SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: „COPILUL MARTIR” (impuscat, mutilat si castrat) a devenit SIMBOLUL PROTESTELOR SIRIENE

Posted in Siria by saccsiv on iunie 3, 2011



Iata si ce putem citi articolul Un băiat de 13 ani a fost ÎMPUŞCAT, MUTILAT şi CASTRAT de forţele de ordine siriene. „COPILUL MARTIR” a devenit SIMBOLUL PROTESTELOR SIRIENE – VIDEO:

Un băiat sirian de 13 ani este una dintre cele mai tinere victime ale luptelor de stradă dintre forţele de ordine siriene şi protestatarii care încearcă să-l elimine din fruntea statului pe preşedintele Bashar al-Assad, scrie Daily Mail.

Hamza Ali al-Khateeb este spălat, iar asupra lui se presară petale de trandafir, fiind pregătit de părinţii lui pentru înmormântare. Însă ritualurile nu îl pot învia şi nu pot şterge rănile care l-au mutilat, făcându-l aproape de nerecunoscut.

Băiatul a fost pur şi simplu ciuruit de gloanţe, după care soldaţii i-au rupt genunchii şi gâtul şi i-au tăiat penisul. Au rămas aproape intacte doar „faţa sa blândă şi obrajii rotunjiţi”, scrie sursa.

Când au semnat pentru primirea cadavrului, familia lui Hamza a fost avertizată să nu vorbească despre condiţia în care se află băiatul. Dar, văzând cum copilul său a fost mutilat, tatăl lui Hamza a filmat cadavrul şi l-a postat pe YouTube, într-un veritabil „act de sfidare”. Ulterior, bărbatul a fost arestat, iar imaginile – şterse de pe internet.

   CNN a comentat cazul

Daily Mail a reuşit să vizioneze imaginile filmate de familie şi le descrie. O persoană căreia nu i se vede faţa mută cu grijă braţele şi capul băiatului, pentru ca toate rănile să fie vizibile. Se pot vedea inclusiv urmele a două gloanţe, care au fost trase prin mâini şi au străpuns pieptul lui Hamza. „Uitaţi-vă la urmele torturii. Priviţi vânătăile de pe faţă şi gât. Uitaţi-vă ce răni are pe piciorul drept. Dar se poate şi mai rău. Nu s-au mulţumit cu atât (n.r. soldaţii), aşa că i-au tăiat organele genitale”, se aude o persoană descriind ce apare în imagini. Din acest moment, filmul este cenzurat, pentru că imaginile devin prea înfiorătoare pentru a fi difuzate.

„Cu toţii suntem Hamza Ali al-Khateeb, copilul martir”

Hamza a fost ridicat de forţele de ordine pe 29 aprilie, în timpul unui protest iscat în satul Jiza. Timp de o lună, membrii familiei l-au căutat disperaţi, terifiaţi de ce i s-ar fi putut întâmpla. Iar, în momentul în care cadavrul său a fost adus acasă, rănile au spus povestea pe care el n-a mai apucat s-o spună. Totuşi, arsurile de ţigară, rănile cauzate de gloanţe şi vânătăile fac imposibil de apreciat ce l-a ucis.

Însă, în ultimele zile, Hamza, cu trăsăturile sale copilăreşti şi faţa inocentă, a devenit simbolul revoltelor din Siria. Mii de protestatari umblă pe străzile însângerate şi îi scandează numele băiatului, notează publicaţia britanică. Copii de vârsta lui Hamza au ieşit să demonstreze în capitala Damasc, iar locuitorii din oraşul Aleppo s-au urcat pe acoperişuri, pentru a marca „Ziua lui Hamza”. Iar în Hama, o mulţime uriaşă a ocupat piaţa centrală, fiecare manifestant având la el o poză a băiatului.

Imaginile filmate de familia lui Hamza, difuzate de postul arab de televiziune Al Jazeera, au stârnit şi mai mult furia sirienilor. Un grup de Facebook numit „Cu toţii suntem Hamza Ali al-Khateeb, copilul martir” a atras 58.000 de fani, în timp ce versiunea în engleză numără 3.000 de „prieteni”.

„Moartea băiatului este un semn al sadismului regimului lui Assad şi al forţelor sale de securitate. Tortura este ceva obişnuit în Siria, nu este nimic nou sau ciudat. Ce face acest caz special este că Hamza are doar 13 ani. Este un copil”, spune Radwan Ziadeh, un activist pentru drepturile omului.

Protestele împotriva preşedintelui Assad intră în cea de-a şaptea săptămână. Jurnaliştii străini nu au voie să intre în ţară, iar presa din Siria a fost cu totul asuprită. Cu toate acestea, poveşti precum a lui Hamza reuşesc să ajungă în media occidentală.

   Cititi va rog si:

Motive pentru care Occidentul AR PUTEA DORI SA ATACE SIRIA. Principalul: DECLANSAREA RAZBOILUI MONDIAL

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 3, 2011 at 11:59 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on iunie 3, 2011 at 1:23 pm

    Protestele vor devenii ceva normal si acum si in viitor. Toate aceste masuri de austeritate sunt declansate in mod simultan in toata lumea. Nimeni nu va reusii sa faca nimic pentru ca nu iesirea in strada este solutia. Solutia este sa nu mai alimentam acest sistem corupt. Si pentru aceasta trebuie sa fim cat mai multi. Diavolul este revolutionar si oamenii lui vor fi pe strazi pentru a mai darama ce a mai ramas intreg din crestinism. Multi oameni se supun SISTEMULUI pentru ca ii omoara confortul. Confortul este noul idol. Dar acest idol le va iesi pe nas acelora care nu vor sa se opuna pasnic si cu credinta noii ere a dezastrului global. Totul face parte din plan si atunci cand lumea nu va mai putea suporta va cere un singur conducator iar acela va fi antihristul. Cand toata lumea va avea o singura cartela si banii vor disparea atunci va venii el, printul intunericului.

    Apreciază

  3. supraveghetorul said, on iunie 3, 2011 at 2:09 pm

    off t

    Scientists push to implement edible RFID tracking chips in food
    Link:
    http://www.naturalnews.com/032600_RFID_food.html#ixzz1ODiLcgME

    Apreciază

  4. MM said, on iunie 3, 2011 at 3:21 pm

    E posibil asadar urmatoarea tara vizata de a fi „salvata” sa fie Siria?

    Apreciază

  5. marin said, on iunie 3, 2011 at 3:51 pm

    Eu nu mai pot vizualiza videourile de pe site de cateva zile. In locul in care este postat video apare un spatiu alb. Alte video-uri pe alte site-uri le pot vedea fara nici o problema, dar la cele de pe acest site la toate imi apare un spatiu alb. Se mai confrunta cineva cu aceasta problema ?

    Apreciază

  6. nea Anderthal said, on iunie 3, 2011 at 4:54 pm

    ..dar de copil palestinian omorit de un tragator de elita perciunat in vara lui 2001 nu se zice nimic ?

    Apreciază

    • Mos Ioan said, on iunie 4, 2011 at 11:30 am

      @ nea Anderthal

      Nu, nu se zice nimic, deoarece nu e voie de la „împaratie”………..

      Apreciază

    • stef said, on iunie 4, 2011 at 7:34 pm

      Vezi ce fac bombele cu fosfor alb in teritoriile palestiniene – e oribil!

      Apreciază

  7. marin said, on iunie 3, 2011 at 7:18 pm

    Pe firefox se vad. Multumesc. Nu m-am gandit sa ma uit pe firefox, pentru ca tot pe internet explorer m-am uitat pana acum si nu am avut probleme. Mai auzeam pe unii ca nu pot sa intre in site cand il scriau la adrese, dar eu mi l-am salvat in favorit si nu am avut probleme. Multumesc inca o data de idee.
    Doamne ajuta si la gestionarea site-ului, mie mi-a fost de folos !

    Apreciază

  8. kosk said, on iunie 3, 2011 at 7:25 pm

    pai care ar fi motivatia soldatilor sirieni pentru a face asa ceva unui copil ? clar ca-i diversiune. d-aia ieftina, gen cnn. a mai fost o stire (pe internet) precum ca emiratele arabe unite au angajat mii de mercenari afrikaneer si columbieni. probabil ca Siria sa fie infiltrata acum de „contractori”, evident, care ajuta „opozitia”.

    Apreciază

  9. Cipi-Cix said, on iunie 3, 2011 at 7:58 pm

    si in iunie 2009 in timpul protestelor din Iran, cand Neda Soltan , o tanara ce statea gura-casca in strada si privea multimea, a fost impuscata mortal in piept Si cine credeti ca erau acei tragatori de elita? va las sa ghiciti!

    Apreciază

  10. kosk said, on iunie 3, 2011 at 8:29 pm

    ..d-aia de canta „ain le’tzion tzofia”. „cucuruz cu frunza sus”, cum ar veni.

    Apreciază

  11. tnt said, on iunie 3, 2011 at 8:39 pm

    măslinul e-n bătaia vântului de vară

    Apreciază

  12. kosk said, on iunie 3, 2011 at 9:18 pm

    . precum si iarba verde creste’n sus si alte adevaruri fundamentale

    Apreciază

  13. box said, on iunie 4, 2011 at 5:36 am

    Syria says young boy was not tortured

    http://www.skynews.com.au/world/article.aspx?id=620282&vId=

    Apreciază

  14. natalia said, on iunie 4, 2011 at 11:49 am

    off topic intreb pe Danutza,Marian sau care mai sunteti din Constanta daca ati reusit sa ajungeti la conferinta celor de la AXA si sa-mi spuneti si mie cam cata lume a fost prezenta.Hristos s-a inaltat!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.