SACCSIV – blog ortodox

Preotul VASILE RADUCA despre CARDUL NATIONAL DE SANATATE: “Nu ne afecteaza intimitatea si NU E DE LA DIAVOL.” Este președintele Comisiei de Bioetică din cadrul Patriarhiei Române …

Posted in CARD NATIONAL DE SANATATE by saccsiv on decembrie 29, 2014

Iata ce zice preotul Vasile Răducă, profesor la Facultatea de Teologie Bucureşti, invocănd „naivitatea” unora:

Din păcate, sunt unii concetăţeni de-ai noştri naivi, care cred că acest card de sănătate le-ar afecta intimitatea sau ştiu eu, mai rău, unii consideră că ar fi de la Diavol. În calitatea pe care o am, pot să-i asigur că acest card nu este de la Diavol. Dimpotrivă, este un produs al tehnologiei moderne, care facilitează toate cele care privesc sănătatea individuală şi socială. Mi-aţi vorbit despre unele măicuţe care refuză. Trebuie să ştie şi ele că dacă se întâmplă un accident cu noi undeva şi avem nevoie de o intervenţie rapidă, înainte să ni se facă toată gama de analize, dacă am avea un card de sănătate, imediat cardul acesta ar fi pus într-un aparat şi se citeşte tot ceea ce priveşte persoana noastră, încât se poate interveni imediat cu tratament„.

Comentariu saccsiv:

Acele “unele maicute” ce trebuie sa stie cat de bun e SISTEMUL cu ele sunt de fapt demnele de admirat luptatoare de la Mănăstirea Paltin-Petru Vodă din judeţul Neamţ:

Cardul naţional de sănătate, instrument util sau „unealta Diavolului”?

Dar cine este acel preot ce vorbeste in “calitatea pe care o are”?

127521input_file0080732

Foto: http://ziarullumina.ro/interviu/tehnologia-fara-etica-ar-putea-duce-la-distrugerea-creatiei

   Conform http://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_R%C4%83duc%C4%83 Vasile Răducă (n. 6 noiembrie 1954Târgoviște) este un teolog român, care predă cursuri de Teologie dogmatică și simbolică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, unde deține în prezent și funcția de prodecan.

Vasile Răducă s-a născut la data de 6 noiembrie 1954 în orașul Târgoviște. A urmat cariera teologică pentru început sub îndrumarea maicilor de la Mănăstirea Dealu, aflată în apropierea orașului. Apoi a urmat cursurile universitare la Institutul Teologic Ortodox din București și cursuri post-universitare la același institut, apoi la universitățile din Tesalonic – Grecia (19801984)și Fribourg – Elveția (19821984).

A obținut titlul științific de Doctor în Teologie al Universității din Fribourg (1984) și al Facultății de Teologie Ortodoxă din București (1990).

În anul 1990 devine asistent universitar la Catedra de Omiletică din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din București și tot în același an este hirotonit preot pentru Biserica Kretzulescu din București, unde slujește și astăzi.

Din anul 2000 ocupă funcția de Prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, precum și pe cea de profesor universitar la Catedra de Teologie Morală din cadrul aceleiași Facultăți. Este președintele Comisiei de Bioetică din cadrulPatriarhiei Române.

Este căsătorit și tată a doi copii.

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Partizanu said, on decembrie 29, 2014 at 6:27 am

  Pai daca il CATERISIM v-a avea un inlocuitor. Pe DJ POPA TANASESCU de pe fituica JIDANEASCA adevarul. Asa ca e plina padurea de USCATURI.

  Apreciază

  • ioannis said, on decembrie 29, 2014 at 12:23 pm

   Acest popĂ (nu merită numit preot) Vasile Răducă nu reprezintă DELOC ortodoxia. Biserica este acolo unde se găseşte Adevărul. Şi poate nici popă nu merită denumită această scursură, ci LUP.
   Toţi marii duhovnici ai ultimelor decenii ne-au atras atenţia asupra capcanei actelor biometrice obligatorii, însă apar mulţi teologi moderni pro-cip care sunt doar nişte morminte văruite, fără pic de trăire duhovnicească. Acest specimen sinistru cu faţă de mason iezuit NU MĂ REPREZINTĂ nici pe mine, nici pe duhovnicul meu, şi nici pe majoritatea turmei ortodoxe. Masonii să-şi ţină părerile DOAR pentru ei!
   Acest idiot sinistru să nu uite că Biserica Ortodoxă este condusă de Iisus Hristos spre deosebire de biseriCACAtolică condusă de om. Să nu uite în ce barcă se află! Dacă nu-i comvine, e liber să plece, să ne lase în pace. Nu-mi e frică de aceste PANARAME …

   Apreciat de 1 persoană

  • ioannis said, on decembrie 29, 2014 at 12:33 pm

   Priviţi bine!
   Aşa arată un LUP cu faţă de iezuit pătruns în turmă ca să o sfâşie!

   Apreciază

 2. slava said, on decembrie 29, 2014 at 6:45 am

  seamana mai mult a cardinal catolic, in multe prorocii se spune ca preotimea ultimelor timpuri vor duce lumea in iad

  Apreciază

  • daniel vla said, on decembrie 29, 2014 at 4:37 pm

   Chiar ca arata a catolic.

   Apreciază

  • ioannis said, on decembrie 29, 2014 at 5:30 pm

   Dacă acestui mare zeνzec i s-a dat să predea “cursuri de Teologie dogmatică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București” este extrem de grav!!! Strigător la cer! Iar în loc să-i scoaŧem în şuŧuri afară din Biserică, le facem plecăciuni tâmpe confundând smerenia cu prostia. Cred că se apropie vremea în care Яџsii vor da de PĂMÂИT cu leprele occidentale…

   Apreciază

 3. Klauss said, on decembrie 29, 2014 at 7:13 am

  „…se poate interveni imediat cu tratament“. Ştiu ei bine să… trateze. Populaţia mondială şi, îndeosebi, pe creştinii ortodocşi naivi/neştiutori. Marş, mă, catolicule-rătăcitule- d-aci! Lup în blană de oaie ce eşti…

  Apreciază

 4. cosminmatiu said, on decembrie 29, 2014 at 9:53 am

  Preotii astia cred ca daca cu inteligenta lor au citit cartile sfintilor despre probleme adanci precum energiile necreate sau alte probleme de dogmatica sunt mari sfinti si sfatuitori.
  Uita ca majoritatea geniilor vor fi in iad si ca credinta si cunoasterea lui Dumnezeu se face prin revelatie nu prin mintea noastra ingusta si proasta. Astia care isi talcuiesc dupa mintea lor cele sfinte sunt fratii lui aghiuta.
  Alegeti cu atentie duhovnicii ca majoritatea preotilor vor cadea si ne vor vinde.

  Apreciază

 5. ArtiomP said, on decembrie 29, 2014 at 9:55 am

  Oare de ce are briu rosu? parca, e ca la catolici.

  Apreciază

  • geo said, on decembrie 29, 2014 at 11:00 am

   suspecte studiile ale in occident…de fapt mai toti d’alde astia care au studiat pe acolo au astfel de idei…

   Apreciază

   • Paul said, on decembrie 29, 2014 at 1:52 pm

    Da! Mi se pare ca si Daniel are doctorat in vest.
    Cum poate un preot ortodox sa se laude cu doctorate facute la protestanti si catolici? De ce nu merg sa faca doctorat intr-o universitate ortodoxa? ce invata ei la ne-ortodocsi?

    Apreciază

   • geo said, on decembrie 29, 2014 at 3:54 pm

    poate pentru ca da bine la cv…dar doar pentru atita sa se faca efortul ala? mai bine fara…si cind stai si te gindesti ca in ortodoxie sint atitea mari scoli unde intr-adevar merita sa faci doctorate…asa in occident ce sa inveti si de la cine? eretici? brrrr…

    Apreciază

  • Mihail said, on decembrie 29, 2014 at 7:28 pm

   Nu mai vorbiți aiurea. Și în Biserica Ortodoxă Română există brâu roșu, este purtat de preoții iconomi, iconomi stavrofori sau protopopi în funcție. Culoarea brâului este diferită, în funcție de rangul administrativ sau onorific al preotului care îl poartă.

   Apreciază

 6. Emanuel said, on decembrie 29, 2014 at 9:57 am

  Important este ca s-a barbierit, arata bine, igienic, etic. In rest, un cip in creier poate il va face mai iubitor de oameni. Pai cum sa faci teologie etica fara cip in cap ?!
  Interesant, oare ce are in comun un cip in creier cu bioetica ? Bio + etica = etica biologiei, care vrea sa insemne : sa nu intervenim prea mult cu tehnologia in biologic, in organismul uman. Un pseudo-specialist in bioetica este adept al unei conceptii care se vrea cea mai revolutionara, non-etica, invaziva forma de interventie tehnologica asupra omului. Un pseudo-specialist in bioetica adept al transhumanismului ! Doar la patriarhie mai poti vedea asa ceva.
  Astia ori nu vor sa vada legatura ( evidenta ) dintre carduri si implanturi, ori sunt de-a dreptul atat de prosti incat nu inteleg legatura dintre implanturi si antihrist.

  Apreciat de 1 persoană

  • Emanuel said, on decembrie 29, 2014 at 10:05 am

   Dar, il vedeti ce smerit este in poza ? Probabil ca merge tot timpul cu ochii pe jumatate inchisi, ca sa nu vada relele care se intampla in jurul lui. Eu zic ca decat sa adoarma lumea, mai bine era sa se duca el si sa traga un pui de somn. Mai bine era daca dormea de tot, nu doar pe jumatate, macar stiam una si buna : domnle asta este adormit si gata. Dar asa, s-au pus astia in fruntea bisericii lui Hristos si adorm lumea. Ce biserica conduc ei ? Biserica universala a lui hristos adormitul ?
   Baa, mai treziti-va din somn ziua, cand sunteti la ” servici ” si vorbiti in public.

   Apreciază

 7. Monica said, on decembrie 29, 2014 at 9:59 am

  E clar ca noi crestinii autentici ne inchinam la doi Dumnezei si nu stim, unii intr-o parte Diavolului si altii lui Dumnezeu.

  Apreciază

 8. aniush said, on decembrie 29, 2014 at 10:21 am

  Saru’ mana parinte…dar are cumva vreun grad in masonerie?
  „Cardul e minunat, miracolul absolut”…cine o crede e naiv. Uitati-va la „sistemul medical” romanesc…cum se inchid spitale, cum mor oameni ca nimeni nu se uita la ei, pentru ca nu au de unde da banul, desi platesc asigurari in sume foarte mari multi din ei. In schimb sa crezi ca acest card e un beneficiu si ca te salveaza, inseamna ca ai ochii inchisi. Sa te salveze din ce? Din sanatate catre ucidere? Fereasca Dumnezeu!
  Ar fi bine daca am avea cu totii oleaca de trezvie a mintii. In plus conform constitutiei nu are nimeni dreptul sa te oblige sa detii un astfel de card. Inainte ca o persoana sa-l ia, ar trebui sa analizeze cu mare atentie avantaje si dezavantaje….cu toate ca din punctul meu de vedere, singurul „avantaj” al unei persoane ar fi „dreptul” de a-l detine. Eu cel putin nu vad ce avantaje reale ar fi.

  Apreciat de 1 persoană

 9. o oarecare said, on decembrie 29, 2014 at 10:27 am

  Of, nu e singurul, din pacate. Si eu am intalnit un preot care a spus ca sunt dusi cu pluta cei care cred ca e nociv cardul de sanatate. Asa, pur si simplu.

  Ce sa facem? E vorba despre lupta cu patimile a fiecaruia. Nu poti sa urasti pe om pentru ca are raie. E boala lui si trebuie sa lupte singur sa scape de ea. Sa le ne rugam pentru astfel de preoti sa le arate Dumnezeu Calea, Adevarul si Viata.

  Unii cred ca o vor scalda la nesfarsit multumindu-l si pe satana si pe Hristos. In aceste vremuri trebuie sa facem o alegere clara. Exista atatea scrieri pe aceasta tema, asa ca nimeni nu poate sa spuna ca nu a stiut. Cine isi asuma riscul de a contrazice cuvintele Apocalipsei din capitolele 13, 14 si 15 o face pe riscul lui.

  Din pacate, exista si crestini care abia asteapta sa gaseasca un preot care sa le spuna ca pot sa ia linistiti carduri de toate felurile ca sa beneficieze de anumite avantaje. Traim vremurile lui ,,Scapa cine poate.”, asa cum spunea parintele Adrian Fageteanu. Unor preoti le e frica sa marturiseasca tare in fata oricui care le e adevarata opinie din teama de a nu fi caterisiti. N-ar fi de mirare ca tocmai ei sa nu-si ia card, desi, ca sa fie corecti politic, spun cu voce tare ceea ce li se cere.

  Preotii masoni pot sa ne dea in mainile necuratului din convingere. Tradarea cea ma dureroasa a este din interior.

  Apreciază

 10. lastunnegru said, on decembrie 29, 2014 at 10:33 am

  off topic

  Ce este un boschetar digital?

  http://www.frontpress.ro/2014/12/ce-este-un-boschetar-digital.html

  Apreciază

 11. Emanuel said, on decembrie 29, 2014 at 11:30 am

  Am auzit zilele trecute un preot care a vorbit in predica despre sfintii inchisorilor, mucenicii din siria. La mitropolie la iasi. Dumnezeu sa ii rasplateasca.

  Apreciază

 12. cristian said, on decembrie 29, 2014 at 11:56 am

  eu cred ca omul asta este nebun.asa va spune si cand se va cere implantarea cipurilor biometrice.pentru el si cipurile implantabile sunt bune ceea ce ma duce cu gandul ca face jocul diavolului si lucrarea lui Dumnezeu.

  Apreciat de 1 persoană

 13. vali said, on decembrie 29, 2014 at 1:29 pm

  Daca cardul de sanatate si in general cardurile sunt inofensive si utile de te doare mintea cand te gandesti ce ne-am face fara ele, atunci de ce suntem fortati (ba cu legea-n mana ba prin inginerii sociale) sa le luam ?? De ce? Oare statul vrea sa ne faca bine cu forta ? Pai asta era retorica comunista din anii 50. Colectivizam tot (de buna voie sau cu forta) si sa vedeti ce bine o sa va fie. La fel si acum: strangem informatii despre toti ca sa fiti in siguranta sa nu va mai ucideti intre voi, ci sa va ucidem noi cand vrem.
  Mai intai sa demonstreze utilitatea si inofensivitatea cardurilor iar oamenii sa decida singuri lasand loc pentru fiecare sa traiasca indiferent de decizia lui. Asta ar fi libertate, nu cum zic balosi gen Tanasescu ca e libertate si primavara afara cum n-a mai fost niciodata in istorie…

  dom’ profesor Raduca zice:

  „dacă se întâmplă un accident cu noi undeva şi avem nevoie de o intervenţie rapidă,”
  iar continuarea corecta ar fi … „pentru ca medicii sa poata verifica compatibilitatea si a preleva organele tale inainte sa mori”
  iarasi dom’ prof.: „dacă am avea un card de sănătate, imediat cardul acesta ar fi pus într-un aparat şi se citeşte tot ceea ce priveşte persoana noastră, încât se poate interveni imediat” in vederea comercializarii bucata cu bucata a maruntaielor tale.

  Apreciat de 1 persoană

  • maus said, on ianuarie 4, 2015 at 5:27 am

   exact…cu cardul/dosar electronic merge treaba ca unsa..stie sistemul la fix carui bogatan i se potriveste organul..

   Apreciază

 14. Paul said, on decembrie 29, 2014 at 1:55 pm

  Pana si unii care nu au treaba cu credinta recunosc si avertizeaza ca acest card e nociv fiindca poate fi folosit pentru abuzuri, prelevarea de organe, cunoasterea problemelor medicale personale de cine nu trebuie, divulgarea datelor personale etc.

  Apreciat de 1 persoană

 15. doina said, on decembrie 29, 2014 at 2:04 pm

  Dumnezeu sa te ierte parinte, i-a dumneata cardul, dar nu mai duce si pe alti cu buna stiinta in iad.

  Apreciază

 16. kosk said, on decembrie 29, 2014 at 3:23 pm

  …parfumat, curatel, barbierit, ii lipseste tichia si ‘zgarda’ (purtata ;la gat de catolici),,parca semana cu asta
  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/luis-antonio-tagle-cel-mai-popular-cardinal-438801.html
  fereste-ne Doamne de lupii ‘parfumati’ care sfasia turma lui Hristos..

  Apreciază

 17. Emanuel said, on decembrie 29, 2014 at 3:44 pm

  S-au umplut rangurile cu cei care considera evlavia drept o afacere.

  Apreciază

 18. george said, on decembrie 29, 2014 at 4:04 pm

  Sa fi fost nemtii si englezii nebuni cand au scos de pe piata actul cu cip biometric fiindca atenteaza la intimitatea persoanei? Cred ca nu. Ori e prost informat – ceea ce nu e scuzabil pentru un personaj cu functia lui – ori vorbeste la comanda – ceea ce e mai sigur. Acum vreo 9 ani era impotriva transplanturilor de organe cu date, acum e cu totul pentru si in orice conditie. Daca nu stie – ceea ce nu cred – il informam noi ca in cipul de pe card se trece doar cnp-ul si grupa sanguina, date care erau trecute pe buletinul vechi cu file, iar folosirea cardului in stare de inconstienta nu poate fi folosit pentru ca nu se stie codul pin. RUSINE.
  In general atunci cand vorbeste par Raduca are logica si coerenta, dar ii lipseste cu totul lipsa de atitudine duhovniceasca si nu o accepta pe a altora.

  Apreciat de 1 persoană

 19. Flavian said, on decembrie 29, 2014 at 5:11 pm

  Pr Vasile Raduca este un foarte vechi activist anti Petru Voda si Parintele Justin, asa ca atitudinea lui nu ne mira.

  Apreciază

 20. Aurora said, on decembrie 29, 2014 at 5:39 pm

  Raduca ii intoxica pe preoti la intalnirile periodice de la protoierie (o stiu de la un preot prieten de familie care imi spune tot ce se intampla pe acolo acolo), indicandu-le sa vorbeasca enoriasilor despre necesitatea apropierii de alte confesiuni. Asa s-a intamplat in duminica vindecarii slugii sutasului, cand multi preoti au facut ascultare de acest vandut si au deturnat sensul adevarat al parabolei din Evanghelie, aratand, dupa capul lor stramb ca Mantuitorul nu l-a intrebat pe sutas de ce credinta e si totusi i-a vindecat sluga. Preotul la care ma spovedeam pe atunci a tinut un discurs serpesc care m-a scos din rabdari : „Vedeti, iubitii mei, ce bun e Mantuitorul ! El nu l-a intrebat pe sutas daca este evreu, ci i-a vindecat sluga fara sa puna conditii. Pe cand noi, tot timpul ii judecam pe altii : ca sunt chinezi, ca sunt musulmani, catolici, protestanti etc”. De fapt a luat-o pe dupa copac, adica i-a mentionat intai pe indieni, chinezi etc. pt. ca sa ajunga acolo unde trebuia :LA CATOLICI SI PROTESTANTI pe care primise ordin sa-i perie, sa-i laude, sa ni-i bage pe gat ca unor copii prosti care nu stim sa inghitim vitaminele cele bune. Cu greu m-am stapanit sa nu-i intrerup predica desantata si sa-i spun : „Parinte, noi nu ne-am certat niciodata cu chinezi, indieni, musulmani, papistasi , protestanti si alti rataciti pentru ca nu avem tangenta cu ei. De unde ai tras matale concluzia ca ii judecam ? Noi ne certam cel mai frecvent cu vecinul care da muzica prea tare, cu copilul care este poate neascultator, cu socrul, cu consortul, cu cumnatul, cu postasul daca vrei, dar in nici un caz cu cei enumerati de mata in mod viclean. De fapt tu te-ai facut sluga vicleana si porta-vocea ecumenismului marsav pe care-l propovaduiesti de pe solee ! Mai bine te faceai politician !”
  Raduca este sluga perfecta a sistemului care isi conduce credinciosii la pieire. Vai de cei ce nu au alta sursa de informare decat postul Trinitas !

  Apreciază

 21. Sită Deasă said, on decembrie 29, 2014 at 6:13 pm

  Pr. VASILE RADUCA – profesor de bioetica la Facultatea de Teologie din Bucuresti – este un mic feud in relatiile cu studentii si enoriasii de la Biserica Kretzulescu. Un personaj al sistemului cu un discurs standard care functioneaza pe sistemul: plec de la ipoteze false si ajung la concluzii false.

  Apreciază

 22. io said, on decembrie 29, 2014 at 8:35 pm

  Asta venea o data la biserica grigore palama de la politehnica si ierea prieten cu pr marian mihai care si el spune ca cardurile nu sint periculoase si indeamna lumea sa le ia fara grija. Am plecat d-acolo fratilor ca har nu ie deloc la ei

  Apreciază

  • carla said, on decembrie 31, 2014 at 1:48 am

   Nu stiu ce spune Pr. VASILE RADUCA, si nici alti experti in demoNcratia asta de tip occidental, dar documentele electronice inseamna evident inregimentare in SISTEM si cedarea libertatii si liberului arbitru in favoarea unor structuri de putere antiromanesti si clar anticrestine (mai ales antiortodoxie).
   Oare de ce ar privi romanii fara suspiciune acest Big Brother general?

   Apreciază

   • maus said, on ianuarie 4, 2015 at 5:32 am

    de prostani ce sunt unii..

    Apreciază

 23. gabriel said, on decembrie 30, 2014 at 1:53 am

  ia cititi si aici:
  http://www.culturavietii.ro/2014/11/18/iubirea-egoista-care-ucide-copii/
  aici parintele are mare dreptate!

  Apreciază

 24. gabriel said, on decembrie 30, 2014 at 1:57 am

  in concluzie eu nu mai inteleg nimic:
  cum poti sa fii de acord cu actele cu cip si in acelasi timp sa combati atat de precis fecundarea in vitro?
  undeva cred ca nu e aceeasi persoana, mai ales ca a fost si un aparator al parintelui Corogeanu de la Tanacu

  Apreciază

  • maus said, on ianuarie 4, 2015 at 5:34 am

   din cauza ca nu zice neincetat DOAMNE IISUSE MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL!si asculta de gandurile vicleanului.

   Apreciază

 25. Muga said, on decembrie 31, 2014 at 12:53 pm

  Au venit acele timpuri de tulburare in care chiar „simbolurile bisericii” ne fac sa credem ca noi, cei care nu acceptam tampeniile impuse de ei, suntem nebuni, naivi si avem nevoie de psiholog. Este acea goana dupa „a fi ca restul” (universalizare) iar cei ce se opun sunt judecati ca fiind neevoluati. In schimb, cei ce vor lupta cu aceste forte vor demonstra ca sunt mai evoluati decat ele, prin inteligenta lor ii vor birui pe detracatori. Mult curaj, asadar!

  Apreciază

 26. mihai said, on ianuarie 1, 2015 at 9:21 pm

  probabil ca a baut si acesta apa dupa ,,parintele” stoica

  Apreciază

 27. Spaceman said, on ianuarie 2, 2015 at 12:12 pm

  Dosarul Electronic de Sănătate (DES) împreuna cu cardul de sănătate, aduce grave prejudicii siguranței naționale și siguranței cetățeanului, neexistând sistem informatic infailibil nu se poate garanta confidențialitatea pacientului. Așadar consider ca a avea DES și card de sănătate, care sa te inițializeze într-un sistem informatic (sistemul însuși fiind corupt din start), reprezinta un act al trădării naționale, al traficului de organe și de informații confidențiale către firmele farmaceutice transnationale.Asa…naiv și creștin ortodox cum sunt…

  Apreciază

 28. maus said, on ianuarie 4, 2015 at 5:36 am

  are chestia aia rosie ca la papistasi

  Apreciază

 29. Trica Antonel said, on februarie 28, 2015 at 12:22 am

  Cardul, asa cum este el, nu este periculos insa are rolul de a induce in subconstientul nostru ideea ca, de dragul economiei si mai ales pentru eficientizarea administrarii serviciilor medicale asupra individului, trebuie acceptat cu entuziasm ca instrument de lucru, iar in viitor, cand tehnologia va permite, si probabil se vor accepta carduri de acest tip si pentru alte domenii ale vietii sociale, pe motivul de a se contracara furtul de identitate, toate aceste carduri de portofel sa se condenseze intr-un microcip sau alceva, care va fi aplicat omului in corp sau pe piele si care la fel s-ar vrea primit fara rezerve ba chiar cu entuziasm. Concluzia este ca acest card „inofesiv” ne pregateste mintea pentru semnul fiarei, pe care oamenii nu il vor mai privi cu neincredere si din pacate multi il vor accepta. Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne aiba in paza. Amin.

  Apreciază

  • anonim said, on februarie 28, 2015 at 12:05 pm

   .cardul este idol.este altceva decat Hristos.cei ce spun ca.cardul e inofensiv sunt deja inselati.

   Apreciază

 30. florina said, on septembrie 30, 2016 at 1:18 pm

  Asta-i un ratacit cu studii eretice din Occident ….o baba analfabeta intra mai usor in rai ca popa asta spalat pe creier! Anatema popa!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: