SACCSIV – blog ortodox

Un bancher american a ales să fie călugăr în România

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 25, 2013

A dat totul pentru credință. Povestea uimitoare a celui care a lăsat America pentru a fi călugăr în România

În timp ce unii trec fără regrete oceanul în căutarea unei vieți mai bune, alții fac drumul invers, spre România. Și asta după ce-au visat ani întregi să ajungă aici. Un astfel de om trăiește de peste un deceniu la Mânăstirea Oașa. Pe vremuri era catolic și lucra la cea mai mare bancă din America. Acum e călugăr ortodox și îi învață pe frații săi români muzică psaltică.

Acum 13 ani Părintele Sava a traversat oceanul ca să ajungă într-o țară pe care mulți ar da-o pe America. Pe atunci se numea Steven și știa pe de rost biblioteca tatălui său. Cu fiecare pagină citită a început să îl chinuie îndoiala în propria credință.

| antena3.ro

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Maria said, on martie 25, 2013 at 5:23 pm

    Frumos ! O minune printre multe altele , prin care Dumnezeu arata lumii ca , dupa o lunga cercetare si multa dorinta de a afla Adevarul , Dumnezeu i-a dat Lumina , l-a scos din intuneric , aratandu-i Dreapta Credinta , singura mantuitoare , Ortodoxia , acestui frate al nostru de peste ocean , intelept si studios , devenind , pastor , pt turma lui Hristos .
    Chiar daca Romania este parjolita , economic , credinta este vie si statornica , bunul cel mai de pret , pt sufletele romanilor , restul conteaza mai putin .

    Apreciază

    • Cosmin M said, on martie 26, 2013 at 8:12 am

      Da, daca nu ne-am pierdut sufletul, nimic nu am pierdut.

      Apreciază

  2. mishuleu said, on martie 25, 2013 at 9:10 pm

    CRIZA IN CIPRU. Situatie disperata pentru oameni: nu mai au cu ce sa isi cumpere nici paine.

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/criza-in-cipru-eu-fmi-si-bm-a-acordat-statului-un-imprumut-de-10-miliarde-de-euro.html

    Apreciază

  3. adriandirnescu said, on martie 25, 2013 at 10:22 pm

    Am vazut documentarul, si m-am cutremurat… Cata seninatate in viatza omului care traieste bucuria si frumusetea credintei din sufletul sau. Frumos exemplu, poate ar trebui sa ne intrebam si sa-i facem si pe altii sa se intrebe . Ce am facut pana acum cu viata noastra, am pierdut timpul, am trait degeaba ? Oare cotidianul din viatza noastra nu e o iluzie si o mare pacaleala ? Cata seninatate simplitate si multumire pentru acest american care isi traieste cautarea sufletului sau ! Doamne ajuta-ne sa ne dam seama de cat de minunate sunt caile tale !

    Apreciază

  4. Lastun said, on martie 25, 2013 at 10:32 pm

    DICTATURA BIOMETRICA ( planul de inrobire a lumii ) – FBI-ul din Statele Unite : ” Din 2014 implementam programul de recunoastere faciala “. Sa invatam impreuna cum functioneaza programul de RECUNOASTERE FACIALA !

    http://deveghepatriei.wordpress.com/2013/03/25/dictatura-biometrica-planul-de-inrobire-a-lumii-fbi-ul-din-statele-unite-din-2014-implementam-programul-de-recunoastere-faciala-sa-invatam-impreuna-cum-functioneaza-programul-de-recunoa/

    Apreciază

    • mircea.v said, on martie 26, 2013 at 9:40 am

      Nu, e complicat cu recunoasterea faciala. Iti pui niste ochelari de soare cu o forma mai ciudata si s-a terminat. Tot un implant rezolva pr cel mai elegant.

      Apreciază

  5. Lastun said, on martie 25, 2013 at 10:40 pm

    Cine mai vrea acte biometrice ???

    NU ACTELOR BIOMETRICE.

    Apreciază

  6. Lastun said, on martie 25, 2013 at 10:50 pm

    Big Brother în scolile din sectorul 2 al bucurestiului:Fara cartela de monitorizare cu CIP nu intri

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on martie 26, 2013 at 6:15 pm

      Lagarul electronic incepe de la Bucuresti. Exista cineva care sa protesteze?

      Motoul masonerie este gradualism si discretie. Daca nu protesteaza nimeni si totul este in regula trec la etapa urmatoare. Romanii nu intrevad nimic dar cand se va descoperi taina faradelegii va fi prea tarziu.

      Apreciază

  7. Aurora said, on martie 25, 2013 at 11:33 pm

    Cutremurator ! Iata cum vine America la staulul roman ! Cat de bine exprima acest parinte golul in care traieste americanul de rand , fara nici cel mai mic licar de spiritualitate. Omul acesta este insetat dupa Dumnezeu si nimic nu i-a potolit aceasta sete, decat asezarea in rostul pe care i l-a pregatit Dumnezeu. Cat de tainica si nevazuta este lucrarea Duhului Sfant ! Dar eu raman muta de emotie si de admiratie pentru marele Feodor Dostoievski care, desi chinuit de crizele de epilepsie si de neputintele sale omenesti, a scris cele mai profunde pagini de ortodoxie, adevarate file de Pateric. Este foarte important sa citeasca toata lumea Fratii Karamazov, un manual despre asumarea suferintei, singura care te mantuie.
    Dumnezeu sa-l ocroteasca pe parintele Sava si pe Carmen Avram pentru inaltimea gandului !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.