support the Russian economy. The law says that the Central Bank is governed by international agreements. The bank signs agreements that the Ministry of Justice does not even register. The administration of the Russian Central Bank is based outside Russia” (!!!)

    http://english.pravda.ru/russia/economics/30-12-2014/129431-usa_russia_central_bank-0/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.