SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (16.12.2011)

Posted in MASS-MEDIA, STIRI by saccsiv on decembrie 16, 2011

Adevarul: Atacul informatic bancar ia amploare: BRD a sistat toate plăţile online cu cardurile Maestro

După ce Visa Europe a anunţat că este posibil să existe o breşă de securitate în baza de date, şi Mastercard a înştiinţat vineri băncile că există suspiciuni de fraudă şi în cazul acestui tip de carduri. Primul grup bancar care a luat măsuri este BRD – Groupe Société Générale.

Banca BRD a sistat toate plăţile online cu cardurile Maestro, informează România TV.

Gandul: Mălina Olinescu va avea parte doar de „slujba sinucigaşilor”. Patriarhia a respins cererea familiei pentru o slujbă obişnuită

Patriarhia Română refuză să o înmormânteze urmând ritualul slujbei obişnuite pe Mălina Olinescu, artista de 37 de ani care s-a sinucis în noaptea de duminică spre luni, aruncându-se de la etajul 6 al blocului în care locuia.

Gandul: Tânăra din Cluj care s-a aruncat de la etajul 8 îşi întrerupsese studiile la facultate

Capital: Canada le cere cetăţenilor săi să părăsească Siria

Mediafax: Peste 200.000 de persoane protestează în oraşul sirian Homs

Business Magazin: Datele noastre sunt deja acolo

Pentru Gartner întrebarea nu pare să fie dacă aceste depozite masive de date – ajutate, contextual, de prezenţa dispozitivelor mobile – vor apărea. Previziunile companiei de analiză gravitează de mai mulţi ani în jurul acestui subiect, sub diverse forme: software social, analizele sociale, reţele sociale, business intelligence, Big Data, „Internetul lucrurilor”, „Real World Web”. Întrebarea pe care Gartner pare să şi-o pună mai degrabă este: când anume se va întâmpla? Pariul meu este că acest proces masiv de colectare de date a început deja, demult.

Capital: Datoria nemţilor către România, îngropată de Senat

Mult-dezbătuta problemă a datoriei istorice a nemţilor către România a ajuns la un rezultat: propunerea de a înfiinţa o Comisie specială care să analizeze acest aspect a fost respinsă, joi, de Senat, cu 65 de voturi împotrivă, 41 de voturi pentru şi trei abţineri.

Realitatea: RĂZBUNARE pentru o notă: Profesoară agresată de părinţi în clasă

Financiarul: Hackerii ar putea să dezvolte un virus care să infecteze mintea umană?

Domeniul „biologiei sintetice” este abia la început. Putem „zări” genetica formelor de viaţă, dar antreprenorul miliardar Craig Venter a creat anul trecut prima „formă de viaţă artificială”, numind-o Synthia. Însă, experţii care continuă să lucreze în acest domeniu cred că această experienţă accelerează evoluţia naturală cu milioane de ani, iar unii cercetători avertizează că biologia […]

Realitatea: EXCLUSIV Povestea Occupy România. Tinerii care au ocupat Piaţa Universităţii după 20 de ani

Financiarul: Ultima uşă secretă a Marii Piramide va fi deschisă în 2012

– Porţile secrete din inima Marii Piramide ar putea fi deschise pentru prima data în 2012, crede o companie britanică de robotică, astfel reuşind să se rezolve un mister care a intrigat arheologii încă din 1872. Compania Scoutek din Marea Britanie a început deja explorarea în spatele porţilor la începutul acestui an şi a obţinut

Cuget Liber: Primarul care „se joacă“ de-a Big Brother cu infractorii

Antena 3: Iarna a venit cu dureri de cap. Facturile la întreţinere s-au dublat, caloriferele au îngheţat

Adevarul: Petrecerea de companie poate deveni orgie

Un nou studiu realizat de către TGI Fridays în Marea Britanie a scos la iveală faptul că un sfert dintre angajaţii companiilor care organizează petreceri de Crăciun ajung să aibă o aventură cu un coleg în timpul unei astfel de distracţii. Potrivit datelor, 55% din persoanele care lucrează în domeniul resurselor umane au recunoscut că şi-au sărutat colegii la petrecerea companiei, iar majoritatea celor care lucrează în relaţiile publice afirmă că au mers chiar mai departe şi au făcut sex cu un coleg, ­după petrecerea de Crăciun.

Pro TV: Cel mai bine pazit secret al crestinismului va fi scos la lumina, dupa mii de ani de mister

Oamenii ar putea sa vada pentru prima data Chivotul Legii, care se crede ca este ascuns intr-o capela din Etiopia, iar preotii au refuzat pana acum sa-l arate. In curand, insa, relicva va trebui mutata in alta parte.

Hotnews: Christine Lagarde: Nicio tara din lume nu este imuna la criza care ia amploare

Realitatea: ZIUA NEAGRĂ a crizei. Avertisment sumbru de la FMI şi tensiuni globale

Hotnews: O musulmana din Franta risca doi ani de inchisoare pentru ca a refuzat sa-si dea jos de pe fata valul traditional

Legea ce interzice purtarea valului islamic in locuri publice a intrat in vigoare in aprilie in Franta, aceasta devenind a doua tara europeana dupa Belgia care aplica o astfel de interdictie.

Gazeta Romaneasca: Sicilia Galerie FOTO/ Exclusiv GR: Românii, invitaţi să se înscrie în Ordinul Cavalerilor Templieri

Yahoo: Mii de copii au fost abuzaţi sexual în instituţiile catolice olandeze, spune un raport

Capital: Coreea de Sud sporeşte sancţiunile împotriva Iranului

Ziare com: Gaddafi, tras in teapa de viu?

US court claims Iranian 9/11 link:

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 16, 2011 at 8:56 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. nea Anderthal said, on decembrie 16, 2011 at 9:14 pm

    ..uite cine lupta de partea „deomono-cratiei” in Siria:

    http://adf.ly/1174738/banner/http://ozyism.blogspot.com/2011/12/nato-mercenaries-hunted-down-in-tunisia.html

    Apreciază

    • marcel said, on decembrie 17, 2011 at 11:09 am

      nea andertale tu ai fost ofitzer in armata romana ?? deci ai fost membru al pcr !! adica ai fost ateu ca sa te fac sa te lamuresti ,dar nu cred ca poti sa pricepi !! armata a slujit pcr ului si nu lui Dumnezeu dar e grele pentru tine tu da ne in continuare sfaturi despre cer si despre pamant tu care nu vezi pe unde ai mers..eu am gresit mai mult ca tine dar nu mi dau cu parerea ci aduc ce spun altii,adica sfintii daca tot zic ca s crestin ,nu te supara dar au citit si altii ce spui tu si te ai facut de rusine daca sti ce e aia

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on decembrie 17, 2011 at 1:29 pm

        @marcel
        Tataye,de unde ai inteles tu ca eu as fi fost ofiter in oastea lu’ Cea$ka? Am fost doar un amarit de soldat care am stat in transeele de pe Pangratti in decembrie’89-ianuarie ’90!N-am fost membru ‘pecere” deoarece n-aveam ‘origine sanatosa”( chaiburi verzi si cu diagonala).Ateu n-am fost nicodata (asta cum ai „dedus-o”) si nu stiu daca merita sa-mi pierd timpul cu tine sa-ti explic mai multe sau „arunc margaritare la porci”.
        ps:eu am spus ca: CEI CARE AU FACUT ARMATA PE TIMPUL COMUNISTILOR AU DEPUS JURAMANT FATA DE „COMANDANTUL SUPREM AL FORTELOR ARMATE”..etc.Ce-i asa de greu?De ce intelegeti asa greu?.Sunteti toti ovrei din kibutz care au uitat romaneste si intra pe acest blog la ordinul papusarilor sa produca dezbinare intre noi?

        Apreciază

      • marcela said, on decembrie 17, 2011 at 5:45 pm

        da frate antertale ce te superi !! este clar ca e ceva rau sa te juri in fatza lu ceasca fie ca soldat sau ofiter !! ce nu e vizibil !! si io am facut la fel ca tine dar considerand ca e pacat l am spovedit!!! tu daca iti imaginezi ca nu e ceea ce de fapt e atunci ramai cu el !!!noi desi vorbim cu un ton poate barbatesc nu vorbim sa ne suparam ,toate bune !!

        Apreciază

      • nea Anderthal said, on decembrie 18, 2011 at 8:15 am

        @marcel/marcela
        Intrebari:
        Sunteti acelasi persoana sau nu?.Cum sa ma adresez: tataye sau mamaye?
        Ce este asa de greu de inteles ce am scris sau faceti „misto”?

        Apreciază

  3. Ioan Pelasgul said, on decembrie 16, 2011 at 9:27 pm

    Capital: Datoria nemţilor către România, îngropată de Senat

    Asta e tradare pe fata!

    Apreciază

  4. Doktoru said, on decembrie 16, 2011 at 9:44 pm

    La chestia cu cardurile se intampla asa cum a zis Parintele Paisie ,numai ca nu se fura sau se pierde cate un card doua ca s ar avansa mai lent la next level,ci se fura baze intregi de date ,s au blocat mii poate zeci de mii de carduri in toata lumea ,poate mai mult,asa vor merge mult mai repede la o noua solutie ,poate imprimarea pe mana a vreunei serii,semn,cod etc ca sa poata fi scanat cu usurinta sa fie la purtator si sa nu se mai piarda ,sau cel putin asa vor zice ei ,..

    Apreciază

  5. acelas said, on decembrie 16, 2011 at 10:19 pm

    http://www.gandul.info/magazin/marturia-unui-prieten-steve-jobs-putea-sa-traiasca-mai-mult-daca-n-ar-fi-folosit-medicina-alternativa-9065862

    ca nu li s-a dat voie sa faca slujba religioasa de inmormantare, asta e altceva, dar sa ajungi sa faci asa ceva …., se pare ca diavolul si-a bagat coada pana la capat in acest caz ..

    http://www.gandul.info/news/malina-olinescu-a-fost-inmormantata-vineri-pe-acordurile-melodiei-je-t-aime-9067687

    .

    Apreciază

  6. nea Anderthal said, on decembrie 16, 2011 at 10:28 pm

    ..uite ce plini de dragoste sunt preotii papistasi:

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/raport-zeci-de-mii-de-copii-au-fost-abuzati-in-institutiile-catolice-din-olanda-247887.html

    ps:oare mai este cineva care nu-i ‘gheu” in Olanda?

    Apreciază

  7. S.W. said, on decembrie 17, 2011 at 9:28 am

    Bancile practica niste comisionane infernale pentru oamenii care sunt obligati de locul de munca sa isi faca card, impotriva vointei lor. Tot impotriva vointei lor, in momentul in care isi ridica drepturile salariale, se bucura si banca de munca lor, percepandu-le „n” comisioane – de administrare, de ridicare a unei sume.

    Daca eu am un contract incheiat cu firma X pentru care trebuie sa primesc 1500 ron, sa spunem, de ce la sfarsitul lunii ajung sa ridic doar 1490, 10 ron ducandu-se la banca emitenta. Eu am muncit pentru acesti bani si am contract doar cu firma X, de ce in relatia mea directa cu angajatorul intervine banca, grabita sa isi ia banii de la fiecare amarat?

    Ar trebui anulate masiv toate cardurile pentru a nu se mai bucura bancile de munca altora si de a le opri din plata care li se cuvine angajatilor, pentru a evita furturile de date personale, pentru ca si angajatii din interior cloneaza carduri. Ar trebui sa „profitam” de acest atac informatic pentru a solicita anularea in masa a tuturor cardurilor, motivand insuficienta siguranta si tentativele de frauda. Personal, nu detin card, dar acum cred ca e momentul ca cei care au carduri sa refuze sa mai detina carduri pentru ca reprezinta un pericol pentru sumele pe care le au in cont si care sunt expuse riscurilor.

    Am citit pe site-ul
    http://www.arhiblog.ro/brd-banca-tuturor-posibilitatilor-cardul-buclucas/

    ce i s-a intamplat unei foste angajate.

    Aveti grija la tot ce semnati pentru ca au tendinta de a baga clientului in fata „n” hartii pe care nu ai timp sa le citesti/ consulti si ei exploateaza lipsa de informare si graba clientului care semneaza in necunsotinta de cauza.

    Apreciază

  8. mihai said, on decembrie 17, 2011 at 9:37 am

    Doamne ajuta!Am si eu o intrebare.A mai fost cineva care sa i se ceara la banca sa i se scaneze semnatura?eu am patit si vreau sa stiu daca e de bine sau nu

    Apreciază

    • abc Marin said, on decembrie 17, 2011 at 4:25 pm

      da, eu am schimbat niște bani la ,,brd,, după ce am primit banii și buletinul , am fost pus să semnez electronic și am refuzat vehement , a insistat , am refuzat , a insistat , am plecat , , sunt foarte agresivi și insistenți , urlă dracii în ei. Doamne Iartăne!!!. nu cedați , nu vă temeți.

      Apreciază

  9. marcela said, on decembrie 17, 2011 at 11:56 am

    depopularea planetei :http://www.youtube.com/watch?v=fCByOs2_d1k

    Apreciază

  10. marcela said, on decembrie 17, 2011 at 12:10 pm

    dracu ii ajuta pe saraci? care nu are lcd tv sau plasma..dracu direct pe cer face spectacol :http://www.youtube.com/watch?v=BmyOAeH-SoA&feature=related

    Apreciază

    • broflovsky said, on decembrie 17, 2011 at 2:39 pm

      ar fi bine inainte sa postati toate nebuniile de pe youtube aici sa le mai analizati putin, ca dupa parerea mea se vede foarte clar si bine ca e o poza in spate si pe ea niste efecte in adobe… fiti mai atenti putin. Nu se merita sa preluati chiar toate prostiile de pe youtube

      Apreciază

  11. Alexandru(Fulger) said, on decembrie 17, 2011 at 1:05 pm

    Sursa : Vigilant Citizen

    http://vigilantcitizen.com/latestnews/kyary-pamyu-pamyu-still-bringing-illuminati-symbolism-to-kids/

    Apreciază

  12. sol said, on decembrie 17, 2011 at 1:29 pm

    http://www.gandul.info/reportaj/ce-s-a-ales-din-visul-american-al-unor-studenti-romani-plecati-in-sua-prin-programul-work-travel-eram-practic-o-sluga-un-cosmar-8958555
    Cineva întreba zilele trecute dacă sa plece în programul Work&Travel şi toată lumea l-a sfătuit de bine.. adică mai bine nu. În art de mai sus sunt mărturii extrem de veridice ale unor români care au experimentat pe pielea lor acest tip de „binefacere occidentală”. Evident, vor fi persoane hotărâte să plece oricum, dar măcar s-o facă in cunoştinţă de cauză.

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on decembrie 17, 2011 at 1:32 pm

      @SOL
      Programul asta e asa de mult.din ’95-’96 cind am luat contact cu citiva dintre participanti am inteles asta.Erau citiva poleci care au uitat sa se mai intoarca acasa…

      Apreciază

  13. Ioan Pelasgul said, on decembrie 17, 2011 at 1:35 pm

    Am primit de la un rus urmatorul mesaj(pozele sunt interesante :-?):

    Russian nationalists against Putin
    With the help of money from Soros, the US State Department and others who help Putin, they tried to falsify the elections but still only got 49%!

    The falsifications were incredibly obvious. It’s hard to find someone who supported „United Russia”. United Russia is supported by Soros and the US State Department.

    Sometimes it became even funny. Look at these photos from Russian TV:

    It shows apparently the results of elections. But they don’t add up to 100%, they are much over! Hehehe.

    Or apparently 99.47% of votes in Chechnya for Putin, hehehehehe.
    http://pics.livejournal.com/zulikhan/pic/0006kqwc

    Meeting organized by Soros and US and the Kremlin in support of Putin. Like usual, only immigrants, and students forced to go attend. They all are asked why they are there and most run away from the camera.

    An ordinary crowd boos and whistles Putin after a MMA match in Moscow! Almost 1 million views in under a month!
    http://www.youtube.com/watch?v=e3XynA3TxKs They don’t even do that to leaders in America!

    Likely, nothing will change because the US uses Russia to control central Asia. But this is a good challenge to globalist forces.

    Apreciază

  14. STOP RFID 666 said, on decembrie 17, 2011 at 2:09 pm

    LUPTATORI IMPOTRIVA NOII ORDINI MONDIALE

    http://www.gandul.info/international/peste-15-000-de-cehi-s-au-declarat-cavaleri-jedi-la-ultimul-recensamant-9070042

    Apreciază

    • nelu ploesteanu said, on decembrie 17, 2011 at 8:02 pm

      stop rfid mai facut sa rad la greu cu jediii astia din cehia …tare

      Apreciază

  15. STOP RFID 666 said, on decembrie 17, 2011 at 2:24 pm

    SALARIUL MINIM SAU CUM SA LEGALIZEZI SARACIA

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/ce-efecte-va-avea-cresterea-salariului-minim-la-700-lei-158341.html

    Apreciază

  16. STOP RFID 666 said, on decembrie 17, 2011 at 3:02 pm

    CUM SE FACE SFANTA CRUCE CORECT – MULTI O FAC FARA SA GANDEASCA – BA PREA MICA, BA STRAMBA, BA IN TOATE FELURILE

    Apreciază

  17. nelu ploesteanu said, on decembrie 17, 2011 at 6:33 pm

    cine trage sforile ;http://www.youtube.com/watch?v=d_xA41Qf8ac&feature=related

    Apreciază

  18. mene said, on decembrie 17, 2011 at 8:13 pm

    buna seara, stiu ca nu sunt la subiect, nu vreau sa imi dezvalui numele dar vreau sa povestesc tuturor despre lupta unui om pentru viata..
    Acum 6 luni bunicul meu a fost diagnosticat la Timisoara cu cancer de plamani si i s-a dat de trait maxim 3 luni de zile. Evident am fost toti darmati. A inceput sa faca citostatice si s-a simitit din ce in ce mai bine, pana acum 1 saptamana cand s-a racit in spital deoarece, atentie!!! nu aveau caldura, iar deoarece sistemul sau imunitar este la pamant a ajuns intr-o stare grava. Tin sa precizez ca a dus boala 6 luni destul de bine avand un moral de exceptie, acela de refuza moartea. Singura lui dorinta era sa imi vada nunta ( eu fiind singurul nepot pe care l-a iubit foarte mult) pe care am programat-o peste 2 ani daca Dumnezeu ne ajuta ( avand deja o prietena).
    Aseara a fost dus la spital intr-un mic oras, iar doctoru de garda nu a vrut nici sa il interneze ci ne-a spus familiei relaxat sa il luam acasa ca oricum moare. La insistentele noastre a ramas internat. Cu ajutorul lui Dumnezeu a trait pana azi dimineata cand s-a schimbat doctoru si a inceput sa fie ingrijit mai bine. L-am vizitat si azi si chiar mi-a spus zambind desi toti doctorii i-au zis ca mai are putin de trait ca” le arata el doctorilor ca tot nu moare”. Un moral extraordinar in lupta pentru a ramane in viata. Dumnezeu stie cat de mult ne rugam Lui sa il tina in viata si as vrea ca toti care citesc acest mesaj sa se roage lui Dumnezeu pentru a nu-L lua asa rapid la El. La noapte este punctul critic si ne rugam pentru a trece cu bine.
    Am vrut sa va impartasesc tuturor sentimentul de a dori a ramane in viata, chiar si peste verdictele doctorilor, cand vad ca atata lume isi pune singura capat zilelor.
    Noapte buna si Doamne ajuta.

    Apreciază

  19. Laurentiu said, on decembrie 18, 2011 at 9:43 am

    Ratacirile ereticilor:
    Suedia: Un preot luteran a transformat biserica în discotecă VIDEO
    http://www.rtv.net/suedia-un-preot-luteran-a-transformat-biserica-in-discoteca-video_7604.html

    Apreciază

  20. flos said, on decembrie 18, 2011 at 10:19 am

    Frate, am rugămintea să postezi asta pe site. Cred că vei socoti materialul tot atît de important pe cît este și chestiunea despre e vorba, crucială! Ni se ascund lucruri, nu minore, ci din ce în ce mai ample. Poate fac un reportaj pe tema asta și cei de la televiziune. Este de neconceput una ca asta! Materialul:

    Mănăstirea Putna, reprezentată prin Stareţ Arhimandrit Melchisedec Velnic, aduce la cunoştinţă tuturor forurilor bisericeşti şi laice o nedreptate ce se încearcă a se face, printr-o Contestaţie în anulare asupra căreia se va pronunţa Tribunalul Suceava, în privinţa terenului care reprezintă vatra mănăstirii.

    În data de 1 iulie 2011, prin Decizia definitivă şi irevocabilă nr. 1015 a Tribunalului Suceava, Mănăstirii Putna i s-a făcut o dreptate istorică, recunoscându-i-se, prin uzucapiune, dreptul de proprietate asupra vetrei de vieţuire monahală – terenul de 14 ha pe care se află: biserica cu mormântul Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, cimitirul, chiliile, muzeul, arhondaricul, livada şi gospodăria anexă.

    În data de 7 decembrie 2011, Direcţia Finanţelor Publice a Judeţului Suceava, ca reprezentant al Statului Român, a depus la Tribunalul Suceava o Contestaţie în anulare prin care cere să se anuleze hotărârea judecătorească mai sus menţionată.

    Acest demers al unei instituţii publice ne surprinde cu atât mai mult cu cât, mai ales în ultimii ani, lumea politică şi mass-media au încercat să ne convingă că nu se poate concepe un stat de drept în care să nu se garanteze respectarea proprietăţii private. Urmare a acestor intervenţii, majoritatea cetăţenilor şi-au recuperat sau au fost despăgubiţi pentru proprietăţile confiscate abuziv de către regimul comunist.

    Pământul pe care se află Mănăstirea Putna a fost dăruit de ctitorul ei, Sfântul Ştefan cel Mare, domnul Moldovei, din averea sa personală. Dania a fost întărită în 1503 prin cuvintele: Iar după viaţa noastră, cine va fi domn al ţării noastre, (…) Moldova, acela să nu clintească dania şi întărirea noastră, ci s-o întărească şi s-o împuternicească, pentru că am cumpărat cu banii noştri şi am dat şi am scris acelei sfinte Mănăstiri de la Putna.

    După ocuparea Bucovinei de către austrieci în 1775, a fost constituit în 1783 Fondul Bisericesc, cuprinzând averile Bisericii Ortodoxe din Bucovina. În acest Fond au fost cuprinse scriptic (în cartea funciară) şi toate proprietăţile Mănăstirii Putna, iar Statul Român comunist, prin Decretul nr. 273/1949, nepublicat în Monitorul Oficial, s-a intabulat abuziv pe suprafaţa de 14 ha amintită mai sus.

    Cu toate acestea, niciodată terenul de 14 ha, care reprezintă nucleul de vieţuire al Mănăstirii Putna în cei peste 550 de ani de existenţă, nu a fost înstrăinat sau folosit de către altcineva, fiind întotdeauna în posesia utilă, neîntreruptă şi paşnică a vieţuitorilor mănăstirii.

    Mai mult, orice mănăstire are un drept de proprietate sacră asupra bisericii, chiliilor şi incintei mănăstireşti, drept recunoscut prin lege. Nu este normal ca Mănăstirea Putna – cea dintâi dintre ctitoriile lui Ştefan cel Mare, cunoscută tuturor românilor ca un simbol de credinţă, cultură şi demnitate – să fie nevoită să cerşească de la o instituţie a statului recunoaşterea dreptului de proprietate asupra pământului dobândit prin donaţie şi stăpânit neîntrerupt.

    Dacă nu vom reuşi să garantăm proprietatea privată dobândită legitim, cine ne va garanta în viitor munca noastră, moştenirea noastră, libertatea noastră ca cetăţeni şi creştini? O ţară nu se clădeşte pe nedreptate!

    Prin urmare, cerem reprezentanţilor statului să intervină pentru retragerea Contestaţiei în anulare depusă de Statul Român prin Direcţia de Finanţe Publice a Judeţului Suceava.

    Apreciază

  21. Laurentiu said, on decembrie 18, 2011 at 11:06 am

    Domnule Saccsiv, ati putea face un articol din acest material ? :

    În ce an vor dispărea românii de pe pământ la rata actuală a fertilităţii

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/in-ce-an-vor-disparea-romanii-de-pe-pamant-la-rata-actuala-a-fertilitatii-158286.html

    Apreciază

  22. marian said, on decembrie 18, 2011 at 11:07 am

    –––––––––––––––––––––––––––

    Syria deploys Russian anti-sea missiles on coast, Scuds on Turkish border

    DEBKAfile Exclusive Report December 16, 2011, 2:06 PM (GMT+02:00)
    Russia L-300P Bastion carrying Yakhont Expanded Russian military and diplomatic support for the Assad regime was underscored by the deployment Friday, Dec. 16, of advanced Moscow-supplied Yakhont (SSN-26) shore-to-sea missiles along Syria’s Mediterranean shore to fend off a potential Western-Turkish invasion by sea. Last week, Russia airlifted to Syria 3 million face masks against chemical and biological weapons and the Admiral Kutznetsov carrier and strike group was sent on its way to Syria’s Mediterranean port of Tartus.
    Russian naval sources in Moscow stressed that the flotilla is armed with the most advanced weapons against submarines and aerial attack. Upon arrival, the Russian craft will launch a major marine-air maneuver in which Syrian units will take part.
    Syria has received from Russia 72 Yakhont missiles able to hit marine targets up to a distance of 300 kilometers – i.e., over the horizon, our military sources report. The missile’s radar remains inert, making it hard to detect, until it is close to target. It is then switched on to guide its aim.

    Its high speed – 2,000 kmh – enables the Yakhont to strike before its target has time to activate self-defense systems. Thursday night, in response to the deployment of 21 Syrian Scuds on the Turkish border, including five with chemical warheads, Ankara convened its top military council and declared its armed forces ready for war. Syria also rushed armored reinforcements to the Jordanian border.

    debkafile’s military and intelligence sources report that the rush of Syrian war moves backed by Russia indicates that both believe a Western-Arab force is on the point of invading Syria. They are keeping an eye especially on Turkey which is suspected of having obtained a NATO marine and air umbrella, including the US Sixth Fleet, for military preparations aimed at ousting Bashar Assad, so repeating the operation against Libya’s Muammar Qaddafi.
    The diplomatic flurry around Syria was accentuated by US Defense Secretary Leon Panetta’s arrival in Ankara Friday morning to find Turkish armed forces on war preparedness, and Syrian Vice President Farouk A-Shara’s landing in Moscow for a crisis conference with Russian leaders.

    Thursday night, Dec. 15, debkafile reported:
    War tensions around Syria rose alarmingly Thursday night, Dec. 15, when Turkey’s top military council convened „to review the armed forces’ preparedness for war” in response to the deployment of Syrian missiles, some tipped with chemical warheads, on their common border. debkafile’s military sources report the meeting was led by Turkish President Abdullah Gul and Prime Minister Tayyip Erdogan.

    The Assad government also rushed armored units in two directions – to the Turkish frontier and also to the Jordanian border opposite the US special operations units from Iraq newly deployed to defend Jordan against a Syrian attack, as debkafile reported on Dec. 13
    Our sources report that 21 Syrian missile launchers, five of them Scud D with chemical warheads, are deployed in northern Syria opposite the Turkish Hatai (Alexandretta) district. They were moved up in broad daylight to make sure Western spy satellites and Turkish intelligence surveillance saw them. More are on the way.

    In Israel, the IDF announced it was reconstituting the special command for operations behind enemy lines under the command of Brig. Gen. Shay Avital.

    Before the military council convened in Ankara, Turkey placed its border contingents, air force and navy on war preparedness.

    The official statement said the high military council had „assessed Turkish army needs and necessary steps to address these requirements…”

    The Turkish press repeated a statement by Foreign Minister Ahmet Davutoğlu in an interview two weeks ago that Turkey does not want to consider a military option for intervention in neighboring Syria as Damascus cracks down on popular protest, but it is ready for any scenario.

    The Turkish army has prepared operational plans for seizing parts of northern Syria if the situation there continues to deteriorate. Those plans would essentially carve Syria into two entities, with the Turkish army holding the north and protecting opposition and civilian populations, while the Syrian army and Assad loyalists would remain in control of the central and southern regions.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.