SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (23.12.2011)

Posted in STIRI by saccsiv on decembrie 23, 2011

RTV: Ministrul Mediului: Undă verde pentru proiectul Roşia Montană

Cotidianul: Start la marele tun. Borbely: „Roşia Montană va fi cea mai modernă și sigură investiţie din Europa”

Realitatea: Declaraţie-şoc a unui hocheist din naţională: „Nu România, ci Ţinutul Secuiesc a învins Ungaria!”

Adevarul: Liderii comunităţii româneşti din Serbia, vânaţi cu arme de foc

Incidente antiromâneşti extrem de grave petrecute în Serbia. Doi dintre liderii comunităţilor româneşti din Valea Timocului şi Voivodina au fost vizaţi de atacuri armate, la interval de doar câteva ore. Persoane necunoscute au tras mai multe focuri de armă asupra locuinţelor celor doi, dând un mesaj foarte clar: „Dacă nu vă potoliţi, data viitoare vom trage în plin!”.

Wall-Street: Gadget-urile ne vor citi mintea si nu vom mai avea nevoie de parole. Ce parere ai?
IBM prezice ca in urmatorii cinci ani nu vom mai avea nevoie de parole pentur email si nici chiar pentru ATM-uri, vom putea controla smartphone-urile si laptop-urile cu puterea gandului si vom putea trai intr-o lume fara “junk” email-uri, scrie LATimes.com citand raportul anual IBM 5 in 5.
Gandul: IBM: Maşina care citeşte gândurile va putea fi construită în curând

Totodată, specialiştii de la IBM sunt de părere că actualele parole vor putea fi întărite prin elemente de identificare biometrică, cu ajutorul unor aplicaţii de recunoaştere facială sau vocală.
„Imaginaţi-vă: veţi putea să mergeţi la un bancomat şi să retrageţi numerar, în condiţii de deplină siguranţă, spunând doar numele dumneavoastră şi privind spre un microcip care vă va recunoaşte retina”, au adăugat cercetătorii de la IBM.

Hotnews: UPDATE Franta: deputatii au votat legea care incrimineaza contestarea genocidului armean

Deputatii francezi au aprobat joi propunerea legislativa care incrimineaza negarea genocidelor, inclusiv a celui armean, din 1915, in ciuda amenintarilor si a indignarii Turciei, precum si a catorva mii de manifestanti care protestau in fata Adunarii nationale, relateaza AFP.

Gandul: Magii care i-au dus daruri micului Iisus nu erau doar trei, ci „câteva zeci”, sugerează un manuscris din secolul al VIII-lea

Ziarul Lumina: Teatru religios la Biserica „Sfântul Silvestru“

Antena 3: Hoţii nu au frică nici de Dumnezeu: Au furat moaştele dintr-o biserică reşiţeană

EVZ: Pericol mare de Sărbători: trei supermarketuri prinse că reambalează carne expirată

Carnea expirată seara a redevenit proaspătă dimineaţa
Pentru a-i lua prin surprindere pe angajații acestor supermagazine, inspectorii OPC au mers în control ori la prima oră a dimineții, ori la închiderea programului. Rezultatul este șocant.
Telegraf: „Big brother” la Medgidia

Capital: Comisia UE a aprobat folosirea porumbului şi a bumbacului modificate genetic

Hotnews: Sindicatele bulgare cer un audit privind subventiile acordate de stat Bisericii Ortodoxe in ultimii 20 de ani

Autoritatile bulgare trebuie sa verifice modul in care Biserica Ortodoxa din Bulgaria a cheltuit banii primiti in ultimii ani, a declarat miercuri presedintele Confederatiei sindicale Podkrepa,

Daily Business: „Ziua judecatii” pentru Petrom. Risca o amenda istorica, de pana la 442 milioane de euro

Financiarul: Christine Lagarde: Economia mondială, “la un punct de turnură foarte periculos”

Economia mondială se află la “un punct de turnură foarte periculos”, a afirmat marţi, la Lagos, directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI) Christine Lagarde. “Actualmente, economia mondială se află la un punct de turnură foarte periculos”, a declarat dna Lagarde în cadrul unei mese rotunde consacrate viitorului economic al Africii, avertizând împotriva unor posibile […]

Romania Libera: „Revoluţia adopţiilor”: Problema orfanilor, rezolvată după 20 de ani? (ARTICOL INTEGRAL)

Financiarul: Diagnosticul psihiatric dat în cazul lui Behring Breivik a fost confirmat

O comisie medicală numită de justiţia norvegiană a confirmat vineri diagnosticul psihiatric dat în noiembrie în cazul lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor în care au fost ucise 77 de persoane la 22 iulie în Norvegia, şi care l-ar putea scuti de închisoare. “Nu există nici o obiecţie importantă la concluzia” raportul psihiatric din 29 […]

Capital: Microsoft instalează Internet Explorer 9 pe calculatoarele utilizatorilor fără ştirea lor

Gandul: Bancherii americani încearcă să demonteze atacurile „imbecile” împotriva bogaţilor. „Nu pot înţelege mentalitatea că oricine are succes sau este bogat este rău”

Gandul: Băsescu a promulgat Legea asistenţei sociale

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru promulgarea Legii asistenţei sociale, act normativ care diminuează cheltuielile statului cu asistenţa socială şi care a blocat activitatea legislativă pentru mai multe săptămâni, în această toamnă, la Senat.

Adevarul: Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: Ce sunt, de fapt, aromele identic naturale

Aromele identic naturale sau natural identice sunt o categorie distinctă de arome, diferită de cea a aromelor sintetice cu care adeseori sunt confundate. Ambele tipuri de arome, şi cele natural identice, şi cele sintetice, se obţin chimic. Deosebirea esenţială dintre cele două este că, în cazul primelor, punctul de plecare este „matricea” aromelor din fructe şi, respectiv, în cazul celor de-al doilea, structura moleculară nu seamănă cu nicio aromă întâlnită în natură.

„Legislaţia ce reglementează utilizarea aromelor este mai laxă decât cea care vizează E-urile. Nici efectul pe care-l au asupra sănătăţii aromele identic naturale şi artificiale nu este la fel de studiat precum cel al aditivilor. Deocamdată, sunt suspiciuni că ele ar putea creşte riscul de alergii”, crede directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

EVZ: Aproape 700 de femei, ucise în Pakistan în numele „onoarei” în ultimele nouă luni

„În total 675 femei sau fete au fost ucise în Pakistan în numele onoarei de familie, în perioada ianuarie-septembrie”, a declarat pentru AFP un reprezentant al Comisiei pakistaneze pentru drepturile omului (CPDO). Printre victime se află 71 de tinere sub 18 ani, a continuat sursa citată precizând că o statistică completă în acest domeniu va fi dată publicităţii în luna februarie a anului viitor.
Aproape 450 de femei au fost ucise în perioada respectivă pentru că au întreţinut „relaţii interzise” şi 129 pentru vina de a se fi căsătorit fără consimţământul familiei. Înainte să fie linşate, unele din aceste victime au fost violate, uneori de mai multe persoane. Cel puţin 19 femei au fost omorâte de către fiii lor, 49 de către taţi şi 159 de propriii lor soţi, precizează CPDO.
Adevarul: UPDATE Şeful medicilor Vasile Astărăstoae a fost trimis în judecată: „Dosarul de corupţie este un roman SF prost scris“ FOTOGALERIE
Jurnalul: Vrăjitoarele Vanessa şi Melissa, arestate pentru 29 de zile

ZF: Atenţie la hrişca urcătoare, ştirul, ciulinii, măcrişul, pălămida sau cucuta. 40 de buruieni pentru care fermierii vor lua amendă

Adevarul: Crăciunul, distrus de media şi internet
Astfel, 36%  din cei 1.000 de preşcolari cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani au afirmat că nu ştiu a cui zi de naştere este celebrată pe 25 decembrie. Un copil din cinci a răspuns însă că această dată este ziua în care s-a născut Simon Cowell, prezentatorul emisiunii „X Factor”, varianta din Marea Britanie. Cu toate că acesta este născut pe 7 octombrie şi nu poate fi comparat din niciun punct de vedere cu Iisus, Simon este privit de copiii din Marea Britanie ca un adevărat Mesia.

Altă întrebare la care micuţii nu au ştiut răspunsul corect este legată de locul de naştere al lui Iisus. 24% dintre cei intervievaţi sunt de părere că Mântuitorul s-a născut în localitatea Essex, deoarece acolo locuiesc cele mai multe personalităţi din showbizul din Regatul Unit. Alţii sunt convinşi că Iisus s-ar fi născut la Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a Familiei Regale britanice. O altă gafă a copiiilor este legată şi de mediul în care cei trei magi au aflat de naşterea lui Iisus.

Peste 30% din copii sunt de părere că aceştia au aflat de naşterea Mântuitorului prin intermediul reţelei sociale Facebook.

Libertatea: Revoltător! Uite cum sunt îndoctrinaţi copiii sirieni | VIDEO

Realitatea: Medvedev: Rusia nu va mai tolera ingerinţele externe şi „provocatorii”

„Dreptul oamenilor de a-şi exprima opinia prin toate mijloacele legale este garantat, dar tentativele de a manipula cetăţenii ruşi, de a-i induce în eroare, de a alimenta conflictele sociale sunt inacceptabile. Nu vom lăsa provocatorii şi extremiştii să antreneze societatea în aventurile lor. Nu vom mai tolera ingerinţa externă în afacerile noastre interne”, a subliniat Medvedev, potrivit Mediafax.
Jurnalul: Ponta: Dacă Boc venea şi comasa Paştele cu Crăciunul, aceste oi parlamentare ar fi fost de acord

Mediafax: Organizaţia Noua Dreaptă vrea să-şi înfiinţeze partid

Şeful organizaţiei Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, a depus, joi, la registratura Tribunalului Bucureşti, aproximativ 30.000 de semnături pentru înfiinţarea partidului.
ZF: V-ati gândit să nu mai plătiţi contribuţia la sănătate şi să vă faceţi o asigurare privată? E imposibil, spun oficialii

Ziare com: Secretele istoriei: Cavalerii medievali sufereau de o boala groaznica


9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 23, 2011 at 6:57 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. si eu said, on decembrie 23, 2011 at 7:37 am

    Cu dedicatie, celor 10000 de magi, care de fapt au fost 3. Da tot e bine ca AU FOST.

    Stefan Hrusca – Trei crai de la rasarit

    Apreciază

  3. STOP RFID 666 said, on decembrie 23, 2011 at 12:04 pm

    GOGOASA FARFURIILOR EXTRATERESTRE

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/o-misterioasa-sfera-metalica-a-cazut-din-cer-in-namibia-371205.html

    Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on decembrie 23, 2011 at 12:24 pm

    ,,MINUNATA” LUME A ANTIHRISTULUI

    http://www.descopera.ro/lumea-digitala/9087943-terra-20-cursa-spre-computerul-planetar

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.