SACCSIV – blog ortodox

GHID DE SUPRAVIETUIRE IN TEMNITA?

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 19, 2014

   Iata comentariul fratelui Prahovean postat la articolul ECPI – HOMOSEXUALITATE si AVORT cu finantare GEORGE SOROS. Presedinte – homosexualul Florin Buhuceanu, “preot” al Bisericii Comunitatii Metropolitane:

Frate Saccsiv, cred că ar trebui să iei în considerare următorul lucru. Legea anti-Legiune va trece, se pare. De aceea cred că ar fi oportun ca tu, ca fost întemnițat, să scrii măcar un minim ghid de supraviețuire în temniță, pentru cei care vom fi închiși pentru mărturisirea Lui Hristos, în urma acestei legi. Mulți dintre noi putem cădea repede și puternic acolo, de aceea cred că ar trebui un astfel de ghid de la cineva care a trecut pe acolo.

Comentariu saccsiv:

   REGULA 1

Va amintiti?

IISUS HRISTOS catre Cuviosul Siluan Athonitul: “Tine-ti mintea în iad si nu deznadajdui”

Doar ca in puscarie esti deja si cu trupul in antecamera iadului. Dar nu esti inca in iad, asa ca rugaciune neincetata si nadejdea in bunul Dumnezeu.

Desigur, e simplu de spus, dar voi scrie mai multe intr-un viitor articol.

Am mai zis c-o fac, dar am tot amanat. Iertare.

Despre ce altceva doriti sa va mai scriu referitor la temnita? Intrebati-ma, ca sa-mi fac o ordine a temelor pe care le voi aborda.

Pana atunci, propun doua chestiuni:

   ASEMANARI CU VECHEA TEMNITA

   Si cand zic vechea temnita ma refer la cea din vremea Sfintilor Inchisorilor. Caci sunt inca asemanari si de aceea e foarte utila citirea Vietilor acestor Sfinti.

Una din asemanari: detinutii ce tortureaza. Specia n-a disparut si n-a fost creata de bolsevici. Unii isi inchipuie ca cei despre care au citit in carti sunt un soi de mutanti din cine stie ce laboratoare. Dar nu-i asa. Ei existau deja, temnicierii nu trebuiau decat sa le permita sa se desfasoare …

DEOSEBIRI

Pe vremea aia temnicierii te bateau cu franghia uda in cap ca sa te lepezi. Acum nu te mai bat astfel. Ba chiar ai si biserica in curte. Si totusi …

Atunci nu aveai televizor in celula. Acum ai si urla manelele de pe Taraf. Ati incercat vreodata sa va rugati sau sa cititi ceva in astfel de conditii?

Atunci nu aveai voie sa vorbesti, acum se zbiara in celule sau intre celule despre nimic, in cel mai bun caz. Dar in cele mai multe cazuri despre tot ceea ce un crestin se straduie sa se fereasca.

Atunci aveai bucuria unor frati alaturi. Cu totii batuti, flamanziti si umiliti. Prigoniti pentru Hristos, dar impreuna. Acum esti singur. Doamne, cat de singur esti …

Atunci nu aveai voie sa primesti scrisori de afara, dar stiai ca majoritatea alor tai iti sunt alaturi, caci erau de piatra. Acum ai voie sa si suni, dar sunt de ajuns o mana de intrusi profesionisti care sa te improaste cu noroi, pentru ca majoritatea alor tai sa te paraseasca. Caci sunt de plastilina. Dar sa-i intareasca bunul Dumnezeu sa devina si ei cat mai curand tot roca tare, aidoma strabunilor nostril.

Daca vi se par interesante si aceste ultime doua teme, le voi dezvolta.

Doamne ajuta!

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. John of România said, on aprilie 19, 2014 at 12:42 am

    Off topic

    Arta Moderna in Elvetia( dupa cum unii poate stiti, aceasta asa zica „Arta moderna” e tot opera jidanilor si e o parte a Marxismului Cultural). Daca exista interes va pot share-ui si cateva tablouri pictate de unul din fii unui inalt demitar comunist german de origine evreiasca. In acele tablouri este batjocorit pe fata Crestinismul si cultura si poporul german, imagini cu cadavre, hristos pe cruce fiind strivit, arabi care isi bat joc de casele traditionale germane si care urineaza pe indicatoarele din trafic si multe altele.

    Apreciază

    • John of România said, on aprilie 19, 2014 at 12:50 am

      De fapt se pare ca e vorba de Germania, nu Elvetia

      Apreciază

    • GabiM. said, on aprilie 19, 2014 at 11:13 am

      Ce dragutz…
      « Lenten Meditation for Good Friday (18 April 2014)
      IDAHOT 2014
      April 18th, 2014 | Author: Christoffer

      OBSERVE INTERNATIONAL DAY AGAINST
      HOMOPHOBIA AND TRANSPHOBIA

      DAY OF ACTION – MAY 17

      http://mccchurch.org/idahot-2014/ Vai noua…Astia sunt ORGANIZATI si rasorganizati (pana-n dinti.!)…Au „structuri” ,ministere in diverse tari,finante,o „politie” a lor,se pare,si tot tacamul,iar anul asta vor ca „bisericile sa observe DIN NOU ziua internationala a homofobiei si transfobiei”.pe 17 mai..Splendid,ne-am aranjat…Lucreaza satanismul masonic intr-o veselie…CHE SCHIFO,zice lumea pe aici…

      Apreciază

  2. John of România said, on aprilie 19, 2014 at 12:45 am

    Off Topic
    In seara asta dupa Suleiman Magnificul a rulat la Kanal D un film despre Iisus, dar nu unul inocent ca cele de acum cativa ani, ci unul in care Hristos era aratat ca un „adolescent normal” de care se indrtagostise Maria Magdalena, si care nici nu stia ca e Fiul lui Dumnezeu, iar Iosif a murit banuind ca Hristos ar fi fost facut cu altcineva si ca Maria l-ar fi inselat…
    Deja s-a mers cam departe as zice…

    Apreciază

    • John of România said, on aprilie 19, 2014 at 12:45 am

      Sa nu mai zic ca s-a ales fix o ora de maxima audienta.

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on aprilie 19, 2014 at 8:50 am

        Am vazut si eu dar nu am putut sa ma uit pana la sfarsit. Eu stiam ca satana nu a stiut ca Iisus este Fiul Lui Dumnezeu pana dupa de a murit pe Cruce iar in acest film in gradina Ghetsimani satana il ispiteste ca si cum ar fi stiut.

        Apreciază

      • mihai said, on aprilie 19, 2014 at 9:54 pm

        da se cauta cu orice chip batjocorirea crestinismului si discreditarea lui in acelas timp, si din pacate sunt destui care se iau dupa astfel de ipocrizii de genul care ai mentionat in comentariul tau frate

        Apreciază

    • Iani said, on aprilie 19, 2014 at 3:36 am

      Cei care nu avem televizor, nici aici nu scapam………. 😀

      Apreciază

    • NIMENI said, on aprilie 19, 2014 at 4:31 am

      John of România,
      Zici ca s-a mers cam departe? Se uita multe doamne si domni pe Kanal D si le place si daca place la lume, NA!
      Incearca doar sa explici la doamne si domni cum devine treaba si ti-ai atras si mai multi dusmani!
      Aici, la vasile, vorbim vorbe intre noi ….

      Apreciază

      • John of România said, on aprilie 19, 2014 at 10:00 am

        Mda sa nu mai zic ca a pune pe un piedestal istoria Turcilor cu toate traditiile lor barbare ca sa numai zic ca si in aseara aratau o genoveza rapita care se ruga la Hristos sa o scape. Crestinii sunt aratati ca inferiori.
        Iar Kanal D e detinut de un turc si nu m-ar mira ca si Cristian Sabbagh sa fi fost angajat pentru faptul ca e pe jumatate arabete, nu neaparat ca-s mare profesionist. La fel cum si la PROTV, Mircea Solcan si Cabral au fost angajati pentru faptul ca sunt unul sodomit iar altul negru, nu pentru ca ar fi mari talente in ceea ce fac.

        Apreciază

  3. John of România said, on aprilie 19, 2014 at 12:50 am

    On Topic: Ar fi util sa ne spui cum sa supravietuim cu colegii de celula. Pentru noi cred ca este foarte greu sa trecem la acest stadiu.
    Spunea Dumitru Sechelariu parca ca atunci cand a ajuns la puscarie nu a mers la toaleta 3 zile de rusine si scarba.
    Dar in nici un caz nu cred ca asta e problema cat colegii de celula.

    Apreciază

  4. Aurora said, on aprilie 19, 2014 at 1:02 am

    Vai, Saccsiv, prin ce chinuri ai trecut ! Tu esti puternic daca ai rezistat atat ! De fapt a fost mila lui Dumnezeu asupra ta.

    Apreciază

  5. Prahovean said, on aprilie 19, 2014 at 2:02 am

    Am citit cartea fratelui Saccsiv, deja știam niște lucruri, am citit articolele cu deosebirile dintre „băieți” și ceilalți, din temniță. Totuși cred că ar trebui dezvoltat, în amănunt. Relaționarea cu deținuții de drept comun, cu gardienii și cu autoritățile ar trebui tratată în primul rând. Se poate însă ca cei închiși să nu fie singuri, dacă vor fi arestări masive. Poate vor fi luați încet, unul câte unul, astfel încât primii să fie singuri, dar, în timp, tot venind alții, să nu mai fie. Prin legea aceasta, probabil zilele blogului acestuia sunt numărate, așa că trebuie să ne pregătim.

    Apreciază

  6. Partizanu said, on aprilie 19, 2014 at 7:28 am

    Fratilor va mai ginditi sa SUPRAVIETUITI noilor stapanii ai LUMII? Pardon ai INTUNERICULUI. Spunea un BATRIN LEGIONAR: noi am dus-o cum am dus-o dar voi …. Si are dreptate. CRESTINISMUL SA NASCUT PRIN FOC SI SABIE SI TOT ASA SE VA SAVIRSI.
    NOTA
    Am citit cartea lui VASILE stiam cum e in puscarie prin anii 80 acum s-au facut schimbari majore. Deci SISTEMUL evolueaza NIMIC NU SE PIERDE CI TOTUL SE TRANSFORMA.

    Apreciază

  7. Spaceman said, on aprilie 19, 2014 at 12:23 pm

    In ediția jurnalului TVR din data de 18/04/2014,adică ieri în Vinerea Mare,înregistrarea aici http://www.tvrplus.ro//editie-telejurnal-211581,la minutul 1.54 ne este prezentata o icoana,expusa la Biserica Sf.Gheorghe Vechi din București,îmi explica și mie cineva ce se vede în acea icoana,ca eu poate am mintea corupta și vad pe cineva în rochiță roz și cu fundul gol,și dacă cineva îmi spune ca se vad genunchii,ai dau în cap cu ce apuc ! http://gifmaker.me/PlayFrameAnimation.php?folder=2014041820PFWECa8fl5zb1paSvf42Cv

    Apreciază

  8. Spaceman said, on aprilie 19, 2014 at 12:33 pm

    http://www.tvrplus.ro//editie-telejurnal-211581 La comentariul anterior nu am pus pauza unde trebuia și link-ul nu se afișează corect,scuze 🙂

    Apreciază

    • NIMENI said, on aprilie 19, 2014 at 4:24 pm

      Spaceman,
      Ai dreptate frate, numai din spatiu se vede caci pamantenii sunt orbi, asta daca nu e bataie de joc pe fata inseamna ca „pictorul” era suferind, in aceeasi stare aflandu-se si „receptionerul” ….”picturii”.

      Apreciază

  9. George said, on aprilie 19, 2014 at 3:07 pm

    Hristos a inviat

    Sfanta Lumina 2014

    Apreciază

  10. duhovnic said, on aprilie 19, 2014 at 3:27 pm

    Papa Francisc: Nu mâncați miel de Paști

    http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/98629

    Apreciază

  11. Ortodox Liber said, on aprilie 19, 2014 at 3:55 pm

    HRISTOS A INVIAT!
    Lumina Sfanta a venit la Ierusalim la ora 14,45.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  12. Emanuel said, on aprilie 19, 2014 at 3:57 pm

    http://inregistrari.b1.ro/view-18_Apr-2014-lumea_lui_banciu-85.html

    Blasfemiile lui Radu Banciu din Vinerea Mare .

    Apreciază

  13. Emanuel said, on aprilie 19, 2014 at 4:12 pm

    Lumina Sfanta a venit din nou ! Din pacate,am vazut imagini la televizor, a fost o adevarate harmalaie comuna (cu romano-catolici,greco-catolici etc ,unii bateau in tobe si sarea prin aer) .As fi vrut sa vad : daca cheama papa Lumina Sfanta va veni oare?

    P.s: ar trebui sa faceti un articol despre cei suspiciosi (si sunt destui) care zic ca patriarhul are lumanari imibate (vezi Doamne !) in fosfor care ard spontan.

    Apreciază

  14. Mihail said, on aprilie 19, 2014 at 6:15 pm

    @ Emanuel : s-a mai spus și în alte articole aici pe blog – fosforul, ca element chimic, s-a descoperit de abia în 1669 de către Henning Brand din Hamburg, în timp ce Lumina Sfântă se pogoară de foarte mulți înainte. În plus, fosforul este toxic, totuși nu s-au înregistrat cazuri de intoxicare la Ierusalim.
    Dacă ar fi avut lumânări îmbibate, ar exista riscul să se autoaprindă fără posibilitatea de a le controla. În plus, lumânările sunt controlate înainte de intrarea în Biserica Sf. Mormânt. Așa că, cârcotașii n-au decât să latre la lună. Să aveți sărbători fericite toți ! Hristos A Înviat !

    Apreciază

    • Emanuel said, on aprilie 19, 2014 at 7:44 pm

      Multumesc mult pentru precizari 🙂 .Sunt de folos. Dar tot insist sa se faca un articol documentat pe chestiunea asta ,ca sa nu mai „latre unii la Luna” .

      Apreciază

      • Mihail said, on aprilie 19, 2014 at 10:24 pm

        @ Emanuel : oricât de documentat ar fi vreun articol, dușmanii ortodoxiei tot vor contesta minunea de la Ierusalim ! Sărbători binecuvântate !

        Apreciază

  15. Mihail said, on aprilie 19, 2014 at 6:17 pm

    Părintele Eftimie Mitra, martor ocular la sosirea Sfintei Lumini la Ierusalim

    http://luptapentruortodoxie.blogspot.ro/2010/04/interviu-cu-parintele-eftimie-mitra-de.html

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on aprilie 20, 2014 at 11:51 pm

      HRISTOS A ÎNVIAT!
      În ortodoxie sau în traducere din limba greacă, dreapta credință, accentul cade pe participarea la Sfintele Taine ale Bisericii și împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, cu alte cuvinte, pe TRĂIREA ORTODOXIEI. Fără acestea nu există mântuire pentru suflet.
      Mântuirea este intrarea sufletului în Împărăția Cerurilor. Ea a devenit posibilă după jertfa Mântuitorului Iisus Hristos, pentru ca și cei de astăzi,cei din trecut și generațiile viitoare să redobândească nemurirea pe care au avut-o inițial protopărinții omenirii Adam și Eva.

      SĂRBĂTORI FERICITE ALĂTURI DE CEI DRAGI!
      MULTE BUCURII ȘI ÎMPLINIRI!

      Apreciază

  16. ayeaye said, on aprilie 20, 2014 at 2:00 am

    Mucenic Ermoghen al Tobolskului şi Siberiei

    Sfântul Ierarh Ermoghen, Noul Mucenic

    În vremurile antihristului locul idolilor va fi luat de stăpânire, care va cere închinare pentru sine, iar cel ce va respecta legile civice ale societăţii, deşi fără a aduce direct vreo atingere credinţei, va fi părtaş al acestei stăpâniri. Atunci se va face despărţirea celor buni de cei răi, potrivit voii lui Dumnezeu, a urmaşilor lui Hristos de slugile lui antihrist.

    Adevăraţii credincioşi din împărăţia antihristului – societatea vremurilor din urmă – vor vieţui în singurătate, departe de lume. Ei nu se vor supune nici unor legi civice ale societăţii, nu vor avea nici un fel de obligaţii civice. Cei ce vor recunoaşte legile societăţii şi se vor supune, chiar cu neplăcere, se vor face părtaşi antihristului prin aceasta şi vor fi lepădaţi de la faţa lui Dumnezeu.

    În timpul stăpânirii antihristului va fi minte satanicească, ce va acţiona politiceşte, fără să se atingă de credinţă în chip brutal. Tuturor li se vor acorda drepturi egale, toate sectele vor avea deplină libertate, deşi, în cele din urmă, stăpânirea antihristului va combate toate sectele şi religiile.

    Va acţiona din punct de vedere moral şi va căuta să convingă şi să se vatăme de moarte sufletele oamenilor. Dreptul la propovăduire şi la săvârşirea “legală” a slujbelor bisericeşti îl vor avea numai cei ce respectă legile statului şi nu încalcă “disciplina”. Lăcaşurile de închinăciune vor fi sub strictă supraveghere şi în ele va dicta aceeaşi ocârmuire, ea fiind capul în locul lui Hristos şi nu vor sluji lui Hristos, ci antihristului. Dar creştinii orbiţi nu vor observa nimic, deşi acest lucru l-ar putea înţelege şi un prunc mic.

    Stăpânirea antihristului îi va lua aşadar pe toţi sub un control riguros, ca să ştie cine se supune şi cine nu; după cum scrie şi părintele Lavrentie de la Cernigov: “atunci te vor mâna cu de-a sila la biserică”. Totuşi unii nu vor fi prigoniţi de la început, pentru a păstra aparenţele în legătură cu libertatea conştiinţei. Abia spre sfârşit, când toţi se vor găsi anihilaţi în staulul Babilonului şi mânia lui Dumnezeu va fi aproape, stăpânirea va da ordin să fie nimiciţi ca nişte criminali înrăiţi, cei ce se răzvrătesc “împotriva umanităţii”, iar în acele vremuri decăzute, întreg poporul va primi cu entuziasm măsurile luate de stat.

    din Tâlcuire la Apocalipsă de episcopul Ermoghen al Tobolskului şi Siberiei, Sfânt Ierarh Nou Mucenic asasinat de bolşevici în 1918.

    Apreciază

  17. ORTODOXIE said, on aprilie 20, 2014 at 11:04 am

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  18. geo said, on aprilie 22, 2014 at 3:38 pm

    Apropo de titlul postarii si continul acesteia:

    „Bucuria unei sărbători întârzie să apară în asemenea locuri. În prima zi de Crăciun, nu e Crăciun aici. Nu e sărbătoare, nu poate fi. Până în a doua, a treia zi când vin la vizită prietenii, rudele, atunci îşi strâng copiii în braţe, sau iubitele, sau mamele, şi bucuria vine din afară, îi cuprinde pe toţi.”

    Într-o lume în care greul este aproape de limita suportabilului, orice manifestare a binelui îi înviorează sufletul. Ca atunci când un deţinut urmează să fie eliberat. „Când omul se liberează, ştiţi la ce frumuseţe ajunge? Zici că pluteşte! Dă năvală bucuria în el! Aceste momente contrastează foarte multe cu răul pe care-l vezi aici. Te marchează fiecare zi, dar sunt şi bucurii, în fiecare zi.”

    http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/reportaj/preot-de-penitenciar–„aici–sufletul-ti-se-destrama–bucata-cu-bucata“-332600

    O biserică născută dincolo de gratiile unei puşcării nu este nicidecum o biserică arestată, ci e o victorie a lui Dumnezeu chiar în mijlocul iadului. Este ceea ce mărturiseşte zi de zi şi părintele Dumitru Beşleagă, preotul Penitenciarului Jilava, prin slujirea sa într-un asemenea loc. De aceea, un altar improvizat într-o cutie de pantofi de către deţinuţii dintr-o celulă exprimă cel mai profund izbânda Luminii Învierii Domnului asupra întunericului din această lume atât de încercată a penitenţei forţate, de unde, ca şi în Marea Vineri a Patimilor pe Golgota, Mântuitorul întinde mâna condamnatului credincios invitându-l spre porţile Raiului mântuitor.

    http://ziarullumina.ro/reportaj/biserica-din-cutia-de-pantofi

    34000 de deținuți condamnați definitiv trăiesc azi în pușcăriile din România în condiții inumane de supra-supraaglomerare și mizerie absolută. Normele Curții Europene a Drepturilor Omului- CEDO prevăd că un deținut trebuie să aibă minimum 4 m2 de spațiu vital în celulă. Adica 2 m2 patul și doi metri pătrați lângă pat. Să se poată ridica în picioare!

    Dacă cei 34000 ar face plângere la CEDO pentru condițiile de detenție ar câștiga toți. Absolut toți! Deși CEDO dă despăgubiri mici, statul român ar trebui să plătească cel puțin 340 milioane de euro către acești deținuți!!!
    Cu 340 milioane de euro se pot construi peste 6000 de apartamente cu 2 și 3 camere de calitate ridicată, în care pot locui peste 25000 de oameni!

    http://bogdanpopovici.com/2014/04/09/prea-fericitul-daniel-si-contabilitatea-penitenciara-partea-intai-despre-banii-risipiti-si-arderea-in-iad-unde-prea-fericitul-afla-cu-adanca-mirare/

    Situația din închisori se putea rezolva de mult. Ca și abuzurile din justitie! Corupția poate fi pedepsită firesc, legal, ca în toate țările Europene sau SUA. Fără exagerări pline de complexe.

    S-au irosit în continuare inutil bani care puteau fi folosiți la spitale și școli. Crin Antonescu s-a ascuns de poporul său lângă Băsescu. S-a folosit lupta împotriva corupției ca arma politică a unora împotriva altora.

    De ce nu iese zilnic ministrul Justiției de azi Robert Cazanciuc? Să explice tuturor că:
    ​- oamenii stau ca animalele câte 30-40-60-100 în camere pentru 10-12-20-30 de deținuți supraaglomerați distrugător???
    ​- deținuții nu se reabilitează deloc, programele de reeducare neatingând în realitate (ele sunt triumfale pe hârtie) decât maxim 10% din deținuți???
    ​- nu există “muncă” pentru deținuți care stau mulți ani complet degeaba, “învățând” să comită infracțiuni “fără egal” unii de la alții??? N-au altă treabă.
    ​- se înrăiesc ca animalele turbate stând sufocați, turbați ani de zile de mizeria năpraznică, devenind periculoși datorită izolării interminabile de societate???
    ​- se aruncă uriașe sume de bani mutilând nevinovați. S-au pierdut cel puțin 100 de milioane de euro doar de la revenirea USL în mai 2012 cu cei 15000 de deținuți care ar trebui să fie liberi. Adică s-au pierdut bani pentru patru spitale cu clădiri uriașe egale cu Spitalul de Urgență Floreasca din București și patru închisori cu capacitate de 1000 de deținuți fiecare conform normelor CEDO???

    Morala creștină a poporului român, dornic să fie recunoscut european – iubitor de dreptate – spune că iertarea și renașterea aproapelui sunt obligatorii pentru sănătatea unei societăți care vrea să se dezvolte. Nicăieri în lume tortura psihică și fizică continuă, pedeapsa excesivă în mizerie, arestările lanț interminabile și ura riguroasă poreclită “stat de drept” nu pot ascunde sărăcia și NU POT însănătoși societatea.

    Pedepsele trebuie să fie drepte, înțelepte, eficiente. Iertarea este parte din pedeapsa cu sens. Cei 15000 care stau nedrept în închisori trebuie eliberați.
    Ei sunt cei care trebuie să-i ierte pe cei de afară care i-au băgat în închisori!

    http://bogdanpopovici.com/2014/04/13/prea-fericitul-daniel-si-ratarea-moralei-crestine-partea-a-doua-despre-cruzimea-ipocrizia-si-prostia-oamenilor/

    Apreciază

  19. discerne said, on aprilie 29, 2014 at 4:48 pm

    Sunt curios la ce fel de propuneri sunt deschisi cei care conduc inchisorile – de exemplu, daca se poate organiza cateheza pentru cine vrea sa participe.
    De asemenea, sunt curios care este sistemul administrativ de procesare a reclamatiilor – cine stabileste ca s-au incalcat drepturi, ce masuri se iau.
    Care sunt motivele cele mai frecvente pentru care un detinut are sanse sa fie batut.
    In ce masura are acces detinutul la carti, bilblioteca si in ce masura poate sa comande carti.
    La cate contacte cu exteriorul are voie detinutul in fiecare saptamana – telefon, vorbitor, etc.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.