SACCSIV – blog ortodox

Obama semneaza “Legea de protectie Monsanto” scrisa de catre Monsanto

Posted in Monsanto by saccsiv on iunie 6, 2014

Iata ce putem citi in articolul Obama signs ‘Monsanto Protection Act’ written by Monsanto-sponsored senator:

Presedintele SUA, Barack Obama a semnat un proiect de lege ce a fost scris in mare parte de catre ascoiatia multi-miliardara in dolari- Monsanto- care va beneficia in mod direct din aceasta legislatie.

Marti (26.03.2013), Obama si-a scris numele pe H.G. 933, o rezolutie continua aprobata in Congres cu cateva zile in urma. In cele 78 de pagini ale proiectului de lege este ‘’ascunsa’’ o prevedere care protejeaza in mod grosolan corporatiile biotehnologice cum ar fi Missouri- la baza compania Monsanto, de litigiu.

Cu semnatura presedintelui, gigantii din agricultura care se indeletnicesc cu organisme modificate genetic (GMOs) si ingineria genetica a semintelor (GE) li se da unda verde pentru a continua sa planteze si sa vanda culturi sintetice, chiar daca raman multe intrebari fara raspuns cum ar fi riscurile asupra sanatatii pe care le pun aceste seminte asupra consumatorilor.

Avand in vedere aprobarea de la Casa Alba si de la Senat mai mult de 250.000 de persoane au semnat o petitie prin care cereau Presedintelui sa opreasca prin veto proiectul de lege, un subiect ce a fost discutat de atunci la scara larga ca fiind “ Legea de protectie Monsanto”.

Dar Obama a ignorat petitia, scrie Connor Sheets pe site-ul IB Times, “in loc sa aleaga sa semneze o lege care interzice efectiv curtilor federale sa fie capabile sa opreasca vanzarea sau plantarea GMO sau culturile si semintele GE indiferent de ce consecinte asupra sanatatii ar putea aparea, pe viitor, in urma consumarii acestor produse.

James Brumley, un reporter de la Investor Place, explica un pic mai in detaliu cat de periculoasa este aceasta clauza acum ca firmele din domeniul biotehnologiei au permisiunea sa treaca de controlul judiciar. Pana sa fie semnat, scrie acesta, USDA ( Departamentul US pentru Agricultura)  a supravegheat si a aprobat ( sau a negat) testarea semintelor modificate genetic in timp ce curtile federale inca detineau autoritatea pentru a opri testarea sau vinderea acestor seminte daca se dovedea ca sanatatea publica era periclitata.”

Daca acordul presedintelui nu este chiar atat de surprinzator, cu toate acestea, ganditi-va la insusi originea acestui proiect de lege.

Potrivit unui articol publicat luni, in cotidianul New York Daily News, senatorul US Roy Blunt (R- Missouri) a colaborat cu Monsanto la redactarea continutului proiectului de lege.

Senatorul Bill si-a aparat proiectul de lege la stiri, sugerand ca s-au pus bazele unui senzational precedent care va afecta toata agricultura SUA, “ Ceea se se spune este ca daca semanati o cultura care este legal de plantat, atunci cand faceti acest lucru trebuie sa ajungeti la recolta. Dar este doar o protectie de un an in acel proiect de lege”.

Un an ar putea fi de ajuns pentru a provoca daune catastrofale mediului inconjurator prin permiterea organismelor produse in laborator sa fie plantate in pamant fara supraveghere. Sub Legea de protectie Monsanto, preocuparile pentru sanatate ce apar in viitorul apropiat incluzand plantarea culturilor GMO nu vor putea fi analizate de catre un judecator. Blunt, un senator junior, care a fost ales incepand cu sfarsitul anilor ’90 are un motiv foarte bun pentru a musamaliza acest proiect de lege, ce s-a implicat in acest viclesug. The Center for Responsive Politics noteaza ca Sen. Blunt a primit suma de 64. 250 $ de la Monsanto pentru a merge inainte in campania lui dintre anii 2008 si 2012.

Site-ul Money Monocle adauga ca Blunt a fost cel mai mare destinatar din Partidul Republican al finantarii Monsanto de mai tarziu.

Pe site-ul oficial al deputatului, o declaratie ne explica un pic mai mult de ce a favorizat legea HR 933 si clauza din ea.

Ca membru al Comunitatii pentru fonduri in Agricultura, Dezvoltare rurala, Alimentatie si Administrarea medicamentelor si agentiile inrudite, senatorul Blunt a jucat un rol vital in scrierea proiectului de lege privind alocarea fondurilor in agricultura pentru anul fiscal 2013. Aceasta lege a mentinut in sprijin vital pentru dezvoltarea si extinderea universitatilor agricole si finantarea competitiva a acestora sub Departamentul Agriculturii U.S. Legea includea, de asemenea, programe de finantare pentru activitatile de conservare, cazare si imprumuturi de afaceri pentru comunitatile rurale si programe de nutritie nationale si internationale.”

In niciun loc de pe acel site nu este mentionata Legea de protectie Monsanto desi se pretinde ca Blunt “sustine investitia continua in cercetarea agricola si inginerie”.

“Oare Blunt nu si-a dat seama ca Monsanto castiga in mod semnificativ in cazul in care sectiunea 735 a supravietuit si HR 933 a fost semnat in drept? intreaba Brumley. Probabil ca nu”.

“Nu exista nicio indoiala ca acest fapt este un conflict de interese abuziv”, spune acesta.

In mod clar, Brumley nu este singurul care simte acelasi lucru in legatura cu aceasta problema: Pagina de pe site-ul Wikipedia a lui Blunt a fost vandalizata in aceasta saptamana, pentru a citi in primul paragraf, “Locul lui in Senat a fost detinut anterior de Republicanul Kit Bond, pana la pensionarea lui Bond, si va fi vandut de catre Blunt corporatiei Monsanto la pensionarea acestuia.”

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] James Brumley, un reporter de la Investor Place, explica un pic mai in detaliu cat de periculoasa este aceasta clauza acum ca firmele din domeniul biotehnologiei au permisiunea sa treaca de controlul judiciar. Pana sa fie semnat, scrie acesta, USDA ( Departamentul US Citeste mai departe […]

    Apreciază

  2. aniush said, on iunie 6, 2014 at 9:09 pm

    Fiecare in legea lui

    Apreciază

  3. Valentin Dorneanu said, on iunie 6, 2014 at 10:42 pm

    eu nu înțeleg nimic, ce e monsanto ăsta ? sunt prea sofisticate cuvintele de acolo… de fapt întreb cu ce ne privește pe noi ?

    Apreciază

      • Valentin Dorneanu said, on iunie 7, 2014 at 12:14 am

        acum am înțeles, face parte foarte clar din politica agresivă împotriva oamenilor ce asigură independența față de sistemul antihristic.
        fermierii puternici pot să le dea planurile peste cap așa că trebuie distruși, încheie cu ei acele rezoluții prin care fermierii scapă de procese, răsuflă ușurați că amenințarea a trecut dar s-au aliat cu dușmanul și s-au lepădat de Hristos prin acele înțelegeri secrete.

        Apreciază

    • Aurora said, on iunie 7, 2014 at 1:27 am

      Monsanto este fabrica de modificat genetic seminte si pervertirea a tot ce a lasat Dumnezeu verde pe pamant pt. hrana noastra. Ei produc seminte al caror ”rod” nu va putea da alte seminte fertile anul urmator si in felul asta esti obligat sa cumperi de la Monsanto sterpaciunile lor in fiecare an. Deci ne priveste pe noi toti, caci ei detin monopolul in lume, alaturi de BASF. Valentine, esti cam nou pe aici, dar ai timp sa inveti. Saccsiv ne-a fost la toti un profesor bun.

      Apreciază

      • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 11:41 pm

        este ca pe vremea comunismului – pr Iustin ne-a învățat și el, dacă te opuneai câștigai, dacă te dădeai odată de partea lor dupa aia îți era mult mai greu.
        așa și cu ăștia de la Monsanto – pt că sunt atât de răi și pe față nu trebuie să semneze nimeni nimic cu ei. jertfă, le zici – nu primesc să fiu cu voi, fie ce o fi.

        Apreciază

    • tataia said, on iunie 7, 2014 at 2:05 am

      Organisme modificate genetic…monopol asupra hranei intregii lumi…etc.

      Apreciază

    • Noname said, on iulie 19, 2021 at 7:00 pm

      UN IDIOT NU VA INTELEGE NICIODATA REALITATEA IN CARE TRAIESTE….ESTE DE LA SINE INTELES

      Apreciază

      • Noname said, on iulie 19, 2021 at 7:05 pm

        TRAIM IN MIZERIE SI TEROARE DATORITA FAPTULUI CA LASAM MAJORITATEA IGNORANTA SA NE CONDUCA…PRIN REPREZENTANTII EI …PSIHOPATII

        Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 11:43 pm

      cred că lavrov este exemplu și această știre mă minunează și mă face să fiu foarte mirat, nu am crezut că va fi așa – deci chiar Rusia Pravoslavnică luptă
      cu fiara țărilor occidentale secularizate și sodomizate
      și america satanistă a lui obama.

      Apreciază

  4. Valentin Dorneanu said, on iunie 6, 2014 at 11:40 pm

    am întâlnit și o versiune aici – că profetul mincinos nu e alt om față de antihrist – adică sunt unul și același – iar omul ăsta zice că e papa francisc

    Doamne miluiește-ne. Nu știu cine e cel care a dat această ipoteză și care e adevărul dar îmi sună destul de plauzibil pt că el e și lider de stat și un înșelător religios în același timp

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 6, 2014 at 11:43 pm

      aa, acum am înțeles, el merge pe linia protestantă – a lui martin luter, calvin și toți care au luptat pt a arăta că papa era antihristul

      Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 6, 2014 at 11:47 pm

      n-are rost să iau de bun ceva de la protestanți – cum a zis pr. Cleopa, noi suntem Biserică Întreagă, nu avem nevoie de nimic de la protestanți, dar nici de la catolici.

      Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 7, 2014 at 12:18 am

      Dumnezeu lucrează în Biserica Ortodoxă și ne va feri El și de papă și de ecumenism și de antihrist. Doamne Ajută!

      Apreciază

    • Liliana said, on iunie 7, 2014 at 5:18 pm

      Hristos s-a inaltat!
      Si unii dintre francezi cred ca acest papa este insusi antihristul- informatie pe care am citit-o chiar ieri pe blogul Le grand reveil al unui francez care si-a dedicat ultimii 10 ani studiind Sfintele Scripturi din punct de vedere eshatologic.Ei au limitele lor date de credinta lor papistaseasca.Dar ei sint convinsi ca ei reprezinta adevarata biserica,mireasa a lui Hristos.
      Noi stim ca acest papa este profetul mincinos care pregateste unirea credintelor religioase in vederea instaurarii unui lider nu numai politic ,ci si religios-asa ne spun sfintii parinti si actualii parinti-Parintele Nectatios sau Parintele Elpidios .

      Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 7, 2014 at 9:38 am

      Vine marele bogat Bill Gates cu o prezicere, asa aproape ca o profetie salvatoare… nu sunt de aceeasi parere, fara o schimbare in duh si in adevar e degeaba progresul si schimbarea in date economice.
      Economia nu e deasupra spiritului, ci doar e arma lor prin care incearca sa rupa sufletele de la Hristos.
      Sa creasca si economia si sa asculte si de Parintele Iustin !
      Daca ar fi sa reuseasca ceva trebuie cu rugaciune, fara atata mass-media, si dupa ce se vad rezultate , chiar preliminare atunci lumea mai crede, mai ajuta cu draga inima, dar acum e totul pentru inselare, fara sa isi mai dea seama pot sa insele. nu e neaparat o inselare intentionata, constienta pe care o propaga unii.

      Insă ptr cine nu e interesat de Hristos, părintele Iustin și Biserica Ortodoxă, bill gates ar putea sa para un om f. bun, optimist si cu mare dreptate in ce afirma, iar majoritatea s-ar putea sa i se alature in initiativele lui, pentru ideea asta mareata de a scapa de la saracie toate statele lumii pana in 2035.
      Câți pun baza pe verticalitatea in fata ideilor masonice, sau pe sinceritatea lui …
      Chiar și dacă ar crește economia asta așa umflată cu pompa peste noapte ar fi tot pentru planurile oculte de înșelare a populației globului…. sunt afirmații pentru captarea interesului, mulți vor fi atrași de astfel de antihriști care oferă „pâine”, dar fără să zică adevărul despre sistemele masonice, despre cip-uri, ce e în America acum să ferească Dumnezeu. Am văzut o prezentatoare în direct cum spunea că ea are putere din pastila magică să se logheze la telefon, la calculator sau la sisteme mai moderne, pentru că s-a făcut adaptarea omului la noul sistem electronic, iar lumea va trebui să accepte acest pas uriaș al tehnologiei. Iar cel din emisiune vroia să zică despre sclavia mondială, dar nu a avut curaj să fie prea tranșant de frica masoneriei și a zis doar că – se miră, întrebând-o dacă google controlează cumva logarea ei la sisteme prin pastila aia, din interiorul organismului ei. Deci pasii pentru pecetea antihristului se misca rapid, incercarile foarte disperate ale satanei de a prinde in plasa suflete sunt extreme, clare, cu rezultate dezastruase, multi vor fi prinsi in cat mai scurt timp.
      poate ca ideile spuse de bill gates vor putea fi chiar sugerate prin tehnologii – adica spalare pe creier tehnologizata – sa spuna toti intr-un cor -” avem o lume mai pasnica, nu e nici un razboi, numai voi cu credinta voastra faceti atata vrajba” … e o posibilitate, pentru ca lumea s-a revoltat, dar fara arma crucii, iar puterea lor poate fi usor coruptibila prin profetii astia mincinosi carora li s-a dat putere si mai ales prin papa – recunoscut ca acel profet mincinos al apocalipsei.
      La nivel global, e posibil sa fie propovaduit bill gates in noile biserici ecumeniste cu „o noua evanghelie electronica”, iar acei alesi , ca parintele Iustin le stau impotriva, chiar si din mormant.
      Aici ar fi la fel de manipulat lumea daca ar cadea de acord cativa dintre cei ce se opun cip-urilor.

      Apreciază

  5. stelian said, on iunie 7, 2014 at 12:18 am

    Legea Monsanto?! e un precedent groaznic de periculos!! Partea buna e ca acum devine transparent faptul ca marile corporatii incearca tot mai agresiv sa impuna legi care ii apara sau ii favorizeaza. De fapt de ce ma mir, Ellie Wiesel nu e Monsanto si tot face legi….

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 7, 2014 at 9:42 am

      distrugerea roadelor pământului, într-adevăr pericol… semnale de alarmă, dar de ce au tăcut fermierii ăia – pentru că li s-a spus că-și pot pierde afacerea, pot fi trași în săli de judecată , iar ei nu au avut curajul să rupă tăcerea până acum, fiind prinși cu sufletul de pământul lor, producția lor ș.a.m.d. Să ne rugăm pentru ca din Mila Lui să rânduiască Bunul Nostru Dumnezeu ca ei să vină la Hristos prin conștientizarea acestor pericole.

      Apreciază

  6. Radu Humor said, on iunie 7, 2014 at 12:34 am

    Din ciclul „Cozi de topor” :

    CURŢILE HOJDU sunt un complex de şapte clădiri fiecare cu patru etaje, legate între ele printr-un pasaj comun situate în centrul Budapestei şi având scris pe frontispiciu Gozsdu udvar fiindcă sunt proprietăţile lui Emanuel Gojdu, aromân de origine, născut la Oradea în 1802, care prin testamentul său din 1869 a lăsat întreaga sa avere naţiunii române care se tine de religia răsăriteană ortodoxă din Ungaria şi Transilvania pentru educaţie tineretului şi ajutor săracilor şi bătrânilor. Prin testament, excepţionalul avocat şi notar, om financiar şi politic, Emanuel Gojdu, înfiinţează Fondaţiunea lui Gojdu perpetuă (căreia îi spunem Fundaţia Gojdu) încredinţată să fie condusă şi administrată de Mitropolitul ortodox roman al Ardealului, la acea vreme Andrei Şaguna, şi toţi episcopii ortodocşi români din Ungaria şi Transilvania. Fiind o personalitate înzestrată şi laborioasă, a stipulat în testament o valabilitate a fundaţiei sale pentru următoarele două sute de ani (din anul 1870 până în 2070 !)
    Până în 1918 totul a funcţionat normal, legal, testamentar şi mii de elevi şi studenţi au beneficiat de burse ale Fundaţiei Gojdu, dintre aceşti beneficiari treizeci si doi au ajuns academicieni români iar cinci au devenit prim-ministri. Dintre beneficiarii Fundaţiei Gojdu ce au ajuns personalităţi ale vieţii ştiinţifice, culturale şi sociale, întotdeauna se aminteşte pionierul aviaţiei române Traian Vuia, omul de ştiinţă Victor Babeş, poeţii Octavian Goga şi Aron Cotruş , istoricii Ioan Lupaş şi Constantin Daicoviciu, unul dintre mari fondatori ai Unirii Transilvaniei cu Regatul Român, Iuliu Maniu. Să-l amintim şi pe Petru Groza fiindcă noi nu ştim cu ce balaur cu şapte capete s-a luptat pentru ca Transilvania să rămână românească şi ce tribut a trebuit să plătească, să plătim, pentru aceasta balaurului de la răsărit.
    Pentru că din 1918 Ungaria a fost redusă în spaţiul ei iniţial istoric şi demografic, începe un lung proces iredentist cu vecinii săi, prin toate căile şi toate mijloacele, în majoritate false, nedrepte, abuzive. Guvernul Ungariei lui Bela Kun nu a mai ţinut cont de legile statului de drept în care testamentele sunt sfinte şi inviolabile. Mai târziu, în 1920 prin semnarea Tratatul de Pace de la Trianon , Ungaria avea printre alte obligaţi şi restituirea patrimoniului Fundaţiei Gojdu României, testamentar Mitropoliei Române Ortodoxe din Ardeal prin articolul 249 consemnat în tratat. În faţa dreptăţii şi legalităţii, guvernul ungar s-a eschivat, a argumentat cu subterfugii, a tergiversat. După îndelungate convorbiri, în sfârşit în 1937, a fost semnat acordul dintre România şi Ungaria de restituirea patrimoniului Fundaţiei Gojdu. România a ratificat acordul în 1938, în timp ce Ungaria a tot amânat ratificarea lui până în 1940. Datorită situaţiei internaţionale şi mai ales începerii campaniei anticomuniste în Răsărit, acordul nu a mai putut fi aplicat, iar la sfârşitul victorios al comunismului sovietic până la Berlin, toate cele democratice s-au prăbuşit sub şenilele tancurilor Armatei Roşii şi noul guvern al Ungariei a naţionalizat şi ceea ce nu mai era al ei nici până în 1918, nici după aceia ( Tratatul de la Trianon 1920, Acordul semnat 1940)
    Nu am cunoştinţe ca în vremea înfrăţirii între popoare, fraţii comunişti din cele două republici să fi avut şedinţe de lucru pe tema Testamentului lui Emanuel Gojdu. Dar, imediat după 1990, ungurii foşti mari horthişti, apoi mari comunişti, au devenit dintr-odată cei mai mari democraţi, cei mai civilizaţi din toate înfrăţitele popoare plus fratele cel mare şi imediat au cerut intrarea în Uniunea Europeană, occidentală şi democratică. Bun, e dorinţa ungurilor de când a sosit Attila în Panonia şi mai departe. De data aceasta Uniunea Europeană, altă mare democraţie de la inchiziţie încoace, cerea noilor state ce doreau să i se alipească să nu aibă nici un fel de litigiu cu ţările vecine. Ungaria trebuia să ducă un astfel de certificat şi din partea României. Între România şi Ungaria erau/sunt câteva litigii, printre care şi patrimoniul Fundaţiei Gojdu care, cu această ocazie, se puteau rezolva legal şi Ungaria, pe drept să primească certificat de bună purtare democratică în UE. Dar pentru o asemenea simplă şi dreaptă demnitate românească trebuiau guvernanţi şi diplomaţi români adevăraţi ! Ori la Bucureşti se încropea din drojdia comunistă o democraţie de Dâmboviţa cu Ion Marcel Ilici Iliescu în frunte, al cărui nume spune totul. Şi tocmai când Ungaria umbla pe la vecini după certificatul de bună purtare democratică, România avea ministru de externe pe fostul ofiţer Teodor Meleşcan. Chipeş, ca un actor de revistă şi operetă, trimis în misiune de sufleur la televiziunea bucureşteană, unde tocmai se juca scenariul regizat revoluţia la tvr a rămas lipit de personajul principal, ce avea nevoie numai de figuranţi în jurul său. Şi figurant de ministru a fost şi în acest moment sensibil pentru Ungaria, când trebuia adus în discuţie şi rezolvat patrimoniul Fundaţiei Gojdu înaintea de a semna vreun act oficial în favoare Ungariei. Încă o ocazie pierdută.
    Lovitura de graţie împotriva respectării dreptului testamentar, prin care Fundaţia Gojdu este patrimoniul Mitropoliei Ardealului şi al episcopiilor ortodoxe române, România l-a primit din parte propriului ei ministrului de externe Mihai Răzvan Ungureanu. Duplicitatea, uneltirea şi conspiraţia lui se demonstrează prin fapte ce împreună constituie o subminare fără precedent a prestigiului şi drepturilor naţionale ale României. Fapte şi argumente ?
    Întâi, acest sinistru personaj vine din fosta pepinieră de viitoare cadre de partid comunist la fel ca mulţi alţii, ce au fost plantaţi de Iliescu şi Băsescu în guvernele lor. Exemple la toate nivelele de 25 de ani: primul a fost Adrian Năstase , ultimul a fost de curând cocoţat la ICR: Lilian Zamfiroiu. Lansarea lui MeReU s-a făcut după un plan demn numai de marile servicii de informaţii prin strecurare, pe nesimţite cu debut muzical, la emisiunile lui Iosif Sava , unde a fost prezentat în sunete de tobe şi trâmbiţe ca stea a inteligenţei româneşti pentru că a fost şef de promoţie prin şcoli, ce înguşti prezentatori şi ascultători gură cască, doar în fiecare an sunt zeci de sute de şefi de promoţie în toate liceele şi universităţile din România !! Cinste lor, şi reţineţi că numai la Iaşi, MeReU a fost doar unul dintre cei peste cincizeci de şefi de promoţie în acel an !! Ceilalţi nu erau stele ale inteligenţei româneşti ? De ce, dragă Iosif Sava, răspunde-ne de unde eşti ! În spatele acestei prezentări triumfale se ascundea faptul că până în 1989 a fost secretar în CC al UTC-lui şi se vede clar manipularea stupizilor şi superficialilor. Şefii de promoţie sunt mulţi, dar secretari în CC al UTC-ului sunt doar o mână de oportunişti, dintre care unii, din bun simţ, au renunţat după 1989 în timp ce MeReU, a persistat cu perseverenţă în a se ajunge sacrificând tot ce ţine de morală. Şi apropo, de morală şi marele moralist de ecran tv , Andrei Pleşu, îl cunoştea pe MeReU de la Fundaţia Soros, unde steaua inteligenţei româneşti era membru în consiliul de administraţie al fundaţiei şi avea pâinea şi cuţitul în mâini şi moralistul vroia şi el o felie mai mare. Cum MeReU i-a dat felia cerută, la rândul său, Andrei Pleşu l-a săltat în Ministerul de Externe direct ca secretar de stat. Steaua inteligenţei româneşti nu avea nevoie de studii diplomatice, a fost destul că a luat lecţii de ebraică la Oxford. Procesul strecurării lui a continuat până ce a ajuns ministru de externe (între Decembrie 2004 până în Martie 2007) timp în care faptele sale au demonstrat numai subminarea prestigiului şi intereselor statului român. Întâi, de îndată ce a ajuns ministru de externe a afişat în minister portretul Anei Pauker, motivând istoric: a fost ministru de externe între Decembrie 1947 şi Iulie 1952. S-a produs o consternare generală, cunoscându-se activitatea anti-românească a Anei Pauker în acei ani. Faţă de protestele opiniei publice MeReU a refuzat să dea jos tabloul tiranei comuniste, era modelul lui, pe ale cărei urme călca. Şi dacă Ana Pauker a considerat România o gubernie sovietică, MeReU le-a spus austrecilor: să privească Romania ca pe un nou land federal . – Rumanien wie ein neues Bundesland !
    În continuare, ca ministru de externe MeReU s-a comportat arogant şi a luat nişte hotărâri de-a dreptul revoltătoare, anti-româneşti. Ambasadorul român la Moscova, Dumitru Prunaru, a declarat că la numirea lui la Moscova a avut pe agenda trasată de parlament şi ridicarea problemei Tezaurului Românesc sechestrat din 1918, pe care a adus-o în discuţii odată ajuns la Moscova. Nu a trecut mult şi a primit din partea ministrului, prin intermediarul Leuştean, să nu se mai ocupe de problema restituirii Tezaurului. Era un ordin fără explicaţii şi nu a trecut mult şi Dumitru Prunaru a fost retras din funcţia de ambasador, prin marile manipulări anti-româneşti de la Bucureşti. MeReU , de stea inteligentă ce este, s-a purtat grosolan şi faţă de românii din afara graniţelor: Cetăţenii de peste Prut vorbesc o variantă a limbii române, un fel de *light Romanian* (română uşoară) În schimb, în 2005, faţă de Rusia s-a purtat cu servaj aranjând noul protocol dintre cele două ţări, absolut în favoarea Rusiei prin: Nu există probleme între Federaţia Rusă şi România. Problemele sunt multe, să amintim doar pe cele mai mari: Tezaurul şi Basarabia pe care MeReU le-a delete printr-un deget !
    Pe îndelete, dar foarte costisitor pentru România, cetăţenii de dincoace de Prut şi-au dat seama ce fel de stea este MeReU. În paranteză, pentru MeReU şi noi ca şi cei de peste Prut, am devenit doar nişte cetăţeni fără naţionalitate, probabil, fiindcă vorbim a hard Romanian. Când a fost fixat ca şef al serviciului de inteligenţă extern (SIE) cei din acest serviciu, profesionişti cu îndelungate state de plată, au zis că este totuşi prea mult, este o neruşinare ! Fostul purtător de cuvânt al SRI, colonelul Nicolae Ulieru, a afirmat în presă: Mihai Răzvan Ungureanu ar fi agent al unei puteri străine şi că este gata să ofere probe în acest sens comisiei parlamentare de resort al SRI. Aceasta este o acuzare foarte gravă ,la adresa lui MeReU fiindcă dacă se dovedeşte este echivalentă trădării naţionale. Judecând situaţia, majoritatea crede ca afirmaţia colonelului este corectă, bazată pe probe concrete pe care SRI-ul le deţine, altfel colonelul SRI nu se arunca din avion fără paraşută. Mai mult, colonelul Nicolae Ulieru s-a oferit să aducă probe în faţa comisiei parlamentare, dar parlamentul nu i-a oferit acest prilej !! Deci muşamalizarea unei trădări naţionale, a cărei dezvăluire ar prezenta multe legături şi pe susţinătorii lui MeReU, devenit foarte tare pe poziţie după ce a cotrobăit pe îndelete în structurile SRI unde sunt multe dosare grele cu care se poate şantaja. E bine blindat, bine dispus, acum nu se mai strecoară, are şi partid proprietate personală, în timp ce pentru cetăţenii de dincoace de Prut, el a rămas inteligentul şef de promoţie, marele profesor de istorie ieşean.
    Acesta este cetăţeanul oportunist MeReU, care şi-a băgat nasul peste tot unde simte profituri personale şi sigur, unde este trimis de şefii lui pentru interesele lor. Astfel, a fost pus să plângă de mila şi mizeria celor din Roşia Montană afirmând că salvarea lor poate veni numai de la RMGC ceea ce i-a atras numeroase critici şi a fost catalogat: un istoric asasin care nu vede tezaurul istoric şi arheologic de acolo. Şi pentru că veni vorba de tezaur istoric să trecem la un alt tezaur: patrimoniul Fundaţiei Gojdu, pe care mulţi străini au pus ochii, fiind estimat la ora actuală la un miliard de euro. S-a pus pe roate o afacere de uzurpare a acestui patrimoniu. În prima fază să scoată fundaţia de sub tutela Mitropoliei Ortodoxe Române, să o europenizeze împreună cu ungurii printr-o nouă formulă Fundaţie publică româno-ungară Gojdu, apoi să o împartă între ei. Odios plan în care MeReU a fost pus să-l ducă la îndeplinire subminând, a câta oară, România. Întâi, de ce o nouă fundaţie, când testamentar este clar Fundaţia Gojdu perpepetuă. De când nu se mai respectă testamentele în Uniunea Europeană Bruxelliană ? De ce să o divizăm cu ungurii, când prin testament Emanuel Gojdu nu a lăsat nimic în acest sens ? De ce MeReU a încheiat un nou acord, când în problema Fundaţiei Gojdu sunt referiri categorice prin Tratatul de la Trianon 1920 şi un acord din 1938, ratificat de ambele ţări. Cui foloseşte noul acord, pe care parlamentarii Ungariei l-au votat în 15 minute cu aplauze, în timp ce parlamentarii români l-au respins cu indignare şi majoritate zdrobitoare ? I s-a cerut demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu ! Fără succes, pentru că Nicolae Ulieru colonel SRI, are dreptate, iar multora dintre guvernanţii de la Bucureşti le e teamă de această dreptate.

    Corneliu Florea
    Februarie 2014, Winnipeg, Canada

    Apreciază

  7. Valentin Dorneanu said, on iunie 7, 2014 at 12:36 am

    ANTI-ECUMENISM.
    cred că trebuie pus link-ul ăsta într-un articol mic separat ca să poată să-l vadă toată lumea și să ia cartea aceasta – e pusă și online
    iar ptr download e poza cărții cu galben – în dreapta paginii

    http://biserica-luptatoare.com/

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 7, 2014 at 12:38 am

      V. Concluzii
      June 3rd, 2014

      Cinstiţi părinţi şi fraţi întru Hristos, am încercat să facem prin textul de faţă o mărturie împotriva învăţăturii celei ce vatămă sufletele credincioşilor în acest veac al apostaziei – ecumenismul. Mărturii asemănătoare s-au mai scris, de ce atunci am simţit nevoia de a mai scrie una?!

      Fiindcă multe dintre acestea nu ne dau un răspuns la fireasca întrebare: ce pot să fac eu, un biet creştin ortodox, în clipa în care văd că este batjocorit însuşi Trupul lui Hristos? Mă închid nepăsător în camera sau chilia mea, prefăcându-mă că mântuirea mea nu este primejduită în nici un fel? Sau, în ciuda puţinătăţii credinţei mele, în ciuda mulţimii de păcate care numai ele sunt vrednice de toată osânda, în ciuda tuturor înşelăciunilor şi ispitelor diavoleşti care mă înfruntă şi mă doboară, să încerc să caut la mila Dumnezeului meu, mărturisind credinţa cea curată pe care ne-a lăsat-o nouă spre mântuire?

      Ce răspuns voi da la înfricoşătoarea Judecată? „Doamne, nu numai sufletul meu l-am spurcat şi l-am batjocorit cu mulţime de păcate, ci şi m-am unit cu cei care au vrut să necinstească Sfânta Ta Biserică şi Preacuratul Tău Trup să Îl rupă”?

      Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi pentru ale tuturor Sfinţilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pre noi. Amin.

      Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 8, 2014 at 11:54 pm

      interesant acest link nu mai există…
      eu însă am luat cartea pe calculator

      Apreciază

  8. mai said, on iunie 7, 2014 at 12:55 am

    Iertare, nu ar trebui un articol special , de fapt un apel la ‘Marsul pentru normalitate’ ? din 7 iunie ora 11 indiferent cine il organizeaza !

    Apreciază

  9. adrian said, on iunie 7, 2014 at 8:20 am

    Stie cineva daca anafura daca sta la putina umezeala mucegaieste dupa o saptamana sau doua?
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • danielvla said, on iunie 7, 2014 at 9:11 am

      adrian,
      Da, anafura mucegaieste in conditii de umiditate. Trebuie pusa la uscat. Numai agheasma are proprietatea de a se mentine proaspata mai multi ani.

      Apreciază

  10. adrian said, on iunie 7, 2014 at 8:24 am

    Am citit ca Parintele Elpidie a spus ca noul papa este proorocul mincinos, nu antihristul.

    Apreciază

    • Valentin Dorneanu said, on iunie 7, 2014 at 10:06 am

      deci nu e tot aia antihrist cu proorocul mincinos, conform părintelui Elpidie.
      Normal, e demn de încredere părintele Elpidie, citat fiind el și de monahul Teodot și mai ales fiind în duhul ortodox,
      Acela din filmul gasit de mine nu e ortodox, nu il mai creditez cu nici un pic de atentie, e protestantism sec, fara substanta duhovniceasca. chiar el spune la sfarsit ca oamenii lui Dumnezeu (se refera el asa la protestantii de marca) au luptat impotriva papei aratand la vremea lor ca papa este antihrist, dar ii si enumera pe acei oameni despre care el spune ca sunt ai lui Dumnezeu – Calvin, Martin Luther, … era chiar la sfarsit da aceasta enumerare, iar aici mi-am dat seama ca nu are cum sa fie adevarat ce spune el.
      Parintele Cleopa i-a numit potrivnici ai Bisericii, nu au sfinte taine si din alte cauze grave. nu cinstesc sfintii – adevaratii oameni ai lui Dumnezeu, nu cinstesc sinoadele , nu au crezul ortodox. Iar casa lor de adunare a numit-o sinagogă a satanei.

      Dar sunt f. atragatoare ideile lor prin care imita ortodoxia legand discursuri cu profetii adevarate in privinta problemelor grave actuale – gen aceasta – papa e profet mincinos , apoi continua cu flecareli si aiureli de încețoșare la care adaugă și că papa e nu numai profetul mincinos, dar e și antihristul, iar Calvin si Martin Luther erau oamenii lui Dumnezeu,
      Innobilează puțin discursul prin ideea ca Ioana d’Arc a fost o martira a inchizitiei antihristice papistașe și încă 2 flecăreli , după care deodată protestantii par deja toti martiri , descoperitori ai adevaratelor taine ale lui Dumnezeu. Insă ei sunt în înșelare.

      Părintele Arsenie Boca nu era în înșelare pentru că el respecta toate rânduielile bisericești și canoanele.

      Apreciază

    • mihai said, on iunie 7, 2014 at 8:58 pm

      adrian prietene evident ca papa este prorocul mincinos, intrucat acesta dar si fostul facea propaganda pro guvern mondial, si cum un guvern mondial e musai sa fie condus de cineva, atunci de cine daca nu de antihrist ?!

      Apreciază

  11. geo said, on iunie 7, 2014 at 9:08 am

    raspunsurile contin adevarul…

    Apreciază

  12. Valentin Dorneanu said, on iunie 7, 2014 at 10:13 am

    Obama și cu toți ăia ai lui pun presiune pe state ortodoxe ca să îi facă să accepte noi tratate ca și cum ar fi unica soluție în aceste momente de criză …
    Insa fara credința adevărată nu găsesc nici o fărâmă de adevăr în tot ce fac ei

    Noi ne păstrăm credința (așa cum este ea cu icoane, sfinte moaste, sfinte taine, si in general toate bogatiile ortodoxiei ) despre care comenteaza la televizor acest comunisti atei – spun pe scurt ca adunatura aia (nu zic nici oamenii) se inghesuie la „pupat moaste”
    Iar oamenii simpli , credinciosi, cum a zis parintele Cleopa ca e taranul roman si ca avem 10 milioane de teologi – taranii si romanii astia – asa mai saraci cu duhul ( sau ptr analistii atei – asa mai inapoiati) de fapt nu se inghesuie la pupat moaste cum spun la televizor prin anumite emisiuni chiar politice gen Sinteza Zilei – Mugur Ciuvica si Mircea Badea, de fapt credinciosii sunt in Taina Bisericii, in rugaciune pentru mantuirea sufletului, nu numai pentru ei insisi, ci si pentru familiile lor si chiar pentru dusmani….
    Cu tot cu falsii hristosi, ecumenism, cip-uri, românii merg către Hristos, nu sunt nebuni. Dar e slab poporul acum, au atacat din ce în ce mai mult prin televiziunea asta. Nu mai avem rugăciune, credință puternică. Doamne Ajută!

    … deci fara aceste bogatii ale ortodoxiei, protestantii sunt cazuti din har, nu-i primeste Dumnezeu în Împărăția Cerurilor așa în starea în care sunt și chiar ajung să fie cum era imaginea aia clasică – luptători împotriva corabiei noastre – a Bisericii Ortodoxe.

    Apreciază

  13. Valentin Dorneanu said, on iunie 7, 2014 at 12:43 pm

    oricum principala activitate a noii ordini mondiale si a illuminatilor aspra noastra va trece acum la lupta prin cip-uri – sa fim luati in evidente, sa mergem pe la consult, acte medicale cu cip, acte de identitate cu cip, utilitatea noului sistem, dezbateri pro-cip fara sa faca referendum, televiziunile vor ataca ortodocsii anti-cip, vor spune ca din cauza noastra nu se poate implementa acest sistem atat de usor, dar se vor da amenzi sau izolare sociala si profesionala prin tot felul de masuri nedrepte

    basescu este de partea lor, iar in urmatoarea perioada cred ca asta va fi lupta – tradarea lui se vede din refuzul cererii facute de parintele iustin de acum 4 ani si jumatate – 5 ani
    de atunci nu a revenit la ideea referendumului cerut de parintele iustin si asta arata ca ne vor vinde cu usurinta pentru ca planul e bine pus la punct si cu sange rece pentru ca nu le pasa de suflet
    http://www.apologeticum.ro/2009/09/semnaturile-anti-cip-au-ajuns-la-presedinte-asteptam-organizarea-referendum-ului/

    Apreciază

  14. Catalin said, on iunie 7, 2014 at 4:39 pm

    Apreciază

  15. dorina said, on iunie 7, 2014 at 7:11 pm

    dhttps://www.youtube.com/watch?v=PvI3gHgHQZ8

    Apreciază

  16. mihai said, on iunie 7, 2014 at 9:02 pm

    in ceea ce il priveste pe obama , acesta trebuie sa joace dupa cum i se canta

    Apreciază

  17. lastunnegru said, on iunie 7, 2014 at 10:15 pm

    off topic

    Am mai pus acest videoclip aici cand saccsiv 2 administra blogul dar atunci nu la vazut prea multa lume pentru ca nu prea intra multa lume pe blogul saccsiv.

    Experimente inumane relizate pe oameni dintru spital de psihiatrie din Norvegia prin implantare de electrozi in creierul uman si modificarea comportamantului uman intre ani 1950 – 1960.

    The Race for the Brain – Cursa pentru creier.

    Mic rezumat al videoclipului.

    Acest documentar a fost realizat si transmis de televiziunea de stat norvegiana TV 2

    Cercetatorul in Neurologie Carl Wilhelm Sem-Jacobsen care in al doilea razboi mondial a lucrat pentru OSS care a devenit mai tarziu CIA , a avut un grad ridicat in armara SUA lucru neobisnuit pentru un strain.
    Sem-Jacobsen a lucrat intre 1950 – 1960 la spitalul de Psihiatrie Gaustad Norvegia unde implanta electrozi direct in creierul oamenilor pentru controlul comportamantului uman, la acest spital pacientul slujea sitemului si nu invers.
    Sem-Jacobsen a primit fonduri de la US Air force si de la Federal Aviation Agency dar a mai primit fonduri si pentru alte cercetari de la Marina SUA, Pentagon insa cele mai multe fonduri le-a primit prin Fundatia Ford care a avut legaturi cu CIA.
    Cercetatorul Canadian Wilder Penfield a incercat sa le altereze creierele oamanilor prin stimularea creierului, Wilder si Sem-Jacobsen au avut o colaborar stransa, deasemenea Sem-Jacobsen era prieten cu Jose Delgado ( si au colaborat impreuna ) el este cel care a implantat electrozi in creierul animalelor precum tauri, maimute, pisici pentru a le controla comportamantul adica a le face domoale sau agresive, acele cipuri erau actionati de la distanta.

    Dă clic pentru a accesa brainchips.pdf

    La spitalul de psihiatrie Gaustad intre ani 1950 – 1960 au fost implantati electrozi adanc in creierul uman pentru ca sa se masoare activitaea creierului dar ca si sa se induca curenti slabi in creier, electrozi erau lasati in creier saptamani si chiar luni de zile.
    In Norvegia se poteau face operati la pacienti fara consimtamantul lor astfel ca nici un pacient din Norvegia nu o sa dea in judecata spitalul. Intr-un act se arata ca Sem-Jacobsen a avut 82 de pacienti la care li sau implantat electrozi in cap iar la pacienti li-se induceau stimularea creierului de la distanta pentru controlul uman iar pacientul nu stia ce i se intampla.

    Iata simtomele care le-au fost induse pacientilor cu acesti electrozi in cap plus acea cutie:

    alterearea stari minti ( 56 de subiecti )

    inconstienta

    convusi

    stare de constiinta redusa

    Feluri de alterere ( 66 de subiecti )

    relaxare

    agitatie

    atacuri de panica

    frica

    Altereare tactila ( 72 de subiecti )

    Durere

    soc

    Caldura

    frig

    amorteala

    31 de subiecti – pierderea temporara a vorbiri, schimbarea voci

    4 subiecti – alterarea simtului gustului

    Alterarea functilor corpului ( 47 de subiecti )

    Schimbarea in respiratie

    tusit

    transpiratie

    greata

    5 subiecti – memorie schimbata

    43 de subiecti – halucinati diferite

    Apreciază

  18. aha said, on iunie 7, 2014 at 10:18 pm

    off topic. astazi am vazut ceva ce nu credeam sa vad. e vorba de un ziar. am vazut un flacau in autobuz ( folosesc cuvantul asta pentru ca asa am simtit…adica un baiat tanar, pana in 20 de ani, cu mustacioara nebarbierita inca dar cu niste ochi patrunzatori) care citea un ziar. prima oara m-a frapat formatul ziarului, in sensul ca parca era un ziar de acum 80 de ani. fara multe poze, alb negru, si alt format decat cele din ziua de azi. asa ca am incercat sa vad cum se numeste…si am aflat numele ziarului: ” Cuvantul Legionar” , postat undeva in josul paginii pe mijloc. am ramas surprins! dar am avut tupeul sa il intreb pe flacau de unde l-a cumparat! mi-a spus ca din Piata Sudului ( Big Berceni). doar m-a intrebat daca am legaturi…sau cam asa ceva si a coborat la prima statie. nu am apucat sa vorbesc mai multe cu el. trebuia sa fi coborat si eu acolo! dar alta era intrebarea mea: stie cineva ceva de ziarul asta?

    Apreciază

  19. vasilica said, on iunie 7, 2014 at 10:27 pm

    Un biolog american, despre gazele de sist…In America este prea tarziu!

    http://activenews.ro/un-biolog-american-despre-pericolul-gazelor-de-sist-america-e-prea-tarziu_1841327.html

    Apreciază

  20. ROGOJAN ALEX CRISTIAN IRINEU said, on iunie 8, 2014 at 12:11 am

    Bună, saccsivs..
    Am o ştire pentru tine: o nouă biruinţă a creştinismului asupra ateilor:s-a dovedit că postu face bine, citiţi:
    http://www.almeea.com/religia-crestina-are-dreptate-de-2-milenii-postul-face-minuni-organismului-au-descoperit-recent-oamenii-de-stiinta/

    Apreciază

  21. Raul Basarabeanu said, on iunie 8, 2014 at 2:09 am

    Obama a dat liber avorturilor!

    Apreciază

  22. Euu said, on iunie 8, 2014 at 12:14 pm

    Off topic

    De la marsul perversitatii:

    http://www.ziare.com/sex/homosexuali/politisti-suedezi-la-parada-gay-din-bucuresti-si-in-politia-romana-exista-homosexuali-dar-nu-declarati-1303105

    Intrebati care ar trebui sa fie atitudinea Bisericii Ortodoxe, de care apartin cei mai multi romani, vizavi de minoritatile sexuale, cei doi politisti suedezi au spus ca este nevoie de „modernizare” si de „renuntarea la prejudecati”.

    „Biserica din Suedia este una dintre cele mai evoluate din acest punct de vedere si considera ca homosexualitatea este un mod la fel de dragut si acceptabil de a-ti arata dragostea cum este si heterosexualitatea. Persoanele gay au aceleasi drepturi sa fie binecuvantate si sa se casatoreasca”, a mai spus Martin, adaugand ca homosexualii din Suedia au dreptul sa se casatoreasca in biserica si ca si liderii religiosi de la noi ar trebui sa aiba grija ca aceasta institutie sa nu traga societatea inapoi.

    La randul sau, Goran subliniaza ca diversitatea de gen este foarte mare in Scandinavia si ca barbatii si femeile au aceleasi drepturi, adaugand ca putini suedezi mai merg la biserica in ziua de astazi. In plus, Biserica din tara lor, protestanta fiind, a permis hirotonisirea femeilor, lucru care nu se intampla in Biserica Ortodoxa, unde femeia are mai putine drepturi.

    Apreciază

  23. noname 7 said, on iulie 19, 2021 at 9:17 pm

    P.s, nu eu am comentat mai sus, nick-name-ul meu e „noname 7”. A aparut un alt noname…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.