SACCSIV – blog ortodox

PARINTELE IUSTIN PARVU NU-L SUSTINE PE TRAIAN BASESCU si dezminte minciunile din presa basista

Posted in Iustin Parvu, Traian Basescu by saccsiv on ianuarie 19, 2012

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 19, 2012 at 11:00 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • ayannis said, on ianuarie 19, 2012 at 8:13 pm

      Am incarcat pe scribd romanul istorico -fantastic ( despre soarta bisericii din vremurile din urma ) al Pr Irh . Savatie Bastovoi ” AUDIENTA L A UN DEMON MUT ” . Are 135 pag.
      Al puteti descarca de aici :

      Apreciază

    • qwert said, on ianuarie 19, 2012 at 12:27 pm

      Pana si V for Vendetta a fost creat cu un scop,acela de a „trezi” masele contra unor tinte fictive,a rupe lanturile care tin democratia in loc.Aceste revolte nu vor schimba in bine lumea asa cum prezinta filmul,ci vom pierde si cele mai esentiale drepturi.Este exact cum zicea Giuseppe Mazzini cand zicea ca „Dumnezeu e Dumnezeu iar Umanitatea e profetul EI” Umanitatea va fi fondata pe baza ratiunii colective a maselor,ea va fi singurul mijlocitor intre om si Dumnezeu si nu Hristos, nu apostolii,nu sfintii,nu ingerii,

      Apreciază

    • Mihai said, on ianuarie 19, 2012 at 1:12 pm

      este masca occupy… nu are ce cauta in mijlocul protestelor din tara noastra. oare ce nemernici vor sa dea astfel de tenta protestelor de la noi?

      Apreciază

  2. fanu said, on ianuarie 19, 2012 at 11:48 am

    eu zic să-i mai dăm o şansă lui 🙂 iliescu să -şi aşeze bastarzii la putere în locul marinelului şi să distrugă ce a mai rămas de distrus după beţiv

    Apreciază

    • Mihai said, on ianuarie 19, 2012 at 1:15 pm

      la cat rau au facut ar trebui bagati toti la puscarie pe cel putin 100 de ani. toti care s-au perindat la conducerea (demolarea la propriu) Romaniei post-decembriste.

      Apreciază

      • emilian said, on ianuarie 19, 2012 at 6:05 pm

        Solutia lui Mihai Viteazul ar fi mul mai indicata pentru absolut toti care au avut functii de comanda a statului dupa decembrie 89.

        Apreciază

    • mircea said, on ianuarie 19, 2012 at 1:23 pm

      chiar ma intrebam ca ce o fi cu fanu

      Apreciază

      • fanu said, on ianuarie 19, 2012 at 2:02 pm

        nimic de rău, numai de bine… 🙂

        Apreciază

  3. stef said, on ianuarie 19, 2012 at 11:53 am

    Filtre in toata tara la iesirea din orase – se verifica autocarele maxi taxi sa nu mearga nimeni la protestele din Piata Universiatii…..

    Apreciază

  4. Lucian said, on ianuarie 19, 2012 at 12:06 pm

    Nu spun ca dezmintirea nu este reala, dar hartia prezentata aici este pur si simplu un text scris la calculator cu un antent f. putin vizibil in partea de sus, nesemnat sau stampilat de nimeni … Nu asa arata o chestie oficiala …

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 19, 2012 at 12:20 pm

      Lucian

      Nu spui, dar vrei sa zici.

      Prietene, nimic nu apare in revista Atitudini fara acceptul Parintelui Iustin Parvu.

      Pentru cei ca tine am pus si link-ul cu interviul la finalul articolului … Ca sa nu aveti cum zice ca poate totusi parintele e pro Basescu.

      Apreciază

  5. PG said, on ianuarie 19, 2012 at 12:50 pm

    Sunete ciudate se aud pe tot globul :

    si un comentariu de apreciat de la Maria :
    https://saccsiv.wordpress.com/2011/08/26/video-sunete-ciudate-la-kiev/#comment-109746

    Deci nu va speriati , rugativa !

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on ianuarie 19, 2012 at 2:00 pm

      ..poate este un „hoax” cum spun astia!Nu putem fi siguri deoarece ‘ei’ vor sa distraga atentie tot timpul si sa imprastie turma.

      Apreciază

  6. Omul Bun said, on ianuarie 19, 2012 at 1:12 pm

    Sugestii pentru STIRILE ZILEI :

    Experimente medicale secrete? Parintii unor copii decedati sunt revoltati
    http://www.ziare.com/europa/marea-britanie/experimente-medicale-secrete-parintii-unor-copii-decedati-sunt-revoltati-1145601

    Harta mondiala a prostitutiei
    Prostitutia are proportii cu adevarat fabuloase la nivel mondial. In lume sunt intre 40 si 42 de milioane de prostituate, conform unui raport al Fundatiei Scelles.
    Trei sferturi dintre persoanele care se prostitueaza au varste cuprinse intre 13 si 25 de ani, iar 80% dintre ele sunt de sex feminin, relateaza Business Insider, care citeaza un raport publicat de Le Figaro.
    http://www.ziare.com/social/prostitutie/harta-mondiala-a-prostitutiei-1145879

    E oficial: Britanicii au spionat Rusia cu o piatra falsa
    http://www.ziare.com/international/rusia/e-oficial-britanicii-au-spionat-rusia-cu-o-piatra-falsa-1145861

    Protest de succes: Legea care ar fi dus la cenzura Internetului si-a pierdut sustinatorii
    http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/internet/protest-de-succes-legea-care-ar-fi-dus-la-cenzura-internetului-si-a-pierdut-sustinatorii-1145864

    Apreciază

  7. Dumitru Calin said, on ianuarie 19, 2012 at 1:13 pm

    UN OM deosebit .P. IUSTIN PARVU .DUMNEZEU sa-i de-a viata lunga ,cat a trait drept maritorul SIMEON. DACA poporul ar gandi asa simplu ca ,EL si sa fie UNIRE ,intr-un gand-doua ,biruinta va venii .Altfel mintea omului imprastiata cu multe idei si planuri ”SI AVANTAJE”,nu va fi izbanda ,pt. acest popor ,ci numai pt. Ei /dinastiile lor ?/ ,dar uita ca , REVERSUL de la DUMNEZEU ,va lovii foarte puternic ,in ei toti . Masoneria se folosesc de ei ,prin distrugerea poporului / UNELTELE LUI SATANA ! / , caci vrasmasul nu doarme ,EL lucreaza prin mintile multor VICLENI SI PLINI DE MANDRIE ,DUPA PUTERE ,in stil iLESCIAN . Cand va fi marele razboi sfant ,asa cum la vazut un arhimandrit grec . HARALAMBIE D. VASILOPULOS ,are scrisa o carte .”ECUMENISMUL FARA MASCA ” , atunci oameni buni ,va fi de tremurat Pamantul ,cate suferinte vor fi si omoruri intre noi romanii ,DAR si in alte tari crestine . Sionistii si masonii din tarile mari ,vor asista ca ,la TV. , vazand din NOU ,alt macel in ortodocsie ,frati ,intre frati !? , / ca in 44′ cu bolsevismul /iudeilor /evreilor . Acum se poate face ceva ,aceasta este mare SANSA pt. schimbarea in masa a politicului BOLNAV ,cu sufletul si mintea lor intunecata sarmanii , si incapabili de a conduce tara ,pe CALEA cea buna . Si altfel ne vor duce in hauuuul catre CERCUL DIAVOLESC ,al masonilor ,pana in gat ,prin sutele de fronturi ,asupra ortodocsiei ,in general ….._?.DUMNEZEU sa lumineze poporul si sa ne UNIM cu oamenii bisericii ,pt. A pute biruii .AMIN !

    Apreciază

  8. gerica64 said, on ianuarie 19, 2012 at 1:46 pm

    Problema noastra este ca nu avem un lider harismatic.Bun crestin ortodox si bun organizator.Suntem in asteptarea acestui om nimeni nu mai vrea vreunul din ticalosi care se perinda pe la puterea in stat de 21 de ani.

    Apreciază

  9. gerica64 said, on ianuarie 19, 2012 at 2:04 pm

    Nu cred ca lucrurile se vor linisti curand.Acesta este doar inceputul.Trebuie ca tara sa scape de lichele si asta este cel mai greu .Vor veni ceilalti din opozitie poate la putere dar nu sunt mai buni decat cei de acum.Profetia acea sumbra ca Romania va trece prin mari incercari se confirma si este in faza de inceput.

    Apreciază

    • fanu said, on ianuarie 19, 2012 at 2:09 pm

      de acord cu tine de ani de zile suntem sub povara lichelelor care tot o pun de rocadă

      Apreciază

    • adina said, on ianuarie 19, 2012 at 4:26 pm

      stai tu linistit, cei care au pornit protestele au in maneca si un lider pe care or sa-l scoata la lumina in curand. Din haosul oamenilor care stau in strada fara sa aiba nici o solutie nu are ce sa iasa. Este deja planuit.

      Apreciază

      • El_Dani said, on ianuarie 19, 2012 at 10:22 pm

        Aud ca Marele Guvernator ar fi salvarea. A mai fost el o perioada… De fapt, a fost mereu acolo. Si, zau, cine o fi mai puternic decat el. De urmarit…

        Apreciază

  10. nea Anderthal said, on ianuarie 19, 2012 at 2:06 pm

    ..majoritatea behaitorilor anti-Ba$elu’ ,CU CARE AM VORBIT, (atentie la cuvintele mele,mai tarziu sa nu intelegeti altceva!) sunt niste retarzi!Cred ca este tot prostimea care l-a votat pe Ilici si a urlat ca ‘..noi muncim ,nu gandim…”.Parerea mea: NU-I BAGATI IN SEAMA SI NU VA ALATURATI LOR !

    PS:Mai bine mierzi cu un destept la piedere decit cu un prost la castig!

    Apreciază

  11. dante said, on ianuarie 19, 2012 at 2:18 pm

    Adica acuma, brusc, basescu si oamenii lui si-au adus aminte de Iustin Pirvu si de Petru Voda, dar la acel referendum anticip, la care s-au strins peste un milion de semnaturi, n-au catadicsit sa raspunda. Rusine!!! Probabil este mina pupincuristului Victor Roncea, care cica este „ortodox”. Inseamna ca totusi actualei puteri a inceput sa-i fie frica, daca au apelat si la aceasta manipulare.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  12. nea Anderthal said, on ianuarie 19, 2012 at 2:26 pm

    ..uitati-va cum se poarta politia Apus cu cei care protesteaza:

    http://hotnews.md/articles/view.hot?id=14388

    Apreciază

  13. gerica64 said, on ianuarie 19, 2012 at 3:34 pm

    Este adevarat ca orice am face pasnic sau violent componentele sistemului tot se vor folosi, vorbesc de partide fie la putere fie opozitie.Nu avem oameni de valoare care sa ridice tara din colaps asta e problema noastra.Va trebui sa suportam o triere sau cernere cum se spune.Asa ca vom suporta multe transformari pentru ca caracterul nostru al tuturor sa se schimbe in bine mai ales in latura spirituala.Cand vom deveni pe placul lui Dumnezeu ne va da si conducatori vrednici.Cum este poporul la fel si conducatori caci dintre noi se ridica acestia.

    Apreciază

  14. STOP RFID 666 said, on ianuarie 19, 2012 at 4:32 pm

    Ferea fratilor!!! Vin marionetele de la Arcul de Triumf, arvuniti cu o masa si o plasa, spre Universitate. Atentie, la Universitate sunt si membrii Noua Dreapta. Se zvoneste ca vin acolo si membrii galeriilor. S-ar putea sa iasa foarte rau si cu sange. Sa aprindem o candela si sa ne rugam sa nu iasa ceea ce s-a profetit.

    Apreciază

  15. gerica64 said, on ianuarie 20, 2012 at 5:09 am

    Vad ca nimeni cel putin pana acum nu a protestat impotriva cipurilor si a dictaturi biometrice.pentru asta as iesi in strada insa trebuie sa fim mai multi.Hai sa ne strangem astia din Bucuresti macar.Astept frati care vor sa ne unim in problema asta las si adresa de email gerik64@yahoo.com

    Apreciază

    • IOAN said, on ianuarie 20, 2012 at 8:49 am

      gerica64
      …foarte bine….scrieti pe cearsafuri cu litere mari clar vizibile si scrieti pe ele ceva impotriva cardurilor cip biometrice 666…CADEREA MASONERIEI…impotriva BANCILOR…impotriva ecumenismului…etccc…
      …daca se poate mergeti la reporteri sa fiti vizibili si nu evitati sa si vorbiti CLAR si EFICIENT…
      ….camerele de televiziune sa surprinda exact mesajele …sa vada toata ROMANIA la TV…ocupati-va ca cineva sa stea in mod special la tv daca apar mesajele pe sticla astfel incat sa aveti confirmarea…
      …nu stati mult…ca pot fi violente
      …aceste mesaje pot ajuta pe multi la TREZIRE si se poate lua in calcul mult mai clar RASTURNAREA REGIMULUI POLITIENESC 666 de orice fel ar fi el…a ecumenIsmului etccc
      …as fi participat si eu dar nu sunt din BUCURESTI…
      …va delimitati clar de cei care sustin de ex* legalizare drogurilor…a homesexualilor etccc
      SUCCES TUTUROR…

      Apreciază

  16. gerica64 said, on ianuarie 20, 2012 at 5:25 am

    Sunt 50000 de jandarmi dintr-un total de 80000 de persoane M.A.i PE TARA.La manif. din Bucuresti cred ca sunt 10000 de jandarmi mobilizati in toate obiectivele.Nu vor rezista cand multimile vor fi mai mari de ordinul zecilor de mii.Cand vor aparea victime populatia va lua ”foc” ca in Egipt.Jandarmi sunt prost platiti au 12 milioane asa ca nu sunt motivati la fel si politisti.

    Apreciază

  17. Ioan C. said, on ianuarie 20, 2012 at 8:00 am

    Niciodată după ’89 nu am trăit aşa rău ca sub regimul lui Băsescu, mai ales din 2010.
    Aşa e nici ceilalţi nu or fi cu mult mai buni, gândiţi-vă numai la Iliescu şi Năstase,
    dar parcă aşa nu se mai poate.

    Apreciază

  18. preotul said, on ianuarie 20, 2012 at 11:55 am

    Civilii care au provocat violentele sunt elevi ai scolii militare din Campina. Informatia este sigura.

    Apreciază

  19. H.D. said, on ianuarie 21, 2012 at 3:22 pm

    „PREOTII INAINTE ,SI POPORUL DUPA EI !”

    Părintele Iustin Pârvu despre protestele românilor-

    „Ce să spun despre toate mișcările acestea… Rămâi de altfel și îndoielnic, dar poate să fie și o realitate, dar mă gândesc și la o manevră, sau la dedesubturile lucrurilor care se petrec, fiindcă intotdeauna orice mișcare, orice intervenție de ordin politic, sau financiar- economic, are neapărat în spatele ei ceva”.

    – apel la rațiune:
    „Nu incit lumea la scandal, la răzmeriță. Incit lumea să caute un adevăr, să caute un om care să lucreze în spiritul adevarului și dreptății”

    – despre soluția care trebuie găsită-
    „Dacă s-ar ivi acum un om al prea sfintei noastre Biserici apoi ar liniști, în 24 de ore nu mai vezi un om pe stradă…dar să iasă acolo. Eu nu mă pot duce acolo, în cârje cum sunt, la București, să fac mare dreptate, pro sau contra”

    „Orice acțiune se întreprinde în țara noastră să de la Duhul Sfânt… Să se meargă la Patriarhie, să facă acolo rugăciune, și hai, băieți… Preoții înainte, și poporul după ei”

    Părintele Arhimandrit Iustin Pârvu face o analiză a protestelor, și îi atenționează pe români să nu se lase manipulați.
    ………………………………………………………………………………………………

    Traim momente de mare cumpana,romanii satui de atata umilinta si saracie ,au iesit in strada sa-si strige disperarea si suferinta,indurate de peste 20 de ani .

    Se simt singuri,ignorati si abandonati de toti cei care, cand aveau nevoie de voturi ,erau foarte „receptivi”la doleantele sarmanului meu popor bun si ….naiv.

    M-am gandit ca – asa-i in politica !-si ca prea mari asteptari nu e bine sa am de la niste …oportunisti ,insa multa mahnire si tristete mi-a cuprins sufletul cand am vazut ca „turma” nu avea „pastor”.

    In vremuri de mare tulburare si framantare a sufletului acestui popor ,umilit si obidit, cand de atata suferinta au iesit sa isi strige pasurile cu glas de jale si amaraciune,credeam ca imediat,patriarhul acestei tari,preafericitul DANIEL,va mobiliza degraba preoti vrednici sa iasa in mijlocul oamenilor ,chiar sa iasa personal ,si sa-i sustina moral si spiritual,sa fie alaturi romanilor sarmani care inca mai credeau ca sunt adevarate cuvintele adresate lor cand era nevoie de donatii sau catedrale de mantuire a neamului.Mantuirea carui neam oare !?! A acelui neam care sta in ploaie si ninsoare cu „fatza”la spatele relaxat al pastorului caruia nu-i prea pasa de oile-i hacuite de „lupii” cu ranjet insetat de sange ?!

    Cand ma pacaleste la pret un comerciant, ma doare la…buzunar ,dar cand sunt pacalit,mintit si tradat in spatiu spiritual ,ma doare sufletul si imi reprosez,promitand ca nu voi mai acorda girul meu,increderea, fara de -„atentie,garda sus !”,nici unui „inalt”care incearca sa storca cat mai mult de la un sarman suflet sau mai multe ,ca mai apoi ,dupa ce scopul a fost atins ,sa intoarca insensibil,spatele ,la timp de nevoie a sarmanului platitor de..”banut” al vaduvei…!

    Adevarat ca dupa o saptamana de tacere sau …autism , a „aparut” de la guvern o voce cu, nu prea mult curaj si demnitate,ca mai apoi sa urmeze si ceva care se numeste „comunicat de presa”si din partea „fericirilor si inaltilor „,care intr-un mod ambiguu si vadit relaxat ,nu a binevoit sa dea ochii cu cei multi si sarmani,ci prin intermediul presei ne-a vorbit (aburit?).Ei,daca-i asa ,presa sa va „ajute”in planurile marete financiar ,ajutor indispensabil pentru desfatare si infaptuire a ambitiilor proprii,orgolii sausi vanitati,atat de hulite in predicile prelatilor. Cel ce gandeste ca aceste „predici”sunt pentru manipularea credinciosilor sau ca unii „pastori”sunt sub sfatuire de anumite „servicii”,s-ar putea sa-si faca pacate mari sau….mici sau…..nici unul?! Nu stiu,sunt sceptica !!

    Nu trebuie sa ganditi ca mai marii conducatori ai bisericii sunt aserviti puterii politice actuale,cu beneficiile elevului ascultator si docil ! Dar nici nu trebuie sa ascultati de sfatul meu ,poate eu gresesc sau poate unii dintre voi ,stiti mai multe si mai bine..! Deci,nu va contrazic !

    Imi exprim totalul dezacord fata de scandarea unor sloganuri cum ar fi- „Iesi afara j…. o…….!” ,dar bine ca a fost scandata in fata guvernului si nu a patriarhie .Poate ca „nevrednicii” protestatari ar fi fost iertati si s-ar fi inaltat rugaciuni de iertare si grabnic ajutor pentru cei in ratacire ,iar apoi ar fi fost primiti cu multa caldura si dragoste ceea ce nu ar fi facut decat cinste mai inaltilor spirituali ai neamului,ca asa-i crestineste..! Poate sa-mi ia cineva dreptul la un vis frumos ? Sigur,nu !

    „PREOTII INAINTE ,SI POPORUL DUPA EI !”-unde?care?cand?

    Bine-ar fi dar,din pacate ,cand am privit in fata ,nu era nimeni,la fel si in stanga dar si in dreapta,apoi ne-am uitat in sus si am inteles ca numai bunul Dumnezeu e cu noi si,ce bine !Acum , ne-a ramas ca si noi sa fim cu EL !

    Trist ca un preot de peste 90 de ani,cu o prudenta care lasa sa se inteleaga multe despre ce”stapan” nemilos si autoritar excesiv poate exista,vine si ne vorbeste ,noua romanilor,specificand ca o face ca simplu roman si cat de mult regreta ca neputinta varstei inaintate nu-l lasa sa vina in strada,langa noi ,cei sarmani si necajiti.

    Totusi ,nu am cum sa-mi ascund bucuria ca sunt contemporana cu astfel de romani cu simtiri si trairi de inalta demnitate si patriotism,de iubire de neam si tara ,exemple vii de care avem mare nevoie pentru a merge mai departe reamintandu-ne, cu multa dragoste ca si el este cu noi dar, mai inainte de toate sa nu uitam nicio secunda ca nu suntem singuri ,chiar daca stapanul turmei e „plecat”.
    Prezent permanent ,langa fiecare dintre noi si langa tot poporul meu,este MARELE SI BUNUL NOSTRU-DUMNEZEU !

    Multumim, Parinte Iustin Parvu ,pentru sustinerea si fluxul pozitiv pe care ni l-ati transmis din sufletul minunat al dvs. catre noi,cei multi si sarmani dar,din ce in ce mai clari si atenti in vederi la „imprejurimile”demagogilor,profitorilor si doritorilor de prea….maretie nemeritata,adica luata cu japca sau,cum bine-i numeati-„fripturisti”!

    Sa ne traiti parinte si sa dea bunul Dumnezeu sa ne bucuram cat mai mult de prezenta si folosul dvs.!

    Tara are nevoie de „piscuri”in viata spirituala, nu de mlastini sau nisipuri miscatoare !

    DOAMNE,OCROTESTE-I PE ROMANI !

    AMIN !

    p.s.

    Chiar daca sunt sub protectia unui drept fundamental-dreptul la libera exprimare-,imi cer scuze daca am deranjat pe cineva !Nu a fost cu intentie.

    Cat despre directie …fiecare sa si-o asume!

    Apreciază

  20. […] PARINTELE IUSTIN PARVU NU-L SUSTINE PE TRAIAN BASESCU si dezminte minciunile din presa basista […]

    Apreciază

  21. […] PARINTELE IUSTIN PARVU NU-L SUSTINE PE TRAIAN BASESCU si dezminte minciunile din presa basista […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.