SACCSIV – blog ortodox

ASOCIATIA CUVIOSUL ARSENIE BOCA alaturi de cei ce promoveaza dracisme la festivalul inchinat „Mamei natura” …

Posted in Arsenie Boca, diavoli, draci, NEW AGE by saccsiv on iunie 6, 2012

   Am primit pe e-mail de la un grup de cititori din tara:

Numele parintelui Arsenie Boca alaturi de al neo-paganilor si inchinatorilor la idoli in cadrul unui festival inchinat ‚Mamei natura’.

In perioada 21-26 iulie 2012, sub auspiciile Summitului Planetar Terra 3, in orasul Brad din judetul Hunedoara se va desfasura festivalul international intitulat: “Renasterea Planetei, festival de Lumina si Culoare”. Documentul de baza al acestui eveniment este intitulat: Protocol Mother Earth iar cele doua scopuri declarate al acestuia sunt urmatoarele:

1. Summit holistic si ecologic de evaluare a Terrei si a popoarelor indigene cu scopul de a creea o platforma comuna de evolutie – punerea bazelor ACADEMIEI EXPLORATORILOR

2. Celebrarea inchiderii Ciclului calendar mayas si deschiderea noului ciclu

Poate ca nu am fi acordat nici o atentie acestei manifestari pagane, daca nu ne-ar fi atras atentia, printre organizatori, asociatii de orientare new age de renume international, numele cuviosului parinte al nostru Arsenie Boca. Iata cativa dintre organizatorii sus-numitul eveniment:

Fundatia ALL TOGETHER: Organizatoare al celui de-al treilea Summit Planetar Terra 3, Proiectul Mother Earth dedicat „directionarii eforturilor natiunilor pentru a gasi solutii practice imediate si de lunga durata cu privire la ecosistemul planetar si raportul planeta – om.” Presedinti: Ovidiu Victor Cosbuc, Iuliana Gorea Costin, Vianu-Talmaciu Gloria.

Asociatia SETRAS Deva: Societatea Europeana pentru Tehnica Radianta si Armonie Spirituala, al carei presedinte este Alexandru P.Tokar, care este in acelasi timp si vice-presedinte Fundatiei All Together.

Asociatia EXPLORATORII NAGUAL Bistrita: Organizatoare, impreuna cu Oreste Teodorescu, realizatorul emisiunii ‘Codul lui Oreste’ a conferintei cu tema: “Rolul Romaniei in Summitul Planetar Terra 3 si satul ecologic”. Presedinti: aceiasi ca si ai Fundatiei All Together: Ovidu Victor Cosbuc, Liliana Cosbuc, Gloria Vianu-Talmaciu. In actul summitului planetar Terra 3, domnul Ovidu Victor Cosbuc se declara: preot si saman, originar din Romania, expert in ecumenism si tanatologie, doctor in Stiinte Orientale.

Asociatia ECOVILAGGI Italia

Asociatia MATER GAIA Italia

Asociatia Cuviosul ARSENIE BOCA din Brad: Presedinte: Teolog Constantin Biris jr. Nu se cunosc scopurile, membrii sau programul acestei asociatii zis-ortodoxe.

Iata care este programul festivalului:

Sambata 21 iulie: Ziua sacra: CEREMONIALUL FOCULUI SACRU

Deschiderea oficiala a Festivalului (Tulnicaresele din Detunata) , Prezentare de lucrari si echipe de lucru.

Workshop Horia Turcanu, Respiratie holotropica.

Conf.univ.dr., singer,Vasile Carmen,  concert: monopera cu muzica pentru Noua Terra:” Noul Adam”compusa pe aforismele lui Brancusi

ing.Paul Ionescu – proiectie imagini: Am fost si vom fi – infinitatea timpului finit

Ceremonia Focului sacru al dacilor. Se aduce Focul sacru de la Sarmisegetusa. Hora dacilor si ceremonialul ridicarii din genunchi.

Duminica 22 iulie – Ceremonii, sacre ale diferitelor traditii planetare. Concert Gheorghe Iovu si Soprana Rossana Potenza, Roma, Italia;  Prof. Alin Vacean, director Filarmonica de Stat Arad, Soprana Cristina Oltean, Filarmonica Cluj. 

Luni 23 iulie – Programul zilei organizat si condus de artista psih. Mariana Anghel & prof.Elena Bucur: folclor, traditii populare, mesteri populari (interactiv)

Recital de poezii. Laurentiu Oprea, Celina Tatiana. Constantin Biris; De la Eminescu la Cosbuc.

Marti 24 iulie –  Masa rotunda, Elaborarea Documentului Comun

1. Fiecare sectie realizeaza un document.

2. Dupa Masa rotunda se realizeaza documentul comun: Revolutionarea Sistemelor, pentru Renasterea Civilizatiei Umane.

3. Renasterea Planetei Terra.

Punem bazele:

A. ASEZAREA ECOLOGICA IDEALA / ECOSISTEM PLANETAR.

B. ACADEMIA EXPLORATORILOR, pentru viitorul Umanitatii. Totul in jurul conceptului de CAMP CUANTIC.

Recapitularea istoriei Civilizatiei umane (Messa Cosmica).

Inchiderea Ciclului Maya – Antonio Giachetti.

FOCUL ANCESTRAL: Ceremonia de purificare si inchidere a Ciclului Planetar – Bardokan Victor Ovidiu Cosbuc si Samanii.

Miercuri 25 iulie:

Sincronarul Mayas.

Codul Dragonului.

Astrologia.

Spectacol de Muzica, lumina si culoare, biodans Liliana Maria Cosbuc.

Joi 26 iulie:

Activitati cu copiii curcubeu (Raza Ra).

Activitati cu copiii curcubeu. Copii superdotati. Studenti – Simona Malescu, Daniela Ioana, Ema Raicu Sindilar

Inchiderea oficiala a Festivalului.

SUMMITUL PLANETAR TERRA 3 ROMENO

Ne intrebam cu durere si revolta cine a ingaduit domnului Constantin Biris, presedintele Asociatiei Cuviosul Arsenie Boca din Brad sa asocieze numele parintelui cu acesta mainfestare profund pagana. Mentionam de asemena ca domnul Biris este implicat intr-un proiect de cumparare al terenului si casei parintesti a cuviosului Arsenie Boca din Vata de Sus. Sub pretextul amenintarii achizitionarii acestora de catre o asociatie penticostala din Romania, dl Biris a solicitat si obtinut bani de la romanii din strainatate pentru efectuarea acestei tranzactii in urma careia asociatia dumnealui va intra in posesea proprietatilor familiei Boca.

Comentariu saccsiv:

   Pai nu e bine. Nu e bine deloc. Ce i-a dus mintea … O asociatie numita Cuviosul Arsenie Boca implicata in asemenea rataciri dracesti. Iar daca sunt reale cele scrise in finalul mesajului, asta arata ca n-au limite. Ar fi sminteala mare ca acea asociatie participanta la hora mare satanista sa-si traga sediul taman in casa parinteasca a parintelui.

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 6, 2012 at 6:25 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • ionut ignat said, on iunie 7, 2012 at 5:41 am

      iata ce am primit pe e-mail:

      „Vă rog să-l trimiteţi cât mai multor prieteni şi cunoştinţe. Să aveţi deplina convingere că întreprind această acţiune din suflet şi cu mult entuziasm.

      CONFERINŢĂ – 27 IUNIE, ORA 18 ( la Grădiniţa nr 23- sala de festivităţi)
      „S.O.S. Pàmântul natal al Pr. Arsenie Boca”

      Dragi frati crestini ortodoxi,

      Tràim un moment de deosebità încercare si acest mesaj se adreseazà tuturor celor ce-l iubesc pe Pàrintele Arsenie Boca.

      Pàmântul si casa pàrinteascà unde a vàzut lumina zilei Parintele Arsenie Boca, riscà sà fie vândut la data de 1 iulie 2012 si sà devinà proprietatea unei misiuni penticostale.

      Un grup de români crestini ortodoxi se luptà sà salveze acest pàmânt sfânt, pentru vesnica pomenire a Parintelui Arsenie Boca, prin activitàti de pàstrare cât mai aproape de învàtàtura si DUHUL SFÂNT VIU al Parintelui – model pentru noi de smerenie si ascultare de Biserica Ortodoxà Românà în pofida tuturor încercàrilor.

      Và invit si và rog pe fiecare la rândul Domniilor Voastre sà faceti cunoscutà aceastà intentie làudabilà, sà cercetati si sà ajutati în mod crestin, fiecare decizând nivelul implicàrii sale.

      Ïn acest sens pentru orice fel de informatii và transmit coordonatele de contact :

      ASOCIATIA ‘’CUVIOSUL ARSENIE BOCA’’ ( înregistratà în Romania, Judecàtoria Târgu Mures, Certificat nr. 75 din data de 02/09/2010, numàrul si data înscrierii în registrul special : 83/2.06.2010)
      PRESEDINTE : Dl. – Constantin Biris Jr.
      e-mail : constantinbirisjr@yahoo.com
      Tel. mobil : 011-4-0744-314-269
      Tel.fix. : 011-4-0254-616-888
      Adresa :Calea Motilor nr. 38
      Criscior,
      COD POSTAL :337200
      Judetul HUNEDOARA,
      ROMANIA

      Pentru a veni în sprijinul Asociaţiei „Cuviosul Arsenie Boca”, mi-am propus să organizez o conferinţă în care să-l invităm pe preşedintele asociaţiei, domnul Constantin Biriş, care este o persoană deosebită. Domnia sa este absolvent al Facultăţii de Teologie şi a Fac. de Medicină, având o evlavie deosebită faţă de părintele Arsenie Boca. Obiectivul primordial al asociaţiei este de a face cunoscut românilor viaţa şi personalitatea părintelui Arsenie Boca şi năzuinţa Sfinţiei Sale de a vindeca spiritual poporul nostru.
      Domnul Constantin Biriş a răspuns cu bucurie propunerii mele, fiind impresionat de sprijinul pe care dorim să il acordăm. Vă asigur că este o persoană absolut deosebită. Conversaţiile telefonice pe care le-am purtat mi-au trezit dorinţa de a-l face cunoscut cât mai multor prieteni şi cunoştinţe. Dumnealui este adesea invitat la diverse biserici şi mânăstiri ortodoxe din ţară fiind apreciat pentru bogăţia spirituală pe care o revarsă. Domnia sa mi-a comunicat că poate da curs invitaţiei în luna iunie.
      Conferinţa va avea loc în data de 27 iunie, ora 18 şi se va desfăşura în sala de festivităţi a Grădiniţei Nr 23, prin bunăvoinţa d-nei director – Petruţa Titu. Grădiniţa se află pe Str. Răduţă Gheorghe Nr. 1, Sect. 2 ( pentru detalii mai amănunţite menţionez că se ajunge la grădiniţă din Şos. Pantelimon; grădinţa se află în spatele blocului 8 care este la şosea, vis-a-vis de Oficiul Poştal nr 24).

      Mijloace de transport:
      – autobuzul 104 ( traseu – Eroilor-Unirea-P-ta Alba Iulia-P-ta Muncii-Electroaparataj – Pantelimon)
      – tramvai 55, 14 ( traseu – Sfanta Vineri-Hala Traian-Foisorul de Foc-Pantelimon)
      – metrou statia Costin Georgian apoi legatura cu autobuzul 102 si se coboara la Statia Spitalul Malaxa, apoi se
      ajunge in Sos Pantelimon pe jos, prin str. Dan Logofat Nr. 1.
      – troleibuz 90 ( traseu – Drumul Taberei – Eroilor – Universitate – Foisorul de Foc – Electroaparataj unde are staţie
      comună cu maşina 104).

      BUCURIE DIVINA, SFÂNTA TREIME , SFINTII ROMÂNI SI PARINTELE ARSENIE BOCA SÀ NE LUMINEZE SI SA NE AJUTE PE TOTI !

      Organizator
      „ASOCIAŢIA CUVIOSUL ARSENIE BOCA” – presedinte d-l Constantin Biris Jr.

      Persoana de contact
      SISU RALUCA – prof. inv. primar Sc. Nr. 66
      e-mail sisuralucaiulia@yahoo.com
      tel. 0723569237

      sa nadajduim la Domnul ca acestia sa nu intre in posesia terenului pe care a copilarit parintele

      Apreciază

      • oarecare said, on iunie 7, 2012 at 1:27 pm

        Merge cineva acolo sa ii intrebe de sanatate?!?

        Apreciază

      • cineva said, on iunie 7, 2012 at 3:35 pm

        @ionut ignat

        Frate Ionut, vrednicul de pomenire parintele nostru Arsenie Boca a fost monah. Monahul depune votul saraciei si se leapada de toate cele ale lumii atunci cand intra in manastire, adica de casa, de familie, de parinti si chiar de copii daca are. Adevarata casa parintelui nu a fost aceea, ci manastirea si Casa lui Dumnezeu adica biserica. In plus parintele a vandut acea proprietate inca de cand era in viata. Ceea ce se urmareste acum de catre asociatia resprectiva mi se pare inselare. Ma tem ca se foloseste numele parintelui pentru a se achizitiona o proprietate prin metode nu tocmai crestinesti.
        Dar acest aspect nu este atat de important. Importanta este participarea, in numele Parintelui, la o manifestare pagana. Aceasta este blasfemie… iar cine crede ca apostolatul se face in jurul focului paganesc se inseala amarnic.

        Apreciază

  2. Iones said, on iunie 6, 2012 at 7:03 pm

    Vaticanul salută o expoziţie de artă ortodoxă ruseasca (video)
    http://stiri.lacasuriortodoxe.ro/news/arta-cultura/vaticanul-saluta-o-expozitie-de-arta-ortodoxa-ruseasca-video.html

    Apreciază

  3. Prahovean said, on iunie 6, 2012 at 7:43 pm

    Poate este o diversiune sau nu este adevărat. Sau, sper, se duc acolo spre a mărturisi, nu spre a se lepăda.

    Apreciază

  4. Cosmin S. said, on iunie 6, 2012 at 8:41 pm

    Ipoteză șoc// Cutremurul din Emilia-Romagna s-a produs din cauza exploatării gazelor prin fracționare hidraulică( interzisă în multe state)?

    http://www.incomodph.ro/diaspora/ipoteza-soc-cutremurul-din-emilia-romagna-s-a-produs-din-cauza-exploat-rii-gazelor-prin-frac-ionare-hidrauloic-interzi-in-multe-state.html

    Apreciază

  5. crestinul ortodox said, on iunie 7, 2012 at 3:03 am

    ce cauta Cele Sfinte alaturi de cele spurcate ?
    sau chiar vor sa incerce ce a spus INSASI DUMNEZEU „vedeti care nu cumva sa dati margaritarele voastre in gurile porcilor pentru ca acestia sa nu se intoarca sa va sfasie pe voi ”
    numai ca as dori sa le transmit pe aceasta cale sa se opreasca de a folosi Numele Acestui Sfant Parinte ARSENIE BOCA la reprezentarea spurcata la un loc cu spurcatii si in loc de „CEREMONIALUL FOCULUI SACRU ” pe care doresc al face sa nu arate DUMNEZEU , alt Foc Cel Al Maniei Sfinte mai ceva decat ce isi doresc , intrucat spurcatii ce se inchina la dracisme precum „Raza Ra” , „Messa Cosmica”…sau folosesc copii in „copiii curcubeu” -nu au ce cauta si spurca Ce este Cinstit si Iubit de DUMNEZEU ,sau sa folosesti numele celui ce pe Buna Dreptate a fost numit „Omul Lui DUMNEZEU” in asa ceva ,chiar nu realizeaza Ce fac ? Cei care raspund de organizare din Brad pentru asa ceva ! nu va este frica de DUMNEZEU , dlor sa dati curs la asa ceva ?

    Apreciază

    • cineva said, on iunie 7, 2012 at 3:41 pm

      Bine zici frate, asa este. Nimeni nu ORGANIZEAZA festivaluri pagane sub pretextul propovaduirii Cuvantului lui Dumnezeu. Din cate am inteles Asociatia Cuviosul Arsenie Boca din Brad face parte dintre organizatori, deci este automat de acord cu programul manifestarii. Inclusiv cu focul sacru, ‘ridicarea din genunchi’ si messa cosmica. Iar folosirea numelui parintelui in aceasta ciorba spurcata este strigatoare la cer.

      Apreciază

  6. Cosmin said, on iunie 7, 2012 at 6:33 am

    Diversiunea continua la Baia Mare, de data aceasta intra in scena si finantatorii:

    http://ro.stiri.yahoo.com/ambasada-american%C4%83–%C3%AEngrijorat%C4%83-de-situa%C8%9Bia-romilor-de-la-baia-mare-20120606.html

    Vom ajunge la cuvintele lui Arsenie Boca:

    http://www.emaramures.ro/Video-Maramures/10849/VIDEO-ACTUALIZARE-RAZIE-Romii-din-birourile-Cuprom-scandalizati-dupa-o-razie-jandarmilor-si-politistilor

    Urmariti filmuletul in intregime.

    E grav !!!

    PS: Aviz naivilor care cred ca schimba ceva votand.

    Apreciază

  7. Petre said, on iunie 7, 2012 at 6:36 am

    cred ca cineva trebuie sa stranga bani repede si sa cumpere casa aia inainte de dl biris …. asta e o manevra serioasa de control a memoriei lui Boca – e GRAV!

    Daca mai sunt mostenitori in familie ar fi bine sa fie informatii, sa mearga la osim daca e cazu si au baza …. sau poate in justitie ….. Saccisv asta ar trebui sa faci daca poti sa informezi familia.

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 7, 2012 at 7:14 am

      ‘…memoriei lui Arsenie Boca… „, respecta-i intru totul numele , caci nume de Sfant are si Sfant este pentru mine un crestin ortodox .
      amin!

      Apreciază

  8. un pacatos said, on iunie 7, 2012 at 6:37 am

    Saccsiv,
    Sfantul Parinte Arsenie Boca, deranjeaza la fel de mult acum cand el este la Domnul, precum i-a deranjat pe atei cand inca era in trup.
    Mergeti intro zi oarecare la mormantul Sfantului.
    Mergeti la o zi de sarbatoare.
    Veti intelege apoi de ce ateii sunt deranjati de numele Arsenie Boca. Si ce fac ei ? Incerca sa-l murdareasca.
    Iluzoriu. Nu fac decat ca numele si Sfantul Arsenie Boca sa fie cunoscut de cat mai multa lume.
    Sfinte Arsenie, de acolo de langa Dumnezeu roagate pentru neamul nostru.

    Apreciază

  9. crestinul ortodox said, on iunie 7, 2012 at 7:11 am

    catre ‘un pacatos ‘
    „vedeti care nu cumva sa dati margaritarele voastre in gurile porcilor pentru ca acestia sa nu se intoarca sa va sfasie pe voi ”
    si stii care este ratacirea cea mare , atunci cand iei partasie cu spurcaciunea unde este chemata cu ardoare desi tu ai credinta adevarata CA il ai pe DUMNEZEU cu tine , caci intr-adevar vei avea ocazia sa vezi si sa crezi intr-adevar ce spune aici DUMNEZEU
    ‘vedeti care nu cumva sa dati margaritarele voastre in gurile porcilor pentru ca acestia sa nu se intoarca sa va sfasie pe voi ‘
    este idem , asemanator cu ecumenismul , „hai sa ne strangem toti la un loc , tot intr-un Dumnezeu credem toti ,nu … !”asa o spun cei pleaca urechea la soapta vicleanului , vrand astfel a spurca si ce mai este curat si adevarat Vas intru DUMNEZEU si A SA SLUJIRE ;
    iar daca vor sa-l Cunoasca pe Acest Sfant Parinte ARSENIE BOCA sa se roage cu Adevarat la Acesta sa indeparteze dracii care-i indeamna sa mearga la astfel de intruniri spurcate ale ‘aluia cu coarne’ care nu doarme ci „rage ca un leu pe cine sa mai inghita ”
    si Vor Primi si Raspuns pe masura rugaciunii facute TOT de la Acest Sfant Parinte ARSENIE BOCA !
    ‘Ai mila Doamne si de noi/
    ca lupu paznic o’fost pus la oi…’!
    amin!

    Apreciază

    • un pacatos said, on iunie 7, 2012 at 7:59 am

      asa… si eu ce am zis ?!!!

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iunie 7, 2012 at 8:19 pm

        te cam contrazici singur aici ” Incerca sa-l murdareasca.
        Iluzoriu. Nu fac decat ca numele si Sfantul Arsenie Boca sa fie cunoscut de cat mai multa lume.”
        in primul rand Acest Sfant Parinte Arsenie Boca , nu este „un lucru …”sau Doamne iarta-ma , caruia sa-i faci ‘reclama’ sau cum spui tu ‘ sa fie cunoscut de cat mai multa lume ‘ de acord cu tine pina intr-un punct , dar nu in astfel de …’CEREMONIALUL FOCULUI SACRU’ nu are ce cauta NUMELE ACESTUI SFANT AL ROMANIEI intre aceste ritualuri dracesti , pagane si oculte ! si culmea sfidarii cei ce zic ca sunt ASOCIATIA ‘’CUVIOSUL ARSENIE BOCA’’ declara in mod voit coparticiparea la astfel de actiuni care sunt straine de credinta ortodoxa si chiar nu ne reprezinta pe cei ce suntem crestini-ortodoxi cei care pretuim si ne inchinam la acest Sfant Parinte Arsenie Boca intrucat Este un Sfant Al ROMANIEI INTREGI , al tuturor romanilor crestini-ortodoxi de pretutideni .
        daca vor sa-l cunoasca cei Interesati , am mai spus-o si ma repet , Sa vina in BISERICA ORTODOXA ori acolo la Prislop sau la Sambata de Sus , sau la Mihailesti si astfel poate fi CUNOSCUT MAI BINE IN ADEVAR ACEST SFANT AL ROMANIEI , Sfantul Parinte Arsenie Boca ! si Rugati-va la Acest SFANT si Va raspunde pe masura rugaciunii pe care o faceti !
        este o profetie spusa de SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA ” Din Tara Hategului , TARA va lua foc ”
        amin!

        Apreciază

      • un pacatos said, on iunie 8, 2012 at 5:29 am

        Of Doamne,
        Pai acelasi lucru il sustin si eu. Sfantul nostru parinte i-a deranjat atat cat era in lume dar poate mai rau ii derajeaza acum cand nu mai este in lume.
        Manifestatiile de mai sus nu sunt altceva decat niste mizerii aruncate pe tot ce reprezinta Arsenie Boca pentru poporul nostru.

        Apreciază

  10. Alina said, on iunie 7, 2012 at 2:42 pm

    Vad ca pe langa Pr. Arsenie mai sunt tarati in derizoriu si dacii. Iar or sa urle multi ca „dacismul” (termen foarte la moda, bag de seama) inseamna o reintoarcere la paganism. Nu ii duce mintea ca una e istoria, alta e treaba cu paganismul. Cu ce anume ii impiedica aflarea adevarului sa fie crestini? Prin asta se vrea discreditarea istoriei noastre adevarate care, abia ce incepe sa iasa la lumina, e atacata din nou. Subtil, n-am ce zice. Nu poti impiedica omul sa afle adevarul, atunci incepi sa denigrezi si sa manipulezi. Eu tot nu pricep de ce se tem atata de faptul ca nu ne tragem din romani, ci doar din daci.

    Apreciat de 1 persoană

    • cineva said, on iunie 7, 2012 at 4:09 pm

      @Alina

      Foarte buna observatie: „Prin asta se vrea discreditarea istoriei noastre adevarate”. Prin atragerea romanilor catre paganism ne calcam in picioare istoria. Am vorbit cu cativa adepti ai ‘dacismului’ si m-am cutremurat. Desi se prezinta ca fiind crestini, s-au indepartat de Dumnezeu si s-au apropiat de Zamolxe. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i lumineze.

      Apreciază

      • Alina said, on iunie 7, 2012 at 6:45 pm

        Un ortodox autentic nu vede nici o piedica in cunoasterea istoriei adevarate. Daca ne tragem din daci nu inseamna ca trebuie sa ne intoarcem la paganism. Romanii nu erau si ei pagani? Daca spunem ca ne tragem din romani si din daci nu suntem pagani, dar daca zicem ca ne tragem doar din daci, atunci ne paganizam. Interesanta logica! …Sau grecii care se lauda atata cu stramosii lor, cocheteaza cu paganismul? Nici vorba!

        Apreciază

      • cineva said, on iunie 7, 2012 at 9:13 pm

        @Alina

        „Romanii nu erau si ei pagani? Daca spunem ca ne tragem din romani si din daci nu suntem pagani, dar daca zicem ca ne tragem doar din daci, atunci ne paganizam. Interesanta logica!”. Pai da, ca nu e acelasi fel de paganism, si aici este inselarea. Romanii se inchinau la o multitudine de zeitati si toata lumea ii considera, pe buna dreptate, pagani. Insa din cauza faptului ca dacii erau monoteisti, foarte multi ‘dacisti’ din zilele noastre au impresia ca dacii credeau drept si ii considera in mod cu totul eronat un model de viata spirituala. Mi s-a impartasit din convingerea lor absurda potrvitit careia dacii au fost crestini chiar dinainte de intrupare, ceea ce, sper ca esti de acord cu mine, este o aberatie bolnava. De aici s-a ajuns la idolatrizarea dacilor si la convingerea ca românii sunt un popor special tocmai datorita faptului ca sunt urmasi ai dacilor, adica crestini dintotdeauna. Ba daca vrei sa stii mi s-a spus chiar ca Moise a luat tablele Legii de la daci. Acest lucru mi l-a impartasit o persoana foarte respectabila care este devotata trup si suflet acestei cauze. Asa ca in loc sa ma iei peste picior informeaza-te si vezi cat de mare este pericolul reinvierii paganismului monoteist la romani. Adeptii neo-paganismului de tip nou, monoteist, se considera crestini si au convingera ca ratacirea lor este bineplacuta lui Dumnezeu.
        Si daca mai vrei sa stii ceva, afla ca grecii cochetaza al naibii cu paganismul. Fa-ti timp si uita-te la festivitatea de deschidere a Olimpiadei si la multe alte manifestari inainte sa dai verdicte. Paganismul renaste peste tot in lume, nu numai la noi. Si totul a fost profetit. Aviz celor care indeamna sa dormim linistiti ca timpurile sfarsitului sunt departe.

        http://web.eecs.utk.edu/~mclennan/BA/HNP.html

        http://www.guardian.co.uk/world/2007/feb/01/religion.uk

        http://en.wikipedia.org/wiki/Supreme_Council_of_Ethnikoi_Hellenes

        Apreciază

      • Alina said, on iunie 8, 2012 at 10:25 am

        Nu te-am luat peste picior, ci doar am pus retoric intrebarea despre paganism vis-a-vis de incercarea multora de a discredita ipoteza nelatinitatii noastre romane. Da, stiu ca multi care sustin aceasta ipoteza sunt plecati cu sorcova, dar ceea ce ma nemultumeste pe mine este ocultarea istoriei folosindu-se ca pretext reinvierea paganismului. Si nu cred ca dacii erau monoteisti, aveau mai multe zeitati, dar principalul era Zamolxe. Iar dintre noi romanii, care are chef sa fie pagan, nu are decat. Daca nu era paganismul dacic, gaseau ei altceva, ca ortodocsi oricum nu sunt.

        Apreciază

  11. saccsiv said, on iunie 7, 2012 at 5:59 pm

    Fratilor, am sters toate referirile directe sau indirecte la stiti voi ce. Si le voi sterge si pe cele ce vor mai veni la acest articol.

    Va rog mult, sa ne referim la tema si sa facem cat mai cunoscut acest material.

    Apreciază

    • cineva said, on iunie 7, 2012 at 9:15 pm

      e bine, e bine asa. Fiecare discutie si fiecare subiect la timpul sau.

      Apreciază

      • un pacatos said, on iunie 8, 2012 at 5:23 am

        Saccsiv, tu nu observi ca lupta impotriva parintelui Arsenie Boca se duce pe multe fronturi ?
        Nu putem sa ne referim la tema cand tema se prea leaga de alte chestiuni mai vechi.

        Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iunie 8, 2012 at 6:52 am

        ce’ chestiuni mai vechi ‘, hai ca nu inteleg acum
        sau ce este atat de greu de inteles ca
        „…daca vor sa-l Cunoasca pe Acest Sfant Parinte ARSENIE BOCA sa se roage cu Adevarat la Acesta sa indeparteze dracii care-i indeamna sa mearga la astfel de intruniri spurcate ale ‘aluia cu coarne’ care nu doarme ci “rage ca un leu pe cine sa mai inghita ”
        si Vor Primi si Raspuns pe masura rugaciunii facute TOT de la Acest Sfant Parinte ARSENIE BOCA !” iar drept concluzie la asta se intampla si aceste „chestiuni mai vechi „cand nu suntem fermi , pe pozitie si nu luam atitudine in a ne debarasa de cei ce „s-au indepartat de Dumnezeu si s-au apropiat de Zamolxe. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i lumineze.”
        si inca odata ii indemn si pe acestia sa se roage la acest SFANT PARINTE ARSENIE BOCA sa le alunge dracii cum am facut si eu cand incepusem sa cred in aceste inselaciuni sub forma mascata a binelui sau „a originii” si sa o iau ararara cu chestiile alea de moonstone , safir ,cuart etc si sincer nu as dori la nimeni sa incerce aceasta cale de Mare ratacire ce as putea numi-o , caci numai BUNUL DUMNEZEU te scoate din asa ceva si SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA altfel esti ‘ pierdut ‘!
        amin!

        Apreciază

  12. gabriel said, on iunie 7, 2012 at 8:24 pm

    cred ca acesta ascociatie nu are nicio legatura cu Fundatia Parintele Arsenie Boca: http://www.fundatiaarsenieboca.ro.
    Asociatii, fundatii cu nume asemanatoare dar cu scopuri diferite. Ce mai amestecatura!! 😦

    Apreciază

  13. oly said, on iunie 22, 2012 at 2:09 pm

    habar nu aveti probabil cine e acest biris. ca e ofiter in serviciile speciale va pot garanta. nimeni nu stie pentru ce l-a facut colonel la varsta lui si de ce se tem toti generalii de el. nu stiam ca e amestecat si in spiritualitate. nu prea cred ca aia cu ochi albastri au a face cu arsenie boca si cu dacii si ca-l lasa sa cumpere pamanturi, draci si laci. oricum din alte puncte de vedere stati departe de individ ca are influenta puternica peste tot prin lume si isi permite sa distruga orice nu-i convine. fratele meu e desfiintat ca s-a incapatanat sa devina victima acestui ins periculos

    Apreciază

  14. miki said, on august 10, 2012 at 4:05 pm

    Ma adresez oamenilor cu suflet si cu credinta in dumnezeu, ca din putinul lor sa ma ajute si pe mine ptr a putea urma tratamentul prescris de medici, boala, disperarea, neajutorarea si neputinta, situatia mea este f f grea, in jurul nostru mor oameni in fiecare zi, mor sau traesc cu o frica teribila de moarte, din cauza indiferentei noastre, sunt multi oameni batuti de soarta care duc zilnic poveri f grele in sufletele lor si-asa chinuite, sunt multi oameni care sufera si asteapta o mana de ajutor,, -oare cine este gata sa-le intinda o mana de ajutor???.Eu sufar de multi ani de mai multe boli f incurabile, Diabetul va pune capat zilelor, fac injectii cu insulina de 4 ori zilnic, nu pot efectua nici o activitate, ptr ca capacitatea mea de munca este pierduta in totalitate, duc lipsa de mancare si medicamente, daca bunul dumnezeu este cu dvs va rog ajutati-ma, ma rog lui dumnezeu si maica domnului sa va inmulteasca darul, si cu multa sanatate, gestul vostru il puteti face in contul ce lam deschis la banca: RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA are nr ro72rzbr0000060004438690 in euro, si are codul swift: RZBRROBU , pe nume mihai feraru, Doamne ajuta.Va rog nu ma uitati.
    sunt programat ptr o interventie chirurgicala la creer unde am keaguri de sange dupa avc

    Apreciază

  15. Mihaiela Bonaciu said, on august 4, 2014 at 5:43 pm

    De ce episcopia Devei si manastirile Crisan si Cristior il accepta pe acest Constantin si chiar il promoveaza? Acest pagan, numit Constantin Biris, citeste regulat apostolul la manastirea Cristior in timp ce maicile stau sub teroarea staretei Ioana. E drept ca dl. Constantin a dat multi bani la manastire, dar de aici pana la a face compromisuri cu astfel de persoane, e cale lunga.

    Apreciază

  16. mihaelmarius said, on august 30, 2015 at 8:53 pm

    https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/08/30/cuvinte-vii-hule-despre-reincarnare/
    cartea” Cuvinte vii, pagina 271(carte preluata in “Talantii imparatiei“) – la capitolul “108 – Taina lui Ilie şi Ioan” – se “intreaba” despre reincarnare si contine hule in loc de raspunsuri, pe care le-ar fi putut da pana si copiii de la gradinita.

    Desi folosita – prin citare pe sarite – pentru a argumenta ca boca combatea reincarnarea, predica din 14 decembrie 1949 (blestematul an al caderii sale) este o hula de la un capat la altul.

    Analiza a fost facuta de parintele Gheorghe Anitulesei in luna mai 2015 aici :
    https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/a-despre-ortodoxia-neindoielnica-a-credintei-celui-despre-care-se-trateaza/h-din-invataturile-pagane-scrise-ale-parintelui-arsenie-boca/

    Apreciază

  17. mihaelmarius said, on octombrie 4, 2015 at 7:23 pm

    Reblogged this on sfintiinugresesc and commented:
    .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.