SACCSIV – blog ortodox

22 iunie 1941. Si am trecut Prutul. AM FACUT BINE CA AM TRECUT SI NISTRUL?

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 22, 2014
Tagged with: ,

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Adita said, on iunie 22, 2014 at 3:41 pm

    N-are prea multă legătură cu subiectul, dar am găsit recent o caracterizare a Mișcării Legionare, pe Wikipedia, în chiar prima pagină care ți se prezintă:
    „Legiunea Arhanghelului Mihail, numită și Mișcarea Legionară, a fost înființată în România interbelică, la 24 iunie 1927 de Corneliu Zelea Codreanu – în urma rupturii dintre acesta și mentorul și principalul său susținător, A.C. Cuza – ca o organizație paramilitară teroristă de orientare naționalistă-fascistă, creată după modelul organizațiilor naziste SA și SS[1], cu un caracter mistic-religios, violent anticomunist, antisemit și antimasonic[2][3].
    Alături de Codreanu, supranumit „Căpitanul”, fondatori ai Mișcării Legionare au mai fost Ion Moța, Radu Mironovici, Corneliu Georgescu și Ilie Gârneață, dar dominarea „Căpitanului” era absolută, inalienabilă, indisputabilă, iar criticarea sa era pasibilă cu moartea (vezi mai jos asasinarea lui Mihai Stelescu).
    După asasinarea lui Codreanu în noiembrie 1938, conducerea Legiunii a fost preluată de Horia Sima. Dezordinile cauzate de legionari în vara lui 1940 au dus în cele din urmă la abdicarea regelui Carol al II-lea. La 4 septembrie 1940 Legiunea s-a aliat cu Ion Antonescu, după zece zile fiind proclamat „Statul Național-Legionar”, în al cărui guvern legionarii constituiau principala forță politică.
    Horia Sima a amplificat campania de asasinate politice, economice, rasiale și de interese personale, campanie care a culminat cu Rebeliunea legionară din ianuarie 1941, o lovitură de stat eșuată împotriva lui Antonescu și a armatei române. Înlăturată de la guvernare (Horia Sima și alți fruntași legionari s-au refugiat în Germania). Deși practic a fost dizolvată, Legiunea s-a scindat în două grupuri antagoniste, „simiștii” lui Horia Sima și „codreniștii” conduși de Ion Zelea Codreanu (tatăl lui Corneliu)”
    Întreb doar: cum e posibil să se scrie atât de pătimaș și cu atât de multe insinuări, ca să nu spun minciuni?! Citiți și vă cruciți: „organizație paramilitară teroristă de orientare naționalistă-fascistă, creată după modelul organizațiilor naziste SA și SS”!!!!!!!!!!!!!!!! Știe cineva a cui este, de fapt, Wikipedia asta?! E, cumva, lansată tot de vreun …berg sau …vich?! Doamne-ajută!

    Apreciază

    • cristi o. said, on iunie 22, 2014 at 6:05 pm

      Wikipedia a fost lansata de Jimmy Wales si Larry Sanger. ” Sanger a plecat de la Wikipedia în 2002, și de atunci a fost critic al proiectului. El a spus că Wikipedia în ciuda meritelor acesteia, nu are credibilitate din cauza lipsei de respect pentru expertiză.” (citat din Wikipedia…)

      Apreciază

    • geo said, on iunie 22, 2014 at 6:34 pm

      http://www.scritub.com/istorie/Pozitia-politica-a-Miscarii-Le16410201018.php

      http://www.fgmanu.ro/Istorie/articol234.html

      http://www.miscarea-legionara.net/doc_scurtistoric.html

      http://foaienationala.ro/trei-istorici-straini-despre-garda-de-fier-miscarea-legionara.html

      http://www.frontpress.ro/2011/11/un-evreu-ungur-despre-intalnirea-cu-intemeietorul-miscarii-legionare.html

      Apreciază

      • valentin said, on iunie 22, 2014 at 9:20 pm

        Părintele Cleopa a vorbit despre Legiunea Arhanghelului Mihail ?
        Cum era legătura dintre Părintele Cleopa și Părintele Iustin sau Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa?

        Apreciază

    • Iani said, on iunie 22, 2014 at 9:07 pm

      Oricine poate scrie orice acolo, probabil cu conditia sa fie corect politic (ia incercati sa scrietri ceva laudativ de miscarea legionara, pun pariu ca vi se va sterge). Este o tampenie., O enciclopedie, fie ea tiparita sau online, trebuie nscrisa de specialisti din fiecare domeniu. O enciclopedie in care oprice neavenit poate scrie, in mod anonim, nu are nicio valoare dupa parerea mea.

      Apreciază

    • valentin said, on iunie 22, 2014 at 9:18 pm

      eu știu de la rude și din partea bunicii chiar, care era credinciosă această variantă de pe wikipedia – nu te lua cu legionarii, nu citi despre ei, nu căuta să ajungi ca ei. sunt o sectă de criminali. când erau atentate sau alte lucruri rele , oameni de rând ce nu știau erau puși să spună mai departe – aștia sunt legionari, dar poate că erau chiar din rândul naziștilor.
      și de aceea s-a dus vestea că legionarii erau criminali și teroriști. este și o perioadă f. grea. cine poate spune obiectiv, legionarii sunt ăștia, iar restul nu aderau la adevărata doctrină a legiunii Arhanghelului Mihail. Crima nu poate fi căutată pe lista îndemnurilor date de Arhanghel pentru că nu se găsește acolo. orice crimă este împotriva învățăturii Mântuitorului. Dacă s-au făcut unele crime nu-i incriminează decât pe făptași. La fel și cei care le-au dat ordinele. Însă dacă doctrina în sine cuprindea și acele crime atunci era cu adevărat legiune a înșelării.
      Pe de altă parte, cine nu știe despre sfințenia legionarilor care au trecut prin tortura comunistă și au rezistat în grele încercări, tocmai pentru că nu s-au lepădat de crezul lor?!
      Crezul lor era unul sfânt, în Hristos credeau ei.
      De asta vedem și mai limpede că nu a fost o legiune înșelătoare
      Tentativa de discreditare a unor patrioți, crimele făcute în numele credinței s-au arătat a fi dintre cele mai odioase , ale unor minți diabolice și fără lucrare de folos pentru mântuire. Din interiorul legiunii ca organizație cred că s-a făcut această discreditare. Au avut venin în ei și s-au răzbunat. Cei care n-au avut ură au sfințit pe mulți în jurul lor prin chinurile îndurate.

      Apreciază

      • Mia said, on iunie 24, 2014 at 1:52 pm

        Si eu stiu de tot de la rude si bunici cum se comportau rusnacii candau venit aici cum violau si jefuiau in voie mai ceva ca hoardele salbatice ale mongolilor si tatarilor de ce crezi ca exista vorba „a intrat rusul in cocina si a iesit porcul” la cat de imputiti erau. Prin comparatie ia vezi cum s-au comportat trupele germane, un veritabil exemplu in materie de civilizatie. Ia intreaba cator romani li s-au rechizitionat casele ca sa fie gazduite aceste bestii bolsevice si dintre aceste case ate au fost returnate proprietarilor duupa plecarea ciumei rosii? Pe de alta parte nici cu amerlocii nu mi-e rusine lace bombardament ne-au tras si la ce tupeu si aroganta afisau cand mai era capturat cate un pilot al mortii dar chiar si asa nu se compara cu ce am avut de suferit din partea rusilor. In Basarabia bestiile calmuce sfartecau cu baioneta femei insarcinate si apoi le ingropau de vii inca agonizand. Marturiile video ale supravietuitorior copii la vremea aceea sunt cumplite. Asta nu trebuie sa uitam niciodata AVIZ tampitilor care vseaza aliante cu ciumele sataniste bolsevice (alea care in Spania trageau cu mitraliera in Sf Cruce) si care-l regreta pe ilici si minerii lui! Nu trebuia sa ne ducem la Stalingrad , trebuia sa marsaluim drept in inima bastionului spurcaciunii atee sa daramam zidul bestiei rosii construit cu oasele sfintilor Dumnezeului Celui Prea Inalt. Rusii au fost candva dreptcredinciosi asemeni noua, dar s-au indepartat de credinta crestin ortodoxa si si–au ucis preotii si sfintii in chinuri. Acum kirill e doar o iuda bolsevica nicidecum un patriarh ortodox, iar 80% din populatia Rusie se declara atee dupa cum au invatat de la iudeobolsevici. parada asta prin fostele biserici ortodoxe e doar o forma fara fond, o incercare de epatare si de restaurare a gloriei tariste dar fara substrat. Ateii nu inteleg profunzimea credintei ei doar maimutaresc pe principiul ca daca tarl era plin de putere si de fala si facea asta apai s noi tot asa tre sa facem sa sperie occidentul de fala noastra. Iar ptr cei neinformati aflati ca teritoriul actual al ucrainei a fost locuit de triburi dace, deci…. Trageti si voi concluziile singuri.

        Apreciază

    • Sită Deasă said, on iunie 22, 2014 at 11:56 pm

      Miscarea Legionara nu are nici un fel de legatura cu fascismul. Daca ar fi avut vreo legatura, Miscarea Legionara ar fi fost condamnata in cadrul Proceselor de la Nürnberg. De la infiintare, a avut un puternic caracter anticomunist. Cei care critica cu vehementa Miscarea Legionara o fac dintr-o perspectiva cat se poate de eronata, pornesc de la ipoteze false si ajung la concluzii false: 1) nu se situeaza obiectiv in cadrul evenimentelor istorice din acea perioada; 2) nu utilizeaza izvoare istorice autentice; 3) discursul lor nu este unul de natura stintifica ci unul de natura propagandistica… si lista ar putea continua. Cei care critica sunt, in mod special, speriati de sfintenia pe care istoria recenta o descopera despre Sfintii acestei miscari nationale. Cu Hristos nu se pot pune, ca nu au cu ce, asa ca… fac si ei ce pot: murdaresc cu minciuni pe slujitorii Lui.

      Apreciază

  2. John of România said, on iunie 22, 2014 at 6:05 pm

    Era de asteptat, multiculturalismul promovat in Japonia.
    3 albi, 1 negru si o asiatica merg intr-un restaurant japonez.
    Dintre toti, numai asiatica nu vorbeste japoneza, toti ceilalti da.
    Si incep sa-i tina chelnaritei japoneze o lectie despre cat de invechita este mentalitatea ei.
    Si bineinteles nu lipseste eternul argument „ SUNTEM IN SECOLUL 21

    Sa mai spuna cineva ca Planul Kalergi nu e real
    https://saccsiv.wordpress.com/2013/11/21/kalergi-a-fondat-paneuropa-cu-banii-evreilor-rothschild-si-warburg-cum-zice-el-ca-va-arata-rasa-europeana-si-cine-o-va-conduce/

    Apreciază

  3. Ida said, on iunie 22, 2014 at 6:36 pm

    Ani de zile a facut tatal meu in secret anchete despre actul de la 23 august si vorbea despre astea inainte de 1989 cand majoritatea romanilor sarbatoreau actul ,,eliberarii ” si spunea :
    -E atata tradare ca e mai bine sa nu se vorbeasca niciodata despre ce a fost .
    Culmea stupiditatii e ca una dintre aceaste anchete era in timp ce el era anchetat si la un pas de executie si bineanteles ca astazi nu se mai poate proba nimic.

    Apreciază

  4. geo said, on iunie 22, 2014 at 6:40 pm

    Raspunsul Maresalului:

    Scrisoare de răspuns adresată lui Constantin I.C. Brătianu (29 octombrie 1942)

    Am lăsat fără răspuns scrisorile dumneavoastră anterioare. Am făcut-o din înţelepciune, fiindcă urmăream unirea, şi nu vrajba. Puteam să vă răspund, aducând justiţiei pe toţi vinovaţii de catastrofa morală şi politică a ţării, printre care sunteţi, în primul rând, şi dumneavoastră. Naţia o doreşte şi o aşteaptă de la mine. Nu am făcut-o totuşi, fiindcă nu am voit să aţâţ şi mai mult spiritele şi, mai ales, nu am voit să dau un spectacol care ar fi fost speculat de inamicii noştri. Am lăsat ziua acestor răfuieli mai târziu.

    Abuzaţi, însă, de răbdarea, de tăcerea şi de înţelepciunea mea şi, rând pe rând, la scurte intervale de timp, îmi trimiteţi, când dumneavoastră, când D-l Maniu, avertismente, sfaturi şi acuzaţiuni. În virtutea cărui drept? Ce reprezentaţi în această ţară, dumneavoastră, toţi foştii oameni politici, în afară de interesele dumneavoastră egoiste şi un trecut politic total compromis şi dureros?! Uitaţi, Domnule Brătianu, că eu sunt omul muncii mele şi martirul greşelilor acelora care au primit în 1918 România Mare şi au dus-o, după 22 de ani de conducere, în prăpastia de unde am luat-o eu în 1940, pe când dumneavoastră sunteţi din profitorii şi dărâmătorii unei moşteniri mari. În mai puţin de un sfert de secol, fiecare în parte şi toţi la un loc, aţi prăbuşit lupta, sacrificiile şi suferinţele duse şi îndurate, 20 de secole, de poporul nostru, pentru a face unitatea sa politică. Orice apărare încercaţi şi orice diversiune faceţi dumneavoastră, conducătorii politici de ieri, purtaţi pe umeri această răspundere.

    Dumneavoastră, liberalii, mai mult ca alţii, fiindcă şi din opoziţie şi de la guvern, prin acţiunea dumneavoastră de dirijare şi de îndrumare a vieţii noastre politice, economice, morale şi spirituale, exercitată direct şi indirect, de pe băncile ministeriale, din birourile băncilor şi din culisele politice, aţi dus ţara la catastrofa din 1940. Staţi faţă în faţă cu conştiinţa dumneavoastră, depănaţi cu corectitudine, pas cu pas, atât actele dumneavoastră, cât şi pe ale acelora cu care, rând pe rând, v-aţi întovărăşit şi v-aţi acuzat,în faţa naţiei dezolate, scandalizate şi înmărmurite; răsfoiţi toată colecţia ziarelor din ultimii 40 de ani, începând cu Universul şi terminând cu Viitorul şi cu ziarele jidoveşti pe care se sprijinea naţionalistul Domn Maniu şi vă reamintiţi: Cine sunteţi dumneavoastră şi dumnealui; câte păcate aţi făcut; cum v-aţi calificat singuri şi cum v-a calificat naţia; câte răspunsuri aveţi.

    Pentru a vă uşura munca, vă reamintesc, Domnule Brătianu, că, împreună cu D-l Maniu, v-aţi acuzat public şi zilnic, în presă, în întruniri, în parlament, de: “incapacitate”; “tâlhărie”; “falsificări” şi “furturi de urne”, în Bucureşti, pentru obţinerea puterii; “demisii în alb”; “bătăi şi omoruri”; “călcarea legilor şi Constituţiei”; luări de comisioane” la toate furniturile statului; “traficările de influenţă” practicate de partizanii, deputaţii, miniştrii şi preşedinţii corpurilor dumneavoastră legiutoare; “scandalurile cu contingentările” cu “grâul britanic”; modul cum aţi făcut reforma agrară şi cum “aţi profitat de ea”; risipa avutului public; ”concesionările oneroase ale bunurilor statului”; “demagogie”; incorectitudine civică, provocată de faptul că atunci când eraţi în opoziţie dirijaţi ocult statul, în profitul intereselor dumneavoastră şi ale jidanilor din ale căror consilii de administraţie – mari şi mici – făceaţi parte, iar de pe fotoliile ministeriale încurajaţi şi favorizaţi, acopereaţi şi muşamalizaţi afacerile lor şi ale d-stră, în detrimentul statului.

    Adăugaţi, la acest bogat şi concludent stat de serviciu al partizanilor şi al adversarilor dumneavoastră de ieri, cu care – ca totdeauna când vă găsiţi în opoziţie – sunteţi azi prieteni: cazurile, pe care naţia le ţine numai în dormitoare, ale domnilor Tătărescu, Bârsan, Boilă, Aristide Blank şi afacerea Skoda; ruinarea poporului, prin dobânzile oneroase care au prăbuşit economiile, avutul şi munca tuturor, de la ţăran la marele proprietar, de la micul până la marele negustor român; ravagiile făcute de conversiune şi de concesionarea bunurilor statului, pe care am început să le răscumpăr eu; împrumuturile externe, oneroase şi umilitoare; introducerea controlului străin la Banca Naţională şi Căile Ferate, comisioanele scandaloase etc. etc. şi veţi avea, Domnule Brătianu, imaginea unui trecut tragic, pe care l-am plătit atât de scump şi pe care naţia întreagă o are permanent în faţa ochilor săi.

    Totuşi, Domnule Brătianu, cu toţii credeţi că toate acestea au fost uitate şi, cu perfidia politicianistă de altă dată – de totdeauna – atât de bine cunoscută, vă aşezaţi cu cinism pe acest trecut şi – de la cel dintâi dintre dumneavoastră, până la cel din urmă – încercaţi să acuzaţi şi să sabotaţi, pe sub mână, opera de îndreptare şi consolidare la care s-a antrenat toată naţia şi să tăiaţi elanul unui om care nu a avut, nu are şi nu va avea nici moşii, nici vii, nici pivniţi de desfacere, nici bani depuşi, nici industrii, nici consilii de administraţie, nici safeuri, în ţară şi străinătate, nici cupoane de tăiat, nici timp de pierdut la club şi care nu şi-a pricopsit nici cumnaţii, nici nepoţii, nici prietenii, nici partizanii, nici adversarii. Chiar dacă am greşit, greşesc sau voi greşi, nu pot fi acuzat, domnule Brătianu, de nici unul dintre dumneavoastră. Fiţi încredinţaţi, sunteţi înfieraţi şi puşi chiar de generaţia actuală pe banca acuzaţilor. Dacă va fi să fiu şi eu pe această bancă, pentru că fac tot ceea ce un om putea să facă, nu numai pentru a salva un neam de la dezunire şi de la prăbuşire, dar şi pentru a-l întregi şi a-i asigura o viaţă nouă, în onoare şi în muncă, atunci în nici un caz nu veţi fi dumneavoastră acuzatorii şi în nici un caz nu voi fi pus alături de dumneavoastră şi acuzat de aceleaşi greşeli ca dumneavoastră.

    Fac această afirmare nu pentru că mă simt vinovat cu ceva faţă de ţară, dar pentru că ştiu ce au suferit, din antichitate şi până azi, de la Socrate şi Demostene, până la Clemenceanu, atâţia nenumăraţi – mici şi mari – oameni care şi-au servit poporul cu credinţă, cu devotament şi cu folos şi, mai ales, pentru că nu au uitat că în Iaşi, în tragica primăvară din 1918, şi chiar la Bucureşti, după Unire, s-a cerut trimiterea în judecată şi condamnarea fratelui dumneavoastră, atât pentru că făcuse războiul, cât şi pentru dezmăţul creat de nepriceperea dumneavoastră a tuturor, chiar de către aceia care ceruseră intrarea în luptă; care îl acuzaseră în 1914-1915 de lunga şi dezmăţata perioadă de neutralitate; care au aplaudat cu frenezie intrarea în război şi care, ca o culme a cinismului lor, erau ei înşişi vinovaţi de modul cum fusese administrată şi ruinată ţara. Eu şi mulţi alţii încă nu am uitat ridicolul acestei îndrăzneli pe care istoria l-a înregistrat. Oricum ar fi însă eu nu voi putea fi acuzat de dumneavoastră şi nici pus pe aceiaşi bancă cu dumneavoastră, pentru că nu sunt nici profitorul meritelor predecesorilor mei şi nici şeful unei bande de corbi odioşi, care au ajuns la conducere prin “minciună”, “promisiuni”, “furt de urne”, ci sunt omul adus de un trecut onest şi de voinţa unanimă a unei naţii care, pentru a se salva, a făcut apel la mine, iar nu la dumneavoastră sau la dl. Maniu, şi nici la domnii care stau în jurul dumneavoastră şi cu care aţi făcut şi faceţi sistem.

    Niciodată, pentru a fi salvată, naţiunea, armata şi corpurile constituite nu au indicat numele dumneavoastră sau al D-lui Maniu, în ultimii ani ai tragicei guvernări, care s-a sfârşit la 6 septembrie 1940. Dumneavoastră v-aţi strecurat şi v-aţi alăturat acestei mulţimi, cu discreţia impusă de instinctul răspunderii pe care o aveţi şi a dorinţei legitime de a vă salva şi nu aţi făcut nici un gest pentru a vă valorifica drepturile la conducere, când această mulţime spulberă un regim care era de fapt al dumneavoastră şi când aclama un om nou, care eram eu. Când am intrat în război, cu prudenţă caracteristică a politicienilor valoroşi nu v-aţi manifestat nici pentru, nici contra. După ce am reluat Basarabia şi Bucovina, v-aţi grăbit să-mi cereţi, şi dumneavoastră, şi Domnul Maniu, să mă opresc la Nistru. V-am arătat consideraţiunile militare, politice, economice şi morale pentru care nu puteam să o fac şi v-am invitat, pentru a treia oară, să luaţi conducerea, răspunderea şi riscurile unei asemenea acţiuni. Bineînţeles, aţi refuzat. După omorurile de la Jilava şi imediat după rebeliune, mi-aţi trimis memorii prin care îmi arătaţi situaţia şi-mi dădeaţi noi sfaturi. V-am oferit să luaţi conducerea şi să faceţi cum credeţi că este mai bine. Şi unul, şi altul v-aţi scuturat. Luându-vă după câţiva ofiţeri, fără prestigiu militar, care au deraiat după linia principiilor sănătoase strategice, morale şi politice, pe care poate că nici nu le-au avut vreodată, mi-aţi cerut să retrag armata din Rusia şi m-aţi îndemnat să mă “aranjez” cu Anglia şi cu America.

    Ar fi o greşeală şi o felonie, iar greşelile şi feloniile se plătesc scump. Suntem la peste 1 500 km de ţară, drumurile sunt cum sunt, iarna bate la uşă, depozitele sunt ale germanilor, căile ferate sunt în mâna lor, aviaţia are forţa de distrugere pe care ar trebui s-o cunoaşteţi. Retragerea forţelor din situaţia lor actuală ar însemna părăsirea frontului. Exact ceea ce au făcut ruşii în Moldova în 1917-1918. Vă întrebaţi ce s-ar întâmpla dacă germanii ar face cu noi astăzi în caz de părăsirea frontului, ceea ce am făcut noi, atunci, cu ruşii? Vă daţi seama ce s-ar alege de armata noastră, de disciplina noastră, de soldaţii şi caii noştri, de tunurile noastre, dacă am încerca, în condiţiile arătate mai sus, să părăsim frontul fără asentimentul Comandantului german? Situaţia aceasta, a oamenilor care la cea dintâi greutate se descurajează, ar denota uşurinţă totală nepricepere militară şi prostie. Soluţia ar fi criminală, Domnule Brătianu, fiindcă nu s-ar prăbuşi numai armata, s-ar prăbuşi însăşi ţara, deoarece germanii ar ocupa-o imediat şi am ajunge în situaţia Serbiei şi Greciei. Poftiţi, Domnule Brătianu, vă ofer din nou conducerea statului şi a guvernului. Retrageţi dumneavoastră armata şi “aranjaţi-vă” cu Anglia. Numai că trebuie să întreb şi armata şi poporul. Sunt gata să le pun această întrebare, deschis şi categoric, dacă şi dumneavoastră sunteţi gata să vă luaţi răspunderea.

    A mă fi “oprit la Nistru” şi a “retrage astăzi forţele din Rusia” înseamnă, pentru un om care mai poate încă judeca, a anihila dintr-odată totul, sacrificiile făcute de la trecerea Prutului, acţiune în contra căreia nu v-aţi pronunţat public; însemnează a ne dezonora pentru vecie ca popor; însemnează a crea ţării, în cazul victoriei germane, condiţii dezastruoase, fără a ne asigura, în cazul victoriei ruse, nici provinciile pentru care luptăm, nici graniţele care vor voi să ni le lase ruşii, nici libertăţile noastre şi nici măcar viaţa familiilor şi a copiilor noştri; în sfârşit, însemnează, din cauza nestabilităţii şi a feloniei pe care mă sfătuiţi să o practic – şi aceasta este cea mai mare crimă – a asigura ţării în viitoarea comunitate europeană o poziţie morală care îi va ridica drepturile idealurilor sale şi ar putea să-i fie chiar fatală. Gestul pe care-l cereţi să-l fac, Domnule Brătianu, va face din neamul românesc o victimă a tuturor, fiindcă concomitent cu dezorganizarea, prăbuşirea şi distrugerea armatei, ar începe instaurarea anarhiei în ţară. Comuniştii, legionarii, jandarmii, ungurii, saşii ar începe agitaţiile, lupta, distrugerea ordinei, a liniştei, pentru a profita de ocazie, pentru a da ultima lovitură de picior unui neam care cu adevărat ar merita calificativul de netrebnic. Ungurii ar ocupa imediat restul Ardealului. Iată, Domnule Brătianu, la ce ar da naştere gestul pe care mi-l cereţi să-l fac. Ar fi gestul nefericit al unui soldat lipsit de onoare şi al unui om de stat, nu numai inconştient, dar nebun.

    Conducătorul nefericit al Franţei – şi mai nefericite de azi – a declarat, într-o recentă chemare la realitatea a unui popor, care a căzut şi el victimă josnică a unei guvernări venale, că are convingerea că dacă “Germania ar fi înfrântă, Sovietele ar impune mâine legea în Europa şi s-ar termina astfel cu independenţa şi patriotismul naţiunilor”. Am avut şi am această convingere. Rămân la această convingere, fiindcă noi, mai curând ca alţii, mai total ca alţii, vom fi zdrobiţi: pentru că suntem punte între slavi şi zăgazul care le stă de secole în calea expansiunii lor, către vestul şi sud-vestul Europei; pentru că avem bogăţiile pe care le avem; şi pentru că vom fi trambulina salturilor lor viitoare. Trăgând învăţăminte din trecut, cunoscând tendinţele slave, plecând de la consideraţiunile făcute mai sus şi îndrumat de instinctul de conservare şi de logica bunului-simţ, nu puteam, Domnule Brătianu, ca un conducător responsabil, să mă “opresc la Nistru” şi nici nu pot “să retrag armata din Rusia”. Ar fi o prostie din partea mea. Este cu neputinţă să o facă cineva şi ar fi o greşeală ireparabilă pe care nu eu şi dumneavoastră, ci neamul ar plăti-o scump.

    Mareşalul Petain, într-una din valoroasele sale cuvântări, a dat speculatorilor situaţiunile grele lecţia care li se cuvenea şi care a fost aplaudată de toţi oamenii cu conştiinţă clară şi nepătată. Răspunzând unor critici ale acţiunii sale, el a spus: “Când Franţa este în nenorocire, nu mai este loc pentru minciuni şi himere”. Nici la noi, Domnule Brătianu, nu mai este loc pentru “minciuni şi himere” şi, mai ales, nu mai putem să ne plătim luxul de a face şi prostii. V-am răspuns, Domnule Brătianu, punct cu punct, nu numai la scrisoarea dumneavoastră de la 24 septembrie, dar şi la cele anterioare. Este răspunsul unui soldat, care nu are nimic de ascuns şi care este conştient de greutăţile şi pericolele ceasului de faţă, precum şi de îndatoririle şi de răspunderile lui. V-am răspuns, cum v-am răspuns, fiindcă nu aţi înţeles nici ţinuta şi nici înţelegerea cu care am voit să trec atât peste greşelile trecutului, cât şi peste marii vinovaţi de ele.Ca oamenii cei mai lipsiţi de păcat, marile şi numeroasele greşeli politice care s-au comis sub dumneavoastră, continuând a considera comunitatea românească ca pe o turmă de sclavi, pe care – împreună cu celelalte organizaţii politice, cu firmă naţionalistă, cu care numai pe faţă eraţi în luptă – aţi exploatat-o, aţi minţit-o, aţi demoralizat-o, aţi exasperat-o şi, în cele din urmă, din neputinţă, aţi dus-o, mână în mână cu trinitatea Tătărescu – Urdăreanu – Lupeasca, la catastrofa din 1940 şi la rebeliunea din 1941, îndrăzniţi astăzi, când s-a pus regulă în ţară şi viaţa nimănui nu mai este în pericol, să ridicaţi capul, de după saltarele consiliilor de administraţie, ale industriilor şi ale multiplelor afaceri, pentru a mă acuza.

    Ei bine, Domnule Brătianu, când cineva a fost şeful unui partid care, de la mare la mic, de la primăria din sat până la cabinetul miniştrilor, are răspunderea destrăbălării administrative, dezmăţul moral, a venalităţii, a compromiterii viitorului neamului şi a catastrofei graniţelor, nu mai are calitatea să vorbească şi în numele comunităţii româneşti, să dea sfaturi de conducere altora şi mai ales să-i acuze că lucrurile nu merg cum trebuie”.

    Arhivele Nationale, fond Preşedinţia Consiliului de Miniştri. Cabinet I. Antonescu, dosar nr. 61, f. 88-221)

    http://www.istorie-pe-scurt.ro/de-ce-a-continuat-romania-lupta-dincolo-de-nistru-raspunsul-lui-ion-antonescu/

    http://vremuritulburi.wordpress.com/2014/06/03/de-ce-a-continuat-romania-lupta-dincolo-de-nistru-raspunsul-lui-ion-antonescu/

    http://www.cristiannegrea.ro/geopolitica/2011/10/ne-puteam-opri-pe-nistru/

    http://www.cristiannegrea.ro/geopolitica/2012/06/minciuna-22-iunie-1941/

    Apreciază

  5. geo said, on iunie 22, 2014 at 6:52 pm

    Women Bukovina: our sons and husbands become cannon fodder

    Bukovina mothers and wives of military fourth day in a row overlapping the road of national importance, demanding the return of their loved ones home from the eastern provinces.

    Apreciază

  6. valentin said, on iunie 22, 2014 at 7:10 pm

    Aparitia Sfintei Cruci pe cer in Rusia. https://www.youtube.com/watch?v=Pv0PU0Xm5hM

    Apreciază

    • Sarea pamantului said, on iunie 22, 2014 at 8:35 pm

      E o holograma;isi calibreaza aparatele pentru marele showrazaalbastra,cand il vor proiecta pe cer imaginea celui pe care-l asteapta neamul lui Iacob;pe cel din neamul lui Dan.
      Cu siguranta vor mai face si alte teste in tari ortodoxe, unde inselarea poate fi mai mare.

      Apreciază

    • valentin said, on iunie 22, 2014 at 9:33 pm

      e scris în Biblie că se vor arăta semne și minuni și chiar de ni se va zice că Hristos e acolo sau acolo să nu mergem, să nu ieșim din credința noastră și să nu credem acelor semne înșelătoare. Dumnezeu e în suflet.

      Apreciază

  7. MarcuB said, on iunie 22, 2014 at 8:58 pm

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/regele-a-abdicat-traiasca-regele-ceremonia-de-incoronare-a-lui-felipe-al-vi-lea-live-ora-09-30-pe-www-stirileprotv-ro.html

    Felipe al VI-lea este noul rege al Spaniei
    Pentru prima data in istoria monarhiei, au lipsit traditionala slujba religioasa si invitatii de sange albastru.

    Apreciază

  8. Iones said, on iunie 22, 2014 at 9:09 pm

    „Prima biserică-moschee-sinagogă din lume”, construită în Berlin
    https://ro.stiri.yahoo.com/%E2%80%9Eprima-biseric%C4%83-moschee-sinagog%C4%83-din-lume%E2%80%9D–construit%C4%83-%C3%AEn-berlin-075735289.html

    Apreciază

  9. Radu said, on iunie 22, 2014 at 9:22 pm

    Reblogged this on radupopescublog.

    Apreciază

  10. valentin said, on iunie 22, 2014 at 9:38 pm

    de ce a fost România, o țară așa mică, implicată în războiul ăsta.
    Ca oamenii de aici să caute alte soluții decât credința. Că aici erau oameni foarte credincioși și lor nu le convenea.

    Apreciază

    • valentin said, on iunie 22, 2014 at 9:45 pm

      Ceva rău toată adunarea de oameni cu arme în mâini, ceva care nu are nici un pic de legătură cu ceea ce a învățat Mântuitorul.
      Hristos a învățat pe apostoli să pătimească pentru Numele Lui.

      Apreciază

  11. geo said, on iunie 22, 2014 at 10:27 pm

    Off topic:

    Direcţia Generală de Paşapoarte anunţă că, începând cu data de 23.06.2014, cetăţenii români pot solicita transmiterea paşapoartelor simple electronice la domiciu/reşedinţă.Contravaloarea acestui serviciu este de 8,68 lei inclusiv TVA.Direcţia Generală de Paşapoarte vine astfel în sprijinul cetăţenilor prin includerea facilităţii de a li se transmite paşapoartelesimple electronice la domiciliu/reşedinţă prin curieratrapid. Se doreşte prin aceasta eliminarea necesităţii persoanelorde a se prezenta din nou la ghişeu pentru aridica documentul de călătorie. Curierul va livra paşaportul sub semnătură de primiredoar titularului, unuia dintre părinţi (în cazul minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani) sau unei persoane împuternicite (prin procură specială autentificată). Destinatarul primeşte automat un sms în care este informat cu privire la ziua în care va fi efectuată livrarea, adresa la care va sosi curierul si numărul dedocument de transport ce va însoţi plicul cu paşaportul. Dacă în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării prin sms destinatarul paşaportului nu este găsit la adresă iar curierul nu a putut lua legătura telefonic cu destinatarul, plicul conţinând paşaportul va fi returnat la sediul serviciului public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple judeţean din raza de domiciliu/reşedinţă. Paşaportul va putea fi preluat oricând de la sediul respectivului serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple.Menţionăm că termenul legal de eliberare apaşaportului simplu electroniceste de cel mult 30 de zile. În practică, Direcţia Generală de Paşapoarte eliberează aceste documente de călătorie în 10 zile lucrătoare.

    http://www.pasapoarte.mai.gov.ro

    http://www.mediafax.ro/externe/inundatii-in-bulgaria-aproximativ-1-200-de-turisti-evacuati-din-statiunea-albena-galerie-foto-12806476

    „Fiecare e liber sa-si petreaca concediul unde si cum considera de cuviinta. In caz de forta majora, asa este normal: statul sa-si salveze cetatenii si chiar mi se pare meschinarie sa te gandesti ca contribui la salvarea unuia care e cazat la allinculsive sau la cort. Pe de cealalta parte, nici cu unii turisti romani din bulgaria nu mi-e rusine: ala care se plangea ca a mancat doar un sandvici cu salam, in timp ce niste bulgari si-au pierdut viata la cativa km mai incolo, sigur e convins ca daca si-a luat bilet la 3 stele all inclusive e absolvit de moarte prin catastrofa naturala. In caz contrar, agentia e devina.”

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/situatie-critica-in-bulgaria-zece-persoane-au-murit-in-urma-inundatiilor-de-joi-in-varna-ploua-de-20-de-zile.html

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17525141-bulgaria-14-morti-inundatiile-din-nord-estul-tarii-alti-trei-oameni-sunt-dati-disparuti-turisti-romani-evacuati-litoralul-bulgaresc-presa-scrie-despre-infernul-apelor-neputinta-autoritatilor.htm

    „Bulgarilor le-au murit oameni si ai nostrii se plang de salamul din sandvis!”

    ‘Ce prostii vorbesti, rumanii nostrii ar fi trebuit sa primeasca doar cu somon fume si icre de manciuria plus o sticla de Don Perignon si apa Perrier….. Adica tu le dai sa crape in ei sa nu moara de foame si ei fac si nazuri, pai nu mai bine ii lasi dracului sa moara de foame ca si asa sunt degeaba! Nu stiau ca se organizeaza salvari, cum pot fi atat de prosti? Parca vad ca erau prin camere (cu scurte excursii la cioridt din bucatarie) si asteptau para malaiata in gura lui natafleata! Sa nu uitam imaginile cu jandarmii lopatand zapada si rumanasii nostrii privindui gales in timp ce isi savurau paharul de posirca!”

    http://www.antena3.ro/externe/inundatii-in-bulgaria-14-persoane-au-murit-printre-care-doi-copii-257998.html

    Ma gindesc la muntenegrenii care au sarit in prapastie sa salveze turistii romani…cita diferenta intre atitudinea lor demna si a grobiernilor de compatrioti romani…nici un fel de compasiune…

    A Shocking Experiment In a Lack of Humanity

    3 alternative news pages has been deleted this week. CIA and NSA are boosting their control over facebook, deleting 1 by 1 those pages that are considered as threat to them. We are afraid that the TCF will suffer the same fate. You may like our sister page The Collective Intelligence

    The Idealist. (1.6 million likes)-Deleted.
    Conspiracy Watch (3 million likes)– Deleted.
    Conspiracy Theories and Illuminati -Deleted.

    http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2480491/How-drinking-litres-water-day-took-years-face.html

    Conspiracy Theorists Vindicated: HAARP Confirmed Weather-manipulation Tool

    http://www.activistpost.com/2014/05/conspiracy-theorists-vindicated-haarp.html

    One More Reason to Avoid Factory-Farmed Meat

    http://www.thealternativedaily.com/one-reason-avoid-factory-farmed-meat/

    asta imi readuce aminte de

    http://www.tabu.ro/stiti-ce-mancati-pui-crescuti-intensiv-in-28-zile/

    http://www.romaniatv.net/puii-mutanti-din-farfuriile-romanilor-cresc-in-28-de-zile-ce-spun-specialistii-despre-ei_152807.html

    http://www.gandul.info/reportaj/secretul-puilor-ultra-rapizi-din-farfuria-romanilor-hibridul-ross-308-ajunge-de-la-stadiul-de-ou-la-cel-de-friptura-intr-un-timp-record-12628533

    ‘Dracula’s tomb’ discovered in Italy

    http://www.hurriyetdailynews.com/draculas-tomb-discovered-in-italy.aspx?pageID=238&nID=67748&NewsCatID=375

    socant:

    http://www.siotw.org/news_english.item.1455/denmark-23yo-girl-punched-kicked-stoned-and-thrown-into-the-lake-with-her-dog.html

    Man Saves A 15-Month Old Baby Crawling Towards The Highway

    http://www.oddityworld.net/2014/06/man-saves-15-month-old-baby-crawling.html

    Scientist Photographs the Soul Leaving the Body at the Moment of Death! The moment of disincarnation, in which the soul was detached from the physical body, was captured by Russian scientist Konstantin Korotkov

    http://www.learning-mind.com/scientist-photographs-the-soul-leaving-the-body-at-the-moment-of-death

    Putin Responds In Force After Obama Orders Atomic Bombs To Europe

    A truly apocalyptic report issued hours ago by the Ministry of Defense (MoD) today says that President Putin has ordered over 80,000 troops to “deploy immediately” to their forward operating “stations” on the Ukrainian border and the “immediate” cut-off of all natural gas supplies to Ukraine after he received confirmation that President Obama has placed US atomic weapons and their “delivery systems” in Europe.

    According to this report, Russian military intelligence officials received confirmation yesterday from their counterparts at the Foreign Intelligence Service of the Czech Republic (UZSI) that the two B-2 Stealth Bombers (Call signed Death11 and Death12) ordered to the UK by Obama last week, along with the three B-52 Stratofortress bombers currently deployed at RAF Fairford in Gloucestershire, have all been equipped with subsonic AGM-86 air-launched cruise missiles (ALCM) equipped with W80 nuclear warheads.

    Further to be noted, this report says, is that the Slovakian Intelligence and Security Agency (SOVA) further confirmed to their MoD counterparts that an exercise of this formidable nuclear first-strike force in attacking Russia was “directly responsible” for the disappearance of civilian aircraft from air-traffic control radars in Austria, Germany, the Czech Republic and Slovakia last week endangering the lives of thousands.

    http://www.whatdoesitmean.com/index1776.htm

    Apreciază

  12. Romeo said, on iunie 23, 2014 at 7:32 am

    Sf Serafim de Viritza a profetit in 1941 pierderea razboiului de catre germani…
    A stiut par Arsenie Boca in 1941 despre soarta razboiului, asemenea Sf Serafim de Virira ?

    Parintele Arsenie Boce, Lavrentie de la Frasinei au profetit caderea lui Ceausescu cu mai multe luni inainte.
    Ce a discutat maresalul Antonescu cu par Arsenie Boca in 1941 ?
    Ce sfaturi a primit la principesa Ileana de la par Arsenie Boca dupa 1944 ?

    Dupa parerea mea Romania nu si-a jucat eficient cartea petrolului… in conditiile in care ocuparii unei parti din Transilvania.

    La dezastrul de la Codul Donului a avut un rol important masoneria: obuze care n-au explodat, sabotaje, ordine care au genreat insuccese militare.

    Nu am citit nicaieri despre rolul masoneriei in actul de la 23 aug 44.

    Apreciază

  13. geo said, on iunie 23, 2014 at 9:57 am

    OFF topic:

    „Până la urmă, este un gest creştinesc să botezi un copil, indiferent cine-i sunt părinţii”, spune un invitat într-o emisiune de televiziune. „Nu asta e problema relaţiei dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu”, explică un altul, adăugând: „sper că după acest scandal politicienii să nu se ferească să mai creştineze copii ai familiilor de romi”. Sunt doar câteva dintre părerile emise în aceste zile în spaţiul public, când fratele preşedintelui României este acuzat că ar fi luat bani de la familia unui interlop, condamnat la opt ani şi nouă luni de închisoare, pentru a-l scăpa pe acesta de pedeapsă.

    Haideţi să ne îndepărtăm puţin de cazul Bercea Mondial- Mircea Băsescu, să facem abstracţie de implicaţiile politice ale acestuia şi să privim în ansamblu acest scandal. Ceea ce vedem acum nu este altceva decât unul dintre efectele concubinajul în care trăiesc mulţi politicieni, poliţişti, procurori, judecători sau oameni de afaceri cunoscuţi cu cea mai de jos parte a societăţii româneşti: lumea interlopă.

    Dacă cei mai mulţi oameni din această ţară nu vor să aibă nimic de-a face cu clanurile care şi-au dobândit averile, în general, prin mijloace ilegale, folosind violenţa şi, în unele cazuri, chiar crima, există români, bine plasaţi în societate, care se simt confortabil în anturajul acestora. Dacă în DEX, „interlop” înseamnă„ cel care are o reputaţie proastă, rău famat, dubios, suspect”, alţii văd în această noţiune„putere, influenţă şi, în primul rând, bani”.

    Fratele preşedintelui face parte dintr-o categorie selectă de reprezentanţi ai aşa-zisei elite româneşti, care au găsit de cuviinţă să se înrudească sau să aibă relaţii de prietenie cu lumea interlopă. Poate vă mai amintiţi de „bagajul relaţional” de care vorbea senatorul Cătălin Voicu şi care l-a ajutat să treacă mai uşor peste primele luni de închisoare, de relaţiile apropiate dintre senatorul Cezar Măgureanu şi clanul Butoane, de comisarul Şoric, şeful Poliţiei Neamţ, zis şi „Case closed”, prietenul interlopului Mararu. Şi lista poate continua cu zeci de cazuri din toată ţara.

    Iar dacă suntem la capitolul „Bercea Mondial” să amintim totuşi că primii care i-au botezat copiii acestuia sunt fostul premier Theodor Stolojan, fostul prefect de Olt Nicolae Grădinaru, fosta preşedinta Tribunalului Bucureşti, Maria Huza şi fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Gheorghe Brenciu.

    Au fost nişte „gesturi creştineşti” ar putea spune unii, numai că acum, ca şi în alte ocazii, avem dovada că lucrurile nu stau chiar aşa. De fapt, de ce se strâng uneori relaţiile dintre aşa-zisa lume bună din România şi lumea interlopă- cu puşcăriaşii ei, cu banii lor necinsitiţi şi cu săbiile cu care împart dreptatea ?

    Pe de o parte, reprezentanţii primei categorii au nevoie de banii şi de influenţa interlopilor în anumite comunităţi, de voturile pe care le pot aduna dar şi de treburile murdare pe care aceştia le pot face. La rândul lor, ei oferă în schimb tot influenţă, dar de data aceasta pe lângă funcţionari şi instituţii la care interlopii nu ar avea altfel acces.

    Sunt relaţii reciproc avantajoase, bazate pe interese meschine şi nu pot fi scuzate cu nici un chip. „Gesturile creştineşti”, precum botezarea unui nou-născut sau ajutorul dat unei etnii minoritare să se integreze în societate, sunt poveşti de adormit copiii. Este evident că nu de „gesturi creştineşti” le arde politicienilor, membrilor familiilor acestora sau funcţionarilor când botează copilul unui interlop, pentru că altfel ar trebui să-i vedem stând la coadă pe la uşile orfelinatele din România pentru a ajuta copii romi fără nici un viitor.

    Cu ajutorul „mormanele de dolari”, după cum plastic se exprima Mircea Băsescu în discuţia cu fiul lui Mondial, interlopii ocupă un loc important chiar la vârful acestei societăţi, nu rămân la periferia acesteia, cum ar fi normal.

    Cazul Mircea Băsescu, indiferent cum se va tranşa în justiţie, arată că lumea interlopă s-a cocoţat până sus la vârful ţării, a intrat în familia prezidenţială dar, mai rău decât atât, loveşte chiar în siguranţa statului.

    Putem să glumim cât vrem când îl auzim pe infractorul Mondial răcnind minciuni din spatele gratiilor, că i-a plătit cu milioane de euro pe cei mai importanţi oameni din justiţia română, dar poate mai bine ar fi să ne cutremurăm de indignare pentru că acestor oameni li s-au permis într-adevăr prea multe. Când unul ca Bercea Mondial îndrăzneşte să mânjească cu noroi numele şefului DNA, Codruţa Kovesi, sau pe cel al preşedintei Înaltei Curţi, Livia Stanciu, deja e prea mult, chiar şi pentru o ţară cu valori răsturnate cum e România.

    Cred că este momentul ca justiţia adevărată din această ţară, nu cea care stă la masă cu interlopii, să reacţioneze dur şi să vedem în curând valuri de arestări din rândul celor care au lăsat această lume infracţională să iasă în faţă.

    Iar în ceea ce priveşte cazul Mircea Băsescu, acesta trebui tratat cu maximă duritate. Indiferent de consecinţele pe care le-ar putea avea asupra preşedintelui. Justiţia din România ar avea nevoie ca de aer de un astfel de „moment zero” în „relaţia” cu lumea interlopă.

    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cazul-%E2%80%9Emircea-basescu–bercea-mondial%E2%80%9D-poate-fi-o-veste-buna-340104

    Judecătorul irakian care l-a condamnat la moarte pe Saddam Hussein ar fi căzut în mâinile jihadiştilor, de fapt, ale sunniţilor care ocupă deja o bună parte din Irak, cu Mosul şi Fallujah cu tot. Care va fi soarta judecătorului proamerican nu e greu de pronosticat, asta dacă el mai e în viaţă. Jihadiştii ar fi executat sumar până acum câteva mii de funcţionari, poliţişti şi militari ai statului irakian „democrat” lăsat în urmă de trupele americane după retragerea ordonată de preşedintele Barack Obama. Americanii s-au dus în Irak să ducă „vestea bună” a Democraţiei. În Irak e azi haos, au fost sute de mii de morţi, ţara e la pământ, muzeul din Bagdad a fost jefuit, iar războiul religios dintre sunniţi şi şiiţi e în plină desfăşurare, cu amestecul Arabiei Saudite şi al Quatarului de partea sunniţilor, şi al Iranului de partea şiiţilor, dezastrul din Siria şi Irak riscând să se întindă în tot Orientul.

    „Democracy is coming from the USA”, ca să parafrazăm un vers al lui Leonard Cohen. În ţările din Europa Centrală şi de Est, în România, după răsturnările din 1989, democraţia a venit din SUA şi din Europa Occidentală. În România, „democratizarea” (ghilimelele se impun) a fost făcută cu oamenii vechiului regim: Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Adrian Năstase, Traian Băsescu, generali, colonei, procurori, activişti şi funcţionari comunişti, în dauna victimelor regimului comunist, care au fost pedepsite, marginalizate, murdărite încă o dată, cu sprijin şi complicitate americane şi occidentale. În numele realismului şi pragmatismului politic – în fapt, un cinism de cea mai ignobilă factură.

    Tema ultimilor zece ani, susţinută gălăgios şi jignitor atât de UE, cât şi de SUA, a fost lupta împotriva corupţiei. De fapt, o temă perfidă şi perversă, de propagandă, pentru ocuparea economică şi militară a unei ţări aflate în dificultate. Marile active ale României – oţel, petrol, gaz, bănci, pământ agricol, păduri – au fost cedate diferitelor puteri din UE prin rapt şi corupţie (contra semnăturilor diverşilor prim-miniştri), iar în ce-i priveşte pe americani, am renunţat la o parte din suveranitate în schimbul protecţiei acordate criminalilor şi relicvelor de tot felul ale vechiului regim comunist. La sfârşitul mandatelor dubioase, forţate, puse cu mâna, ale lui Traian Băsescu rezultă clar că americanii şi europenii au stat tot timpul cu corupţii la masă. „Corupţii noştri sunt mai buni decât corupţii lor (ai sovieticilor? ai ruşilor?)!” pare a fi principiul fundamental de viaţă al Occidentului în România.

    După unele informaţii şi zvonuri persistente, serviciile secrete româneşti ştiu de multă vreme şi în chip documentat că o bună parte, cea mai bogată şi mai infracţională, a comunităţii ţigăneşti a compus o aşa-zisă gardă pretoriană a preşedintelui Traian Băsescu, pentru alegeri şi finanţări de campanii electorale, ca şi pentru tot felul de „afaceri” inavuabile. Chiar oameni din aceste servicii, actuali şi foşti, ar fi fost amestecaţi în asemenea operaţiuni. Simbolic vorbind, Traian Băsescu a fost perceput până mai ieri ca Naşul acestei zone sumbre a comunităţii rome. Desigur, această zvonistică va trebui să fie cercetată serios şi faptele vor trebui să fie aduse la lumina zilei. Iar pentru asta sunt plătite de ani de zile armate de funcţionari şi poliţişti cu miliarde de euro. E de sperat că într-o zi nu foarte îndepărtată îşi vor şi face datoria. Mircea Băsescu nu e decât un alter ego, un „naş” mai mic. La fel cum au fost, în toţi aceşti ani, şi Elena Udrea, Sorin Blejnar, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Emil Boc şi alţii. Sunt lucruri cunoscute de multă lume, între care şi de Mark Gitenstein şi de succesorul său, Duane Butcher, un fel de substitut de ambasador imperial. Ce caută „diplomatul” Mark Gitenstein la Fondul Proprietatea? Luptă cumva împotriva corupţiei?

    Începând de miercuri, 18 iunie 2014, telenovela „Băsescu, Bercea, corupţia şi decăderea României” rulează pe mai toate micile ecrane. Izaura, fiica neînfricată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, e o vedetă cunoscută deja de milioane de telespectatori, ca şi de internauţi de pe toată planeta. Mircea Băsescu ar fi primit de la clanul Bercea vreo 600.000 de euro ca să facă trafic de influenţă în justiţie cu ajutorul fratelui său şi, foarte probabil, al unor magistraţi. A dat înapoi o parte din aceşti bani în dolari. „Pentru că-i dau americanii dolari”, l-a citat Izaura cu umor pe Mircea Băsescu, azi, 19 iunie, pe Antena 3, la emisiunea Sandrei Stoicescu. Democraţia din România a fost prinsă în „frangant” de catastrofă.

    http://www.cotidianul.ro/izaura-frangantu-si-democratia-241693/

    pe aceeasi tema:
    http://www.dorintudoran.com/bolnaviorii/
    http://www.gandul.info/puterea-gandului/basescu-stietot-nu-stia-12791134
    http://catavencii.ro/editorial/decat-atat/
    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/selfie-uri-din-altarul-statului-de-drept-106375.html
    http://adevarul.ro/news/societate/mita-cratiea-basescu-bercea-mondialu-mita-nu-eradicata-1_53a3e5c20d133766a8bde05a/index.html
    http://adevarul.ro/news/politica/mircea-basesculapsus-trei-ani-justitiei-impun-explicatii-morar-kovesi-1_53a6f6640d133766a8cd7ea0/index.html?fb_action_ids=10152644630732289&fb_action_types=og.likes

    Apreciază

  14. geo said, on iunie 23, 2014 at 9:59 am

    Un scandal imens stă să izbucnească în Polonia, iar în centrul lui se află chiar ministrul de Externe. Radoslaw Sikorski ar fi afirmat, în timpul unei conversaţii cu un fost ministru al Finanţelor, că alianţa cu Statele Unite este dăunătoare. Cel puţin aşa susţine o publicaţie poloneză care a pus pe site-ul său de internet transcriptul dialogului, iar mâine va prezenta şi o înregistrare audio.

    „Rolul nostru nu este de a proteja puterea”, arată Wprost într-un editorial argumentativ.

    Potrivit revistei, ministrul de Externe ar fi spus că alianţa polonezo-americană nu valorează nimic şi oferă un fals sentiment de securitate. În aceeaşi discuţie, Radoslaw Sikorski – considerat unul dintre activi diplomați ai Europei, cu poziții ferme la adresa Rusiei în criza cu Ucraina – ar afirma că alianţa cu SUA ar îndepărta Polonia de Germania şi Rusia. Declarațiile sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât președintele Barack Obama a vizitat pentru a doua oară Polonia, în urmă cu două săptămâni.

    Mai mult, numele lui Sikorski a fost vehiculat ca unul dintre potențialii înlocuitori ai șefei diplomației europene, Catherine Ashton.

    Aceeaşi publicaţie a mai dezvăluit recent un aranjament între Banca Centrală şi Guvern. Toate acestea au provocat o criză politică în Polonia, iar premierul Donald Tusk nu exclude organizarea de alegeri anticipate.

    „Tu ştii că alianţa polonezo-americană nu valorează nimic. Ea este chiar dăunătoare, pentru că oferă Poloniei un fals sentiment de securitate”, ar fi declarat şeful diplomaţiei într-o conversaţie cu un fost ministru al Finanţelor, Jacek Rostowski.

    „Bullshit! Intrăm în conflict cu Germania, cu Rusia şi vom considera că totul este nemaipomenit, pentru că ne-am lipit de americani. Este complet naiv”, ar fi continuat ministrul, potrivit unei transcrieri a înregistrării publicate pe site-ul Wprost, care nu precizează nici locul şi nici data acestei conversaţii înregistrate ilegal.

    Malgorzata Kidawa-Blonska, o purtătoare de cuvânt a Guvernului, a refuzat duminică să comenteze cu privire la aceste noi înregistrări, adăugând că aşteaptă publicarea înregistrării complete, pe care săptămânalul a promis-o pentru luni.

    Revista a provocat o furtună politică în Polonia, dezvăluind în urmă cu opt zile o conversaţie, înregistrată fără ca aceştia să ştie, între guvernatorul Băncii centrale Marek Belka şi ministrul de Interne Bartlomiej Sienkiewicz.

    Într-un restaurant frecventat de membri ai cercurilor politice de la Varşovia, cei doi oficiali de rang înalt au discutat în mod liber, în iulie 2013, despre un eventual ajutor din partea băncii centrale faţă de bugetul de stat, în schimbul unei demisii a ministrului Finanţelor de la acea vreme, Jacek Rostowski. Între timp, acesta a părăsit postul.

    Publicarea acestor înregistrări a provocat o criză politică în Polonia, opoziţia cerând demisia Guvernului de centru-dreapta condus de către Donald Tusk. Premierul nu a exclus, la mai mult de un an înainte de termenul prevăzut pentru toamna lui 2015, posibilitatea organizării unor alegeri anticipate.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/INTERCEPTARI+Un+scandal+Polonia+Sikorski

    http://www.dcnews.ro/noi-inregistrari-scandal-mai-tare-decat-cel-cu-marele-licurici-ministrul-de-externe-injura-sua_446633.html

    Apreciază

  15. geo said, on iunie 23, 2014 at 10:08 am

    Despre erotism ca armă de distrugere socială

    Efectele „revoluției sexuale” din America de Nord și Europa Occidentală, care a fost „exportată” în țările foste comuniste după 1989, a fost anticipat încă din anii 30 ai secolului trecut în literatura ce promova revoluţia sexuală ca unul dintre principalele mijloace de distrugerea a familiei şi control al populaţiei.

    Primul dintre aceşti autori, Wilhelm Reich (psihanalist austriac Freud-ian), subliniază în cele două cărţi principale ale sale, Sexual Revolution și Sex Pol, faptul că familia va putea fi distrusă numai în condiţiile în care va fi liberalizată sexualitatea și eliminată abstinenţa înainte de căsătorie – acestea fiind și obiectivele educaţiei sexuale astăzi, prin stimularea ideaţiei sexuale, mai ales a celei privind relaţiile sexuale.

    http://www.culturavietii.ro/2014/06/21/erotism-arma-de-distrugere-sociala-epoca-bolsevica/

    http://www.culturavietii.ro/2014/06/20/avorturi-rusia-sovietica-drepturile-femeii/

    http://www.culturavietii.ro/2014/06/22/washingtonmarsul-pentru-casatorie/

    http://www.culturavietii.ro/2014/06/21/esec-istoric-al-lobby-ului-gay-la-onu-uganda-fost-votata-pentru-presedintia-organizatiei/

    http://activenews.ro/profesor-egipt_1844251.html

    mai a fost unul care apoi a primit titlul de doctor honoris causa al Universitatii Bucuresti…

    Apreciază

  16. geo said, on iunie 23, 2014 at 11:38 am

    am si eu niste comentarii mai sus…inca nu au fost aprobate…ms,

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 23, 2014 at 2:47 pm

      geo

      In afara de link-urile spre Roncea, cred ca le-am scos de la moderare pe toate.

      Verifica te rog.

      Apreciază

  17. geo said, on iunie 23, 2014 at 5:54 pm

    a mai ramas ceva…tot de la roncea…apropo, de ce este cenzurat aici?

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 23, 2014 at 6:29 pm

      geo

      Pentru ca este unul dintre intrusii deja celebrii. Tu cum de nu stii?

      Apoi pentru ca este unul dintre mult prea ticalositii ce se bucurau ca dracii in jurul focului atacandu-ma in cel mai josnic mod dupa ce am fost arestat.

      Apreciază

  18. […] Comentariul cititorului Adita mi-a adus aminte de comentariul fratelui Laurentiu Dumitru postat la articolul Raspunsul autorului Remus Octavian Mocanu (WIKIPEDIA) la articolul meu „Atac furibund impotriva Bisericii Ortodoxe pe Wikipedia”. […]

    Apreciază

  19. emilian said, on iunie 23, 2014 at 10:09 pm

    Mari greseli a facut Maresalul, dar nu cred ca a fost o greseala absolut deloc trecerea Nistrului. Se impunea nimicirea adversarului care atunci era comunismul sovietic. Maresalul Antonescu a bagat in puscarie oameni nevinovati, respectiv pe legionari, si aceasta dupa ce s-a folosit de ei pentru a ajunge la putere. Era un om cu probleme psihice grave si fara o traire crestineasca profunda. Dar, ce demn a murit! Greseala lui a constat din faptul ca a fost pacalit de Hitler si a trecut Nistru fara a exista un tratat militar intre Romania si Germania, ca s-a bazat numai pe cuvantui fuhrerului, precum si faptul ca nu s-a retras la timp invocand cuvantul dat lui Hitler. Oricum Germania ne-a garantat granitele ciuntite, Romania nevrand atunci sa urmeze soarta Poloniei si pastrandu-si statalitatea. Oricum, privind retrospectiv, ramai uimit de faptul ca am rezistat ca stat in acele vremuri,iar, oamenii politici de atunci, cu toate scaderile lor, erau la ani lumina departare fata de cei din zilele noastre. Dumnezeu sa-i ierte pe toti! Erau toti genii comparativ cu cei de azi.

    Apreciază

  20. Ionut said, on iunie 24, 2014 at 12:03 pm

    Greseala noastra ca natie, ca stat, este ca ne lasam condusi de altii, ca asteptam aprobari si ca ne punem la dispozitia altora. Spunea cineva (si tind sa cred ca avea dreptate) ca avem slugarnicia inscrisa in codul genetic. Una este smerenia, alta este slugarnicia. Nu stiu de ce avem aceasta caracteristica. Poate din cauza secolelor de stapaniri straine.
    Romania trebuie sa se conduca singura. Singura colaborare netoxica pentru existenta sa o poate avea cu tarile la fel de dezvoltate sau mai slab dezvoltate decat ea. Poate strange legaturile cu tarile balcanice (Bulgaria, Serbia) sau cu Polonia, Cehia, Slovacia. De asemenea poate incheia tratate economice cu unele tari africane (Ceausescu a avut intuitia lui). Romania nu poate colabora profitabil cu state mult mai puternice decat ea, Rusia, SUA, Marea Britanie, Germania pentru ca, inevitabil, va fi pacalita, furata, ingenuncheata. Poate incheia tratate cinstite cu tarile africane, pe care nu le va trage pe sfoara, intrucat n-am avut niciodata in sange gena de cotropitor, de invadator, asa cum o au altii.
    In acest context, alianta cu Germania din timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost o greseala imensa. Antonescu are, fara doar si poate, circumstante atenuante. Insa a fost o mare greseala. Armata romana a fost atunci, ca si acum, insuficient dotata. Romanii (amaratii de romani, crescuti cu greu de amaratii lor de parinti) au fost folositi drept carne de tun atat de „aliatii” germani, cat si de „aliatii” sovietici, dupa 23 aug. 1944.
    Pe de alta parte, in Odessa exista (si exista si acum) o importanta minoritate romaneasca. Ar fi multe de discutat, inclusiv cum ne-au „facut” sovieticii, aruncand in aer fostul sediu NKVD, unde se instalase comandamentul roman. Cu alte cuvinte, singurii care meritau efortul de a trece Nistru erau romanii care trebuiau salvati de ciuma sovietica.
    Per ansamblu, cred ca a promite unei puteri straine sprijinul neconditionat si a-ti respecta promisiunile de genul asta e o mare greseala. Suntem datori sa iubim oamenii, din orice natie ar fi si orice limba ar vorbi, dar nu puterile straine. Nu putem iubi SUA sau UE mai mult decat ne iubesc ei pe noi. Trebuie sa ne preocupam in primul rand de tara noastra, asa cum ei se preocupa de ale lor.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.