SACCSIV – blog ortodox

Reportaj CNN: Beduini vaneaza negri pentru organe …

Posted in TRANSPLANT DE ORGAN by saccsiv on noiembrie 17, 2011

   Iata ce aflam din articolul Reportaj CNN: Refugiaţi africani, mutilaţi de vii pentru organe! „Materia primă” ajunge la bogătaşi:

Refugiaţii africani care încearcă să traverseze Deşertul Sinai sunt vânaţi de membrii unor triburi beduine care vor să le fure organele. Schimbul ilegal – bani pentru organe – se crede a fi a doua cea mai mare afacere ilegală din Egipt, după traficul de arme.
Fundaţia Noua Generaţie pentru Drepturile Omului, din Italia, a prezentat probe care demonstrează că trupuri ale refugiaţilor africani au fost găsite în deşert cu organe lipsă, scrie CNN.
Sawarka, unul dintre cele mai importante triburi beduine din Sinai, este implicat în traficul de organe, potrivit unei surse citate de jurnaliştii CNN. Unul dintre liderii tribului a declarat că această situaţie este cunoscută şi că, de multe ori, refugiaţii ajung sclavi şi sunt torturaţi. El a precizat însă că cei care comit asemenea fapte sunt elementele negative ale tribului.

Niciun alt lider beduin nu a vrut să discute despre această problemă, comentează CNN. Ei spun ori că nu ştiu nimic, ori că au auzit doar zvonuri legate de subiect.
Dar Hamdy Al-Azazy, preşedintele Fundaţiei, spune că totul este cât se poate de real şi că există imagini care arată corpuri mutilate, cu cicatrici în zona abdominală. Toate fotografiile au fost realizate la morga oraşului egiptean El Arish.
Mai mult, Hamdy Al-Azazy spune că organele au fost luate când refugiaţii încă erau în viaţă. „Organele nu mai sunt bune de nimic dacă sunt morţi. În primă instanţă, îi droghează, le scot organele, apoi îi lasă să moară şi îi aruncă într-o groapă, alături de alte sute de cadavre”, spune Al-Azazy.

Hamdy Al-Azazy povesteşte că a fost dus într-un astfel de loc. Mai mult, preşedintele Fundaţiei crede că doctorii egipteni corupţi colaborează cu beduinii. Ei ajung în Sinai şi scot organele refugiaţilor în unităţi spitaliceşti mobile. „Clinicile mobile folosesc tehnologie avansată, toată aparatura fiind adusă de la un spital privat din Cairo”, continuă Al-Azazy.

„Sunt două tipuri de cicatrici. Una este de la o autopsie realizată post-mortem, iar cealaltă este de la operaţie”, a declarat doctorul Fakhry Saleh după ce jurnaliştii i-au arătat o fotografie a unuia dintre refugiaţii ucişi pentru organe.
„Toate cicatricile sunt în zona ficatului şi a rinichilor. Te deschid, îţi scot organele şi te lasă să mori. Mafiei nu-i pasă dacă mori sau trăieşti”, spune Saleh, care a făcut o documentare serioasă legat de traficul ilegal de organe din Egipt. O investigaţie a doctorului a scos la iveală faptul că traficul de organe este una dintre cele mai profitabile afaceri din Egipt.
„Este a doua cea mai profitabilă afacere, după cel cu arme. Aduce mult mai mulţi bani decât traficul de droguri sau prostituţia”, explică Saleh.
Şeful unui trib beduin i-a pus în contact pe jurnaliştii CNN cu un fost traficant de organe. „Doctorii negociază direct cu familia Sawarka şi cumpără organele începând de la 20.000 de dolari”, a declarat sursa.

Potrivit materialului realizat de CNN, intitulat sugestiv „Moartea din deşert” (Death in Desert),, mii de oameni au căzut pradă medicilor-măcelari.

   Vizionati va rog si inregistrarile de la:

http://edition.cnn.com/2011/11/03/world/meast/pleitgen-sinai-organ-smugglers/index.html?iref=obnetwork

   Cititi va rog si:

Un evreu acuzat de trafic de organe. “Israelul un paria in transplantul de organe la nivel global”

Dezbatere privind TRANSPLANTUL (DONAREA) DE ORGANE

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 17, 2011 at 5:00 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Mălin said, on noiembrie 17, 2011 at 5:29 pm

    Fratilor am nevoie de ajutorul vostru intr-o problema importanta si sensibila.
    Prietena mea Ioana, s-a casatorit de curand cu un evreu si s-a mutat cu el in Israel de curand. Casatoria a fost doar civila, evreul avand inclinatii spre satanism. Ioana, este botezata ortodoxa, insa nu este practicanta si nici credinta nu prea exista. O evreica de acolo, care e din Romania, o tot bate la cap sa se converteasca la iudaism, spunandu-i ca asa v-a avea beneficii, v-a primii cetatenia, v-a fi vazuta altfel in societate si in lume etc. Ioana este inca nehotarata, insa beneficiile si statutul social ii cam iau ochii. V-as ruga, daca doriti, sa va rugati pentru ea ca Dumnezeu sa ii lumineze mintea si sa cunoasca ortodoxia.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 17, 2011 at 5:53 pm

      Mălin

      O fi serios comentariul tau? Ma gandesc la pure_paranoia. Ce hal de adresa e aia?

      Apreciază

      • Mălin said, on noiembrie 17, 2011 at 6:28 pm

        Din pacate este si rokerita, dar cred ca mai exista putina nadejde pentru ea, fiindca totusi e nehotarata daca sa treaca sau nu la iudaism…

        Apreciază

  3. Mălin said, on noiembrie 17, 2011 at 6:07 pm

    Da frate saccsiv.
    Dupa cum am spus este botezata ortodox nu prea cunoaste cat de mare este pericolul convertirii la iudaism.
    denumirea e-mailului este foarte sugestiva in acest sens ca nu e o crestina practicanta.
    E cam indiferenta, nu stiu cat va reusi sa inteleaga din sfaturile care le va primi…
    Sper ca Dumnezeu sa o lumineze si sa nu faca acest pas care ii va pune in primejdie mantuirea .

    Cred ca rugaciunea ar fi cea mai folositoare pentru ea in aceste momente!

    Apreciază

  4. Ioan said, on noiembrie 17, 2011 at 6:41 pm

    Şi neguţătorii lumii plâng şi se tânguiesc asupra ei, căci nimeni nu mai cumpără marfa lor,
    Marfă de aur şi de argint, pietre preţioase şi mărgăritare, vison şi porfiră, mătase şi stofă stacojie, tot felul de lemn bine mirositor şi tot felul de lucruri de fildeş, de lemn de mare preţ şi marfă de aramă şi de fier şi de marmură,şi scorţişoară şi balsam şi mirodenii şi mir şi tămâie şi vin şi untdelemn şi făină de grâu curat şi grâu şi vite şi oi şi cai şi căruţe şi TRUPURI ŞI SUFLETE de oameni.

    Apreciază

  5. Mălin said, on noiembrie 17, 2011 at 7:03 pm

    Saccsiv daca nu te superi poti scoate ultima fraza cu e-mailul din comentariu care l-am postat mai sus si sa lasi doar textul ? Ma gandesc ca poate cine stie unde ajunge mailul sii ii scrie careva ceva urat si apoi mai mult o sa se supere in loc sa o ajute…

    Apreciază

  6. razvanrinder said, on noiembrie 17, 2011 at 8:51 pm

    Nu e de mirare ca auzim asa ceva. In acea parte a lumii se intampla mereu grozavii care de care mai urate. Asta insa recunosc ca mi-a intors stomacul pe dos.

    Apreciază

  7. […] Reportaj CNN: Beduini vaneaza negri pentru organe … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.