SACCSIV – blog ortodox

S-a descoperit un SCUT INVIZIBIL in jurul Pamantului ce protejeaza viata de UCIGASII ELECTRONI emisi de soare, precum navele din STAR TREK

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 28, 2014

Earths-force-field-665x385

Foto: http://www.inquisitr.com/1638338/scientists-discover-an-invisible-shield-surrounding-earth-baffled-at-how-it-formed/

   Iata ce putem citi la Un scut invizibil înconjoară planeta noastră. Cercetătorii nu au încă nicio explicaţie (FOTO):

Cercetătorii de la Universitatea Colorado Boulder au descoperit că în jurul planetei noastre se află un scut invizibil de radiaţii, care blochează pătrunderea electronilor periculoşi, emişi în timpul furtunilor solare.

Aceşti electroni pun în pericol viaţa astronauţilor aflaţi în spaţiu şi pot distruge sateliţii.

Bariera invizibilă se află în centurile de radiaţie Van Allen, care sunt două inele în formă de gogoaşă ce conţin protoni şi electroni şi înconjoară Pământul.

Centurile Van Allen, menţinute de efectul gravitaţiei, ne protejează planeta şi se umflă sau se retrag periodic, în funcţie de particulele energetice emise de Soare.

Aceste centuri au fost descoperite prima dată în anul 1958 de profesorul James Van Allen, de la Universitatea Iowa. Ele se extind până la o altitudine de peste 40.000 km, dar scutul invizibil de protecţie a fost detectat acum la doar 11.000 de km altitudine.

Centurile Van Allen şi plasmasfera (culoarea mov)

Pentru cercetarea centurilor de radiaţii, NASA a lansat în anul 2012 două sonde care să adune noi informaţii. Astfel a fost identificat un al treilea inel, de tranziţie între cel interior şi cel exterior.

Recent, a fost observat acest câmp, aflat la marginea centurii exterioare, care poate bloca electronii periculoşi, ce nu pot pătrunde astfel în atmosfera planetei noastre.

Scutul, detectat pentru prima dată cu ajutorul celor două sonde spaţiale Van Allen, a fost numitplasmasferă. Este format din gaze încărcate electric. Câmpul începe de la aproximativ 1.000 de kilometri altitudine şi se extinde spre centura exterioară Van Allen, până la 11.000 km.

Profesorul Daniel Baker, director la CU-Boulder’s Laboratory for Atmospheric and Space Physics, spune că aceşti electroni se lovesc practic de un fel de geam de sticlă atunci când vor să intre în câmpul de protecţie.

Plasmasfera, aici marcată cu verde şi centurile Van Allen

Autorul studiului compară acest scut cu cel folosit pe nava spaţială din Star Trek, pentru a respinge focurile lansate de armele extratereştrilor.

„Este un fenomen foarte ciudat,” adaugă Daniel Baker.

Până acum, experţii credeau că electronii, care se deplasează cu viteze extreme, pătrund în atmosferă, dar aici sunt distruşi treptat de interacţiunea cu moleculele de aer.

Cercetătorii nu ştiu deocamdată cum s-a format plasmasfera.

Surs: Phys.org

Comentariu saccsiv:

   Dupa cum observa si fratele mircea.v, asta e din categoria “stim noi cum s-a format universul, stim noi cum e la miliarde de ani lumina in timp si spatiu, stim noi cum e cu Big-Bang, cu “particula lui Dumnezeu” dar nu stim cum e cu ce e langa noi.

Ba mai mult, electronii astia nimicitori nu i-au impiedicat cica sa ajunga pe Luna si sa se mai si intoarca sanatosi.

Unii inca “explica” ceva de genul: Aveau costume de protectie.

Adica pe vremea aia inca nu se stia bine cu ce se vor confrunta in spatiu, dar aveau deja costume care sa-i protejeze …

Cititi va rog si:

VIDEO: Poate un echipaj uman trece de Centura de radiatii Van Allen? Si daca trece, poate rezista la radiatiile din spatiu? NASA zice ca deocamdata nu, dar atunci cum au aselenizat?

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ETRN said, on noiembrie 28, 2014 at 10:23 am

    Ce chestie: „Cercetătorii nu ştiu deocamdată cum s-a format plasmasfera.”. Tot descoperă și tot descoperă și tot vor avea de descoperit 1000 de ani de-aici încolo, timp în care nu vor termina odată „de descoperit” (măcar lucrurile esențiale). Și tot necredincioși sunt, și tot nu-și văd neputința. Și vor rămâne cu degetu-n gură la judecată.
    Dac-ar fi să fiu religios nu pentru că sunt religios, aș fi religios pentru că m-am săturat de câcâielile științei; m-am săturat să tot pun întrebări și să nu mi se răspundă, chiar dacă acestea sunt legate de lucruri DE BAZĂ – dacă tot STUDIAZĂ știința asta de când studiază, măcar să fi fost în stare să-mi spună și mie lucrurile simple… Dar nu e! Nu e, nu e, nu e! M-am săturat de ea! E… incapabilă, pentru că așa sunt și oamenii. NU VA FI NICIODATĂ CAPABILĂ, e cazul să ne predăm cu toții credinței ȘI SĂ AȘTEPTĂM RĂSPUNSURI DE ACOLO, altfel… orice-ai fi: ateu, credincios numai pe jumătate, ești… neperformant cu tine însuți.

    Apreciază

    • mircea.v said, on noiembrie 28, 2014 at 12:59 pm

      Frate, pai ei nu stiu cum este generat campul magnetic al pamantului. Nu ca nu stiu, dar conform stiintei actuale campul magnetic al pamantului nu poate exista. A se vedea despre „Punctul Curie”, temperaturi nucleu pamant, elemente chimice care constitue nucleul, si punctele Curie corespunzatoare, asa cum zice stiinta de acum.

      Apreciază

  2. botaceala said, on noiembrie 28, 2014 at 10:52 am

    Dumnezeu ,stapanul universului si” tatal nostru” drag si maicuta noastra iubita,scumpa Fecioara Maria, ne apara pamantul si pe noi totodata de radiatiile puternice si de tot ce ar putea fi periculos pt casa noastra ” pamantul” ,dar sa vedem pt cat timp,ne mai rabda asa rai cum suntem si cat mai dureaza marea lui mila pt noi !Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ne!!pe noi pacatosii!!!

    Apreciază

    • andrei-d said, on noiembrie 28, 2014 at 11:46 am

      Sf Dionisie Areopagitul spune ca de asteroizi, de comete si ge intreg universul pentru buna lui carmuire se ocupa Heruvimii! Serafimii inconjoara Tronul lui Dumnezeu, Tronurile sunt ingerii pe care Se odihneste Dumnezeu si tot coboram spre state si orase, fiecare ceata din cele 6 ramase avand rolul ei de protector pe pamant! Doamne ajuta!

      Apreciat de 1 persoană

  3. Emanuel said, on noiembrie 28, 2014 at 7:57 pm

    Nu vreau sa par ” sanatos ” dar eu cred ca as putea demonstra ca principiul unu al teoriei relativitatii este intr-o oarecare masura gresit formulat ( de aia apare paradoxul gemenilor ). Imi inchipui ca daca i-as demonstra asta lui Einstein s-ar rasuci in mormant si ar zice : ” uite, un ignorant retardat imi demonstreaza mie ca am gresit, uite religiosul asta da lectii de fizica la toate geniile din ultima suta de ani „. La fel si Hawking, cred ca ar face spume la gura daca ar auzi : ” un mucos care nici nu stie decat matematica si fizica de incepator ? „.

    Apreciat de 1 persoană

  4. DF said, on noiembrie 29, 2014 at 9:07 am

    Fara centura Van Allen am fi ca in serialul The 100.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.