SACCSIV – blog ortodox

AUDIO: Parintii Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan criticandu-l pe parintele Arsenie Boca. CREDEA PARINTELE ARSENIE BOCA IN REINCARNARE?

Posted in Arsenie Boca, ARSENIE PAPACIOC, IOANICHIE BALAN by saccsiv on noiembrie 30, 2011

   Ascultati va rog:

http://dl.transfer.ro/transfer_ro-29nov-8f445c2d7cc58afe.zip

   Cititi va rog si:

De ce parintele Arsenie Boca l-a pictat pe ereticul Francisc printre Sfinti?

   Rog fratii care se pricep, sa puna inregistrarea pe youtube sau ceva similar. Ar fi bine daca ar putea reusi sa o faca sa se auda mai tare. De asemenea sa elimine pauza de la mijlocul inregistrarii. Util ar fi si un transcript al partii despre Parintele Arsenie Boca.

Dupa cum puteti constata, Parintele Arsenie Papacioc spune despre Parintele Arsenie Boca ca credea in reincarnare. Este extrem de grav daca chiar asa a fost.

Daca mai stiti inregistrari cu mari duhovnici aducand acuze similare, va rog sa le postati. Dar si invers, inregistrari cu laude ce ii sunt aduse. E bine sa ne lamurim. Poate ratacirile le-a avut doar in anii tineretii. De asemenea e bine sa ne lamurim si cum adica a renuntat la preotie?

 

 

690 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristian2 said, on decembrie 7, 2011 at 2:20 am

    @Timotei Mălin said, on decembrie 6, 2011 at 10:15 am

    Intamplator sau nu, iata-l pe informatorul “Timotei” care il turna pe Arsenie Boca la securitate :

    http://www.fericiticeiprigoniti.net/parintele-arsenie-boca/1128-nota-informativa-sursa-timotei

    Parinte Timotei, fratele Malin si noi am dori doar atât sa ne spui : ai fost, esti informator, Timotei?

    Sau ti’e frica de „ei”?

    Parinte Timotei, leapada’te de „ei”

    Pentru Dumnezeul vietii si milei!

    Ai o farâma din curajul Sfantului Arsenie Boca care s’a batut cu un regim ateu si criminal si marturiseste ca esti in serviciu comandat. Oricum, esti probabil batrân, uzat si disperat. Viata aceasta ti se pare tot mai mult un iad si faci des cosmare cu focul vesnic ce te va parjoli in iadul postmortem in care ai ajuns sa crezi.
    Sa stii, totusi, ca Dumnezeu poate ierta toate faradelegile ce le’ai comis in mizerabila ta viata si poti nadajdui un loc la verdeata, unde l’ai putea zari si pe Sfântul Arsenie si pe Sfântul Ghelasie pe care acum ii nedreptatesti pentru o mâna de arginti si care te privesc cu mila din ceruri. Sunt sfintii lui Dumnezeu, bineplacuti Lui, uriasi sfinti ai ortodoxiei. Tara si neamul nostru dreptmaritor ii va recunoaste tot mai mult impreuna cu mucenicii din perioada terorii comuniste.

    Apreciază

  2. citibeg said, on decembrie 7, 2011 at 2:40 am

    Dacă aţi plecat de la articolul ăla ca să naşteţi asemenea bănuieli, sunteţi jalnici. Informatorii au nume conspirative, de aceea şi apare acolo Timotei scris între ghilimele. Nu e numele real ! Credeam că măcar atâta lucru se ştie. Ori poate se vrea o ironie ? Ar fi una de prost gust, oricum…

    P.S. Pe mine nu mă cheamă Timotei. M-aţi putea bănui mai degrabă pe mine. Noroc că încă nu eram zămislit la vremea aia :)) .

    Apreciază

  3. Cristian2 said, on decembrie 7, 2011 at 3:08 am

    Pr Timotei said, on decembrie 6, 2011 at 5:00 pm

    RECUNOSC CA AM GRESIT IN PRIVINTA GEOCENTRISMULUI SI COMENTARIUL MEU DE PE LAURENTIUDUMITRU ESTE O GRESALA. AM SCRIS SI ACOLO PE BLOG.

    Pr Timotei said, on decembrie 6, 2011 at 5:05 pm

    Raspuns dupa lamurire in siteul lui Laurentiu Dumitru:
    AM CITIT CEEA CE A TIRMIS PR CONSTANTIN SI RECUNOSC CA M-AM INSELAT. IERTARE SI PR BADULESCU SI CELORLALTI DACA A FOST CU SMINTEALA.

    Esti pe calea cea buna, Parinte Timotei.

    Sa stii, Parinte, ca’ti dau azil, daca marturisesti, pâna la sfârsitul vietii. Si nu glumesc.

    Apreciază

  4. Cristian2 said, on decembrie 7, 2011 at 3:19 am

    @ Ion Atena Ieromonahul GHELASIE GHEORGHE un INSELAT. Lucrarea sa „MEDICINA ISIHASTA”, o RATACIRE …

    https://saccsiv.wordpress.com/2010/08/08/ieromonahul-ghelasie-gheorghe-un-inselat-lucrarea-sa-%e2%80%9emedicina-isihasta%e2%80%9d-o-ratacire/

    Vei gasi, aici, comentariile luminoase ale lui Florin Caragiu si Eugen Serea

    Apreciază

  5. Cristian2 said, on decembrie 7, 2011 at 3:40 am

    Cristian2 said, on decembrie 7, 2011 at 3:36 am

    @citibeg

    citibleg, citibleg, tu nu esti conform cu ortodoxia, cu smerenia, cu mila, cu recunostinta.
    Daca soarele mai straluceste deasupra tarii noastre o datoram sfintilor nostri, sfintilor lui Dumnezeu, printre care si Parintele Arsenie si Cuviosul Ghelasie.

    Citibeg, esti atât de nesmerit si bleg,
    Cu sila, comentariul acesta culeg

    Apreciază

    • citibeg said, on decembrie 7, 2011 at 3:31 pm

      Primesc: sunt nesmerit, rău şi nerecunoscător, ba şi mai mult de atât. Aia cu „blegul” n-o înţeleg. Sau n-ai găsit altă rimă ? În fine, mă ierţi că sunt aşa cum sunt, dar chiar cred că trebuie să fim mai atenţi la înşelări. În afară de Hristos, nimeni nu e ferit de cădere sau înşelare. De ce sunt unii care cred că părintele Arsenie sau Ghelasie nu se puteau înşela, nu înţeleg.

      Apreciază

  6. Cristian2 said, on decembrie 7, 2011 at 3:57 am

    @citibeg „Ca să fii sfânt, eu cred că trebuie să dai dovadă cu toată viaţa ta că ai urmat drumul cel drept al Ortodoxiei, nu doar “sprintul” de pe ultima sută de metri.
    Doamne ajută !”

    Sfintii Arsenie si Ghelasie au urmat numai drumul cel drept al Ortodoxiei, au „sprintat” toata viata lor.
    Noi, neputinciosii, nadajduim sa putem sprinta macar pe ultima suta de metri…

    Apreciază

  7. Cristian2 said, on decembrie 7, 2011 at 5:09 am

    @ ingrid : Dar daca Dumnezeu Insusi a cinstit lucrarea omului de gatire a hranei, e EREZIE MARE sa afirmam ce credea par Ghelasie ca hrana gatita este pacat.

    Ingrid, deraiezi
    Ce spui, tu chiar crezi?

    Citeaza cartea, editia si pagina unde ai gasit ca „hrana gatita este pacat”.

    (Altfel, o sa cred ca, scriind, ai cazut din pat!)

    Eu citesc de 20 de ani literatura medicala alternativa, niciodata nu m’au smintit filozofiile orientale pe care le’am respins cu hotarâre, ba chiar m’am certat rau cu colegi care incercau sa ma atraga spre yoga.

    Când am descoperit Medicina isihasta a Cuviosului Ghelasie am simtit adânc, am stiut ca am gasit ce cautam de ani de zile : o terapie naturala intemeiata pe ortodoxie, clar, luminos, definitiv ancorata in ortodoxie.

    Intelegeam deodata ce lipsea din toate metodele, din toate scolile alternative studiate : lipsea Dumnezeu, doctorul trupurilor si al sufletelor, izvorul milei si al mântuirii.

    Afirmi, dând dovada de rea credinta sau o totala lipsa de judecata :

    „A fost un om simplu, si credea prosteste ca a preluat numai ce e bun. Si in cazul lui asa vreau sa cred poate naiv, ca nu a preluat in mod intentionat de la yoghini si budisti filozofia lor, ci ca un om neincercat in credinta si necunoscator al ortodoxiei care nu stie sa distinga binele de rau.”

    Da’mi voie sa cred ca nu ai citit nicio carte a Cuviosului de la Frasinei.
    Parintele i’a salvat pe multi de yoga si alte rataciri.

    Un om simplu, Parintele Ghelasie? Desigur, ca si mintile cele mai alese invesmântate intr’o desavârsita smerenie. Una dintre mintile cele mai stralucite ce face cinste geniului nostru national si ortodoxiei universale.

    Sfinte Ghelasie, roaga’te pentru noi, pacatosii!

    Apreciază

  8. Cristian2 said, on decembrie 7, 2011 at 6:07 am

    Pr Timotei said, on decembrie 6, 2011 at 5:21 pm :

    „Cine îl are înainte de moarte pe Domnul, îl va avea şi după. Cine trăieşte în rai pe pământ (făcând din pământ un rai), va fi în rai şi după moarte. Cine e în iad aici şi pentru el iadul e celălalt (Sarte şi mulţi oameni din viaţa noastră), va fi în iad şi după moarte. Ca stare, ca lipsă, ca durere.”

    Parinte Timotei, iezuitii sunt pitici pe lânga tine, ca si dialecticienii marxisti.
    Mi’e teama ca n’o sa pot sa’ti acord azil pâna mori : ca prea ti se potriveste afirmatia ca cine e in iad aici va fi in iad si dupa moarte.
    Te las sa meditezi la chinurile infernului!

    Apreciază

  9. ingrid said, on decembrie 7, 2011 at 12:00 pm

    @Cristina 2 (5:09)
    Uite, mergi aici de exemplu si citeste:

    Pg 7

    Dar orbul din nastere? Dar Iov cu lepra lui? Nu toate bolile sunt urmarea pacatelor.

    Pg 8

    Nu este invatatura Bisericii ca trupul ar fi mai important decat sufletul, dimpotriva citeste Mt 10,28 „Nu va temeti de cei care ucid trupul, iar sufletul nu pot sa-l ucida…..”

    Pg 9

    Ia spune, draga Cristina2, care este mancarea PACATOASA si care este mancarea NEPACATOASA?
    E pacatoasa mancarea cu carne, cand Dumnezeu a poruncit Apostolului sa junghie si sa manance si cele pe care nu obisnuia sa le manance ca iudeu? N-a desfiintat Hristos despartirea intre animale curate si necurate?
    Este mancare pacatoasa painea dospita si coapta la cuptor? Evident ar fi mai bine s-o coacem acasa, cu rugaciune, fara aditivi pacalitori ai gustului! Macar pentru Sf Impartasanie Biserica a randuit ca painea sa se faca cu rugaciune, de casa, fara aditivi, de crestine credincioase, de preferinta necasatorite sau vaduve, dar poate fi si preoteasa, ca nu este pacat impreunarea fireasca a sotilor. Nici eu nu recomand painea din comert, ci e mai buna cea de casa, si mamaliga, nu recomand mici gata preparati , salam, tocatura, ci sa ia gospodina carnea intreaga, sau de preferat o gaina vie de la tarani. Si sa se roage cat timp gateste, sa aprinda si candela.

    Dar e erezie sa spunem ca painea coapta, sau carnea ar fi mancare pacatoasa! Cum adica prin Mancarea nepacatoasa sa se revina la Sacralitate?

    Iar despre filozofia budista, s-a comentat pe Saccsiv destul, nu mai reiau!

    Apreciază

  10. ingrid said, on decembrie 7, 2011 at 12:09 pm

    Scuze, nu stiu de ce ce am dat cu copy-paste de acolo nu s-a pastrat.

    deci la pg 7

    „ce este boala? este efectul pacatului”

    Pg 8

    toata aberatia cu concluzia „paradoxal centralitatea fiintei noastre nu este in suflet ci in trup, care devine astfel templul sacru al fiintei. Si pacatul a atins tocmai sacralitatea trupului…”

    Pg 9

    „A reface sacralitatea trupului este metoda medicinii noastre isihaste. Si omul a stricat aceasta sacralitate prin mancarea pacatoasa, deci prin mancarea nepacatoasa sa se revina la sacralitate”

    Apreciază

  11. ingrid said, on decembrie 7, 2011 at 12:17 pm

    @Cristina 2

    Când am descoperit Medicina isihasta a Cuviosului Ghelasie am simtit adânc, am stiut….

    Asta imi aminteste de Veronica Porumbacu si de Pastorel (Teodoreanu).

    Veronica Porumbacu a scris o poezie patriotica ce incepea asa:

    O Europa, te simt in mine, te simt adanc in mine…

    Si Pastorel a raspuns

    Preastimata Veronica
    Eu credeam c-o ai mai mica
    Dar marturisirea-ti clara
    Din gazeta literara
    Dovedeste elocvent
    Ca in chestia matale
    Cu adancimi fenomenale
    Intra-intregul continent.

    Apreciază

  12. Ciprian said, on decembrie 7, 2011 at 6:28 pm

    Pr. Timotei

    „Daca studiem psihologic acest aspect vedem ca toti au evlavie oarba la Pr Arsenie Boca pentru ca le-a dat!”
    Din ce stiu eu e ca minunile savarsite de anumite persoane inainte si dupa moarte fac parte din dosarul de canonizare. Daca e o „treaba materialista” si adogmatica de ce mai cere Biserica astfel de lucruri? Dupa „teorema” dumneavoastra ar trebui sa inceteze evlavia oamenilor la o groaza de SFINTI DIN CALENDAR „pentru ca le-a dat”.

    Sa ma iertati daca gresesc dar am senzatia ca comentariile dumneavoastra trebuie sa ramana ultimele ca si cum ati detine adevarul absolut iar titulatura de „Pr.” va da un plus de credibilitate pentru cei neavizati spre a-l discredita pe Parintele Arsenie Boca. Nu stiu la ce nivel duhovnicesc ati ajuns dumneavoastra dar pot sa spun ca sunt duhovnici mari care au evlavie la Parintele Arsenie Boca si au fost si la Draganescu si au inteles anumite lucruri de finete care s-au facut acolo. A fost antiecumenist Parintele Arsenie ? DA Ce cauta picturile acelea acolo? Poate nu suntem noi in masura sa stim…

    Apreciază

  13. ingrid said, on decembrie 7, 2011 at 8:34 pm

    Parinte Timotei, va doresc sa biruiti macar o zecime din ispitele necazurile si incercarile pe care le-a avut Par Arsenie Boca, marele marturisitor al ortodoxiei!

    Apreciază

  14. GHIA said, on decembrie 8, 2011 at 11:49 am

    Bine spune Ciprian”In mintea stramba si lucul drept se stramba”
    Imi este mila de toti cei care isi dau cu parerea despre Parintele nostru ARSENIE BOCA……….. nu l-a cunoscut, nu l-a intinlit vreodata, nici nu l-a provocat cu credinta in momente de cumpana in schimb trag concluzii fara sa fi citit macar scrierile PS DANIIL despre opera,invataturile si pregatirea PARINTELUI.Credeti oare ca o personalitate atat de complexa poate cineva(in afara de Dumnezeu )sa o patrunda in toata profunzimea ei si sa poata apoi in cuvinte omenesti sa o descrie dar minte sa mai aduca critici.
    Fiecare nu ajungem sa avem o parere adevarata, despre oricine si orice ,decat atat cat il cunoastem sau cat cunoastem. Si ce inseamna a cunoaste?
    Pentru cine nu stie , parintele nu a renuntat la preotie nici nu a fost caterisit!I s-a interzis sa slujeasca si a facut ascultare in acest sens pana la adormire, cand a fost imbracat cum?Cel care este curios sa caute fotografii sau sa intrebi pe cei care au fost acolo -multi traiesc si pot da marturie adevarata in acest sens!

    Apreciază

    • Ciprian said, on decembrie 8, 2011 at 2:09 pm

      ”In mintea stramba si lucul drept se stramba” sunt spusele Parintelui Arsenie Boca, am omis ghilimelele

      Apreciază

  15. Ciprian said, on decembrie 8, 2011 at 2:15 pm

    Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa

    Se vorbeste de unirea Bisericilor, deci de ajungere la sobornicitate. La sobornicitatea Bisericii ajung cei ce renunta la confesionalitate… Tendinta Papei de a atrage in acelasi staul pe toti crestinii nu se va realiza niciodata. Papa nu va ajunge niciodata la o turma si un Pastor in staulul Romei, deoarece Biserica are un singur Pastor: Iisus Hristos.
    Sectarii au provocat o libertate catehetica care-i duce la erezie.
    Diavolul stie si el Scriptura, insa diavoleste, deoarece mintea lui fiind nebuna, stramba intelesul oricarui cuvant, devreme ce el nu sta in adevar, ci in minciuna.
    Dracii nu au putere asupra crestinului ortodox, botezat dupa randuiala, in Biserica. Botezul pocaitilor (de tot felul) este lepadare de primul botez drept si e pacat.
    Nu da cu bata in viespele sectare.
    Ba unii vor ajunge ca, cu ajutorul demonilor, luandu-se dupa amagiri satanice, sa pogoare chiar foc din cer amagind chiar si pe sfintii adevarati. Acestia sunt mucarii de azi, din mijlocul vostru, adica sectarii, care atunci cand vor fi lepadati de dreptul Judecator vor zice: “Doamne, nu am facut minuni in numele Tau? Nu ne-am inchinat noi Tie?” La toate acestea Dumnezeu le va raspunde: “Duceti-va de la Mine blestematilor fiindca nu va cunosc pe voi”

    Mai, si cu lupii astia ma inteleg, numai cu voi nu ma pot intelege.

    In ‘48 cand a fost revenirea (greco-catolicilor la ortodoxie), Parintele a fost trimis la Alba Iulia. Acolo, in biserica aceea, unde erau adunati si catolicii si ortodocsii, el a fost trimis ca delegat de la Sibiu. S-a incins acolo o cearta de nu se mai intelegea om cu om. Ai nostri (ortodocsii), cautau sa-i lamureasca, ceilalti se opuneau si bineinteles a iesit un scandal mare in Biserica.

    Parintele parca nu avea nici un cuvant sa-i lamureasca. A iesit afara din biserica, si nu departe era o padure si a chemat lupii din padure, si a inceput sa-i mangaie, asa cum Daniil ii mangaia pe lei. Si cineva a zis “Mai, Parintele asta Arsenie a chemat lupii din padure?! Ia vedeti, ce face acolo?”. Si cand au iesit din biserica a inceput sa-i mangaie si a zis: “Mai, si cu lupii astia ma inteleg, numai cu voi nu ma pot intelege” si din clipa aceea imediat s-a schimbat atmosfera. Parintele si-a spus cuvantul si revenirea n-a mai fost cu probleme. (Pr. Ioan Ciungara, Copacel)
    Vor merge in iad cu Biblia in mana!

    Zicea sa nu ne prindem mintea cu sectantii pentru ca nu putem sa reusim cu ei, caci sunt atat de inraiti incat: “Mie, au sarit si mi-au rupt cartea”. Parintele a hotarat sa le argumenteze din Biblie si ei daca au vazut ca nu pot sa-i raspunda au sarit sa-i rupa cartea. (Gheorghe Silea, 45 ani – Sambata de Sus)

    Niste oameni din Vistea l-au invitat pe Parintele sa faca vecernia in Vistea de Sus. Erau multi sectari acolo. Cand a ajuns acolo, Parintele a zis: “Dar ce vad aici? O multime de persoane care nu-si pot face Sfanta Cruce. Sa iasa toti afara!”. Incet-incet, desi se codeau, au iesit. Le-a spus Parintele: “Eu va cunosc pe voi caci aveti pecetea satanei pe frunte si va arat cu degetul”. Dupa ce au iesit toti, Parintele si-a rostit cuvantul. (Beleana Ileana, Recea)

    Pocaitilor le spunea ca, daca nu cred in Iisus Hristos, in Maica Domnului si in Sfanta Cruce, vor merge in iad cu Biblia in mana! (Cismas Eugenia, 78 ani, Fagaras)

    Apreciază

  16. citibeg said, on decembrie 8, 2011 at 2:43 pm

    Ghia, tu ştii ce e caterisirea ? Citeşte aici:
    http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti-ortodoxe/pravila-bisericeasca/caterisirea-clericilor/
    Părintele Arsenie a fost caterisit în ’58. Dincolo de motivele care au stat la baza acestei hotărâri, faptul rămâne.
    Poate n-ar fi rău să ne reamintim pilda talanţilor. Îi judecăm pe cei din jurul nostru după mintea noastră, făcând comparaţie între unii şi alţii. Dar uităm că judecata lui Dumnezeu nu e judecata oamenilor. Tot se aduc pe tapet faptele bune ale părintelui Arsenie, pe care nu le neagă nimeni. Dar întreb: a socotit cineva talanţii ? Poate cineva socoti talanţii ? Mi-e teamă că mulţi se vor mira la Judecată când vor vedea că se vor mântui unii pe care-i credeau nevrednici şi vor fi aspru mustraţi păstorii turmelor. Căci unii au venit în lume cu nişte talanţi, alţii au venit cu alţi talanţi, iar judecarea oamenilor nu se va face numai după faptele lor, ci şi după talanţii cu care au venit, adică după ceea ce AR FI TREBUIT să facă. Îl socotiţi pe părintele sfânt, înainte de a se pronunţa Biserica, doar pentru faptele lui bune. Ştie cineva, în afara lui Dumnezeu, dacă şi-a împlinit menirea ? Cum ne putem noi aroga dreptul de judecători şi să afirmăm cu certitudine lucruri care nu ţin de noi ? Repet: eu nu spun nici că e sfânt, nici că nu e. Sunt lucruri care ridică semne de întrebare, pe care trebuie să le analizăm bine şi să aşteptă verdictul Bisericii, de-ar trebui să treacă pentru asta şi 500 de ani. Eu nu ştiu cu ce talanţi a venit părintele pe lume şi dacă a lucrat ogorul după aşteptarea lui Dumnezeu sau nu. Biserica e cea care trebuie să ne spună asta, dacă va fi spre folosul nostru. Dacă nu, nu. Doamne, ajută !

    Apreciază

    • Ciprian said, on decembrie 8, 2011 at 3:24 pm

      A fost repus in functie dupa plecarea la Domnul. A fost caterisit ca urmare a presiunilor puterii lumesti si s-a impacat cu asta. Nu a cerut sa revina (cum ar fi facut altii) de aceea li se pare ciudat si celor doi care il vorbesc.

      Apreciază

  17. Ciprian said, on decembrie 8, 2011 at 3:52 pm

    Pr. Savian Bunescu Parohul Bisericii din Drăgănescu între 1937-1999 ne spune în cartea Părintele Arsenie Boca, Un om mai presus de oameni, mărturii vol.4 pag.206:
    „Într-un colț apar Biserica Ortodoxă si biserica romano-catolică. Biserica Ortodoxă este foarte spiritualizată. I-am spus Părintelui, ca un om nepriceput în ale picturii, că îmi pare așa, neterminată: „Părinte, parcă ar trebui mai multă culoare aici, mai legată de pământ…”. Și mi-a răspuns așa, blând, cum era el: „Păi, părinte, tocmai, nu vreau s-o leg de pământ, pentru că ea e spirituală. Ea trebuie să arate așa, ca un simbol, nu trebuie s-o leg cu culori de pământ.” Deci aceasta este Biserica Ortodoxă, reprezentată prin catedrala Sfânta Sofia de la Constantinopol.
    Iar biserica catolica de lângă ea apare ca fiind foarte monumentală, dar ea nu spune atat cât spune Biserica Ortodoxă, este intr-un colț de umbră. (…)”

    Iata si imaginea:
    http://imageshack.us/photo/my-images/337/img4996t.jpg/

    Mai adaug faptul ca e evident in imagine faptul ca Biserica Ortodoxa are accentul pe cer pa cand „biserica” papistasa are radacinile in pamant… adica nu e nimic mai mult decat o cladire.

    Apreciază

  18. Cristian2 said, on decembrie 9, 2011 at 2:27 am

    @Ingrid

    Tot ce spui despre Parintele Ghelasie Gheorghe si opera lui este injurios si neadevarat. Nu vreau sa ma cert cu tine, vad ca nu poti si/sau nu vrei sa’l intelegi. Are dreptate fratele care a constatat ca cei care sunt impotriva sfântului Arsenie Boca sunt si contra sfântului de la Frasinei. Cei doi uriasi – uriasi pâna la cer – ai ortodoxiei si ai neamului românesc sunt criticati de o mâna de pigmei. Ii Dispretuiesc pe oamenii care merg la mormântul lor, merg, chipurile doar sa „ceara” …Nu’mi dau seama daca esti in gasca lui Timotei (inclin sa cred ca da, prea esti rea in afirmatii). Imi pare rau, crestineste, pentru cei trei adormiti ai tai, fie’ti mila de tine, sa nu te surprinda moartea hulindu’i pe sfintii lui Dumnezeu si ai Neamului! La Judecata ta de apoi, va veni un inger care va depune pe talerul faptelor bune cele 2 linkuri ce le’ai daruit -in ciuda intentiei vinovate – bolnavilor din biata si buna noastra tara :1) http://www.scribd.com/doc/3589808/Medicina-Isihasta-pentru-cei-grav-bolnavi-1
    2) http://video.crestinortodox.ro/S1yuYep6yWz/Parintele_Ghelasie_Medicina_isihasta.html

    ingrid said, on decembrie 7, 2011 at 8:34 pm

    Parinte Timotei, va doresc sa biruiti macar o zecime din ispitele necazurile si incercarile pe care le-a avut Par Arsenie Boca, marele marturisitor al ortodoxiei!
    Strigatul acesta venit din inima arata ca totul nu este pierdut, sa nu te miri daca, in viitor, Sfântul o sa’ti sara in ajutor!

    Apreciază

  19. Cristian2 said, on decembrie 9, 2011 at 3:34 am

    @ Timotei-pigmei (nu cred ca esti preot, nu ai duhul adevarului, minti, cuvintele tale sunt o minciuna, grosolana, subtila sau prin omisiune, o batjocura la adresa lui Dumnezeu si a oamenilor).

    De acum, in toate site-urile unde te voi dibui, iti voi striga, in gura mare, pâna vei auzi :

    TIMOTEI-PIGMEI!, TIMOTEI-PIGMEI!, TIMOTEI-PIGMEI! TIMOTEI-PIGMEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!AI AUZIT?

    Pentru ca esti unul dintre „ei”, baietii cu pumnii grei,
    Limba nu ti s’a topit, când in sfintii nostri ai lovit?
    Limba ta neagra si sluta
    Ce multimea o insulta?
    Dogmaticule fals si strâmb
    Caruntit in rau si tâmp,
    Ipocrit de drumul mare
    Ce izbesti pâna in soare,
    Fariseu prefabricat
    Tu, când scrii, parca esti beat!

    Suntem in post, de ce ne tulburi, de ce insulti marea credinciosilor ce curge, in lacrimi, la mormântul sfântului Ardealului? Ce’ti versi bazaconiile tale smintite camuflat, sau, citându’te, ca o „stafie”, ca un „demon”.
    Daca esti preot, cu adevarat, iesi la lumina, curajos, ca un neinfricat slujitor al lui Hristos, cu numele intreg si cu biserica unde slujesti. Sa vina oamenii sa’ti admire predicile, biserica ce’ai ridicat’o, faptele bune ce le’ai facut, cartile ce le’ai scris, parerea credinciosilor despre sfintia ta.
    Altfel, o sa te consider un sef de gasca, platit sa rastigneasca pâna si memoria sfintilor nostri si, impreuna cu ei, multimea, fara numar, a mucenicilor din inchisorile comuniste.

    Pâna atunci …

    Timotei, sef la pigmei
    Stiu ca ti’e frica de „ei”
    Baietii, de gloante grei!

    Fariseu si mincinos
    Inima ti’e de prisos
    De foame de ai fi ros
    Ai vinde si pentr’ un os!
    L’ai strapunge pe Hristos!

    Apreciază

    • Ciprian said, on decembrie 9, 2011 at 8:00 am

      „Decat o dojana mai bine o rugaciune”
      „Mustrarea invinge dar nu convinge”

      Sunt doua din spusele Parintelui Arsenie Boca, ar trebui sa le aplicam si cu detractorii Parintelui…. mai ales ca suntem in post.

      Apreciază

  20. Mos Ioan said, on decembrie 9, 2011 at 1:26 pm

    „Pr.Timotei”

    Vad ca nu te lasi, continui sa-l denigrezi pe Sfântul Arsenie Boca, ai ordine clare pe care trebuie sa le executi, deci esti în Misiune. Nu ma mai îndoiesc nici o clipa de acest lucru. Nu cred ca esti Preot, nici pe departe. Daca ai fi fost Preot ai fi raspuns celor care te îndeamna sa le spui unde slujesti, la care Biserica.
    Cred , mai repede, ca esti un ticalos fara pereche, care ai Misiunea, din partea celor carel-L urasc pe HRISTOS, sa-l discreditezi pe Sfântul Sau, adica pe Parintele nostru mult iubit Arsenie Boca.
    Timotee esti un bandit si meriti pedeapsa Cerului. Tu, si cu câtiva, l-ati batjocorit pe Sfânt si ati încercat sa-l discreditati si sa-l stergeti din memoria sutelor de mii ( milioane chiar) de credinciosi care au fost si sunt, înca, ajutati de Sfântul Ardealului.
    Timotee, acum nu mai ai scapare, nu te voi lasa pâna nu dispari de pe Net, cel putin cu numele asta….
    Ai smintit pe multi frati întru’ Hristos, pentru care vei da socoteala înaintea Dreptului Judecator.
    Tu, ticalosule, tradator al lui HRISTOS si al Sfintilor Sai, împreuna cu haita de ticalosi care ti-au cântat în struna, sunteti toti în Misiune, aveti rolul sa distrugeti Sfânta noastra Ortodoxie. V-ati dat arama pe fatza.

    Plecati, ticalosilor, serpi veninosi ce sunteti, sa nu mai aud de voi!
    Duceti-va la Mormântul Sfântului Arsenie Boca, îngenuncheati si cereti-i IERTARE!

    Pâna atunci, Piei Satano Timotei si ia-ti si Satanele care, toti, împreuna, slujiti lui Anticrist!

    Apreciază

  21. Fabian said, on decembrie 10, 2011 at 2:46 pm

    @pr Timotei (desi dansul e convins ca pr. Arsenie Boca e un inselat, dar ma adresez celorlalti cititori):

    Dumnezeu a aratat sfintenia par. Arsenie Boca la sute de mii de oameni, inclusiv unor straini (parinti sarbi, greci etc). dar matale numesti asta inselare in grup; se pot insela milioane de oameni, preoti si cuviosi precum cei intervievati pe multe CD-uri aparute? (pr Bordasiu, Nicolae Itul, pr Oprea Craciun, Aspazia Otel, Dan Lucinescu, pr prof Simion Todoran, PS Daniil si multi altii)?
    Daca matale n-ai vazut sfintenia parintelui, nu e vina lui ca esti orb ca fariseii! Si daca e sfant nu inselat, cum ramane cu cuvintele murdare ce le-ai scos, parinte Timotei?
    E adevarat ca Dumnezeu si Sfintii nu se supara daca suntem sceptici, DAR CU ADEVARAT SE SUPARA CAND II FACEM INSELATI PRIN CELE MAI MARSAVE CUVINTE. sceptici au fost un Arsenie Papacioc ori Ioanichie Balan (in ultima perioada a vietii ultimul si-a schimbat parerea, prin citirea cartilor aparute si discutii, dar n-a mai apucat sa-l treaca in Patericul românesc pt c-a fost iradiat!!), dar matale nu esti sceptic, ci plin de rautate si mizerie asemanandu-te sectarilor prin fanatism si patima.
    Credeti ca Dumnezeu si par. Arsenie isi pun mintea cu toti necredinciosii blasfemiatori?
    O cercetare simpla la manastrea Sihastria ar fi rezolvat sminteala produsa de acest filmulet: in momentul inregistrarii, cineva – a terta persoana intre pr Papacioc si pr Ioanichie – se baga si-i inregistreaza pt a-i asmuti contra pr Arsenie (Boca). Asta era cu mai bine de 10 ani in urma.
    Intre timp apar cartile pr. Arsenie, viata, dosarul de la CNSAS, mii de marturii pe care cei 2 duhovnici nu le-au vazut si nimeni n-a avut interes sa i le prezinte pt a se continua o atmosfera anti-Boca, de fapt a se continua dezbinarea de la cel rau (diavolul e tatal mincinosilor zice Mantuitorul, Ioan 8,44!).
    Par. Ioanichie intr-un moment de luciditate (era iradiat, isi pierdea mereu memoria, nu mai stia cine esti) mi-a spus in chilia sa cand am fost in pelerinaj prin 2003-2004, ca ar fi vrut sa-l puna in Patericul românesc pe pr. A.Boca dar n-a avut suficiente date biografice si mai ales din ultima perioada a vietii acestuia, si pt ca maica Zamfira de la Prislop i-a interzis categoric sa-l puna in Pateric amenintandu-l cu scandal. Asa ca saracu pr Ioanichie s-a conformat. Ultima editie a Patericului era din 2005 cand deja pr Ioanichie nu mai avea memoria buna si nici nu mai era lasat sa predice in manastire de catre staret la ordinele actualului patriarh (cititi Atitudini nr. 9). Cineva are interesul sa se continue postmortem o dezbinare intre cei 3 duhovnici dar asta nu foloseste nimanui ci doar diavolului, tatal minciunii si al mincinosilor!
    Intre timp pr Ioanichie trece la cele vesnice in 2007 iar cartile par. Arsenie Boca intra si in Sihastria, parintii isi dau seama ca N-A FOST UN INSELAT ci totul a fost o minciuna. mergeti si cercetati va rog !!
    Sunt sigur ca acum cei 3 duhovnici si cu Adrian Fageteanu 4, se veselesc in cetele Dreptilor laudand pe Dumnezeu, in timp ce unii râcari fii ai diavolului, se straduiesc sa-i desparta. E cam aceeasi situatie cu Sfintii Trei Ierarhi si ucenicii lor ce se certau care e cel mai mare dintre ei. Dumnezeu insa a descoeprit ca sunt la fel de sfinti.
    Deci orice incercare de a dezbina sfintii lui Dumnezeu si a produce sminteala intre oameni se va solda cu esec. Desigur, smintitorii vor continua sa latre precum cainii.
    Fiecare pe limba lui…

    Apreciază

    • MM said, on decembrie 12, 2011 at 5:53 pm

      Eu ma abtin sa-l numesc inselat sau neinselat. Eu am ridicat niste probleme DOGMATICE!
      Va mai ridica una, rugandu-va repectuos sa ma lamuriti, caci poate sunt in inselare:
      Parintele Arsenie Boca a pictat la Draganescu intre Sfintii Ierarhi adunati in jurul Sf. Mese si pe ULFILA, episcopul/„apostolul” Gotilor. Despre care se stie ca era arian. Sursele pastreaza ca marturisirea de credinta a acestui eretic cuprindea si erezia pnevmatomaha: „Şi cred în Duhul Sfânt, o putere care luminează şi sfinţeşte. Aşa cum spune Hristos după Înviere Apostolilor săi: “Şi iată, Eu trimit peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; voi însă şedeţi în cetate, până ce vă veţi îmbrăca cu putere de sus.” (Luca 24:49) Şi iarăşi: “Ci veţi lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi.” (Fapte 1:8) Nici Dumnezeu şi nici Domn, dar slujitorul credincios al lui Hristos; nu egal cu el, dar supus şi ascultător în toate Fiului. Şi mai cred că Fiul este supus şi ascultător în toate lui Dumnezeu Tatăl.”
      Totodata, articolul de pe Wiki ne informeaza:
      „Ulfila a convertit numeroşi vizigoţi şi ostrogoţi propovăduindu-le creştinismul arian, ceea ce a făcut ca atunci când ei s-au stabilit în vestul Mediteranei să fie deosebiţi de vecinii lor ortodocşi. Mulţi savanţi consideră că arianismul creştinismului gotic este cel care a determinat, ulterior, introducerea lui Filioque în Crezul niceo-constantinopolitan la Sinodul din Toledo (Spania) din 447, într-o tentativă prin intermediul crezului de a sprijini dumnezeirea Fiului lui Dumnezeu.”
      Deci, Ulfila este indirect raspunzator si de erezia Filioque, daca este sa vedem cum intelegea el pe Duhul Sfant. Sa nu uitam ca aceste neamuri au atacat si Roma tocmai pentru ca era ortodoxa.
      Si atunci, va intreb CE CAUTA ERETICUL ULFILA intre SFINTII IERARHI, in oglinda cu Sf. Spiridon al Trimitundei, pe care il praznuim astazi – cel care a aratat prin minunea caramizii Taina Dumnezeiestii Treimi?
      Tot in vedenie l-a vazut intre sfinti pe ereticul Ulfila, care nu este canonizat nicidecum de Biserica Ortodoxa, dar pe care pr. Arsenie Boca l-a pictat cu aura, intre Marii Ierarhii ai Ortodoxiei? Ce fel de raportare la invatura Bisercii este aceasta?
      Sfinte Spiridoane, apara-ne si ne pazeste de adogmatismul eclesiolologic din zilele noastre, care tinde sa tarasca pana si pe cei alesi la pierzare!
      Iertati!

      Apreciază

    • MM said, on decembrie 12, 2011 at 6:00 pm

      PS: interesante informatiile dumneavoastra! Am si eu unele, tot anekdota, insa nu-mi permit sa le dau in pulbic, pentru ca nu le pot verifica si sunt orale. Desigur, legate de discutia in cauza (pozitia duhovnicilor) – si nu in favoarea par. Arsenie Boca. Dumneavoastra aveti vreo marturie scrisa sau inregistrata?
      As vrea sa inteleg si de ce „maica Zamfira de la Prislop i-a interzis categoric sa-l puna in Pateric amenintandu-l cu scandal”? Mie acest lucru imi suna cam in defavoarea par. Arsenie Boca… Dar poate ca nu inteleg eu bine. Lamuriti-ma, va rog!

      Apreciază

    • MM said, on decembrie 12, 2011 at 6:53 pm

      Nu as dori sa dezvolt aici lucruri legate de pozitia dogmatica si eclesiologica a doamnei Aspazia Otel (in cartile sale si in urma discutiilor personale – deci nu ca barfe, ci FOARTE punctual) sau a PS Daniil – care este, din cate inteleg, autorul expresiei cu „perihoreza” din Ortodoxie si catolicism si cu „unirea ipostatica” a Bisericii nedespartite din primul mileniu – referitor la pictura par. Arsenie Boca de la Draganescu (cea pe care dumneavoastra nu doriti sa intelegeti ca nu este corecta dogmatic ortodox). O sa o fac doar daca insistati, si doar cu nadejdea indreptarii raului si adogmatismului – mai ales ca oamenii pe care ii invocati sunt inca in viata.
      Domnul Dan Lucinescu foloseste un limbaj ne-ortodox.
      Pe ceilalti nu i-am urmarit si nu ma pot exprima.
      Eu pe astfel de oameni nu ma pot baza. Iertati-ma!
      SI INCA CEVA: in cartea despre „capela Sixtina” de la Draganescu, se spune ca pictura a durat intre anii 1968 si in 1988. Daca este asa, ea reprezinta pozitia teologica a parintelui Arsenie Boca dinspre sfarsitul vietii sale.
      Dupa cum poate ati observat, in postarile mele nu am acuzat NICAIERI ca par. Arsenie Boca credea sau nu in metempsihoza sau ca avea sau nu o relatie nepotrivita cu doamna Julieta / maica Zamfira. Pe mine nu aceste lucruri ma interesau. Eu postam pe topicul care incerca sa lamureasca de ce a pictat par. Arsenie Boca pe ereticul Francisc in biserica de la Draganescu. Saccsiv m-a rugat sa postez aici, pentru ca acolo nu se prea uita lumea intrucat aici inteleg (si vad) ca au loc marile divergente.
      Deci, daca parintele a crezut candva in metempsihoza sau a facut ceva nepotrivit, eu nu discut pentru ca nu ma pricep. In cazul metempsihozei (inteleg ca par. Arsenie Papacioc vorbeste ca si cum ar avea marturii directe) probabil par. Arsenie Boca s-a indreptat (daca asa era). Iar eventualele sale pacate morale nu ma intereseaza.
      Insa discut niste probleme DOGMATICE FOARTE GRAVE, care, PRIN RELATIVISMUL LOR, PRODUC INSELARE ECUMENISTA.
      Daca Pr. Timotei (nu am reusit sa urmaresc tot ce se scrie pe aici) s-a exprimat patimas eu ma distantez de asemenea exprimare. Daca se intampla sa ma fi exprimat eu insumi, imi cer iertare fata de Dumnezeu, de pr. Arsenie Boca si de voi.
      Inca o data, iertati!

      Apreciază

      • MM said, on decembrie 12, 2011 at 7:50 pm

        PS: la Sf. Silvestru, unde slujea (si poate mai sljeste pr. Bodasiu), veneau si vin masonii si sunt spovediti si impartasiti… Nu mi se pare ca pr. Bordasiu (care organiza candva excursiile la ecumenistele adunari de la Taize/Franta) este o persoana in a carui discernamant Ortodox sa ma bazez.

        Apreciază

      • MM said, on decembrie 12, 2011 at 7:52 pm

        *pr. Bordasiu
        Sf. Silestru din Bucuresti
        Nu orice masoni, ci capi ai masoneriei romane. Numele le stiti.

        Apreciază

  22. MM said, on decembrie 10, 2011 at 9:54 pm

    Saccsiv, par Arsenie Boca a mai pictat si alte lucruri gresite. Voi reveni. Sper sa reusesc sa va pun cumva si niste imagini.

    Apreciază

    • Ciprian said, on decembrie 11, 2011 at 8:49 pm

      MMMMMMai du-te si te plimba pe la Prislop poate pleaca din intunericul MMMMMMarimii dumneavoastra….

      Apreciază

      • MM said, on decembrie 12, 2011 at 5:46 pm

        Parintele Arsenie Boca a pictat la Draganescu intre Sfintii Ierarhi adunati in jurul Sf. Mese si pe ULFILA, episcopul/„apostolul” Gotilor. Despre care se stie ca era arian. Sursele pastreaza ca marturisirea de credinta a acestui eretic cuprindea si erezia pnevmatomaha: „Şi cred în Duhul Sfânt, o putere care luminează şi sfinţeşte. Aşa cum spune Hristos după Înviere Apostolilor săi: “Şi iată, Eu trimit peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; voi însă şedeţi în cetate, până ce vă veţi îmbrăca cu putere de sus.” (Luca 24:49) Şi iarăşi: “Ci veţi lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi.” (Fapte 1:8) Nici Dumnezeu şi nici Domn, dar slujitorul credincios al lui Hristos; nu egal cu el, dar supus şi ascultător în toate Fiului. Şi mai cred că Fiul este supus şi ascultător în toate lui Dumnezeu Tatăl.”
        Totodata, articolul de pe Wiki ne informeaza:
        „Ulfila a convertit numeroşi vizigoţi şi ostrogoţi propovăduindu-le creştinismul arian, ceea ce a făcut ca atunci când ei s-au stabilit în vestul Mediteranei să fie deosebiţi de vecinii lor ortodocşi. Mulţi savanţi consideră că arianismul creştinismului gotic este cel care a determinat, ulterior, introducerea lui Filioque în Crezul niceo-constantinopolitan la Sinodul din Toledo (Spania) din 447, într-o tentativă prin intermediul crezului de a sprijini dumnezeirea Fiului lui Dumnezeu.”
        Deci, Ulfila este indirect raspunzator si de erezia Filioque, daca este sa vedem cum intelegea el pe Duhul Sfant. Sa nu uitam ca aceste neamuri au atacat si Roma tocmai pentru ca era ortodoxa.
        Si atunci, va intreb CE CAUTA ERETICUL ULFILA intre SFINTII IERARHI, in oglinda cu Sf. Spiridon al Trimitundei, pe care il praznuim astazi – cel care a aratat prin minunea caramizii Taina Dumnezeiestii Treimi?
        Tot in vedenie l-a vazut intre sfinti pe ereticul Ulfila, care nu este canonizat nicidecum de Biserica Ortodoxa, dar pe care pr. Arsenie Boca l-a pictat cu aura, intre Marii Ierarhii ai Ortodoxiei? Ce fel de raportare la invatura Bisercii este aceasta?
        Sfinte Spiridoane, apara-ne si ne pazeste de adogmatismul eclesiolologic din zilele noastre, care tinde sa tarasca pana si pe cei alesi la pierzare!
        Iertati!

        Apreciază

      • MM said, on decembrie 12, 2011 at 7:56 pm

        Domnule Ciprian, am fost acolo anii trecuti. Nu am simtit vreo „luminare” speciala sau vreo minune. Iertati-mi intunericul! Va iert si eu ca va bateti joc de mine, chiar desi nu-mi cereti iertare!

        Apreciază

  23. Cristian2 said, on decembrie 11, 2011 at 12:45 pm

    Frate Fabian, cum sa’ti multumim? Nu mai este nimic de adaugat! Fii bun, posteaza acest comentariu pe Apologeticum si, eventual, pe celelalte site-uri ce l’au pomenit pe uriasul sfânt al Ardealului.
    Sfinte Arsenie, roaga’te pentru noi, pacatosii!

    Apreciază

    • MM said, on decembrie 12, 2011 at 5:45 pm

      Parintele Arsenie Boca a pictat la Draganescu intre Sfintii Ierarhi adunati in jurul Sf. Mese si pe ULFILA, episcopul/„apostolul” Gotilor. Despre care se stie ca era arian. Sursele pastreaza ca marturisirea de credinta a acestui eretic cuprindea si erezia pnevmatomaha: „Şi cred în Duhul Sfânt, o putere care luminează şi sfinţeşte. Aşa cum spune Hristos după Înviere Apostolilor săi: “Şi iată, Eu trimit peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; voi însă şedeţi în cetate, până ce vă veţi îmbrăca cu putere de sus.” (Luca 24:49) Şi iarăşi: “Ci veţi lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi.” (Fapte 1:8) Nici Dumnezeu şi nici Domn, dar slujitorul credincios al lui Hristos; nu egal cu el, dar supus şi ascultător în toate Fiului. Şi mai cred că Fiul este supus şi ascultător în toate lui Dumnezeu Tatăl.”
      Totodata, articolul de pe Wiki ne informeaza:
      „Ulfila a convertit numeroşi vizigoţi şi ostrogoţi propovăduindu-le creştinismul arian, ceea ce a făcut ca atunci când ei s-au stabilit în vestul Mediteranei să fie deosebiţi de vecinii lor ortodocşi. Mulţi savanţi consideră că arianismul creştinismului gotic este cel care a determinat, ulterior, introducerea lui Filioque în Crezul niceo-constantinopolitan la Sinodul din Toledo (Spania) din 447, într-o tentativă prin intermediul crezului de a sprijini dumnezeirea Fiului lui Dumnezeu.”
      Deci, Ulfila este indirect raspunzator si de erezia Filioque, daca este sa vedem cum intelegea el pe Duhul Sfant. Sa nu uitam ca aceste neamuri au atacat si Roma tocmai pentru ca era ortodoxa.
      Si atunci, va intreb CE CAUTA ERETICUL ULFILA intre SFINTII IERARHI, in oglinda cu Sf. Spiridon al Trimitundei, pe care il praznuim astazi – cel care a aratat prin minunea caramizii Taina Treimii?
      Tot in vedenie l-a vazut intre sfinti pe ereticul Ulfila, care nu este canonizat nicidecum de Biserica Ortodoxa, dar pe care pr. Arsenie Boca l-a pictat cu aura, intre Marii Ierarhii ai Ortodoxiei? Ce fel de raportare la invatura Bisercii este aceasta?
      Sfinte Spiridoane, apara-ne si ne pazeste de adogmatismul eclesiolologic din zilele noastre, care tinde sa tarasca pana si pe cei alesi la pierzare!
      Iertati!

      Apreciază

      • agerstress said, on decembrie 13, 2011 at 10:37 pm

        SCOATE MAI INTAI BARNA DIN OCHIUL TAU! Si cand te vei putea masura in roade cu Parintele Arsenie Boca, abia atunci sa indraznesti sa-l arati cu degetul, altfel, ITI DEMONSTREZI DE LA SINE REAUA VOINTA.

        Apreciază

  24. Fabian said, on decembrie 12, 2011 at 12:29 pm

    @Cristian2: ati afirmat bine ca pr Timotei e dirijat de vreun „atelier masonic, in vârful Dealului sau aiurea.” (pe apologet.).
    Pt cei de la Patriarhie (nu toti, dar pozitia celor cu functii cheie) par. Arsenie e un vrajitor, un mare inselat… Asta mi-a zis in fata un slujitor „evlavios” din biserica. Saracii de ei: spalati pe creier, ei insisi intr-o mare inselare.
    Iar cu ingusti la minte gen pr Timotei, MM etc, n-ai ce discuta, decat un Dumnezeu sa-i lumineze, sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace.

    Apreciază

    • MM said, on decembrie 12, 2011 at 5:43 pm

      Dragul meu, eu nu te-am facut nici pe tine nici pe altii nu i-am facut ingusti la mine! Nu faci decat sa-mi intaresti convingerea ca nivelul aparatorilor par. Arsenie Boca este foarte jos. Ca veni vorba, pictarea ereticului arian pnevmatomah Ulfila ca sfant ierarh in altar, alaturi de marii stalpi ai Ortodoxiei, cum ti se pare?
      Eu discut aici lucruri concrete, probleme care implica dogma Ortodoxa.
      Pr. Timotei nu este dirijat de niciun atelier masonic. Lucru pentru care poate jura si pe Scriptura – dar Hristos ne cere sa nu ne juram. Ceea ce tu nu poti sa faci in acest caz, chiar si daca ar fi voie sa juri. Sau poti sa faci – in robirea ta -, dar te osandesti. Oricum te osandesti, pentru ca minti cand spui ca Pr. Timotei este dirijat de vreun atelier masonic.
      Si nici n-ai nicio dovada, pentru ca nu este dirijat. Poate doar daca inventezi vreuna.
      Prin urmare, pana nu-ti ceri iertare de la el, nu inteleg cum indraznesti sa te rogi Domnului sau sa mergi la Euharistie. Oricum, citeste prin canoane cum se canoniseste calomnierea unui preot.

      Apreciază

      • MM said, on decembrie 12, 2011 at 5:44 pm

        * nu te-am facut nici pe tine si nici pe altii…

        Apreciază

  25. MM said, on decembrie 12, 2011 at 2:33 pm

    Parintele Arsenie Boca a pictat la Draganescu intre Sfintii Ierarhi adunati in jurul Sf. Mese si pe ULFILA, episcopul/„apostolul” Gotilor. Despre care se stie ca era arian. Sursele pastreaza ca marturisirea de credinta a acestui eretic cuprindea si erezia pnevmatomaha: „Şi cred în Duhul Sfânt, o putere care luminează şi sfinţeşte. Aşa cum spune Hristos după Înviere Apostolilor săi: „Şi iată, Eu trimit peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; voi însă şedeţi în cetate, până ce vă veţi îmbrăca cu putere de sus.” (Luca 24:49) Şi iarăşi: „Ci veţi lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi.” (Fapte 1:8) Nici Dumnezeu şi nici Domn, dar slujitorul credincios al lui Hristos; nu egal cu el, dar supus şi ascultător în toate Fiului. Şi mai cred că Fiul este supus şi ascultător în toate lui Dumnezeu Tatăl.”
    Totodata, articolul de pe Wiki ne informeaza:
    „Ulfila a convertit numeroşi vizigoţi şi ostrogoţi propovăduindu-le creştinismul arian, ceea ce a făcut ca atunci când ei s-au stabilit în vestul Mediteranei să fie deosebiţi de vecinii lor ortodocşi. Mulţi savanţi consideră că arianismul creştinismului gotic este cel care a determinat, ulterior, introducerea lui Filioque în Crezul niceo-constantinopolitan la Sinodul din Toledo (Spania) din 447, într-o tentativă prin intermediul crezului de a sprijini dumnezeirea Fiului lui Dumnezeu.”
    Deci, Ulfila este indirect raspunzator si de erezia Filioque, daca este sa vedem cum intelegea el pe Duhul Sfant. Sa nu uitam ca aceste neamuri au atacat si Roma tocmai pentru ca era ortodoxa.
    Si atunci, va intreb CE CAUTA ERETICUL ULFILA intre SFINTII IERARHI, in oglinda cu Sf. Spiridon al Trimitundei, pe care il praznuim astazi – cel care a aratat prin minunea caramizii Taina Treimii?
    Tot in vedenie l-a vazut intre sfinti pe ereticul Ulfila, care nu este canonizat nicidecum de Biserica Ortodoxa, dar pe care pr. Arsenie Boca l-a pictat cu aura, intre Marii Ierarhii ai Ortodoxiei? Ce fel de raportare la invatura Bisercii este aceasta?
    Sfinte Spiridoane, apara-ne si ne pazeste de adogmatismul eclesiolologic din zilele noastre, care tinde sa tarasca pana si pe cei alesi la pierzare!
    Iertati!

    Apreciază

  26. myyvaine said, on decembrie 12, 2011 at 7:33 pm

    daca Arsenie Boca credea in reincarnare??? cum ??? oare suntem orbi? oare suntem surzi? sunt atatea si atatea lucruri care infirma aceste nebunii despre Parintele Arsenie Boca, cei care nu au parte de cuget si nu citesc scrierile lui , Cararea Imparatiei si Cuvinte vii , indumnezeirea omului dupa Har,etc….cum sa zica asa ceva Arsenie Papacioc despre Arsenie Boca…nu cred,fisierul nu mai este disponibil pt ascultat dar a fost sigur regizat!!! Arsenie Papacioc a fost evlavios fata de Cleopa Ilie,si Cleopa Ilie a trimis multe scrisori catre Arsenie Boca in care ii cerea sa-i viziteze la Sihastria si sa-i binecuvanteze cu invatatura lui,deci ce eretici sunt preotii din ziua de astazi!!! care baga strambe si incearca sa corupa sfintenia sfintilor,dar efortul lor este zadarnic asa cum a fost a acelora ce -i cereau lui Hristos sa coboare de pe Cruce ca vor crede in El!!! asadar fratilor sa fim tari in fata la asemenea nebunii si dorinti bolnave ca ecumenismul si cruptia bisericii, Doamne ajuta frati drept credinciosi, si celorlalti ce se opun Ortodoxiei adevarate va zic…smeriti-va lui Dumnezeu

    Apreciază

    • MM said, on decembrie 12, 2011 at 8:33 pm

      Nu mai este de mult vorba de chestiunea metempsihozei (pe care nici nu s-a insistat). Va rog, parcurgeti cu atentie commenturile, apoi interveniti cu ceva care sa aiba sens in cursul discutiei. Iertati!

      Apreciază

  27. Mos Ioan said, on decembrie 12, 2011 at 7:48 pm

    Saccsiv,

    Am asteptat zile multe, ca sa dai un raspuns categoric celor care au încercat sa-l discrediteze pe Sfântul Arsenie Boca.
    N-ai facut-o, iar acest lucru este de neînteles………
    Fratii „Prahovean” si „un pacatos” au postat Marturia Sfintiei Sale Justin Pîrvu, referitoare la Parintele Arsenie Boca, marturie clara si plina de dragoste la adresa Sfântului Ardealului, iar tu nu ai tinut cont de aceasta si i-ai lasat pe „Preot” Timotei, MM, „el”, Ion Atena, etc.etc., sa-l batjocoreasca pe Sfântul Arsenie Boca, iar prin Sfânt, sa-L batjocoreasca pe BUNUL DUMNEZEU.
    Oare Marturia Parintelui nostru prea iubit Justin Pîrvu de la Sfânta Mânastire Petru Voda, nu a fost concludenta pentru tine???!!!

    DECEPTIA MEA ESTE IMENSA si AM LUAT HOTARÂREA SA NU MAI COMENTEZ PE SITE-UL TAU. ADIO!

    Ma voi ruga Sfântului Arsenie Boca pentru tine.

    Apreciază

    • MM said, on decembrie 12, 2011 at 8:19 pm

      Personal, as fi preferat sa fiti constructiv si sa dati un raspuns Ortodox in legatura cu ereticul arian pnevmatomah Ulfila si pictarea lui ca sfant de catre par. Arsenie Boca. Credeti ca par. Justin Parvu stia despre asta? Eu cred ca foarte multi dintre cei care au evlavie la par. Arsenie Boca nu stiau. Si este normal sa stie.
      Oricum, as prefera, din partea dumneavoastra, „o marturie clara si plina de dragoste la adresa” Adevarului Ortodox. Va rog mult sa va rugati lui Hristos si pentru mine! Si Sfantului Spiridon – praznuit astazi -, spre exemplu. Iertati indrazneala.
      Dar intrucat ma tem ca nu aveti prea multa indrazneala in rugaciune sau la Potir pana nu va cereti iertare pentru ca l-ati osandit la iad si altele asemenea pe Pr. Timotei, tare m-as bucura pentru dumneavoastra sa incepeti cu inceputul, adica cu dumneavoastra.
      Cat despre mine, eu va iert oricum! Ma doare, insa, faptul ca nu puteti avea in acest caz o atitudine constructiva. De aceea, poate ca, intr-adevar, nu va este de folos sa mai comentati aici.
      Pace si bucurie!
      Post cu folos!

      Apreciază

      • MM said, on decembrie 12, 2011 at 8:29 pm

        Catre cei care spun ca PAR. ARSENIE BOCA A PICTAT IN URMA UNOR VIZIUNI PE HETERODOCSII FRANCISC SI ULFILA CA SFINTI INTR-O BISERICA ORTODOXA, intreb si eu:
        OARE NU ERA MAI BINE ca par. Arsenie Boca SA SE FI INCREDINTAT IN CUGETUL BISERICII SI NU IN VEDENIILE LUI?

        Apreciază

  28. Cristian2 said, on decembrie 13, 2011 at 4:03 am

    Fabian said, on decembrie 10, 2011 at 2:46 pm

    @pr Timotei (desi dansul e convins ca pr. Arsenie Boca e un inselat, dar ma adresez celorlalti cititori):

    Dumnezeu a aratat sfintenia par. Arsenie Boca la sute de mii de oameni, inclusiv unor straini (parinti sarbi, greci etc). dar matale numesti asta inselare in grup; se pot insela milioane de oameni, preoti si cuviosi precum cei intervievati pe multe CD-uri aparute? (pr Bordasiu, Nicolae Itul, pr Oprea Craciun, Aspazia Otel, Dan Lucinescu, pr prof Simion Todoran, PS Daniil si multi altii)?
    Daca matale n-ai vazut sfintenia parintelui, nu e vina lui ca esti orb ca fariseii! Si daca e sfant nu inselat, cum ramane cu cuvintele murdare ce le-ai scos, parinte Timotei?
    E adevarat ca Dumnezeu si Sfintii nu se supara daca suntem sceptici, DAR CU ADEVARAT SE SUPARA CAND II FACEM INSELATI PRIN CELE MAI MARSAVE CUVINTE. sceptici au fost un Arsenie Papacioc ori Ioanichie Balan (in ultima perioada a vietii ultimul si-a schimbat parerea, prin citirea cartilor aparute si discutii, dar n-a mai apucat sa-l treaca in Patericul românesc pt c-a fost iradiat!!), dar matale nu esti sceptic, ci plin de rautate si mizerie asemanandu-te sectarilor prin fanatism si patima.
    Credeti ca Dumnezeu si par. Arsenie isi pun mintea cu toti necredinciosii blasfemiatori?
    O cercetare simpla la manastrea Sihastria ar fi rezolvat sminteala produsa de acest filmulet: in momentul inregistrarii, cineva – a terta persoana intre pr Papacioc si pr Ioanichie – se baga si-i inregistreaza pt a-i asmuti contra pr Arsenie (Boca). Asta era cu mai bine de 10 ani in urma.
    Intre timp apar cartile pr. Arsenie, viata, dosarul de la CNSAS, mii de marturii pe care cei 2 duhovnici nu le-au vazut si nimeni n-a avut interes sa i le prezinte pt a se continua o atmosfera anti-Boca, de fapt a se continua dezbinarea de la cel rau (diavolul e tatal mincinosilor zice Mantuitorul, Ioan 8,44!).
    Par. Ioanichie intr-un moment de luciditate (era iradiat, isi pierdea mereu memoria, nu mai stia cine esti) mi-a spus in chilia sa cand am fost in pelerinaj prin 2003-2004, ca ar fi vrut sa-l puna in Patericul românesc pe pr. A.Boca dar n-a avut suficiente date biografice si mai ales din ultima perioada a vietii acestuia, si pt ca maica Zamfira de la Prislop i-a interzis categoric sa-l puna in Pateric amenintandu-l cu scandal. Asa ca saracu pr Ioanichie s-a conformat. Ultima editie a Patericului era din 2005 cand deja pr Ioanichie nu mai avea memoria buna si nici nu mai era lasat sa predice in manastire de catre staret la ordinele actualului patriarh (cititi Atitudini nr. 9). Cineva are interesul sa se continue postmortem o dezbinare intre cei 3 duhovnici dar asta nu foloseste nimanui ci doar diavolului, tatal minciunii si al mincinosilor!
    Intre timp pr Ioanichie trece la cele vesnice in 2007 iar cartile par. Arsenie Boca intra si in Sihastria, parintii isi dau seama ca N-A FOST UN INSELAT ci totul a fost o minciuna. mergeti si cercetati va rog !!
    Sunt sigur ca acum cei 3 duhovnici si cu Adrian Fageteanu 4, se veselesc in cetele Dreptilor laudand pe Dumnezeu, in timp ce unii râcari fii ai diavolului, se straduiesc sa-i desparta. E cam aceeasi situatie cu Sfintii Trei Ierarhi si ucenicii lor ce se certau care e cel mai mare dintre ei. Dumnezeu insa a descoeprit ca sunt la fel de sfinti.
    Deci orice incercare de a dezbina sfintii lui Dumnezeu si a produce sminteala intre oameni se va solda cu esec. Desigur, smintitorii vor continua sa latre precum cainii.
    Fiecare pe limba lui…

    Apreciază

  29. Fabian said, on decembrie 13, 2011 at 1:41 pm

    MM: @ „Oricum, citeste prin canoane cum se canoniseste calomnierea unui preot.”
    La asta trebuia sa te gandesti chiar fratia ta si cu pr Timotei inainte sa incepeti sa judecati pe ierom. Arsenie Boca.
    Tu vorbesti de calomnie ??

    Apreciază

  30. Cristian2 said, on decembrie 13, 2011 at 10:22 pm

    Oh, Timotei, pigmeu intre pigmei,
    Tu, leafa, tu ti’o iei
    De la atei!

    Tu, MM, Atena si doi-trei
    Cu ordin, de la „ei”
    Lupi printre miei!

    Piei, satano, piei,
    Dintre fratii mei,
    Ca’ti scapar scântei!

    Apreciază

    • Ion Atena said, on decembrie 14, 2011 at 12:08 pm

      Cu siguranta ca esti o persoana cu probleme psihice!
      Si Nero -facea versuri – in nebunia lui!

      Cred ca ti se trage de la „clisma” sugerata…..care ti-a spalat – inclusiv – creierul!

      Apreciază

  31. Prahovean said, on decembrie 14, 2011 at 10:15 pm

    Am părăsit o vreme disputa, dar văd că tot nu s-a oprit. De unde știm noi sigur că Ulfila era arian sau că a fost arian în ultima parte a vieții? Eu știu că nu a fost condamnat de Biserică. Apoi, ce încredere putem avea în sursele scrise?
    Apropo, am intrat în articolul de pe Wikipedia și se vorbește de surse „catolice”, m-am uitat și erau autori din secolele III-IV, când nu exista catolicismul. Acei autori erau, pesemne, Ortodoxi. Occidentalii, chiar dacă nu sunt catolici, moștenesc atitudinea catolică asupra Ortodoxiei.

    Apreciază

  32. Cristian2 said, on decembrie 16, 2011 at 1:00 am

    Iata si o raza de soare pentru fratii nostri ceceni :

    Cristian2 says:
    12/16/2011 la 2:18 AM

    Frate admin,
    Inteleg ca libertatea este la mare pret pe Apologeticum, astfel se poate explica ca Timotei da iama printre miei in ciuda opiniei excelente a parintelui Justin despre sfântul Ardealului.
    Omul pare inzestrat cu multe din calitatile indragite de Putin (printre altii) : minciuna, aroganta, rea credinta!
    Propun, deci, a’l trimite pentru un mic stagiu de perfectionare la KGB si, dupa o intrevedere la Kremlin, bravul nostru Timotei sa fie expediat in bratele lui Kadyrov, calaul lui Putin pentru compatriotii lui.
    Vajnic aparator al ortodoxiei, bunul Timotei se va distinge sigur printr’o exemplara opera misionara in mijlocul nenorocitului popor cecen.

    Apreciază

  33. Cristian2 said, on decembrie 17, 2011 at 11:32 pm

    @Timotei
    Omul pare inzestrat cu multe din calitatile indragite de Putin (printre altii) : minciuna, aroganta, rea credinta!
    Propun, deci, a’l trimite pentru un mic stagiu de perfectionare la KGB si, dupa o intrevedere la Kremlin, bravul nostru Timotei sa fie expediat in bratele lui Kadyrov, calaul lui Putin pentru compatriotii lui.
    Vajnic aparator al ortodoxiei, bunul Timotei se va distinge sigur printr’o exemplara opera misionara in mijlocul nenorocitului popor cecen.

    Timoteie, te dai preotul lui Hristos : marturiseste, in chip ortodox, este bine ce’a facut Putin in Cecenia?

    Apreciază

  34. Cristian2 said, on decembrie 17, 2011 at 11:37 pm

    @Timotei spune : Parintii nu recomanda sa se puna intre Ierarhi unul care e cunoscut ca ar fi invatat erezia.

    Este dogma, sau o simpla recomandare a Parintilor?

    Apreciază

  35. Cristian2 said, on decembrie 17, 2011 at 11:42 pm

    @ Timotei : „In Sfantul Munte, unde m-am aflat intre timp, parintii romani( nudau nume, ca sa nu fie injurati)spun clar ca ” Sfantul Ardealului” avea “planes” (caderi, inselari)”

    Exista vreo marturie scrisa a ceea ce afirmi?
    Sau e doar imaginatia ta bolnava?

    Apreciază

  36. Cristian2 said, on decembrie 18, 2011 at 12:57 am

    @ Timotei, numele corect este Parintele Justin Pârvu. Si numele se scrie cu majuscula. Este adevarat ca iti place sa „minusculezi” toate numele.

    „Dupa ce o sa ii spun parintelui Iustin parvu aceste ” amanunte” pe care cu siguranta nu le cunoaste(cle 3 puncte de mai sus” s-ar putea sa isi schimbe afirmatia”.

    Având in vedere gravitatea acuzatiilor mincinoase ce le aduci, ne poti da o data când te vei duce la Petru Voda pentru a ingenunchea spre a afla opinia Parintelui Justin? o saptamâna, o luna, un an, zece ani sau niciodata?

    „Mare Grija!” Iata ca iti aduci aminte si de majuscule. Parca pui mai mult pret pe grija ta, decât pe marii nostri Parinti!

    „Repet am cunostinta de cauza: parintii atoniti nu sunt deacord cu invataturile si duhul vederii inaine si pictura pr Arsenie Boca si spun ca e INSELARE fratilor. Nu o zic eu.”
    Chiar daca asa ar fi, cum spui chiar tu, toata lumea poate gresi, inclusiv parintii atoniti.
    Oricum, asteptam o marturie scrisa de la Sfântul Munte… „Intre timp” scormoneste, cauta, fiseaza, inventeaza, la nevoie, si ofera’ne cât mai repede un dosar de acuzare al vreunui parinte atonit!

    Si nu te sfii, la Sfânta Mânastire Petru Voda, scoate aparatul, fotografiaza ceva ce ti se pare adogmatic si deschide procesul.
    Profita, de asemenea, pentru a declansa si inregistra o discutie intre Parintele Justin si un alt parinte cunoscut in scopul de a’i discredita mai târziu!

    „Repet am cunostinta de cauza: parintii atoniti nu sunt deacord cu invataturile si duhul vederii inaine si pictura pr Arsenie Boca si spun ca e INSELARE fratilor. Nu o zic eu.”

    Poti preciza : câti parinti atoniti nu’s de acord cu invataturile Parintelui Arsenie? Si ce invataturi anume?

    „Din marturiile unora nu reiese clar atitudinea pr Arsenie Boca referitor la ecumenism.”
    Esti de rea credinta, Tim al ateilor. Reciteste comentariile.

    „Nu e suficient ca pr Arsenie Boca a suferit sau ca a fost martirizat. Conteaza si motivul martirizarii. Poate Dumnezeu prin moartea maritrica i-a iertat pacatul de a fi pictat ceea ce a pictat la Draganescu sau si credinta lui in puterea clarviziunii, care nu stim de unde provenea.”
    Preot al lui Hristos? si n’ai avut niciun cuvânt simtit sa vorbesti despre suferintele si mucenicia Sfântului Ardealului?
    Poate si Dumnezeu te’a lasat, purice pacatos, dat afara si de parintii atoniti, ca sa apara, mai curata si stralucitoare, personalitatea si darurile exceptionale ale celui ce’a dus pe umerii si’n sufletul lui, alaturi de alti stâlpi ai ortodoxiei, toata suferinta neamului martirizat.

    „Sfantul Nicolae la vadit pe Arie de eretic. Azi ar spune crestinii nostri, cum si-a permis Sf Nicolae sa il judece pe Arie?”
    Iata’te si’n postura Sfântului Nicolae, sfinte Tim al ateilor!

    Apreciază

  37. Cristian2 said, on decembrie 18, 2011 at 1:17 am

    @Timotei : „Pentru ca sunt preot al lui Hristos nu pot sa va ascund adevarul.
    Aceasta este datoria preotului, sa spuna lucrurilor pe nume.”

    Tu ascunzi adevarul, fara rusine, Tim al ateilor, pigmeu intre pigmei, „preot” facut de „ei”.
    Tu n’ai putea indura nici a mia parte din câte a trebuit sa patimeasca Parintele Arsenie Boca, Sfântul lui Dumnezeu.
    Datoria preotului este sa spuna tot adevarul când lanseaza asemenea acuzatii : te’am mai intrebat si, ca ultimul dintre lasi, nu vrei sa’ti dai numele si biserica unde slujesti. Esti nedemn, Timotei, fii curajos, cum a fost marele Arsenie, traieste in lumina si vorbeste cinstit. Altfel, nimeni nu te ia in seama, pigmeu fricos si iubitor de os!

    „Ma refer la argumente teologice serioase, pentru ca sunt teolog.”
    Toate argumentele teologice au fost aduse. Dar esti orb ca un fariseu si surd ca o tim – tumoare.

    Apreciază

  38. Cristian2 said, on decembrie 18, 2011 at 1:37 am

    @Timotei : „Se pare ca o mare boala in ortodoxia roamenasca este transformarea unor mari duhovnici in gurusi indieni. Asa ceva nu se intampla in Grecia spre exemplu, unde exista mai multa constiinta dogmatica. Acest fenomen tine de lipsa de catehizare chiar a oamenilor ce merg la Biserica si la Manastiri. Romania se confrunta cu o lipsa crunta a constiintei dogmatice.”

    Asta e duhul tau, Timoteie, atacul nesimtit la adresa ortodoxiei române si’al României intregi!
    Cu „preoti” ca tine, nu se poate catehiza un popor, preoti ca tine au vândut si credinta stramoseasca si tara in timpul Parintelui Arsenie!
    Tu esti limba strâmba si furibunda a Necuratului care incearca, disperat, sa’l doboare pe unul dintre cei mai mari sfinti români!

    Daca nu vei raspunde clar si precis la intrebarile puse de mine si de altii, de azi inainte, o sa’ti strig numai :

    Timotei, pigmeu intre pigmei, ateu intre atei
    Plata de unde iei?
    Oare nu de la cei
    Care sfâsie miei?

    Piei, Satano, piei!

    Apreciază

  39. Fabian said, on decembrie 18, 2011 at 2:46 pm

    Din datele istorice bisericesti ori ale PS Daniil de la Varset, ucenicul par. Arsenie, in legatura cu acuzatiile care se aduc par. Arsenie in privinta personajelor pictate:
    – Ulfila a fost la inceput ortodox; mai tarziu trece la arianism din interese politice. pr. Arsenie nu l-a pictat ca Sfant, ci undeva intr-o penumbra. deci nu e vorba de vreo icoana cu Ulfila ci de un lucru profetic (amanunte vor fi postate aici despre Ulfila: http://corinanegreanu.blogspot.com/2011/12/cincea-seara-duhovniceasca-din-postul.html#comment-form);
    – filosofii pagani Platon, Socrate, Aristotel sunt pictati pe exteriorul unor biserici, ba chiar in interior si chiar cu aureola – fara a fi sfinti/ortodocsi prin asta!
    – in icoana Pogorarii la Iad apar dreptii Vechiului Testament (VT) cu aureola,dar undeva mai jos, inferiori cumva sfintilor Noului Testament, iar in unele icoane apar fara aureola
    – in Athos de pilda, e zugravit Cuv Paisie Aghioritul cu aureola desi nu e canonizat (aviz acelora ce critica pe pr Arsenie Boca ca de ce i se zice sfant!); e o forma de precanonizare.
    – la Sucevita apare Iuda zugravit la masa cu aureolă neagra, fugind de langa el; iata, desi nu e sfant e pictat cu aureola
    – la Novgorod apar sfinti cu aureole de diverse culori. La un drept al VT apare sub forma de curcubeu incepand cu o nuanta de auriu in jurul capului. Tot in culori diverse, la Biserica Sf. Clement din Roma, intr-un mozaic superb apar proorocii dar si unii dintre ierarhi cu aureole rosii, albastre, verzi.

    Apreciază

  40. Fabian said, on decembrie 18, 2011 at 2:51 pm

    Iar despre Francisc de Assisi, a punctat bine “Lore” aici: (ultimul coment) https://saccsiv.wordpress.com/2011/06/05/de-ce-parintele-arsenie-boca-l-a-pictat-pe-ereticul-francisc-printre-sfinti/
    – a fost singurul dintre sfintii catolici (sfant in catolicism!) care a convertit un om la Ortodoxie (scrie in scrisorile trimise maicilor de la Diveevo).
    – pictura de la Draganescu e una PROFETICA; se vede de ex. un mobil desi pe atunci nu existau telefoane mobile; si alte lucruri ce nu existau si acum s-au implinit! asa e si cu Francisc: e desenat ca sa marturiseasca despre minune si despre adevarata credinta, ortodoxă.
    – Pr Arsenie, datorita sfinteniei inalte la care a ajuns vedea lucrurile mult mai profund decat noi; profetica e si Apocalipsa, multe lucruri nu s-au implinit, ceea ce nu inseamna ca ea minte atunci cand vorbeste de cei 7 ingeri cu trambitele maniei lui Dumnezeu.
    – nimic gresit nu a pictat parintele, doar ca mintea ingusta a unora nu pricepe nimic.
    – la fel e cazul cu biserica Sf Sofia si biserica Sf Petru: sunt pictate impreuna, intr-un cerc luminos, dar pozitionarea lor nu e pe aceeasi treapta, in rai, ci e ideea ca biserica Sf Petru să marturiseasca ortodoxia celeilalte, superior asezata
    – unora nu le place pictura de la Draganescu ca “necanonica” uitand ca in Rusia/Ucraina aproape toate icoanele NU sunt bizantine, deci nu respecta erminia bizantina. Sunt mii de icoane facatoare de minuni in stil total ne-bizantin! Unde mai pui ca rusii nu prea canta psaltica, dar n-am auzit la ei sa se comenteze de ce nu canta psaltica; doar la noi se trezesc unii ca daca nu canti si nu pictezi bizantina veche nu te mantuiesti, esti eretic si inselat!

    – una e sa ai intrebari, retineri si chiar indoieli despre pictura par. Arsenie; si alta e sa-l faci inselat, vrajitor, lucrator cu duhurile necurate, si pe cei ce-l cinstesc niste inselati in grup: episcopi, profesori de teologie, academicieni, veterani ai inchisorilor, preoti si milioane de credinciosi. Daca ai indoieli mergi si ntreaba persoane competente: PS Daniil, pr prof Simion Todora, arhim dr Vasile Prescure, pr prof dr Vasile Vlad, pr prof Stefan Negreanu etc.

    – ca veni vorba de Athos si retinerile unor calugari de acolo, eu am auzit de parinti ce-l considera sfant si vorbesc despre el in termeni superlativi; printre ei Dionisie Sova de la Colciu; actualul staret de la Colciu (tot Dionisie), pr Petroniu Tanase de la Prodromu, pr Iulian Lazar, pr Stefan Nutescu de la Lacu, ierom. Vlasie fost la Neamt. Oare si astia sunt inselati??
    – in fine, ajungem la vorba parintelui Arsenie: “in mintea stramba si lucrul drept se stramba”.

    Apreciază

  41. Fabian said, on decembrie 18, 2011 at 3:15 pm

    Nu inteleg cum celor ce-l acuza pe pr. Arsenie le e greu sa intrebe persoane competente: PS Daniil, pr prof dr Simion Todora, arhim dr Vasile Prescure, pr prof dr Vasile Vlad, pr prof. Stefan Negreanu, pr Oprea Craciun etc.

    Apreciază

  42. Cristian2 said, on decembrie 18, 2011 at 10:09 pm

    Timotei, Timotei, cel mai fals dintre pigmei
    Mincinos din aia grei!

    Apreciază

  43. Cristian2 said, on decembrie 20, 2011 at 1:12 am

    Timotei, cum adica oamenii nu cunosc mestesugirile vrajmasului? Doar te observa de atâta timp…

    Apreciază

  44. Cristian2 said, on decembrie 20, 2011 at 1:28 am

    Mai sunt, din pacate, parinti, chiar pe Muntele Muntilor, care’si permit sa’i dispretuiasca pe oamenii din Vale.

    Acei parinti au corespondenti pe masura lor…pigmei!

    Apreciază

  45. Cristian2 said, on decembrie 20, 2011 at 1:40 am

    TimATEU pigmeu
    Eu ma rog mereu
    Sa nu mai fii rau
    Sa te urci din hau
    In lumina pura
    A lui Dumnezeu!

    Apreciază

  46. Cristian2 said, on decembrie 21, 2011 at 4:34 am

    Pe Apologeticum :

    agerstress says:
    12/21/2011 la 12:04 AM

    @”Pr. Timotei”
    Multi sfinti au lasat in trecutul lor urme mai putin ortodoxe si chiar crime in unele cazuri. Ai cumva impresia ca s-au canonizat toate acestea sau, dupa cum poate pricepe si un copil, numai omul, cel sfintit in cele din urma? Acele urme sunt reale si cunoscute, nu doar inchipuite si iata ca dupa sute de ani nu au smintit pe nimeni. Mai bine fa-ti griji de ceea ce “lucreaza” patriarhul cu masoneria lui ca “lucreaza” a pustiire si lasa-l pe Pr. Arsenie Boca sa se mai roage si pentru bietii de romani, nu-i ocupa tot timpul.
    Cristian2 says:
    12/21/2011 la 3:08 AM

    @agerstress
    Ce bine spui!
    Crezi ca neobositul si bravul Timotei ar cuteza sa exprime, aici, unde’si devarsa , zilnic, veninul “canonic”, asistat de echipa lui, ar cuteza, zic, ortodoxul Timotei sa’si exprime, la fel de sincer, opiniile sale despre actualul vârf al Dealului?
    La câteva zile de Nasterea Domnului, lumina cereasca ar putea sa’i stralumineze chipul inrait de pigmeu maltratat de superiori pentru rateurile repetate si sa’l transforme intr’un apostol al Adevarului chiar cu pretul martiriului.
    La Domnul, totul este cu putinta!
    Cristian2 says:
    12/21/2011 la 3:51 AM

    @ PREOFET Timotei : “PREOFETIA Apocalipsei este atemporara, ea referindu-se si la prezentul de atunci si la viitor di la Judecata lumiii. Deci, fratilor iubiti, exista niste criterii lasate de Dumnezeu pentru a deosebi adevaratele profetii de profetiile mincinase.”

    Deci, fratilor iubiti, sa’i multumim, totusi, PREOFETULUI mincinos, ca ne’a dat ocazia sa ne rememoram, in ajunul Craciunului, figura luminoasa, jertfelnica, a unuia dintre cei mai mari sfinti ai Neamului nostru.
    Sa ne amintim, odata cu el, si de ceilalti mucenici zdrobiti in inchisorile comuniste.

    Sa’mi fie permis a parafraza cântecul lui Fuego dedicat mamei sale (fuegofuego.ro) si, s’o inlocuim, macar un moment, in inimile noastre, pe maicuta, cu Sfântul Ardealului :

    Nu mai este Sfântul
    Frunzele cobor’
    Singurei crestinii, nu mai pot de dor!

    Si’au plecat sa cate un zugravitor
    Care sa’l intoarca pe Martirul lor!
    Multi zugravi din lume iata c’au venit
    Pe bolta divina, ei l’au zugravit!

    I’au scris ochii, fata, parul inflorit,
    Numai vorba Sfântului, nu au zugravit!

    Apreciază

  47. Eugen Serea said, on decembrie 25, 2011 at 11:30 am

    Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, şi astfel, ţinând la mine, Te pierd pe Tine.

    Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugăciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

    Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întunerec. Patimile au pus tină pe ochiul minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, şi aşa risipim în deşertăciuni zilele noastre, umiliţi şi dosădiţi până la pământ.

    Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniţei în care Te ţinem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor şi fă lumină sufletelor noastre.

    Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

    Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârşiţi suntem, cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viaţa Ta, lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie. Amin.

    (rugăciunea Părintelui Arsenie Boca)

    Apreciază

  48. Cristian2 said, on decembrie 27, 2011 at 11:18 pm

    Timotei ne spune pe Apologeticum :

    „Dupa cum stim astazi presedintele Putin este mai ortodox decat presedintii nostri iubiti…
    Nationalismul face ravagii, atat cel romanesc cat si cel rusesc etc. Dar in prezent am mai mare incredere in Putin decat in demonica Uniunea Europeana.”

    Cristian2 says:
    12/25/2011 la 3:45 AM

    Timotei, pigmeu intre pigmei, te’am ghicit bine, tu faci jocul Moscovei.

    De Nasterea Mântuitorului lumii, tu’ti exprimi increderea in ucigasul, in tortionarul salbatic, in genocidarul cecenilor, in Putin, pacostea fratilor nostri ortodocsi rusi, in rusinea demonica ce pluteste, din cauza lui, peste nenorocitul popor rus.
    Esti un duh rau ce’si raspândeste miasmele fetide pe situri curate, tanc ruginit si puturos din arsenalul pestrit al KGB(hulei).
    Ti’aduci aminte când ortodoxul Putin a zburat in Cecenia ca sa ofere, de Craciun, bravilor lui soldati pumnale ca indemn spre macelarirea vitejilor ceceni, exemplu uluitor pentru noi toti cum ar trebui sa luptam pentru dreptate si libertate.
    S’au auzit, in toata lumea, cum urlau tinerii ceceni atunci când ortodocsii nostri le zdrobeau fluierele picioarelor, când femeile insarcinate erau aruncate din elicoptere deasupra satelor si când mamele inocentilor ucisi miseleste ii blestemau pe rusi pentru eternitate!

    Timotei, cu toti ai tai,
    Voi nu sunteti doar atei
    Creiere, de bale, grei
    Aveti minte de calai
    De ucigasi, din cei mai rai!

    Timotei, cu banda ta,
    Te’as zbura la Moscova
    Sa te pupe, Putin, tare
    Ca îi duhnesti a putoare!

    Si Kadyrov sa te pupe
    Ca esti ortodoxa vulpe
    Si ca vinzi al tau popor
    Scârboase cozi de topor!

    Fratilor ceceni si rusi
    Pentru fratii nostri dusi
    Nu va gânditi la pumnale
    Cei rai vor arde’n furnale!

    Apreciază

  49. Cristian2 said, on decembrie 27, 2011 at 11:35 pm

    Saccsiv, am inteles ca dai liber comentariilor aici, dar nu inteleg de ce comentariile mele si ale altora nu apar in ordine cronologica, dând astfel impresia ca privilegiezi anumiti comentatori…

    Mai ales ca Timotei face un joc relativ complex in care KGB ul pare sa ocupe un rol central.
    Timateul si’a exprimat clar preferinta pentru calaul dela Kremlin…

    Ai putea sa ne lamuresti, te rog?

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 28, 2011 at 1:41 am

      Cristian2

      Apar ca intotdeauna, cum le pune platforma.

      Apreciază

  50. Cristian2 said, on decembrie 29, 2011 at 4:46 am

    Timotei ne spune pe Apologeticum :

    “Dupa cum stim astazi presedintele Putin este mai ortodox decat presedintii nostri iubiti…
    Nationalismul face ravagii, atat cel romanesc cat si cel rusesc etc. Dar in prezent am mai mare incredere in Putin decat in demonica Uniunea Europeana.”

    Cristian2 says:
    12/25/2011 la 3:45 AM

    Timotei, pigmeu intre pigmei, te’am ghicit bine, tu faci jocul Moscovei.

    De Nasterea Mântuitorului lumii, tu’ti exprimi increderea in ucigasul, in tortionarul salbatic, in genocidarul cecenilor, in Putin, pacostea fratilor nostri ortodocsi rusi, in rusinea demonica ce pluteste, din cauza lui, peste nenorocitul popor rus.
    Esti un duh rau ce’si raspândeste miasmele fetide pe situri curate, tanc ruginit si puturos din arsenalul pestrit al KGB(hulei).
    Ti’aduci aminte când ortodoxul Putin a zburat in Cecenia ca sa ofere, de Craciun, bravilor lui soldati pumnale ca indemn spre macelarirea vitejilor ceceni, exemplu uluitor pentru noi toti cum ar trebui sa luptam pentru dreptate si libertate.
    S’au auzit, in toata lumea, cum urlau tinerii ceceni atunci când ortodocsii nostri le zdrobeau fluierele picioarelor, când femeile insarcinate erau aruncate din elicoptere deasupra satelor si când mamele inocentilor ucisi miseleste ii blestemau pe rusi pentru eternitate!

    Timotei, cu toti ai tai,
    Voi nu sunteti doar atei
    Creiere, de bale, grei
    Aveti minte de calai
    De ucigasi, din cei mai rai!

    Timotei, cu banda ta,
    Te’as zbura la Moscova
    Sa te pupe, Putin, tare
    Ca îi duhnesti a putoare!

    Si Kadyrov sa te pupe
    Ca esti ortodoxa vulpe
    Si ca vinzi al tau popor
    Scârboase cozi de topor!

    Fratilor ceceni si rusi
    Pentru fratii nostri dusi
    Nu va gânditi la pumnale
    Cei rai vor arde’n furnale!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.