SACCSIV – blog ortodox

Cum e posibil sa ne rugam neincetat?

Posted in RUGACIUNE, RUGACIUNEA INIMII, RUGACIUNII LUI IISUS by saccsiv on iulie 16, 2012

Citez integral articolul Harul rugăciunii aduce mintea în strânsă legătură cu Dumnezeu

Rugăciunea neîncetată desparte mintea de toate înțelesurile și astfel o înfățișează înaintea lui Dumnezeu goală de orice împrăștiere. Înțelesurile sunt pricinuite de diverse lucruri, iar unele lucruri sunt sensibile, altele inteligibile. Așadar, atât timp cât mintea se mișcă în preajma acestor lucruri, pe ele le cuprinde și aceste înțelesuri le poartă întru sine. Harul rugăciunii, însă, aduce mintea în strânsă legătură cu Dumnezeu.

Întrucât o unește cu Dumnezeu, o desparte de toate înțelesurile; mintea, golită [de alte înţelesuri], comunică cu El și devine asemena chipului dumnezeiesc. Devenind după chipul dumnezeiesc, cere de la Dumnezeu cele cuviincioase și astfel nu greșește nicicând în cererile sale, întrucât rugămintea sa este întotdeauna împlinită de Dumnezeu. De aceea Sfântul Apostol Pavel ne cere: „rugați-vă neîncetat…”, ca să reușim, prin unitatea statornică a minții noastre cu Dumnezeu, încetul cu încetul, să o îndepărtăm de orice alipire de cele materiale.

Întrebare: Și cum se poate ruga mintea neîncetat, din moment ce, atunci când cântăm, citim, vorbim cu cineva sau suntem la ascultare, mintea se împarte în multe înțelesuri și reprezentări?

Răspuns: Sfânta Scriptură nu poruncește nimic din cele cu neputință de înfăptuit, din moment ce și Apostolul însuși cânta, citea, învăța, slujea și pătimea de pe urma prigoanelor, și totuși, se ruga neîncetat. Întrucât rugăciune neîncetată înseamnă să avem mintea pironită întotdeauna cu multă evlavie și dorire către Dumnezeu; omul să se lege pe sine întotdeauna de nădejdea în El și să aibă temeiul îndrăznelii pentru toate lucrările lui în El, toate câte se întâmplă înfruntându-le precum Apostolul, care spunea în orice împrejurare: „Cine ne va despărți pe noi de iubirea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, (…) sau foamea (…), sau sabia?” (Rom. 8, 35). Iar apoi ne încredințează, continuând: „Căci sunt încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile, nici înălțimea, nici adâncul și nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Hristos Iisus Domnul nostru. (Rom. 8, 38-39). Așadar, această lucrare lăuntrică o avea Apostolul, rugându-se neîncetat, fără contenire; întrucât în toate lucrările sale, așa cum am spus, și în toate câte i se întâmplau, se legase pe sine de nădejdea în Dumnezeu. De aceea și toți sfinții se bucurau întotdeauna în necazurile ce li se întâmplau pentru a-i deprinde să nădăjduiască în Dumnezeu. Sunt de părere, așadar, că aceasta este starea fără seamăn și curată a rugăciunii: mintea să reușească să se afle în afara trupului și a lumii și să se roage desprinsă cu desăvârșire de materie și de formele lumii.

Prin urmare, cel care va izbândi să păstreze în toată plinătatea sa această stare a sufletului, acela se roagă cu adevărat neîncetat.

Reclame

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iulie 16, 2012 at 12:58 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • numaiortodoxia said, on iulie 17, 2012 at 8:38 am

   Din cartea ” Pelerinul Rus ” am invatat multe despre rugaciunea neincetata . Spre exemplu : ” Sf Ioan Carpatinul – spune ca atunci cand chemam numele lui Iisus Hristos la rugaciune si zicem ” milueste-ma pe mine pacatosul ” , la fiecare cerere raspunde glasul tainic a lui Dumnezeu ” FIULE , IARTATI-SE PACATELE TALE “ ; deasemenea Sf Ioan Gura de Aur spune ca rugaciunea ne curata numaidecat , chiar daca suntem plin de pacate .”

   Pentru cei care nu au timp sa citeasca – le sugerez cartea AUDIO Pelerinul Rus : „http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe-audio/pelerinul-rus-audio/01-pelerinul-126461.html”

   http://numaiortodoxia.wordpress.com/2012/05/04/rugaciunea-lui-iisus-hristos-inimii-este-pentru-oricine/

   Apreciază

 2. nea Anderthal said, on iulie 16, 2012 at 3:05 am

  off topic
  Uite ce mai scriu papista$ii:

  http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/777-prabusirea-vaticanului-si-a-wall-street-ului-dupa-sfantul-ioan-iii-9850150

  Apreciază

 3. Florin said, on iulie 16, 2012 at 11:01 am

  „mintea să reușească să se afle în afara trupului și a lumii și să se roage desprinsă cu desăvârșire de materie și de formele lumii.” … dacă mintea ajunge să se desprindă de toate acestea înseamnă că se poate desprinde de orice dorință (fie ea bună ori rea), atunci mă întreb pe bună dreptate pentru ce s-ar mai putea ea ruga?

  Apreciază

  • oarecare said, on iulie 16, 2012 at 12:51 pm

   Pentru ceilalti…

   Apreciază

   • Florin said, on iulie 16, 2012 at 4:23 pm

    Dacă mintea s-a desprins de lumea asta nu mai ai dorinte nici pentru tine nici pentru altii… deci nu ai nici pentru ce (sau pentru cine) sa te rogi 🙂

    Apreciază

   • crestinul ortodox said, on iulie 17, 2012 at 4:22 pm

    Spune tu in Duh si Adevar Aceasta Rugaciune Sfanta si Traieste cu Adevarat Aceasta Rugaciune si apoi , ne spui si noua Ce traire Ai , Cum mai esti si Pentru cine si ce te rogi !
    dar pina atunci Spor la Rugaciunea Inimii in Duh si adevar !
    Doamne IISUSE HRISTOASE , FIUL LUI DUMNEZEU , miluieste-ma pe mine pacatosul !
    amin!

    Apreciază

  • Maria said, on iulie 16, 2012 at 4:25 pm

   Cert este, ca te poti ruga cu mintea ,orice ai face bun si constructiv in viata !!!!
   Atunci cand savarsesti fapte rele ,normal ca nu te poti ruga cu mintea ,dar orice treaba ai face in viata care iti este de folos ,nu te impiedica sa te rogi cu mintea ,ca despre asta-i vorba in articol !!!
   Mi s-a intamplat de multe ori ,dormind ,sa ma trezesc spunand Crezul sau alta rugaciune pe care o spun des in gand oriunde ma aflu !!!
   Chiar si cantand ”Sfinte Dumnezeule Sfinte Tare ,Sfinte Fara de moarte ,miluieste-ne pe noi „!!!!
   Este foarte usor sa te gandesti mereu la Dumnezeu ,oriunde te afli ,fara ca cei din jur sa stie la ce te gandesti ,
   poti spune orice rugaciune doresti ,fara ca cineva sa te stie ,fiind facuta in taina si smerenie ,pe care Dumnezeu o primeste si diavolul ramane pagubit pt ca nu aude rugaciunea pt a pune in gandul omului
   diverse lucruri lumesti si griji ,scopul lui fiind acela de a spulbera rugaciunea !!!
   Un parinte mi-a spus odata ca rugaciunile nu se citesc sau nu se spun cu voce tare ,tocmai din acest motiv !!!

   Apreciază

  • daniel said, on iulie 16, 2012 at 6:20 pm

   Sa-mi fie cu iertare, dar intelegi aiurea!

   Apreciază

   • daniel said, on iulie 16, 2012 at 6:22 pm

    Pentru Florin am scris.

    Apreciază

   • Florin said, on iulie 16, 2012 at 7:06 pm

    Da, înțeleg aiurea fiindcă exprimarea este aiurea… dacă s-ar încerca o exprimare mai clară la fel ar fi și mințile celor ce citesc… pentru ca mintea să fie lipsită de grijile cotidiene în timpul rugăciunii nu trebuie să se desprindă de toată creația, ci doar de griji.

    Apreciază

  • cineva said, on iulie 17, 2012 at 7:56 am

   @Florin

   Frate draga, rugaciunea nu este numai de cerere, ci poate fi si de lauda, de pocainta sau de multumire. Rugaciunea de cerere este a celor marunti ca noi care nu reusim sa ne ridicam dincolo de interesele imediate sau de frica de pedeapsa, ca slugi ce suntem. Si mai sunt si trepte ale rugaciunii: unul se roaga cu buzele, altul mai sporit cu mintea si altul si mai sporit cu inima. Insa rugaciunea sfintilor, adica a acelora care s-au desprins de materie, este mai presus de toate acestea. Se mai numeste rugaciune doar asa ca sa intelegem noi despre ce e vorba, dar in realitate este extaz mistic si contopire cu Dumnezeu. In aceasta stare nu se mai pot rosti cuvinte, rugaciunea dispare, totul este traire. Sfintii nu cer nimic in starea aceea pentru ca nu simt nimic omenesc si nu au nevoie de nimic, ci doar se bucura in Dumnezeu pentru ca il privesc fata catre fata si primesc direct de la El revelatia celor mai inalte taine ale Sale.

   Apreciază

   • Florin said, on iulie 17, 2012 at 10:50 am

    oricum, eu nu am comentat din necunoașterea acestor lucruri, ci din pricina exprimării… de ce atunci când cineva explică ce a vrut el să spună există cuvinte destule, însă pentru el acele cuvinte se pare că n-au exista?t… nu e vorba de folosirea acelorași cuvinte pentru exprimarea a două lucruri diferite, ci de o confuzie în mintea celui ce încearcă să exprime ceva ce nu a experimentat decât teoretic.

    Apreciază

  • crestinul ortodox said, on iulie 17, 2012 at 4:24 pm

   pentru Florin am scris !

   Apreciază

 4. un student said, on iulie 16, 2012 at 11:26 am

  Nu sunt in masura sa comentez acest subiect, dar eu am auzit ca pentru un asemenea nivel de rugaciune trebuie duhovnic ales si mai ales multa smerenie. Duhovnicul meu mi-a spus de un tanar care s-a apucat de rugaciunea inimii (tehnic vorbind) si a luat-o razna. Pana la urma si acesta este un dar de la Bunul Dumnezeu pentru cei mai smeriti, deoarece probabil restul (chiar mai ravnitori fiind), s-ar mandri cu acest dar. Comentariul meu doreste sa fie mai mult un indemn catre prudenta si dreapta socoteala, in detrimentul ravnei fara smerenie. Doame ajuta!

  Apreciază

  • un prieten said, on iulie 16, 2012 at 11:32 am

   un student: da are dreptate duhovnicul tau,adica rugaciunea mintii asa cum o fac sfintii ne este noua foarte greu sa o obtinem ,insa ca sa fim mereu cu gandul la a nu gresi fata de Dumnezeu trebuie sa ne caznim si acatiste si psalmi sa citim si sa ne rugam sa nu luam semnul lui antihrist

   Apreciază

 5. un prieten said, on iulie 16, 2012 at 11:36 am

  adica dracii au un plan !! stiti ca evreii au adus de cativa ani in ierusalim chivotul (eu nu cred ca e cel adevarat,dar pentru ca ei cred ca este se lupta sa distruga moschea si sa faca templul)!! au si calculat cat le ia sa distruga moschea:17 minute !

  Apreciază

  • Maria said, on iulie 16, 2012 at 4:31 pm

   un prieten ,
   Din momentul cand vor distruge moscheea lui Omar si vor reconstrui templu pe acel loc ,Antihristul ,
   iese de la naftalina si incepe „activitatea „draceasca in lume !!!
   Ce este acum ,sunt doar cele premergatoare venirii lui !
   El va fi inscaunat in acel templu !!!

   Apreciază

   • un prieten said, on iulie 17, 2012 at 1:30 pm

    Maria antihristul este antihrist inca de la conceptie ! ca are mai multe perioade e normal:copilarie,adult…! dar cum explica sfintii e tot antihrist si cand conduce 3 ani si 6 luni un stat !!! apoi razboiul si in razboi darama moschea ! templul il construieste dupa razboi si asta e cand va fi sef al guvernului mondial !! adica tu crezi ca cei ce i se inchina lui antihrist inainte de a fi sef de guvern mondial sant mai destepti decat cei ce i se inchina la urma?uite ca obama a dat legea cu cipul implantabil obligatoriu o sa vina alt antihrist si le mai pune apoi alt cip mai rau ca asta a lui obama? sau cum zici tu ?

    Apreciază

  • cineva said, on iulie 17, 2012 at 8:01 am

   @un prieten

   chivotul cel adevarat va ramane ascuns pana la a Doua Venire. Citeste despre asta la Sfantul Prooroc Ieremia, sarbatorit la 1 mai:

   http://vietile-sfintilor.ro/vieti/mai/05-01-sf_prooroc_ieremia.html

   Apreciază

   • un prieten said, on iulie 17, 2012 at 1:24 pm

    cineva:da ! corect ! numai ca pe cei ce nu l vor pe Hristos nu vor deloc adevarul asa ca pentru ei piatra aia e chivot si si dau viata pentru idea asta! au facut si preoti si candelabre toate aurite..nu i intereseaza adevarul si idolii

    Apreciază

 6. oarecare said, on iulie 16, 2012 at 12:30 pm

  Prietene filmul de mai sus e numai astrologie si dracii si nu face decat sa rataceasca. Singurii care intr-adevar pot influenta cumva evenimentele viitoare sunt oamenii prin Pocainta (Spovedanie+schimbarea purtarii). Tocmai de aceasta puterea a atarnarii omului de Dumnezeu vor cei care fac filmele precum cel de mai sus sa uitam. Si oamenii cred pentru ca e mai simplu sa accepti fara sa faci nici un efort decat sa iti schimbi tabieturile, gandirea, purtarea etc. Sa nu fie! E nevoie mai mult decat oricand de Sfintele Taine, de traire dupa cum spun canoanele Bisericii.

  Apreciază

  • Maria said, on iulie 16, 2012 at 6:59 pm

   rectific 2011!!!

   Apreciază

  • un prieten said, on iulie 17, 2012 at 1:34 pm

   oarecare daca tu spui tu de canoane te intreb :cui ii mai pasa de canoane? daca sfintii spun ca acum e vremea de pe urma si in aceste vremuri sant incalcate canoanele ! filmul nu are nici o treaba cu astrologia ci sant fapte reale,semne din care sa traga oamenii niste concluziii,asa mi sa parut mie !

   Apreciază

   • oarecare said, on iulie 17, 2012 at 9:38 pm

    Tuturor trebuie sa ne pese de canoane, Biserica nu o vor birui nici portile iadului… fara a respecta pe cat putem ceea ce a stabilit Biserica traim degeaba pentru ca nu mergem pe calea mantuirii. Filmul pus de tine care a fost sters e cu alinieri de planete, galaxii aia se cheama astrologie. In Biblie spune ca nici Fiul nu stie cand va fi sfarsitul, semne sunt dar in natura cutremure, calamitati etc, mersul vremurilor e dupa purtarea oamenilor, asa ne trebuie.

    Apreciază

   • crestinul ortodox said, on iulie 18, 2012 at 4:22 am

    tot Domnul IISUS HRISTOS in Sfanta Scriptura Ne Spune :
    “nu va temeti Turma Mica , Ca EU VOI FI CU VOI , pina la sfarsitul zilelor voastre !”
    doua amanunte Foarte Importante !
    -”Turma Mica “( unde se mai vorbeste de Turma mica ?, Oare nu in profetii si TOTI SFINTII ARATA -cand VA FI Doar O Turma si un Pastor adica “turma mica ” si Pastor ” DOMNUL IISUS HRISTOS ” atunci vine si Sfarsitul !)
    -”pina la Sfarsitul zilelor voastre” !
    deci Domnul IISUS HRISTOS CA DUMNEZEU ADEVARAT STIE cand va veni Sfarsitul Lumii!
    Dupa Inviere , Domnul IISUS HRISTOS a spus ASA
    ” Datu-Mi-Sa Toata Puterea In Cer SI Pe Pamint !”
    amin!

    Apreciază

  • un prieten said, on iulie 17, 2012 at 1:37 pm

   oare care unde vazui tu astronomie bioenergie astronautica..ca io vad la tine ceva rautate si ura?stai calm si fi obiectiv ! stai putin la aer conditionat ca vad ca nu vezi bine! SCUZE!!!!!!

   Apreciază

   • crestinul ortodox said, on iulie 17, 2012 at 4:55 pm

    ei saccisiv 2 !,
    oare esti sigur ca nu va incepe in iunie si va incepe peste 2 luni ?Numai DUMNEZEU STIE si de oameni depinde Totul !
    DUMNEZEU nu vrea moartea pacatosului , ci intoarcerea lui sa fie viu si sa slaveasca pe DUMNEZEU !
    si Oare nu se vede Clar Spre ce ne indreptam !
    nu sunt de acord cu astrologia , dar sa nu uiti Cei Trei Crai De La Rasarit erau Magi , straini de neamul evreesc si Totusi Au Venit in Intampinarea Domnului IISUS HRISTOS , Cand s-a Nascut pe Acest Pamint cu aur , smirna si tamaie !
    „Trei Crai de la Rasarit /
    spre Stea au calatorit /
    si au mers pina a Statut /
    Unde Era Pruncul Nascut /
    si cu daruri s-au inchinat /
    Ca la un Mare Imparat ”

    ‘ am vazut Semn Mare pe Cer ?Steaua de la Rasarit !
    Ca ASTAZI DOMN si IMPARAT PE pamint S-A NASCUT !
    acesti Magi , nu erau vrajitori spurcati aliati cu …,
    Ei DOAR Au Vazut ACEL SEMN DIVIN , Steaua CEA MARE De La Rasarit !
    si daca omul nu intelege , DUMNEZEU , VORBESTE PRIN A SA CREATIE -Soare , Luna , Stele , Pamint , Animale , Munti , ginganii !
    grindina, cutremure , tsunami, explozii in Soare , seceta si ….!
    si omul modern este precum acel „faraon al egiptului’ , se indaratniceste sa se intoarca la Adevar si Lumina , La DUMNEZEU , ADICA Credinta , Dragoste si Nadejde Adevarata in DOMNUL IISUS HRISTOS , in MAICA DOMNULUI si SFINTII ACESTUI PAMINT !
    amin!

    Apreciază

   • oarecare said, on iulie 17, 2012 at 9:40 pm

    cea mai desteapta chestie care poate sa o faca un crestin e sa judece si sa puna etichete, nu sa discute idei. da-i inainte mai cu ravna! Multumesc.

    Apreciază

   • oarecare said, on iulie 17, 2012 at 9:41 pm

    ambele comentarii sunt pentru „un prieten” dar au intrat mai jos. iertati

    Apreciază

 7. crestinul ortodox said, on iulie 16, 2012 at 12:35 pm

  acestea sunt semnele acestor ‘vremuri de apoi ” prin care ne Arata DUMNEZEU
  EU SUNT CREATORUL
  voi sunteti creatia !
  „veti vedea semne in luna , semne in soare ”
  ‘dar sa nu va temeti turma mica Eu voi fi cu voi pina la sfarsitul zilelor voastrea ” Domnul IISUS HRISTOS !i rugaciunii inimii TREBUIE spusa mereu
  „Doamne IISUSE HRISTOASE , FIUL LUI DUMNEZEU , miluieste-ma pe mine pacatosul !
  si cantari de la Sfanta Biserica fiecare cum poate , caci Vremuri Grozave , ne asteapta !
  DUMNEZEU NU TACE si VORBESTE PRIN A SA CREATIE !
  de ce televiziunile dragi romanilor , din aceasta Tara , Tac si NU ARATA ADEVARUL ?
  OARE DE CE ?

  Apreciază

 8. crestinul ortodox said, on iulie 16, 2012 at 12:38 pm

  oarecare
  ADEVARUL nu este astrologie ! de ce sa tragem perdeaua sau sa ne facem ca nu vedem ! SE VEDE CLAR SI NECENZURAT !

  Apreciază

 9. crestinul ortodox said, on iulie 16, 2012 at 12:43 pm

  „E nevoie mai mult decat oricand de Sfintele Taine, de traire dupa cum spun canoanele Bisericii.”
  AMIN!

  Apreciază

  • Ioan Pelasgul said, on iulie 16, 2012 at 10:38 pm

   State projects
   English Russian Details
   Development of supercomputing and grid technology Развитие суперкомпьютеров и ГРИД-технологий creation of the common space for the domestically produced high-performance supercomputers on the basis of grid computing, in order to provide means for the complex calculations for nuclear technology centers, aircraft industry and other major clients which need high-performance computing for computer simulation of their projects.
   Electronic government Электронное правительство gradual movement towards the e-government, which includes the providing of interaction with the state and access to the state services via Internet and other communication technologies; reducing the volume of paper documentation in favour of electronic one (first in the pilot regions, then on the state level); full transfer to the public announcement of the government procurement orders in electronic form.
   IT and communication services in education and social development ИКТ-услуги в области развития образования и социального развития личности creation and development of the new e-learning Internet resources aimed into improving the access to higher and professional education, especially for people with disabilities, inhabitants of remote regions of the country, and Russian speakers outside of Russia; establishment of the special centers for the education of specialists in IT and the involvement of gifted secondary and higher education students into IT development.
   IT and communication services in medical science, health care and social security ИКТ-услуги в области медицины, здравоохранения и социального обеспечения creation and development of the Internet resources and automatic systems aimed into providing quality state services in public health and social security; IT-based monitoring of the personal health of citizens; development of systems that improve the interaction between medical scientists and physicians; transfer of medical records into the electronic form and introduction of the similar electronic „social cards”.
   IT and communication services in public and personal security ИКТ-услуги в области безопасности жизнедеятельности development of systems of automatic speech recognition, closed-circuit television and security-related pattern recognition.
   Supercomputer education Суперкомпьютерное образование creation of the national system of education of specialists in supercomputing on the basis of Supercomputer Consortium of Russian universities; no less than 500 experts in supercomputing are expected to be prepared in 2010–2012, and 25 universities are expected to join the system of supercomputer education.

   Apreciază

   • Ioan Pelasgul said, on iulie 16, 2012 at 10:42 pm

    State projects
    English Russian Details
    Development of supercomputing and grid technology Развитие суперкомпьютеров и ГРИД-технологий creation of the common space for the domestically produced high-performance supercomputers on the basis of grid computing, in order to provide means for the complex calculations for nuclear technology centers, aircraft industry and other major clients which need high-performance computing for computer simulation of their projects.
    Electronic government Электронное правительство gradual movement towards the e-government, which includes the providing of interaction with the state and access to the state services via Internet and other communication technologies; reducing the volume of paper documentation in favour of electronic one (first in the pilot regions, then on the state level); full transfer to the public announcement of the government procurement orders in electronic form.
    IT and communication services in education and social development ИКТ-услуги в области развития образования и социального развития личности creation and development of the new e-learning Internet resources aimed into improving the access to higher and professional education, especially for people with disabilities, inhabitants of remote regions of the country, and Russian speakers outside of Russia; establishment of the special centers for the education of specialists in IT and the involvement of gifted secondary and higher education students into IT development.
    IT and communication services in medical science, health care and social security ИКТ-услуги в области медицины, здравоохранения и социального обеспечения creation and development of the Internet resources and automatic systems aimed into providing quality state services in public health and social security; IT-based monitoring of the personal health of citizens; development of systems that improve the interaction between medical scientists and physicians; transfer of medical records into the electronic form and introduction of the similar electronic „social cards”.
    IT and communication services in public and personal security ИКТ-услуги в области безопасности жизнедеятельности development of systems of automatic speech recognition, closed-circuit television and security-related pattern recognition.(Nota: au aplicatii si in recunoasterea faciala, gen iti gaseste fata intr-o poza, sau in camerele bigbrother din orase)
    Supercomputer education Суперкомпьютерное образование creation of the national system of education of specialists in supercomputing on the basis of Supercomputer Consortium of Russian universities; no less than 500 experts in supercomputing are expected to be prepared in 2010–2012, and 25 universities are expected to join the system of supercomputer education.

    Apreciază

 10. Cosmin M said, on iulie 16, 2012 at 4:01 pm

  Exista cateva carti foarte bune despre Rugaciunea Inimii in format pdf sau de cumparat.
  Ea are mai multe trepte, cu gura, cu mintea si cu inima.
  Doar unul din 10000 care incearca, obtine rugaciunea neincetata (cand inima se roaga singura indiferent ce face omul).
  Practicand aceasta rugaciune se obtine darul inainte-vederii si alte daruri dumnezeiesti.
  Foarte important – rugaciunea inimii este un dar de la Dumnezeu, nu este in nici un caz meritul omului ( de aceea unii o iau razna pentru ca depun efort, nu au inima curata si nu obtin nici un rezultat – Duhul Sfant nu vine in inima murdara), omul pune doar vointa si trebuie sa traiasca foarte placut in fata Lui Dumnezeu.
  Zicand cat de des posibil „Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul” incetul cu incetul omul se despatimeste si daca omul tine posturile si toate randuielile si persista, uneori dureaza chiar zeci de ani Dumnezeu vede efortul si pe cine este pregatit il invredniceste cu aceste daruri.
  Pe cine vrea sa o practice eu personal din ce am citit sfatuiesc sa citeasca carti inainte pentru ca la un anumit nivel practicantul poate fi atacat de diavol si fara smerenie slabe sanse de scapare.
  Un Duhovnic mi-a spus ca aceasta rugaciune pe cat pare de simpla pe atat e de greu pana se arata rezultatele, mi-a spus de asemenea ca rezultatele se vad mai repede daca se spune cat mai des Psalmul 50, daca se spune de 150 sau 151 de ori ( nu mai stiu exact) se considera o Psaltire.
  Cand incepi sa practici rugaciunea inimii trebuie sa nu o faci cu gandul ca tu esti unul din cei 10000 mii si ca o sa reusesti pentru ca e dovada de mandrie si nu vei vedea nici un rezultat (de aceea unii cad in dezamagire) ci cu gandul ca o vei zice cat de des vei putea chiar toata viata si daca rezultatele nu vor aparea sa iti spui ca nu esti vrednic de asa dar dumnezeiesc si sa te smeresti.

  Apreciază

  • Maria said, on iulie 16, 2012 at 4:54 pm

   Cosmin M,
   Rugaciunea inimii ,nu se spune mecanic ,doar sa spun cat mai multe ,adica sa urmaresti cantitatea ,ci trebuie sa traiesti fiecare cuvant din rugaciune ,fara sa ai alte ganduri in cap !!!
   Spui de cate ori poti , foarte rar ,numai cu gandul la inceput ,fara sa te gandesti de cate ori ai spus-o ,pt ca in acest caz , totul este facut mecanic ,cu un scop cantitativ si formal !
   De aceea unii isi ies din minti ,pt ca nu o fac dupa indemnul cugetului curat si nu se lasa in voia lui Dumnezeu ,
   ci exista un „autocontrol „asupra rugaciunii in savarsirea ei !!!
   Nici nu trebuie sa gandim ,la rezultatele rugaciunii ,ci trebuie sa te rogi normal ,dupa cum iti dicteaza cugetul curat ,asa cum poti ,pt ca intarirea vine pe parcurs ,numai de la Dumnezeu !!!
   Se spune ca atunci cand te rogi si-ti dau lacrimile rugandu-te ,indiferent ce rugaciune spui ,dar ,mai ales rugaciunea inimii ,ai ajuns in atentia Duhului Sfant !!!!
   Lacrimile sincere pe care un rugator le are fara sa-si dea seama ,curgand fara sa stii ,inseamna ca ai ajuns pe o treapta mult superioara a rugaciunii !!!
   Un rugator trebuie sa se comporte cat se poate de normal ,numai cu gandul smerit ,catre Dumnezeu ,
   fiind constient permanent de imensele pacate savarsite in orice clipa ,de cand ne-am nascut !!!
   Smerenia este conditia de baza ,in savarsirea rugaciunilor ,oricare ar fi ,ca sa fie primite de Dumnezeu !!!
   Asta ca o completare a celor spuse de tine !!!

   Apreciază

 11. Maria said, on iulie 16, 2012 at 5:19 pm

  oarecare ,
  In filmul de sus nu-i astrologie ,sunt evenimente si avertizari apocaliptice ,sau plagi date lumii de Dumnezeu ,pt lepadarea de credinta , idolatrie si desfranare, care a cuprins intreaga Planeta !
  Astfel de pedepse ,dar mult mai blande ,a dat Dumnezeu lui Faraon ,imparatul Egiptului ,pt ca nu voia sa slobozeasca pe israieliti de sub robie ,tinandu-i 400 de ani robi !!!
  Aceste calamitati si nenorociri ,s-au intamplat ,le-a vazut toata populatia Planetei si nu sunt povesti ,ci sunt reale ,dar oamenii au ramas insensibili la a se cuminti ,dimpotriva se pregatesc de razboaie si confruntari ,
  de distrugere si de stapanire !

  Apreciază

  • oarecare said, on iulie 16, 2012 at 6:09 pm

   Maria, crestinul ortodox

   comentariul era legat de un film care a fost sters intre timp cu cercuri in lanuri, calendar mayas, alinieri ale planetelor, galaxiei etc pus de comentatorul „un prieten”

   Apreciază

   • saccsiv2 said, on iulie 16, 2012 at 6:12 pm

    de aceea va rog sa nu mai puneti astfel de filme, ca sa pierdem timpul si cu ele.. deja era expirat acel film care prezicea razboi in iunie 2012

    Apreciază

   • Maria said, on iulie 16, 2012 at 6:58 pm

    oarecare ,
    Nu am stiut la care film te referi pt ca am vazut doar cel cu calamitatile din 20011 !
    Daca a mai fost unul cu acele cercuri in lanuri ,il stiu foarte bine de pe canalul Discovery ,care intr-adevar sunt inventiile americanilor ,pt a prosti pe cei naivi !
    Stiu despre ce este vorba ,sigur, sunt vrajitorii de doi lei !!!

    Apreciază

 12. Cosmin M said, on iulie 16, 2012 at 7:55 pm

  @ Maria

  „Rugaciunea inimii ,nu se spune mecanic ,doar sa spun cat mai multe ,adica sa urmaresti cantitatea ,ci trebuie sa traiesti fiecare cuvant din rugaciune ,fara sa ai alte ganduri in cap !!!
  Spui de cate ori poti , foarte rar ,numai cu gandul la inceput ,fara sa te gandesti de cate ori ai spus-o ,pt ca in acest caz , totul este facut mecanic ,cu un scop cantitativ si formal !”

  Corect ceea ce spui dar si pana la aceasta treapta e cale lunga si un incepator nu poate acest lucru. Spunea Parintele Cleopa dupa ce a stat peste 9 ani in pustie ca sa te rogi o ora cu mintea e un lucru mare.

  Pana atunci ramane deasa repetare a rugaciunii, dupa cum se spune in Pelerinul Rus care este o carte minunata despre Rugaciunea Lui Iisus:

  „Aici, prima învăţătură din cuvintele Apostolului
  este că el pune lucrarea rugăciunii înaintea tuturor celorlalte.
  Sunt multe lucruri bune care se cer unui creştin, dar
  lucrarea rugăciunii trebuie să fie înaintea tuturor, pentru
  că fără aceasta nu se poate săvârşi nici un alt lucru
  bun. Fără rugăciune nu se poate găsi calea spre Domnul,
  nici nu poţi înţelege adevărul, nici să-ţi răstigneşti trupul
  cu patimile şi cu poftele, nici să-ţi luminezi inima cu
  lumina lui Hristos şi să te uneşti cu El. Atât desăvârşirea,
  cât şi dreapta săvârşire a rugăciunii depăşesc puterile
  noastre, precum spune şi Sfântul Apostol Pavel: „căci
  noi nu ştim să ne rugăm cum trebuie” (Rom. 8, 26). Ca
  urmare, numai deasa repetare a rugăciunii este lăsată la
  propriile noastre puteri, ca un mijloc pentru a dobândi
  rugăciunea curată, care este maica tuturor bunătăţilor
  duhovniceşti. „Dobândeşte-o pe maică, şi ea îţi va aduce
  copiii”, spune Sfântul Isaac Şirul. învaţă-te să agoniseşti
  mai întâi rugăciunea, şi vei împlini uşor faptele bune.
  Tocmai despre aceasta nu se vorbeşte, căci sunt prea puţini
  cei ce cunosc învăţăturile tainice ale Sfinţilor Părinţi
  şi le practică îndeajuns.”

  Foarte important: numai deasa repetare a rugaciunii sta in puterea noastra restul vine de la Dumnezeu.

  Apreciază

 13. G-man said, on iulie 17, 2012 at 10:16 am

  Sfantul Episcop Ignatie Briancianinov

  http://saraca.orthodoxphotos.com/biblioteca/sfantul_ignatie_briancianinov-despre_inselare.htm

  Doamne! Daruieste-ne sa ne vedem gresa­lele noastre, pentru ca mintea noastra atrasa in intregime de catre luarea aminte de propriile pacate, sa inceteze de a mai vedea pacatele aproapelui si in felul acesta, sa-i vada pe toti oamenii buni. Daruieste inimii noastre sa lase grija pierzatoare de neajunsurile aproapelui, ci toate grijile sa si le uneasca intr-o singura grija, aceea pentru dobandirea curateniei si sfinteniei poruncite si pregatite noua de Tine.

  Daruieste-ne, noua, celor care ne-am spurcat vesmintele sufletului, sa le albim din nou, ele au fost deja spalate de apele botezului, dar acum,dupa ce au fost spurcate, au nevoie sa fie spalate de apele lacrimilor.

  Daruieste-ne sa vedem, in lumina Darului Tau, feluritele neputinte ce traiesc in noi, care distrug in inima miscarile cele duhovnicesti, care introduc in ea miscari trupesti vrajmase Imparatiei lui Dumnezeu. I

  Daruieste-ne, Marele Dar al pocaintei, care se naste ca urmare a vederii pacatelor proprii.

  Pazeste-ne, cu aceste mari daruri, de prapas­tia inselarii de sine, care se deschide in suflet din cauza neluarii in seama si neintelegerii paca­toseniei noastre; care ia nastere din lucrarile iubirii de placeri si de slava desarta, care nu sunt luate in seama si raman neintelese de noi.

  Pazeste-ne, cu aceste mari daruri, pe calea noastra ce duce la Tine, daruieste-ne sa ajungem la Tine, Care chemi pe cei ce se recunosc pacatosi si respingi pe cei ce se recunosc drepti, ca sa Te blagoslovim vesnic in fericirea vesnica pe Tine, Unul Adevaratul Dumnezeu, Rascumparatorul celor robiti, Mantuitorul celor pierduti.

  AMIN!

  Apreciază

 14. crestinul ortodox said, on iulie 18, 2012 at 4:21 am

  tot Domnul IISUS HRISTOS in Sfanta Scriptura Ne Spune :
  „nu va temeti Turma Mica , Ca EU VOI FI CU VOI , pina la sfarsitul zilelor voastre !”
  doua amanunte Foarte Importante !
  -„Turma Mica „( unde se mai vorbeste de Turma mica ?, Oare nu in profetii si TOTI SFINTII ARATA -cand VA FI Doar O Turma si un Pastor adica „turma mica ” si Pastor ” DOMNUL IISUS HRISTOS ” atunci vine si Sfarsitul !)
  -„pina la Sfarsitul zilelor voastre” !
  deci Domnul IISUS HRISTOS CA DUMNEZEU ADEVARAT STIE cand va veni Sfarsitul Lumii!
  Dupa Inviere , Domnul IISUS HRISTOS a spus ASA
  ” Datu-Mi-Sa Toata Puterea In Cer SI Pe Pamint !”
  amin!

  Apreciază

 15. Cosmin M said, on iulie 18, 2012 at 8:16 am

  @ Oarecare
  Fiul nu a stiut cand e sfarsitul cat a fost intrupat pe pamant, dupa inaltarea la cer stie.

  Apreciază

  • Maria said, on iulie 18, 2012 at 7:29 pm

   Cosmin M ,
   Sa stii ca Fiul lui Dumnezeu , cat a fost intrupat pe pamant ,cu nimic nu a fost mai putin Dumnezeu ,decat atunci cand inca nu s-a intrupat !!!
   Deci ,cele trei Persoane Trinitare din Sfanta Treime ,au fost ,sunt si vor fi ,la infinit EGALE in Dumnezeire !
   Fiul a stiut , stie si va sti tot ce stie si Tatal si Duhul Sfant ,la infinit !!!!
   Permanent ,Fiul lui Dumnezeu ,Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos a stiut totul inainte si dupa inaltarea la cer ,pt ca nu i s-a diminuat cu nimic Dumnezeirea ,fiind intrupat ,avand doua Firi egale distincte si neamestecate ,firea omeneasca si firea Dumnezeiasca ,amandoua lucrand separat !

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: