SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitul Ieremia al Gortinei: Inca nu am inteles ca papismul este erezie si papa este ereziarh?

Posted in PAPA, Papa Benedict al XVI-lea by saccsiv on februarie 17, 2013
Preiau integral articolul: Mitropolitul Ieremia al Gortinei: Inca nu am inteles ca papismul este erezie si papa este ereziarh?

Mitropolitul Ieremia de Gortina, profesor de Vechiul Testament al Universitatii Ateniene si ucenic al Mitropolitului Augustin Kandiotis, se intreaba (referitor la scrisoarea Patriarhului Ecumenic legata de demisia papei):

”De ce atata parere de rau si din partea unora dintre noi, mai ales a unor lideri ai Bisericii (vezi Patriarhul Bartolomeu) pentru demisia papei? Suntem sanatosi la cap? Nu am inteles inca faptul ca papismul este erezie iar papa eretic? Papistasii se inchina la o alta “sfanta treime” (deci nu Sfanta Treime la care ne inchinam noi Ortodocsii n.t.), cred in alta “maica domnului” (deci nu cred in Maica Domnului pe care noi ortodocsii o cinstim n.t.) si isi fac si semnul crucii in mod diferit decat il facem noi. Acestia sunt rupti de Biserica si de aceea nu putem savarsi impreuna Sfanta Liturghie si sa ne impartasim cu ei din Sfintele Taine. Acestia nu sunt Biserica, si de aceea imi pare rau si de folosirea termenului “Biserica Romano-Catolica” (ei nu pot fi numiti Biserica ci adunare, grupare, etc n.t.).

Daca Romano-Catolicii ar fi Biserica, atunci care mai este Biserica cea UNA, pe care o marturisim in Crezul nostru si din care trebuie sa facem parte ca sa ne mantuim? Avand in vedere ca exista atat de multe diferente intre noi ortodocsii si papistasi, spuneti-mi, sunt sau nu sunt papistasii eretici? SUNT! Si daca unii (Patriarhul Ecumenic, n.t.) nu accepta lucrul acesta le putem demonstra cu scrieri si omilii ale Sfintilor Parinti care demonstreaza ca sunt eretici. Daca sunt eretici, atunci de ce ne pare atat de rau si suntem suparati ca a demisionat acesta? Cu adevarat, nu pot intelege! Se spune ca papa Benedict iubea ortodoxia, dar am simtit pe pielea noastra si am inteles planul papilor de unire, si anume de a subjuga Ortodoxia papismului. Unirea catolicilor cu Biserica (Ortodoxa) o dorim si noi si ne rugam pentru asta. Dar vrem ca aceasta unire sa nu pericliteze cu nimic dogma ortodoxa (ci acestia sa revina la Adevar, nu sa lasam noi din Testamentul lui Hristos lasat Bisericii, pe care noi l-am pazit nealterat prin lucrarea Duhului Sfant n.t.) (….)

Unire ca la Ferara Florenta nu va accepta poporul condus de episcopi si preoti cu duhul Sfantului Marcu Eugenicul. Si chiar daca unii “lideri” ai Bisericii Ortodoxe parasesc drumul (al Sfantului Marcu Eugenicul n.t.) si cer unire cu papa, tradand credinta ortodoxa, poporul dreptcredincios nu va accepta acest lucru, ci ii va lua la bataie cu batele, ca pe niste tradatori ai credintei, asa cum s-a intamplat si la Ferara Florenta. Asa cum spuneau Patriarhii Rasaritului, poporul trebuie sa fie pazitorul credintei (ca sa nu se miste hotarele puse de Duhul Sfant prin Sfintii Parinti n.t.) (….)

In sfarsit, ma rog ca papa Benedict sa fie luminat de Dumnezeu si sa cunoasca Adevarul, care este numai Biserica Ortodoxa, si sa nege, macar acum la batranete, ereziile papiste si sa primeasca Dogma Ortodoxa, devenind si el ortodox.

Mitropolitul Gortinei si Megalopolisului,
+ Ieremia

http://aktines.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7875.html, Traducere din limba greaca: preot Matei Vulcanescu

Comentariu saccsiv2:

Cand vom auzi o astfel de marturie si in gura unui ierarh roman? Oare nu avem pe niciunul care sa fie marturisitor al Adevarului?

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gogu said, on februarie 17, 2013 at 12:52 pm

  Post negru si rugaciune. Indreptarea raului prin rugaciune si post.

  Apreciază

 2. Aurora said, on februarie 17, 2013 at 4:31 pm

  Frumos titlu ! Toti ar trebui sa inteleaga ca PAPISMUL este suma relelor si sa nu se mai rosteasca sintagma ”biserici surori” ! Ciobotea o foloseste pe asta ca pe o caramea preferata.

  Apreciază

 3. MarcuB said, on februarie 17, 2013 at 5:55 pm

  Imi tresare inima de bucurie cand vad astfel de ierarhi chiar daca nu sunt romani.
  Slava Tie Doamne !!!

  Apreciază

 4. danutza said, on februarie 17, 2013 at 7:29 pm

  am vazut ieri la stiri ca guvernul intentioneaza sa scoata religia din programa obligatorie si sa devina facultativa. ne asteapta parerile pana marti, 19 febr. cred ca e cazul sa ne mobilizam si sa scriem la ministerul educatiei sa lase religia in pace.
  Doamne-ajuta!

  Apreciază

 5. Fratele Ioan said, on februarie 17, 2013 at 9:12 pm

  Admin;cred ca ar fi binevenita o rubrica noua , permanenta ,sau separata, de exemplu PARTEA TEHNICA , unde noi cei de pe acest site, sa ne putem impartasii opiniile, inventiile [in domeniile , energie gratis, si nu numai ], si poate vom avea o colaborare mult mai apropiata intre noi. Ce zici?
  Daca vei posta RUBRICA, atunci vom afla. Multumesc.

  Apreciază

 6. danutza said, on februarie 18, 2013 at 3:09 pm

  frate, imi pare rau ca esti ateu. poate ne explici cum s-a format universul, cum a aprut omul, de unde informatia in gena care determina evolutia, etc.
  de citit: Firmilian Gherasim şi Ioan Vlăducă – Ortodoxia şi evoluţionismul
  http://www.gandul.info/magazin/o-noua-teorie-pune-la-indoiala-principiul-selectiei-naturale-formulat-de-darwin-8108367
  http://www.gandul.info/magazin/teorie-demontata-dupa-150-de-ani-de-ce-nu-este-archaeopterix-dinozaurul-cu-pene-stramosul-pasarilor-8536822
  https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/17/video-bacteria-flagellum-microorganismul-ce-demonstreaza-imbecilitatea-teoriei-evolutiei-de-ce-credeti-ca-elitele-au-promovat-darwinismul/
  http://totb.ro/10-lucruri-omenesti-pe-care-stiinta-nu-le-poate-explica/
  https://saccsiv.wordpress.com/2009/12/03/violeta-plamadeala-adn-ul-din-rai-sau-semnatura-mitocondriala-a-evei-timp-de-7517-de-ani%e2%80%a6/
  „În chestiunea omului, am dat înapoi pe toată linia. Toate cercetările întreprinse în scopul de a găsi continuitatea în desfăşurarea progresivă, au rămas fără rezultat. Nu există proanthropos. Nu există om-maimuţă. Lanţul intermediar este o fantomă.”

  (Rudolf Virchow, medic, profesor universitar la Würzburg şi Berlin, fondator al anatomiei patologice[1])
  „Paleontologia – fără îndoială vrednică de cel mai viu interes şi emoţionantă în aspiraţia de a ţese o mare poveste şi de a o face veridică – a născocit o sumedenie de specii numai din cioburi, numai din ciuntite rămăşiţe păstrate între relicvele de muzeu, dar pe care nimeni nu le-a văzut trăind, adică nu le-a cunoscut felul de viaţă, obiceiurile, fecunditatea, etc. Corespondenţa între aceste specii ticluite la masa de lucru şi realităţile care vor fi fost e mai mult decât problematică. Ceea ce se ştie sigur e că nu există, în înţelesul strict al cuvântului, făpturi intermediare între viermi, echinoderme, moluşte sau artropode.”

  (Alexandru Mironescu, doctor în Ştiinţe Fizice la Sorbona, profesor de Chimie Organică la Facultatea de Ştiinţe din Bucureşti[2])

  „Avem datoria de a respinge doctrina transformării speciilor ca antiştiinţifică, fiindcă ea este în dezacord cu un mare număr de fapte bine stabilite. ”

  (Nicolae Paulescu, medic, profesor universitar la Facultatea de Medicină din Bucureşti, descoperitorul insulinei[3])
  „Prin uzul şi abuzul unur postulate ascunse, al unor îndrăzneţe şi adesea neîntemeiate extrapolări, s-a creat o pseudoştiinţă. Ea prinde rădăcini în chiar miezul Biologiei, făcând să rătăcească numeroşi biochimişti şi biologi.”

  (Pierre Grassé, biolog, preşedinte al Academiei Franceze de Ştiinţe[4])
  „Eu cred că într-o zi mitul lui Darwin va fi tratat ca cea mai mare înşelătorie în domeniul ştiinţei.”

  (Soren Lovtrup, embriolog suedez [5])
  Cu cât urcăm pe scara complexităţii animale, cu atât scad şansele ca o mutaţie să fie compatibilă cu existenţa purtătorului – sau, şi mai improbabil să fie utilă. La vertebrate, mutaţii utile nu au fost evidenţiate nicicum. Factorii mutageni aplicaţi animalelor superioare induc mutaţii neutre, dezavantajoase sau letale.”

  (Oana Iftime, Alexandru Iftime, biologi [6])

  „În anul 1859, cercetătorul britanic Charles Darwin lansa o teorie care încerca să explice originea speciilor de plante şi animale altfel decât prin creaţie. Conform acestei teorii, speciile ar evolua în mod natural unele din altele, de la forme mai simple la forme mai complexe, şi astfel ar fi luat naştere toate vieţuitoarele existente astăzi, inclusiv omul, despre care se afirmă că ar proveni dintr-o specie de maimuţă.

  Această teorie nu a fost demonstrată niciodată, dar unele partide politice, fiind interesate mai ales de aspectul moral al problemei (dacă omul se trage din maimuţă atunci suntem liberi să ne comportăm ca animalele), au preluat ideea şi au reuşit să o impună ca teorie oficială. Astfel s-a ajuns ca în toate şcolile din ţările guvernate de asemenea partide, să se înveţe că omul se trage din maimuţă. Multă vreme am crezut şi eu că aşa stau lucrurile, deoarece aşa învăţasem la şcoală, dar, atunci când am început să studiez mai serios problema, am descoperit numeroase probe care demonstrau netemeinicia teoriei evoluţioniste. În cele din urmă a trebuit să accept faptul că omul nu se poate trage din maimuţă, că există un Dumnezeu care a creat lumea şi deci că teoriile materialiste în care crezusem până atunci erau false. […]

  Evoluţionismul este departe de a fi o teorie cu adevărat ştiinţifică, fiind de fapt o colecţie de falsuri şi ipoteze nedemonstrate. În plus, există numeroase aspecte asupra cărora nici măcar evoluţioniştii între ei nu se înţeleg, teoria unui autor fiind contrazisă de cea a altuia.”

  (Firmilian Gherasim, biofizician

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: