SACCSIV – blog ortodox

Sa ne rugam pentru cele 12 de calugarite rapite de rebeli din Manastirea Sf. Tecla din Siria

Posted in prigoana, Siria by saccsiv on decembrie 4, 2013

147045.p

 

Iata ce aflam din articolul SYRIA: ISLAMIST REBELS ABDUCT 12 NUNS FROM ORTHODOX MONASTERY IN MAALOULA:

Siria: Rebelii islamişti răpesc 12 călugăriţe de la mănăstirea Ortodoxă din Maaloula

Damasc, 2 decembrie, 2013

 

Rebelii islamiști au răpit un grup de maici de la mănăstirea ortodoxă greacă Sf. Tecla (Mar Taqla) din Maaloula (la nord de Damasc). Monseniorul Mario Zenari, nunțiul Vaticanului la Damasc, a confirmat informațiile după ce a vorbit cu Patriarhia greco-ortodoxă. Prin diplomatul Vaticanului, acesta din urmă “solicită tuturor catolicilor să se roage pentru femeile religioase.”
“Bărbați înarmați au năvălit în mănăstirea Sf. Tecla din Maaloula în această după-amiază. De acolo, au luat cu forța 12 călugărițe, ” a precizat Monseniorul Zenari citând o declarație de la Patriarhie. Grupul de rebeli islamiști le-a luat se pare la Yabrud, aproximativ 80 de km nord de capitală. Nici nunțiul, nici biserica Biserica Ortodoxă Greacă nu cunosc motivul din spatele răpirii.
Rebelii islamisti din Armata Siriană Liberă (FSA) au invadat micul oraș la data de 5 septembrie, după alungarea trupelor regimului cu sprijinul al-Qaeda împreună cu Brigăzile al-Nusra. După ce au preluat controlul asupra oraşului, s-au manifestat violent împotriva clădirilor creștine, omorând trei tineri catolici.
Mai mult de 3.000 de oameni, adică întreaga populație creștină a orașului, au fugit din casele lor, cautând refugiu în Bab Touma, cartierul creștin din Damasc. Unii au găsit adăpost la rude, în Liban, sau în mănăstirile greco-catolice locale.
Numai musulmanii au rămas în oraș, plus 40 de măicuțe de la Mănăstirea Sf. Tecla care au rămas să ajute la îngrijirea zecilor de copii orfani.
Asa că de ieri, Maaloula a devenit din nou scenă de lupte grele între armată si rebelii sirieni, inclusiv mulți membri ai miliţiei extremiste Jabat-al-Nusra.
Ciocnirile sunt concentrate, în mare parte, în cel mai vechi cartier de sus al orașului, unde se află mănăstirea Ortodoxă Greacă Sf. Tecla și mănăstirile greco-catolice Sf. Sergius şi Bacchus.
De acolo, rebelii au lansat atacuri repetate împotriva pozițiilor militare din partea de jos a orașului.
Lupta se intensifică, precizează surse către AsiaNews. “Armata încearcă să recapete controlul asupra satelor de la nord de Damasc. În acest scop, ea a lansat o ofensivă majoră împotriva rebelilor, care încearcă să țină forțele guvernamentale pe loc printr-o politică a pământului pârjolit în zonele aflate sub controlul lor. “

Cititi va rog si:

FOTO (extrem de dur): MUCENICI in SIRIA. Sa ne uitam bine si sa ne intrebam: SUNTEM PREGATITI? Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa fim!

SIRIA – VIDEO (extrem de dur): DECAPITAREA PREOTULUI CATOLIC FRANCOIS MURAD, de catre rebelii sirieni. Rapirea unui mitropolit ortodox. Crestini ucisi in masa. ASTA PRIGOANA, FRATILOR! Si noua ne e rusine de cei din jur, sa facem semnul crucii cand trecem pe langa o biserica …

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kifa7 said, on decembrie 4, 2013 at 12:44 pm

    Reblogged this on Elohim.ro.

    Apreciază

  2. peşterean said, on decembrie 4, 2013 at 1:05 pm

    Ar fi bine de ştiut că aceşti rebeli islamişti fac cu totul altceva decât înaintaşii lor cuceritorii Constantinopolului, conducătorii Imperiului Otoman, care cel puţin legal, în schimbul birurilor pe care le cereau de la ortodocşi, considerau ca atare pe „căpeteniile” Bisericii (ierarhii) şi nu interveneau nici în învăţătura, cultul sau rânduielile Bisericii Ortodoxe, nicidecum să-i omoare sau să-i facă pe ortodocşi musulmani cu forţa! Cum nici în ţările Române nu au „turcit” cu forţa pe careva. Au cucerit teritorii dar n-au islamizat. Dar papistaşii au făcut exact invers: au bombardat mânăstirile şi au ars de vii pe ortodocşii din Transilvania, pe sârbii din Croaţia, etc., i-au papistăşizat cu forţa, au născocit Uniaţia. Aşa s-a devedit că a avut dreptate Notaras care zicea că e de preferat „mai bine turbanul turcesc decât tiara papei”.

    Apreciază

    • Lucian N said, on decembrie 4, 2013 at 3:08 pm

      Te inseli amarnic. Acesti rebeli islamisti fac ceea ce fac musulmanii inca de pe vremea „profetului”, si ceea ce a facut el insusi: atunci cand raportul de forte nu le este favorabil, recurg la inselaciuni si avanseaza pe ascuns, iar odata ce numarul si forta le permit, jefuiesc, violeaza si ucid. E exact acelasi jihad, care continua fara intrerupere de 14 secole. O fraza ca „au cucerit teritorii dar n-au islamizat” ar fi de ras daca n-ar fi de plans – pai ce parere ai despre teritoriile care in prezent se numesc Turcia, Egipt, Siria, Iordania (ca sa dau numai cateva exemple) si care au fost toate crestine pana sa apara mahomedanismul? Au islamizat de la un capat la celalalt al planetei, si procesul e in plina desfasurare si la ora actuala. Majoritatea tarilor Europei Occidentale vor deveni islamice inca inainte de anul 2050.

      Apreciază

    • danielvla said, on decembrie 4, 2013 at 7:11 pm

      peşterean,
      Te afli in eroare! Turcii musulmani au crutat doar o parte a populatiei crestine din Constantinopol si din Asia Mica. Dar cea mai mare parte a populatiei cucerite de ei a fost islamizata cu forta sau prin frica.
      La fel au facut si in Bosnia sau Albania. Sigur ca cei care s-au opus mai cu indarjire au putut ramane crestini.
      Tarile romane nu au fost niciodata pasalacuri turcesti. De aceea nu au islamizat populatia. Un mare merit in acest sens l-au avut domnitorii romani care au dus razboaie cu turcii: Mircea, Vlad, Stefan, Ioan Voda, Mihai etc. Iata ca e bine sa te mai si opui. Asa trebuie sa facem si noi azi impotriva mondializarii, ca sa nu devina Romania pasalacul satanistilor!

      Apreciază

  3. nikodim said, on decembrie 4, 2013 at 5:28 pm

    Rebelii acestia sunt sustinuti de intreaga „comunitate internationala” ca „luptatori pentru libertate si impotriva regimului dictatorial din Siria”, deci sunt sustinuti in ceea ce fac (comit) acolo inclusiv de statul roman, deci de cei care ne conduc si implicit de noi cei pe care i-am ales ca sa ne conduca… Poate ca nu vrem sa ne dam seama, dar contribuim indirect la ferocitatile pe care le initiaza „lumea libera” in Siria si in Irak si in Afganistan si in alte locuri din lumea asta, ca peste tot isi manifesta interesul stapanul lumii asteia. DOAMNE, CAT NE MAI SUPORTI FARISEISMUL, PREFECATORIA, TRAIREA CU BUNA STIINTA IN ACEST DUH „DEMOCRATIC” AL MINCIUNII!!!

    Apreciază

  4. nikodim said, on decembrie 4, 2013 at 5:48 pm

    Catre pesterean,
    Ba au islamizat si inca ce au islamizat otomanii…Toata Asia Mica, o mare parte din Balcani ( vezi Bosnia-Hertegovina, Albania, Kosovo).Teritoriile acestea au fost bizantine, ortodoxe. Toata instabilitatea si razboaiele de acolo contemporane noua, toata aceasta varsare de sange preponderent ortodox sunt urmare a ceea ce au sadit otomanii acolo unde au existat. Populatia din Albania si din Bosnia-Hertegovina initial a fost preponderent ortodoxa si cu timpul a devenit islamica…mai islamica decat insasi turcii care i-au convertit…fapt dovedit de atrocitatile comise de ei impotriva crestinilor in zilele noastre…evident cu sustinerea „comunitatii evreopene si internationale” si a „tribunalului” de la Haga. Sa nu uitam din timpul evului mediu tributul anual in mii de copii platit de tarile supuse Portii, copii care erau convertiti si transformati in soldati ieniceri. Astazi se intampla cam acelasi lucru cu copiii…dar antihristul ni-i converteste in liberali evreopeni pe majoritatea chiar sub nasul nostru prin propriul nostru debilism duhovnicesc.

    Apreciază

  5. Talia Grau said, on decembrie 4, 2013 at 6:30 pm

    rebelii nu au legatura cu islamul-sint scursurile pamintului, recrutati dintre cei mai saraci oameni, cei fara familii, cei INCETI LA MINTE ca sa poata fi mai bine controlati. Abia am venit din egipt si armele lor SINT MAI MODERNE DECIT CELE ALE ARMATEI EGIPTENE-una dintre cele mai moderne din zona.CIA este in spatele acestor asa zis rebeli. Sarmanele maici, ar fi bine sa fi fost omorite direct dar probabil ca le tortureaza mai intii.

    Apreciază

  6. nikodim said, on decembrie 4, 2013 at 7:12 pm

    Catre Talia Grau,
    „Traiasca” demonocratia si emantiile ei S.U.A, U.E. si satelitii lor credinciosi. Islamismul radical contemporan este opera serviciilor lor secrete. La inceput motivatia a fost lupta impotriva inamicului ideologic U.R.S.S., acum este lupta impotriva a tot ce a ramas inca neatins de coruptia demonocratica. Hotul striga: Hotii! Ei nasc monstrii acestei lumi ca sa aiba parghii si motive de a o supune miseleste speriindu-ne cu pericolul terorist, creatia lor.

    Apreciază

  7. clement said, on decembrie 4, 2013 at 9:16 pm

    Sa li se taie banii, sa le fie luate armele, sa fie dezangajati mercenarii.
    Despre asta au vorbit Papa Francisc si Putin. Mai ramane sa fie de acord si Bibi. Oare cine l-ar putea convinge pe Bibi sa puna cailor zabala?
    Eu cred ca Patriarhii toti si ministrul israelian al industriei turismului. Daca s-ar declara o boicotare generala a turismului religios, valoarea pierderilor ar umple de cucuie capetele oamenilor de afaceri ramasi singuri in fata zidului plangerii.

    Apreciază

  8. ortodoxroman.blogspot.ro said, on decembrie 4, 2013 at 9:39 pm

    Fereasca Dumnezeu de asa ceva!Este de neinchipuit ceea ce este in sufletul acelor maicute!Sa le ajute Dumnezeu! In alta ordine de idei, poate pare ciudat sau absurd ceea ce spunem in urmatoarea propozitie, insa este strict parea blogului ortodoxroman.blogspot.ro si anume: acesti rebeli islamisti sunt de apreciat pentru convingerea pe care o au in credinta lor!! Evident nu zicem ca a lor credinta este cea dreapta si ca sunt justificati sa recurga la gesturile lor anormale si barbare, insa ce frumos si bineplacut inaintea lui Dumnezeu, ar fi , ca si noi cestinii ortodocsi sa avem macar 10 % din neindoiala lor in credinta, adica macar un procent atat de mic sa avem convingerea in credinta noastra adevarata ORTODOXIA ; sa ne gandim daca in India ar fi fost cunoscuta ortodoxia de dinainte ca ea sa fie practicanta a hinduismului, va dati seama ce traitori adevarati ai ortodoxiei ar fi fost acolo in India?! Si atunci noi care avem „la noi” ortodoxia- calea cea dreapta si adevarul, de ce nu suntem si noi increzatori in a noastra credinta ?!? Repetam : nu incurajam gesturile extremiste sau fapte anormale ca cele mentionate in articolul de mai sus!
    Nu ne ramane decat sa ne rugam pentru acele maicute, caci unde este inmultita rugaciunea creste ajutorul. si sa ii multumim totodata lui Dumnezeu ca in tara noastra nu avem parte de asa ceva!

    Apreciază

    • Vasi said, on decembrie 7, 2013 at 9:01 am

      Traiesc printre musulmani si te asigur ca ce fac extremistii astia nu are nicio treaba cu credinta in dumnezeul lor. O fac din pura mandrie, rautate, iubire de stapanire, bani si nu in ultimul rand pentru dumnezeul lor, diavolul! Care iubeste violenta si raul impotriva aproapelui tau. Mai bine te-ai ruga si pentru islamistii astia sa-i salveze Dumnezeu adevarat din robia diavolului si orbirea lor. N-ar fi deloc ”bineplacut inaintea lui Dumnezeu” ca noi crestinii ortodocsi sa fim ca ei. Daca ai credinta in sufletul tau, tine-o pentru tine si slaveste pe Dumnezeu, nu sa prigonesti pe altii sa te urmeze.Nu cred ca Domnului I-ar place sa-ti manifesti credinta in mod zgomotos batandu-te cu pumnii in piept si prigoning pe altii. Daca vrei sa vestesti si altuia pe Mantuitorul, o faci in pace si cu blandete, si atat. Ce este mai mult de atat, e patima si mandrie, si tind sa spun ca si rautate. Mai mult, marturisirea credintei tale sa se arate din faptele tale bune si traiul vietei in mod exemplar, aceasta este adevarata marturisire.
      Islamistii rebeli pe care ii aplauzi sant dezaprobati de insasi fratii lor musulmani care sustin ca astia nu au nicio treaba cu islamul, nu au voie sa ucida potrivit lor, si sant pur si simplu niste mercenari cu interese personale, banesti, de multe ori, si pentru asta sant in stare sa-si omoare si propria familie. Sa ne fereasca Domnul de asa ceva!
      Doamne iarta-ne.

      Apreciază

      • ortodoxroman.blogspot.ro said, on decembrie 7, 2013 at 10:36 am

        Doamne ajuta!
        Se pare ca nu ne-am explicat destul de clar cu privire la punctul nostru de vedere : NU sustinem gesturile extreme, extremismul, actiuni violente etc- practic gesturi anormale, NU am zis nicaieri ca ortodocsii ar trebui sa-si manifeste ortodoxia prin modul in care islamistii isi manifesta credinta lor departe de adevar! Ne refeream pur la faptul ca acestia ( islamistii) desi traiesc intr-un intuneric, cred orbeste in invataturile lor – facand o mica paralela cu nivelul de incredere pe care unii ortodocsi o au in ortodoxie , astfel incat noi ( ortodocsii) desi avem parte de adevar si nu de intuneric ( asemeni islamistiilor) nu ne incredem 100 % in a noastra credinta dreapta, asa cum ar trebui. De la aceasta idee , pana la concluzia dvs. cum ca noi am fi de acord ca ortodoxia ar fi bineplacuta inaintea lui Dumnezeu prin gesturi barbare sau asemeni islamistilor, este cale luuuuuuunga. Ne cerem sincere scuze daca exprimarea comentariului nostru dat la aceasta tema a fost neclar.
        Doamne ajuta si post usor in continuare!

        Apreciază

  9. Romeo said, on decembrie 5, 2013 at 1:33 pm

    Va deveni Finlanda un stat islamic?

    Cu o populatia care numara putin peste cinci milioane, Finlanda risca sa devina o tara cu o religie majoritar islamica iar membrii comunitatii musulmane deja au format un partid care se va lupta pentru locurile din Parlament la urmatorul scrutin. Partidul Islamist Finlandez, condus de Abdullah Tami, are in platforma program mai multe propuneri de legi pentru protejarea naturii si pentru impunerea unui mod de viata ecologist, mentiune ca tara sa nu devina o membra NATO, dar si impunerea Legii Sharia.

    Sursa: RussiaToday

    http://www.descopera.ro/dnews/3671929-va-deveni-finlanda-un-stat-islamic

    Apreciază

  10. […] luna decembrie 2013 teroristii musulmani au rapit 12 maici de la manastirea ortodoxa greaca Sf. Tecla (Mar Taqla) din Maaloula (la nord de Damasc). Luna aceasta, pe 8 ianuarie, un crestin sirian a fost […]

    Apreciază

  11. […] Sa ne rugam pentru cele 12 de calugarite rapite de rebeli din Manastirea Sf. Tecla din Siria […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.