SACCSIV – blog ortodox

RUSIA VA LIMITA PLATA CASH. Tot ea va impune anul acesta DOCUMENTUL UNIVERSAL – toate in unul: act de identitate, card bancar, cartela de autobuz, etc. CUM SE LEAGA ELE LUCRURILE …

Posted in BANI CASH, BANI LICHIZI, cash, RUSIA by saccsiv on ianuarie 22, 2012

Iata ce aflam din articolul Ce ţară vrea să limiteze plata cu bani cash:

Rusia intenţionează să limiteze plăţile în numerar, un mijloc de a reduce fenomenul corupţiei în această ţară în care economia subterană reprezintă aproape o treime din Produsul Intern Brut (PIB) şi numeroase tranzacţii sunt efectuate cu bani cash, semnalează vineri cotidianul Vedomosti, potrivit AFP.

Ministrul rus de finanţe Anton Siluanov a spus joi că sectorul informal, altfel spus activităţile nedeclarate, reprezintă în jur de 30% din PIB.

Dacă toate cumpărăturile importante şi plata salariilor s-ar face ‘prin virament, în mod transparent’, ar putea creşte colectarea impozitelor, a estimat Anton Siluanov, care propune să se legifereze în materie.

Ministerul Finanţelor urmează să examineze această chestiune în luna februarie.

‘În Rusia, nivelul de corupţie este unul dintre cele mai ridicate din lume, acesta este motivul pentru care monetizarea este extrem de apreciată’, scrie Vedomosti.

‘Chiar dacă se plătesc în mod onest toate impozitele, este nevoie de numerar pentru a plăti şpagă funcţionarilor şi judecătorilor’, explică acesta.

‘Nu există apel de oferte sau vânzare la licitaţie care să aibă loc fără o valiză de cash în ţara noastră’, adaugă ziarul. Potrivit acestuia, însuşi preşedintele rus Dmitri Medvedev a recunoscut că 1.000 de miliarde de ruble (aproape 25 de miliarde de euro) erau cheltuiţi anual ca mită pentru comenzi publice.

Ruşii trebuie să se obişnuiască să aibă şi să utilizeze carduri bancare, încă puţin răspândite, mai ales în provincie, iar infrastructurile financiare trebuie să fie dezvoltate, subliniază Vedomosti.

Recurgerea la lichidităţi este curentă în Rusia pentru tranzacţii de zeci sau sute de mii de euro, precum cumpărarea unei maşini sau a unui apartament.

Comentariu saccsiv:

Voi luati de buna motivatia lor? Eu nu. Seamana cu cea din articolul:

ITALIA: Tranzactiile ce depasesc 1 000 de euro se vor efectua doar cu cardul …

   Sa ne amintim ca:

DOCUMENTUL TOTAL in RUSIA: Din 2012 CARD ELECTRONIC UNIVERSAL. Toate in unul: act de identitate, card bancar, cartela de autobuz, etc. …

De fapt cu asta are legatura, fratii mei …

Ne apropiem cu pasi repezi de marele final: societatea fara cash, cand daca nu existi in sistem, nu mai poti cumpara sau vinde.

Iata deci ca Rusia nu este decat o componenta a sinistrului mecanism. Pacat ca unii inca mai spera ca ea va lupta cu … ELITELE.

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 22, 2012 at 12:54 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gerica64 said, on ianuarie 22, 2012 at 1:07 pm

    http://www.digerate.blogspot.com/

    Apreciază

  3. Omul Bun said, on ianuarie 22, 2012 at 1:41 pm

    Ce spuneti de asta ??

    Numărul nou-născuţilor a atins minimul istoric

    Trist, dar adevărat! În 2011, s-a înregistrat minimul istoric în ceea ce priveşte numărul de nou-născuţi. Numărul căsătoriilor înregistrate anul trecut s-a înjumătăţit faţă de 2007, potrivit statisticilor analizate de Ziarul Financiar.

    Pentru că şi-au pierdut încrederea în economia ţării, dar şi în viitorul pe care l-ar putea avea aici, tot mai puţini români au îndrăznit să facă pasul cel mare. Anul trecut, au fost înregistrate doar 105.000 căsătorii, în timp ce, în 2007, 189.200 de cupluri au spus „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă. Practic, între 2007 şi 2011 s-a înregistrat o scădere de 45%.

    Chiar dacă diminuarea numărului de căsătorii este justificată prin modernizarea societăţii şi scăderea populaţiei, trendul descendent din ultimii patru este unul fără precedent. Conform estimărilor făcute de ZF, pornind de la estimările pe primele 11 luni ale anului trecut, în 2011 s-au căsătorit cu 10% mai puţine cupluri ca în anul anterior.

    Numărul nou-născuţilor, la un minim istoric

    Mai şocant, însă, este numărul nou-născuţilor. Pentru prima oară în istoria ţării, s-au înregistrat sub 200.000 de nou-născuţi vii. Un termen de comparaţie contrastant poate fi anul 1990, atunci când s-au născut 314.000 copii.

    Potrivit estimărilor menţionate anterior, în 2011 s-au născut 195.000 de copii.

    Occidentalizarea societăţii şi situaţia economică, principalele cauze

    Actuala situaţia din ţară este principalul factor care împiedică creşterea atât a numărului de căsătorii, cât şi a nou-născuţilor. Tinerii se gândesc foarte bine înainte de a lua asemenea decizii din cauza situaţiei economice actuale. Instabilitatea financiară este principala piedică. Nunta sau aducerea pe lume a unui copil implică multe costuri pe care tinerii se tem că nu le-ar putea plăti, spun specialiştii. Faptul că nu au un loc de muncă stabil, ceea ce e extrem de dificil într-o economie aflată în criză, îi determină pe tineri să amâne asemenea evenimente importante.

    Tendinţa de occidentalizare a societăţii îi îndepărtează pe tineri de obiceiurile tradiţionale, aceştia preferând alte forme de convieţuire decât căsătoria. De asemenea, în societatea actuală, multe cupluri aduc un copil pe lume fără a-şi oficializa relaţia.

    Numărul căsătoriilor şi al nou-năs­cuţilor este cel mai important indicator în ceea ce priveşte încre­derea românilor în viitor şi în România. Aceşti doi factori influenţează achiziţiile de locuinţe, de mobilă, de produse de folo­sin­ţă îndelungată, de automobile şi de credite.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Numarul_nou-nascutilor_a_atins_minimul_istoric_0_632336765.html

    Apreciază

    • gigir said, on ianuarie 22, 2012 at 1:49 pm

      Presedintele nostru basecu e cel care a sustinut ca suntem o tara de asistati sociali si o tara ce ofera prea
      multi pampersi in consecinta a taiat toate ajutoarele ce contribuiau la cresterea unui copil nou nascut.

      Apreciază

  4. Toma said, on ianuarie 22, 2012 at 1:49 pm

    Va rog sa adaugati la acest articol si linkurile cu Suedia si mai trebuie si Olanda. Am inteles ca in Olanda la fel se petrece.
    Deci cred ca mai util ar fi sa existe o lista a tarilor care inchid platile cu cash, nu doar linkuri, ca sunt mai multe.

    Apreciază

  5. fanu said, on ianuarie 22, 2012 at 1:57 pm

    acum se vede pentru cine ştie să privească de ce este atât de necesară dezordinea şi „revolta” şi ineficienţa asistată a statelor şi aglomeraţiile şi toată această întreagă nesiguranţă… se impun treptat şi neapărat cu necesitate măsurile dorite de elite

    Apreciază

  6. fanu said, on ianuarie 22, 2012 at 1:57 pm

    cel rău vine ca salvator după ce tot el vine cu dezordine şi haos

    Apreciază

  7. STOP RFID 666 said, on ianuarie 22, 2012 at 3:08 pm

    Criza pentru acest lucru a fost declansata. In primul rand au vrut sa scoata banii cash, pe care probabil i-au scos din banci si i-au ars. Apoi au venit cu sloganul ca vai de noi nu se mai gasesc bani lichizi pentru plata salariilor a pensiilor si a altor acareturi. Pe dedesubt au inceput sa impuna mai de voie mai de nevoie necesitatea cardului ca mijloc de plata modern si eficient. Prin card se urmaresc toate tranzactiile cica pentru ca statul sa primeasca impozite. Aici statul nu are nimic de castigat pentru ca banii merg la camatarii mondiali. Vor striga din ce in ce mai mult……….urmariti-i, fotografiati-i, amprentati-i pe toti ca nu putem sa-i prindem pe hoti. Este un argument pueril pe care numai ce-i naivi il mai inghit. Hotii de fapt sunt cei care implementeza acest sistem. Este acelasi lucru care se intampla acum cu jandarmii. Huliganii sunt langa jandarmi si ei sunt ,,cautati” in alta parte. Criza si lupta impotriva terorismului sunt pretexte pentru a ne transforma in sclavi. Si ne meritam soarta pentru ca nu facem nimic pentru a ramane liberi. La cei mai multi la care le vorbesti de SISTEM se uita la tine ca la extraterestru si nu inteleg o iota. Si mai si te acuza ca nu ai ce face acasa si pierzi timpul cu fleacuri. Lozinca este…….si ce daca stii cu ce te ajuta? Pai te ajuta pentru ca intelegi, iar daca intelegi adopti o pozitie corecta. Daca nu intelegi ceea ce se intampla te lasi manipulat de niste forte pe care nu o sa le intelegi niciodata. Si diavolul este foarte viclean si ,,binevoitor” si-ti va arata calea pe care vei fi fericit sa mergi. Si aici e manipularea, sa faci un rau si sa crezi ca ceea ce faci este bine. Spune un Sfant Parinte ca oamenii cu cat vor pacatui mai mult cu atat vor crede ca-si lucreaza mantuirea.

    Apreciază

  8. un_mare_pacatos said, on ianuarie 22, 2012 at 3:37 pm

    O stire super-bomba de ultima ora!!!

    Rusia a directionat o parte din rachetele sale nucleare balistice catre Turcia!!!

    Este pentru prima data de la criza rachetelor din Cuba,din octombrie 1962,cand o tara se afla in vizorul armelor nucleare rusesti!

    stire completa :
    http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=ro&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=el&tl=ro&u=http://www.defencenet.gr/defence/index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D32509%26Itemid%3D139&usg=ALkJrhjIixB-Js8-9R3WkUAAPvfrABuwfg

    Apreciază

    • broflovsky said, on ianuarie 22, 2012 at 5:21 pm

      am cautat pe toate siturile media importante din rusia si n’am gasit nimic, daca nu era o farsa atunci asa noutate importanta avea sa fie… nustiu..

      nici macar pe alte surse internationale oficiale nu’i, deci nu e drept..

      Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on ianuarie 23, 2012 at 2:59 pm

        Site-ul defencenet.gr de multe ori nu preia stiri din presa .Site-ul defencenet.gr e patronat de minim 5 crestini care au legaturi stranse cu Ministerul de Interne si cu Armata greaca si cu ajutorul lor acestia afla informatii importante la care presa nu are accces.

        Apreciază

    • broflovsky said, on ianuarie 23, 2012 at 3:14 pm

      tot cei posibil, scuze

      Apreciază

  9. . said, on ianuarie 22, 2012 at 3:53 pm

    RUGĂCIUNEA

    Pentru neam a părintelui Gheorghe Calciu

    Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte venim la tine, Doamne, cu pocăinţă şi durere în inimi, să ne rugăm pentru poporul românesc.
    Ascultă cererea noastră, intră Doamne, ca un împărat ceresc în ţara noastră şi în neamul nostru şi-l scapă Iisuse, de uneltirile vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Că prigoneşte vrăjmaşul sufletul neamului românesc şi viaţa lui o calcă în picioare. Făcutu-l-a să locuiască în întuneric ca morţii cei din veacuri, şi sufletul lui este mâhnit de moarte. Că l-au trădat cei puşi de Tine să-l conducă şi au uitat că Tu ai spus ca cel ce vrea să fie întâiul, să slujească tuturor. Şi ei au ştiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tău, l-au asuprit şi l-au jefuit, l-au vândut altor neamuri şi au călcat poruncile Tale, iar pământul acesta, pe care l-ai dat neamului românesc pe veci, l-au înstrăinat.
    Dar poporul acesta Te slăveşte, Doamne,
    nu numai cu buzele ci şi cu inima.
    Adu-Ţi aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii şi monahiile care zilnic se roagă pentru el şi pentru rugăciunea noastră de astăzi, chiar dacă
    suntem nevrednici de mila Ta.
    Pentru că toţi ne-am abătut, toţi am făcut nelegiuire, şi ierarhii, şi preoţii şi credincioşii. Nu mai este nici unul care să facă dreptate, nu mai este nici unul !
    Ci încetează Doamne, bătaia Ta împotriva poporului românesc.
    Adu-Ţi aminte, Iisuse, de fraţii noştri care sunt în afara ţării, în exil sau vânduţi odată cu teritoriile cedate, şi-i miluieşte pe ei. Reunifică poporul Tău. Repune-l în cinstea pe care a avut-o la Tine mai înainte, iartă-i păcatele săvârşite, apostaziile, răutăţile, îndemnurile la desfrânare, la neiertare şi la răzvrătire împotriva Ta.
    Rugători aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfântă, Pururea Fecioara Maria, Puterile Cereşti, pe Sfinţii Tăi Apostoli, pe mucenicii neamului nostru şi pe toţi mucenicii, sfinţii şi cuvioşii care au slujit Ţie cu credinţă curată.
    Adu-Ţi aminte, Stăpâne, de toţi cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserică şi Neam; adu-Ţi aminte de sângele lor care s-a vărsat şi pune-l pe acesta în balanţa iertării noastre.
    Redă poporului nostru pământul care l-a păzit cu grijă şi credinţă prin veacuri, redă-i bisericile şi mânăstirile vândute, redă-i pacea văzduhului şi îmbelşugarea roadelor pământului, stăpânirea de sine, demnitatea lui creştină şi naţională de altădată, conducători buni şi cinstiţi, neasupritori, nemincinoşi şi nelacomi, redă-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoţi dăruiţi Bisericii şi Neamului, credincioşi misiunii lor, adevăraţi secerători, aşa cum Îi vrei Tu, Milostive.
    Auzi-ne Doamne întru îndurarea Ta !
    Nu intra Stăpâne la judecată cu robii tăi, ci întoarce-Ţi iar privirea spre noi şi ne ridică din păcat cu dreapta Ta cea mântuitoare. Şi trecând prin patimile toate, curăţaţi prin suferinţă, să ajungem şi la Sfânta Ta înviere Iisuse slăvindu-Te pe Tine împreună cu Tatăl şi Duhul Sfânt, acum şi pururi şi în vecii vecilor. Amin !

    Aceasta este rugaciunea care se citeste la fiecare Sf. Liturghie de preotii din Catedrala ,,Sf. Treime@ Vatra dornei si ce este mai frumos, este ca o multime de credinciosi se roaga in genunchi alaturi de preoti. De piatra sa fii si tot te topesti la rugaciunea unei intregi Parohii !
    Haideti sa ne rugam toti, sa solicitam preotilor din Biserici sa se roage aceasta rugaciune si poate da Domnul sa scapam de tradatorii de neam si tara !

    un trecator…

    Apreciază

    • Maria said, on ianuarie 22, 2012 at 4:45 pm

      Am copiat aceasta Inaltatoare rugaciune si plina de Duh ,s-o citesc si eu ,dar mai ales vreau s-o multiplic si s-o dau la mai multe persoane pe care le cunosc si au mare credinta in Dumnezeu si nadejde in ajutorul Lui in aceste vremuri tulburi si care ameninta crestinatatea .

      Apreciază

  10. Maria said, on ianuarie 22, 2012 at 3:56 pm

    La Rusia ma asteptam cel mai putin ,fiind o tara ortodoxa , care a dat multi sfinti si are unele dintre cele mai frumoase biserici si manastiri din Europa ,sa fie prima care sa iasa „cu prajina „si sa scoata buletinul universal .Asta arata cata credinta au cei care conduc tara ,asa cum sunt si la noi si la greci etc.Popoarele au prea putin de spus ,guvernele sunt corupte si fara credinta .Asta chiar e un lucru foarte grav si trebuie sa fim pregatiti si noi de un refuz categoric in caz ca vom fi si noi vizati cat de curand.
    Doamne scapa-ne !

    Apreciază

    • emilian said, on ianuarie 22, 2012 at 4:57 pm

      Era normal sa apara Rusia cu asemenea mesaj. Unii pe aici tot ridicau in slavi Rusia. Rusia nu e o tara ortodoxa, ci ,la fel ca noi, e o tara in care vietuiesc si ortodocsi minoritari. Pentru a-i starpi pe corupti trebuie pedepse drastice si poporul in frunte cu conducatorii sa se intoarca la Dumnezeu. Cand o a vedem vreun politician imbfracat in sac si cu cenusa in cap urcand in in genunchi dealul de la Patriarhie atunci sa mergem langa el. Cand o sa vedem vreun politician in genunchi Duminica de Duminica atunci cand iese preotul si citeste Evanghelia, atunci sa mergem langa el.

      Apreciază

      • emilian said, on ianuarie 22, 2012 at 5:23 pm

        Nu o sa vedem niciodata vreun politician care sa afirme cu tarie credinta ortodoxa si care sa mearga Duminica de Duminica la Biserica, care sa tina post, care sa se roage. Faptul ca se schimba un ateu cu altul chiar nu are importanta pentru un crestin.

        Apreciază

  11. dante said, on ianuarie 22, 2012 at 5:54 pm

    Emilian iti dai seama ce diferenta este intre aceste lichele de parlamentari si doi mari giganti, dupa parerea mea, Radu Gyr si Nechifor Crainic, si ei cindva facind parte in anumite guverne? Si exemplele mai pot continua. In concluzie, Romania a putut sa dea astfel de oameni si cu siguranta va mai da, dar acum, din pacate, este vremea…fanariotilor.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • emilian said, on ianuarie 22, 2012 at 6:11 pm

      Sa nu-l uitam nici pe marele Nae Ionescu care chiar daca nu a participat la gurvernare a format, formeaza si va forma romani. Eu ma cutremur cand vad ce romani am avut in perioada interbelica, precum si anterior. Astia nu sunt parlamentari ci mameluci. Pai daca citesti discursurile lui Iorga, lui Delavrancea, Filipescu, Take Ionescu. Iorga a resuscitat o tara prin discursurile sale in timpul primului razboi. Radu Gyr e o continuare superba a lui Eminescu. Nichifor Crainic e un mare teolog, unul dintre primii ideologi ai miscarii legionare. S-a certat cu Nae, s-a impacat, doi romani superbi, noi nu avem calitatea de a-i critica pe niciunul, suntem prea mici fata de trairea lor..

      Apreciază

  12. dante said, on ianuarie 22, 2012 at 6:55 pm

    Si, in ce mod a hotarit Dumnezeu ca acestia sa se desavirseasca, in temnitele rosii. La asemenea oameni, asemenea marturisire…noi sintem niste gunoaie. Citi dintre noi, am avea curatia si puterea incercarilor acelor oameni? Cit despre parlamentari….Dumnezeu cu mila, acolo e putregai si smoala multa.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  13. agerstress said, on ianuarie 23, 2012 at 11:24 am

    Sa nu confundam poporul ortodox (atata cat este) cu conducerea unei tari.

    Pretextul cu „reducerea coruptiei” este cel mai stupid pretext posibil. Coruptii accepta si obiecte (bijuterii, pietre pretioase, aur, argint, … … … …) nu numai bani iar cand primesc bani nu-i obliga nimeni sa-i cheltuiiasca pe toti in acelasi loc. Poate fi valuta pe care sa o cheltuiasca intr-un „paradis fiscal” unde nu-i intreaba nimeni. In plus, metode de „spalat bani” sunt „cat cuprinde…”

    Apreciază

  14. […] – FBI – Indicator de posibile activitati teroriste in Internet Café: PLATA CASH … – RUSIA VA LIMITA PLATA CASH. Tot ea va impune anul acesta DOCUMENTUL UNIVERSAL – toate in unul: act… – TOTAL FARA CASH BATE LA USI: Ţările care renunţă rapid la plata prin numerar. Cum arată […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.