SACCSIV – blog ortodox

Mari duhovnici romani facut cunoscuti pe un important site ortodox rus

Posted in MARI DUHOVNICI, Romania, RUSIA by saccsiv on februarie 17, 2012

Iata comentariul fratelui LEGIONARUL postat la articolul Vom muri fara cip? CUM VOM PUTEA TRAI FARA SA PUTEM CUMPARA SAU VINDE? Parintele Daniel de la Rarau despre cum vor trai crestinii ortodocsi in vremurile antihristice:

SITE ORTODOX RUSESC, FOARTE TARE IN RUSIA, UITATI, CAT DE CUNOSCUTI SUNT, SFINTII NOSTRII PARINTI, MARTURISITORI……..MARELE PARINTE IUSTIN PARVU, PARINTELE PROCLU, REGRETATII, ARSENIE PAPACIOC, ARSENIE BOCA, PARINTELE CLEOPA, ARATATI LUMII…….INTREGI.
http://www.pravoslavie.ru/orthodoxchurches/49710.htm
http://www.pravoslavie.ru/put/50539.htm
http://www.pravoslavie.ru/orthodoxchurches/48107.htm
http://www.pravoslavie.ru/orthodoxchurches/47754.htm
http://www.pravoslavie.ru/orthodoxchurches/45871.htm
Nenumarate reportaje cu parintii nostrii…! Se pot traduce, sus in bara!

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 17, 2012 at 2:36 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ioan C. said, on februarie 17, 2012 at 4:00 pm

    Un pic de interpretare a unor versete biblice referitoare la Mântuire

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/02/17/un-pic-de-interpretare/

    Apreciază

  3. ines said, on februarie 17, 2012 at 6:39 pm

    Dragilor,

    Va scriu despre un baietel mic de doi ani, care are cancer, si al carui caz e cunoscut de o prietena de-a mea in mod direct http://radustefanchirica.blogspot.com/. Intre timp am mai primit de la alta prietena doua cazuri de copilasi cu boli foarte rare si grave pe care ea ii stie direct.
    http://saramatildastefan.wordpress.com/
    http://fundatiamereuaproape.ro/emilian-bontas-un-bebelus-care-stie-doar-ce-este-durerea-cauzata-de-o-boala-crunta/

    Daca puteti sa ii ajutati cu donatii, ar fi minunat.

    Apreciază

  4. cineva said, on februarie 17, 2012 at 7:32 pm

    Frumos si in acelasi timp rusinos prentru noi ca altii scriu despre sfintii nostrii si noi nu. Daca despre ceilalti parinti s-a mai vorbit si s-a mai scris, despre parintele Proclu eu n-am vazut decat cateva video pe youtube. Sper sa ma insel totusi si sa exista macar o carte sau cateva articole bune despre el.

    Apreciază

  5. agerstress said, on februarie 18, 2012 at 6:34 pm

    Daca s-ar face cel putin tot atatea eforturi pentru unitatea popoarelor ortodoxe cate se fac pentru ecumenismul talharesc, ortodoxia ar avea un greu cuvant de spus pe pamantul asta. Ar trebui sa facem insa si un exercitiu de perceptie pentru a nu mai confunda popoarele cu statele si cu guvernarile acelor state. Deasemeni ar trebui sa invatam sa deosebim comunitatile ortodoxe in interiorul unui popor. Imi doresc din toata inima ca ortodoxia ruseasca sa cucereasca Rusia de „sus pana jos” si ortodoxia romaneasca sa cucereasca Romania si asa mai departe pentru toate popoarele majoritar ortodoxe. Acest lucru este inca tot atat de posibil cat pare de imposibil, prin urmare, de ce nu? Poate atunci am putea pune cu seriozitate problema unitatii Bisericii Ortodoxe (desi se spune ca este deja unita, eu nu vad deloc aceasta unire in mod concret, in fapta, dincolo de nationalitate, dincolo de rasa, dincolo de limba vorbita, dincolo de granitele administrative). Acesta trebuie sa fie unul dintre telurile imediate ale fiecarui ortodox ci nu babilonul ecumenismul.
    In directia aceasta suntem datori cu totii sa facem deja pasi mai mici sau mai mari si sa raspundem cum se cuvine celor care de cealalta parte ne intind o mana. Chiar daca pare un drum lung, cu fiecare pas se scurteaza. In cazul relatiilor cu popoarele slave, bariera lingvistica este inca pentru multi dintre noi o mare piatra de poticnire dar nu insurmontabila. Pentru toate este un inceput. Asta e unul din momentele in care imi pare rau ca n-am invatat limba rusa (in special din respect pentru fratii ortodocsi rusi -atatia cati sunt sinceri printre ei- daca ar fi unul singur, atunci pentru acela, sperand desigur si in reciprocitatea gestului).

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.