SACCSIV – blog ortodox

MAMA …

Posted in MAMA by saccsiv on iunie 25, 2014

“Aceasta este o poveste despre sacrificiul unei mame din timpul cutremurului din China.

După ce cutremurul a luat sfârșit, iar salvatorii au ajuns la ruinele unei case, au zărit trupul unei femei printre fisurile unui zid. Li s-a părut ciudat când au vazut femeia stând în genunchi ca și cum s-ar ruga: trupul ei era aplecat în față, cu mâinile sprijinite de un obiect. Cu greu, șeful echipei de salvare a ajuns la trupul femeii sperând sa mai fie încă în viață, dar trupul rece și rigid al acesteia l-au făcut pe acesta să înteleagă că femeia nu supraviețuise. Atât șeful, cât și restul echipei au părăsit casa continuând operatiunile de salvare ale supraviețuitorilor. Totuși, din unele motive, liderul echipei a fost îndemnat de propria sa costiinta să se întoarcă la casa femeii decedate.

Din nou, el a îngenunchiat, încercând sa ajunga la trupul ei. Dintr-o dată a strigat cu entuziasm: “Un copil! Aici este un copil!” Întreaga echipă a lucrat împreună pentru a scoate copilașul din ruine. Era un băiețel de 3 luni, înfășurat într-o pătură, care a fost protejat de corpul mamei sale. Evident, femeia a făcut un sacrificiu enorm pentru a-și salva fiul. În momentul în care a început cutremurul iar clădirea s-a prăbușit, ea și-a folosit corpul pentru a face un paravan care să-i protejeze fiul. Când a fost găsit, băiețelul încă dormea liniștit. Medicul care a preluat copilul pentu a-l examina, a găsit în brațele micuțului un telefon mobil care avea următorul text pe ecran: “Dacă supravietuiești, trebuie să îți amintești că te iubesc.” Acest telefon a fost trecut din mână în mână, iar toți cei care au citit mesajul au început să plângă.

Sursa: http://www.aliceinwonder.net/2012/02/dragoste-de-mama-imaginea-virala-de-pe.html#sthash.GvETXjpt.dpuf

Şi când un copil crescut de mama cu atâta jertfă, cu atâta dragoste şi cu atâta milă, nu ascultă de ea, este păcat strigător la cer. Să ferească Dumnezeu! Cât veţi trăi voi, să iubiţi pe mama, s-o ajutaţi la bătrâneţe, la boală, la chin, că mare binecuvântare primiţi de la Dumnezeu.

Cititi va rog mai multe la:

Cât veţi trăi voi, să iubiţi pe mama voastră…!

Cititi va rog si:

PENTRU TATA – poezie si video

Tagged with: ,

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Petru said, on iunie 25, 2014 at 11:40 am

    Cameraman scos afara din biserica si agresat verbal de un „monah” de la man. Petru Voda, pentru ca realizeaza interviuri cu monahul Teodot.

    La inregistrarea de mai sus gasim urmatoare descriere, oferita de cameraman:

    Dragi crestini ortodocsi, ceea ce va voi marturisi astazi este adevarul pur, asa sa imi ajute Dumnezeu si Maica Sa. Astazi fiind la Manastirea Petru Voda, in timpul Sfintei Liturghii, a venit la mine Monahul Filotheu, tragandu-ma de maneca si scotandu-ma afara din Biserica, spunandu-mi sa nu mai fac vreun interviu cu Monahul Teodot… am avut ceva schimb de replici … intr-un final spunandu-i sa nu ma tulbure, deoarece eu vin aici de 20 ani si doresc sa marturisesc adevarul, indiferent de consecinte si daca vrea sa marturiseasca el in locul Monahului Teodot, pot face cu el acel interviu, dar Domnia Sa a tacut… Monahul Teodot are dezlegare de la Parintele Iustin sa marturiseasca oamenilor adevarul si tot ceea ce declara Parintele Teodot declara in numele Domniei Sale, nicidecum in numele Manastiririi Petru Voda. Mentionez din nou ca Monahul Filotheu a spus ca interviul Parintelui Teodot despre Parintele Calciu Dumitreasa nu este adevarat, fiind total impotriva Monahului Teodot. Eu, Petru Dacian, indiferent de consecinte si orice mi s-ar intampla, chiar cu pretul vietii, merg pana la capat cu marturisirea adevarului, care este DOMNUL nostru IISUS HRISTOS, acum si pururea si in vecii vecilor. AMIN. ASA SA IMI AJUTE BUNUL DUMNEZEU.
    Doamne ajuta!

    Oameni buni la rugaciunea Dvoastra din zi sau noapte, pe care o faceti catre BUNUL DUMNEZEU, rugati-va si pentru Monahul Teodot si pacatosul Petru.

    Apreciază

    • valentin said, on iunie 25, 2014 at 1:47 pm

      așa ceva n-am mai văzut de când a murit părintele Iustin. Să vă ajute Dumnezeu și numai Lui să vă încredeți. Ajutorul omenesc pe de altă parte – e așa cum e. Dumnezeu însă poate lucra și prin oameni. De exemplu mă gândesc – prin monahul Filotheu Bălan poate să dea Dumnezeu și mai multă iscusință și mai multă putere de mărturisire. Că acela nu s-a dat înapoi după ce monahul Filotheu l-a îndepărtat de la calea sa.
      Însă monahul Filotheu m-a tulburat. Mie mi s-a părut altfel de om când am fost la chilia sa. M-a trimis cineva să iau binecuvântare. A zis ferm – că nu-ți trebuie decât o cruce și să mergi cu ea până la capăt. (eu atunci am înțeles din acest scurt cuvânt că tot ce a zis părintele Iustin este de ținut și împlinit în prigoana ce începe, fără alt cuvânt – discordant cu al Părintelui Iustin) Fără îndoială cu astfel de mărturie m-a întărit. Dar acum chiar dacă nu vrea să îl ajute pe monahul Teodot și pe fratele Petru, eu tot mă rog și pentru monahul Filotheu. Asta este situația. De ce i-o fi stând împotrivă ? Că e ceva – crede că el a înțeles mai bine situația cu sfintele moaște… sau altă cauză. Doamne ferește! El în sinea lui cred că spune așa – măi dacă părintele Calciu a hotărât să nu-i fie pus trupul la închinare, eu trebuie să fac un bine, chiar dacă s-a adeverit că trupul său constituie sfinte moaște și să-l feresc pe monahul Teodot de a nu da ascultare testamentului scris al părintelui.

      Testamentul nu zice nimic de varianta care s-a întâmplat – ca după citirea rugăciunilor de dezlegare trupul să rămână înca întreg și neputrezit. Deci scrie o singură variantă – că după rugăciuni și după ce trupul se va arăta stricăcios să fie înmormântat în alt loc alăturat aceluia de unde a fost dezgropat ca nimeni să nu mai ajungă să facă”greșala” să se închine la el.
      Dar acum este altă situație – acum am văzut limpede că trupul nu a fost neputrezit din pricina păcatelor sau blestemului și deci rugăciunile de dezlegare au fost citite doar ca o formalitate pt. a realiza porunca sfântului. Iar aceasta tot ca să ne convingem noi că e sfânt.
      Deci trebuie pus la închinare și mărturisită sfințenia părintelui nostru Calciu. Sfinte Gheorghe, roagă-te pentru noi!

      p.s.: dacă lumea s-ar închina la sfintele lui moaște ca și la alte moaște – ca la sf. Parascheva de la Iași sau sf. Ioan cel Nou de la Suceava , sau sf. Nectarie din Eghina, cred că fiului său nu i-ar fi rușine. Însă cred că nu i-a venit nici lui să creadă că e posibil ca tema asta să iște la Petru-Vodă atâta tulburare și televiziunea să mediatizeze ca un scandal ieftin toată treaba. Era normal să fie toți de aceeși părere, iar cei ce nu au putut înțelege esența să se mai roage înainte de a ataca pe monahul Teodot. Doamne ajută, mai e timp!

      Apreciază

  2. geo said, on iunie 25, 2014 at 12:13 pm

    „Reducerea numarului populaţiei este un bine necesar pentru dezvoltarea lumii”.
    „Pînă acum razboiul n-a avut un efect prea mare asupra creşterii populaţiei, care a continuat pe parcursul a două războaie mondiale. Poate că războiul bacteriologic ar fi mai eficient. Daca la fiecare generaţie s-ar răspîndi în lume o ciumă neagră, supravieţuitorii ar putea să procreeze liber fără ca, totuşi, să populeze prea mult planeta. Poate că această stare de lucruri este neplăcută, dar ce dacă? Persoanele cu adevărat nobile sînt indiferente la fericire, în special a celorlalţi”.

    “În mod gradat, prin reproducere selectivă, diferenţele congenitale dintre conducători şi conduşi vor creşte pînă cînd vor deveni specii aproape diferite. O revoltă a plebei ar deveni la fel de negîndită ca şi o insurecţie organizată a oilor împotriva practicii de a mînca carne de oaie. “

    “Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vîrstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.“

    “Populaţia nu va cunoaşte felul în care i se inoculează convingerile. Cînd tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generaţii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populaţie în mod eficient şi sigur, fără a fi nevoie de armate sau poliţie… Propaganda educaţională, cu ajutorul guvernului, va putea să obţină rezultate într-o singură generaţie. Există însă două puternice forţe care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate ştiinţifică nu poate fi stabilă decît sub conducerea unui guvern mondial.”

    Bertrand Russell,
    laureat al Premiului Nobel,
    în Impactul ştiinţei în societate, 1953

    http://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/06/23/bertrand-russell-reducerea-numarului-populatiei-este-un-bine-necesar-pentru-dezvoltarea-lumii/

    “Societatea nu face nici o afacere, daca permite degeneratilor sa-si perpetueze specia.”

    Theodore Roosevelt

    Dr. Arne Schiotz, World Wildlife Fund, Director de conservare, a declarat astfel, în mod ironic, în 1984:
    “Malthus a fost justificat, realitatea a fost surprinsa bine de Malthus. Lumea a treia este suprapopulata, este un dezastru economic, si nu exista nici un mod în care acestea ar putea ieşi din ea cu această populaţie în creştere rapidă. Filozofia noastră este: înapoi la sat “

    “O populaţie totală mondială de 250-300 de milioane de persoane, cu 95% mai putin decat in prezent, ar fi ideal.”

    Ted Turner, intr-un interviu pentru revista Audubon

    “Există o singură temă în spatele eforturilor noastre: – trebuie sa reducem nivelul populaţiei. Iar guvernele trebuie sa ne foloseasca metodele pentru a obtine rezultate curate si frumoase, sau vor primi mizeria pe care o avem în El Salvador, sau în Iran sau în Beirut. Populaţia este o problemă politică. Odată ce populaţia este scapata de sub control, este nevoie de guvern autoritar, chiar fascist, pentru reducerea ei…. Programul nostru în El Salvador nu a functionat. Nu am avut infrastructura care să-l susţină. Au fost al naibii de multi oameni … Pentru a reduce într-adevăr populaţia, rapid, va trebui să trimiteti toţi bărbaţii la luptă şi sa ucideti un număr semnificativ de femei fertile …Cel mai rapid mod de a reduce populatia este prin foamete, ca şi în Africa, sau prin boli cum ar fi Moartea Neagra …. “

    Thomas Ferguson, Departamentul de Stat pentru Populaţie

    “In cautarea unui nou dusman care sa ne uneasca, ne-a venit ideea cu poluarea, amenintarea incalzirii globale, lipsa apei, foametea şi potrivirea proiectelor de lege dupa ele…. Dar , uneori, în desemnarea lor ca inamic, cădem în capcana de a confunda simptomele de cauzele. Toate aceste pericole sunt cauzate de intervenţia umană şi numai prin schimbarea atitudinilor şi a comportamentului oamenilor acestea pot fi depăşite. Atunci inseamna ca inamicul real este chiar umanitatea. “

    Alexander King, Bertrand Schneider – Fondator şi respectiv secretar, Clubul de la Roma, „Prima revoluţie globală” Pag 104-105, 1991

    “Un cancer este o multiplicare necontrolată a celulelor, iar explozia demografică este o multiplicare necontrolată de oameni … Noi trebuie să mutam eforturile noastre de la tratarea simptomelor la extirparea cancerului. Operaţiunea va cere multe decizii aparent brutale şi lipsite de inimă.. . “

    Paul Ehrlich , profesr la Stanford,în cartea : „Bomba numita Populaţie”

    “Pamantul e bolnav de cancer, iar cancerul sunt oamenii”.

    Merton Lambert, formator in cadrul Fundatiei Rockefeller.

    “Eu cred că suprapopularea umană este problema fundamentală pe Pământ astăzi. Noi, oamenii, am devenit o boala: „Virusul-Om”.”

    “Primele mele trei obiective principale ar fi : reducea populatiei umane la aproximativ 100 de milioane în întreaga lume, distrugerea infrastructurii industriale şi in al treilea rand sa vad cat mai multe zone pustii.”

    Dave Foreman

    “În scopul de a stabiliza populatia lumii, trebuie să eliminam 350.000 de oameni pe zi. Acesta este un lucru oribil pe care trebuie să il spun, dar este la fel de rău să nu-l spun. “

    J. Cousteau, 1991 explorator şi reprezentant UNESCO

    “Noi trebuie să vorbim mai clar despre sexualitate, contracepţie, despre avort, despre valoarea controlului populatiei, deoarece, pe scurt, criza ecologică este criza populaţiei. Reduceti populaţia cu 90%, iar apoi nu vor mai mai fi suficienti oameni pentru a face atat de multe daune ecologice. “

    Mihail Gorbaciov

    “Azi, America ar fi indignata dacă trupele ONU ar intra in Los Angeles pentru a restabili ordinea. Mâine vor fi recunoscatori! Acest lucru va fi valabil mai ales dacă li s-a spus in prealabil că exista infiltrate in mijlocul lor amenintari din afara, indiferent dacă sunt reale sau fictive, care pun in pericol însăşi existenţa noastra. Aceasta va fi valabil si in cazul tuturor popoarelor din lume iar ele vor dori sa fie eliberate de acest rău. Singurul lucru de care fiecare om se teme este necunoscutul. Atunci când este prezentat acest scenariu, drepturile individuale vor fi de bună voie abandonate de catre oameni, mai ales daca bunastarea lor va fi garantata de către Guvernul Mondial. “

    Dr. Henry Kissinger, Conferinţa Bilderberg, Evians, Franţa, 1991

    „ Ilegal o putem face imediat. Constitutional va dura putin mai mult …

    Dr. Henry Kissinger, New York Times, 28 octombrie 1973

    “Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe faţă de lumea a treia, pentru că economia SUA va necesita cantitati tot mai mari de minerale din străinătate, în special din ţările mai puţin dezvoltate”.

    “Puterea este cel mai puternic afrodisiac.”

    “Persoanele în vârstă sunt consumatori inutili”

    “Populaţia lumii trebuie să fie redusa cu 50%”

    Dr. Henry Kissinger

    “Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criza majora credibila şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială. “

    David Rockefeller
    “Războiul şi foametea nu sunt eficiente. În schimb, boala a oferit cel mai eficient şi mai rapid mod de a ucide miliardele care trebuie să moară în curând pentru a fi rezolvata criza populatiei. SIDA nu este un criminal eficient, deoarece este prea lent. Candidatul meu favorit pentru eliminarea a 90 la sută din populaţia lumii este Ebola (Ebola Reston), deoarece este extrem de letala şi ucide în cateva zile, în loc de cativa ani. Trebuie sa crestem mortalitatea cu 90% la om. Uciderea oamenilor… Gândiţi-vă la asta… Ştiti, gripa aviara e buna, de asemenea. Pentru ca cel care supravieţuieste, va ingropa mai apoi nouă “
    Dr. Eric Pianka . Profesor de ecologie evolutiva la Universitatea din Texas , a arătat soluţii pentru reducerea populaţia lumii la o audienţă cu privire la controlul populaţiei.
    “Nimeni nu va intra în Noua Ordine Mondială decat in cazul în care el sau ea va face o promisiune pentru a se închina lui Lucifer. Nimeni nu va intra în New Age cu excepţia cazului în care el va lua o iniţiere luciferica. “
    David Spangler, director al Iniţiativei Planetare, Organizaţia Naţiunilor Unite si unul din fondatorii curentului New Age !
    “Suprapopularea este in prezent vasta, mult dincolo de capacitatea planetei. Ea nu va răspunde la reducerea viitoare a ratei natalităţii prin metode contraceptive, sterilizare şi avort, dar trebuie ca sa reducem în prezent cat mai mult populatia. Acest lucru trebuie realizat prin orice mijloace necesare. “
    Iniţiativa pentru Carta Naţiunilor Unite ECO-92 PAMANT
    “În America de Sud, guvernul Peruan merge din uşă în uşă facand presiuni asupra femeilor care urmează să fie sterilizate şi el e finanţat de dolari american pentru a face acest lucru.”
    Mark Earley în „The Wrong Kind of Party Christian Post ”10/27 2008

    “Femeile în Ţările de Jos, care sunt considerate de către stat ca sunt mame improprii ar trebui să fie condamnate la a lua contraceptive pentru o perioadă determinată de doi ani.”

    Marjo Van Dijken (autor al proiectului de lege în Ţările de Jos), în http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/nov/04/humanrights-women Guardian

    “Menţinerea umanitatii sub 500 milioane, în echilibru perpetuu cu natura”

    Anonim , citat aflat pe una din pietrele Georgia Guidestones

    “Dacă m-aş reîncarnat, aş dori să revin pe pământ ca un virus ucigas care sa reduca populatia umana.”

    “Creşterea populaţiei umane este, probabil, singura şi cea mai gravă ameninţare pe termen lung, pentru supravieţuire. Suntem în pragul unui dezastru major în cazul în care aceasta crestere nu este temperată – nu doar pentru lumea naturii, ci si pentru lumea oamenilor. Cu cat sunt mai multe persoane, cu atat mai multe resurse vor consuma, si implicit va fi mai multă poluare .”

    Prinţul Phillip, soţul reginei Elisabeta, Ducele de Edinburgh, lider al World Wildlife Fund.

    “Graviditatea ar trebui să fie o crima pedepsibila împotriva societăţii, cu excepţia cazului în care părinţii deţin un permis de la guvern. Toţi potenţialii părinţi ar trebui să fie indemnati la a folosi produse chimice contraceptive, guvernul furnizand antidoturi cetăţenilor alesi pentru fertilizare..”

    David Brower, directorul executiv Sierra Club

    “Principiul care sustine vaccinarea obligatorie este suficient de raspandit iar cel de tăiere a trompelor uterine ar trebui sa fie la fel.”

    “Este mai bine pentru toată lumea, dacă în loc de a aştepta executarea degeneratilor pentru infracţiuni, sau de a-i lasa sa moara de foame in imbecilitatea lor, societatea ii va împiedica, pe cei care sunt în mod vădit inapti, să continue soiul lor … Trei generaţii de imbecili sunt de ajuns.

    Oliver Wendell Holmes, Curtea Suprema de Justitie, SUA

    “Sincer am crezut că la acea data Roe s-a decis si am avut temeri cu privire la creşterea populaţiei, în special de creştere în rândul populaţiilor care nu vrem să aiba prea multi urmasi.”

    Curtea Suprema de Justitie Ruth Bader Ginsburg

    “Un regim planetar ar trebui sa fie responsabil pentru determinarea populaţiei optime in intreaga lume dar şi in fiecare regiune şi pentru a arbitra diferitele ţări în impartirile regionale. Controlul mărimii populaţiei ar putea să rămână responsabilitatea fiecărui guvern, dar regimul planetar ar trebui sa aiba puterea de a aplica limitele convenite. “

    John P. Holdren, consultant in stiinta a lui Obama.
    “Directia pe care o urmeaza Rockefellerii şi aliaţii lor este de a crea un guvern intr-o lume care combină supercapitalismul şi comunismul în acelaşi cort, toate aflate sub controlul lor …. Ma refer la o conspiraţie? Da. Si sunt convins că există un astfel de complot internaţional în domeniu, aplicat si planificat de mult timp, şi care este incredibil de rău în intenţie. “

    Congresmanul Larry P. McDonald, 1976, ucis într-un zbor al Liniilor Aeriene Coreene , doborât de către Uniunea Sovietică

    “Astăzi lumea are 6.8 miliarde de oameni. Si ar putea creste până la aproximativ nouă miliarde. Acum, dacă am face o treabă foarte eficienta cu noile vaccinuri, cu asistenţa medicală, cu serviciile de sănătate si control a reproducerii, am putea reduce aceste cifre cu 10 sau chiar 15 la suta..!”
    – Bill Gates.

    http://searchnewsglobal.wordpress.com/2013/11/24/cum-ne-vor-bineleelitele-obiectiv-principal-reducerea-populatiei/

    Dintotdeauna oamenii s-au temut de războaie. Şi nu vorbim de puternicii lumii, cei care le administrează şi profită de pe urma lor de cel puţin o sută de ani încoace, ci de omul de rând de pretutindenea, pentru care, indiferent de ce parte s-ar afla, războiul înseamnă despărţire, suferinţă, moarte. Acestea sunt războaiele duse cu puterea armelor, cu soldaţi, oşti şi câmpuri de luptă.

    Sfinţii Bisericii, din cele mai vechi timpuri, ne vorbesc însă despre existenţa unui altfel de război. Este vorba despre războiul nevăzut, dus de duhurile răutăţii cu omul, pentru a-l supune lor, spre a-i pierde sufletul şi chiar a-i ucide trupul. Şi despre acest război s-a scris mult, mai ales în vechime, dar oamenii au avut dintotdeauna tendinţa de a-l ignora. Din păcate, prea puţini au fost cei care s-au înarmat şi s-au apărat, conştienţi că acesta este un război adevărat, cu strategii adecvate, arme specifice, campanii, aliaţi, învingători şi învinşi.

    Aceste două tipuri de războaie sunt deja clasice, deşi oficial numai pe cel dintâi îl recunosc istoricii lumii noastre. În ultimii ani însă a apărut un nou tip de război prin care trece fiecare dintre noi, lumea în ansamblul ei. Este vorba de unul care face la fel de multe victime la un loc precum celelalte două tipuri amintite anterior. Statistic vorbind, în ţările dezvoltate oamenii sunt trişti şi depresivi într-un număr aproape la fel de mare ca în perioada marilor războaie. Familiile sunt despărţite, iar milioane de femei îşi cresc copiii fără tată sau cu un tată vitreg, tot ca în timpul sau în urma celor două Războaie Mondiale. Milioane de oameni nu au de lucru şi emigrează dintr-o parte în alta a lumii ca să-şi câştige o pâine, şi asta pentru că ţara lor este complet devastată economic, de parcă ar fi trecut printr-un bombardament, precum s-a întâmplat în ultimii douăzeci de ani cu România. Şi, poate mai rău decât oricând altcândva în istorie, în ultimii douăzeci şi trei de ani numai în România cleştii şi chiuretele au tăiat trupurile, au smuls membrele şi sfârtecat carnea la aproape 20 de milioane de copii români, mai mulţi decât oamenii care locuiesc astăzi pe teritoriul ţării noastre. Şi victimele sunt cu mult mai multe şi mai profund atinse decât am putea noi realiza. Desigur, asta deşi magazinele, barurile, discotecile şi stadioanele sunt încă pline, iar televiziunile se bat în a transmite cât mai mult divertisment…

    http://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/06/23/suntem-in-plin-razboi-duhovnicesc-si-nu-o-stim/

    Astăzi la prânz am văzut pe postul Antena 3 o știre „bombă” care ne anunță că a apărut un calendar sexy cu preoți ortodocși români. Știrea este preluată de pe site-ul ziarului Huffington Post. M-am îngrozit când am văzut, însă am realizat imediat că este un fals grosolan.

    Înainte de a vă expune argumentele mele, vă spun că am lucrat în administrația bisericească și de opt ani de când sunt în contact cu administrația bisericească, am cunoscut foarte mulți preoți, și înțeleg destul de bine cum merg lucrurile în Biserică.

    Când am văzut acest calendar, prima mea părere a fost: E imposibil! Nu se afișează niciun preot în halul acesta. Nu se aruncă nimeni în gura presei pentru a fi apoi terfelit și acuzat. Un preot care face un astfel de gest își dă singur foc la valiză… pentru că în secunda doi va fi caterisit, i se va lua totul, și va fi îndepărtat din Biserică fără nicio rezervă, indiferent câte relații ar avea, și asta pentru că aduce o mare pată pe obrazul Bisericii. Va fi sacrificat și pedepsit fără menajamente, pe drept de altfel.

    Băieții din așa zisul calendar nu sunt preoți, sunt bărbați – manechini, care pozează îmbrăcați în reverendă. Pentru cei care nu știați, oricine își poate face o reverendă la comandă la orice croitorie, o poate cumpăra de la un magazin bisericesc, sau o poate împrumuta din recuzita teatrelor sau a firmelor de producție de film, fără absolut nicio autorizație sau alt act oficial.

    Oricine poate apărea îmbrăcat în preot, dar cu riscul de a fi acuzat de port ilegal de uniformă, suportând rigorile legii. Asta înseamnă câ mâine poimâine preoții ortodocși pot fi acuzați că au jucat în filme porno sau că au omorât nu știu ce persoane… doar pentru simplu fapt că cineva a purtat o reverendă.

    Știrea cu calendarul este un fals de zile mari, o manipulare a opiniei publice. Este aruncat un zvon fără a se da niciun detaliu. Ziarul Huffington Post, cel care a răspândit marea veste, dă titlul știrii astfel: „Preoții ortodocși români lansează un calendar gay fierbinte (2013)” (‘Romanian Orthodox Priests’ Produce Steamy Gay 2013 Calendar).

    Citind știrea veți observa că se dau doar numele mici ale ”preoților”, niciun nume de parohie, ba mai mult ziarul recunoaște că nu este sigur de faptul că acești indivizi sunt preoți:

    „A calendar spread featuring men who claim to be Romanian Orthodox priests in scintillating poses is making the blogosphere rounds ”

    Expresia „claim to be” se traduce: „se pretind a fi”. Deci traducerea ar fi cam așa:

    „Un calendar răspândit, cu bărbați care se pretind a fi preoți români ortodocși…”

    http://www.ortodoxiatinerilor.ro/biserica-ortodoxa-romana-azi/19152-calendar-sexy-preoti-fals-grosolan

    În 1931, un deputat român trage semnalul de alarmă împotriva francmasoneriei

    Medic urolog celebru şi membru al mai multor prestigioase organizaţii medicale internaţionale, Vasile Trifu era în 1931 deputat de Storojineţ (judeţ din Basarabia).

    Domnule Preşedinte,
    Domnilor Deputaţi,

    Înainte de a păşi în dezvoltarea acestei interpelări, vă rog din adâncul inimii, să binevoiţi a-mi permite să vă exprim sentimentele mele cele mai vii de gratitudine, pentru votul ce aţi avut amabilitatea şi curajul să-mi acordaţi, spre a putea încerca să expun în faţa d-voastră, distinşi reprezentanţi ai naţiunii, o problemă care, dacă nu este sigurul motiv al prezentării mele în faţa alegătorilor, este desigur pentru mine personal cel mai important.

    Îndeplinindu-mi o datorie care înfruntă de luni de zile cele mai variate dificultăţi, dificultăţi care pe foarte mulţi i-ar fi oprit de mult în cale, am învăţat să-mi cunosc adversarii, să-i ocolesc sau să-i înlătur cu loialitate desăvârşită, fără măcar a încerca să le opun „ura” pe care dânşii o folosesc cu atâta tristă înverşunare.

    Nu mă îndoiesc ci, dimpotrivă, sunt încredinţat că adversari şi dintre cei mai cumpliţi se găsesc astăzi aici, printre d-voastră sau chiar în tribune, unde deunăzi am observat prezenţa unui mare Hierofant, prea-onorabil licenţiat în Kabala, suveran, mare pontif şi mare inspector general inchizitor.

    Pe toţi îi salut sincer, cavalereşte, aşa cum salutau odinioară, în vremurile barbare, aceia care înainte de a începe un atac în contra duşmanilor, găseau nimerit să-şi privească adversarul drept în ochi şi să-l salute cu cel mai larg gest de curtoazie.

    D-le Preşedinte, d-lor deputaţi, am avut onoarea a face în faţa dvs. următoarele întrebări şi anunţări de interpelări:

    Am onoarea de a interpela pe d-l ministru al armatei dacă are cunoştinţă de faptul că numeroşi ofiţeri activi aparţin societăţilor secrete ale francmasoneriei, care societăţi, prin mijloace oculte, urmărind o veche şi nedezminţită tradiţie, luptă pentru desfiinţarea instituţiei monarhice, a bisericii creştine şi a statului naţional.

    Având în vedere că una şi aceeaşi persoană, angajată solemn în serviciul statului şi mai ales al armatei, nu poate servi în acelaşi timp şi unei organizaţii care slujeşte în taină în contra statului şi având lozinca „să spânzure pe ultimul rege cu maţele ultimului preot”…

    M. Oltescu, subsecretar de stat la Ministerul de Interne: D-le Preşedinte, aceasta este o nouă interpelare.

    D-l dr. V. Trifu: …că, prin urmare, există o desăvârşită incompatibilitate între jurământul de credinţă faţă de Rege şi jurământul prestat ordinului secret şi subversiv al francmasonilor, care, în mod inadmisibil, servesc francmasoneria împotriva ţării şi a regelui?

    În şedinţa din 11 iulie 1931 am întrebat:
    „D-le Preşedinte, am onoarea a întreba pe d-l ministru al armatei ce rost are paza militară a clădirii din str. Câmpineanu nr. 45, unde de luni de zile, ziua şi noaptea, face de pază un pluton de ostaşi?”

    În cazul că nu voi primi un răspuns satisfăcător, voi reveni asupra acestei întrebări cu ocazia dezvoltării interpelării asupra ofiţerilor francmasoni.

    La 25 noiembrie am pus următoarea întrebare:
    „Am onoarea a întreba pe d-l ministru de finanţe dacă asociaţiile francmasonice, de orice culoare, plătesc sau nu impozite: (1) pe venitul clădirii unde îşi au sediul; (2) ca societăţi ce au un buget şi încasează cotizaţii şi donaţii foarte însemnate; dacă plătesc, sub ce formă plătesc, sub ce nume; iar dacă nu plătesc, cum au înşelat statul şi l-au frustrat şi cum scapă de rigorile fiscalităţii, pe care le suferă orice cetăţean, chiar când este perfect onest…”

    D-l A.C.Cuza: D-le Preşedinte, vă rog să evacuaţi sala de unii reprezentanţi ai aşa-zisei prese, care au intrat aici, unde nu au dreptul să stea. Este vorba de d-l Clarnet.

    D-l dr. V. Trifu: D-le Preşedinte, d-lor deputaţi, o altă întrebare – aceea despre care vorbeşte d-l ministru – este următoarea:

    Am onoarea a întreba pentru ce motive a dat d-l Cădere poruncă straşnică d-lui Vintilă Ionescu să ia măsuri de confiscare a „Buletinului Anti-Masonic”, de îndată ce această revistă ar reapare?

    „Buletinul Anti-Masonic” nu a făcut decât să reveleze pur şi simplu câteva dintre uneltirile tainice ale societăţilor secrete, care, mai ales de câţiva ani, cu o înverşunare sălbatică acaparează pe toţi semidocţii şi îi proclamă valori, pe toţi rataţii şi îi proclamă oameni geniali, astfel ca prin ajutorul lor să dezorganizeze şi societatea românească şi statul român, după cum asociaţiile similare din străinătate zăpăcesc şi dezorganizează societăţile şi statele corespunzătoare.

    „Buletinul Anti-Masonic” a arătat că societăţile secrete masonice, societăţi de gândire, de anumită gândire, dau concurs sectelor şi izbesc prin toate mijloacele în Biserica Română, stâlpul dintotdeauna al naţiunii române.

    „Buletinul Anti-Masonic” a arătat că aceleaşi societăţi uneltesc împotriva armatei care, întotdeauna vitează şi cuminte, este acum invadată de intriganţi, ale căror maşinaţiuni ar putea avea un trist rezultat; împotriva şcolii, otrăvind-o cu ideea dăunătoare de pacifism perfid, educaţiune fizică falsificată şi culturi abracadabrante.

    „Buletinul Anti-Masonic” a dovedit că francmasoneria dărâmă naţionalismul şi ideea de stat român naţional, pentru a înscăuna şi la noi „republica”, viitoarea provincie roabă a marii republici internaţionale francmasonice. Şi terminam: „Pentru că ţara şi mai ales dvs. trebuie să fiţi lămuriţi, am onoare a vă ruga respectuos să mi se îngăduie să dezvolt o interpelare în această gravă chestiune”.
    D-lor deputaţi, care a fost intenţia mea? Am voit să vă semnalez existenţa unui al doilea stat, anume francmasoneria, pe care îl bănuiţi doar cei mai mulţi dintre dumneavoastră.

    Şi fiincă pe mintea şi pe inima dumneavoastră se reazemă nădejdea şi încrederea ţării, mă cred dator a vă arăta, pe cât va fi posibil prea modestelor mele resurse, ce este francmasoneria şi, mai ales, care este rolul ei.

    Mă bizui însă pe bunăvoinţa dumneavoastră, căci nu mă îndoiesc nici de patriotismul dvs., nici pe dorinţa dvs. de a dezlega problema dureroasă, tragică, ce vi se pune tuturor, anume aceea de a înţelege cauzele mizeriei în care se zbate o naţiune vitează, cuminte, harnică pentru a găsi o soluţie capabilă să curme o boală grea, cu o vastă şi variată simptomatologie, numită „criza actuală”.

    Din întrebările ce mi-am permis să le pun, precum şi din felul în care s-a încercat să mi se zădărnicească această interpelare, dumneavoastră v-aţi şi putut convinge că francmasoneria este o instituţie care se bucură de drepturi excepţionale, aşa de mari, încât, în ţara unde am ajuns ca nimic şi nimeni să nu mai fie sfânt nimănui şi unde poţi înjura cum îţi vine la gură pe oricine, nu ai dreptul să te atingi măcar de francmasoni.

    Am fost demult prevenit, dar am avut fericirea să primesc îndrumări, sfaturi şi îndemnuri, fără însă nici un fel de ajutor material, de la cele mai strălucite personalităţi ale naţiunii celei mai nobile dintre toate câte există pe întreaga suprafaţă a pământului: naţiunea franceză. Am stat neclintit numai pe front din 1916 până în 1918, am suferit şi am sângerat greu. Orice mi s-ar întâmpla, voi purta în adâncul fiinţei mele, până în mormânt, adânca satisfacţie că am avut cinstea inegalabilă să lupt şi să sufăr pentru Patria mea. Dar, d-lor, această satisfacţie se transformă în adevărată beţie sufletească la gândul că, luptând pentru Patria mea, m-am luptat în acelaşi timp pentru o altă patrie, a doua patrie a mea şi a dumneavoastră a tuturor, pe care nu o iubesc mai puţin, Franţa.

    Imediat după ce am început lupta mea, aici, am primit nenumărate felicitări şi încurajări, dintre care vă rog să-mi permiteţi să vă semnalez câteva. Strălucitul critic francez Louis Bethleem, directorul revistei „Revue des Lectures”, îmi scrie: „Permiteţi-mi să vă exprim cele mai vii felicitări pentru frumoasa şi curajoasa iniţiativă, care va avea, sunt încredinţat, cel mai strălucit succes. Nu fără dificultăţi, fireşte, fiindcă asta este soarta tuturor străduinţelor nobile, dar dumneavoastră nu sunteţi omul care să daţi înapoi în faţa greutăţilor. Sunt fericit, cunoscând activitatea dumneavoastră, şi rog pe Dumnezeu să vă ajute mai departe”.

    https://ro-ro.facebook.com/permalink.php?story_fbid=520037011455611&id=431120480347265

    Parintele Nectarie Moulatsiotis demonstreaza ca actulalul Papa este PROFETUL MINCINOS!!!

    http://vremuritulburi.wordpress.com/2014/06/24/parintele-nectarie-moulatsiotis-demonstreaza-ca-actulalul-papa-este-profetul-mincinos/

    Marginalii social-teologice despre internet

    Dă clic pentru a accesa preda-radu_comunicare-vs-comuniune-marginalii-social-teologice-despre-internet-2012.pdf

    Principalele culte şi secte neoprotestante care activează în România, cu specificul lor doctrinar, istoria si ratacirile lor

    http://prosistemhaha.wordpress.com/2014/06/24/principalele-culte-si-secte-neoprotestante-care-activeaza-in-romania-cu-specificul-lor-doctrinar-istoria-si-ratacirile-lor/

    Comunismul, din nou legitimat ?

    Deși pe mai multe planuri, inclusiv cel juridic, România păstrează încă multe sechele ale trecutului comunist, cel puțin pe plan moral condamnarea solemnă a acestuia în 2006 dădea impresia că pagina s-a întors definitiv. Deși nu avut asentimentul întregii clase politice, președintele Traian Băsescu a reprezentat voința națiunii și adevărul istoric când a declarat comunismul ca “ilegitim și criminal “ datorită cortegiului imens de crime, abuzuri și nedreptăți cu care acest regim impus din afară a lovit poporul român timp de 4 decenii.Deși a rămas un act simbolic, lipsit aproape total de consecințe practice, această condamnare a comunismului ne-a ridicat în ochii lumii civilizate și ne-a dat speranța că, în sfârșit, minciuna s-a prăbușit, reperele s-au schimbat, conștiința românească poate respira liber și se pot punebazele unui nou început prin recuperarea valorilor autentice ale identității românești și integrarea legitimă în concertul universal.

    Se pare însă că la noi nimic bun nu ține mult. Legea anti-legionară ( putem să-i spunem liniștit anti – românească) care mișună ca o cârtiță prin beciurile Parlamentului, ținută la secret pentru a împiedica orice dezbatere liberă și a o face votată la grămadă ( profitând evident de oportunismul și lașitatea unor lideri politici dar și de ignoranța dirijată a majorității aleșilor), va constitui primul mare pas înapoi, cu consecințe negative mult mai largi decât pare la prima vedere.

    În primul rând această lege va fi un atentat la libertatea de exprimare -opinii istorice, politice, morale sau religioase vor deveni caz penal fiind considerate, la bunul plac al noii “poliții intelectuale”drept apologie a unui fenomen indezirabil, sau drept sfidarea unor subiecte tabu în care adevărul istoric nu va mai fi rezultatul unor cercetări pe bază de documente, mărturii, analize – inclusiv controverse – ci va fi pur și simplu impus prin lege. Vom vedea pe baza acestei legi publicații suspendate, comemorări interzise, monumente demolate, personalități românești denigrate sau chiar autorități civile urecheate pentru că au lăudat pe cine nu trebuia ? Foarte probabil. Vom vedea persoane condamnate la închisoare sau la amenzi care să le ruineze pe toată viața ? Posibil. Jigniri la adresa demnității românești au fost posibile și până acum ( două exemple mai cunoscute – retragerea cetățeniei de onoare acordate la Tg. Ocna lui Valeriu Gafencu sau atacurile la adresa lui Mircea Vulcănescu la București) dar cu această lege se merge mult mai departe. Statul român face un pas mare spre totalitarism.

    În al doilea rând, printr-o asemenea lege însăși condamnarea comunismului este pusă sub semnul întrebării. Mai este comunismul “ilegitim” ? Dacă Mișcarea Legionară care a combătut radical și constant pericolul comunist dând pentru aceasta zeci de mii de jertfe reprezintă răul absolut atunci prin contrast poate că bolșevismul n-a fost chiar atât de rău. A fost ilegitim pentru că a fost impus de o putere străină ? Corneliu Zelea Codreanu spunea în1936 că dacă trupele rusești vor intra în România nu vor pleca de aici până nu ne vor sataniza ! A avut dreptate sau nu ? Condamnarea totală (inclusiv penală) a principalei forțe anticomuniste duce automat la reabilitarea cel puțin parțială a comunismului.

    Mai este comunismul “criminal “? Dacă zecile de mii de legionari ( și un număr și mai mare de simpatizanți) care au fost chinuiți și batjocoriți la Aiud, Pitești, Gherla,Sighet, Canal și alte sute de locuri de groază ( mulți zăcând și azi în morminte fără cruci) sunt automat și veșnic osândiți neavând dreptul la nicio recunoștință din partea națiunii atunci nu cumva călăii au avut dreptate ? Mai este regimul comunist “criminal” când el n-a făcut decât să curețe țara de teroriști, fasciști, rasiști, asasini notorii , elemente descompuse, etc – toate aceste epitete mincinoase fiind regulat folosite la adresa legionarilor ? N-a fost Partidul Comunist atunci salvatorul și binefăcătorul națiunii ? Mai interesează pe cineva că printre legionari se aflau sute de cadre universitare, mii de preoți, alte mii de studenți și elevi și că majoritatea n-au dat în viața lor nici măcar o palmă cuiva ? Ba mai mult și-au ajutat și îngrijit colegii de celulăne-legionari ( unii chiar evrei), inclusiv unii vinovați personal de abuzuri contra lor în regimurile precedente ? Iubirea de aproapele și sfințenia creștină constituie repere negative pentru România de azi ?

    Ni se va spune fărăîndoială că Mișcarea Legionară nu epuizează rezistența anticomunistă, că au existat și țăraniști, liberali, social – democrați, monarhiști, etc care s-au opus și au suferit în închisori dar ei au făcut-o în numele democrației , au fost mereu de partea Occidentului, etc. Categoric așa este, regimul comunist a persecutat persoane de toate orientările politice ( inclusiv din propriul partid !) sau chiar fără identitate politică clară, pe motive reale sau inventate – suferința tuturor este demnă de respect, chiar dacă partidele respective au conștientizat târziu pericolul, nevrând să creadă că anglo- americanii ne-au abandonat.

    Singurii însă care au fost într-un număr semnificativ au fost național – țărăniștii, dar aceștia au fost mai peste tot alături de legionari, au dus aceeași luptă și au avut aceeași soartă. De exemplu în Maramureș cel mai puternic grup de rezistențăarmatăa fost condus de frații Popșa, Vasile fiind legionar iar Ion național – țărănist ( primul – ucis de Securitate, al doilea – mort în închisoare). Ar fi nedrept și absurd să se spună ca lupta unora a fost “democratică” iar a altora “nedemocratică”!

    În general când se vorbește în România despre rezistența “democratică” la comunism se aduce în față figura lui Iuliu Maniu. El este unanim acceptat azi ca model pozitiv (deși verticalitatea și seriozitatea sa nu au fost însoțite de o viziune politică realistă). Dar cât va mai rezista Iuliu Maniu ca erou pozitiv ? Dacă legionarii sunt răul absolut, atunci Maniu are păcate de neiertat ! A făcut cu ei pactul de neagresiune din 1937, a luat apărarea lui Corneliu Zelea Codreanu la procesul din 1938, a fost lăudat nu o dată în documentele legionare ! Și mai mult, a dat mâna cu Antonescu la proces în 1946, cu Antonescu cel acuzat ( azi) de a fi ucis 250.000 de evrei înTransnistria !Dar regele Mihai ? Ce va spune când i se va reaminti căa avut prieteni apropiați legionari, că a patronat statul național -legionar, că l-a decorat pe Horia Sima, etc ?S-au uitat toate prin actul de la 23 august 1944 ? Nu e sigur. Și lista celor cu “pete” la dosar ar putea continua…Cei care stau astăziliniștiți zicând că legea anti-legionară pe ei nu-i afecteazăce garanție au că nu va urma valul al doilea de incriminări și epurări ideologice ? Locul pozitiv în istorie nu e garantat nimănui dacă conștiința românească doarme și fiecare gândește sectar și nu național !

    În concluzie, cine demonizează Mișcarea Legionară lovește direct sau indirect în toată rezistența anticomunistă și amputează o mare parte a memoriei naționale și a identității românești creștine. Rezultatul ? Vom fi un popor mutilat sufletește cu creierul spălat. Iar comunismul va fi reabilitat în fața istoriei. Primul pas în acest sens se face acum sub ochii noștri. Oare dintre marile voci ale gândirii și culturii naționale actuale va avea cineva curajul să ia atitudine ? Acum, pâna nu e prea târziu ?

    http://www.rostonline.ro/2014/06/comunismul-din-nou-legitimat/?fb_action_ids=10203868821059886&fb_action_types=og.likes

    Nasizmul si fascismul sint in floare in Ucraina cu sprijin extern…

    Apreciază

  3. geo said, on iunie 25, 2014 at 12:33 pm

    Premiera in arta romaneasca: expozitie cu manelisti! Portretele lui Salam, Guta sau Minune in ulei si foita de aur vor fi expuse la Muzeul Taranului Roman
    Un artist plastic din Bucuresti se pregateste de vernisajul unei expozitii de pictura care va contine portretele mai multor manelisti celebri.

    http://www.wowbiz.ro/premiera-in-arta-romaneasca–expozitie-cu-manelisti-portretele-lui-salam–guta-sau-minune-in-ulei-si-foita-de-aur-vor-fi-expusa-la-muzeul-taranului-ro_109818.html

    http://adevarul.ro/news/politica/stapanul-manelelor-muzeul-Taranuluiroman-1_53a9fa910d133766a8df2f0f/index.html

    Întrebat fiind dacă nu se teme că această expoziţie va aduce un prejudiciu de imagine instituţiei pe care o conduce şi va atrage un val de critici din partea celor care nu îi agreează pe interpreţii portretizaţi, Niţulescu a declarat pentru MEDIAFAX: „Această expoziţie are un caracter ironic la adresa celor portretizaţi acolo. Este o expoziţe a unui artist care are o privire ironică asupra acestei lumi. Nu este o expoziţie care să-i glorifice, dimpotrivă”.

    http://www.mediafax.ro/cultura-media/portrete-cu-foita-de-aur-ale-lui-goran-bregovi-florin-salam-si-adrian-minune-la-muzeul-taranului-12810716

    De ce nu asa ceva:

    Pelerinajul este drama existentei noastre, cea mai profunda

    http://www.suplimentuldecultura.ro/index/continutArticolNrIdent/Interviu/9511

    TEORIA BIG BANG INFIRMATA DE BOSONUL HIGGS (“particula lui Dumnezeu”)

    https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=ro&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Frt.com%2Fnews%2F168004-higgs-boson-universe-collapse%2F&edit-text=

    După ce a candidat de două ori din partea României la alegerile europarlamentare, în 2007 ca independent, iar în 2009 pe lista UDMR, Laszlo Tokes a optat în acest an pentru listele alianţei Fidesz-KDNP din Ungaria pentru alegerile din 25 mai, câştigând mandatul.
    Curtea de Apel București a respins pe 20 iunie, ca inadmisibilă, acțiunea deschisă de Laszlo Tokes prin care solicita anularea deciziei Consiliului de Onoare al Ordinului Național “Steaua României” prin care i s-a retras distincția “Steaua României în grad de cavaler”, primită în anul 2009 de la președintele Traian Băsescu, pentru meritele sale în Revoluția din 1989.

    Oficial al Ungariei, după ce ani la rând a reprezentat, dacă se poate spune asta, România, Laszlo Tokes a fost desemnat de către Budapesta să urgenteze procesul de restituire a proprietăţilor revendicate de bisericile maghiare din Transilvania. Singurul oficial român care a luat atitudine până acum este deputatul PSD, Bogdan Diaconu, un fervent combatant al politicii UDMR. Acesta susţine că bisericile maghiare din Transilvania fac jocurile Budapestei privind distrugerea statului roman. “Bisericile maghiare din Transilvania sunt în fruntea luptei pentru autonomie. Clericii lor sunt organizatori în alegeri şi supraveghetori la mitingurile anti-româneşti. Aşa încât grija Ungariei de a le da pe mână cât mai multă avere se justifică”, a scris deputatul pe adevarul.ro.

    Deputatul UDMR Mate Andras Levente, membru în Comisia Juridică, a declarat că sub nicio formă problema retocedărilor nu mai suportă amânare, iar cei nemulţumiţi, în speţă şi Laszlo Tokes, încearcă pe diferite căi să grăbească lucrurile. “Ce urmăreşte domnul Tokes nu ştiu. Însă evident că există o problemă care trebuie rezolvată cât mai repede. Cătă vreme statul nu rezolvă această problemă, cei nemulţumiţi încearcă prin varii metode să facă presiuni pentru ca statul român să se achite de aceste promisiuni”, a spus Mate Andras.

    UDMR şi-a condiţionat intrarea în Guvernul Ponta 3 de introducerea în programul de guvernare a unui paragraf privind grăbirea restituirii unor imobile naţionalizate.

    http://activenews.ro/laszlo-tokes-desemnat-de-budapesta-sa-urgenteze-procesul-de-restituire-proprietatilor-revendicate-de-bisericile-maghiare-din-transilvania_1844507.html

    http://adevarul.ro/news/politica/retrocedarile-romania-impinse-budapesta-1_53a8f9830d133766a8d89e03/index.html

    http://adevarul.ro/news/politica/ungaria-isi-comisie-retrocedare-transilvanieicatre-ungaria-1_53a543fb0d133766a8c4a34f/index.html

    http://www.ziaristionline.ro/2012/07/03/radu-golban-dezgroapa-un-alt-scandal-national-calin-popescu-tariceanu-pionul-spionului-ungur-rudas-erno-preda-averi-romanesti-succesorilor-hitleristilor-si-autonomistilor-maghiari-sub-acoperiri-etn/

    http://www.justitiarul.ro/sasi-corciti-si-romani-tradatori-militeaza-pentru-dezmembrarea-romaniei/

    Apreciază

  4. George said, on iunie 25, 2014 at 12:40 pm

    off topic

    † Creștinismul † interzis la absolvire

    De regulă, democrația este asociată cu libertatea de exprimare. Regula pare să nu mai funcționeze nici măcar în SUA, care este considerată emblema democrației. O școală din California a negat în mod repetat dreptul unui elev de a se referi la valorile sale religioase în discursul de absolvire. Pe de altă parte, răspunsul elevului reprezintă o demonstrație a libertății interioare.

    Brawley High School din California i-a interzis unui elev să-și exprime credința creștină în conținutul discursului de absolvire. Și aceasta s-a întâmplat de trei ori! Motiv de descurajare pentru mulți. Nu însă și pentru Brook Hamby, care a trecut peste hotărârea conducerii școlii și a decis să-și exercite libertatea de exprimare, vorbind deschis despre credința lui la ceremonia de absolvire.

    http://semneletimpului.ro/religie/libertate-religioasa/intoleranta/crestinismul-interzis-la-absolvire.html

    Apreciază

  5. geo said, on iunie 25, 2014 at 12:51 pm

    Duminică, 15 Iunie 2014, la Ismail a avut loc FORUMUL COMUNITĂŢII ROMÂNEŞTI DIN SUDUL BASARABIEI, organizat la iniţiativa Asociaţiei Naţional-Culturale „BASARABIA” a Românilor din regiunea Odesa. Evenimentul s-a desfăşurat în localul Portului Fluvial din Ismail, amplasat pe malul stâng al braţului dunărean Chilia.

    Lucrările Forumului Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei au început cu un minut de reculegere în memoria eroilor căzuţi în lupta pentru independenţa şi suveranitatea statului ucrainean, moment reluat la orele 12:00, în solidaritate cu întregul popor al Ucrainei.

    În cadrul alocuţiunilor şi a dezbaterilor tematice au fost puse în discuţie şi scoase în evidenţă atât subiecte de importanţă primordială cu privire la viaţa comunităţilor românofone din regiune, cât şi teme de rezonanţă internaţională, legate de confruntările armate din Estul Ucrainei şi anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă. Astfel, participanţii la Forum şi-au axprimat în mod univoc sprijinul deplin pentru cursul anunţat de noul Preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, de integrare europeană şi cooperare euroatlantică a Ucrainei, condamnând în acelaş timp ocupaţia militară şi anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea.

    Dialogul constructiv, propus în deschiderea lucrărilor de moderatorul Forumului, Anatol Popescu, preşedinte al Asociaţiei „Basarabia”, a continuat pe parcursul celor patru ore de dezbateri cu majoritatea din cei 68 de participanţi înregistraţi la Forum. Românii din Sudul Basarabiei, reprezentaţi de primari de localităţi, directori de şcoală, educatori, învăţători şi profesori din şcolile în care se predă în limba română, precum şi studenţii Universităţii Umaniste de Stat din Ismail au abordat subiecte privind intensificarea cooperării în cadrul Trilateralei Ucraina – România – Republica Moldova, abolirea cultului personalității lui Lenin şi demantelarea moştenirii regimului totalitar comunist, statutul şi funcționarea limbilor regionale (în speţă – a limbii române în Sudul Basarabiei), identitatea şi unitatea etno-lingvistică moldo-română, denunțarea planurilor moscovite de creare a așa-zisei ”republici Bugeac” şi a posibilităţii/necesităţii de reînființare regiunii Ismail în componenţa statului unitar Ucraina, starea şi perspectivele învățământului în limba română.

    În prezenţa liderilor şi a reprezentanţilor activi ai asociaţiilor româneşti din regiunea Odesa a fost abordată, de asemenea, problematica reprezentării românilor în administraţiile şi consiliile locale, raionale şi cel regional, precum şi necesitatea relansării proiectului, aflat în stadiul de stagnare, privind trecerea cu bacul peste fluviul Dunărea între localităţile Orlovka (raionul Reni) şi Isaccea (judeţul Tulcea), ca fiind unul de importanţă majoră pentru românii din Sudul Basarabiei, de acces direct pe teritoriul României, în absenţa unei treceri alternative în zonă.

    Organizatorii şi participanţii la manifestare s-au bucurat de prezenţa şi participarea activă la lucrările Forumului a invitaţilor de la Kiev, Odesa, Ismail, Chişinău şi Bucureşti, motiv pentru care le mulţumim următorilor oaspeţi:
    domnul Vladimir Lupaşco-Musicescu, jurnalist şi scriitor, Kiev;
    domnul Emil Rapcea, consul general al României la Odesa;
    doamna Elena Golovanov, profesor universitar, doctor docent, Universitatea de Stat din Ismail;
    domnul Vlad Cubreacov, preşedinte al Asociaţiei „Răsăritul Românesc”, Chişinău;
    domnul Petru Grozavu, preşedinte al Societăţii Culturale „Dunărea şi Marea”, Chişinău;
    domnul deputat Bogdan Diaconu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni, Camera Deputaţilor, Parlamentul României;
    domnul Eugen Popescu, director al Centrului Român de Studii şi Strategii, Bucureşti;
    domnul Radu Baltasiu, director al Departamentului Românii de Pretutindeni, Institutul Cultural Român;
    doamna Adriana Gae, Departamentul Românii de Pretutindeni, Institutul Cultural Român;
    domnul Eugen Dabu, expert, Ministerul Educaţiei Naţionale a României.

    Un moment special a constituit semnarea publică, în cadrul Forumului, a Acordului de parteneriat pentru tradiţie, identitate, limbă şi cultură românească dintre Asociaţia „Răsăritul Românesc” din Chişinău şi Asociaţia Naţional-Culturală „Basarabia” a Românilor din regiunea Odesa.

    La încheierea sesiunilor de dezbateri participanţii la Forum au lansat un apel comun comunităţilor româneşti băştinaşe din regiunile Cernăuţi şi Transcarpatia, în spiritul unificării eforturilor românilor/moldovenilor din Ucraina în ceea ce priveşte renaşterea şi popularizarea noţiunii de identitate naţională comună a românilor şi moldovenilor, şi a limbii române în Ucraina. În acest sens se doreşte o cât mai apropiată întrunire a reprezentanţilor comunităţilor româneşti/moldoveneşti din toată Ucraina la Cernăuţi.

    În scopul îndeplinirii dezideratelor primului Forum al Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei au fost aprobate şi semnate o serie de rezoluţii adresate comunităţilor româneşti din Ucraina şi de pretutindeni, precum şi autorităţilor de resort şi înalţilor demnitari de stat din Ucraina, România şi Republica Moldova.

    Anatol POPESCU,
    Preşedinte al Asociaţiei „Basarabia”

    Ismail, 16.06.2014

    http://cubreacov.wordpress.com/2014/06/16/forumul-comunitatii-romanesti-din-sudul-basarabiei/

    REZOLUŢIILE FORUMULUI COMUNITĂŢII ROMÂNEŞTI

    DIN SUDUL BASARABIEI

    ISMAIL, 15 iunie 2014

    CĂTRE:

    Preşedintele Ucrainei, Domnul PETRO POROŞENKO

    Preşedintele României, Domnul TRAIAN BĂSESCU

    Preşedintele Republicii Moldova, Domnul NICOLAE TIMOFTI

    Guvernul Ucrainei, Domnului Prim-Ministru ARSENIY YAŢENIUK

    Guvernul României, Domnului Prim-Ministru VICTOR PONTA

    Guvernul Republicii Moldova, Domnului Prim-Ministru IURIE LEANCĂ

    Rada Supremă a Ucrainei, Domnului Preşedinte OLEKSANDR TURCHYNOV

    Senatul României, Domnului Preşedinte CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

    Camera Deputaţilor a Parlamentului României, Domnului Preşedinte VALERIU ZGONEA

    Parlamentul Republicii Moldova, Domnului PreşedinteIGOR CORMAN

    P R E A M B U L

    Participanţii la Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei, desfăşurat la Ismail, în data 15 Iunie 2014, iniţiat şi organizat de Asociaţia Naţional-Culturală „BASARABIA” a Românilor din regiunea Odesa, în urma unor dezbateri deschise asupra subiectelor de importanţă primordială şi vitală pentru comunităţile româneşti/românofone din Sudul Basarabiei, în prezenţa înalţilor demnitari şi ai distinşilor reprezentanţi ai societăţii civile şi ai instituţiilor de resort ale statului român din domeniul sprijinului acordat românilor de pretutindeni, în cadrul unui format de dialog constructiv şi cu reprezentanţii asociaţiilor româneşti din Republica Moldova prezenţi la manifestare,

    ţinând cont de prevederile legislaţiei ucrainene în materia protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, de legislaţia României şi a Republicii Moldova, în ceea ce priveşte sprijinul oferit românilor/conaţionalilor din străinătate, de acordurile interstatale bilaterale, precum şi de reglementările europene şi internaţionale în materia protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale,

    având în vedere experienţa acumulată de colaborare dintre state în cadrul Trilateralei Ucraina-România-Republica Moldova, dar şi perspectiva viitoare de integrare euroatlantică recent anunţată de nou-alesul preşedinte al Ucrainei domnul Petro Poroşenko,

    acţionând în spiritul celor mai trainice tradiţii de convieţuire interetnică din Europa şi luând drept reper multiculturalitatea seculară, diversitatea culturală şi buna convieţuire paşnică a mai multor comunităţi naţionale din Sudul Basarabiei,

    au convenit să adopte prezentele

    R E Z O L U Ţ I I

    Ismail 1

    1. Rezoluția cu privire la integrarea europeană și euroatlantică a Ucrainei

    Forumul Comunităţii Româneşti (FCR) din Sudul Basarabiei, convocat astăzi,15 iunie 2014, în municipiul Ismail, îşi exprimă în mod univoc sprijinul deplin pentru cursul anunţat de noul Preşedinte al statului, Petro Poroşenko, de integrare europeană şi cooperare euroatlantică a Ucrainei. FCR consideră că după semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE), opţiunea aderării Ucrainei la UE şi la Alianţa Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) trebuie să devină opţiuni irevocabile, promovate în beneficiul întregii societăţi din Ucraina. Locul Ucrainei este în NATO şi UE. Astăzi Ucraina se învecinează nemijlocit cu patru state membre ale UE şi NATO, care în condiţiile unui război nedeclarat purtat împotriva Ucrainei de către Federaţia Rusă, s-au dovedit prieteni şi aliaţi de încredere ai Ucrainei. FCR din Sudul Basarabiei apreciază că UE şi NATO, ca instituţii internaţionale complemetare sunt capabile să asigure cadrul necesar pentru independenţa, unitatea teritorială, securitatea naţională, dezvoltarea durabilă, prosperiatea econimică, funcţionarea insituţiilor democratice din Ucraina.

    2. Rezoluția cu privire la ocupația rusă din Crimeea şi fenomenul separatismului

    Forumul Comunităşii Româneşti din Sudul Basarabiei condamnă vehement ocupaţia militară şi anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea şi a municipiului Sevastopol de către Federaţia Rusă. Totodată, FCR dezaprobă violenţele declanşate în regiunile Doneţk şi Lugansk de către elementele separatiste inspirate şi susţinute tacit sau făţiş din Federaţia Rusă într-un adevărat război nedeclarat putat cu mijloace convenţionale şi neconvenţionale contra Ucrainei şi a populaţiei ei. Costatând şi în regiunea Odesa o serie de tendinţe separatiste inspirate dinafară pentru crearea aşa-zisei ”Novorosii”, Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei atrage atenţia generală asupra necesităţii contracarării unor asemenea tendinţe. Sudul Basarabiei nu a fost, nu este şi nu va fi niciodată parte a aşa-numitei ”Novorosii”!

    3. Rezoluția cu privire la intensificarea cooperării în cadrul Trilateralei Ucraina-România-Moldova

    Ucraina, România şi Republica Moldova au aspiraţii și interese comune. Comunitatea Românească din Sudul Basarabiei este una dintre punţile de legătuă între cele trei state ale noastre. În acest context, FCR din Sudul Basarabiei consideră necesară intensificarea cooperării în cadrul Trilateralei Ucraina-România-Republica Moldova, ca mecanism eficient de promovare pe plan european a intereselor şi aspiraşiilor comune, în beneficiul locuitorilor din cele trei state.

    4. Rezoluția cu privire la abolirea cultului personalității lui Lenin şi demantelarea moştenirii regimului totalitar comunist

    Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei, împărtășind valorile democratice europene, consideră că a sosit momentul ca monumentele şi busturile liderului bolşevic Vladimir Ilici Ulianov (Lenin) din diverse localităţi ale regiunii Odesa să fie demontate, în conformitate cu documentele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei cu privire la demantelarea moştenirii regimurilor totalitate comuniste din Europa. Totodată, FCR din Sudul Basarabiei atrage atenţia factorilor decidenţi din administraţia locală din regiune asupra necesităţii schimbării tuturor denumirilor de străzi, pieţe publice, întreprinderi, instituţii, localităţi care poartă numele liderului bolşevic rus, prin aceasta demonstrându-se efortul practic al societăţii noastre de deideologizare şi decomunizare, ca formă de rupere cu trecutul totalitar şi dovadă a dorinţei sincere de a construi o societate nouă, europeană, democratică şi prosperă.

    5. Rezoluția cu privire la statutul şi funcționarea limbilor regionale

    Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei apreciază înalt decizia de a menţine în vigoare Legea Ucrainei cu privire la principiile politicii lingvistice de stat, unul dintre instrumentele juridice de bază care are menirea de a transpune în legislaţia ucraineană principiile Cartei Europene a Limbilor Regionale şi Minoritare, ratificată de Rada Supremă. În acest context, Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei încurajează aleşii locali din satele şi oraşele din Sudul Basarabiei şi din întreaga regiune Odesa în care persoanele de limbă română constituie majoritatea sau deţin un procent important, să adopte, în conformitate cu legea în vigoare, decizii privind statutul de limbă regională atribuit limbii române alături de limba ucraineană de stat. FCR apreciză faptul că Preşedintele Ucrainei, domnul Petro Poroşenko, originar din Sudul Basarabiei, este cunoscător al limbii române, care devine astfel un instrument de deschidere a şefului Statului faţă de comunitatea noastră, ca şi faţă de alte comunităţi.

    6. Rezoluția cu privire la identitatea şi unitatea etno-lingvistică moldo-română

    Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei subliniază că persoanele considerate de naţionalitate şi limbă ”moldovenească”, precum şi persoanele considerate de naţionalitate şi limbă română fac parte din una şi aceeaşi comunitate etno-lingvistică. Termenul regional de ”moldovean” este complemenar termenului general de ”român”, tot aşa cum infranimele ”huţul”, ”galiţian” sau ”cazac zaporojean” sunt complementare etnonimului ”ucrainean”. Cei doi termeni complementari nu sunt opozabili. Termenul ”moldovean” este un infranim românesc şi înseamnă ”român din aria Moldovei istorice”, iar termenul ”român” este etnonimul adevărat care exprimă obiectiv identitatea membrilor comunităţii noastre. FCR din Sudul Basarabiei face apel către toţi membrii comunităţii să promoveze dezvoltarea identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a românilor din regiunea Odesa, indiferent de infranimul sau etnonimul folosit de către ei înşişi sau atribuit lor de către alţii. În acest context, ţinem să subliniem faptul că Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova din 27 august 1991 menţionează ”limba română ca limbă de stat” şi că această prevedere se aplică prioritar în raport cu alte legi ale Republicii Moldova, după cum a statuat în 2013 Curtea Constituţională a Republicii Moldova. De asemenea, legislaţia Republicii Moldova privind funcţionarea limbilor consfinţeşte ”identitatea lingvistică moldo-română realmente existentă”, ceea ce înseamnă că în Republica Moldova şi România populaţia de bază vorbeşte una şi aceeaşi limbă. Totodată, atragem atenţia generală asupra faptului că în Republica Moldova singura limbă de predare în şcoala naţională de toate gradele este limba română. În acest moment, Ucraina este singurul stat din lume care s-a aliniat practicilor de inspiraţie sovietică din aşa-zisa ”republică moldovenească nistreană”, menţinând în învăţământ un paralelism steril moldo-român care dăunază intereselor vitale şi unităţii comunităţii noastre etno-lingvistice. Menţionăm în acest context că şi Legea României nr. 299 din 2007, prin articolul 1) alineatul (1) litera a) drepturile persoanelor care îşi asumă în mod liber identitatea culturală română, se referă la ”persoanele de origine română şi cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc, care locuiesc în afara frontierelor României, indiferent de modul în care aceştia sunt apelaţi (armâni, armânji, aromâni, basarabeni, bucovineni, cuţovlahi, daco-români, fărşeroţi, herţeni, istro-români, latini dunăreni, macedoromâni, macedo-români, maramureşeni, megleniţi, megleno-români, moldoveni, moldovlahi, rrămâni, rumâni, valahi, vlahi, vlasi, volohi, macedo-armânji, precum şi toate celelalte forme lexicale înrudite semantic cu cele de mai sus), denumite în continuare români de pretutindeni”. Academia de Ştiinţe a Moldovei, răspunzând unei interpelări a Uniunii Interregionale ”Comunitatea Românească din Ucraina”, a menţionat: ”denumirea corectă, ştiinţifică a limbii vorbite de românii din Basarabia istorică (inclusiv nordul şi sudul acesteia), din regiunea Cernăuţi şi cea Transcarpatică, este LIMBA ROMÂNĂ, fapt arhicunoscut de lingviştii contemporani şi confirmat în cadrul mai multor întruniri ştiinţifice, susţinut de altfel şi de lingviştii ucraineni, fiind suficient să amintim aici numele regretatului profesor Stanislav Semcinschi. Mai mult, savanţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi-au expus opinia în problema denumirii corecte a limbii române de nenumărate ori. Astfel, în „Răspunsul la solicitarea Parlamentului Republicii Moldova privind istoria şi folosirea glotonimului „limbă moldovenească”, adoptat în şedinţa lărgită a Prezidiului Academiei de Ştiinţe a Moldovei din 9 septembrie 1994, se subliniază: „Convingerea noastră este aceea că articolul 13 din Constituţie trebuie să fie revăzut în conformitate cu adevărul ştiinţific, urmând a fi formulat în felul următor: „LIMBA DE STAT (OFICIALĂ) A REPUBLICII MOLDOVA ESTE LIMBA ROMÂNĂ”. Ulterior, la 28 februarie 1996, Adunarea Generală Anuală a Academiei de Ştiinţe a Moldovei a adoptat o declaraţie prin care a fost confirmată opinia ştiinţifică a specialiştilor filologi din republică şi de peste hotare, potrivit căreia limba de stat (oficială) a Republicii Moldova este LIMBA ROMÂNĂ. Din 1996 şi până în prezent, opinia savanţilor de la Academie în problema glotonimului „limbă română” a rămas aceeaşi, în pofida faptului că unii politicieni au ajuns să declare că sintagma „limbă română” e un termen ştiinţific, în timp ce sintagma „limbă moldovenească” ar fi un termen politic, acesta, în realitate, fiind un termen ideologic şi geopolitic.” FCR cere autorităţilor de stat din Ucraina să renunţe la vehicularea glotonimului regional ”limbă moldovenească”, care a fost operată în perioada ocupaţiei ţariste, precum şi în anii tolitarismului sovietic cu scopul deznaţionalizării românilor basarabeni. FCR face apel către membrii Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei şi din întreaga regiune Odesa să conştientizeze faptul apartenenţei etnice şi lingvistice româneşti şi să promoveze activ această identitate.

    7. Rezoluția cu privire la denunțarea planurilor moscovite de creare a așa-zisei ”republici Bugeac”

    Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei a luat act cu îngrijorare de planurile unor reprezentanţi ai intereselor Moscovei în regiune de creare sub tutela Federaţiei Ruse a aşa-zisei ”republici Bugeac”, care ar urma să includă Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuzia şi raionul Taraclia din Republica Moldova şi unele raioane din Sudul Basarabiei. Vehicularea unor asemenea idei coincide cu invadarea şi ocuparea Republicii Autonome Crimeea şi cu agresiunea militară rusă în regiunile Doneţk şi Lugansk, în intenţia creăzii aşa-zisei ”Novorosii” din Donbas până la Dunăre. FCR din Sudul Basarabiei denunţă asemenea planuri şi face apel către populaţia din regiune să nu cadă pradă provocărilor lansate de agenţii de influenţă ai Moscovei din Republica Moldova şi Ucraina.

    8. Rezoluția cu privire la necesitatea reînființării regiunii Ismail

    În vederea combaterii tendinţelor separatiste manifestate tot mai frecvent şi violent de către elemente din oraşul şi regiunea Odesa, precum şi pentru a stabili o legătură administrativă directă între Sudul Basarabiei şi guvernul de la Kiev, Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei consideră oportună examinarea posibilităţii reînfiinţării regiunii Ismail, care a existat până în anul 1954. O asemenea decizie ar scuti regiunea noastră, una cu cel mai ridicat nivel de toleranţă interetnică, de orice influenţă a curentelor separatiste din Ucraina, asigurând pacea şi climatul de bună înţelegere dintre comunităţile naţionale din regiune. Decizia de reînfiinţare a regiunii Ismail s-ar înscrie şi într-o reformă de descentralizare administratvă anunţată de şeful Statului, fiind o premisă esenţială pentru dezvoltarea durabilă a Sudului Basarabiei, în beneficiul tuturor locuitorilor săi, indiferent de apartenenţa etnică, lingvistică, religioasă sau de alt ordin.

    9. Rezoluția cu privire la învățământul în limba română

    Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei îşi exprimă îngrijorarea legitimă în legătură cu îngustarea continuă a sferei de instruire în limba română în instituţiile de învăţământ de stat de toate gradele: preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional, universitar şi postuniversitar. Constatăm că în prezent numărul instituţiilor de învăţământ cu predare în limba noastră maternă s-a redus semnificativ în raport cu perioada totalitarismului sovietic. FCR din Sudul Basarabiei consideră că promovarea limbii ucrainene ca limbă oficială a statului nu trebuie să se facă în detrimentul limbii române ca limbă de predare în instituţiile de învăţământ care au o tradiţie istorică de funcţionare pentru membrii comunităţii noastre. Cu atât mai mult, promovarea limbii ucrainene nu trebuie să urmărească asimilarea parţială sau completă a etnicilor români din Sudul Basarabiei, ca popor autohton în regiune. În acest context, reînnoim cererile noastre oficiale adresate autorităţilor de stat ale Ucrainei privind:

    a) renunţarea la practicile şi presiunile autorităţilor ucrainene la toate nivelurile de divizare artificială între români şi moldoveni în regiunea Odesa;

    b) respectarea la nivel oficial şi mai ales în domeniul învăţământului din Ucraina a adevărului ştiinţific conform căruia există o singură denumire a limbii literare – limba română, din care, printre altele, face parte şi graiul moldovenesc al acestei limbi, fapt constatat şi repetat în nenumărate rânduri de academicieni şi savanţi de renume mondial din România, Republica Moldova şi Ucraina;

    c) respectarea angajamentelor asumate de Ucraina la nivel european şi bilateral în ceea ce priveşte protecţia persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, cu accent pe Carta Europeană a limbilor regionale şi minoritare şi Convenţia cadru privind protecţia persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale;

    d) reluarea cadrului de colaborare în baza celor două acorduri de învăţământ dintre Ucraina şi România, şi Ucraina şi Republica Moldova;

    e) finanţarea corespunzătoare a şcolilor cu predare în limba română din regiunea Odesa, mai ales pentru creşterea calităţii procesului de învăţământ;

    f) dotarea cu manuale pentru disciplinele cu predare în limba română şi cu literatură metodică, artistică, beletristică;

    g) asigurarea şi finanţarea abonamentelor de presă de specialitate din Republica Moldova şi România pentru şcolile cu învăţământ în limba română din regiunea Odesa;

    h) simplificarea procedurii de nostrificare (echivalare) a diplomelor pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova şi România. Respectarea acordurilor interstatele bilaterale în acest domeniu;

    i) garantarea posibilităţii susţinerii examenelor de absolvire a şcolii în limba maternă pentru elevii din şcolile cu învăţământ în limba română;

    j) reluarea efectuării şi recunoaşterea cursurilor de perfecţionare a profesorilor de limbă română şi a profesorilor de alte discipline din cadrul şcolilor cu predare în limba maternă la institutele de perfecţionare a cadrelor didactice din Republica Moldova şi România. Recunoaşterea diplomelor obţinute la cursurile de perfecţionare din Republica Moldova şi România şi decontarea cheltuielilor întreprinse de către profesorii, învăţătorii din şcoli şi educatorii din cadrul grădiniţelor de copii;

    k) conceperea şi omogenizarea unei noi programe de învăţământ la disciplinele limbă română şi literatură română pentru toate şcolile cu învăţământ în limba maternă din regiunile Transcarpatică, Cernăuţi şi Odesa. Încetarea practicii de separare a programei de învăţământ pentru şcoli cu predare în limbă română şi „limbă moldovenească”;

    l) introducerea în programul de învăţământ pentru şcolile cu predare în limba maternă a disciplinei „Istoria ţinutului natal”;

    m) deideologizarea învăţământului;

    n) efectuarea unui studiu privind starea materială şi dotarea şcolilor cu învăţământ în limba română din regiunea Odesa, analizarea şi publicarea studiului.

    10. Rezoluția cu privire la trecerea fluvială peste Dunăre

    Având în vedere situaţia geografică a Sudul Basarabiei, din vecinătatea imediată a României, dar şi a Republicii Moldova, Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei atrage atenţia autorităţilor centrale şi regionale ale Ucrainei asupra necesităţii stringente de deschidere a planificatei treceri cu bacul peste fluviul Dunărea, între localităţile Orlovka (raionul Reni) şi Isaccea (judeţul Tulcea). Realizarea acestui proiect strategic de infrastructură de transport pentru ambele părţi va înlesni considerabil accesul în spaţiul balcanic şi european pentru cetăţenii din sudul Ucrainei, inclusiv pentru cetăţenii ucraineni de etnie română, locuitori băştinaşi din Sudul Basarabiei.

    11. Rezoluția cu privire la reprezentarea românilor în administraţia locală din regiunea Odesa şi în organele de conducere de la Kiev

    Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei, reieşind din experienţa mai multor state europene de garantare a reprezentativităţii în organele de stat a persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, în spiritul ralierii legislaţiei ucrainene la modele europene de guvernare consacrate, apreciem ca fiind oportună preluarea practicilor democratice de reprezentare garantată, pe cote părţi, a minorităţilor naţionale în administraţiile centrale, regionale şi locale ale Ucrainei. Acest fapt se impune mai ales din perspectiva descentralizării puterii şi a reformelor constituţionale şi administrativ-teritoriale ce urmează a fi implementate de statul ucrainean în viitorul apropiat.

    12. Rezoluția cu privire la necesitatea organizării primei ediţii a Congresului Românilor de Pretutindeni

    Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei, luând act de scrisoarea deschisă a Asociaţiei Naţional-Culturale „Basarabia” a Românilor din regiunea Odesa către autorităţile statului român, aderă cu fermitate la prevederile acesteia şi solicită Camerei Deputaţilor şi Senatului – Parlamentului României, prin birourile permanente reunite, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni convocarea Congresului Românilor de Pretutindeni, în baza art. 8 din Legea nr. 299/2007. Considerăm că viitoarea instituţie a Congresului Românilor de Pretutindeni va constitui temelia şi va crea posibilităţi reale de relansare şi îmbunătăţire a dialogului României cu românii din jurul actualelor hotare ale Ţării şi cu românii din diaspora, inclusiv cu românitatea din Sudul Basarabiei.

    În numele participanţilor la Forumul Comunităţii Româneşti din Sudul Basarabiei, în total 55 de persoane din localităţile:

    Cartal/Orlovka, raionul Reni;
    Barta/Plavni, raionul Reni;
    Babele/Al. Averescu/Oziornoe, raionul Ismail;
    Hagi-Curda/Kamâşovka, raionul Ismail;
    Erdek-Burnu/Utkonosovka, raionul Ismail;
    Nekrasovka Veche/Staraya Nekrasovka, raionul Ismail;
    Dumitreşti/Dmitrovka, raionul Chilia;
    Ciamaşir/Prioziornoe, raionul Chilia;
    Borisăuca/Borisovka, raionul Tatarbunar;
    Eschipolos/Glubokoe, raionul Tatarbunar;
    Satu Nou/Novosiolovka, raionul Sărata;
    Frumuşica Veche/Staroselie, raionul Sărata;
    Ismail;
    Tatarbunar;
    Sărata.

    Anatol POPESCU, Preşedinte al Asociaţiei Naţional-Culturale „BASARABIA” a Românilor din regiunea Odesa

    Nicolae MOȘU, Preşedinte al Asociaţiei Naţional-Culturale „VALUL LUI TRAIAN” a Românilor din raionul Tatarbunar

    Zinaida PINTEAC, Vicepreşedinte a Alianţei Creştin-Democrate a Românilor din Ucraina, Filiala Regională Odesa

    Petru ŞCHIOPU, Preşedinte al Alianţei Creştin-Democrate a Românilor din Ucraina, Filiala Regională Odesa

    Ismail, 15 iunie 2014

    http://cubreacov.wordpress.com/2014/06/15/rezolutiile-forumului-comunitatii-romanesti-din-sudul-basarabiei/

    Sa ne rugam pentru dinsii!

    […] În faţa situaţiei de mai sus, m-am hotărât să nu merg nici cu o tabără, nici cu cealaltă. Nici să mă resemnez, ci să încep organizarea tineretului pe răspunderea mea, după sufletul şi capul meu şi să continui lupta iar nu să capitulez.

    În mijlocul acestor frământări şi ceasuri de răscruce ne-am adus aminte de icoana care ne-a ocrotit în închisoarea Văcăreşti.

    Ne-am hotărât să strângem rândurile şi să continuăm lupta sub protecţia aceleiaşi Sfinte Icoane. În acest scop, ea a fost adusă la căminul nostru din Iaşi, din altarul bisericii Sfântul Spiridon, unde o lăsasem cu trei ani în urmă.

    La aceste gânduri, grupul „Văcăreşti“ s-a alăturat imediat. Peste câteva zile am convocat la Iaşi pentru vineri 24 iunie 1927, ora zece seara, în camera mea din str. Florilor nr. 20, pe Văcăreşteni şi pe puţinii studenţi care mai rămăseseră legaţi de noi.

    Într-o condică, cu câteva minute înainte, scrisesem următorul ordin de zi, numerotat cu nr. 1:

    „Astăzi, vineri 24 iunie 1927 (Sf. Ion Botezătorul), ora zece seara, se înfiinţează: LEGIUNEA ARHANGHELUL MIHAIL, sub conducerea mea. Să vină în aceste rânduri cel ce crede nelimitat. Să rămână în afară cel ce are îndoieli.
    Fixez ca şef al gărzii de la Icoană pe Radu Mironovici“.

    Corneliu Z. Codreanu

    Această primă şedinţă a durat un minut, adică cât am citit ordinul de mai sus, după care cei prezenţi s-au retras, rămânând ca să cugete dacă se simt destul de hotărâţi şi de tari sufleteşte pentru a păşi într-o asemenea organizaţie unde nu era nici un program, singurul program fiind viaţa mea de lupte de până atunci şi a camarazilor mei de închisoare.

    http://www.marturisitorii.ro/2014/06/23/intemeierea-legiunii-arhanghelul-mihail-24-iunie-1927-si-sfintii-inchisorilor-carliste-si-antonesciene/

    Legionarismul este în primul rând credinţă în Dumnezeu, în sensul cel mai pur, în sensul tradiţiei noastre creştine. Aşa e veşnic sufletul omenesc: are nevoie de înălţimi. (cf. Victor P. Gârcineanu: „Din lumea legionară”).

    Temniţa lui Corneliu Codreanu: preambul al temniţelor comuniste

    Pentru revoluţionarea făpturii noastre româneşti, pentru realizarea în fiecare din noi, a unor noi valori de viaţă sufletească, Căpitanul întrebuinţează ca mijloace tehnice de educaţie: cuibul, tabăra, temniţa, care toate trei sunt trepte de introducere pentru înglobarea noastră definitivă în cea de-a patra comunitate, care le depăşeşte pe toate: Legiunea…

    Temniţa este a treia comunitate de închegare a sufletului legionar: cea mai importantă. Spiritualitatea profund creştină care însufleţeşte viaţa legionară aici îşi are verificarea cea mai luminoasă: în acceptarea temniţei şi a suferinţei. Desigur, pentru idealul lor curat, adevăraţii legionari suferă în viaţa lor de toate zilele viaţă de aşteptare, de neisprăvite privaţiuni, de hulă, de ironie. Suferă în viaţa de tabără, care e viaţa de efort şi constrângere. Dar suferinţa în înţeles extrem de încercare, suferinţa în înţeles de pătimire, de abia de la închisoare înainte se arată… De la temniţă înainte începe adevărata verificare legionară: pătimirea şi jertfa…

    Mărturii emoţionante avem despre trăirea creştină a legionarilor din temniţele carliste (1933-1940), antonesciene (1941-1944) şi comuniste. În iadul închisorilor şi torturilor ei au ţinut aprinsă flacăra spiritualităţii creştine Mărturii despre săvârşirea Sfintei Liturghii, împărtăşirea cu Sfintele Taine, sărbătorirea Crăciunului sau a Învierii Domnului în temniţe sunt zguduitoare. Din primele două perioade dăm doar două titluri de cărţi: Preot Ilie Imbrescu, „Biserica şi Mişcarea Legionară” (cât pe ce să fie ucis de regimul Carol II!) şi Roth Jelescu, „Şi cerul plângea…”.

    Sunt mulţi care au ajuns pe treptele sfinţeniei încă înainte de regimul comunist şi au fost ucişi ca martiri, dar mărturiile nu sunt atât de abundente ca în timpul comunismului (a se vedea mai jos listele cu nume). Adevărate pilde vii şi îndrumători spirituali, mulţi ar putea fi trecuţi în rândul sfinţilor alături de trăitori ca Valeriu Gafencu, Traian Trifan sau Virgil Maxim. De altfel ultimul arată în cartea sa „Imn pentru crucea purtată” că exista o trăire adânc creştină în închisori încă de la începuturi. Căci educaţia legionară nu însemna altceva decât practicarea virtuţilor creştine la maximum în viaţa de zi cu zi: dragostea, credinţa, rugăciunea, asceza trupului şi a sufletului. Ceea ce deranja stăpânirile anticreştine ale secolului XX. Nu este de mirare că mulţi s-au hotărât să păşească pe calea strâmtă a desăvârşirii intrând în monahism.

    Între anii 1927-1940 au căzut ucişi peste 500 de legionari. Carol II a ordonat masacrul din 21/22 septembrie 1939, în care într-o singură zi au căzut 254 de legionari absolut nevinovaţi pe tot cuprinsul ţării, unii scoşi din spitale sau din lagărele unde erau închişi şi împuşcaţi fără judecată. Trupurile neînsufleţite au fost ţinute timp de trei zile la răspântiile drumurilor cu stigmatul de trădător de ţară. Aceasta sub pretextul împuşcării primului ministru Armand Călinescu de către echipa lui Miti Dumitrescu (9 persoane). Miti a respectat codul onoarei: după ce au anunţat la radio că a fost împuşcat de o echipă de legionari „dintr-o dureroasă necesitate”, s-au predat (faptele lui Armand au atins disperarea maximă a întregii ţări: a fost mâna şi mânia lui Dumnezeu ce a oprit răul fatal prin pedeapsa exemplară a asasinului mason, anticreştin, Călinescu). Cei 9 au fost schingiuiţi barbar şi în final executaţi, expuşi la locul faptei; timp de trei zile, oficialităţi, copii de scoală, funcţionari şi public au fost obligaţi să privească îngroziţi macabrul spectacol. Ei au săvârşit fapta cu conştiinţa creştină, au postit, s-au mărturisit, s-au împărtăşit cu conştiinţa că săvârşesc un mare păcat. În scrisoarea lui Miti Dumitrescu adresată familiei, el scrie: „Sper că Bunul Dumnezeu ne va ierta pentru fapta noastră, deoarece am săvârşit-o nu din ură personală, ci din nemărginită dragoste de Neam…Nu ştiu cum va judeca istoria fapta noastră, dar să nu uitaţi că am plătit-o cu preţul vieţii noastre”.

    Totuşi, asasinii fiind pedepsiţi, era de aşteptat liniştirea lucrurilor, dar Carol aştepta doar pretexte pentru crime: n-au ajuns cei 9 ucişi fără judecată în chinuri inimaginabile (rupte bucăţi de carne din ei) dar au plătit şi alţi peste 250, elita sfinţitoare am putea spune a acelor vremuri.

    Temniţele au rămas pline până la venirea comunismului. Se poate vedea că majoritatea Sfinţilor închisorilor comuniste provin din „bandiţii legionari” închişi de Carol şi Antonescu. Reeducarea de la Piteşti din anii 1949-1951 seamănă izbitor de mult cu reeducarea de la Aiud din anii 1941-1944 deşi mai puţin sângeroasă. În timp ce deţinuţii comunişti de aici erau trataţi foarte bine, cu ajutoare ale Internaţionalei Comuniste, deţinuţii legionari erau obligaţi să asculte prelegerile despre reeducarea „duşmanilor” mareşalului Antonescu. În mare parte şi aici au refuzat dezicerea de Legiune la fel ca la Piteşti. Şi asta datorită unor formatori de opinie şi trăitori autentic creştini ca Traian Trifan, Traian Marian, Marin Naidim sau Valeriu Gafencu.

    http://www.marturisitorii.ro/2014/06/23/temnita-lui-corneliu-codreanu-preambul-al-temnitelor-comuniste-credinta-fara-fapte-moarta-este/

    “Eu nu l-am cunoscut pe Codreanu. Insa dupa informatiile pe care le-am cules de pretutindeni era un om de caracter, cinstit si capabil. Uciderea lui monstruoasa de barbarii de oameni platiti ai lui Carol al II-lea, strangularea si impuscarea in ceafa, fiind legat de maini si de picioare cu lanturi, facand din el un martir, trebuie sa impresioneze orice om cu constiinta civica si sa-i dea de gandit asupra unei singure atitudini de viata: respectul mortii, spre a nu-i mai intina memoria cu acuzatii superflue cand nu mai era in viata. Daca ar fi trait, n-ar fi existat omorarea lui Iorga, a lui Madgearu si nici crimele de la JiIava.” – Monahul Nicolae Steinhardt

    A fost Mişcarea Legionară antisemită?

    O mare minciună. Dăm câteva exemple de evrei legionari sau simpatizanţi:

    Ana-Maria Marin, soţia lui Vasile Marin, mort în Spania;

    Cătălin Ropală (1911-2002), instructor legionar, autorul cărţii „Batalionul de la Sărata”. Frate cu Ana-Maria Marin. Cunoscut şi ca sportiv de performanţă, şi-a făcut din îndatoririle faţă de neam şi ţară o religie pe care a slujit-o fără rezerve. Este chinuit în temniţele comuniste pentru lupta sa alături de Mişcarea Legionară. Refractar oricărui compromis, dar şi oricărei scăderi a ştachetei ideologic-morale, pentru el Legiunea reprezintă ultima şi suprema tentativă de reconstrucţie a unei lumi româneşti. Spirit lucid, impulsionat de o curiozitate intelectuală neistovită, a avut darul să împărtăşească şi altora din afară idealurile nobile prin ataşamentul necondiţionat. (cf. rev. Permanenţe, mai 2002).

    Vasile Noveanu, medic, şef al judeţului Arad, ministru al Statului Naţional Legionar; alţi trei fraţi ai săi: Nicodim, Mihai şi Arthur;

    Compozitorul Paul Constantinescu, care, sub influenţa educaţiei legionare, scrie Oratoriile în stil bizantin de Crăciun şi de Paşti.

    Felix Aderca, simpatizant. Despre el scrie Mihail Sebastian în Jurnal: „Aderca, pe care l-am întâlnit aseară la cercul sefard, unde am vorbit amândoi despre Baltazar, îmi spunea că deploră moartea lui Codreanu, care a fost un mare om, o apariţie genială, o forţă etică fără seamăn şi a cărui moarte de sfânt este o pierdere ireparabilă”. (Flor Strejnicu, „Creştinismul Mişcării Legionare”, 2001,p.67, 195).

    Nicolae Steinhardt, simpatizant (1912-1989). S-a convertit la Ortodoxie în închisoare datorită legionarilor. Povestea lui este o „dublă îndrăgostire: de Neamul Românesc şi de Biserica Ortodoxă”. Propus pentru canonizare de episcopul Iustinian Chira al Maramureşului. Securitatea analiza în 1984 lucrarea sa Jurnalul fericirii astfel:„Lucrarea reprezintă rememorarea efectivă a detenţiunii de aproape 5 ani pe care autorul a suferit-o între 1960-1964… De la început trebuie spus că autorul nu face nici un secret, ci dimpotrivă declară limpede lipsa oricărei aderenţe şi simpatii faţă de comunism.. În mod cu totul surprinzător, mai ales ţinând seama de originea etnică a autorului [evreu], cei mai umani şi cumsecade oameni întâlniţi în închisori sunt legionarii, colegii de celulă care l-au ajutat în grele ocazii…”

    http://www.marturisitorii.ro/2014/06/24/a-fost-miscarea-legionara-antisemita/

    Şi în timpul acesta tot poporul acesta de pe Carpaţi şi alte popoare vor intra în mare suferinţă, dar după o vreme, Maica Domnului şi Sfântul Ioan va aduna sângele lor în potire şi se va prezenta cu el în faţa tronului Fiului Său

    Agatanghel: proorocie despre România şi Mişcarea Legionară

    Agatanghel trăia la 1273 în insula Rhodos. Pentru viaţa lui îmbunătăţită, Dumnezeu i-a făcut nişte descoperiri. Prezintă viziunea avută începând cu Renaşterea, despre care spune că atunci oamenii se vor întoarce la antropocentrism. Trupul omului a devenit beatificat, zeificat: în toată Renaşterea vedem această frumuseţe a trupului uman expusă la stadiile de păgânism, la idealizarea trupului, cu sfinţi, Maica Domnului, Dumnezeu chiar prezentaţi în frumuseţe trupească, spre deosebire de Bizanţ care transfigurează trupul. Trece cu proorocirea şi ajunge la revoluţia de la 1789, “marea revoluţie” franceză, pe care o prezintă ca momentul în care oamenii înlocuiesc Raţiunea Divină cu raţiunea omenească. Aşa s-a şi întâmplat, zeiţa raţiunii a fost pusă ca simbol al acestei revoluţii. Şi arată că vor fi nişte stări de degradare extraordinară a vieţii spirituale, cum s-a şi întâmplat. Ajunge la revoluţia de la 1848, ajunge la 1920, la constituirea statelor naţionale. Iar despre Ţara Românească spune:

    „În vremea aceea (1920), va apare în ţara aşezată pe Carpaţi până la Dunăre, ţara de la gurile Dunării, sau ţara Lupului, va apare Fiul Omului încins cu sabia de arhanghel. Acesta va face o organizaţie numita Legheon, iar membrii acestei organizaţii vor fi persecutaţi, vor fi închişi, omorâţi la răspântii de drumuri, mulţi vor fugi peste hotare persecutaţi fiind de capul statului şi de poporul vrăjmaş lui Dumnezeu. Şi în timpul acesta tot poporul acesta de pe Carpaţi şi alte popoare vor intra în mare suferinţă, dar după o vreme, Maica Domnului şi Sfântul Ioan va aduna sângele lor în potire şi se va prezenta cu el în faţa tronului Fiului Său. Şi nu pentru vrednicia lor, ci pentru rugăciunile Maicii Sfinte, cei ce vor mai fi rămas vii vor fi scoşi afară din temniţe”.

    http://www.marturisitorii.ro/2014/06/24/proorocia-lui-agatanghel-de-la-1273-despre-miscarea-legionara-si-comentariul-lui-virgil-maxim/

    Apreciază

  6. Orthodox said, on iunie 25, 2014 at 1:37 pm

    Apreciază

  7. Iones said, on iunie 25, 2014 at 1:50 pm

    Capitalismul cel „minunat” : exploatarea muncitorilor pe salarii de nimic

    „Obligat să muncesc până la epuizare“: strigăt de ajutor descoperit pe eticheta unei rochii vândute într-un magazin britanic:
    http://adevarul.ro/life-style/moda/obligat-muncesc-epuizare-strigat-ajutor-descoperit-eticheta-rochii-vandute-intr-un-magazin-britanic-1_53aa72800d133766a8e13caa/index.html#

    ACUZAȚIE // Moldovenii muncesc aproape gratis pentru Hugo Boss, Adidas, Zara și H & M
    http://ziarulnational.md/hugo-boss-adidas-zara-si-h-m-dar-primesc-salarii-mizere/

    În R. Moldova, muncitorii care produc haine pentru firme ca Primark şi Tesco afirmă că luptă zi de zi pentru supravieţuire, mănâncă ceea ce cultivă, împrumută bani şi doar visează la concedii, iar săptămâna de muncă de şase zile este un lucru obişnuit pentru dânșii. Doar una din trei fabrici investigate plăteşte ore suplimentare pentru muncă sâmbăta. „Avem noroc că ne cultivăm singuri legumele în sat, de bine, de rău, vara ai ce să mămânci. Însă iarna viaţa este foarte grea”, a declarat un muncitor moldovean.

    Branduri din domeniul modei sunt acuzate de incalcarea legislatiei muncii in Europa de Est
    http://www.business24.ro/companii/angajati/branduri-din-domeniul-modei-sunt-acuzate-de-incalcarea-legislatiei-muncii-in-europa-de-est-1546197

    Apreciază

  8. valentin said, on iunie 25, 2014 at 2:00 pm

    mama și-a salvat copilul de 3 luni de la moarte. Slavă Domnului.
    altele-i omoară iar aceasta și-a pus viața pentru copilul său.

    Apreciază

  9. patriotul 87 said, on iunie 25, 2014 at 2:21 pm

    pentru cei care stiu spaniola, sa ne traduca ce zice acest preot despre Papa Francis.. cred ca e preot ortodox

    Apreciază

  10. patriotul 87 said, on iunie 25, 2014 at 2:22 pm

    si varianta in rusa .. http://www.youtube.com/watch?v=Mo6hU-EHCqU

    Apreciază

  11. geo said, on iunie 25, 2014 at 3:18 pm

    Unul dintre autorii distugerii unei tari – Irak – , alaturi de Bush este Tony Blair…acum mare consultant in ale democratiei…

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17545203-tony-blair-are-contracte-guvernanta-romania-declaratie-financial-times-unui-apropiat-lui-blair.htm

    Apreciază

  12. geo said, on iunie 25, 2014 at 3:35 pm

    ISIS in Iraq stinks of CIA/NATO ‘dirty war’ op – Actiunile ISIS in Irak seama cu operatiunile CIA:

    http://rt.com/op-edge/168064-isis-terrorism-usa-cia-war/

    Vin vremuri grele pentru minoritati, inclusiv pentru romani:

    Si Romania vrea sa ajute Ucraina…sa devina „democrata”…sa ii furnizeze gaze ieftine cumparate scump pe care sale exporte, dupa modelul Gazprom…

    Cine zicea de o incetare a focului?

    Apreciază

  13. geo said, on iunie 25, 2014 at 3:52 pm

    armistitiul a luat sfirsit…inapoi la lupte…apropo, intre timp numarul refugiatilor, numai in regiunea Rostov a ajuns la 500.000 si continua sa creasca…

    Din pacate nu numai acolo au loc migratii:

    Iar la nivel mondial numarul total al refugiatilor a trecut de 50 milioane:

    http://usoe.co/worlds-biggest-for-more-than-500000-refugees-since-the-highest-since-world-war-ii.html

    Apreciază

  14. MAMA … | Apocalipsa said, on iunie 25, 2014 at 4:06 pm

    […] Din nou, el a îngenunchiat, încercând sa ajunga la trupul ei. Dintr-o dată a strigat cu entuziasm: “Un copil! Aici este un copil!” Întreaga echipă a lucrat împreună pentru a scoate copilașul din ruine. Era un băiețel de 3 luni, înfășurat într-o pătură, care a fost protejat de corpul mamei sale. Evident, femeia a făcut un sacrificiu enorm pentru a-și salva fiul. În momentul în care a început Citeste mai departe […]

    Apreciază

  15. geo said, on iunie 25, 2014 at 4:46 pm

    Geostrategul Aleksandr Dughin, ideologul neoficial al presedintelui rus Vladimir Putin, a fost in ultimele zile intr-o vizita in Romania, unde s-a intalnit cu fete bisericesti din Biserica Ortodoxa Romana, in cadrul proiectului larg eurastiatic al profesorului de la Moscova, a declarat pentru HotNews.ro scriitorul Mircea Popa, secretar general al Fundatiei Romania – Rusia.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17551304-aleksandr-dughin-fost-romania-ideologul-lui-putin-intalnit-clerici-ortodocsi-sustine-mircea-popa-seful-fundatiei-romania-rusia.htm

    Apreciază

  16. geo said, on iunie 25, 2014 at 6:16 pm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.