SACCSIV – blog ortodox

Documentar CARMEN AVRAM: „Vrem pamant, please!” De ce STRAINII NU-SI VAND PAMANTUL? De ce ROMANII IL VAND? Romania a instrainat pana acum tot ce e pe pamant si sub pamant. DE LA ANUL NE VOM DA SI PAMANTUL …

Posted in Romania by saccsiv on decembrie 3, 2013
Tagged with:

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. qwert said, on decembrie 3, 2013 at 12:37 am

    Apreciază

  2. Iones said, on decembrie 3, 2013 at 2:43 am

    Ţestoasele bat oameni batrani, femei si copii! Acestia sunt „vitejii” lui ponta
    http://www.vrn.ro/batrane-cu-icoane-in-mana-calcate-in-picioare-de-jandarmi

    Apreciază

  3. John of România said, on decembrie 3, 2013 at 5:55 am

    Adevarata pecete:
    Un cip care sa-ti asigure nemurirea?

    Spunea Parintele Seraphim Rose ca antihristul ii va atrage pe oameni cu ceva ce noi doream inca de la inceputuri dar ca nu poate zice ce…. Eu am stat nitel si m-am gandit de ce nu ar fi acel ceva nemurirea, pentru ca pana la urma moartea e urmarea pacatului stramosesc… Dumnezeu a randuit moartea pentru a sfarsi pacatul. Pana la urma asta ar fi si revoluta suprema a oamenilor impotriva lui Dumnezeu, nu mai avem nevoie de viata vesnica a lui Dumnezeu…am gasit viata vesnica AICI pe pamant!

    Ce parere ai de documentarul asta?

    Chiar vorbeste despre producerea unui astfel de cip

    Apreciază

    • dd said, on decembrie 3, 2013 at 11:24 am

      Pai nu se zice ca vor dori sa moara si nu vor putea? Si ca stiinta din acele vremuri v-a parea ca ar fi cucerit si moartea?

      Mai toate mesajele din Biblie duc la ideea ca nu trebuie sa punem pret pe acesta viata. Ci pe suflet. Sa murim daca e cazul pt Iisus,

      Eu cred ca in zilele acelea aceste informatii nu vor mai fi. Poate pt noi acum pare evident acm, dar dupa un razboi multe se vor pierde.

      Fiecare v-a fi ademenit cu patima/patimele pe care le are.

      Apreciază

      • Vali said, on decembrie 3, 2013 at 1:45 pm

        @ dd
        Asa e. Va parea ca a cucerit moartea. Multe lucruri li se par oamenilor.
        Ascultam in masina melodia aceea tampita „Te cunosc de undeva” si mi-am adus aminte de un studiu interesant care arata cum poate fi manipulata memoria.

        “Sînteţi siguri că toate amintirile pe care le aveţi şi la care apelaţi din cînd în cînd sînt amintiri reale ? Cu alte cuvinte, sînteţi siguri că aţi trăit cu adevărat ceea ce vă amintiţi ? Numeroase cercetări sugerează că pretindem adesea că ne amintim lucruri la care nu am fost niciodată expuşi! Aşa cum o dovedeşte cercetarea de mai jos, memoria este failibilă…

        Thomas şi Loftus (2002) le-au cerut unor studenţi să participe la experimentul lor. Unii dintre ei trebuiau să execute acţiuni bizare şi familiare, în timp ce alţi participanţi trebuiau doar să-şi imagineze că le realizează. Acţiunile familiare erau, de exemplu, aruncarea unei monede. Un exemplu de acţiune bizară era zdrobirea unei ciocolate cu o cutie de aţă dentară. Două săptămîni mai tîrziu, cercetătorii le-au prezentat participanţilor o listă de acţiuni, intrebîndu-i: 1) dacă acele acţiuni fuseseră prezentate în prima fază a experimentului şi 2) dacă şi le imaginaseră sau le executaseră. Surprinzător, studenţii au spus că-şi amintesc unele acţiuni bizare ce figurau pe listă, dar care nu le fuseseră prezentate în şedinţa iniţială. Mai ales însă, ei au raportat că-şi aminteau că au efectuat unele dintre acţiuni, cînd de fapt nu le executaseră. 15% şi-au amintit chiar că au sărutat o broască! (Ceea ce, bineînţeles, nu făcuseră.)

        Intr-un alt studiu, Loftus (2003) a arătat cum este posibilă implantarea unor false amintiri pornind de la vedere. Mai multor studenţi care vizitaseră în copilărie Disneyland li s-a prezentat o reclamă publicitară ce descria o vizită în acest parc tematic, în fotografia prezentată apărea Bugs Bunny, alături de un elefant care-i strîngea mîna. Participanţii au fost apoi interogaţi în legătură cu amintirile lor din copilărie. 35% dintre subiecţi au indicat că îşi amintesc de întîlnirea lor cu Bugs Bunny la Disneyland şi de faptul că i-au strîns mîna. Atunci cînd aceşti subiecţi au fost invitaţi să descrie cu precizie respectiva întîlnire, 62% îşi aminteau că i-au scuturat mîna, iar 46%, că I-au îmbrăţişat. Cîteva persoane îşi aminteau că i-au atins urechile sau coada. O persoană
        şi-a amintit chiar că personajul ţinea în mîna un morcov (ce memorie!). Totul ar fi perfect, dacă n-ar exista un mic detaliu: Bugs Bunny este proprietatea companiei Warner Bros şi, prin urmare, n-a călcat niciodată pe la Disney… Reclama era falsă, ca şi amintirile participanţilor…

        Aceste experimente amuzante ne învaţă că, uneori, ne fabricăm amintiri şi că memoria noastră nu e chiar aşa infailibilă cum ne-o imaginăm. Se pare, de altfel, că anumite reclame induc amintiri false, prezentîndu-ne scene nostalgice, de pildă copii săltînd pe genunchii bunicelor sau zbenguindu-se pe cîmpuri verzi (Braun, Ellis şi Loftus, 2002). Ne plac aceste reclame, întrucît credem că ele ne amintesc de copilăria noastră. Dar am săltat cu adevărat pe genunchii bunicii, sau am mîncat caramela pe care ne-o oferea cu drag bunicul, atunci cînd aveam 4 ani ? Subliniem, de asemenea, că falsele amintiri pot fi mult mai îngrijorătoare, cînd se referă la declaraţii făcute de martorii unor scene de crimă…

        Biasul de afirmare

        Ce reţinem atunci cînd citim o întrebare? Ce întrebare bizară, vă spuneţi probabil… Aş răspunde : nu e chiar aşa, căci unele cercetări au demonstrat clar că memoria şterge forma interogativă pentru a o înlocui
        cu forma afirmativă…

        în 2006, Pandelaere şi Dewitte le-au cerut participanţilor la un experiment să citească nişte liste de fraze pe un computer. Era vorba fie despre întrebări, fie despre afirmaţii. De exemplu: „şerpii de apă dulce înoată invers?”. într-o a doua etapă, studenţilor li se distribuia o altă listă, în care fiecare dintre frazele din primul document apărea sub ambele forme (interogativă şi afirmativă). Participanţii trebuiau să regăsească forma
        originală a frazei citite în prima listă. S-a constatat că studenţii se înşelau frecvent: ei alegeau mai mult
        fraze afirmative, deşi acestea fuseseră prezentate anterior, în prima listă, ca întrebări.

        Potrivit cercetătorilor, atunci cînd încercăm să înţelegem o întrebare care ni se pune, pentru a ne construi situaţia în minte, ne reprezentăm conţinutul ca o propoziţie. Reprezentarea este atunci stocată ca atare în
        memorie, în faza de rememorare, formatul este deci modificat… în consecinţă, riscăm să nu ne amintim o întrebare ca fiind o întrebare, ci mai degrabă ca pe o afirmaţie.

        In plan comercial, aceasta implică posibilitatea ca întrebările utilizate in spoturile şi anunţurile publicitare să fie confundate cu o informaţie reală asupra produsului, întrebările ar putea astfel spori vulnerabilitatea
        consumatorului. A pune întrebări induce riscul pentru consumatori de a lua informaţia ca pe o afirmaţie. Să ne imaginăm, de exemplu, sloganul următor: „Produsul nostru este indispensabil ? ” sau : „X este
        rnai bun decît Y ? ” sau : „Se poate mînca altceva decît…?”…

        La urma urmelor, creierul nostru nu e făcut să-şi amintească întrebări, ci ca să-şi amintească răspunsuri… Este, cu siguranţă, unul dintre mecanismele ce contribuie la apariţia zvonurilor si falselor amintiri.”

        Apreciază

    • qwert said, on decembrie 4, 2013 at 1:19 pm

      Daca cititi cu atentie Cartea lui Enoh gasiti urmatoarele „Ei vor dispreţui astrele cerului, şi vor ridica mâinile împotriva Atotputernicului; gândurile lor întoarse doar către pământ, pe care vor dori să şi-l facă locuinţa lor veşnica; şi lucrările lor nu vor fi decât nelegiuiri. Ei îşi vor pune bucuriile lor în averile lor şi încrederea în idoli fabricaţi de propriile lor mâini. Ei vor refuza să ÎL cheme pe Dumnezeul spiritelor; ei ÎL vor izgoni din templele Sale.” Acel pasaj „pe care vor dori să şi-l facă locuinţa lor veşnica” e edificator pentru ca e posibil sa reprezinte o referinta la modul in care omenirea prin mijloacele tehnologice va reusi sa infranga moartea sau cel putin sa prelungeasa durata medie de viata a omului.Aceste cuvinte „vor dispreţui astrele cerulu” sunt la fel de importante,pentru ca afirmatia implica o posibilitate a omenirii de a ajunge la stelele cele mai apropiate Pamantului.E foarte posibil deci ca istoria omenirii sa continue cel putin pana la cucerirea spatiului cosmic si infrangerea mortii,dupa care treptat totul se va narui.

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 4, 2013 at 3:00 pm

        qwert

        Probabil esti inca sub o puternica influenta a literaturii new age. Nu vor ajunge pe nici o stea iar extraterestrii sunt draci.

        Treaba se incheie exact cum scrie in Apocalipsa si in profetiile Sfintilor Parinti.

        Apreciază

    • qwert said, on decembrie 4, 2013 at 6:24 pm

      sacciv nu sunt sub nici o forma sub influenta new age,nu facui referire la nici un extraterestru,nici nu avusai intentia ci doar facui o interpretare personala a unui pasaj din carte.

      Apreciază

  4. abc Marin said, on decembrie 3, 2013 at 7:32 am

    Apreciază

  5. aniush said, on decembrie 3, 2013 at 8:31 am

    Romanul nu are e sarac, dar unii sunt si puturosi. Iertare!

    Apreciază

  6. kifa7 said, on decembrie 3, 2013 at 9:44 am

    Lenea este un pact, si ce are invat are si dezvat; sa nu uitam directiile elementare ale credintei, „… ce doriti sa va faca voua oamenii, faceti-le voi lor…’ daca fiecare am aplica ce credem, ce tara am avea ? oamenii care au puterea sa faca binele, sunt pasivi ! cine stie sa faca bine si nu face, face pacat; sa ne venim in simtiri si sa punem mana pe „plug”.

    Apreciază

  7. geo said, on decembrie 3, 2013 at 10:32 am

    La Pungesti s-a trecut linia rosie, anume incalcarea unei decizii a instantei.

    Concret: prin Hotararea nr. 10/2013, Consiliul Local al comunei Alexandru Vlahuta a decis:

    1. interzicerea “explorarea-dezvoltarea-exploatarea de sist”
    2. darea in administrare, concesionare sau inchiriere a terenurilor, proprietatea publica a comunei in scopul explorarii-dezvotarii-exploatarii gazelor de sist.
    3. se interzice vanzarea, concesionarea sau inchirierrea terenurilor, proprietate publica sau privata a comunei, in vederea efectuarii de lucrari de explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de sist,
    4. “eliberarea de avize, certificate de urbanism si certificate de constructii in vederea amplasarii de constructii, sonde pentru explorarea gazelor de sist”.

    Prefectul judetului Vaslui a atacat in instanta hotararea, cerand anularea ei. Tribunalul Vaslui a examinat cererea si a decis, atentie, anularea partiala a Hotararii, anume punctul 4 de mai sus, insa nu si punctele 1, 2 si 3.

    Motivatia Tribunalului e urmatoarea (succint): cum gazele de sist nu se regasesc un faimoase lege a petrolului si cum nu au fost declarate in nici un act oficial “de interes national”, si cum Constitutia, la art. 136 spune despre proprietatea publica ca “(2) Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale” (adica, evident, in cazul de fata, comunei Al. Vlahuta), Consiliul Local are dreptul de a adopta hotarari ca cea de mai sus, punctele 1 si 3.

    Din cate stiu, speta nu a primit o solutie definitiva, ceea ce inseamna ca daca Chevron a inceput explorarea pe teritoriul comunei Al. Vlahuta, o face cu incalcarea HCL 10/2013 si a Hotararii Tribunalului nr. 2188CA din 28 octombrie 2013, necasata sau nesuspendata de o instanta ierarhic superioara (Curtea de Apel).

    Deci, ca sa rezum: pe baza carui drept Chevron incalca Constitutia Romaniei, o decizie (nedefinitiva, insa nesuspendata sau necasata pentru moment) a instantei si dreptul de proprietate a Comunei asupra pamanturilor aflate in proprietatea sa publica?!

    Va zic eu: pe baza unei HG 2283/2004 (Acordul petrolier care vizeaza explorarea,dezvoltarea si exploatarea pentru perimetrul Bârlad), emisa de Guvernul Adrian Nastase in 2004, secretizata si la ora asta

    http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-2-decembrie-dragnea-face-si-desface/21905/#comment-61758

    Legea petrolului din 2004, invocata de USL nu vorbeste de gaze de sist, ci doar de petrol si de gaz metan. Deci, pana la modificarea ei pentru a da cale libera Statului sa anexeze abuziv proprietatea publica a comunelor si sa o dea spre exploatare oricarei companii, nici un acord din 2004 nu e valabil:

    (1) Resursele de petrol situate în subsolul ţării şi al platoului continental românesc al Mării Negre, delimitat conform principiilor dreptului internaţional şi convenţiilor internaţionale la care România este
    parte, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice şi aparţin statului român.

    (2) Petrolul reprezintă substanţele minerale combustibile constituite din amestecuri de hidrocarburi naturale, acumulate în scoarţa terestră şi care, în condiţii de suprafaţă, se prezintă în stare gazoasă, sub formă de gaze naturale, sau lichidă, sub formă de ţiţei şi condensat.

    (3) Gazele naturale cuprind gazele libere din zăcăminte de gaz metan, gazele dizolvate în ţiţei, cele din capul de gaze asociat zăcămintelor de ţiţei, precum şi gazele rezultate din extracţia amestecurilor de gaz condensat.

    Gazele de sist nu sunt definite si nu intra in defintiiile de mai sus, ca sa faca obiectul concesiunilor pe baza legii petrolului.

    Imi pare rau pentru Chevron si Gazprom, pentru cei care sustin “independenta energetica” si alta teze energeticefara fundament, insa ce face Chevron in cardasie cu USL-ul e incalcarea Constitutiei (pana la modificarea legii petrolului si anexarea proprietatii comunelor de catre Stat).

    http://politeia.org.ro/stiri-revista-presei/revista-presei-2-decembrie-dragnea-face-si-desface/21905/#comment-61761

    Apreciază

  8. aniush said, on decembrie 3, 2013 at 2:05 pm

    Kifa7,
    Mare dreptate ai
    Dragii mei,
    Mi-e gandul acum la o nuvela de Vasile Voiculescu…se numeste „Ciorba de bolovan”. Eu am citit-o la 15 ani si dintre toate nuvelele lui este singura pe care mi-o aduc aminte in intregime. Cand aveti timp va recomand s-o cititi. Este o lectie extraordinara pentru noi romanii si zic eu si pentru noi, crestinii ortodocsi.

    Apreciază

  9. aniush said, on decembrie 3, 2013 at 3:09 pm

    John of Romania
    Filmul e inspaimantator

    Apreciază

  10. […] Documentar CARMEN AVRAM: „Vrem pamant, please!” De ce STRAINII NU-SI VAND PAMANTUL? De ce ROMANI… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.