SACCSIV – blog ortodox

ACTA: Romania semneaza documentul … INCEPE TIRANIA PE INTERNET

Posted in internet by saccsiv on ianuarie 26, 2012

   Iata ce aflam din articolul România semnează un document care instaurează tirania pe internet:

România a semnat azi în Japonia documentul internaţional ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), care vizează combaterea comercializării de produse contrafăcute, dar şi „pirateria online”. ACTA a fost iniţiat în 2006 de Japonia iar negocierile au fost ţinute la secret, Guvernele nu şi-au informat sau consultat cetăţenii în legătură cu prevederile documentului. Rând pe rând, diverse ţări au semnat acest document contoversat, anul trecut primind şi susţinerea SUA, Canada, Coreea de Sud.
Ca şi în cazul proiectelor SOPA şi PIPA din SUA (care au provocat recent prima grevă pe internet, cu susţinători precum Wikipedia, Google sau DEXonline.ro), ACTA se transformă într-o uriaşă formă de cenzură online, de presiuni şi controale la adresa internauţilor, din partea unei companii sau organizaţii, fără mandat judecătoresc.
Nu se cunosc toate prevederile acestui document (forma finala, ratificata), diferite detalii fiind publicate totuşi pe anumite site-uri sau au ieşit la iveală cu ocazia unor conferinţe . (http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement

).
Astfel, anumite clauze din documentul ACTA stipulează obligarea furnizorilor de servicii de internet să ofere informaţii despre „suspecţii” de încălcare a copyright-ului fără un mandat judecătoresc, facilitând astfel industriei muzicale/cinema etc intentarea de procese şi suspendarea site-urilor. De asemenea, susţinătorii drepturilor omului şi specialişti în politici online/digitale arată faptul că ACTA poate duce şi la controale pe aeroporturi asupra laptopurilor şi telefoanelor mobile după „fişiere şi documente care ar încălca drepturi de autor”.
Potrivit AP, documentul ACTA a fost semnat azi de ţări precum Polonia, Finlanda, România, Franţa, Irlanda, Italia, Portugalia sau Grecia.

Comentariu saccsiv:

   Cum adica „negocierile au fost ţinute la secret, Guvernele nu şi-au informat sau consultat cetăţenii în legătură cu prevederile documentului”? Si de ce „nu se cunosc toate prevederile acestui document”?

Astia chiar sunt de capul lor … Din partea Romaniei cine a semnat? In numele cui a semnat? Cine l-a mandatat?

M-am saturat pana la greata de acesti slugoi, de aceste marionete ce semneaza absolut tot ce le cer papusarii.

Guvernele nu si-au informat sau consultat cetatenii … Ce unire in cuget si simtiri. Sa mai zica cineva ca la guvernare ajung cei alesi prin votul liber. Ca popoarele isi aleg conducatorii dintre cei mai buni ai lor. Aiurea. La guvernare ajung intotdeauna marionetele care trebuie. Slugoii cei mai eficienti pentru ce au in lucru ELITELE la un moment dat.

Cititi va rog si:

Greva impotriva PIPA și SOPA

Iata ce postam in articolul din 2009 E CAM GATA: Saptamana aceasta se desfasoara la Seul un TRATAT SECRET ce va ruina INTERNETUL:

Citez din articolul Draft of secret copyright treaty should give you chills:

Cum ultima runda de dezbateri pentru Anti-Counterfeiting Trade Agreement (Tratatul Comercial Anti-Contrafacere) (ACTA) se desfasoara in secret (din motive nationale nespecificate), cateva informatii legate de schita realizata de Statele Unite asupra capitolului legat de Internet au inceput sa iasa la iveala si, asa cum ne temeam, mana grea a industriei de divertisment este aparent prompta si implicatiile pentru furnizorii serviciilor de internet, consumatori si inovatii in general sunt crunte. Cum am ramas fara cuvinte, ii voi lasa pe altii sa vorbeasca:

Jolie O’Dell de la ReadWriteWeb: “[Schita propusa] va cere furnizorilor de servicii de internet (ISP – Internet Service Providers) sa supravegheze continutul generat de utilizatori, sa taie accesul la internet al celor ce incalca drepturile de autor si sa scoata continutul despre care sunt suspiciuni ca ar incalca drepturile de autor, fara nici o dovada in acest sens. Capitolul interzice complet, de asemeni, solutiile DRM (Digital Rights Management), chiar pentru arhivarea sau regasirea propriilor date.  …In aceasta forma, informatiile ce ne-au parvenit sugereaza ca utilizatorii de internet din intreaga lume vor fi supusi unui nou regim de executare IP – o cultura de cautari invazive, minim de confidentialitate, vinovatie pana la proba contrarie si masuri ce vor afecta comportamentele noastre normale in schimbul de informatii, softuri gratuite, descarcare de fisiere media, remix-uri creative si chiar anumite drepturi civile.“

   Patricio Robles de la Econsultancy: “In esenta, ACTA ar transforma drastic in organisme nationale regimul de executare IP, organisme care includ Uniunea Europeana si Statele Unite. In multe cazuri, ACTA ar fi in conflict cu legile actuale ale natiunilor membre, sau ar crea efectiv legi pentru care nu exista nici un echivalent. In momentul de fata sunt de acord cu protectia drepturilor intelectuale, dar gasesc a fi total in neregula un tratat international realizat in secret sub masca ‘anti-contrafacerii’, care de fapt este doar un mare cal troian in impunerea dispozitiilor transnationale legate de internet.“

Gwen Hinze de la the Electronic Frontier Foundation: “Dispozitiile in legatura cu internetul nu au nimic de-a face cu produsele falsificate, ci au legatura cu impunerea unui set de pretentii ale industriei drepturilor de autor asupra internetului global, inclusiv obligatiile furnizorilor de internet de a adopta politicile de deconectare de la internet de tipul celor ‘trei avertismente’ si o expansiune globala a stilului DMCA [masuri de protectie tehnologica].  …Negociatorii Statelor Unite cauta politici ce vor dauna industriei tehnologizate americane si cetatenilor de pe glob. Politicile de tipul ‘cele trei avertismente’ reprezinta prioritatea industriei de divertisment.“

Mike Masnick de la Techdirt: “Este visul Hollywood-ului. Acesta ar cere tarilor semnatare sa implementeze o versiune mai draconica a DMCA, inclusiv modalitatea de exprimare anticircumventie incredibil de restrictiva ce nu admite nici o exceptie de la utilizarea corecta. Ar insemna o serie de responsabilitati pentru terti in legatura cu actiunile pe care le vor intreprinde (cu alte cuvinte, nu ar include actualele porturi de siguranta DMCA). Ar crea stimulente pentru a scoate oamenii de pe internet. Nu mai reprezinta comert liber deloc. Este o nota de plata a industriei de divertisment pentru a recrea internetul conform imaginii ei – ca o platforma de difuzare a programelor, mai degraba decat ceea ce este acum: un continut generat de utilizatori si o modalitate de comunicare.“

Conform Secret Copyright Treaty Will Ruin the Internet:

Informatiile scurse in legatura cu tratatul propus la nivel international in legatura cu internetul arata ca blogurile vor fi aruncate in aer. Negociatori din Statele Unite si multe alte natiuni se intalnesc intr-o sedinta cu usile inchise aceasta saptamana  in Seul pentru a pune la punct detaliile Tratatului Comercial Anti-Contrafacere (ACTA). Pactul este proiectat sa reduca nenumaratele schimburi ilegale de fisiere prin responsabilizarea furnizorilor de internet in legatura cu activitatile utilizatorilor.

Bloggerii critica tratatul, asa cum era de asteptat, dar de asemeni tuna si fulgera impotriva opacitatii guvernului, a cooperarii companiilor si a marilor organizatii de presa deoarece nu intreprind nimic pentru a alarma publicul:

Nicholas Deleon, CrunchGear: “Desigur, totul este pe graba si nu auzi absolut nimic in legatura cu acest lucru la televizor. Nu, acesta este plin de traznai de genul ca asigurarile de sanatate vor rezolva toate problemele automat iar daca nu, vor distruge tara imediat ce legea este aprobata. Ca si cum lucruri atat de complicate ar putea sa fie dezbatute in fractiuni de cate 30 de secunde.“

James Love, Huffington Post: “In acest moment, Congresul are nevoie sa ia atitudine si sa puna capat acestui spectacol ingrozitor al legislatiilor globale secrete. Cum pot politicienii sa pretinda ca actiunile lor sunt transparente si totusi sa permita aceasta incalcare imposibil de aparat a drepturilor publicului ? …Pamantul catre politicieni – voi munciti pentru noi, nu pentru Camera Internationala a Comertului. Faceti publica aceasta negociere!“

Glyn Moody, Computerworld UK: “Intreaga intelepciune ACTA reprezinta una dintre cele mai scabroase demonstratii a dispretului puterilor ce se afla deasupra oamenilor obisnuiti si a intereselor lor. Cu tristete, recunosc ca nu imi este clar cum sa lupt impotriva acestora…  Mai sunt si alte sugestii ce nu implica insurectia?“

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 26, 2012 at 10:23 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. ultimullup said, on ianuarie 26, 2012 at 11:57 pm

    valentin nu gandi chiar asa…ca doar nu ne vom intoarce in epoca de piatra!

    As fi de-acord cu cenzurarea net-ului cu privire la coruperea de minori, filmele pornografice in care sunt implicati minori…atunci as fi de-acord, dar iti dai seama…in Romania unde un salariu minim pe economie este sub 200 de euro, cum sa-ti permiti sa cumperi un software original, din moment ce facturile la intretinere deja au sarit peste limita suportabilitatii.

    Sa nu uitam, ca daca nu era internet-ul nu cred ca ati fi gasit bloguri ca acesta, iar ”stapanii” lumii, si-ar fi facut de cap in adevaratul sens al cuvantului. Sa numai mentionez ca Noua Ordine Mondiala era programata pentru 2010, deci cineva le-a incetinit planurile, poate le va si stopa complet!

    Apreciază

    • tataia said, on ianuarie 27, 2012 at 12:43 am

      Problema nu este asta…tu ca si crestin ar trebui sa stii ca nu ai voie sa folosesti softul fara a-l cumpara pentru ca daca o faci este furt. E la fel ca si cum ai fura orice altceva, o masina, un televizor, un portofel etc. NU are sens sa intram in prea multe detalii aici…spui ca la ce salarii mici au romanii nu isi permit sa isi cumpere software original, nu? dar calculatorul cum si l-au cumparat? Daca au avut bani de calculator ar trebui sa aiba bani si de soft. In plus de asta exista si suficient soft gratuit…si eu as fi vrut de exemplu sa imi cumpar antivirusul Kaspersky, dar acum de cind cu criza am hotarit ca nu este o prioritate asa ca folosesc un antivirus gratuit. Variante exista..dar daca tu vrei sa conduci BMW cumparat la pret de olticit..nu mai am nimic altceva de comentat.
      Noi nu combatem aceste legi pentru ca am fi de acord cu pirateria, ci deoarece prin intermediul lor se pot comite deosebit de multe abuzuri. Sa controleze laptopurile pe aeroporturi pentru a verifica daca am licenta la software…daca nu am muzica filme piratate, etc..Este strigator la cer! Si in acelasi timp sa imi vada si pozele din vacanta..pozele cu copilul, nu? Ca doar daca sint cinstit nu am nimic de ascuns, nu? Asa cum sustin cei spalati pe creier. Eu unul nu sint pentru piraterie, dar ceea ce are fiecare in calculatorul lui este strict confidential si autoritatile nu au nici un drept sa verifice calculatorul cuiva decit, in conditiile legii, cu mandat judecatoresc. Intelegi ca acesta etapa se doreste a fi eliminata de catre legi de genul…sa permita autoritatilor sa iti verifice oricind calculatorul fara a obtine un mandat judecatoresc sub pretextul ca verifica licentierea software-ului sau existenta „continutului protejat de drepturi de autor „.

      Apreciază

      • Mihai said, on ianuarie 27, 2012 at 9:50 am

        tataie, te contrazici singur: „Noi nu combatem aceste legi pentru ca am fi de acord cu pirateria, ci deoarece prin intermediul lor se pot comite deosebit de multe abuzuri. Sa controleze laptopurile pe aeroporturi pentru a verifica daca am licenta la software…daca nu am muzica filme piratate, etc”.

        Apreciază

      • Dan said, on ianuarie 27, 2012 at 11:41 am

        @tataia
        Furtul este dupa cum am mai mentionat undeva aproprierea proprietatii unui om fara acordul acestuia. Deci trebuie sa existe proprietate ca sa discutam despre furt. Daca eu imprumut o carte de la un om care a cumparat-o si o fotocopiez, nu fur nimic, cartea (proprietatea) ramanand intacta. La fel, daca imprumut de la vreun prieten un CD original cu soft si il instalez si eu, nu fur nimic nimanui. Nici daca dau CD-uri originale sa circule prin mai multe maini.
        Proprietatea intelectuala este definita in mod abuziv, nu poti avea proprietate pe idei! Daca tie ti-a traznit prin minte ideea de a face clatite sau un soi de mancare mai speciala pe care o brevetezi, iar eu, urmandu-ti reteta, fac acelasi lucru, nu inseamna ca „te fur”. Ori in sistemul actual de proprietate intelectuala exact asta inseamna. Vezi pentru detalii conflictul aberand Samsung 3G si iPhone, cele doua firme se acuza de „furt”. Pe acelasi principiu, putem zice ca toti producatorii de autovehicule sunt hoti ca ideea de masina nu a pornit de la ei, care n-au facut nimic decat sa o preia cu mici modificari fara insa a plati pentru ideea de masina celui care a conceput primul automobil :).
        Furt este cel mult, vorbind desigur despre proprietate intelectuala, incercarea de a trece un anumit produs/serviciu sub o marca existenta deja pe piata, fara acordul proprietarului marfii. Daca imprumuti/distribui un produs deja cumparat LEGAL mai multor utilizatori nu furi nimic. Daca eu cumpar filme originale (DVD) si le pun pe net, repet de pe suport original, ca sa le poata viziona cat mai multi, NU E FURT!
        Ah, ca sunt multi care intra in sali de cinema si filmeaza cu camerele ascunse… perfect de-acord… asta nu-i motiv sa ii scoti de pe piata abuziv pe cei care vor sa distribuie produsul original mai multor persoane.
        Gandeste-te in felul urmator: daca tu cumperi un DVD original cu un film de calitate si iti inviti 50 prieteni sa-l vedeti impreuna, inseamna ca ai furat compania producatoare doar ca nu ai lasat pe toti cei 50 sa-si cumpere propriul DVD :)? Acelasi lucru poate fi spus despre carti imprumutate si multe altele.

        Apreciază

      • tataia said, on ianuarie 27, 2012 at 12:43 pm

        @Mihai Nu prea vad unde m-am contrazis. Am spus ca NU sint de acord sa imi controleze nimeni calculatorul decit in conditiile legii..adica cu mandat judecatoresc. Si asta nu pentru ca as avea programe sau muzica sau filme piratate (toti mai avem si dintr-acestea chiar daca formal nu sintem de acord cu pirateria) ci din cu totul si cu totul alte motive. Din motive de confidentialitate, intimitate etc etc. Daca tu ai inteles altceva imi pare rau. NU sint de acord cu pirateria dar nici cu abuzurile care se vor face sub acoperirea acestor legi sub pretextul combaterii pirateriei.

        Apreciază

      • tataia said, on ianuarie 27, 2012 at 12:49 pm

        @Dan Dupa tine proprietatea se rezuma doar la lucruri materiale? Palpabile? Muzica este proprietatea celui care a compus-o. Fimul este proprietatea Hollywood-ului sau a altei case de filme. Software-ul este proprietatea programatorului care l-a scris..etc.etc. In momentul in care tu copiezi muzica iti insusesti ceva asupra caruia nu ai drept de proprietate. Daca la tine proprietatea se rezuma la lucruri materiale, palpabile inseamna ca de fapt negi si existenta sufletului, suflet pe care fiecare din noi il avem si este proprietatea exclusiva a lui Dumnezeu.

        Apreciază

      • tataia said, on ianuarie 27, 2012 at 12:52 pm

        @ Mihai Vezi ca tu ai interpretat gresit ce am spus eu deoarece ai rupt din context fragmentul acela. Ultima fraza nu ai lasat-o intreaga. Acum mi-am dat seama de acest lucru. Vezi ca cititul incomplet sau pe sarite dauneaza intelegerii textului respectiv.

        Apreciază

      • Mos Darie said, on ianuarie 27, 2012 at 6:23 pm

        Furt e ceea ce fac cei ce vand programe pline de tot felul de malware. De ce e posibil ca unii sa construiasca softri „open source”?, Linux, de exemplu?

        Apreciază

      • Dan said, on ianuarie 27, 2012 at 7:56 pm

        @tataia
        Hai sa-ti explic mai simplu. Daca tu cumperi o paine (proprietate materiala) consideri normal sa fii amendat sau incriminat in vreun fel daca imparti acea paine cu alti oameni? Pentru ca si in acest caz afectezi „dreptul de proprietate” (abuziv definit) al producatorului, oprindu-l sa castige bani de pe urma oamenilor carora le-ar fi putut vinde paine daca nu o imparteai cu ei.
        Tu spui ca daca eu cumpar un DVD cu film ori CD cu muzica original iar apoi il pun pe internet sa-l poata downloada oricine, este furt? Pai prietene, daca asta il consideri furt, atunci defineste dreptul de proprietate, ca din moment ce eu am cumparat DVD-ul/CD-ul inseamna in mod normal ca EU devin proprietarul obiectului, si pot in consecinta face cu ele ce vreau, inclusiv sa le imprastii pe moca la altii. Altfel nu le-as fi cumparat, daca producatorul imi impunea aberatii de genul, cum n-as cumpara paine de la un producator ce ma conditioneaza sa mananc doar eu din ea :).

        Apreciază

  3. Romeo2110 said, on ianuarie 27, 2012 at 5:42 am

    Toata economia mondiala capitalista (din ultimii 300 de ani)se bazeaza pe proprietate intelectuala, brevete, brand-uri.
    Nu ai brand esti sclav, ai brand esti stapan de sclavi. Stapanii de sclavi sunt si ei sclavii unor stapani mai mari.

    Proprietatea legitima si corect dobandita este intangibila – Pilda lucratorilor viei.

    Problema majora provine din fapul:
    1. Cum este folosita probrietatea – „pe pamant omul este doar un administrator care trebuie sa slujeasca pe Dumnezeu si pe aproapele”
    2. Ce facem cu situatiile in care proprietatile au fost obtinute prin jaf si silnicie.

    3. Astazi proprietatile si brandurile au fost acaparate de o minoritate si le folosesc ca mijloc insatrare a dictaturii mondiale si de inrobire !

    Apreciază

  4. Alexandru(Fulger) said, on ianuarie 27, 2012 at 7:25 am

    Tot cartile raman cea mai buna sursa de informare , internetul se poate inchide dintr-un buton , elitele oricand pot sa faca asta asa ca mai bine cumparam carti ale sfintilor parinti decat sa le citim pe internet , parerea mea.

    Apreciază

    • Romeo2110 said, on ianuarie 27, 2012 at 8:16 am

      Exista un soft free PDF Creator ( http://www.softpedia.com/get/Office-tools/PDF/PDFCreator-look4soft.shtml ) care functioneaza ca o imprimanta virtuala.
      Poti transforma o pagina de internet in fisier pdf, ci prin urmare echivalentul a carti intregi vor putea fi stocate pe un stik.

      Ramane de facut o selectie pe baza calitatii a informatiei stocate.

      PS: Am tstat cu succes pdf creator pe Windoes xp -x86 – 32 biti. Nu stiu de existenta unor versiuni pt Windows 7 – 64 biti.

      Apreciază

    • Pr. Vasile said, on ianuarie 27, 2012 at 9:52 am

      Eu de 8 ani lucreze la Biblioteca Teologica Digitala, pentru tot romanil din lume. Cartile sunt in format pdf, cu texte corectate si tehnoredactate. Cine vrea le poate pune pe un erader si sa le citeasca ca de pe hartie. Merita!

      Pr. Vasile

      Apreciază

  5. Anda said, on ianuarie 27, 2012 at 9:38 am

    ” visul hollywood -ului ” sa le boicotam cateva „superproductii ” , concerte etc sa nu mai platim taxele ( daca ei iau decizii pe furis fara macar ca sa ne informeze nu zic sa ne consulte ) ca sa inteleaga si aia ca puterea sta in mana celor multi . Dar nu noi prostimea ne purtam ca o cireada de animale , dezbinarea oamenilor Este problema muritorilor de rand de pretutindeni si in acelasi timp arma lor impotriva noastra

    Apreciază

  6. Marius said, on ianuarie 27, 2012 at 9:54 am

    ACTA anagramat ATAC 🙂
    Pentru cei care sunt impotriva pirateriei sa tina minte ca legile in general sunt facute luan in PRIMUL rand in calcul libertatea si drepturile omului, ori aceste noi legi sunt exact opusul. de exemplu noua lege prin care eu ca om trebuie sa dovedesc faptul ca am platit toate impozitele ci nu statul ar trebui sa dovedeasca vinovatia mea… este ca si cum toti cetatenii Romaniei trebuie sa dovedeasca ca nu sunt vinovati de oricare din furturile sau crimele ce se pregatesc in tara…
    Prin urmare, baietii care fac software protejat de legi sa faca bine si sa securizeze ceea ce produc astfel incat pirateria sa tinda catre 0, ci nu sa ceara pinguinilor din diverse guverne sa faca legi inepte…
    Oricum, din punctul meu de vedere aceasta lege face parte din acelasi plan despre care se tot vorbeste aici.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  7. aninim said, on ianuarie 27, 2012 at 10:12 am

    Wikileaks ne-a aratat din continutul computerelor lor, acum vor si ei sa stie ce se afla in computerele noastre… legal. Este o lege ce apara dreptul de autor a celor putini si bogati, lasandu-i pe ceilalti la vedere si vulnerabili.

    Apreciază

  8. lonewolf said, on ianuarie 27, 2012 at 10:17 am

    @ultimullup te sfatuiesc sa folosesti UBUNTU, este gratis si tot ce instalezi pe dansul este de asemenea freeware;

    @tataia ca folosesti Avast si Kaspersky e foarte bine, dar Windows-ul l-ai platit ?

    Apreciază

    • tataia said, on ianuarie 27, 2012 at 12:54 pm

      @lonewolf…Da chiar am licenta la windows…. a fost inclusa in pretul laptopului. 😀

      Apreciază

  9. qwert said, on ianuarie 27, 2012 at 10:33 am

    Oare cei care au conturi pe trackere vor fi pusi sa plateasca tot ce au descarcat pana acum sau doar detinatorii lor vor fi sanctionati?

    Apreciază

    • Student said, on ianuarie 27, 2012 at 10:57 am

      cateva sute de mii de oameni au in Romania cont pe trackere, majoritatea tineri, adica cei care vor reprezenta viitoare forta de munca din tara. Sa ne bage la inchisoare, ce s-ar face prapaditii astia daca dispar de pe piata muncii atatia oameni? Fiind mai putini oameni disponibili sa munceasca, toata economia se duce de rapa. Oricum in Romania 4 milioane de angajati la privat duc tot sistemul social in spate, ca bugetarii nu produc nimic efectiv. Sa-i vad atunci.

      Apoi este greu sa sanctionezi atatia oameni, cel mai eficient este sa inchizi trackerul.

      Apreciază

      • Ticanet Alin said, on ianuarie 28, 2012 at 8:18 am

        Bugetarii produc: sanatate, educatie, siguranta, etc.

        Iertare

        Apreciază

    • Pr. Vasile said, on ianuarie 27, 2012 at 1:32 pm

      1. Legile sunt facute de cei care detin banii (camatarii mondiali) pentru cei care vor sa detina tot mai ulti bani.
      2. Legile nu apara buzunarul autorilor sau inventatorilor, ci buzunarele camatarilor care vor sa impoziteze tot, pana vor desfiinta milostenia si ajutorul.
      3. Sunt in razboi cu camatarii mondiali si agentii lor de la ANAF.

      Refuz sa le mai platesc impozite, unr talhari care isi fac legi dupa bunul lor plac.
      Sunt liber in tara mosilor si stramosilor mei. Si liber vreau sa mor!

      Pr. Vasile

      Apreciază

    • ionel said, on ianuarie 28, 2012 at 5:54 pm

      sincer nu stiu cati dintre furnizorii de internet o sa ne „taie” netul daca facem piraterie?? :))..cred ca o sa ramana fara abonati..si daca nu mai am voie sa iau filme si jocuri de pe trackere asta e, oricum nu am bani sa le cumpar.nu vad ce au de castigat din asta

      Apreciază

  10. Ciotoi Viorel said, on ianuarie 27, 2012 at 10:49 am

    Iată mai jos lista celor care au votat favorabil rezoluţia de participare la discuţiile ACTA:

    Cristian Silviu Buşoi (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE)
    George Sabin Cutaş (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
    Vasilica Viorica Dăncilă (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
    Ioan Enciu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
    Cătălin Sorin Ivan (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
    Ramona Nicole Mănescu (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE)
    Ioan Mircea Paşcu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
    Rovana Plumb (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
    Daciana Sârbu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
    Adrian Severin (independent)
    Claudiu Tănăsescu (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
    Silvia-Adriana Ţicău (Grupul Partidului Socialistilor Europeni – PES)
    Corneliu Vadim Tudor (independent)
    Adina-Ioana Vălean(Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE)
    Renate Weber (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa – ALDE)

    Cei 14 care au votat împotriva rezoluţiei au fost:

    Elena Oana Antonescu (Partidul Popular European)
    Elena Băsescu (Partidul Popular European)
    Sebastian Bodu (Partidul Popular European)
    Petru Luhan (Partidul Popular European)
    Monica Macovei (Partidul Popular European)
    Marian-Jean Marinescu (Partidul Popular European)
    Iosif Matula (Partidului Popular European)
    Rareş Niculescu (Partidul Popular European)
    Cristian Preda (Partidul Popular European)
    Csaba Sogor (Partidul Popular European)
    Theodor Stolojan (Partidul Popular European)
    Laszlo Tokes (Partidul Popular European)
    Traian Ungureanu (Partidul Popular European)
    Iuliu Winkler (Partidul Popular European)

    Apreciază

    • Romeo2110 said, on ianuarie 27, 2012 at 12:20 pm

      Asta e o lista de masoni de rang inalt.
      Prin urmare a fost „sarcina de partid”.

      Apreciază

      • Romeo2110 said, on ianuarie 27, 2012 at 12:21 pm

        dar cad ca s-au impartit in 2 grupe: pro sio contra ca sa abureasca lumea.

        Apreciază

      • gigi said, on ianuarie 27, 2012 at 1:28 pm

        E clar ca se stia scorul dinainte! 15 la 14 ca sa fie la mustata…

        Apreciază

    • Abuzurile Jandarmeriei said, on ianuarie 31, 2012 at 5:51 am

      DE MENTIONAT:
      CEI care au votat PRO, nu au votat pentru ACTA. Au votat pentru demersul transparent al ACTEI.
      Ministrul Comunicatiilor a semnat pentru ACTA. VALERIAN VREME, PDL

      Apreciază

  11. STOP RFID 666 said, on ianuarie 27, 2012 at 11:01 am

    BANI EXISTA DAR NU PENTRU SARACI CI PENTRU INSTITUTIILE STATULUI

    http://www.citynews.ro/alba/chestiunea-zilei-15/costuri-mari-pentru-intretinerea-copiilor-institutionalizati-97654/

    Apreciază

  12. theanonimus said, on ianuarie 27, 2012 at 11:24 am

    Recomand vizionarea filmului IN TIME 2011 .
    Are un mesaj extrem de important si adevarat.

    Apreciază

  13. Marius said, on ianuarie 27, 2012 at 11:50 am

    @Dan
    Bravo, frumos spus!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  14. Olivia said, on ianuarie 27, 2012 at 12:13 pm

    @ Student,
    gandeste-te ca acest blog este citit si de catre bugetari, printre care ma numar si eu. Se pare ca este foarte usor sa blamezi o categorie, daca nu o cunosti. Sau sa preiei o expresie care devine cliseu, si astfel cat mai multi „avizati” o repeta, fara sa mai tina seama de semnificatia ei. Eu vorbesc in numele profesorilor si medicilor, despre care am cunostinta. Ca exista uscaturi in orice padure, asta toata lumea o stie. Si daca randamentul pe care il producem se masoara doar in „cash”, s-ar putea sa ai dreptate, la o privire superficiala. Dar nu e usor sa iei 800 lei in mana, 300 ducandu-se lunar pe naveta -schimband 4 mijloace de transport zilnic-60 km ( din care recuperez 65% la 3-4 luni-caz fericit, care depinde de bugetul fiecarei primarii in parte-multi colegi neprimind nimic), dupa 8 ani vechime, studii si pregatire continua. Pe langa pregatirea lectiilor, ai de facut un morman de dosare cu hartiute, procese verbale, milioane de sedinte, de inspectii, de programe implementate in scoli. Mormanele cresc an de an, cu fiecare ministru destept care vine cu noi reglementari, cu modificari ale examenelor, cu cerinte de la UE,materialele , cartile de specialitate, pe care ti le procuri cu sute de lei,bla, bla. Mai e si „lupta” cu parintii indolenti, ai caror fii/ fiice nu doresc sa mai invete, chiar daca sunt foarte inteligenti, dar poate nu au cei 7 ani de acasa. Contrar tuturor acestor greutati, ce bine e cand ii intorci pe acesti elevi de pe drumuri gresite, cand ii atragi spre studiul disciplinelor, cand ii determini sa se responsabilizeze, cand te roaga sa mai stai o ora peste program la pregatirea in cadrul scolii-neremunerata, ca sa nu intri la idei gresite. Dar ce plata mai mare decat prezenta lor si dorinta de a invata… printre altele, si a fi OM? Desigur ca ai parte si de insolenti , si de elevi incorigibili, orice metoda ai adopta, dar asta e viata, nu poti castiga mereu. Eu , pe elevii mei ii vad ca pe copiii mei, si majoritatea colegilor mei, la fel. Daca te implici, daca vrei sa ii cunosti, sa le fii si un parinte aditional, nu ai cum sa nu-i castigi pe cei mai multi de partea ta.
    Asa ca, pentru fiecare elev pe care il pot ajuta sa devina OM in conditiile actuale merita sa „ma poarte un angajat la privat in spate”, eu zic ca imi merit banii, scuza-mi sarcasmul. Demni de lauda sunt colegii necasatoriti, care se intretin doar din acesti bani, si acest lucru nu le stirbeste devotamentul. Fiind casatorita, suntem doi, asa ca ne descurcam sa ne crestem copiii, cu ajutorul Domnului.
    Asa ca, haideti sa terminam cu animozitatile acestea bugetar-non bugetar, bucurestean-„provincial”, romani din afara granitelor-romani ramasi in tara si alte diferente. Pe noi trebuie sa ne mane in lupta cea buna Dreapta Credinta, Ortodoxia.
    Ca sa mai destind atmosfera, ieri, la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Sheffield, o pereche de rusi si marele campion Evgheni Plushenko si-au facut cruce inainte de inceperea programului din concurs. No comment!

    Apreciază

    • Student said, on ianuarie 27, 2012 at 5:54 pm

      m-am referit strict la cei din Administratie, si la faptul ca, in calitate de bugetar, esti platit din banii statului, obtinuti prin taxe si impozite.
      Si am tot respectul pentru profesori, eu insumi urmand cursuri de pedagogie.

      Apreciază

    • Dan said, on ianuarie 27, 2012 at 8:42 pm

      Problema nu sunt atat profesorii (probabil majoritatea din ei bineintentionati) cat obligativitatea invatamantului public. Nu accept sa-mi instrainez odrasla 8 ore pe zi intr-o institutie de deformare, si chiar daca ar pregatii genii de Harvard tot nu l-as da, ca nu asta e rostul unui copil. Parintii incapabili sau care n-au timp sa-si educe copiii, sa nu-i mai faca, sau cel putin sa nu ma oblige si pe mine sa mi-i dau 8 ore pe zi intr-o institutie anacronica doar pentru ca „n-au timp” de ei.
      Scopul educatiei este sa-l pregateasca pe om pentru viata, sa-l invete cum sa traiasca pe propriile picioare, exploatandu-si propriile calitati si resurse; tot ce face invatamantul public e sa creeze executanti fie pentru corporatii sau stat dar nu il invata pe tanar sa-si deschida o afacere proprie, cum sa munceasca pe cont propriu, nu-l invata decat cum sa fie sclav la altii. Si din pacate in ultimul timp sistemul nu mai produce nici buni executanti.
      Statul ar trebui sa legalizeze homeschooling-ul si unschooling-ul, desfiintand obligativitatea indoctrinarii colective. Cine crede ca asa e bine sa-si dea odrasla la reeducare de unde sa iasa incapabil a castiga bani si mereu vaitandu-se sau stand in carca parintilor, n-are decat s-o faca, platind pentru aceasta. Eu unul nu-s de-acord cu invatamantul public si nu sunt dispus sa platesc pentru rezultatul lui. Mai multa consideratie am pentru un taran care se poate gospodari singur, si care nu sta pe capul altora.
      Desigur exista si (foarte putine) exemple notabile de profesori care-i invata pe tineri cum sa faca bani, adica meserie (mai ales in facultatile de inginerie si economie), cum sa-si deschida propria afacere sau sa activeze freelance, intr-un cuvant cum sa nu mai traiasca in carca parintilor si societatii, dar astia fac ce fac total impotriva meseriei oficiale (caci nu respecta nici programa si nici manuale in asemenea cazuri, ci predau din experienta lor pe teren). Dar asemenea exceptii de „profesori rebeli” nu justifica deloc obligativitatea unui sistem faurit pe coordonate total opuse.
      In invatamantul public de fiecare data in dezbaterile „publice” se pune accent prea mult pe salariile cadrelor din invatamant, ori pe o presupusa subfinantare a invatamantului, insa nu se discuta ceea ce cu adevarat conteaza, „produsul finit”, educatia elevului adica. Eu nu cred ca daca dai mai multi bani pe sistem, tinerii devin mai studiosi, mai inteligenti, mai competitivi, mai pregatiti pentru piata muncii, caci sunt in Occident destule sisteme publice mult mai bine finantate ca la noi cu rezultate mult mai proaste; in plus finantarea invatamantului nu-l va schimba si pe elev/student, nu-l va motiva.
      Pe mine ca privat ma deranjeaza sa fiu jecmanit de un sistem care creeaza si mai multi dependenti social si care imi intoarce copilul impotriva mea. Daca l-ar invata pe copil cum sa se gospodareasca, as mai intelege, dar nici atunci nu l-as instraina in comun 8 ore pe zi.

      Apreciază

  15. Dorin said, on ianuarie 27, 2012 at 12:41 pm

    http://altarulortodox.blogspot.com/

    Apreciază

  16. gigi said, on ianuarie 27, 2012 at 1:21 pm

    Satanica rau legea asta!
    Este pretextul pentru o supraveghere continua. Orice ai vrea sa transmiti celuilalt va trebui sa fie „brevetat” de o comisie „politic corecta”. Comuniunea va fi interzisa prin lege!
    …nici un avocat curajos care sa ne mai apere constitutia?!

    Apreciază

  17. Pr. Vasile said, on ianuarie 27, 2012 at 1:37 pm

    Am o sugestie, pentru cei care cauta un loc de munca sau un venit suplimentar, ca sa-si implineasca visele (daca le mai are). Studiati oferta de pe blogul Conferinte in direct la
    http://conferinteindirect.wordpress.com/

    Pr. Vasile

    Apreciază

    • Prahovean said, on ianuarie 27, 2012 at 2:01 pm

      Să nu fie altă afacere piramidală, de prostit „fraierii”…

      Apreciază

      • Pr. Vasile said, on ianuarie 27, 2012 at 3:46 pm

        Daca nu te-ai documetat, de ce-ti dai cu parerea?
        Poate nu stiai, cam toate afacerile sunt piramidala.
        – In varf proprietarii
        – pe urmatorul nivel membrii consiliului director
        – apoi directorii de departamente
        – sefii de sectii
        – sefii de echipa
        – muncitorii

        In comert este la fel:

        – producatorl
        – marii distribuitori
        – distribuitorii zonali
        – distribuitorii locali
        – distribuitorii cu amanuntul

        La fel si ierahia platilor poate fi reprezentata „piramidal” dupa functii.

        Apoi trebuie sa invatam sa distingem intre un sistem piramidal ilegal si unul legal.

        Ai auzit de Amway, Forever, sau de companii de vanzari directe? Consideri ca sunt sisteme de prostit :fraierii”?
        Sau poate crezi ca banii se castiga doar de muncitorul proletar?

        Pr. Vasile

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 27, 2012 at 3:59 pm

        Pr. Vasile

        Inca n-am studiat link-ul dar MLM sunt intrumente de spalat creierul celor ce au intrat in sistem si de fraierit cumparatorii.

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on ianuarie 27, 2012 at 6:20 pm

        Draga saccsiv, crezi ce vrei. Parerea mea este ca te inseli.
        Eu lucrez cu tehnica IT de mai bine de 20 de ani, si mi-au trecut prin mana toate tipurile de calculatoare, incepand cu HC-85, Cobra, Commodore 64 si trecand apoi la pc 386, 485, 586 … pana la cele actuale.

        Inainte sa apara telefonia mobila am orgenizat o retea de comunicatii radio cu statii fixe, mobile si portabile.

        Folosesc telefonia mobila de cand a aparut la noi prin 1996-1997 si am adus in retele zeci de persoane. Crezi ca am primit ceva penntru aceasta promovare? Cum n-ai primit tu, n-am primit nici eu.

        Spune, ce este rau sa fii platit pentru ca promovezi un produs sau un serviciu?

        Din 2008 promovez cuptoarele de copt paine intre rude si prieteni sau colegi. De patru ani mananca doar paine de casa pe care mi-o fac cum doresc. 10-20 de persoane au cumparat cultoare de paine dupa ce i-am servit cu paine facuta personal. Crezi ca am primit vreun lei pentru aceasta promovare? Nu.

        Insa de 5 luni promovez intre rude, prieteni si colegi produse de video comunicare. De data asta sunt platit pentru aceasta promovare. Si crezi ca am sa refuz plata? Nu. Pentru ca stiu ce promovez.

        In 1995 cati ar fi fost dispusi sa se aboneze la telefonie mobila? Cati si-ar fi dorit-o? Acum toti avem cate un telefon mobil, daca nu chiar mai multe. Si unde familia este mai numeroasa cam fiecare membru de familie cu varsta peste 15 ani are un mobil.

        Sau cati aveau in 1995 calculatoare? Pe atunci aveam doua descktop si un laptop. E drept ocupam o functie de director si aveam nevoie de mai multa mobilitate. Acum majoritatea familiilor au calculatoare, cablu, telefon si internet.

        As vrea sa-ti spun ca se poate munci si altfel decat ca mulcitor proletar spalat la creier.

        Pr. Vasile

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 27, 2012 at 7:03 pm

        Pr. Vasile

        Vorbeam de MLM, apropo de Amway, Forever sau unele companii de vanzari directe. Ce-i cu link-ul acela nu stiu, caci repet, inca n-am studiat.

        Erati in 1995 director? S-ar putea ceva sa nu fie in regula in informatia asta. Nu am timp sa caut acum in arhiva, dar parca ceva nu se leaga. De cand sunteti preot si de cand ati renuntat la buletin?

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on ianuarie 27, 2012 at 7:13 pm

        @saccsiv

        Nu mai fii asa suspicios, este asa cum am spus. Chiar daca ti se pare imposibil. Mai gandeste-te! 🙂 Inca nu ti-am spus unde eram diretor.
        Am aproape 30 de ani de munca si lucrez din 1982.

        Pr. Vasile

        Apreciază

    • mircea said, on ianuarie 27, 2012 at 2:28 pm

      Fara suparare, in contextul actual, cred ca trebuie indreptata atentia nu spre net, spre statul in fata calculatorului, ci spre o activitate si o munca in aer liber. Mai bine studiezi un pic cum se cultiva o ceapa, un cartof, o rosie, cum sa scazi consumul de apa, gaze, electricitate al locuintei, ca asta e cel mai simplu pt o prima economie in bugetul familiei… Si asa se sta in fata calculatorului mult timp, daca si in timpul liber mai vrei tot asta, adio timp de limpezire idei, adio timp de linistire.

      Daca nu ai loc de munca, merge incercat orice, asta e clar.

      Apreciază

      • Pr. Vasile said, on ianuarie 27, 2012 at 3:56 pm

        @mircea

        Pai decat sa pierzi vremea cu cititul articolelor pe net, mai bine ai incerca sa desfasori o activitate care sa-ti aduca un venit.

        Pe de alta parte nu toti au unde sa cultive legume, iar cu scazutul cheltuielilor cu utilitatile sunt slabe sanse. Nu prea ai ce scade.
        Ar trebui sa ne indreptam atentia spre reducerea cheltuielilor de calatorie, cu vacantele, imbracamintea si alte obiecte de uz casnic de care ne putem dispensa.

        Sugestia mea era facuta catre cei care cu adevarat cauta un loc de munca pentru a castiga un venit decent cu care sa se intretina. Nu era adresat celor comozi si lipsiti de curaj.

        Asadar, daca cunoasteti persoane care au nevoie de ajutor, sugerati-le sa studieze si oferata companiei despre care scrie pe Conferinte in direct http://conferinteindirect.wordpress.com

        Pr Vasile

        Apreciază

    • mircea said, on ianuarie 27, 2012 at 7:18 pm

      Pai Pr Vasile, cu exceptia cuptoarelor de paine, cele promovate sant sculele de care vrem sa scapam.
      Cu cat mai multa electronica folosim, cu atat mai mult ne bagam in lanturi. Ca de la electronica vine sfarsitul.
      Zicea Tolstoi ca tot ce e comunicare, accelereaza propagarea raului (care domina) in lume, . Asta e problema. SI dadea exemplu trenul, telegraful…
      A fi modern si in pas cu timpurile cu orice chip nu e tocmai bine.
      Se dovedeste ca modernitatea asta nu e buna deloc. In special pentru discernamantul omului.
      Zice parintele Serafim Rose asa
      „Un alt lucru pe care-l putem face e acela de a incerca sa urmarim cele ce se intampla in jurul nostru, formandu-ne in acelasi timp si un punct de vedere critic; adica nu sa acceptam pur si simplu tot ce este la moda – de fapt, daca tot vorbim de moda, sa nu uitam ca vremurile sunt intotdeauna rele (cf. Efes. 5,16: (…) „caci zilele sunt rele” [n. tr.]) – iar acum, mai mult decat oricand, este foarte probabil ca tendinta de a fi la moda sa fie una neintemeiata. Pentru aceasta, nu trebuie sa va puneti degraba increderea in aceste tipuri de lucruri noi, la moda.
      Aceasta nu inseamna ca trebuie sa fiti plini de suspiciune fata de tot ce ne inconjoara, ci doar prudenti.”
      Va recomand cartea „Indemn la simplitate” Ernest Bernea, si ceea ce spune Cuviosul Paisie Aghioritul referitor la toata tehnica asta moderna.
      Un citat doar: ” Mirenii spun: “Fericiti sunt cei care traiesc in palate si au toate inlesnirile”. Dar insa fericiti sunt cei care au izbutit sa-si simplifice viata si s-au eliberat din latul acestui progres lumesc al multelor inlesniri, sau mai degraba al multelor greutati, si au scapat de acest stres infricosator al vremii noastre de azi. Daca omul nu isi simplifica viata, se chinuieste, in timp ce simplificand-o nu va avea acest stres.”
      Toate invataturile acestor oameni converg catre acelasi lucru. Simplitate, tehnica si masinarii cat mai putina in jurul nostru.

      Apreciază

      • Pr. Vasile said, on ianuarie 27, 2012 at 7:58 pm

        Ma faci sa zambesc. Daca vrei, poti parasi lumea civilizata si sa traiesti in simplitate fara tehnica. Dar crezi ca marea majoritate te va urma? Crezi ca fratii nostrii crestini isi vor lua familiile maine si vor pleca in pribegie prin locuri pustii si prin munti? Unde sa te duci? Eu am o intrebare, traiesti in pustie si vrei sa-i duci pe toti acolo?

        Sa fim seriosi. Este usor sa vorbim si sa dam lectii. Sau ce vrei sa spui ca vei renunta la calculator, internet si telefon maine?

        Eu traiesc in pustie mai mult decat crezi, si daca ti-as spune meniul nu stiu daca te-ai multumi numai cu atat pe zi. Si nu mi-am propus aici pe blog sa conving pe cineva sa paraseasca slujba pe care o are, sau apartamentul sau casa si sa-mi urmeze exemplul pentru o viata simpla.

        Dorinta mea este de-ai ajuta pe cei care cauta solutii. Daca ai calculator si net, macar invata sa le folosesti in folosul tau, si sa inveti cum sa castigi un ban prin munca inteligenta, nudoar prin munca proletara.

        Pr. Vasile

        Apreciază

      • mircea said, on ianuarie 27, 2012 at 9:38 pm

        Pai Cuviosului Paisie v-a facut sa zambiti, nu eu. Scuzati-l ca nu prea stie ce vorbeste…

        Cica „pt orice lucru este o clipa prielnica si vreme pentru orice indeletnicire sub cer”.
        Vremea electronicii a trecut, vremea reclamei pt activitati pe net a trecut, vremea telefoanelor mobile a cam trecut, si vremea calculatoarelor si a net-ului va trece in curand. Asta dpdv al crestinului. Ati vazut ce zice si staretul Antonie. Va veni vremea topoarelor, fierastraielor, sobelor pe lemne… Asa zice el, nu eu. Si cam greu sa treci brusc de la tastatura si video-conferinte pe net, direct la toate astea. Bineinteles asta pt omul normal, si nu pentru pustnicul obisnuit cu toate noile cuceriri ale stiintei, ca mai sant si persoane din astea. Ferice de ele.

        Ati cam deviat de la subiect prin raspunsul care l-ati dat, ca nu era vorba de plecari in munti in propozitie.
        Poti sa traiesti mai simplu si la bloc, si in oras. Poti sa-ti simplifici viata si la oras.
        Era vorba ca dpdv crestinesc e bine ca incet, incet, sa-ti transformi telefonul mobil in tel fix, sa folosesti metodele clasice de facut paine si nu masina care daca ramai fara curent o arunci si painea nu e la fel ca cea framantata de mana, sa-ti imaginezi si sa gasesti solutii ca la o adica sa traiesti si fara calculator… Dar toate astea nu se pot face brusc. Trebuie o trecere gradata, o pregatire a lor.
        Adica sa incerci sa revii din lumea virtuala si a oamenilor foarte inteligenti si sofisticati in lumea reala a oamenilor simpli si nu asa de inteligenti.
        Are o replica genial Forrest Gump, cand oamenii inteligenti il fac prost.
        Zice asa: ” Prost e cine face prostii”. De multe ori prostul e mai intelept decat inteligentul.
        Nu stiu cum sant altii, dar eu la un moment dat am inceput sa fac un ceva care necesita oarece stiinta si am simtit ca pierd contactul cu realitatea, ca ma indepartez de realitate, si am renuntat. Am inceput sa ma orientez spre lucruri bazice, de care spune staretul Antonie. Adica astia vor sa ma amprenteze, cipuiasca si mie imi arde de fluturi? Cam intrebarea asta mi-am pus-o si a trebuit sa-mi raspund.

        Raspunsul l-am gasit in ceea ce spun cei citati de mine mai sus.

        Noapte buna!

        Apreciază

  18. Marius said, on ianuarie 27, 2012 at 1:50 pm

    de parca acum se intampla altfel…
    http://www.arhiblog.ro/ai-android-nu-sms-uri/

    Apreciază

  19. Olivia said, on ianuarie 27, 2012 at 2:02 pm

    http://www.citynews.ro/alba/eveniment-29/bistritenii-se-vor-pricopsi-cu-statuia-lui-deng-xiaoping-215073/
    !!!
    Care e legatura cu…prefectura?

    Apreciază

  20. Olivia said, on ianuarie 27, 2012 at 2:48 pm

    In Rusia, se vor deschide mai multe centre medicale ortodoxe

    Sursa: Pravmir, 11 octombrie 2011.

    In viitorul apropiat, in Rusia se vor deschide mai multe centre medicale ortodoxe, care urmeaza principiilor bioetice ale Bisericii Ordoxe Ruse. Primul dintre acestea se va deschide in Centrul de invatamant ortodox. Deschiderea oficiala este planificata in cadrul „Lecturilor de Craciun”, cand se va organiza si o conferinta internationala de bioetica „Medici pentru viata”.

    Mai multe informatii despre aceasta initiativa si despre cum ar trebui sa fie un medic ortodox, a spus Arhiepiscopul Dimitri Smirnov:

    „O parte importanta a proiectului este de a aduce aspecte ale bioeticii in atentia comunitatii medicale, ca medicii sa se gandeasca mai mult la definirea pozitiei lor morale. Ca ei sa inteleaga ca, de exemplu, a ucide un copil cu un dispozitiv de aspiratie e un rau si este o chestiune morala. Sa inteleaga ca FIV nu este o tehnologie ireprosabila. In lumina adoptarii noii legi privind sanatatea este deosebit de actuala. Poate chiar merita de infiintat o asociatie a medicilor onesti, deoarece numai cei necinstiti pot face avorturi.

    In Moscova, exista Societatea Medicilor Ortodocsi. Este restransa si, din pacate, datorita faptului ca presedintele sau, profesorul Alexandr Victorovici Nedostup este un om deja la varsta senectutii, activitatea societatii practic a disparut. Iar noi am dori sa adunam medici care impartasesc ideologia noastra. Ca fiecare medic sa devina un misionar. La urma urmei, misiunea crestina – oriunde s-ar fi petrecut, in tari dezvoltate, in Coreea, Africa sau in Nordul Rusiei acum o suta de ani – a dat intotdeauna roade, daca era insotita de asistenta acordata bolnavilor. Pentru ca cea mai mare parte din viata sa, Hristos a petrecut-o ajutand pe cei bolnavi, pe multi dintre ei vindecandu-i cu Puterea Sa Divina. Noi nu putem asta, dar stiinta medicala moderna (si ea stie acest lucru mai bine decat mine), face minuni. Hristos, atunci cand S-a adresat Apostolilor, le-a spus: Veniti, va voi face pescari de oameni. Obiectivul principal al primelor centre medicale este tocmai de misiune in randul pacientilor. Ca ei sa vada intr-un medic nu doar un om care acorda servicii pentru bani.

    Societatea europeana moderna e obsedata de bani, si, adesea, pentru medici e important doar profitul. Dar medicina rusa nu s-a bazat niciodata pe profit. Acum si noi am intrat intr-o perioada cand medicina a devenit un serviciu. Dar aceasta perioada nu dureaza de mult, si, in poporul nostru, la medici, s-a mai pastrat, intr-o oarecare masura, un fel de relatie romantica cu medicina, cu asistenta. Stiu o multime de medici, care sunt dispusi sa lucreze doar de dragul de a ajuta pe cineva, fara a astepta nimic in schimb. Si trebuie sa spun, acesti medici nu sunt saraci. Exista intotdeauna pacienti, care ii recompenseaza pe cei care au ajutat gratuit. Este greu de imaginat ca un medic sau un preot ar muri de foame. Aceasta pentru ca sunt profesii foarte cautate.

    Atunci cand o persoana sufera, inima lui e mai predispusa sa-L primeasca pe Dumnezeu. Nu demult am stat in spital, si am inteles din propria mea experienta ca, atunci cand esti bolnav, iti trec prin cap ganduri foarte bune despre existenta, despre viata. De asemenea, poti citi carti. Daca vom crea un sistem si o metodologie definita, daca vom recrea Societatea Medicilor Ortodocsi sau o asociatie, multe se pot schimba. […]

    Deci, acesta este primul pas. Sa cream un grup de misionari, de apostoli din zona medicinei. Aceasta este principala problema. A doua problema este una practica. Sa cream o alternativa la medicina de astazi. Legea actuala, care acum se afla in Duma, are o multime in comun cu ideologia fascista. Ceea ce visat Hitler, acum a devenit o afacere europeana. Si viziunea asupra vietii si asupra medicinei. In actuala lege, exista capitole intregi dedicate mamei-surogat. In Germania, aceasta inseamna inchisoare. Iar la noi – poftim…

    De asemenea, legea stabileste sa „imparti” copiii pe organe. Adversarii nostri, de obicei, spun ca Biserica este impotriva transplantului, iar oamenii mor. Nimic de genul asta. Este o calomnie. Noi, crestinii, nu vrem ca oamenii vii sa fie omorati. Nimic mai mult. Tara noastra este o tara de functionari corupti si criminali. […] Si in Europa, au venit cu un astfel de diagnostic ca moartea creierului. Daca o persoana este in coma, ea poate fi dezmembrata… Noi, crestinii, nu suntem de acord deloc cu o asemenea abordare. In primul rand, sunt cunoscute cazuri, cand oamenii si-au revenit dintr-o astfel de stare de coma dupa mai bine de zece ani. In al doilea rand, in conformitate cu ideile noastre crestine, atat timp cat inima bate, persoana este in viata.

    L-am intrebat pe Valerii Ivanovici Sumakov, Dumnezeu sa-l odihneasca (cunoscut cardiochirurg din Rusia – nota tr.), ce procent de eroare de diagnostic exista in moartea cerebrala. Fara sa se gandeasca, mi-a spus, 11%. Adica, fiecare al zecelea om in coma este dezmembrat de viu.

    Aceasta pentru ca un transplant de inima este 200 de mii de dolari, iar oamenii care sunt implicati aici nu pot rezista. Dar daca noi vom crea o miscare, am putea fi in masura sa garantam ca organele macar sa nu fie scoase din tara noastra. Atata timp cat tara nu poate oferi mai mult control asupra modului in care se iau [organele], de unde se iau, pana cand nu sunt medici care, chiar si pentru bani mari nu vor depasi inhibarea propriei lor constiinte, [noi trebuie sa ne opunem].

    Noi nu putem accepta masurile pe care le propune noua lege! Acum, si presedintele insista asupra lor, dar el e in afara temei, cum se spune. De aceea se infiinteaza centre perinatale, doresc sa dezvolte FIV. Dar asta nu influenteaza cresterea populatiei nicidecum, este ridicol. Este vorba, din pacate, doar de faptul ca o anumita parte a lucratorilor medicali sa castige o multime de bani. Si de aceea acestia pot face lobby pentru proiectul de lege.

    Am observat asta dupa ce un grup de medici a fost impiedicat sa puna mana pe bisturiu, fiind gata sa ucida un om de viu. A fost si o emisiune a lui Arkadi V. Mamontov la TV si, dupa ce i-au oprit pe acesti medici, colaboratorii procurorului militar si medicii din structurile militare au descoperit ca existau formulare in alb, stampilate, exista deja certificatul de deces. Totul fusese pregatit. In emisiune nu a fost dat tot ce s-a petrecut acolo. Dar au fost vreo zece emisiuni la TV care au sarit in apararea acestor medici, si aceste emisiuni costa o multime de bani. Pentru a organiza o serie de astfel de programe, a fost necesar, dupa calculele mele, cam de doua milioane si jumatate de ruble. Inseamna ca cineva platit pentru ele. A sarit atunci si transplantologia – iata, avem copii saraci, nefericiti, care au nevoie de rinichi…

    Asta e ceea ce ne supara! Prin urmare, este necesar sa adunam medicii din tara pentru care Dumnezeu, constiinta si onoarea inca mai sunt cuvinte vii. Si acum aflam ca, in parohia noastra, peste optzeci de lucratori in medicina […] doresc sa se alature si impreuna sa gandim ce se poate face. Vom incepe de la zero aceasta miscare, desi exista deja un fundament. Eu sunt co-presedinte al Consiliului Bisericii si Social pentru etica biomedicala. Au fost si mai sunt (totusi, mai putini), minti luminate din stiinta. Seful nostru a fost Yuriy P. Altukhov, genetician de forta, academician, director al Institutului de Genetica. Si multi profesori, doctori in stiinta si medicina, de la institutii stiintifice. Am comentat din perspectiva eticii bisericesti si sociale fenomene care tot apar la orizontul tarii noastre.

    De aceea v-am adunat acum. Aceste centre reprezinta germeni unor viitoare relatii umane normale cu o femeie care va deveni mama. Si, dupa aceea, trebuie sa ne ocupam de contra-propaganda, pentru ca o data ce oamenii vor afla ca exista o posibilitate de atitudine crestina fata de sarcina, ele nu vor mai merge la cabinetele, care, fara prea multe discutii, le indreapta la avort. Iar cand femeia e insarcinata a treia oara? Ea, de fapt, trebuie sa reziste unui intreg asediu. Ea trebuie sa raspunda la intrebari de felul: „De ce mai aveti nevoie de inca un copil?” Un alt argument. Ginecologii sperie constant femeile [gravide], le aduc la o stare de stres. In fiecare zi vine la mine o femeie speriata, cu ochii cat cepele, si spune: mi s-a spus ca am asta si asta. De fiecare data le repet, deja aproape automat: de treizeci de ani stau pe acest scaunel si de treizeci de ani nici o asemenea amenintare nu s-a realizat.

    Da, nasterea nu este o procedura simpla. Nu inseamna mersul la dentist. Dar cu atat mai mult. Tendinta insa este sa se induca intentionat o stare de stres. Si, ca urmare a stresului, in special, pot aparea diferite patologii, deoarece unii medici exaspereaza chiar si pe mamele cele mai experimentate, care nasc si a cincea, si a sasea oara.

    O alternativa este sa intalnim femeile, sa le insotim cu dragoste, cu bucurie. Medicii sa le acorde sprijin la nivel profesional. Si avem nevoie neaparat de a crea o miscare alternativa. Atunci vom putea schimba ceva. Pentru ca daca nu gasim aliati in randul medicilor, va trebui sa le recomandam tuturor tinerilor care se casatoresc sa plece de aici, din aceasta tara, in care oamenii sunt obsedati numai de bani”.

    Stiri © Asociatia Provita Media
    Cuvantul zilei

    Legea nu este pusa pentru cel drept, ci pentru cel fara de lege si razvratiti, pentru necredinciosi si pacatosi, pentru necuviosi si spurcati, pentru ucigasii de tata si ucigasii de mama, pentru omoratorii de oameni. Pentru desfranati, pentru sodomiti, pentru vanzatorii de oameni, pentru mincinosi, pentru cei care jura stramb si pentru tot ce sta impotriva invataturii sanatoase.
    I Timotei 1, 9-10
    Abonare newsletter

    Vrei sa fii la curent cu activitatile derulate de asociatia Provita ?

    Aboneaza-te aici.
    Marturii
    Alina (25 ani)

    „Nu am mai vorbit cu nimeni niciodata despre asta. Acum as fi avut un copil de 4 ani, atunci aveam 18 ani. Nici nu stiu ce sa scriu despre ceea ce simt… e groaznic, nu pot sa imi inchipui cum ar fi aratat. …”
    detalii
    Publicatii Provita Media
    Publicatii Provita Media
    Contact
    Adresa

    Str. Leonida, nr 27, sector 2
    Bucuresti, Romania
    Telefon

    0040 21/210.34.27
    Mobil

    0040 726.679.460
    E-mail

    provitamedia at gmail.com
    Parteneri
    toti partenerii
    Adrese utile
    Stiri

    Reuters
    BBC News
    Medical

    Medical News Today
    Le Quotidien du Médecin
    Asociatii Provita

    Prolife
    ProLife Alliance
    National Right to Life
    M

    Apreciază

  21. Grumpy said, on februarie 1, 2012 at 12:16 am

    Sa stiti ca dreptul de proprietate intelectuala este o arma demonica a celor care vor sa controleze Viata insasi. In prezent, companiile mari care produc plante modificate genetic sunt detinatoare de copyright pe semintele respective. Sunt scandaluri vechi in India, cu fermieri care au primit o data seminte modificate genetic de la companii americane, au scos prima recolta si in anul urmator au insamantat cu seminte din recolta aceea. Ce credeti, de atunci le vine in fiecare an de la companie tzidula sa plateasca pentru seminte. Pai cum asa daca dupa aceea au folosit din recolta proprie? Pai foarte bine: compania M are copyright pe semintele astea modificate, asa ca platiti! De altfel, India are in prezent un proces pe rol impotriva acestor companii care i-au subminat agricultura. Daca un fermier american, de exemplu (cazuri raportate reale de site-urile pro-life si anti-establishment), nu a cumparat de la ei si nu si-a dorit astfel de seminte, dar vantul i-a polenizat recolta cu material modificat genetic din vecini, iar varcolacii corporatisti au testat-o si au gasit gene „patentate” pe terenurile agricole ale omului, atunci bietul om e obligat sa plateasca ca si cum ar fi fost un hotz!!! Cautati si downloadati Food, Inc. – si in acest documentar se vorbeste putin despre procedeele lor de intimidare in justitie si de cucerire a… Pamantului (si asta in SUA, the land of freedom). Asta-i trendul!! Pai Dumnezeu ne-a dat bobul de grau in dar, nu cere nicio plata, decat cel mult recunostinta noastra. Iar astia-l mutileaza si mai vor si plata pt asta! Dar poate cel mai interesant aspect al patentelor este ca mai nou exista in SUA patente pe … secvente din genomul uman. Ca, vezi Doamne, daca o companie X a fost prima care l-a descoperit…are copyright pe el, nu? Copyright pe viatza insashi, cum ar veni. Si atunci sa vedem cum o sa platim taxe ca sa ne… reproducem. Nu radetzi! Uite aici: http://www.naturalnews.com/022096.html Pana cand un judecator le-a dat in cap si le-a anulat 7 patente: http://www.naturalnews.com/028492_BRCA1_human_genes.html Dar nu cred ca asta sa-i intimideze prea mult.

    Apreciază

  22. george said, on februarie 1, 2012 at 5:38 pm

    Am observat pe Facebook o frenezie privind semnarea unor petitii contra ACTA. Si eu am semnat… dar oricine poate initia o asemenea petitie, poate chiar unii care au posibilitatea de a strange un numar impresionant de semnaturi cu scopul de a le prezenta instantelor care pot decide sa renunte la aceasta initiativa, dar nu pot sa am incredere totala ca vor face asta sau ca, din contra, lucrand pentru cei care vor sa se instaureze aceasta grozavie, vor face disparut acel numar de semnaturi.

    Stiu ce ati spus pana acum de protestele din strada… Dar marti am trecut prin Piata Universitatii si nu am vazut un singur afis sau auzit o singura voce contra ACTA. In aceasta situatie, stim ca e usor sa manevram o tastatura de acasa si sa semnam o petitie si sa spunem ca am luat atitudine in fata unui asemenea abuz fara precedent, dupa mine, dar nu ar trebui oare sa fim putin mai vocali si sa spunem direct ca nu vrem sub nicio forma o asemenea lege si sa manifestam impotriva acceptarii ei?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.