SACCSIV – blog ortodox

Marioneta ELITELOR – Basescu calca in picioare sperantele romanilor din Timoc si declara ca Romania nu conditioneaza candidatura Serbiei la UE de problema vlahilor …

Posted in Romania, SERBIA, Traian Basescu, UE by saccsiv on noiembrie 2, 2011

   Iata ce aflam din articolul Traian Băsescu: România nu condiţionează adoptarea acordului de asociere cu Serbia de problema minorităţilor:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi la Belgrad că România nu condiţionează adoptarea acordului de asociere cu Serbia de problema minorităţilor.

„România nu condiţionează adoptarea acordului de asociere de rezolvarea unei probleme sau a alteia, deci nici de rezolvarea problemei vlahilor, de altfel, nici nu ar fi posibil, astăzi suntem pe 1 noiembrie şi Consiliul European va fi pe 9 decembrie (când se va decide statutul Serbiei de candidat la UE – n.r.), deci când să se rezolve problema vlahilor, pe care, trebuie să recunosc, o discutăm de mai mulţi ani? Noi am ridicat şi vom continua să ridicăm problema vlahilor care se declară a fi români. Nu este o legătură între ratificarea acordului de asociere şi problema vlahilor”, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la finalul întrevederii de la Palatul Serbia cu omologul sârb, Boris Tadic.


El a susţinut că problema vlahilor poate fi discutată şi din perspectiva recomandărilor şi constatărilor din raportul Consiliului Europei din acest an.
„România a ratificat deja într-una din camerele Parlamentului tratatul de asociere a Serbiei şi sperăm că Senatul va face acest lucru în timp util, în aşa fel încât pe 9 decembrie România să fie un susţinător probat, prin aprobarea raportului de asociere în Parlament. Deci, un susţinător fără rezerve”, a punctat Băsescu.
La rândul său, Boris Tadic a subliniat că ţara sa respectă dreptul cetăţenilor de a se declara de orice etnie doresc.
„Noi respectăm drepturile cetăţenilor noştri să se declare în modul în care doresc, prin asta se înţelege şi protecţia limbilor. Noi în totalitate înţelegem situaţia poporului român când deschide această discuţie. Niciodată nu am dorit să impunem cetăţenilor identitatea”, a spus Tadic.
El a precizat că nu ştie cum arată modelul român privind drepturile minorităţilor, însă, consideră ca fiind oportună orice modalitate prin care poate fi îmbogăţită legislaţia sârbă din acest punct de vedere.
„Eu consider că am reuşit mult când e vorba de protecţia minorităţilor şi protecţiei limbii şi culturii lor. Am făcut asta pentru că noi credem în principiile democratice. Majoritatea poporului nostru nu trăieşte numai în Serbia, ci şi în alte ţări, în România şi în alte ţări şi din cauza aceasta suntem interesaţi ca drepturile poporului nostru să fie respectate în toate ţările”, a afirmat Tadic.
Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au sosit marţi la Belgrad, pentru o vizită de stat de două zile efectuată la invitaţia preşedintelui sârb, Boris Tadic. Ceremonia primirii oficiale a avut loc la Palatul Serbia.
Şeful statului român urmează să aibă întrevederi şi cu primul-ministru Mirko Cvetkovic, precum şi cu preşedintele Parlamentului sârb, Slavica Dukic Dejanovic.
Totodată, programul vizitei va cuprinde o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Serbia şi o deplasare în Valea Timocului, unde preşedintele Băsescu se va întâlni cu autorităţile locale din Negotin, cu membrii comunităţii etnicilor români din Valea Timocului, precum şi cu reprezentanţii Parohiei Ortodoxe Române din Malainiţa.
Din delegaţia oficială care-l însoţeşte pe preşedintele Băsescu fac parte miniştrii Ion Ariton şi Teodor Baconschi şi consilierii prezidenţiali. De altfel, ministrul român al Economiei va avea şi el o întrevedere cu omologul sârb.

Comentariu saccsiv:

   Ce frumos vorbeste presedintele sarb despre minoritati. Asa sa fie insa oare?

Nu e bine, frati sarbi … ORTODOCSII ROMANI SUNT PRIGONITI IN SERBIA

   Iata si ce aflam din articolul După 200 de ani de aşteptare şi luptă pentru identitate, Băsescu calcă în picioare speranţele românilor/vlahilor din Timoc:

La aflarea vestii, liderii romanilor/vlahilor din Timoc contactati de Romanian Global News au ramas muti. „Este una dintre cele mai triste zile pentru noi. Este ca si cum cineva ne-ar fi infipt un cutit in spate”, a declarat unul din liderii contactati.”

„Mai bine nu mai venea, sau nu mai vorbea de noi. Vom continua sa ne luptam singuri stiind bine ca nu mai vem ce astepta de la statul roman, cel putin atata timp cat va fi condus de Basescu”, a declarat un altul, in timp ce vocile aflate langa cel care comenta murmurau scrasnind din dinti „Tradatorul!”.

Cititi va rog si:

Politrucul Basescu calca in picioare sperantele romanilor din Timoc

   Comentariu saccsiv:

   In declaratii, stie sarbul ca „ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”. Practic insa … Au suferit fratii nostri sarbi in problema Kosovo. Au fost bombardati pentru a ceda acel Kosovo. Dar ei ce fac cu romanii din Serbia?

In ceea ce-l priveste pe tradatorul de neam si tara Traian Basescu, nu stiu ce sperau romanii din Timoc, din moment ce presedintele ii uraste chiar si pe romanii din Romania.

Presedintele si clasa politica sarba isi tradeaza propriul popor prin dorinta lor de a intra in imperiul anti crestin UE. Dar nu e de mirare. Iata-l pe Boris Tadic impreuna cu Patriarhul Serbiei in templul satanei:

Video: PATRIARHUL SERBIEI aprinde lumanari la CELEBRAREA EVREIASCA HANUKA. Canonul 71 Apostolic: „SA SE AFURISEASCA”. Ce inseamna afurisirea? ATENTIE MARE: “Daca cineva, se va ruga impreuna cu cel afurisit, sa fie afurisit si el”

STRANGERE DE MANA MASONICA: Presedintele Serbiei Boris Tadic si multi altii …

Romania este deja in UE, iar Basescu este marioneta licuriciului si promoveaza Statele Unite ale Europei:

MARIONETA TOTALA: Traian Basescu sustine crearea Statelor Unite ale Europei si Proiectul Rosia Montana

Totul este un joc de scena. Tadic se straduie sa intre in UE, Basescu se face ca-l ajuta sa intre, dar totul a fost deja stabilit. Stapanii imperiului deja au hotarat daca va intra sau nu. Noi nu stim ce au hotarat, insa jocul va decurge clasic: vor in UE, atunci musai accepta o serie de conditii. De la homosexualitate si ecumenism si pana la vanzarea pe nimic a tarii.

Teoretic, era o oportunitate pentru Basescu sa impuna si el conditii legate de minoritatea romana. Practic, nu e pe agenda de lucru ce i-a fost inmanata de stapani. El trebuie strict sa joace rolul prietenului ce vrea binele Serbiei si care se lupta ca mica tara sa se alipeasca minunatului Babilon.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 2, 2011 at 9:18 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Cosmin said, on noiembrie 2, 2011 at 9:43 am

    Conducatorii astia ai nostrii, nu ma refer neaparat la cei de acum, ci in general la toti din clasa politica post decembrista `89, isi bat joc de noi si de tara in ultimul hal, dar nu numai atat, rad in hohote de noi, cand vad cum ne chinuim. Dar probabil ca asta e crucea noastra, a romanilor, ce trebuie sa o ducem pana la capat. Voia Domnului sa se faca si nu a noastra. Doamne da-ne putere sa constientizam si sa suportam acest lucru cu demnitate, iar atunci cand depinde de noi sa oferim din nou putere, sa putem sa ne abtinem si sa stam acasa!

    Apreciază

  3. […] si: Marioneta ELITELOR – Basescu calca in picioare sperantele romanilor din Timoc si declara ca Romani… Trimite mai departe:Like this:LikeOne blogger likes this post. This entry was posted in […]

    Apreciază

  4. […] si: Marioneta ELITELOR – Basescu calca in picioare sperantele romanilor din Timoc si declara ca Romani… Trimite mai departe:Like this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted in […]

    Apreciază

  5. nea Anderthal said, on noiembrie 2, 2011 at 12:32 pm

    ..lasati-ma si cu „vlahii’ aia ca se vede ca-s olteni! Au avut referendum si s-au declarat multi vlahi sau sarbi!Autoritatile din Belgrad nu-i pot obliga sa se declare romani si basta! Oamenii aia si-au pierdut identitatea in timp si gata! Sa nu exageram si cu asta.In anii ’80 ,cind se traia foarte bine la ei si la noi era jale,nici unul nu pomenea de asa ceva! De ce? Totul trece prin stomac! La fel si cu ciorile din SUA: ati auzit vreun cioroi din SUA,in anii cind existau legile segregatiei rasiale,sa ceara azil politic undeva?Eu n-am auzit,poate imi spune cineva.Sa nu credeti ca iau apararea sarbilor dar si noi avem vina noastra:neglijenta si ignoranta! Am fi putut pina acum sa facem mai mult ca acesti ROMANI sa nu-si piarda identitatea nationala.Cine s-o faca?Guvernele ma666onice?No way Jose!Javrele astea nu-s in stare sa faca ceva ptr. romanii din Harcov sau sa faca sapaturi la vechea capitala Sarmisegetusa!
    ps:pe youtbe gasiti filme in care slavii/sclavii de la sud de Dunare ,MINTIND mai rau ca bozgorii,prezinta istoria asa de falsificata incit si M.Roller se suceste in groapa cidn de mincinosi sunt…

    Apreciază

  6. Toma said, on noiembrie 2, 2011 at 6:09 pm

    Pentru Basescu nu sunt importanti romanii din Serbia ca aia nu pot vota. Ia sa poata vota sa vezi atunci cum schimba foaia presedintele.

    Apreciază

  7. Pr. Paisie said, on noiembrie 2, 2011 at 7:01 pm

    nea Anderthal, dincolo de glumă, ţi-ai ales bine numele care să te reprezinte online. când vorbeşti despre vlahii „olteni” pierzi de bună seamă o semnificativă ocazie de a tăcea smerit. cum se cheamă că eşti când vorbeşti neîntrebat, ştii? cred că ştii, că prea te pricepi la toate, tu şi alţi fraţi întru aproximaţie.
    una peste alta, nu mă apuc să-ţi fac acum istoria şi teoria vlahilor. notează doar că sfântul Andrei Şaguna, ca să nu mai zic de sfântul Visarion Sarai sunt vlahi din sudul Dunării, „olteni” cum le zici tu.
    Doamne ajută!

    Apreciază

  8. […] Marioneta ELITELOR – Basescu calca in picioare sperantele romanilor din Timoc si declara ca Romani… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.