SACCSIV – blog ortodox

AUDIO: Parintii Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan criticandu-l pe parintele Arsenie Boca. CREDEA PARINTELE ARSENIE BOCA IN REINCARNARE?

Posted in Arsenie Boca, ARSENIE PAPACIOC, IOANICHIE BALAN by saccsiv on noiembrie 30, 2011

   Ascultati va rog:

http://dl.transfer.ro/transfer_ro-29nov-8f445c2d7cc58afe.zip

   Cititi va rog si:

De ce parintele Arsenie Boca l-a pictat pe ereticul Francisc printre Sfinti?

   Rog fratii care se pricep, sa puna inregistrarea pe youtube sau ceva similar. Ar fi bine daca ar putea reusi sa o faca sa se auda mai tare. De asemenea sa elimine pauza de la mijlocul inregistrarii. Util ar fi si un transcript al partii despre Parintele Arsenie Boca.

Dupa cum puteti constata, Parintele Arsenie Papacioc spune despre Parintele Arsenie Boca ca credea in reincarnare. Este extrem de grav daca chiar asa a fost.

Daca mai stiti inregistrari cu mari duhovnici aducand acuze similare, va rog sa le postati. Dar si invers, inregistrari cu laude ce ii sunt aduse. E bine sa ne lamurim. Poate ratacirile le-a avut doar in anii tineretii. De asemenea e bine sa ne lamurim si cum adica a renuntat la preotie?

 

 

690 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristian2 said, on decembrie 29, 2011 at 5:52 am

    Saccsiv, bizara e platforma asta! La 18 decembrie (ultimul comentariu) Tim ateul apasa atât de tare ca ea

    se’nclina si’i gata sa’l scuipe in iad, iar eu, vrând sa’l salvez dela incinsele cazane, i’l arunc , pe platou, pe

    Putin, viteazul ortodox cu pumnalul in gura’i rosie de sânge cecen, dar si de sângele fratilor nostri ortodocsi

    din Moscova ucisi de KGB in explozia blocurilor pentru a’i da pretext „tarului” comunist sa relanseze

    masacrarea nenorocitilor si bravilor nostri ceceni. Dar comentariile mele din 28 si 29 decembrie, sunt

    basculate de platforma buclucasa cu mult in urma, devin invizibile spiritelor ortodoxe amorezate de Putin

    (capul lui ca o grenada, de’ar exploda,de’atâtea virtuti ortodoxe, in Kremlin, ar fi mortii o gramada,) si chiar

    vrednicul, cinstitul si smeritul Timotei (coborât din Sfântul munte, pe magarul falsei ortodoxii , in lumea

    noastra de adogmatici nerusificati inca) poate rata momentul pocaintei si ateriza

    Intr’un cazan focos De nu’i mai ramâne os pe os
    Si, vai ce dureros
    Sa te chinui vesnic
    Groaznic pacatos!

    Apreciază

  2. Cristian2 said, on ianuarie 4, 2012 at 1:03 am

    Saccsiv, ce furtuna ai declansat in jurul Sfântului Ardealului ! Câta sminteala pentru multi, cât timp irosit pentru a incerca sa’l aparam in fata inselatorului Timotei !

    Crezi c’ai putea sa definesti ce te’a determinat sa deschizi focul asupra unuia dintre cei mai mari stâlpi ai ortodoxiei si care sunt concluziile tale in privinta Parintelui Arsenie Boca ?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 4, 2012 at 11:32 am

      Cristian2

      Ma iubeai dar ma vei uri. In secundar pentru aceasta dezbatere, in principal deoarece eu nu-l consider Sfant pe ratacitul Ghelasie.

      Referitor la dezbatere, trebuie sa stii ca prin comentariile tale ai facut mai mult rau taberei pro parintele Arsenie Boca decat toti cei ce-l critica la un loc.

      Daca nu te stiam de ceva vreme ravnitor si de buna credinta, adica daca comentariile la acest articol ar fi fost primele pe acest blog, as fi considerat ca esti special pus pentru a crea un efect contrar.

      In rest, eu te iubesc si ma rog in continuare si pentru tine. Tie insa ti-ar placea sa te judece bunul Dumnezeu exact cum ma judeci tu pe mine?

      Apreciază

  3. Cristian2 said, on ianuarie 8, 2012 at 11:46 pm

    @Saccsiv : „Ma iubeai dar ma vei uri. In secundar pentru aceasta dezbatere, in principal deoarece eu nu-l consider Sfant pe ratacitul Ghelasie”.

    Eu nu te urasc. Ma intreb numai cum a fost posibil sa’l lasi pe Timotei sa’si verse otrava, in zeci de comentarii, la adresa Sfântului Ardealului, smintând prin aceasta, poate, pe unii mai slabi.

    Nu raspunzi la intrebarea mea, era vorba de focul ce l’ai deschis impotriva Parintelui Arsenie Boca si mai doream sa stiu la ce concluzii ai ajuns in privinta lui; referitor la Cuviosul Ghelasie Gheorghe (despre care eu am adus vorba), ce te indreptateste sa’l acuzi ca este ratacit ? Ai citit o singura carte scrisa de marele ieromonah de la Frasinei, considerat de multi un adevarat sfânt ? Ai argumente serioase sa-l faci „inselat”, sau judeci dupa ce spun altii ?

    „Referitor la dezbatere, trebuie sa stii ca prin comentariile tale ai facut mai mult rau taberei pro parintele Arsenie Boca decat toti cei ce-l critica la un loc.

    Daca nu te stiam de ceva vreme ravnitor si de buna credinta, adica daca comentariile la acest articol ar fi fost primele pe acest blog, as fi considerat ca esti special pus pentru a crea un efect contrar”.

    As dori sa fii mai clar. Cum am facut mai mult rau taberei pro Parintele Arsenie decât toti cei ce’l critica la un loc, in frunte cu Timotei (omul declarat fatis pro Putin, presedintele lui „ortodox” preferat si care nu ezita sa ucida ziaristi, pe fratii nostri ortodocsi rusi, pe ceceni, intr’un razboi salbatic, barbar, si chiar pe fratii nostri din Transnistria ?)

    „In rest, eu te iubesc si ma rog in continuare si pentru tine. Tie insa ti-ar placea sa te judece bunul Dumnezeu exact cum ma judeci tu pe mine?”

    Ai dat cu toporul in simtamintele mele si a mii de oameni când ai lasat sa fie atacati doi stâlpi ai ortodoxiei universale de niste nemernici mediocri impinsi in lumina de armata intunericului.

    Tie insa ti’ar placea sa te judece Dumnezeu exact cum i’ai lasat tu pe dusmanii lui Hristos sa’i judece pe cei doi sfinti ai nostri ?

    In rest, eu te pomenesc in continuare si ma rog bunului Dumnezeu sa te faci bine sanatos si sa’ti dea mult discernamânt.

    Apreciază

  4. saccsiv said, on ianuarie 11, 2012 at 7:57 pm

    A inceput campania pentru canonizarea Parintelui Arsenie Boca

    http://www.pelerinulroman.com/index.php/a-inceput-campania-pentru-canonizarea-parintelui-arsenie-boca/

    Apreciază

  5. gabriel said, on ianuarie 12, 2012 at 9:55 am

    Sfintenia este descoperita de catre Dumnezeu si nu reprezinta un subiect de dezbatere omeneasca, unii voteaza pro si altii contra. Oamenii doar pot sa constate ce Dumnezeu le-a aratat.
    Discutiile aprinse pro si contra de aici nu au lamurit nimic in ceea priveste sfintenia sau ne-sfintenia parintelui Arsenie Boca.
    Ele au aratat doar orgoliul, fanatismul dus pana la ura al unora care se cred drept maritori crestini sau chiar crestini induhovniciti, indreptatiti sa aprecieze, ca de la egal la egal, cand alti mari parinti duhovnici au vorbit corect si cand nu au vorbit corect despre o anumita problema. Prin atitudinea lor lipsita de dragoste nu fac altceva decat sa-i indeparteze mai mult de Biserica pe cei multi care sunt inca sovaielnici, influentati de minciunile din mass media si de educatia atee primita in scoala si familie.
    Sfintenia cuiva nu se afirma cu bata in mana sau cu vorbe dusmanoase.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cristian2 said, on ianuarie 12, 2012 at 4:54 pm

      @Gabriel
      Iertare, tu ai un limbaj chel
      Esti, oare, lup camuflat in miel ?
      Lapte cu bun zer ?
      Sau ruginit pumnal din fier ?

      Te rog, falsule Gabriel
      Nu’i batjocori pe sfinti
      Sa nu scrâsnesti din dinti
      Ia seama la sfântul Arhanghel !

      Apreciat de 1 persoană

  6. Ion said, on ianuarie 20, 2012 at 1:41 pm

    Eretic Francisc ? A fost un mare Sfant!

    Arsenie Boca a fost de asemenea un sfant.

    Desigur ca exista reincarnarea. Ma mira totusi ca exista oameni ce cred invers.

    Dar dupa cum istoria a dovedit omenirea evolueaza 🙂

    Numai bine si minte deschisa va doresc 😛

    Apreciat de 1 persoană

  7. Cristian2 said, on februarie 15, 2012 at 4:29 am

    Lucia says: (Apologeticum/Ostrov)
    02/13/2012 la 5:17 PM

    Cat despre sf.acela catolic, Francisc parca, Parintele Arsenie l-a pictat din dorinta PURA de a se mantui si acesta. Asa vedea, in viitor, acest pictor-Preot, asa isi dorea el, SA SE MANTUIASCA TOTI, adica si catolicii. Pictura lui este o rugaciune catre DUMNEZEU de a se mantui toti oamenii. NU INTERPRETATI ALTFEL, caci gresiti! De unde stiu? De la Parintele Arsenie BOCA!
    Credeti ce vreti, DAR ganditi de zece ori si “taiati” o data!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Cristian2 said, on februarie 15, 2012 at 4:34 am

    catalin_b says(Apologeticul/Ostrov)
    02/14/2012 la 2:52 PM

    Pentru că disputa începută între Părintele Timotei și frații ortodox 2002 și Ștefan pe de o parte și fratele Apologeticum și alți frați de cealaltă parte, care slavă Domnului că s-a încheiat cu bine și cu împăcare în comentariile de la precedentul articol, a răbufnit din nou, am să îndrăznesc să spun și eu câteva cuvinte. Toți cei care ridicați în slăvi filmul vă rog să vă gândiți că există ceva fundamental fals prin firea lucrurilor în acest film și anume faptul că el nu reproduce nici o viață de sfânt din aghiografia cunoscută de noi. Altfel, autorii filmului, în cel mai autentic duh creștin în care se pretinde că ar fi fost făcut acest film, ar fi adăugat o înștiințare într-un fel sau altul, fie în generic, fie în alt fel, ca să știm cu toții că se referă la viața cuviosului cutare din mănăstirea cutare și din perioada cutare și să avem siguranța că ne aflăm pe urmele unui sfânt recunoscut și nu în fața unei ficțiuni și, ca atare, în fața unei posibile înșelări, de care noi, creștinii, știm că trebuie să ne ferim cu orice preț. Or, această înștiințare lipsește, așadar ne aflăm în fața unei ficțiuni. Spuneți-mi, care dintre noi ar îndrăzni să inventeze viața unui sfânt, pe de o parte știind că numai Dumnezeu este Cel Care stabilește măsura sfințeniei fiecărui om și că, printr-o astfel de invenție, își arogă fără nici o justificare drepturile inviolabile ale Atotcreatorului, păcătuind într-un mod de neiertat cu mândria și, pe de altă parte, având o aghiografie atât de bogată, din care își poate alege orice tipologie dorită de sfânt real pentru a o ecraniza? Este evident că în ceea ce susțin frații ortodox 2002, Ștefan și Părintele Timotei este un sâmbure de adevăr, că intenția inițială a fost aceea de a fi batjocorită ortodoxia prin acest film și că ar trebui să fim circumspecți în a-l considera de-a dreptul ca având o valoare ortodoxă “inestimabilă”. Pe de altă parte, observăm cum, iarăși, un lucru început rău a fost întors de Dumnezeu spre bine prin convertirile la care s-a ajuns de pe urma filmului (Mamonov și interpretul monahului Iov s-au călugărit) și prin aprecierea deosebită de care a ajuns să se bucure filmul în chiar mediul ortodox datorită sentimentului pocăinței stârnit, poate fără intenția expresă a regizorului, în inimile multor spectatori, “înșelându-i” pe mulți frați, chiar și dintre cei mai sporiți, cu impresia că s-ar afla în fața vieții unui sfânt autentic, ca o mustrare adresată de Dumnezeu autorului filmului, care am înțeles că este evreu, cum că batjocura îndreptată împotriva Lui, Dumnezeul părinților autorului, s-a întors împotriva batjocoritorului, cum că în încercarea de a batjocori sfințenia ortodoxă, autorul filmului chiar a creat imaginea unui posibil nebun pentru Hristos. De aceea, poate că nici fraților cărora li s-a trezit simțul căinței și dorul de Dumnezeu prin vizionarea acestui film nu este bine ca să le tăiem elanul, atenționându-i că se află, totuși, numai în fața unei ficțiuni și că ni s-ar cădea să căutăm cele ale ortodoxiei, mai degrabă, în Tainele Bisericii și între viețile sfinților autentici și recunoscuți. Să nu uităm că Tarkovski, autorul filmelor “Solaris” și “Călăuza” cu puternică tentă “parapsihologică”, adică drăcească, nu este el chiar artistul ortodox prin excelență. Recunosc că și pe mine m-a impresionat profund filmul, până la lacrimi, dar mi-am adus aminte că aceleași emoții captivante le-am resimțit și în fața unor simple și schematice filme de aventuri cu totul fictive hollywood-iene și mi-am dat seama că emoția se datorează în principal calităților regizorale și nu, așa cum ar fi fost normal, subiectului unui astfel de film, iar după o perioadă de limpezire, am ajuns și la concluziile expuse mai sus, care îndeamnă la prudență maximă în aprecierea filmului. Având în vedere ambiguitatea care planează asupra acestui film și că “binele nu este bine dacă nu se face bine”, după cum spun Sfinții Părinți, eu aș fi de părere că ar trebui renunțat la a ne entuziasma pe seama filmului, dacă nu chiar că ar trebui să renunțăm la el de tot, de vreme ce avem atâta bogăție de învățătură duhovnicească autentică ce ne așteaptă ca s-o desțelenim în Cărțile Sfinte.
    În altă ordine de idei, în legătură cu criticile aduse atât de Părintele Timotei cât și de alți frați Părintelui Arsenie Boca pentru pictarea ereticilor Francisc de Assisi și Ulfila pe pereții Bisericii Drăgănescu, aș face următoarele remarci. Știm cu toții darul deosebit, cu totul ieșit din comun chiar și printre Sfinții Lui Dumnezeu, pe care l-a avut Părintele Arsenie Boca. Numai dacă ne amintim că Părintele avea ca duhovnic un sfânt deja trecut la cele veșnice, pe Sfântul Serafim de Sarov, lucru unic în aghiografia cunoscută de mine, ca și cum pentru Părintele Arsenie Boca cele ale vieții de aici ar fi fost totuna cu cele ale vieții veșnice și ajungem să ne punem întrebarea dacă nu cumva cele ce s-au descoperit credincioșilor care l-au îngropat pe Părintele și anume norișorul alcătuind numele de “Enoh” care s-a arătat deasupra mormântului, ar reprezenta dovada că Părintele a fost chiar Sfântul Enoh, cel proorocit că se va arăta împreună cu Sfântul Ilie la sfârșitul veacurilor pentru a-l mustra pe antihrist. Să ne mai amintim și de modul cu totul inexplicabil pentru noi, cei muritori și care a înnebunit securitatea, în care în aceeași zi Părintele a plecat de la Canal unde se afla împreună cu deținuții din închisorile comuniste, a participat la înmormântarea mamei sale (Dumnezeu s-o ierte) tocmai prin Apusenii Ardealului și apoi s-a întors iarăși la Canal, disciplinat și ascultător, în mijlocul colegilor săi de suferință. Nemaivorbind de felul cum Părintele devenea nevăzut pentru gardieni în celulă atunci când se așternea la rugăciune. Și, nu în ultimul rând, să ne amintim de darul înainte-vederii și al proorociei pe care l-a avut Părintele, dar care reiese limpede din mărturiile credincioșilor strânse în cărțile scrise despre el. Pictura Bisericii Drăgănescu a fost, evident, realizată în stil profetic, înglobând multe elemente de noutate față de tradiția iconografică bizantină prin prefigurarea oamenilor de la sfârșitul veacurilor care-l caută pe Dumnezeu înconjurați de tehnologie. Au fost inserate în pictură și profeții care deja s-au adeverit, precum căderea turnurilor gemene și care dovedesc încă o dată, dacă mai era nevoie, puterea proorocească a Părintelui. În contextul profetic al întregii picturi, este limpede că și prezența scenelor cu ereticii Francisc de Assisi și Ulfila este tot de natură profetică, prevestind reîntoarcerea la ortodoxie a ereticilor, atât a catolicilor, cât și a altor sectanți, cu atât mai mult cu cât această reîntoarcere a fost prezisă și de alți Sfinți în proorociile lor. Din câte îmi amintesc, dar nu mai știu pe unde am citit, dintre sectanți, germanii se vor întoarce primii la ortodoxie, deci iată-l pe Ulfila. Și probabil că o vor face și catolicii, așa cum a prefigurat Părintele. Bineînțeles că este vorba de întoarcerea în Duh și în Adevăr care se va petrece cine știe când, nu de schimonoseala ecumenistă împotriva căreia pictura, conformă, în rest, cu învățătura Bisericii, fiindcă nu cred că există și alte observații denigratoare ce i s-ar putea aduce din acest punct de vedere, nu împiedică nicicum a se lupta. Sau poate că figurile celor doi eretici în pictura Părintelui sunt ca o rugăciune eternă a Părintelui imortalizată pe pereții Bisericii pentru aducerea la Adevăr și mântuirea ereticilor, așa cum arăta una din surorile în Domnul, ceea ce iarăși nu legitimează cu nimic erezia ecumenistă și nu împiedică eforturile celor care atrag atenția asupra erorii ecumenismului fără întoarcerea deplină la ortodoxie. Este de mirare că, în ciuda atâtor calități duhovnicești dovedite, în ciuda pelerinajelor nesfârșite care au loc la mormântul lui și a minunilor care se fac prin invocarea ajutorului lui și în ciuda ortodoxiei autentice mărturisite de întreaga lui viață, ne împiedicăm în scenele reprezentându-i pe acești doi eretici din pictura Părintelui pentru a-i da cinstea cuvenită ca unui adevărat Sfânt al Bisericii, cu atât mai mult cu cât cele două scene nu fac parte dintr-un context mai larg eretico-ecumenist.

    Apreciază

  9. Vasilica said, on martie 22, 2012 at 6:01 am

    Pr.Arsenie Boca a fost oprit de la slujire de episcopul Andrei Magieru si exista dovezi in sensul acesta .A facut ascultare pana la moarte si de aceea nu a mai slujit.Lasati comentariile ,si sa ne rugam lui Dumnezeu unii pentru altii pentru ca numai pacate ne facem improscand cu noroi in pr.Arsenie Boca.Doamne ajuta! Post cu folos duhovnicesc !

    Apreciază

  10. cosmin said, on aprilie 23, 2012 at 5:32 pm

    Va rog mult mai atasati inca o data convorbirea de taina dintre Pr Arsenie Papacioc si Pr Ioanichie Balan referitoarea la persoana Pr Arsenie Boca, pentru ca era foarte interesanta. Multumesc anticipat

    Apreciază

  11. Mălin said, on iunie 15, 2012 at 1:35 pm

    @MM

    Despre ce „unic ipostas” vorbesti ?

    Apreciază

  12. Sergiu said, on august 19, 2012 at 11:21 pm

    mda.. acuze fara probe..

    dar mai grav e acuzatia de inselaciune! si fariseii î-l acuzau pe Iisus Hristos zicând că scoate demonii cu demoni.. deci concluzia e simplă: nimeni nu poate să nege Harul părintelui

    ne-a dat și nouă Dumnezeu o mână de oameni – model și noi îi alungăm.. sper să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ierte…

    Apreciază

  13. gigi said, on septembrie 12, 2012 at 7:08 pm

    ortodoxia adevarata a fost la sihastria unde au fost stareti ,calugari incercati ca parintele ioanichie moroi si parintele cleopa ilie…parintele ioanichie balan a fost format acolo de acesti sfinti calugari.voi credeti ca pr ioanichie balan si pr arsenie papacioc au vorbit aiurea ,acesti calugari drepti care au tinut canoanele cu sfintenie nu au vorbit aiurea ci ne a pus in tema sa ne ferim de inselari .ei se luptau cu diavolul in prima linie fata catre fata si stiau foarte bine viclesugurile lui care lucreaza chiar prin preotii care le dau drepturi.nu ati auzit de duhuri pitonicesti adica duh de ghicire .un calugar vazator cu duhul se naste unul dintr o generatie de nevoitori.ne am umplut de vazatori cu duhul domnule.dar la noi functioneaza foarte bine spiritul de turma.sa stiti ca unde e turma mare poate sa fie si o mare inselare.nu trebuie sa vedem minuni, cea mai mare minune este pocainta spovedania la duhovnic si iertarea pacatelor .ma iertati fratilor dar nu mai umblati dupa oameni necanonizati ca daca nu e sfant sau e ,Dumnezeu stie, poate voi va rugati la el si el este in iad la fel ca parintele ilarion argatu si daca va rugati la morti ei nu pot mijlocii pentru voi .va vaitati ca nu aveti sfinti .puteti sa i comparati pe acestia cu cuv Parascheva ,sf Ioan Iacob Hozevitul ,Sf Teodora de la sihla Ioan cel nou de la suceava.cu cei slabi diavolul face niste minuni false sa i intareasca in inselarea lor .si sa stiti ca obiceiurile si datinile din popor sunt inventate de diavol si lucreaza prin babele astea nebune care incearca sa strice credinta cea adevarata .spunei unei babe ca un obicei nu este bun si iti da cu ceva in cap.mai important este ce spune o baba decat un preot.terminati cu vorbaria si haideti sa avem fapte ,canoane ,canoane, milostenie, infranare, mai ales de la vorba ,ca limba este asezata in asa fel intre madulare incat spurca tot trupul .ma iertati .amin

    Apreciază

  14. cristi r said, on februarie 8, 2013 at 4:28 am

    Parintele Arsenie Papacioc si P. Ioanichie Balan -despre ratacirile P. Arsenie Boca

    Apreciază

  15. gigi said, on martie 6, 2013 at 1:39 pm

    eu sunt a lui boca, eu sunt a lui ghelasie, oare sa impartit Hristos.ne mantuim prin Hristos nu prin tot felul de oameni care ne indeparteaza de credinta prin tot felul de inventii.cititi canoanele bisericii si dogmatica celor sapte sinoade sa vedeti ca nu scrie nimic de practicile acestea.Sf Ap. Pavel a spus sa nu schimbam nici macar o virgula din invataturi ca suntem anatema.oare nu e clar.Domnul sa ne lumineze sa nu mai umblam dupa practici ne ortodoxe (pagane).amin

    Apreciază

  16. maria said, on iunie 4, 2013 at 4:05 pm

    SI de Hristos tot asa ziceau contemporanii lui ca are demon, ca scoate draci cu demon si asa l-au rastignit! acum daca avem un sfant, sa nu credem ca are draci.pai din fapte cunoasteti omul, nu?si scrierile lui sunt fapte lui,;ca atare de acolo vom vedea.citi scrierile lui boca.citi pravila alba , cititi ridicarea casatoriei la rang de taina, cititi cararea imparatiei si daca in una din aceste scrieri el este impotiriva ortodoxiei si adeptul budismului ori a yoga ori a reincarnarii, aratati tarii intregi!ca sa nu fim inselati, trasi la pierzare, ca nimeni nu vrea asta. Doamne ajut-ne sa vedem ADRVARUL TAU si nu altceva!

    Apreciază

  17. Luminita Nicolescu said, on mai 1, 2014 at 2:01 pm

    Arsenie Boca nu a fost un ratacit in anii tineretii, ci dimpotriva…era un mare rugator. S-a pierdut mai tarziu, din pacate. Mandria, femeia…Va recomand o carte de exceptie: „Lumina faptei din lumina cuvantului”.scrisa cu talent si in spiritul adevarului de fiica pr.Dumitru Staniloae. Veti afla cate ceva despre Arsenie Boca. Eu am mai spus-o: Arsenie Boca era dotat cu extraordinare capacitati extrasenzoriale, dar in ceea ce priveste sfintenia lui, haideti sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne arate. Poate vor fi fiind moaste in mormantul de la Prislop, sau poate nu. Adevarul va iesi, fara doar si poate, la iveala.

    Apreciază

  18. adrian said, on mai 29, 2014 at 3:28 pm

    Minunile pe care le-a facut Parintele Arsenie Boca erau prin harul de la Dumnezeu. Parintele l-a avut ca duhovnic pe Parintele Dumitru Staniloaie. Am citit marturii ca s-au vazut semne de Sfinte Moaste la inmormantarea Parintelui Arsenie Boca.
    Sfinte Parinte Arsenie Boca, roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!

    Apreciază

  19. Am citit cu amaraciune in suflet textul acestei postari. Am parcurs unele din comentariile facute.
    Suntem aici sa judecam un preot, un duhovnic si un Om? Nu cred , Dumnezeu nu ne invata acest lucru….
    Pacat, pacat, pacat.
    Mai mult nu doresc sa scriu , ar fi de prisos.
    Stiu, am citit si sunt constienta de faptul ca inca de la inceputul erei crestine au fost multe neintelegeri intre chiar vechii Patriarhi , Sfintii Parinti. Acest lucru nu ne indreptateste in a desconsidera una din poruncile Lui Hristos Domnul.
    In aceste situatii , tacerea si rugaciunea ne sunt de mult folos sufletului. Noi suntem chemati spre judecare sau o va face Domnul IIsus?
    Doamne, lumineaza rogu-Te mintea noastra spre a vedea lucrurile prin Lumina Ta.

    Apreciază

  20. iustina said, on iulie 12, 2014 at 11:05 pm

    In mormantul de la Prislop , plin cu apa, au fost gasite acum trei ani oase de culoarea pamantului. A fost dezgropat in taina in prezenta unui episcop.

    Apreciază

  21. Mălin said, on octombrie 11, 2014 at 2:52 am

    Parintele Petru Vamvulescu spune ca Parintele Arsenie Boca a fost dezgropat de doua ori de catre securitate si sau aflat sfintele sale moaste înmiresmate:

    Apreciază

  22. […] AUDIO: Parintii Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan criticandu-l pe parintele Arsenie Boca. CREDEA P… […]

    Apreciază

  23. mihaelmarius said, on august 30, 2015 at 8:23 pm

    https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/08/30/cuvinte-vii-hule-despre-reincarnare/

    Cuvinte vii… hule despre reincarnare
    August 30, 2015mihaelmarius Leave a comment Edit

    “cartea” Cuvinte vii, pagina 271(carte preluata in “Talantii imparatiei“) – la capitolul “108 – Taina lui Ilie şi Ioan” – se “intreaba” despre reincarnare si contine hule in loc de raspunsuri, pe care le-ar fi putut da pana si copiii de la gradinita.

    Desi folosita – prin citare pe sarite – pentru a argumenta ca boca combatea reincarnarea, predica din 14 decembrie 1949 (blestematul an al caderii sale) este o hula de la un capat la altul.

    Analiza a fost facuta de parintele Gheorghe Anitulesei in luna mai 2015 aici: https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/a-despre-ortodoxia-neindoielnica-a-credintei-celui-despre-care-se-trateaza/h-din-invataturile-pagane-scrise-ale-parintelui-arsenie-boca/

    Apreciază

  24. mihaelmarius said, on martie 26, 2016 at 8:32 pm

    https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2016/03/26/iata-primul-episcop/ Da. Si daca tot vorbim… spuneti un cuvant despre Prislop, pe care l-ati mai spus Sfintia Voastra>> [ PS Galaction ].
    – Acum, despre Prislop, eu le-am mai spus crestinilor; cumva si eu am tras un semnal de alarma, pentru ca, cercetand si unele carti ale ucenicilor parintelui Arsenie Boca, mi-am dat seama ca-s multe rataciri si acum a iesit o cartulica numita “Fenomenul Arsenie Boca” si cine-i interesat si verea sa se mantuiasca, atuncea trebuie sa judece si sa gandeasca in duh ortodox. In duh ortodox, ca asa, omeneste, putem da cate si cate interpretari, mai stiu eu, sa-i luam apararea unuia sau altuia in duh lumesc, dar nu, mantuirea nu-i in duh lumesc! Mantuirea este in duhul ortodox, in duhul invataturii Sfintilor Parinti. Si daca analizam lucrarea de la biserica Draganescu, cu pictura lu Francisc de Asisi si Ulfila, doi eretici intr-o biserica ortodoxa!, apar intrebari. Cum le-am mai spus si altadata: trebuie sa-si puna fiecare semn de intrebare: mergand acolo sau sustinand ideea ca Arsenie Boca este sfant, oare nu si tu te faci partas la toate stricaciunile pe care le-a lasat in Biseerica Ortodoxa? Atunci si mantuirea proprie a acelora..
    – E sub semnul intrebarii.
    – Negresit, negresit e cu semnul intrebarii
    pagina 14 , februarie 2016 – interviu luat de Ing. geolog Gabriel BARBIER in CREDINŢA-ORTODOXĂ – Revista de cultură, atitudine şi spiritualitate ortodoxa a Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului – Articolul “Paziti-va de misionarii ecumenismului” (partea a 2-a)

    Apreciază

    • mihaelmarius said, on martie 28, 2016 at 11:55 am

      interviu luat Par. Antim Gadeoi, de la Man. Bistrita Neamt, de catre Ing. geolog Gabriel BARBIER in Revista CREDINŢA-ORTODOXĂ, a Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului

      Apreciază

  25. mihaelmarius said, on aprilie 23, 2016 at 7:46 am

    Cum va place ? https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2016/04/22/reincarnarea-in-manuscrisele-secrete-ale-lui-boca/ Reincarnarea in manuscrisele secrete ale lui bOCA gasite in 2008 – LUCRU SEMNALAT DE UN COMENTARIU LA http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20943989-primele-demersuri-privind-posibila-canonizare-parintelui-arsenie-boca-comisie-cerceta-cerceta-viata-activitatea-scrierile-acestuia.htm ” Parintele Stoenescu este cel care a scris “Omul imbracat in haina de in si Ingerul cu cadelnita de aur”.
    In aceasta carte pe la pagina 110-114 apare erezia preexistentei sufletului.
    De asemenea toata lucrarea a fost scrisa pe fondul ideii de reincarnare multipla, incepand cu “ingerul cu cadelnita de aur”(din Apocalipsa) care se intrupeaza in Sf.Ilie Tesviteanul, acesta in Sfantul Ioan Botezatorul, iar Ioan Botezatorul in Arsenie Boca. In final Arsenie Boca este ori ingerul cu cadelnita de aur, ori Mantuitorul Iisus Hristos. Dar ne-ar putea spune direct autorul ce a vrut sa spuna cu toate acestea. Adica Daniil Stoenescu, cel ce se ocupa de dosarul canonizarii lui Arsenie Boca. ”

    IATA CITATUL RESPECTIV : „Principiul spiritual al vieţii, sufletul, intră, prin naştere, în lumea fizică, într-un corp, cu care duce împreună – sub legea sau categoria timpului, o durată determinată – durata vieţii acesteia -.
    În momentul naşterii sufletul pierde cunoştinţa de sine, în sensul că nu-şi mai aduce aminte, nu mai ştie despre anterioritatea sa nimic.
    Fenomenul tare se aseamănă cu intrarea unei nave cosmice în păturile dense ale atmosferei terestre, când, potrivit unghiului calculat de intrare în vederea aterizării, capsula se învăluie în flăcări la mii de grade şi legătura radio cu pământul se întrerupe.
    Aşa ceva se petrece şi în perioada intrării sufletului, entitate spirituală, în pătura densă a biologiei, în lumea fizică. Poate că de aci vine „convingerea” că intrând în trup am intrat în temniţă şi întuneric şi în lanţurile patimilor, care au acest specific că ne leagă de modul acestei vieţi fizice, cu tendinţa de-a ne convinge că aceasta-i singura viaţă existentă. ” [TEXT http://lavi-enrose.com/principiul-spiritual-al-vietii ]

    Cititi “predica” lui bOCA [ atentie sa nu va convinga sa deveniti adeptii reincarnarii ] https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/08/30/cuvinte-vii-hule-despre-reincarnare/

    Apreciază

  26. mihaelmarius said, on mai 4, 2016 at 5:13 pm

    https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2016/05/03/episcopul-daniil-stoenescu-din-comisia-de-canonizare-a-baut-apa-din-mormant-cu-p-vamvulescu-care-a-povestit-la-rtv/ “Si de-asta.. chiar.. am baut, ca o nebunie, asa – si preasfintitul a baut !- apa de acolo.
    Au luat-o.. cu galetile o scoteau, apa multa- a fgasit asa sfantul sicriu [!!!] acoperit de apa, stiti, asa a fost. Apa cu noroi, mocirla, si capacul cum am spus, asa hrasnit. Si o scos, o pus in niste butoaie – apa de acolo a scos, asa.
    Si am baut si eu de acolo. Zic: “Eu vreau sa beau!” Zice “Da-mi si mie!”- a spus preasfintitul; si a baut si el
    – si era, asa , cum sa va spui- apa cu noroi cumva amestecata . Stiti, asa era…, asa era…emotionat]
    ce sa spun : era o agheasma.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.