SACCSIV – blog ortodox

REVOLTA prin SMS-uri in SIRIA. Majoritatea sunt trimise din … Israel

Posted in ISRAEL, revolutie, Siria by saccsiv on martie 23, 2011

Citez din articolul Revoltă prin SMS-uri în Siria:

Mai mult de un milion de SMS-uri trimise din străinătate îi cheamă pe sirieni să folosească moscheile ca bastion al insurgenţei antiguvernamentale, spune agenţia oficială Sana.

Agenţia SANA  nu citează conţinutul exact al mesajelor, dar precizează că majoritatea au fost trimise din Israel. Mai mulţi cetăţeni sirieni au confirmat pentru RIA Novosti că au primit astfel de mesaje.
Potrivit presei locale, „forţele de ordine siriene continuă să descopere ascunzători de arme, aduse în Siria pe la frontiere”.
Cel puţin şase persoane au murit miercuri dimineaţă în violenţele din oraşul sirian Daraa, au spus martori oculari şi activişti, acuzând forţele de securitate că au deschis focul asupra personalului medical de lângă moscheea Omari. „S-au auzit focuri de arme mai ales lângă moscheea Omari”, a spus un localnic, potrivit dpa.
Surse oficiale au spus însă că trei persoane au fost ucise de „o bandă înarmată”.
Potrivit SANA, un medic, un paramedic şi şoferul unei ambulanţe au murit. De asemenea, ar fi murit şi un membru al forţelor de ordine.
„Forţele de securitate vor continua să urmărească bandele înarmate care terorizează civilii”, a spus SANA.
Manifestanţii ocupaseră moscheea şi o foloseau drept punct de refugiu. Ei au spus că nu vor ieşi din locaşul de cult până când cererile nu le vor fi îndeplinite. Câteva sute de protestatari se aflau înăuntru în momentul atacului de miercuri dimineaţa.
Protestele s-au intensificat marţi în Daraa, oraş aflat la 100 de kilometri de Damasc, după moartea unui copil de 14 ani în timpul reprimării manifestaţiilor.
Demonstranţii cer libertăţi politice şi eradicarea corupţiei.
Mişcarea de contestaţie a regimului a început vineri şi s-a soldat deja cu şase morţi.
Siria, ţară cu 22 de milioane de locuitori, majoritatea sunniţi, se află de 11 ani sub conducerea autocrată a lui Bashar al-Assad, care i-a succedat la preşedinţie tatălui său, Hafez al-Assad.

Cititi va rog si:

Evreul GEORGE SOROS, papusarul revolutiei din EGIPT?

Intrunire BILDERBERG 9 – 12 iunie 2011. COMISIEI TRILATERALA se va intruni intre 8 – 10 aprilie 2011 la Washington. Pana atunci vor ca invadarea Libiei sa fie finalizata, pentru ca America sa poata declansa razboiul impotriva Iranului?

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 23, 2011 at 5:36 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • vulturul legionar said, on martie 24, 2011 at 6:29 am

      Buna ziua. Am o rugaminte catre dumneavoastra, si ceilalti care intra pe acest site. Caut filmul patimile lui Hristos de Mel Gibson cu subtritrare in limba romana, vreau sa-l descarc, ma puteti ajuta. Va multumesc. SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

      Apreciază

  2. Ioan C. said, on martie 23, 2011 at 6:16 pm

    Hm, Siria are cam aceeasi populatie ca si Romani

    Apreciază

  3. kosk said, on martie 23, 2011 at 6:24 pm

    daca Siria este urmatoarea prada, o „rezolva” IDF, fara ajutor extern.

    Apreciază

  4. acadennis said, on martie 23, 2011 at 7:26 pm

    Off topic

    European Parliament issues warnings on HAARP

    The technology is called HAARP and the European Parliament has put NATO, the US Air Force and Navy on notice, demanding an explanation about their involvement.

    Link:
    http://news.exopoliticsinstitute.org/index.php/archives/1126

    Apreciază

  5. infiniteladder said, on martie 23, 2011 at 8:27 pm

    Din cate observai raportul Prlamentului European e de acum 13 ani.

    Apreciază

  6. petre said, on martie 24, 2011 at 7:41 am

    Vremea s-a apropiat , evreii au tulburat toata lumea araba si pe fondul acestei tulburari pot distruge moscheia Al Aqsa (domul stancii ) din Ierusalim care le incurca ridicarea templului lui Solomon , sfintii parinti spun „cand veti vedea moscheia distrusa sa stiti ca sfarsitul este aproape” dupa distrugerea ei in termen foarte scurt vor ridica templul si in templu vor incorona pe antichrist. Ei au pregatit tot si vesmintele pentru ritualul de incoronare si coroana de aur si pietrele templului

    Apreciază

  7. itechnews said, on martie 24, 2011 at 3:00 pm

    Doneaza pentru ANDY http://www.servicii-it.info/2011/03/doneaza-pentru-andy.html

    Apreciază

  8. Cora said, on martie 21, 2012 at 10:43 am

    In interiorul fostului templu sunt doua moschei, imense, Al Aqsa si Domul Stancii ( in prima intra numai barbatii, exclusiv musulmani, altfel esti gonit!) si in Dom, doar femeile, tot numai musulmane…turistii au voie doar sa se invarta prin curtea imensa, plina de peturi, si sa filmeze sau faca poze. Deci, banuiesc ca trebuie daramate amandoua moscheile…

    Apreciază

  9. Cora said, on martie 21, 2012 at 10:51 am

    Vreau sa adaug ca e o tensiune acolo, in curtea interioara a templului, de nici sa respiri bine nu poti, chiar ca simplu turist, sunt cu ochii pe fiecare, apar musulmani de dupa coloanele moscheilor si se rastesc daca te apropii prea mult si nu esti musulman, iar gangul de intrare e ticsit cu scuturi si am inteles ca acolo au izbucnit multe conflicte si atentate cu bombe, dintre cele de care tot citim sau auzim la stiri…pe ziduri sunt santinele care urmaresc tot ce se intampla in jur, in afara , inclusiv la Zidul Plangerii …cred ca daca se atenteaza la moschei, ar iesi un macel pe viata si pe moarte acolo

    Apreciază

  10. Despre Siria | SACCSIV - blog ortodox said, on aprilie 15, 2022 at 3:23 pm

    […] REVOLTA prin SMS-uri in SIRIA. Majoritatea sunt trimise din … Israel […]

    Apreciază

  11. […] REVOLTA prin SMS-uri in SIRIA. Majoritatea sunt trimise din … Israel […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.