SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (28.11.2014): BISERICILE nu isi primesc PADURILE. Le primesc insa ticalosii ce AU RAS MUNTI INTREGI

Posted in IPS Pimen by saccsiv on noiembrie 28, 2014

Rasul plansul

Foto: http://www.trilulilu.ro/imagini-haioase/rasul-plansul?ref=more

Iata comentariul cititorului Geo postat la articolul Rugaminte pentru cunoscatorii LIMBII RUSE: Ce se zice in aceasta filmare despre POZITIA BISERICII ORTODOXE RUSE despre PASAPOARTELE BIOMETRICE si COLECTAREA DATELOR PERSONALE?:

Inalta Curte de Justitie a pronuntat joi decizia irevocabila prin care Fondul Bisericesc al Bucovinei – Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a pierdut procesul prin care revendica 166.000 ha de la Directia Silvica Romsilva. Terenul urias fusese dat de fostul premier Adrian Nastase catre Arhiepiscopia Sucevei, condusa de IPS Pimen – fost turnator la Securitate.

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-18682069-statul-roman-castigat-fata-bisericii-ortodoxe-procesul-pentru-166-000-hectare-padure-decizia-irevocabila.htm

Statul roman pentru unii muma – vezi scandalul de la anrp cu prejudiciu estimat la 2 miliarde euro!!! – iar pentru altii ciuma! Se rasuceste marele Stefan in mormint…dupa secularizarea averilor de catre masonul cuza, asta este a doua lovitura…inamicii Bisericii nu inteleg sau nu vor sau se fac ca nu inteleg ca atita timp cit va fi privata de bunurile sale Biserica va trebui finantata de la buget…tipa ca Biserica primeste fonduri bugetare? Foarte bine – daca vor sa nu mai primeasca sa i se restituie tot ceea ce a avut inainte de cuza…
Ma intreb ce se va intimpla cu padurea care va ramine in patrimoniul statului…se stie ca statul este un slab si dezinteresat administrator…sa ne asteptma si aici, in Suceava, la imagini ca in alte zone ale Tarii? Sau reconstituiri de drepturi de proprietate in favoarea politicienilor, apropiratilor acestora sau construirea de cabane, hoteluri, etc.prin despadurire…

Nu inteleg ce relevanta are precizarea ca IPS Pimen a fost turnator…spre deosebire de altii care au ajuns in guvern, parlament, prefecti, presedinti de c.j. el este monah…iar actiunile sale sint infinit mai putin periculoase decit ale celorlalti…sigur este reprobabila colaborarea unui ierarh cind atitia altii putrezeau in puscariile comuniste…

Un articol tot de pe hn:

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-15905152-macelul-din-padurile-romaniei-ultimii-20-ani-taiat-ilegal-366-000-padure-cauzand-prejudicii-5-miliarde-euro-vezi-cum-putea-rezolva-problema-noul-cod-silvic.htm

Imagini cu defrisarea Romaniei:

https://www.google.ro/search?q=defrisarea+Romaniei&client=firefox-a&hs=MRI&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=fflb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=-Sx4VO-7CInYPM3TgKgF&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=870

   Comentariu saccsiv:

Într-o scrisoare deschisă din martie 2006, IPS Pimen afirma:

„Poporul român și-a salvat țara în care trăiește și astăzi, înainte de toate, prin credință în Dumnezeu. Întru slava Lui s-au zidit biserici, mănăstiri, locuri de rugăciune și mulțumire pentru biruința asupra celui viclean, care a împins seminții nesătule și lacome să ne calce hotarele. Cine nu cunoaște osârdia veșnic pomenitului Ștefan cel Mare și Sfânt, cel care a împodobit pământul Moldovei cu câte o biserică după fiecare înfrângere a dușmanului? Cine a dat, după Dumnezeu, mai multă strălucire Bucovinei decât Marele Voievod, vajnic apărător al creștinătății, recunoscut de toate neamurile?

Zidind biserici, le-a înzestrat cu moșii pentru a se întreține, luând această povară de pe umerii dreptcredincioșilor, care nu totdeauna, după îndestularea familiei, au putut susține cu prisosul muncii lor Sfânta Biserică. Pilda Voievodului a fost urmată de alți vrednici înaintași, care au sporit bunurile bisericești ca Biserica Neamului să poată înfrunta veacurile. La altarele bisericești s-a clădit și iubirea de Neam și Țară, salvându-se pământul strămoșesc pentru noi cei de azi. Sub stăpânirea austro-ungară, averile mănăstirilor din Bucovina au fost puse sub o singură administrare, înființându-se Fondul Religionar Greco-Oriental din Bucovina.

Autoritățile imperiale austro-ungare, hotărâte să controleze drastic administrarea acestor averi din care, evident, să tragă partea ocupantului, nu au tăgăduit însă dreptul mănăstirilor de a se întreține din moștenirea ctitorilor. După prăbușirea imperiului austro-ungar, statul român, în granițele României Mari, nu numai că a recunoscut dreptul de proprietate al Bisericii, dar a legiferat organizarea și funcționarea Fondului Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, acesta devenind pentru întreaga Europă model de administrare a unei suprafețe mari de pădure – 240.000 ha, folosind profitul pentru întreținerea lăcașurilor de cult și, mai ales, pentru ajutorul celor nevoiași.

Ceea ce n-au cutezat năvălitorii barbari și străinii timp de patru veacuri, au reușit comuniștii în 1949, desființând Fondul Bisericesc. Nu prin legiferare publică, ci printr-un fals decret, nepublicat, instrument la îndemâna slugilor comuniste, care s-au pus la dispoziția ocupantului sovietic. Astfel, mai bine de jumătate de secol, întreținerea monumentelor de cultură, consacrate ca valori mondiale prin cuprinderea lor pe lista UNESCO, a rămas la mila românilor, jefuiți și ei de regimul comunist.

După 1990, restabilirea Fondului Bisericesc a devenit subiect de propagandă electorală pentru toate partidele. În opoziție, politicienii de-a valma s-au angajat să restituie proprietățile bisericești și, în mod special să reconstituie Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei. În lupta pentru putere, politicienii noștri erau creștini, liberali, democrați. Ajunși la guvernare, în cel mai scurt timp, au devenit mai comuniști decât comuniștii. Istorici și juriști de seamă au pus la dispoziția politicienilor documentele care atestă, fără putință de tăgadă drepturile noastre istorice asupra a 192.000 ha terenuri forestiere (diferența până la 240.000 ha a rămas la Ucraina). Lungi dezbateri în comisii de legiferare și instanțe de judecată au confirmat dreptul de proprietate al Fondului Bisericesc asupra celor 192.000 ha.”

Cititi va rog mai multe la:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Pimen_Zainea#IPS_Pimen.2C_autor_a_dou.C4.83_ini.C8.9Biative_controversate

   Vizionati va rog si:

 

Tagged with: , , ,

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. aniush said, on noiembrie 28, 2014 at 2:36 pm

    Vai stiti cat de atacata e Biserica Ortodoxa la ora asta? Eu cand le spun oamenilor ca toate sunt niste manipulari mizerabile si le explic de ce ma iau in deradere. Ei nu vad decat ca vinovatul pentru toate impozitele platite la stat, care ne-au saracit cu totul e biserica…vinovatul ca le-a luat toti banii si a lasat o gaura de 6 miliarde in buget. Evident ca nu are cum sa fie asa, nici pe departe.
    Nimeni insa nu se intreaba cat s-a cheltuit cu nenorocitele alea de carduri de kilarire a cetateanului…nimeni nu isi pune intrebarea cat a luat Basescu din buget ca sa isi consolideze vila de protocol si unde au disparut sume uriase despre a carei destinatie nu se stie? S-au dus pe infrastructura care nu s-a facut, se duc pe alte cipuri, sau unde dispar…in gaurile negre?
    Oamenii chiar au orbit de tot? Nu se poate asa ceva. Ei nu vad ce e in fata lor? Nu vad printre altele ca au un presedinte, care vrea controlul total asupra lor? Ramane sa ne mai rugam Dumnezeu sa-i lumineze, ca altceva nu vad ce s-ar mai putea face.

    Apreciat de 1 persoană

    • cristi o. said, on noiembrie 28, 2014 at 5:13 pm

      Un popor dependent de TV nu are cum sa „gandeasca” altfel… Pana nu vor scoate din priza „tembelizorul”, nu se vor trezi nicicum.

      Apreciat de 2 persoane

    • Ioannis said, on noiembrie 28, 2014 at 9:30 pm

      Populatia rrromaniei mai e azi ortodoxa cum sunt eu chinez. E doar aceeasi multime care striga candva: „Baraba liber, Hristos rastignit!”

      Apreciat de 1 persoană

      • abc said, on noiembrie 29, 2014 at 1:38 pm

        Si cand a fost momentul ala foarte ortodoxa ?
        Eu zic ca populatia Romaniei (la multi ani Romania) a fost, este si va ramane ortodoxa. (ba chiar acuma exista o trezire a poporului odata cu greutatile pe care le indura)

        Apreciază

  2. nikodim said, on noiembrie 28, 2014 at 8:13 pm

    cristi o.
    Cine se va incumeta sa le scoata celor multi televizorul din priza? Persoana care va indrazni sa faca asta va fi linsata. Nu de autoritati ci de neamurile sale, private in mod „barbar” de acesta „cucerire tehnologica” si de „dreptul democratic” de acces la „informatie”…si de acces la telenovele, bineinteles (ca linsajul va include in varianta cea mai „soft” multa vesela de bucatarie „servita” in cap de catre surorile noastre amatoare de acest gen tv. Asta ca sa facem putin haz de necazul evident care ne domina).
    Probabil de aceea in Apocalipsa scrie ca Sfintii Enoh is ILie, dupa ce isi vor face misiunea de denuntare a antihristului si vor indrepta multa suflare de lume pe calea Credintei ( probabil ca Sfintii ii vor decupla de la influenta propagandei timpului acela, adica „le va scoate televizorul din priza”) vor fi omorati si cei multi care vor fi in duhul antihristului vor rasufla usurati si se vor bucura si se vor felicita intre ei de moartea lor.

    Apreciat de 1 persoană

  3. geo said, on noiembrie 28, 2014 at 9:39 pm

    Buna seara,

    Surprinde atitudinea celor de la finantele publice de la Suceava…pe de o parte e de admirat curajul cu care s-au batut pentru a apara ceva ce apartine, in opinia lor, statului…pe de alta parte acelasi stat in alte mii sau zeci de mii de cazuri nu a miscat un deget pentru a stopa scurgerile de bogatii din avutul public in cel privat – sursa multor averi din top300, capital, forbes, etc…Stiu de la cineva dintr-un minister despre haosul -intentionat intretinut? – care este in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului…lasind cale libera furtului…ca veni vorba de paduri: Nastase, atunci cind a dat de fapt nu a dat ci a dat inapoi ceva ce nu era al statului…insa bunicuta cotrocenista prin cuvintarea din ’95 parca de la Baia Mare – cea cu moftul proprietatii – a dat semnalul iar joita tanase a declarat recursul in anulare pentru toate retrocedarile de pina atunci…

    Despre ce fac cei care exploateaza padurile:

    In 2009 am petrecut citeva zile la Vidra, in Valcea…se asfalta DN7A…apoi dupa vacanta am mers pina la Prislop…portiunile asfaltate aratau impecabil…in 2012 si 2013 am trecut din nou prin zona…soseaua asfaltata arata ca dupa bombardament…de ce? din cauza camioanelor supraincarcate cu lemne care depaseau tonajul maxim admis pentru acel drum…cred ca a si fost abandonata asfaltarea integrala…nu renteaza economic…

    Anul acesta tot in Suceava a fost modernizat un drum: Transraraul…cum arata el acum:

    http://www.gandul.info/stiri/limitatoarele-de-inlatime-de-pe-drumul-transrarau-suprainaltate-ilegal-de-transportatorii-de-lemn-pentru-a-putea-intra-camioanele-13595548

    A fost adoptat asa numitul radar al padurilor dar din pacate prea tirziu: http://www.obiectiv.info/ce-este-radarul-padurilor_56761.html

    Apreciază

  4. andrei-d said, on noiembrie 28, 2014 at 11:51 pm

    frate saccsiv,
    stiu ca-i irelevant, dar…
    cand cineva cutreiera blogul in lung si-n poti vedea si CINE e acea persoana(e-mailul)? sau doar stii ca e simplu cineva?

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 29, 2014 at 9:40 am

      andrei-d

      N-am inteles intrebarea.

      Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 29, 2014 at 11:27 am

        Ca admin al blogului poti vedea fluxul de persoane de pe blog, da poti vedea cand (eu de pilda) intru pe alte articole? sau iti arata ‘necunoscut’?

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 29, 2014 at 1:24 pm

        andrei-d

        Adica daca vad ce articole citesti, fara sa comentezi?

        Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 29, 2014 at 2:58 pm

        da. In fine e irelevant ti-am zis. Iertare.

        Apreciază

  5. leonardconstantin61 said, on noiembrie 29, 2014 at 12:35 am

    http://www.christianpost.com/news/ebola-vaccine-closer-to-reality-after-successful-human-trials-130357/
    Aici puteti citi despre noul vaccin impotriva ebolei care va fi gata dn pacate in 2015.Sper sa ajunga la noi in tara cat mai tarziu posibil .Doamne ajuta

    Apreciază

  6. stef said, on noiembrie 29, 2014 at 1:52 am

    Apocalipsa zombie – Straniu…

    Apreciază

    • andrei-d said, on noiembrie 29, 2014 at 3:04 pm

      maine poimaine vor face petitie si pentru Stema Romaniei, vulturul şi Crucea! Fereasca bunul Dumnezeu.

      Apreciază

  7. Iani said, on noiembrie 29, 2014 at 6:47 am

    Echipa Real Madrid a scos crucea de pe sigla ei de dragul unei banci din Abu Dhabi.
    va veni vremea curand cand monarhiile europene vor scoate oficial crucile de pe coroanele regale ca sa nu „ofenseze pe supusii de alta credinta” si sa nu „discrimineze”.
    Poate parea un fleac – ei, mare lucru, o chestie mica de pe sigla unei echipe de fotbal – dar sa stiti ca e SIMPTOMATIC. Este un val de apostazie la nivel global care creste intr-una, este clar sfarsitul vremurilor cand satana a capatat putere si furie mare. „Cand veti vedea copacul infrunzind, sa stiti ca vara e aproape”.

    http://www.7sur7.be/7s7/fr/1510/Football-Etranger/article/detail/2134399/2014/11/27/Le-Real-Madrid-modifie-son-cigle-pour-ne-pas-froisser-les-musulmans.dhtml

    Apreciază

  8. DF said, on noiembrie 29, 2014 at 9:13 am

    UE vrea materii prime ieftine si nu-i pasa de ce lasa in urma. Cu o singura HG se oprea exportul de cherestea si se castigau mii de locuri de munca legale si se opreau majoritatea defrisarilor ilegale.

    Apreciază

  9. aniush said, on noiembrie 29, 2014 at 1:23 pm

    DF,
    Nu s-a vrut.

    Apreciază

  10. aniush said, on noiembrie 29, 2014 at 6:25 pm

    andrei-d,
    Musca-ti limba. Fereasca Dumnezeu!

    Apreciază

  11. aniush said, on noiembrie 29, 2014 at 10:03 pm

    Nu sunt superstitioasa. Iertare, dar nici nu am stiut ca e superstitie…am spus-o ca am auzit-o in ultimul timp la altii, dar am luat-o ca pe un simplu cliseu verbal. Cu batutul in lemn nu le am, iar „usturoi in ochii tai” asta nu am auzit pana acum, nici nu stiam ca exista.
    Nu, nu te voi critica, multumesc…ca mi-ai atras atentia. Doamne ajuta!

    Apreciază

  12. […] Comentariul zilei (28.11.2014): BISERICILE nu isi primesc PADURILE. Le primesc insa ticalosii ce AU … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.