SACCSIV – blog ortodox

Basescu si vizita la papa

Posted in PAPA, Papa Benedict, Papa Benedict al XVI-lea, Traian Basescu by saccsiv on februarie 16, 2013

Băsescu, după întâlnirea cu Papa Benedict XVI: „Am avut o întâlnire de suflet, care nu se va mai repeta niciodată”. VIDEO

Mesajul cu care preşedintele Traian Băsescu a ieşit din biblioteca Papei Benedict al XVI, după un sfert de oră de discuţie privată cu suveranul Pontif, înaintea retragerii acestuia, a fost „că avem nevoie să fim mai buni unii cu alţii”.
„Am avut astăzi o întâlnire care va rămâne în sufletul meu întotdeauna. Am avut o întâlnire unică. Nu se va mai repeta şi nu a mai avea niciodată un asemenea partener. Nu doar o întâlnire politică, a fost o întâlnire de suflet. Am avut sentimentul că în faţa mea e un Papă care nu avea decât un mesaj: vreau să fii bun. Ceea ce eu cred că mi-a comunicat astăzi Papa a fost că avem nevoie să fim mai buni unii cu alţii”, a spus preşedintele la plecarea de la Vatican. Impresia pe care a lăsat-o Traian Băsescu a fost aceea că Papa, „un om mai bun poate decât noi toţi la un loc şi gata să ne dea din bunătatea lui”, se va întoarce la scris.

Ultimele zile de pontificat ale lui Benedict XVI

Întâmpinat de Gărzile Elveţiene şi de Prefectul Casei Pontificale, Monseniorul Georg Ganswein, în curtea privată a Bibliotecii papale, exact când ceasul Palatului Apostolic a bătut 10.45 la Vatican, preşedintele a coborât din maşină alături de soţia sa, pentru a intra la Papă.

A doua oară la Benedict al XVI, dar prima dată la Vatican, Traian Băsescu l-a întâlnit pe Papă în Biblioteca sa privată. În scurtul răstimp cât junaliştii au avut acces în SalaTronului Mic, apoi în bibliotecă, bliţurile au suprins un Papă senin, care îşi duce cei 85 de ani cu demnitate, simţindu-şi însă vârsta. Niciun semn, niciun cuvânt care să facă vreo aluzie la anunţată retragere.

La Vatican, toată lumea ştie că Benedict al XVI-lea va pleca pe 28 februarie, mai întâi la reşedinţa papală de la Castel Gandolfo pentru o vreme, apoi la mănăstire, dar nimeni nu vorbeşte încă despre viitor. Pe coridoarele înguste ale Palatului Apostolic, luminat difuz şi dând în încăperi largi şi dintr-odată luminoase, 100 de străjeri celibatari, în costumele lor de gală sunt tot acolo. Gentilomi în vârstă în fracturi gri se înmulţesc în drumul spre biroul Papei. Iar Benedict al XVI nu merge sprijinit, ca altădată în mulţime, stă drept, aproape inflexibil, cald, strângând cu generozitate mâini. Vorbeşte însă stins.

„Mai are încă lucruri de spus”

Cât preşedintele îi aminteşte de vizita anterioară, Papa încuviinţează răbdător din cap. Când o revede pe soţia preşedintelui, Maria Băsescu, şoptind la rândul ei timid câteva vorbe, îi strânge mâinile în semn de binecuvântare. Consilierilor le dă rozarii, iar preşedintelui medalia din anul al optulea de pontificat. Şi ultimul.

În faţa tetraevangheliarului ortodox primit de la Traian Băsescu, Papa răsfoieşte atent filele făcute manual, între coperţile din piele, zâmbind: „Excepţional”. O spune şi în engleză şi în franceză, apoi se retrage. În urmă, Băsescu îşi povesteşte impresiile. „Din faptul că vizita mea nu a fost anulată am înţeles respectul Papei Beneict XVI pentru poporul român. Am înţeles mâna intinsă creştinilor ortoocşi de creştinilor catolic. I-am transmis mesajul creştinilor catolici şi ortodocşi ai României. Un mesaj de solidaritate, de respect”, spune Băsescu.

Voit sau nu, lasă impresia că Papa i-ar fi dat de înţeles si ce va face mai departe: va scrie. „Prin privire, prin vorbă, prin inteligenţa faptelor spunea ca mai are încă lucruri de spus pe viitor. Am sentimentul că cele 47 de cărţi pe care le-a scris sunt începutul”, crede Traian Băsescu.

Dincolo de ziduri, în Piaţa Sfântul Petru, aceleaşi mii de turişti dintotdeauna Admiră Vaticanul. Unii din ei, veniţi din China să vadă Europa, abia ce află de retragerea lui Benedict al XVI. Un miliard de credincioşi catolici aşteaptă un nou Papă.

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai444 said, on februarie 16, 2013 at 3:40 am

    Apreciază

  2. dante said, on februarie 16, 2013 at 9:01 am

    Basescu e un tradator national de cea mai joasa speta, ar trebui arestat si judecat impreuna cu cireada care a condus Romania alternativ de 23 de ani incoace.
    Cit despre papa….faptele lui spun totul, cica isi da demisia in „postul Pastelui”, asta asa, de indemn la linistite si pocainta, halal religie(catolicismul)…te ar apuca risul, daca n-ar fi de plins.
    Daca el se crede succesorul lui Petru pe pamint, ar fi insemnat ca Sfintul Petru cind a patimit si i-a fost greu cu prigoana romana sa fi zis, Doamne, stop joc eu nu mai pot, sint batrin si bolnav si nu rezist sa fiu crucificat. De-a lungul secolelor, papii au fost tortionarii Europei, fapt ce se afla in flagrant cu invatatura crestina lasata de Hristos, sa ne aducem aminte de genocidul facut „in numele domnului” prin inchizitie sute de ani.
    Catolicismul a cazut odata cu ruperea de Biserica primara sau ortodoxa, si de atunci tot pribegeste prin intuneric creind la rindul ei alte schisme, care mai de care mai ratacite, iata rodul ruperii de Har, iar Basescu ce face, se duce sa ia „invatatura” de la papa si cica a devenit mai ….bun. Eu propun sa-l mai punem 5 ani presedinte, ca sa ne faca si pe noi mai buni, asa cum stie el.
    Sa-i multumim Lui Dumnezeu ca ne-am nascut intr-o tara ortodoxa si sa ne ajute sa intelegem ce DAR minunat am primit la nasterea a doua prin Sfintul Botez.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • ALANYAN said, on februarie 16, 2013 at 11:14 am

      Sa scriu decent
      … MARIAN

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on februarie 16, 2013 at 12:34 pm

        PIEI INAPOIA MKEA satan-o iar ai aparut …
        ca din gura ta sarpe vorbele spurcaciunii celei mari ies …inchinatorule la mamona
        si Cu Foc sa te ia in primire SFANTUL SI MARITUL PROOROC ILIE , sarpe CE ESTI CA vrajmas al lui HRISTOS TE NUMESTI
        si ASCULTA BINE AICI mult nu va mai dura cand capetele VI SE VOR RETEZA
        serpi ce colcaiti pe acest pamint si ati venit din iad cu spurcaciunea cea mare
        SFANTA CRUCE DE LEMN Lavra Pecerska SA VA STEA IMPOTRIVA spurcatilor
        AMIN!

        Apreciază

      • kosk said, on februarie 16, 2013 at 1:04 pm

        Alanyan aka marian
        pentru ca esti cam obraznic totusi incerc si eu sa fiu decent cu tine. 1.deci; pe ruinele comunismului a incoltit o noua generatie de mutanti al carei exponent esti tu. si 2,o intrebare; mama-ta a facut sex cu toata armata chineza pentru a te naste? merita apreciata, a depasit-o pe messalina.

        Apreciază

      • tomy said, on februarie 16, 2013 at 2:00 pm

        Draga Marian,
        Diferenta intre noi(prostii si orbii) si voi oamenii inteligenti este ca avem alte valori, diametral opuse.Voi nu acceptati suferinta si durerea in viata iar pentru noi este SINGURA cale sa-I urmam lui Hristos.Noi iubim lacrimile care ne spala sufletul, umilinta si puritatea si uram ceea ce iubiti voi, adica ..patimile.Lucifer? Sarmanul de el, cum a ajuns…Cea mai frumoasa fiinta creata vreodata a ajuns ca vai de el..Un monstru!!!Lucifer nu mai exista fratele meu pt ca el a pierdut Harul divin, acum nu a mai ramas decat Satana si daca l-ai vedea vreodata cat de hidos este, ai inebuni de frica!Tu cum crezi ca o sa ajungi fara Harul LUI?! Acum Harul Domnului este si cu tine pt ca EL tine lumea asta dar timpul este scurt, ai grija! Incearca sa-L cunosti pe Hristos cat mai ai timp si nu o sa regreti..
        Dumnezeu sa te ierte si sa te ajute sa iesi din intuneric!

        Apreciază

      • Cosmin M said, on februarie 16, 2013 at 5:51 pm

        Mai ai cativa ani sau zeci de ani si mori si te vei insoti cu cei pe care ii slujesti. Iadul e plin de oameni cu IQ mare si acolo o sa te simti un prost intre atatia inteligenti.

        Apreciază

      • mishuleu said, on februarie 17, 2013 at 3:28 am

        Asta e din pacate rezultatul spalarii succesive a creierului generatiei trecute, prezente si viitoare incepute de sistemul comunist si continuand cu cel capitalist.

        Asa ii vrea dracu mandri si „destepti” numa buni pentru chinurile vesnice din IAD.

        Sa ne rugam pentru acest tip de produs capitalisto-comunist sa se intoarca la lumina adevarului.

        Apreciază

      • Vranceanu said, on februarie 17, 2013 at 3:57 am

        Esti bolnav psihic baiete, du-te si te cauta….

        Apreciază

      • ionut ignat said, on februarie 17, 2013 at 3:30 pm

        acesta cu nume de drac nu e marean saracu’ ..
        posteaza comentarii foarte rar, iar acum e prima data cand nu are link catre nu-stiu-ce site cu afaceri cu aur.
        e dus cu dibla, oricum. jivina asta citeste blogul si comentariile, dar se semneaza la sfarsit cu MARIAN pentru a induce in eroare.

        Apreciază

      • ionut ignat said, on februarie 17, 2013 at 3:43 pm

        l-am gasit:

        MARIAN KREINER, Ernst-Reuter-Straße 11, D-63263 Neu-Isenburg
        Tel.:0049/6102/5746425, Mobil:0049/176/85979536

        site-ul promovat de sluga dracilor : gulgutier.de.tl

        Apreciază

      • ionut ignat said, on februarie 17, 2013 at 3:54 pm

        iar ca bonus, profilul de youtube al satanistului in care se pot citi comentarii mai vechi facute de acesta la diferite videoclipuri.
        http://www.youtube.com/user/ALANYAN13

        in niciun caz, nu e marean pe care il stim noi 🙂

        Apreciază

      • danutza said, on februarie 17, 2013 at 10:22 pm

        de ce mai apare acest comentariu satanist???? ai nevoie de Molitvele Sf Vasile!

        Apreciază

  3. Taureanu Luca said, on februarie 16, 2013 at 11:28 am

    Se poate,va rog, sa publicati articolul din linkul de mai jos in care istoricul Vladimir Iliescu afirma la Academia Romana ca in Romania nu a existat Holocaust.

    http://www.ziaristionline.ro/2013/02/15/profesorul-vladimir-iliescu-la-academia-romana-in-romania-nu-a-existat-holocaust-este-o-minciuna-enorma-pe-plan-cosmic-videoaudio/

    Multumesc anticipat!

    Apreciază

  4. Aurora said, on februarie 16, 2013 at 11:43 am

    Foarte multi oameni se emotioneaza cand stau de vorba cu un papa. Un fost diacon al Patriarhului Teoctist povestea cu respect cum i-a sarutat el inelul papei Ioan Paul II cand a fost in vizita la Roma insotindu-l pe Preafericitul. Eu nu inteleg lucrurile astea, cum devine sa te emotionezi in fata unui eretic, adica a SEFULUI ERETICILOR. Poate pentru faptul ca acesta ocupa o functie foarte mare in ochii oamenilor, instinctiv reactionam ca in fata unei personalitati cu totul aparte, uitand pe moment ca el este RADACINA RAULUI. Ma gandesc cum as reactiona eu daca l-as vedea pe Hitler in carne si oase. Si cred ca imi primul rand mi-ar produce frica, groaza imensa, dar in acelasi timp as recunoaste si talentul lui militar. Sigur, un geniu al distrugerii, dar o personalitate uriasa. Toti avem slabiciuni in fata oamenilor de exceptie , indiferent de rolul, bun sau rau
    pe care l-au jucat in istorie. Un lucru stiu insa sigur :daca l-as intalni pe Arie, sigur as simti nevoia sa-i dau o palma pentru ca acest gest l-am invatat de la Sfantul Nicolae si n-as avea nicio ezitare. Daca am fi un grup de vreo 10 oameni in fata a cativa episcopi ecumenisti care au participat la saptamana de uraciune ecumenica, sigur as avea curajul sa-i infrunt fara sa ma tem ca eu, o biata femeie nu se cade sa-i trag de guler pe episcopi.
    Fara a-l simpatiza pe Basescu, banuiesc ca a reactionat ca noi, toti, in fata unui lider spiritual de mare impact. Basescu este ocupat cu treburi politice, nici nu cred ca intelege ele conflictele si deosebirile dintre Ortodoxie si papism. Prost nu e ; daca Dumnezeu va randui, dupa ce va iesi la pensie si va iesi cu caruciorul prin parc sa-si plimbe nepotelul, avand mai mult timp liber, poate va deschide niste carti si va intelege cum stau lucrurile cu Biserica si care sunt dusmanii ei. Trag aceasta nadejde pentru ca l-a avut ca duhovnic pe Cuviosul Serafim Man, care, indiferent de coruptia din inima lui Traian acolo sub epitrahil, tot a pus samanta cea buna in el si poate va incolti intr-o zi…

    Apreciază

    • daniel said, on februarie 16, 2013 at 6:07 pm

      Daca Basescu s-ar fi spovedit, sigur ar fi consultat un indreptar de spovedanie. In majoritatea indreptarelor scrie ca daca ai intrat in biserica catolica e pacat. S-ar fi intrebat si Basescu de ce e pacat si ar fi aflat ca papa e eretic si catolicismul lui e erezie. Eu cred ca nu se spovedeste. Si daca se va fi spovedit vreodata, o fi facut-o in cine stie ce conjunctura..

      Apreciază

    • Irina said, on februarie 16, 2013 at 9:24 pm

      Nici eu nu inteleg cum Basescu a simtit o asa emotie in fata Papei, care din pacate este un eretic. Mai ales ca Basescu a marturisit ca l-a avut ca duhovnic pe parintele ce tocmai a trecut la Domnul de la Rohia, arhm. Serafim . Cu toate astea Presedintele nu s-a sinchisit sa fie de acord cu legalizarea homosexualitatii, prostitutiei, avorturilor si drogurilor usoare.

      Apreciază

  5. sorina said, on februarie 16, 2013 at 2:04 pm

    Aurora nu te lua dupa televizor . Masonii nu au duhovnic, si mai ales unul ca Serafim M. Basescu a spus clar ca s-au cunoscut pe vremea cand era primar si ia spus ca va fi presedinte al Romaniei. Nu te mai uita la T.V. ca nu stii sa te uiti.

    Apreciază

  6. Maria said, on februarie 16, 2013 at 2:39 pm

    sorina ,
    Nu fi chiar atat de sigura ,cine din tara are duhovnic si cine nu .
    L-am vazut pe Basescu ,intrand in multe din manastirile din Moldova .
    Apoi nevasta-sa este moldoveanca din nordul indepartat al tarii si isi petrec concediul in zona manastirilor din Moldova . Nu cred ca cinava care intra intr-o manastire fie si ca turist (dar nu-i cazul pt ca l-am vazut inchinandu-se ),este adus de satana ,ci de ingerul Domnului si tot pleaca cu ceva bun de acolo .
    Dintre toate listele cu masonii din Romania si din fruntea Statului ,nu l-am vazut pe Basescu .
    O fi omis acestia sa-l treaca ???
    De ce nu-l l-ar fi avut ca duhovnic pe parinintele Serafim Man ?
    Acest regretat parinte ,nu ar fi refuzat pe nimeni absolut cat de pacatos ar fi fost ,logic gandind si nu cu rautate .

    Apreciază

    • Irina said, on februarie 16, 2013 at 9:31 pm

      Tu crezi ca toti masonii recunosc ca sunt masoni. Sa stii ca adevaratii masoni stau in umbra si nu-i cunoaste nimeni. Cei pe care=i vedem la tv, sefi de state si alte personalitati care se declara masoni, nu sunt decat niste marionete ale adevaratilor masoni. Sa mai stii ca nimeni nu poate fi sef de stat daca nu este sub papucul masoneriei. Masoneria are nevoie de aceste marionete pentru a conduce prin ei lumea. Iti arat masoni care nu recunosc sub nici o forma ca sunt masoni. masonii de pe liste sunt praf in ochi.In plus Basescu in anii acestia cat a sta in fruntea tarii a avut grija sa-si faca disparut dosarul de securist, asa ca nu e mare lucru sa se stearga de pe lista masonilor pt a parea curat in fata noastra.

      Apreciază

    • Vranceanu said, on februarie 17, 2013 at 4:01 am

      Maria , Basescu este un om indracit, demonizat si face numai rau acestei tari. „Dupa roadele lor ii veti cunopaste”. Nu cred ca are duhovnic, si daca l-ar avea, degeaba il are fiindca face faptele satanei. Basescu este sluga antihristilor masoni.

      Apreciază

  7. mishuleu said, on februarie 16, 2013 at 2:43 pm

    Foto si Video: Un meteorit a fost filmat deasupra orasului San Francisco, dupa cel cazut in Rusia.

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/foto-si-video-un-meteorit-a-fost-filmat-deasupra-orasului-san-francisco-dupa-cel-cazut-in-rusia.html

    Apreciază

  8. mishuleu said, on februarie 16, 2013 at 2:44 pm

    Traian Basescu i-a inmanat Papei o scrisoare din partea Patriarhului Daniel.

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/traian-basescu-i-a-inmanat-papei-o-scrisoare-din-partea-patriarhului-daniel.html

    Apreciază

  9. mishuleu said, on februarie 16, 2013 at 2:46 pm

    ROMÂNIA BIG BROTHER.

    Zeci de primării pun camere video pe bani europeni. Cum va fi supravegheat oraşul Flămânzi.

    http://www.gandul.info/news/romania-big-brother-zeci-de-primarii-pun-camere-video-pe-bani-europeni-cum-va-fi-supravegheat-orasul-flamanzi-10562965

    Apreciază

  10. mishuleu said, on februarie 16, 2013 at 3:11 pm

    Modificarile pentru clasele 0-4 din scoala,in dezbatere: Ore de sport in plus si RELIGIA OBLIGATORIE.

    Acuma depinde ce va insemna ora de religie.

    http://stirileprotv.ro/stiri/social/modificarile-pentru-clasele-0-4-din-scoala-in-dezbatere-ore-de-sport-in-plus-si-religia-obligatorie.html

    Apreciază

  11. Constantin said, on februarie 16, 2013 at 9:36 pm

    Un tinar s-a dus la un parinte si l-a intrebat:
    – Parinte, cat timp imi trebuie ca sa ma impac cu Dumnezeu ?
    Si a raspuns parintele:
    – O zi, fiule !
    Atunci, tanarul, plin de entuziasm, a zis:
    – Ce putin ! Si care este ziua aceea ?
    Si i-a raspuns parintele:
    – Este ultima zi a vietii tale, fiule !

    Nu stiti cand va fi ultima zi a vietii voastre asa ca ingrijiti-va mereu de sufletele voastre.

    Apreciază

    • Cosmin M said, on februarie 17, 2013 at 7:31 pm

      Mare adevar dar chiar si asa cati din noi sunt vrednici de o zi de pocainta adevarata in care sa le fie iertate pacatele de o viata?

      Apreciază

  12. […]                 https://saccsiv.wordpress.com/2013/02/16/basescu-si-vizita-la-papa/                 … Băsescu, după întâlnirea cu Papa Benedict XVI: “Am avut o întâlnire de suflet, care nu se […]

    Apreciază

  13. sorina said, on februarie 17, 2013 at 8:20 pm

    MARIA Eu l-am vazut pe Base cind era ministru al transporturilor si a fost la hram la Putna . A stat toata slujba in parcare cu gasca lui , a ras si a fumat, iar la urma a mers la masa . La t.V. sa spus ca a stat la slujba. Dupa ce a fost ales presedinte prima oara la comemorarea victimelor din 1989 statea de vorba si radea cu Ilici pe parcursul intregii slujbe, ca la doua zile la investitura sa se deghizeze in evlavios ca da bine la fraieri.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.