SACCSIV – blog ortodox

Video: TRANSPLANTUL DE CAP. Cine e noua fiinta?

Posted in experimente medicale, TRANSPLANT DE ORGAN by saccsiv on iulie 3, 2013

   Iata ce aflam din articolul Proiectul GEMINI: „Operaţia de TRANSPLANT de CAP este în sfârşit POSIBILĂ” (VIDEO):

Un neurolog italian crede că şi-a dat seama cum s-ar putea face un transplant complet de cap de om. Sau transplant de corp, în funcție de perspectivă. Într-o lucrare recentă, Dr. Sergio Canavero de la Universitatea din Torino explică modul în care va funcționa procedura, descriind cum o „tăietură curată”, cu o „lamă ultra-ascuţită” ar putea perite cordoanelor spinale să fie re-atașate. „Este afirmația mea că tehnologia există acum, pentru astfel de operaţie”, scrie cercetătorul.
proiectul-gemini-operatia-de-transplant-de-cap-este-in-sfarsit-posibila-18456442

Transplant de cap
Canavero îşi bazează procedura pe un caz de transplant din 1970, al doctorului Robert White, care ataşat capul unei maimuţe pe corpul alteia. În lucrarea sa, publicată în revista „Surgical Neurology International”, Canavero îşi prezintă planul. Potrivit indicaţiilor doctorului, este necesară  răcirea capului şi coloanei vertebrale a subiecților la 18 °C, apoi aplicate „tăieturi curate” pentru a secţiona cele două cordoane spinale. Apoi se scurge sângele din capul transplantat, înainte fuzionarea celor două cordoane spinale, care vor fi unite împreună cu un soi de „lipici”, un polimer anorganic. 
În ceea ce privește asigurarea că toate fibrele nervoase sunt conectate în mod corect, Canavero recunoaște dificultatea, dar subliniază că, chiar și câteva conexiuni corecte ar fi suficiente pentru „un anumit control voluntar de locomoție.” Stimularea electrică a măduvei spinării cu un aparat de stimulare (SCS) va promova, de asemenea, plasticitatea în celulele nervoase, deci va ajuta capul transplantat să-şi dea seama cum să controleze noul corp.
Canavero crede că este o „operaţie fezabilă”, și având în vedere complexitatea imensă de proceduri chirurgicale, cum ar fi transplanturi faciale integrale, poate că e doar o chestiune de timp înainte de a vedea ceva de genul asta, spune doctorul. Proiectul doctorului Canavero poartă numele de GEMINI.
Imagini cu transplantul din 1970:

   Comentariu saccsiv:

   Zice autorul articolului „transplant complet de cap de om. Sau transplant de corp, în funcție de perspectivă”.

   Sa presupunem ca se va putea realiza acest tip de transplant. In afara problemelor ce le-am analizat la Transplantul de organe – ucidem ca sa “salvam” vieti (un text ce l-am scris pentru revista bisericii penitenciarului), sa studiem oleaca noua situatie.

   In urma unui accident cineva are capul zdrobit si cumva i se mentine corpul functional. Altcineva are corpul praf, dar capul intact. Vor lua deci capul intact si-l vor pune la corpul intact. Iar noua fiinta traieste. Cine va fi?

Tagged with:

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Trezire divina said, on iulie 3, 2013 at 1:41 pm

    Absolut ingrozitor …ma sperie ceea ce poate face omul din el insusi

    Apreciază

    • george said, on iulie 3, 2013 at 7:50 pm

      Gresit spus! Corect ar fi sa spui ca te sperie ce face dracul din om!
      Videoclipul „The World Is Not Enough” – Garbage – lansat in 1999 ne initiaza in cateva „taine”

      La min 0:57 se vede un cap ce ne spune ca „stie cand sa vorbeasca”, iar la min 3:22 (hmm! interesant numar nu-i asa?) o vedem pe „desfranata cea mare” imbracata in Purpura, sezand pe globul pamantesc si indemnandu-ne „and if you’re strong enough, together we can take the world my love”
      Elitele sunt pacalite de dracul sa creada ca vor trai vesnic, fie inghetati, fie clonati sau schimband anumite parti din corp ca pe niste piese de schimb.

      Apreciază

    • Maria said, on iulie 3, 2013 at 8:41 pm

      Doamne !!! Dar cine se poate uita la video???Nici nu pot sa citesc subiectul !

      Apreciază

  2. mihai said, on iulie 3, 2013 at 1:46 pm

    PAI LA POLITICIENI nostri lear cam trebui un transplant de cap ca si asa capatanile acstrora sunt pline de baligar

    Apreciază

  3. chemanonim said, on iulie 3, 2013 at 1:50 pm

    Reblogged this on wp2wp.

    Apreciază

  4. tataia said, on iulie 3, 2013 at 2:09 pm

    Experimente cu transplanturi de cap s-au mai facut, cel putin pe cimpanzei. Doar ca pina acum „victima” unui astfel de experiment raminea paralizata de la git in jos, in rest era capabila de a se hrani, a supravietui, etc. Un film SF care trateaza cu astfel de transplaturi de cap (la om de data aceasta) este X-files, I want to believe adica seria a doua.

    In cazul experiementelor cu cimpanzei nu se stie a carui animal era personalitatea rezultata intrucit cimpanzeul nu a putut sa ne spuna. Cum animalele nu au insa un suflet este de presupus ca animalul rezultat detinea personalitatea animalului al carui creier se afla in acel corp, dar oricum nu putem fi 100% siguri. La om este insa mult mai complicat…noi stim ca personalitatea unui om nu se afla in creier ci in suflet…S-au consemnat modificari de personalitate ale indivizilor umani la simple transplanturi de organe sau la transfuzii de singe. De ex. un nefumator care imediat dupa transplant a simtit dorinta de nestapinit de a fuma. Si stia foarte bine ca vrea tigari de o anumita marca nu orice fel de tigari. Deci dupa mine nu este cazul sa ne jucam nici macar cu transplanturi de organe sau transfuzii de singe.

    Apreciază

    • Irina said, on iulie 3, 2013 at 10:19 pm

      Bietele maimute, si in general bietele animale pe care se fac aceste experimente. Cred Dumnezeu ne-a dat animalele ca sa avem grija de ele nu sa le mutilam in fel si chip. In al doilea rand, transplantul de orice fel nu este si nu ar trebuii sa fie acceptat vreodata, nu cred ca Dumnezeu este de acord cu asta. Daca au ajuns si la asta, de a face transplant de cap situatia este destul de grava. Ce sa mai cu cat se va inmulti mintea omului si-i vor debita prin cap tot felul de tampenii cu atat sfarsitul se apropie.

      Apreciază

  5. cosminml said, on iulie 3, 2013 at 2:11 pm

    Ce usor va fi pentru bogatii lumii daca tot se face cardul de sanatate cu cip pentru donarea de organe sa isi schimbe corpurile in intregime. Bine ca a stiut Dumnezeu de asta si neuronii nu se regenereaza.

    Apreciază

  6. Radu Humor said, on iulie 3, 2013 at 2:28 pm

    O să le iasă probabil ceva asemănător….

    Apreciază

  7. Ioan said, on iulie 3, 2013 at 3:14 pm

    off-topic
    http://en.wikipedia.org/wiki/Project_Loon

    Apreciază

  8. Ioan said, on iulie 3, 2013 at 4:10 pm

    off-topic
    http://www.google.com/loon/
    http://www.google.com/loon/how/

    Apreciază

  9. Bogdan said, on iulie 3, 2013 at 4:57 pm

    Ati vazut asta?

    Se intampla des ca dupa un transplant de inima, primitorul sa se trezeasca ca are noi pasiuni (patimi?) si dorinte, pe care nu le avea inainte, dar pe care le avea donatorul.

    Apreciază

    • Irina said, on iulie 3, 2013 at 10:25 pm

      Posibil ca anumite trairi ale sufletului sa s eimprime in inima ca organ? Se stie ca sufletul isi are sediu mai ales in inima si creier.

      Apreciază

      • Bogdan said, on iulie 4, 2013 at 5:26 pm

        Nu stiu daca in organul material…

        Am fost in 2009 la o conferinta a Dr. Pavel Chirila unde am auzit prima data de problema transplanturilor de inima. Intrebarea majora era ce se intampla cu sufletul, care stim ca isi are locul (cel mai important) in inima. Raspuns Dr. Chirila era ca nu stim sigur. Iar eu zic ca cel mai bine ar fi nici s anu primim si nici sa nu donam inima. Daca ne imbolnavim de inima, mai bine murim, daca asta e voia Domnului.

        Apreciază

  10. tataia said, on iulie 3, 2013 at 7:27 pm

    Saccsiv, frate Vasile as vrea sa atrag atentia asupra unui aspect care s-a mai discutat cu ceva vreme in urma pe acest blog, chiar daca nu este tocmai la subiect in momentul de fata.

    Cu totii ne-am pus problema de ce lupta sistemul atit de crincen impotriva fumatului…cu totii stim ca fumatul nu este bun si totusi…doar nu i-a apucat pe mai marii lumii dragul de noi, oamenii de rind. Asa ca oricum am intors problema pe o fata sau pe cealalta tot cu rest ne-a dat. Totusi intre timp eu unul am mai tot cautat informatii pe net si am dat peste urmatoarele documente si articole:

    Dă clic pentru a accesa Whitby.pdf

    http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1439915/pg1

    http://www.sott.net/article/226999-Smoking-Helps-Protect-Against-Lung-Cancer

    Pe scurt cica este o minciuna colosala faptul ca fumatul provoaca cancer pulmonar…ca de fapt cancerul pulmonar este provocat de particulele radioactive din atmosfera provenite de la nenumaratele teste cu arme nucleare, precum si de la accidentele centralelor nucleare. Cei care au condus aceste teste stiau foarte bine ca se va inregistra o crestere vertiginoasa a incidentei cancerelor pulmonare si de piele in rindul populatiei si trebuiau sa gaseasca un tap ispasitor. Si pentru a culpabiliza din nou populatia (la fel ca in cazul posesorilor de masini care sint facuti pe nedrept responsabili pentru poluare si schimbari climatice) au gasit drept cauza fumatul. La vremea aceea (1945) cam jumatate din populatia adulta a lumii „civilizate” fuma, asa ca nu le-a fost greu sa dea vina pe fumat.

    Ba mai mult, autorii articolelor si documentelor de mai sus sustin ca fumatul chiar ar putea preveni intr-o oarecare masura aceste cancere. Mai sint si unii care chiar afirma ca fumatul impiedica controlul mental pe care vor acestia sa il exercite asupra populatiei.

    Toate cele de mai sus sint niste teorii. Nu sustin ca ar trebui sa le credem fara discernamint. La urma urmei ar putea fi o miscare din partea producatorilor de tutun pentru a convinge lumea sa se apuce din nou de fumat, deoarece in cea mai mare parte a lumii „civilizate” numarul fumatorilor cunoaste un declin vertiginos. Campania anti-fumat o cunoastem cu totii..este realizata prin clipuri de genul:

    Si multe altele. Dar pina la urma care este adevarul? Este daunator fumatul sau nu? Este deja un fapt recunoscut de medicina ca fumatul previne boli ca Alzeihmer sau alte boli mentale. Eu unul am fost fumator. Si va pot spune din proprie experienta ca fumatul m-a vindecat de astm. De asemenea este cunoscut si faptul ca fumatorii nu prea racesc…Insa, din pacate fumatul a avut multe alte efecte negative asupra mea, printre care si psoriazis. De aceea m-am lasat. Iar eu unul chiar cred ca fumatul poate provoca cancer…dar sa nu uitam ca tigarile pe care le cumparam din comert in momentul de fata sint, la fel ca si hrana pline de aditivi chimici, nu sint nici pe departe tutun curat, asa cum s-ar putea crede. Sa fie oara vina acelor aditivi pentru efectele negative ale fumatului, iar tutunul in sine sa nu fie atit de daunator?

    Apreciază

    • Maria said, on iulie 3, 2013 at 8:55 pm

      Nu ! Fumatul este nociv pt organismul omului si declanseaza multe boli .
      Un fumator , miroase a fum de la o posta , are dantura ingalbenita , se urateste , este patimas (daca nu are tigari , se urca pe pereti )cheltuieste banii , arzandu-i , in loc sa faca ceva util cu ei , tutunul este un drog care pune stapanire pe vointa omului si din punct de vedere duhovnicesc , tutunul este „iarba dracului ” si fumatul este un mare pacat , nici nu ai voie sa te impartasesti , daca fumezi .
      Cand vad om cu tigara in gura , mi se face sila sa-l privesc , dar mai ales pe femei .

      Apreciază

      • tataia said, on iulie 3, 2013 at 9:29 pm

        Nu am spus ca nu este nociv. Daca nu as fi considerat ca este nociv nu m-as fi lasat de fumat. Cit despre mirosul respingator al fumatorului aceasta tine de opinia personala a fiecaruia. Unora nu li se pare respingator acel miros. Chiar il prefera mirosului natural al transpiratiei. Nicotina este un drog care da o dependenta foarte puternica. Pentru multi este mai puternica decit dependenta de heroina sau cocaina. Dar asta evident depinde din nou de psihicul omului si difera de la individ la individ….unora le este absolut imposibil sa se lase de fumat…altora nu li se pare chiar asa cumplit de greu. Am cunoscut fumatori care ar fi fost in stare sa ucida pentru o tigara…evident nu pot fi de acord cu astfel de comportamente. Si cind te gindesti ca multi sustin ca cica alcoolul te face violent. Dar adeptii „conspiratiei tutunului” sustin cum ca nu nicotina da acea dependenta cumplita ci aditivii pe care producatorii de tigari ii pun in mod intentionat in tigari…

        Dar in fine, fumatul este o patima intr-adevar, nu stiu daca un pacat chiar asa mare. Ca si printre preoti sint fumatori. De ce sa discriminezi femeile? Au si ele dreptul sa fumeze la fel ca barbatii. Adica ma rog…nu sustin ca este un lucru bun fumatul, dar pacatul de a fuma este acelasi indiferent ca esti barbat sau femeie.

        Apreciază

    • a said, on iulie 3, 2013 at 8:57 pm

      fumatorii nu fac cancer de plamani decat in proportie foarte mica, si la un consum pe termen foarte lung si exagerat de tigari, cred eu, si asta pentru ca multe efecte adverse ale tutunului sunt anulate de faptul ca tutunul este cea mai bogata sursa de coenzima Q10, un antioxidant foarte puternic.. Tabletele de coenzima Q10 sunt din extract de tutun de obicei.

      Apreciază

      • a said, on iulie 3, 2013 at 9:02 pm

        Asta este si motivul pentru care fumatul pasiv este infinit mai daunator decat cel activ, pentru ca fumatorul pasiv este lipsit de aceasta coenzima care-l protejeaza de cancer.

        Apreciază

    • Cosmin M said, on iulie 3, 2013 at 9:40 pm

      Fumatul e pacat mare si pe multi arunca in iad, citeste cartea : Cele 24 de vami ale vazduhului sau Calea sufletelor in vesnicie, vol II si vei vedea ca una din cele 24 de vami ale vazduhului de unde cad oamenii ca fulgii de nea in iad este vama fumatului.

      Apreciază

    • george said, on iulie 3, 2013 at 9:42 pm

      Da fumatul este daunator, putini stiu ca „Tutunul are un continut complex. Daca majoritatea fumatorilor cunosc faptul ca tutunul contine nicotina, putini stiu faptul ca tutunul mai contine alte aproximativ 4000 de substante chimice daunatoare, dintre care peste 40 sunt cancerigene.” (http://sanatatesiviata.blogspot.co.at/2010/02/stiati-ce-contine-tutunul-cum-sa-te.html )
      Cartea lui Alenn Carr „In sfarsit nefumator” ( http://de.scribd.com/doc/140573175/Allen-Carr-In-Sfarsit-Nefumator) spune ca „fumatul nu e un obicei. ESTE ADICŢIE LA NICOTINĂ.”(pg 32)
      In pag 36 explica ce este adictia la nicotina. „Nicotina, un compus uleios, incolor, este drogul din tutun care produce
      adicţia. Şi, în comparaţie cu toate celelalte droguri cunoscute de omenire, o produce cel mai rapid: e suficient să fumezi o ţigară ca să devii dependent. De fiecare dată când tragi din ţigară, ajunge în creier, prin intermediul
      plămânilor, o mică doză de nicotină care acţionează mai rapid decât doza de heroină pe care toxicomanul şi-o injectează în venă.
      Dacă tragi dintr-o ţigară de 20 de ori, primeşti 20 de doze de drog la o singură ţigară. Nicotina e un drog cu acţiune rapidă şi de aceea nivelul ei în fluxul de sânge scade vertiginos, aproape la jumătate – la 30 de minute după ce ai stins ţigara – şi la un sfert – după o oră de la terminarea ţigării. Aşa se explică faptul că majoritatea fumătorilor fumează 20 de ţigări pe zi. De îndată ce fumătorul stinge ţigara, nicotina părăseşte repede corpul şi fumătorul începe să sufere chinul lipsei de drog.”
      Nu cunosc ce fel de boli sunt prevenite prin fumat, asa cum spune „medicina”, personal insa consider ca fumatul ucide!

      Apreciază

      • tataia said, on iulie 3, 2013 at 11:03 pm

        Cu totii stim ceea ce ai afirmat mai sus…adica este ceea ce ne spune medicina actuala zi de zi. Eu voiam doar sa dezbetem daca cumva exista si unele chestii care nu ni se spun. Cit despre faptul ca fumatul previne boli ca Parkinson sau Alzheimer poate te lamureste linkul urmator:

        http://www.sciencedaily.com/releases/2011/04/110427131824.htm

        Inca o data sper sa nu ma intelegeti gresit! Nu sfatuiesc pe absolut nimeni sa fumeze!

        Apreciază

      • george said, on iulie 4, 2013 at 12:00 am

        Ok, te-am inteles acum!

        Apreciază

    • Irina said, on iulie 3, 2013 at 10:31 pm

      Nu cred ca fumatul nu are nici o legatura cu cancerul pulmonar. Din ce am observat si printre cunostiintele mele, ce i bolnavi de cancer pulmonar sau de gat, sunt sau au fost fumatori inraiti. Cred ca pe langa tutun ei mai baga si alte tampenii in tigarile comerciale, care intensifica efectele nocive asupra plamanilor. Sa nu uitam ca si Biserica afirma ca fumatul este un pacat, tocmai din cauza faptului ca dauneaza sanatatii date de Dumnezeu.

      Apreciază

    • Instigare la Viata said, on iulie 4, 2013 at 10:41 am

      Doamne ajuta!
      E posibil sa fie adevarata informatia legata de fumat si ca de vina sa fie, de fapt, aditivii chimici din tigari si nu tutunul pur.
      Insa va spun din proprie experienta ca fumatul e patima, intuneca sufletul si incurajeaza alte patimi, precum betia. Am citit undeva ca fumatorii sunt, cumva, vinovati si pentru sinucidere, ca practic asta fac. Si ca doar diavolul scoate fum pe gura si pe nas.
      Poate, ca un compromis, tutunul real ar fi bun ca medicament, cum sunt si morfinele si pastilele de genul, insa trebuie ca oamenii sa stie si sa se fereasca de fumat.

      Apreciază

  11. Bogdan said, on iulie 3, 2013 at 8:01 pm

    „De asemenea este cunoscut si faptul ca fumatorii nu prea racesc…”

    Ba mai racesc, eu raceam in fiecare an si se mai intampla si sa am dupa ce imi trecea raceala inca vreo 5-6 zile niste accese de tuse uscata puternice. De 8 ani de cand nu mai fumez nu am mai racit decat de vreo 1 sau 2 ori, iar tusea a disparut cu totul.

    Sistemul lupta cu fumatul probabil din aceleasi motive pentru care lupta si pentru protectia femeilor, copiilor, animalelor, mediului, etc, si anume ca trebuie sa ne arate ca face si ceva bun. Asa a fost si comunismul, s-a deghizat in aparator al saracilor si dusman al asupritorilor bogati. Problemele combatute de comunism erau oarecum reale, dar comunismul a oferit pentru ele solutii omenesti sau chiar diavolesti. La fel si sistemul de azi, lupta cu niste probleme reale (fumat, poluare, abuzuri asupra celor mai slabi), dar duce lupta prin mijloace omenesti si diavolesti, nu prin mijloace duhovnicesti.

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 3, 2013 at 9:35 pm

      Stai linistit ca accesele de tuse le aveam si eu. Dar eu m-am apucat relativ tirziu de fumat 😀 . Asa pe la vreo 24 de ani. Inainte de a fi fumator eram astmatic si raceam de 3-4 ori pe an. Dupa ce m-am apucat de fumat astmul a trecut ca prin minune si nu mai raceam decit o data la vreo doi ani. Dar erau 1000 de alte probleme legate de fumat…nu stau sa le enumar acum.

      Insa lupta dusa de sistem impotriva diverselor probleme este o lupta falsa..fie problemele nu exista, fie au fost create chiar de sistem, fie exista si nu au fost create de sistem dar impotriva lor se iau niste masuri complet aberante adica masuri care lovesc tot in cetateanul de rind…tot in ala amarit si neinsemnat…

      Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on iulie 3, 2013 at 10:27 pm

        Lupta impotriva fumatorilor este lupta pentru legalizarea drogurilor in locul lor , uite cate state americane au legalizat marihuana si din cate stiu s-ar vrea legalizata si la noi.

        Apreciază

      • Irina said, on iulie 3, 2013 at 10:44 pm

        Tata de cand era mic a stat numai in fum de tigara, pt ca bunicul meu fuma foarte mult, si de aceea era foarte bolnavicios, racea repede si des, iar dupa cativa ani a facut astm, in plus pt ca mama era fumatoare tata avea in continuare probleme din cauza fumatului pasiv, iar acum de cand nu mai fumeaza mama se simte mult mai bine. Si eu cat timp inhalam fumul de tigara tuseam si stranutam adesea fara a fi racita, si chiar am facut o data bronsita de la fumul inhalat, si la fel de cand nu mai fumeaza si tusea si reactia alergica a disparut.O fosta colega de camin avea de mai multi ani astm, si s-a apucat de fumat pt prima oara si a facut o criza de astm de a trebuit sa chemam salvarea. Nu cred ca e logic ceea ce spui, pt ca pana la urma acel fum inhalat nu are cum sa nu dauneze, o data ce orice alt fum inhalat in plamani le dauneaza. Cred ca si poluarea din aer dauneaza la fel de mult ca si fumatul.

        Apreciază

      • Irina said, on iulie 9, 2013 at 11:14 am

        tataie, cred ca esti o exceptie de la regula. Eu am observat ca si tata care este astmatic de cand nu mai fumeaza mama se simte mult mai bine, si simt asta si la mine, ca atunci cand fuma si inhalam de nu stiu cate ori fumul de tigara, tuseam si stranutam zilnic fara a avea o raceala, o data chiar am inhilat atat de mult fum incat am facut bronsita destul de nasoala de la care am avut accese de tuse timp de aproape o luna. Gandeste-te logic daca orice fum inhalat , de la un incendiu, sau chiar de la un foc de tabara, dauneaza plamanilor, oare fumul de tigara care ajunge direct in plamani, oare nu dauneaza? Si in plus nu degeaba Biserica condamna fumatul ca pe un pacat ce inrobeste, dar care si dauneaza sanatatii.

        Apreciază

  12. safimvigilenti said, on iulie 3, 2013 at 8:13 pm

    iata si ceva off topic, dar de actualitate, caci scris este in Profetia Sfantului Metodie, arhiepiscopul Patarelor, care a patimit in anul 310 d.Hr , ca : ” se va ridica Filip cu 18 limbi (state), si se vor aduna la Constantinopol si vor porni razboi cum nu a mai fost vreodata. Si vor alerga pe ulitele cetatii si multa varsare de sange se va face, incat va curge sangele ca paraiele; si se va tulbura marea pana in adanc”; asadar iata stirea:
    http://www.realitatea.net/vestea-anuntata-in-direct-la-tv-tuturor-belgienilor-regele-albert-al-ii-lea-abdica-pe-21-iulie_1217718.html

    Apreciază

    • Maria said, on iulie 3, 2013 at 8:58 pm

      Pai , abdica si vine fiul sau , asa ca transferul se face in familie .

      Apreciază

      • safimvigilenti said, on iulie 3, 2013 at 9:52 pm

        exact, Maria, cf profetiei ar trebui sa fie inscaunat fiul sau, Mr Filip, sub mandatul caruia, daca profetia este corect interpretata de noi, se va isca acel mare razboi, probabil dupa scandalul granitelor maritime ale greciei

        Apreciază

      • gerica64 said, on iulie 4, 2013 at 12:48 am

        Maria

        Da dar pe ala care vine il cheama Philip si este de formatie militar.Asa ca poate conduce armatele NATO aici devine interesanta problema..

        Apreciază

  13. blue said, on iulie 3, 2013 at 8:41 pm

    @tataia
    Foarte buna observatia ta. Si eu m-am gandit la asta, mai ales de cand a murit cineva din familia mea de parte barbateasca de cancer. Singurul viciu pe care l-a avut de-a lungul vietii a fost fumatul. Din industria de tutun se castiga foarte multi bani pentru o mutime de „smecheri” ai planetei. La noi, guvernul pe fata incurajeaza contrabanda, ca doar campaniile electorale din ce se sustin? Din circulatia marfurilor accizabile pentru care nu se platesc taxe, adica din banii negri. In general incurajarea viciilor se face prin diferite feluri, tocmai pentru ca un om vicios este mai dependent de sistem decat un altul. Si aici ma refer si la fumat si la alcool, si la diferite ierburi acum la moda, ba chiar si la droguri tarI, pentru ai caror consumatori am vazut ca ong-urile furnizeaza seringi zilnic, cica pentru prevenirea raspandirii bolilor ( ce motivatie dementa! ).
    Eu cred ca se mizeaza pe faptul ca, odata fumatorul renuntand la fumat, el va ajunge dependent de alte droguri, mai tari sau mai periculoase. Plus ca ( poate ti s-a intamplat si tie ), un fumator inrait care a consumat cca doua pachete de tigari pe zi si le-a lasat dintr-o data, isi destabilizeaza metabolismul si se ingrasa multe kilograme. Vrem, nu vrem, corpul nostru se adapteaza la otravurile pe care le consumam si le asimileaza metabolismului, iar lipsa lor pot face mai mult rau decat bine. Mai ales ca te apunci de fumat la varste fragede cand organismul e mai permisiv si mai adaptabil si te lasi la varste inaintate, cand organismul nu mai suporta schimbari metabolice bruste si poate ceda prin partile mai slabe. Sigur, recomand oricui sa se lase de fumat, dar cu prudenta. Mai expusi decat fumatorii sunt cei din jurul lor, in speta copiii, care devin fumatori pasivi iar fumatul pasiv chiar este moartea.

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 3, 2013 at 9:40 pm

      Da…este cunoscuta si ideea conform careia fumatul pasiv este mai periculos decit cel activ…sincer nu cred. Si oricum in ziua de azi nu mai ai unde sa fumezi pasiv decit daca obisnuiesti sa bati cluburile si barurile, locuri in care un crestin oricum nu are ce cauta in primul rind. In toate institutiile, in toate birourile este interzis fumatul in ziua de azi. De ingrasat m-am ingrasat si eu cind m-am lasat de fumat…si eu chiar nu am fost tocmai un fumator inrait. Am pus vreo 25 de Kg…in prezent am scapat de vreo 13 din ele. Este chiar mai greu sa dai kilograme jos decit sa te lasi de fumat. Cel putin pentru mine asa a fost.

      Apreciază

      • gerica64 said, on iulie 3, 2013 at 11:07 pm

        tataia

        Am tradus articolul cu fumatul iata care este schema:

        https://prosistemhaha.wordpress.com/2013/07/03/lucruri-ascunse-si-nestiute-despre-fumat/

        Apreciază

      • Irina said, on iulie 9, 2013 at 11:31 am

        Ti-ai pus intrebarea vreodata de ce cei care se lasa de fumat se ingrasa, iar fumatorii slabesc uneori ajungand piele si os? Pai iti spun de ce tocmai pt simplul fapt ca fumatul imbolnaveste plamanul si se stie ca bolile de plamani slabesc cel mai mult organismul. Daca cineva se lasa de fumat inainte ca plamanul sa fie afectat in masura mare, incepe sa-si revina, incepe sa se hraneasca mai bine, si astfel incepe sa se ingrase. DEci stiut este faptul ca atunci cand plamanii au probleme, scade pofta de mancare, am observat asta in nenumarate randuri la cunostiintele mele, de care stiu sigur ca au plamanii bolnavi si care nu prea le au cu mancarea si slabesc pe zi ce trece. Pr Paulin Lecca cand a ajuns intr-o inchisoare de care auzise ca detinutii mor pe capete de foame, o data ajuns a constatat ca mancare era din belsug, dar majoritatea detinutilor erau impatimiti de patima fumatului si intotdeauna isi dadeau manacarea pe tigari, si chiar se mira pr de faptul ca erau gata in orice moment sa renunte la hrana pt o tigara, de parca nu mai simteau nevoia de a manca. Si de aceea spune parintele detinutii aratau ca niste scheleti imbracati in piele, fara pic de carne, si se imbolnaveau pe capete de tuberculoza, dar cu toate astea ei tot tigara o preferau, chiar si in pragul mortii, ultima dorinta inainte de moarte fiind intotdeauna de a mai fuma o tigara.

        Apreciază

    • Irina said, on iulie 3, 2013 at 10:57 pm

      Daca conducatorii lumii au hotarat sa recunoasca faptul ca tutunul duaneaza grav sanatatii, au facut-o pt a nu bate la ochi, pt ca daca ar spune ca totul este ok desi nu e oamenii si-a da seama de inselare. De aceea ei lucreaza in ascuns, in mod viclean, si mai arunca din cand in cand cate o bomboana care sa arata ca le pasa de omenire. In al doilea rand, ei stiu ca avertizmentul lor impotriva fumatului nu are nici un efect, pt ca desi avertizeaza de efectele nocive asupra sanatatii, totusi pe pamant sunt enorm de multi oameni care fumeaza fara nici o problema, fara sa le pese de aceste avertismente, tocmai pt ca dependenta de tigari este mai puternica decat intentia de a-si proteja sanatatea. La fel ca si eurile fumatul te degradeaza incet, dar sigur.

      Apreciază

      • Maria said, on iulie 4, 2013 at 9:45 pm

        Sigur ca nu le pasa , altfel ar interzice fumatul prin lege .
        Ei stiu ca de acest cumplit drog , nu poti scapa usor .

        Apreciază

  14. Mihail Lg said, on iulie 4, 2013 at 12:41 pm

    E o intrebare aproape la fel de spinoasa – poate mai spinoasa – ca cea referitoare la clonele umane.
    Cel mai stiintific raspuns ar fi ca personalitatea va veni de la creier. In orice caz, dupa operatie, doar unul dintre cei doi se va „trezi”. Aici ramane o taina a lui Dumnezeu referitoare la suflet.
    Imi aduc aminte cand unii isi puneau problema in vechime daca negrii au suflet sau asiaticii. Dar ce se intampla astazi intrece orice asteptare si orice concept.

    In Vietile Sfintilor veti gasi – la Pavel Tebeul – scris despre Antonie cel Mare care s-a intalnit cu un centaur, iar apoi cu un satir (cele despre care scrie Hronograful ca ar fi oameni de dupa Turnul Babel, care au aparut in urma pedepsei divine). Satirul ii spune Sfantului ca si ei – monstrii acestia – au auzit de venirea lui Hristos si ca se bucura. Puteau fi botezati? Au suflet? Au ramas oameni, sau sufletul a fost luat la cer, ramanand animale?

    Toate acestea sunt…raman…si vor ramane, probabil, taine. Dumnezeu are multe „creatii” pe care noi nu le intelegem. Fara sa fac referire la OZN-uri sau „alinei”.

    Apreciază

    • Bogdan said, on iulie 4, 2013 at 5:31 pm

      Clonele… nu stiu ce sa spun, dar ma gandesc ca si gemenii monozigoti (adica identici) sunt tot clone (adica provin din acelasi embrion, care s-a divizat la inceput, cand era doar o celula). Aici insa e o mare diferenta, gemenii monozigoti sunt „clonati” de Dumnezeu, ceilalti sunt clonati de oameni care isi asuma rolul lui Dumnezeu. Infricosator lucru sa se intinda omul asa de departe!

      Apreciază

    • Irina said, on iulie 9, 2013 at 11:39 am

      IMi aduc aminte ca pr Cleopa a spus o chestie interesanta despre ceea ce s-a intamplat la construirea turnului Babel. Spune ca au fost 3 categorii de oameni care au muncit la constructia turnului, oameni fortati sa munceasca, oameni care nu intelegeau de ce se construieste dar pt a primi un blid de mancare participau si ei, si altii care cu o mandrie feroce participau la constructia turnului din dorinta de a se lupta cu Dumnezeu. Si spune pr Cleopa ca atunci cand Dumnezeu a vazut ceea ce faceu primelor 2 categorii le-a amestecat limbile, iar celor care ca si Lucifer vroiau sa-l sfideze pe Creator, Dumnezeu le-a schimbat firea ajungand din oameni ce au chipul lui Dumnezeu, in animale, la fel cum Dumnezeu a schimbat firea lui Lucifer facandu-l dintr-un inger al luminii, om al intunericului.

      Apreciază

  15. Prahovean said, on iulie 5, 2013 at 1:40 am

    Clonarea umană, chiar dacă s-ar reuși, nu ar fi, după mine, decât aducerea unui frate geamăn celui clonat. Nimic mai mult. Sufletul îl dă Dumnezeu, nu omul. Dacă clona va fi vie, va avea sufletul de la Dumnezeu, ca un om născut „natural”. Un pericol mult mai mare este ingineria genetică pe oameni, schimbarea omului așa cum l-a făcut Domnul. Poate El nu va îngădui așa ceva… Nu știu. Legat de transplantul de cap, noi știm din Tradiție că Inima (în sens duhovnicesc) este centrul sufletului, de aceea isihaștii coboară Mintea în Inimă. Mintea este, de fapt, tot Inima, dar care s-a uitat pe sine. După căderea lui Adam, Mintea și Inima s-au separat, nu în natura lor, ci faptic. Mintea s-a „rupt” de Inimă, iar isihia încearcă re-facerea acestei stări naturale a omului. Nu putem știi ce efect ar avea un astfel de transplant la om, dacă Domnul ar îngădui. Eu aș tinde să cred că sufletul celui care a avut trupul de sub gât ar fi acolo, dar nu pot știi.

    Apreciază

    • Irina said, on iulie 12, 2013 at 9:35 pm

      „Cand se va inmulti mintea omului, atunci va veni si sfarsitul” spun sfintii ce au profetit despre sfarsitul veacurilor. De aceea cred ca atunci cand oamenii vor intrece masura in bagarea nasului in creatia lui Dumnezeu, mai ales cea mai de pret creatie, omul, atunci se va pune punct acestei lumi sau mai bine zis se va schimba fata acestei lumi trecatoare transformandu-se intr-unc er nou si un pamant nou. De aceea cred sau cel putin sper ca nu va ingadui Dumnezeu sa se ajunga aici. Deocamdata clonarea nu prea le iese, avand foarte multe neajunsuri care nu cred ca vor fi ajunse, pt ca nu vor putea sa faca ceva perfect niciodata asa cum a facut Dumnezeu.

      Apreciază

  16. Claudiu said, on iulie 7, 2013 at 4:04 pm

    Transplantul NU se poate face.
    Doar ca spune un italian.

    Cum ramane cu sufletul ? Se transfera in acelasi timp cu capul ?
    Deci: e doar amagire draceasca.

    Scris este ca la vremurile din urma, lucifer potrivnicul va face minuni mari, inviind pe cei din morminte, repausati de zeci de ani. (insa toate vor fi minciuni, deoarece prea-mandrul, mincinos este si chiat tatal minciunii)

    Sa nu luam aminte la faptele amagitoare ale preamandrului lucifer. Cu dracul nu se sta de vorba, il ignori.

    Apreciază

  17. […]    Iata comentariul cititorului tataia, postat la articolul Video: TRANSPLANTUL DE CAP. Cine e noua fiinta?: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.