SACCSIV – blog ortodox

Din PATERIC despre LUCRARILE OAMENILOR

Posted in PATERIC, rubrica incepatorului by saccsiv on iunie 19, 2014

   Iata ce putem citi la Arătare ce s-a făcut avvei Arsenie:

Spunea avva Daniel: ne povestea avva Arsenie ca despre altul (dar eu cred că era el) că şedea un bătrân în chilia lui, şi iată că un glas i-a spus: hai şi îţi voi arăta lucrările oamenilor. Şi ridicându-se ieşi. Şi l-a dus într-un loc anume şi i-a arătat un negru tăind lemne, şi făcând un snop mare. Şi încerca să-l duce şi nu putea, şi în loc să-l uşureze, mai tăia lemne şi adăuga snopului, şi a tot făcut aşa. Apoi înaintând i-a arătat un om pe un lac şi scoţând apă din el, pe care o turna într-un vas ciuruit, şi apa se scurgea în lac. Apoi i-a zis: hai să vezi şi altceva. Şi a văzut un templu şi doi oameni călări care duceau o grindă de-a curmezişul. Şi voiau să intre pe uşă şi nu puteau din pricina grinzii. Şi nici unul nu se smerea să-i facă loc celuilalt, şi de asta rămâneau înaintea porţii.

Aceştia sunt, spuse, cei care duc cu slavă deşartă jugul dreptăţii şi nu s-au smerit ca să se îndrepte singuri, să umble pe calea strâmtă a lui Hristos; de aceea şi rămân în afara împărăţiei lui Dumnezeu.Tăietorul de lemne e cel cu multe păcate, care în loc să se căiască mai adaugă alte păcate la ale sale. Şi vărsătorul de apă e cel care face fapte bune, dar adăugându-le şi unele rele, prin asta le pierde şi pe cele bune. Trebuie să vegheze omul la faptele sale, ca să nu se ostenească în zadar.

Sursa: Patericul egiptean

  Cititi va rog si:

Despre IAD si SANUL LUI AVRAAM. Vedenia lui Cosma Monahul, înfricosatoare si folositoare

Sfatul dracilor – CUM INSEALA DIAVOLUL PE OM

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. burtuss said, on iunie 19, 2014 at 6:45 pm

    Despre trafalet nu vorbesti nimic? (miruitor extensibil) folosit de pea Fericitul?

    Apreciază

    • valentin said, on iunie 20, 2014 at 1:20 pm

      nu e un motiv de critică, cred, fără să fiu prea cunoscător al regulelor bisericești în acest aspect, ar fi folosit și de un sfânt la un moment de nevoie și e păcat să strecuram niște probleme minore în ecuație.
      Eu aș vrea să ne rugăm toți pentru patriarhul acesta să rămână cum le-a zis el la oameni să rămână. că am înțeles că a vorbit cu oamenii prin sate înainte de a începe ecumenismul ăsta și le-ar fi zis să rămână ortodocși, cred că atunci avea dreptate, probabil înainte de adunătura aia ecumenistă de la sibiu 2007. Doamne Ajută, însă acum e în apostazie. De aceea, nu trebuie să ne preocupăm cu lucruri mărunte. Nu cred că e o problemă prelungitorul de miruitor.

      Apreciază

  2. Radu said, on iunie 19, 2014 at 7:04 pm

    Reblogged this on radupopescublog.

    Apreciază

  3. […] Aceştia sunt, spuse, cei care duc cu slavă deşartă jugul dreptăţii şi nu s-au smerit ca să se îndrepte singuri, să umble pe calea strâmtă a lui Hristos; Citeste mai departe […]

    Apreciază

  4. valentin said, on iunie 21, 2014 at 3:41 pm

    patericul este într-adevăr de urmat pentru orice creștin. Doamne Ajută!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.