SACCSIV – blog ortodox

REVOLTA IN RUSIA? Gorbaciov se baga in seama. Hillary Clinton cere o investigaţie asupra acuzatiilor de frauda la alegerile parlamentare

Posted in Hillary Clinton, Mihail Gorbaciov, REVOLTA, RUSIA by saccsiv on decembrie 7, 2011

Iata ce aflam din articolul REVOLTĂ ÎN RUSIA Mihail Gorbaciov cere anularea alegerilor. Noi proteste vor avea loc VIDEO:

Liderii ruşi se află sub o presiune crescândă după scrutinul parlamentar de duminică, criticat de observatori pentru numeroasele fraude. Mii de protestatari au ieşit în stradă pentru a denunţa regimul lui Vladimir Putin, iar Mihail Gorbaciov s-a alăturat cauzei manifestanţilor, cerând repetarea alegerilor.

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a cerut autorităţilor ruse să anuleze alegerile parlamentare ce au avut loc în 4 decembrie, relatează agenţia Interfax, citată de NewsIn.
„Liderii ţării trebuie să admită că au fost numeroase falsificări şi fraudări, iar rezultatele nu reflectă voinţa poporului”, a spus Gorbaciov. „Deci, cred pot lua o singură decizie – anularea rezultatelor alegerilor şi organizarea (unui scrutin – n.r.) nou”, a adăugat el.
Poliţia rusă a arestat marţi 800 de manifestanţi, la Moscova şi în alte oraşe din Rusia, potrivit BBC News.

Surse din poliţia de la Moscova au declarat că 569 de persoane au fost arestate marţi în piaţa Triumfal din centrul capitalei, printre care liderul partidului Iabloko Serghei Mitrohin şi politicianul de opoziţie Boris Nemţov. De asemenea, mai mulţi jurnalişti au fost arestaţi.

Alţi 230 de manifestanţi au fost reţinuţi în al doilea oraş ca mărime al ţării, Sankt Petersburg, iar 25 la Rostov pe Don.
Mulţi dintre ei se aflau încă în arest miercuri.

Începând de luni, manifestaţii au loc în capitala rusă, pentru a contesta rezultatele alegerilor legislative de duminică, ce au fost câştigate de Rusia Unită. Manifestanţii protestează faţă de fraudele survenite în cursul procesului electoral.
Posturile naţionale de televiziune au ignorat în mare parte protestele, acoperind numai mitingurile pro-Kremlin.

Mai multe mişcări ale opoziţiei au anunţat, miercuri, că manifestaţiile împotriva victoriei partidului Rusia Unită, condus de Vladimir Putin vor continua în pofida arestării „brutale” a mai multor lideri ai opoziţiei, relatează AFP.

Preşedintele Dmitri Medvedev a ieşit în faţa naţiunii şi a declarat că alegerile au fost corecte. Este contrazis de multitudinea de înregistrări care atestă neregulile reclamate de opoziţie. Chiar şi observatorii europeni au semnalat modul defectuos în care s-a făcut numărătoarea voturilor.

Unul dintre alegători a demonstrat că pixurile folosite pentru marcarea opţiunii pe buletinele de vot aveau o cerneală ce putea fi ştearsă ulterior.

O primăvară arabă în Rusia?

Ieri, senatorul republican american, John McCain,  i-a atras atenţia premierului Vladimir Putin că revolte similare celor din Primăvara arabă sunt posibile în Rusia.
„Dragă Vlad (Vladimir Putin – n.r.), Primăvara arabă vine într-un cartier de lângă tine”, a scris McCain pe Twitter, potrivit Mediafax.
Senatorul american a adăugat un link către un articol publicat de Wall Street Journal, potrivit căruia „dovezile privind frauda la alegeri” vor tensiona relaţiile dintre Rusia şi capitalele occidentale în următoarea perioadă.
Un avertisment similar cu cel al senatorului american fusese lansat înaintea alegerilor de liderul opoziţiei comuniste, Ghennadi Ziuganov.

Occidentul denunţă neregulile scrutinului şi reprimarea protestelor
Alegerile legislative câştigate duminică de partidul Rusia Unită, al cărui scor a scăzut totuşi cu 15 puncte procentuale în raport cu precedentul scrutin, au fost marcate de numeroase nereguli, potrivit opoziţiei şi observatorilor străini.

Ministrul german de externe Guido Westerwelle le-a cerut marţi autorităţilor ruse să ancheteze numeroasele nereguli comise la alegerile legislative din 4 decembrie, relatează RIA Novosti.
Misiunile de observare ale Biroului instituţiilor democratice şi drepturilor omului al OSCE, Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi OSCE au constatat luni cazuri de fraudă, printre care introducerea de buletine de vot false în urne şi împiedicarea activităţii observatorilor.

„Suntem îngrijoraţi de rapoartele observatorilor OSCE din Rusia”, a conchis Westerwelle.
Secretarul de stat american Hillary Clinton ceruse la rândul său o investigaţie asupra alegerile parlamentare din Rusia, în condiţiile acuzaţiilor de fraudă. Vorbind la reuniunea OSCE la Vilnius, Clinton a spus că alegerile ruse nu au fost nici libere, nici corecte.
„Alegătorii ruşi merită o investigaţie asupra tuturor acuzaţiilor credibile legate de fraudă şi manipulare şi sperăm că autorităţile ruse vor trece la acţiune”, a subliniat ea.

Comentariu saccsiv:

Interesante evenimente. Stim ca Gorbaciov este pe fata unealta ELITELOR:
Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impreuna cu PAPA IOAN PAUL II a lucrat pentru edificarea NOII ORDINI MONDIALE

Si mai stim ca revolutiile nu apar din senin:

TULBURARILE SOCIALE sunt absolut necesare instaurarii realei NOI ORDINI MONDIALE. Si pentru a fi siguri de reusita, PAPUSARII le doresc cat mai SANGEROASE …

Se pregateste oare o revolutie in Rusia sau doar se tatoneaza terenul?

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 7, 2011 at 4:03 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ioan Pelasgul said, on decembrie 7, 2011 at 5:20 pm

    Ce va face sa credeti ca Putin si Medvedev nu sunt uneltele Elitelor?

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 7, 2011 at 5:24 pm

      Ioan Pelasgul

      ELITELE au deseori pioni ce nu stiu unii de altii. Un pion e bun pentru o anumita actiune intr-o anumita perioada, apoi vine momentul schimbarii. Si cateodata shimbarea se doreste a fi cu tamabalau.

      Apreciază

  3. stef said, on decembrie 7, 2011 at 5:40 pm

    Cred ca e clar rolul decisiv pe care l-a avut Gorbaciov in declinul URSS … Obiectivul principal al sionistilor este indepartarea prezentei militare rusesti in Siria si Iran

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on decembrie 7, 2011 at 6:50 pm

      Repet… De ce crezi ca Rusia nu e inca in mana jidanilor?

      Apreciază

    • marian said, on decembrie 8, 2011 at 4:40 pm

      Gorbaciov s-a facut presedinte dupa moartea la foc automat in mai putin de 2 ani (daca tin eu bine minte), a altora TREI: Brejnev, Andropov si Cernenko. Prima sarcina a lui gorbi, a fost aceea de a pune la sol toata flota RUSEASCA de avioane TU-144, spaima a occidentalilor. Pentru cine nu stie, TU144 a batut Concorde-ul de peste 2 ori la viteza si la capacitatea de transport. Era un stress teribil pt nato, existenta flotei de TU144. Drept recompensa, Rusia a primit primul patent de motor conceput de catre Porsche, motor care a echipat prima LADA Samara, cu care, au si castigat ceva trofee si ceva piata occidentala. Ceausescu, nu a adus niciun exemplar. Azi, Rusia cea „depasita” are TU160, sau Lebada Alba, bombardier supersonic, avand geometrie variabila, fiind greu detectabil pe radar, care a luat in ras paza de coasta a marii britanii, spre batjocura presei vestului. Cat adevar si cata minciuna se afla in tactica asta propagandistica, sa nu aflam niciodata pe pielea noastra.

      Apreciază

  4. flow said, on decembrie 7, 2011 at 5:49 pm

    Interesanta treaba cu Hilary Clinton care cere investigatii…. Dar Putin le-a cerut americanilor sa nu se amestece in treburile interne ale Rusiei.

    Apreciază

    • Maria said, on decembrie 7, 2011 at 8:00 pm

      Dar la americani care din tari face investigatii cand ei au alegeri ? .Au ei un motiv serios sa-si bage nasul in treburile Rusiei .Probabil pozitia Rusiei fata de intentia invadatorilor ,de a ataca Iranul si alte state din zona .Cel putin Rusia este o tara ortodoxa ca si noi ,care a dat mii de sfinti ,are niste biserici aproape unice in lume ,de o frumusete rara si suntem mai apropiati de ei din punct de vedere spiritual ,decat altii Nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu . .

      Apreciază

  5. vantelegar said, on decembrie 7, 2011 at 6:37 pm

    OFF TOPIC
    vreau sa deschid un subiect despre ce se intampla pe plan economic in Romania in ultimii doi ani.nu ma pricep la dezbateri asa ca va rog sa ma ajutati sa ajung la o concluzie si nu numai pentru mine.asa cum se stie ca tara noastra este o tara bananiera (adicatelea mai mult se importa decat de exporta,alimente,materii prime,s.a.m.d)cum am ajuns sa ne afecteze in asa hal criza economica mondiala,cand pe timp de criza preturile cad.cum a ajuns sa fie afectat bugetul Romaniei de ceva inexistent,adica productia,care ar fi putut sa coboare bugetul in asa hal incat sa se taie banii alocati pentru sanatate,salarii,pensii alocatii.

    Apreciază

    • vantelegar said, on decembrie 7, 2011 at 6:40 pm

      va rog sa nu ocoliti intrebarile mele si rog administratorul bloguluisa dea sprijin acestui subiect.Doamne ajuta.

      Apreciază

      • Alex said, on decembrie 7, 2011 at 7:09 pm

        Eu cred ca nici 2% din romani nu inteleg ce este cu criza economica, am intrebat multi oameni „cu carte” cum se manifesta criza dar niciodata nu am primit un raspuns pe intelesul meu. Pe de alta parte am intrebat destui oameni daca se simt afectati de criza, daca li sa schimbat traiul de la venirea crizei, si in acest caz aproape toti au spus ca traiesc la fel ca inainte (2007-2008). Dupa parerea mea criza este mai mult la televizor iar modul in care ne afecteaza este prin taxe mai mari, salarii bugetare taiate, TVA marit etc. Firmele nu dau faliment pentru ca nu au piata de desfacere ci din cauza taxelor sufocante impuse de guvern, pensionarul nu are bani nici pentru strictul necesar din 2 motive (1. ia fost taiat din pensie 2. preturile au crescut foarte mult din cauza TVA), ceea ce inteleg eu din toate astea este ca nu a venit nici o criza din exterior, criza a fost aplicata de guvern. Va rog sa ma corectati daca e gresit ce am spus mai sus, dar mi se pare aberant mai ales faptul ca PIB-urile din ultimii 3 ani este mai mare sau egal cu cel din 2008, 2009.

        Apreciază

      • Alex said, on decembrie 7, 2011 at 7:32 pm

        @Kery
        Daca trebuie sters un comment atunci acela este sigur al tau, pentru ca contine numai atacuri verbale.
        Eu nu simpatizez nici o Antena 3, Gadea, Ciutacu, Badea etc. In commentul meu am spus ceea ce cred eu personal nu ce mi-au spus „altii”.

        Apreciază

      • Marius said, on decembrie 7, 2011 at 8:02 pm

        Kery, ce anume vezi tu pozitiv la actuala guvernare condusa de basescu de ii aperi atata peste tot?

        Apreciază

      • Marius said, on decembrie 7, 2011 at 8:57 pm

        Kery, eu te-am intrebat ce anume iti place la basescu si pdl, nu ce parere ai despre opozitie. Tu permanent (cel putin dupa mine) ii acuzi pe cei de la psd si pnl, dar nu sufli o vorba despre basescu si pdl. De ce? Daca toti sunt la fel, de ce aperi actuala guvernare si acuzi numai opozitia?

        Apreciază

      • Marius said, on decembrie 7, 2011 at 9:25 pm

        Ok, psd-istii sunt rai, tu n-o sa votezi cu ei, am inteles deja, ai spus asta de sute de ori. Totusi, de vreme ce ii aperi atata, spune-ne si noua ce anume vezi bun la actuala guvernare. Care sunt, de exemplu, masurile luate de guvernul boc pe care tu le aprobi si le consideri benefice pentru tara? La cat zel depui ca sa-i aperi, presupun ca iti place ceva din ce fac ei, nu?

        Apreciază

      • Dan Tanasescu said, on decembrie 8, 2011 at 12:04 pm

        Iată ce este de fapt criza şi cine o provoacă! http://dantanasescu.ro/2010/05/09/banii-sunt-creati-din-nimic.html

        Apreciază

  6. Nicolae Stratilat said, on decembrie 7, 2011 at 6:45 pm

    O etapa din Noua Ordine Mondiala:
    http://silvianemanuel.net/2011/12/realitatea-guvernului-mondial-i-uniunea-nord-americana/

    Apreciază

  7. Prahovean said, on decembrie 7, 2011 at 6:48 pm

    Azi, 7 decembrie 2011, este pesemne ziua începerii unor revolte de stradă profețite, care se vor lăsa cu vărsare de sânge… Dumnezeu să ne ajute și să ne păzească!

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on decembrie 7, 2011 at 10:11 pm

      ..asa era si pe site’ul „intunecatilor” care avea un ceas cu numaratoare inversa!

      Apreciază

  8. STOP RFID 666 said, on decembrie 7, 2011 at 7:09 pm

    http://www.doxolog.ro/web/apologetica/Texe_Marrs/LUCID.htm

    Apreciază

  9. marian said, on decembrie 7, 2011 at 9:05 pm

    Se spune ca rusii sunt alcoolici. Eu spun ca sunt excesiv de inteligenti si de imaginativi. Au HARUL de a FACE LUCRURI NOI! Unde am mai auzit noi despre acest HAR? Oare nu cumva la Insusi Mantuitorul? Ce usor e sa se ia in deradere Rusia, pe baza urii programatic implantate prin Pi-aR in cerierele unora!

    Apreciază

    • Marius said, on decembrie 7, 2011 at 9:28 pm

      Marian, eu zic sa analizezi putin istoria Romaniei si o sa intelegi foarte repede de ce ura fata de rusi este foarte indreptatita.

      Apreciază

      • marian said, on decembrie 8, 2011 at 4:51 pm

        Consideram ura, ca fiind indreptatita? Pe baza a ceea ce ni s-a spus la istoria scrisa de catre invingatori? Cautam ceea ce ne desparte? Pacat…

        Apreciază

  10. nea Anderthal said, on decembrie 7, 2011 at 10:14 pm

    …hmm…in toamna lui 1999 am fost in tara si am trecut si prin „Bukale”.Am fost la Muzeul de istorie dar era inchis ptr. ca era o conferinta.Am intrat si eu la acea conferinta deoarece era invitat si „Ilici-Zambilici”(omul din cauza caruia am parasit tara acum 20 ani.Culmea e ca Zambilici a vorbit despre …GLOBALIZARE,MONDIALIZARE,etc.Era 101% pentru aceste idei…

    Apreciază

  11. nea Anderthal said, on decembrie 7, 2011 at 11:19 pm

    …ce ziceti de asta:

    http://www.debka.com/article/21543/

    Apreciază

  12. geo said, on decembrie 8, 2011 at 6:54 am

    astazi este 8 decembrie 2011.se implinesc 20 de ani de la adoptarea constitutiei iliesciene cea care a adus Romania in starea actuala…

    Apreciază

  13. Ioan Teodoru said, on decembrie 8, 2011 at 12:10 pm

    Măi fraților, nu fiți copii. Ce se întâmplă acum în Rusia este o poliță plătită datorită faptului că Rusia (mai mult sau mai puțin) se întoarce la ortodoxie lucru care trebuie stăvilit cu orice preț. Aș putea să vă spun foarte multe (de la fața locului și nu numai) pe tema asta. Ia vedeți, de exemplu, textul de aici:

    http://vatopaidi.wordpress.com/2011/11/29/spod54/

    Apreciază

  14. koba said, on decembrie 8, 2011 at 3:55 pm

    cine e foarte curios sa stie care- treaba cu opozitia lui Putin sa se mai uite si la alte surse in afara de BBC sau CNN cum ar fi :

    http://rusia-reala.livejournal.com/
    – site-ul e in romana

    Apreciază

  15. nuconteaza said, on decembrie 8, 2011 at 6:56 pm

    kery….esti ortodox?! din limbaj nu prea reiese…in alta ordine de idei, gandirea ta sufera grav, daca tu crezi ca basescu/boc/&co. fac lucruri bune pentru tara asta…nu traiesti doar tu in tara asta, care o duci „bine” ca ai salariu un pic peste medie la radio…

    si toti care cred ca rusii sunt o sleahta de betivi care ne-au facut rau…mai ganditi-va un pic…aia erau comunisti indoctrinati, si pe la noi au fost bestii…

    unii, cand se gandesc la rusi adevarati, se gandesc la: Sf. Serafim de Sarov, Sf. Serafim de Virita, Sf. Evgheni Rodionov, Dostoievski, Sf. Nicolae al II-lea, Soljenitin, etc etc etc…

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Anda said, on decembrie 10, 2011 at 10:35 am

      Băsescu , Boc &co nu sunt mai buni sau mai rai decât ceilalți toți sunt niște lepre , hoti tradatori de tara si neam . Din păcate pt poporul roman acești nenorociti apară interesele altora ( marionetele elitelor ) aceiasi Marie cu alta pălărie nu ies unii ies alții nu va mai bateti capul si puteți vota cu cine vreți voi ca nu se va schimba nimic . Pana nu vor termina tara asta nu se vor lăsa .

      Apreciază

  16. marian said, on decembrie 8, 2011 at 8:25 pm

    Iran airs downed US spy drone: RQ-170 Sentinel stealth aircraft

    Iran has released video footage of the most advanced US reconnaissance drone which was downed by the Iranian Army in the eastern part of the Islamic Republic earlier this week.

    Apreciază

  17. nuconteaza said, on decembrie 9, 2011 at 6:56 pm

    kery, din pacate cu raspunsul tau mi-ai confirmat gandurile…si ai confirmat ca ai un limbaj josnic…

    daca pentru tine Sf. Serafim de Sarov e „spion kgb”, nu prea mai avem ce discuta…pune mana si citeste!
    si pentru tine, citeste si viata Sf. Nicolae al II-lea, sa vezi cam cum si-a crescut copiii (il putem compara cu Sf. Constantin Brancoveanu)…

    rusii astia care ne-au facut doar rau l-au pus patriarh pe Sf. Petru Movila…si sunt multe alte exemple, dar nu mai arunc margaritare porcilor si spalatilor pe creier ca tine…sa te lumineze Dumnezeu si toti sfintii rusi pe care ii blamezi…si sa te ierte!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.