SACCSIV – blog ortodox

De ce DISPAR ALBINELE? Care sunt consecintele?

Posted in ALBINE, POLENIZARE by saccsiv on mai 30, 2010

   Citez din articolul Celularele, o posibila explicatie a misterului mortii unor colonii intregi de albine:

   O cercetare germana si-a propus sa afle de ce au murit masiv albine in diferite parti ale lumii. Primele suspiciuni se indreapta asupra telefoanelor celulare. Echipamentele electromagnetice ar afecta sistemul lor de navigatie. Semnatarul articolului publicat de ziarul italian La Stampa, Carlo Grande, aminteste de avertismentul lui Einstein: ”Daca albinele vor disparea, omenirii nu i-ar mai ramane decat patru ani de viata”.

   Ca albinele sunt muncitoare si foarte organizate se stie deja, la fel ca si faptul ca ar reprezenta un indicator de mediu extraordinar de sensibil. Albinele nu apreciaza, de exemplu, lanurile cultivate cu plante modificate genetic, le evita cu grija si dupa cat se pare transmit mesaje de alarma chiar si colegelor lor care nu au survolat inca culturile transgenice. Dar faptul ca ar fi grav amenintate si de undele electromagnetice ale telefoanelor celulare constituie o noutate dezagreabila, anuntata de cercetatori germani de la Universitatea din Landau: insectele, potrivit cercetarilor lor, refuza sa mai intre in stup daca in apropierea lui sunt amplasate antene sau echipamente electromagnetice. Sistemul lor de ”navigatie” este puternic afectat, in  asemenea masura incat nu mai reusesc sa gaseasca drumul spre stupi.
    Aceasta ar fi – desi inca controversata, dupa cat se pare – explicatia recentei mortalitati a unor colonii intregi de albine, survenita in multe parti ale lumii, pusa pana acum pe seama prezentei unor paraziti sau carentei de polen. Telefoanele celulare ar provoca ceea ce in termeni stiintifici este definit drept ”Colony collapse disorder”, cu alte cuvinte moartea insectelor departe de casa. Fenomenul, inregistrat inca din toamna trecuta in SUA, a fost semnalat si in Europa, mai intai in Spania, iar acum si in Germania si Marea Britanie. Misterioasa maladie este pe cale sa decimeze albinele americane, expunand riscului polenizarea multor culturi si provocand pagube in valoare de sute de mii de dolari. In ultima vreme, apicultorii din circa 20 de state americane au inregistrat pierderi de pana la 80 la suta din populatia de albine. Un fenomen neobisnuit ca raspandire si gravitate.
    Albinele sunt o resursa economica enorma si aflata ”pe statele de plata” ale naturii. Un stup contine pana la 50.000 de insecte. In Europa exista miliarde de albine si de fiecare data cand una dintre ele iese din fagure polenizeaza circa 100 de flori, o ”munca” care produce numai in Uniunea Europeana miliarde de euro. Importanta polenizarii este imensa pentru ecosistem: fara albine sute de plane ar disparea.
    Cu toate acestea, miraculoasele insecte dispar de pe campuri in ritm vertiginos. Apicultorii gasesc din ce in ce mai multe albine moarte sub faguri iar productia de miere a scazut in lumea intreaga. Desigur ca este din vina substantelor chimice folosite in agricultura, dar si a schimbarilor climatice. Potrivit unui raport al World Watch Institute, o treime din populatiile de albine domestice au disparut deja si aceeasi soarta le asteapta si pe speciile de albine  salbatice. Prejudiciilor naturale li se adauga cel economic, deoarece valoarea polenizarii plantelor este estimata la aproximativ 10 miliarde de euro pe an in lume.
    Suspiciunile ulterioare privind antenele si telefoanele celulare s-au inmultit. Ca sunt periculoase se banuieste de mult timp, iar numeroase cercetari, chiar daca au fost combatute de studii contrare, sustin acest lucru. O ancheta finlandeza datand de cativa ani, de exemplu, a afirmat ca folosirea excesiva si timp de un deceniu a telefonului celular poate creste cu 40 la suta riscul de a dezvolta o tumora la creier. O cercetare suedeza spune, in schimb, ca undele electromagnetice sunt in masura sa distruga celulele cerebrale. Alarma privind pericolul implicat pentru cei mai tineri, fie ei copii sau adolescenti, este larg acceptata.
    Studiile continua si un raspuns definitiv nu poate veni decat odata cu analizele care examineaza ”trend-ul” pe termen lung. Intre timp, insa, ar fi intelept sa se aplice in mai mare masura ”principiul prudentei”.
    Revenind la albine, indiferent care este explicatia unuia dintre evenimentele cele mai misterioase din punct de vedere ecologic din ultimii ani, este de sperat ca omenirea sa nu se afle pe punctul de a asista la sfarsitul unei specii, demn de un film de groaza. ”Daca albinele vor disparea, omului nu ii vor mai ramane decat patru ani de viata”, a scris Einstein.

   Comentariu saccsiv:

   Probabil este vinovata si telefonia mobila. Dar cum albinele evita campurile cu plante modificate genetic, iar suprafetele cu astfel de culturi se tot maresc, e posibil ca aici sa mai fie una din cauze:

DOCUMENTARE CELEBRE: “Viitorul alimentatiei”, subtitrare in limba romana si o analiza a sa, un excelent film despre revolutia verde si controlul ELITELOR asupra hranei

   Si sa nu uitam nici de:

VIDEO (subtitrare in limba romana): G. Edward Griffin despre CHEMTRAILS

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 30, 2010 at 7:41 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ciprian said, on mai 30, 2010 at 9:11 pm

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Sa nu uitam ca toate sunt lasate de la Dumnezeu datorita necredinciosiei si pacatoseniei noastre. Daca am acceptat asta deja am facut un pas major inspre „pacea” cu Dumnezeu, caci „atat cat asculti tu de Dumnezeu, atat asculta si El de tine” Parintele Arsenie Boca
    Tot din scrierile parintelui Arsenie se mai vad si cele 7 surle ale Lui Dumnezeu, in Cararea Imparatiei de la pagina 84 la 127 e scris NEGRU pe ALB ceea ce petrece acum. Din nefericire pana nu va fi mai rau e greu sa fie mai bine. Suntem inca mandri, barfitori, judecatori, betivi, facem avorturi si multe alte pacate iar ele se spala numai PRIN TAINA SPOVEDANIEI si PARERE DE RAU PENTRU PACATE (pocainta) IN CADRUL BISERICII ORTODOXE.
    Mor albinele datorita Chemtrails sunt nenumarate dovezi pe carnicom si rense (doua site-uri) si datorita radiatiilor. In ceea ce priveste radiatiile suntem prea ocupati sa vedem ca numarul antenelor din orase a CRESCUT EXPONENTIAL IN ULTIMILE 6 LUNI. Pe raza de 500 metri sunt 15 antene si noi avem 5 operatori de telefonie. Lumea e tahuie de cap datorita lor, albinele la fel. Nu e zi sa nu vad albina sau bondar mort pe trotuar, numarul insectelor s-a redus simtitor asa cum a mai remarcat cineva aici pe blog. Am o antena chiar in apropiere si avea vreo 2 „elementi” acum are 6 de vreo cateva zile, mai mari. Din cultura mea generala sunt de un wataj sporit. Oare de ce se monteza la foc continuu antene daca telefonia mergea foarte bine si inainte? Ce se urmareste? Cunosc pe cineva care a vorbit 30 de zile (dupa contorul telefonului mobil-720ore) in anul 2009 iar acum cand apropie telefonul de fata ii amorteste partea stanga va spun ca nu e de gluma. A renuntat in mare parte la telefon dar radiatii exista in continuare in tot ce ne inconjoara. Voi face acum legatura cu Codex alimentarius si usturoiul care este un bun anticancerigen si antiiradiant datorita continutului de arsenic. De ce credeti ca in codex interzic usturoiul iar galantarele sunt pline de usturoi ieftin frumos si CONTRAFACUT?!? „Sub fiecare placere e un sarpe” Usturoiul CONTRAFACUT e mare, frumos, nu se strica, se curata usor DAR NU ARE NICI O CALITATE ba mai mult e TOXIC. Cunosc pe cineva care mananca mult usturoi iar cel traditional desi foarte usturoiat (care e de fapt si rolul) nu ii creaza nici un discomfort pe cand cel MARE SI FRUMOS DIN KK SUPERMARKET creaza GREATA.
    Enstein avea perfecta dreptate, nu se mai fac polenizarile, am vazut nenumarati pomi cu mii de flori care ACUM au pana in zece fructe (visini, ciresi, zarzari). La fel cred ca e si cu multe din plantele care desi le semeni nu mai ies anul viitor si trebuie cumparata samanta noua de la corporatii precum Monsanto si altele. Cu ce vom cumpara seminte pentru a avea anul viitor atunci cand nu vor mai fi bani? Vom accepta ciparea?!? Asta se vrea. In Banat deja graul, cartofii, rosiile nu se mai fac decat daca cumperi samanta de la companii, am vorbit cu taranii si asta de cand au aparut culturile „experimentale”, s-a vazut cum de pe un an pe altul tot mai proasta era recolta pana s-a ajuns la necesitatea cumpararii. Da, ne indreptam spre o foamete evidenta. Prin chemtrails se creaza ploi continue care strica si ceea ce ar putea sa mai rodeasca.
    O alta „arma” impotriva radiatiilor si nu numai o reprezinta biserica Ortodoxa, e cunoscut faptul ca la Cernobal in jurul bisericii ortodoxe nivelul radiatiilor era normal. De asemenea si amicul meu cu telefonia de cand participa la Sfantul Maslu i s-a mai ameliorat starea de sanatate. De asemenea e stiintific dovedit ca semnul Sfintei Cruci scade nivelul radiatiilor din apa iar omul e 70% apa dar trebuie sa ai si credinta si Rugaciune, nu sa faci crucea ca pe un „medicament”. Cercetati tainele ortodoxiei cu masura, vremurile de pe urma sunt cat se poate de aproape. Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea Lui, prin dobandirea sfinteniei am putea sa comunicam liber fara sa fie necesara telefonia mobila. Cum se dobandeste sfintenia? Respectarea celor zece porunci, spovedanie, post, rugaciune, rabdare, dragoste de aproape si de dusman, cititi vietile sfintilor. „Sfinteste-te tu si 100 in jurul tau se vor sfinti” spunea Parintele Arsenie Boca. Oricum salvarea sufletelor pentru vesnicie tot pe aici trece, prin pocainta, spovedanie, post.
    Puteti citi si cartea „Idolii fara fir telefonia mobila si poluarea electromagnetica” a lui Andrei Dragulinescu sau medita asupra profetiei lui Mitar Tarabici „Cu cat oamenii vor cunoaste mai multe, cu atat va fi mai putina dragoste intre ei. Ura dintre ei va fi atat de mare incat le va pasa mai mult de micile lor masinarii, decat de rudele si prietenii lor iubiti. Omenilor vor avea mai multa incredere in micile lor masinarii care le vor fura libertatea, decat in fratii si vecinii cu care se inconjoara.” micile masinarii fiind telefoanele mobile, laptopurile, vedeti de jur imprejur, ma uit cu durere din trei persoane doua vorbesc la mobil. Japonezul Masaru Emoto a aratat cat de nocive sunt radiatiile mobilului asupra cristalelor de apa iar creierul omului e 90% apa. De asemenea a relevat efectul atenuator pe care il are Iubirea in aceasta iradiere iar o cantare ortodoxa spune „degeaba ai… daca dragoste nu ai” (nu e vorba de partea carnala, atentie!). Deci toate drumurile duc acolo unde ar fi trebuit sa duca si pana acum, catre Dumnezeu, prin Ortodoxie si Tainele ei. Dumnezeu sa ne ajute si lumineze!

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Apreciază

  3. Ion de la Chiuiesti said, on mai 30, 2010 at 11:34 pm

    De exemplu, anul acesta albinele nu au beneficiat de floare de salcam decat intr-o masura infima(din cauze meteo). Cine zice ca vinde miere de salcam anul asta e dubios. Privitor la afirmatia lui Einstein cu cei 4 ani, permiteti sa ma indoiesc de autoritatea lui in materie de apicultura.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 31, 2010 at 8:15 am

      Ion de la Chiuiesti

      El se gandea la:

      nu albine- nu polenizare- nu plante- nu animale

      Apreciază

  4. Ciprian said, on mai 31, 2010 at 12:21 am

    Nu la apicultura se refera Einstein ci la faptul ca se realizeaza tot mai putine polenizari (biologie) ceea ce duce automat la o imputinare in PROGRESIE GEOMETRICA (EXPONENTIAL AS SPUNE EU) a hranei, lucru evident anul acesta. Salcamii nu au inflorit sau s-au scuturat repede?

    Apreciază

  5. gabriel said, on mai 31, 2010 at 7:25 am

    pt Ion de la CHIUIESTI
    EINSTEIN NU A SPUS-O CA UN APICULTOR, ci ca un fin si f profund observator a tot ceea ce inseamna universul fizic., ca unul ce a putut vedea cat sunt de conectate toate procesele din natura, ca unul care a descifrat mai mult ca oricare altul aceste taine ale creatiei, de la unuversul mic pina la macrocosmos. Cind s-a exprimat in legatura cu planetele a fost cumva astronaut sau astrolog? Nu, a fost doar o super inteligenta ..

    Apreciază

  6. acadennis said, on mai 31, 2010 at 8:24 am

    Criza intre Turcia si Israel.

    More than 10 people have been killed after Israeli commandos stormed a convoy of ships carrying aid to the Gaza Strip, the Israeli army says.
    Most of the people on board the boats were Turkish.
    Turkey said it „strongly condemn[ed] these inhumane practices of Israel”, AFP news agency reported.

    In Turkey, dozens of protesters tried to storm the Israeli consulate in the Istanbul, while the Israeli ambassador has been summoned to the Turkish foreign ministry.

    Deaths as Israeli forces storm Gaza aid ship – Monday, 31 May 2010 9:02 UK
    http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/10195838.stm

    Apreciază

  7. codin said, on mai 31, 2010 at 10:17 am

    Si un alt raport care merita citit

    Dă clic pentru a accesa RL33938.pdf

    Apreciază

  8. Pustnicul Digital said, on mai 31, 2010 at 12:58 pm

    Albinele asigură polenizarea. Fără ele ne curățăm rapid.

    Apreciază

  9. blogideologic said, on mai 31, 2010 at 1:13 pm

    Îngrozitor.

    Apreciază

  10. Alexandra said, on mai 31, 2010 at 3:04 pm

    Afacerile cu albine in Canada merg bine datorita faptului ca proprietarii de albine sunt platiti sa aduca albinele in livezi, lanuri de tot felul pentru polenizare.
    Banii care rezulta din vanzarea mierii si celorlalte produse apicole sunt mizilic pe langa banii pentru polenizare.

    Apreciază

    • Ciprian said, on mai 31, 2010 at 3:27 pm

      Da Alexandra, dar daca dispar albinele, dispare „obiectul muncii” pentru ambele categorii (fermieri si apicultori).

      Apreciază

  11. radui said, on mai 31, 2010 at 3:28 pm

    bunicul meu de 87 de ani imi sta la curte singur in sibiu si are o banca sub trei brazi.
    Intr-o zi pe cand lucram in gradina imi zice „Io nu stiu ce-i anu asta ca parca nici muste nu-s „. Fapt concret: zarzanul a avut multe flori si nu stiu daca are 10 zarzane, mere sunt ceva mai multe, si visine nu ca anu trecut.

    Apreciază

  12. eufrosin said, on mai 31, 2010 at 9:05 pm

    Schimbarile climaterice mentionate ca si posibila cauza a imputinarii albinelor pot fi cauzate in mod artificial. Se pare ca cineva trage tare in marile orase din Romania, pentru a dispersa manifestantii nemultumiti de guvern:

    http://eufrosin.wordpress.com/2010/05/31/creaza-sri-furtuni-in-scopul-dispersarii-manifestantilor-nemultumiti-de-guvern/

    Apreciază

  13. Alexandra said, on iunie 1, 2010 at 5:52 pm

    Pina sa aud de „afacerea” cu albinele, ca sunt duse pentru polenizare in livezi nu stiam cat de importante sunt ele pentru polenizare. Traiam cu ideea ca polenizarea se face datorita: vantului si insectelor de tot felul printre care si albine;
    dar de fapt albinele sunt un factor foarte important.
    Deci fara ele asa cum spune Ciprian ramanem mofluzi…fara miere si alte produse si mai ales fructe si legume…adica fara „papica”

    Apreciază

  14. CUPRINS A – N « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:48 pm

    […] De ce DISPAR ALBINELE? Care sunt consecintele? […]

    Apreciază

  15. […] De ce DISPAR ALBINELE? Care sunt consecintele? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.