SACCSIV – blog ortodox

Ilie Serbanescu: „Romania a fost pusa sa se împrumute la FMI”. A FOST O SCHEMA FINANCIARA. Cine va plati de fapt bancilor datoria Greciei?

Posted in FMI by saccsiv on octombrie 29, 2011

Iata ce aflam din articolul Ilie Șerbănescu: „România a fost pusă să se împrumute la FMI”:

„România a fost pusă să se împrumute la FMI ca să ajute băncile străine din România. Şi când am spus de trei ani acest lucru, „mda…, mda…”, nu vrea nimeni să recunoască acest lucru”, a declarat analistul economic Ilie Șerbănescu.

„Noi am spus să fim mulţumiţi că nu am fost puşi încă, repet, accentuez asupra acestui cuvânt, încă, nu am fost puşi încă să subvenţionăm noi băncile”, a mai spus Șerbănescu.
„În nebuneala asta e singura soluţie să te strângi, să nu mai apelezi la bănci, care şi aşa nu o să-ţi dea”, a mai declarat fostul ministru.

Comentariu saccsiv:

   Am urmarit o parte a acelei emisiuni de la Antena 3, La ordinea zilei, in care Dana Grecu impreuna cu invitatii sai se chinuiau sa analizeze hotararea stergerii unei parti a datoriei Greciei. Se chinuiau nu deoarece nu le mergea mintea la ora aia, ci pentru ca declaratiile oficiale nu erau deloc clare. Adica bancile au renuntat la recuperarea unor bani sau de fapt toti cetatenii UE vor plati datoria neplatita de greci?

Ilie Serbanescu a amintit de manevra FMI, la care o contributie decisiva a avut presedintele tradator de neam si tara. Sa ne amintim:

   „Discutam de circa 20 de miliarde de euro, dar cea mai mare parte, aproape 13 miliarde, se duce in transe, prima de 5 miliarde de euro, in rezerva BNR, si nu in consum. Avem 26-27 miliarde in rezerva, limita obligatorie pe care Romania trebuie sa o aiba ca rezerva in BNR, din acesti bani 12 miliarde sunt ai bancilor comerciale, deci banii nostri sunt doar jumatate, or de banii bancilor comerciale avem nevoie pentru economie. Si atunci BNR trebuie sa-si completeze rezerva din surse de la Fond pentru ca, pe masura ce este necesar, sa diminueze rezervele. Filosofia a fost sa se angajeze un credit de la UE pentru bugetul de stat, lasand agentilor economici lichiditatile de pe piata”, explica Basescu in 2009.

Adica o suma egala cu cea care intra de la FMI, iesea catre bancile comerciale ce sunt doar sucursale ale unor giganti din vest. Care giganti isi dadeau cuvantul lor de bancheri-camatari ca nu-i vor scoate din tara ci ii vor baga in economia interna …

Cititi va rog si:

Cum se leaga lucrurile: conditiile aderarii Romaniei la UE, refuzul guvernarii de a pregati un plan anti-criza, motivele reale ale acordului de imprumut cu FMI si iminentele masive miscari de strada

Dar bancile si-au luat banii, iar poporul va trebui sa plateasca banii luati de la FMI, plus dobanda. In plus, Fondul Monetar International a devenit un soi de guvernant sef al Romaniei, dictand ce, cum si cand trebuie Boc sa adopte cate o masura, precum ultima:

FMI ne obliga sa vindem tot si sa avem pret european la energie si gaze. Sa nu uitam niciodata ca Basescu ne-a adus Fondul Monetar International pe cap

Cam asa o schema sustinea Ilie Serbanescu ca se va aplica si in cazul “renuntarii” la plata unei parti din datoria Greciei, iar cei care vor plati majoritatea pagubei vor fi tot tari bananiere precum Romania.

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 29, 2011 at 10:14 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. marcela said, on octombrie 29, 2011 at 11:54 am

    sa cautati si sa postati despre inceputurile crizei declansate de sponsorul campaniei prezidentiale a lui obama ,acum am putea sa facem legatura cu mai multe din cele ce se petrec daca vedem cine a inceput vrajeala

    Apreciază

  3. MMG said, on octombrie 29, 2011 at 12:17 pm

    E bine ca mai este cineva care spune lucrurilor pe nume…
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  4. nea Anderthal said, on octombrie 29, 2011 at 1:05 pm

    off topic
    Uite ce sarac este DD „viitorul” pre$edinte al fraierilor romani!

    http://www.gandul.info/news/accident-limuzina-bentley-de-peste-100-000-de-euro-a-lui-dan-diaconescu-a-ajuns-in-raul-dambovita-foto-8915291

    Apreciază

  5. Ciprian said, on octombrie 29, 2011 at 1:32 pm

    offtopic

    trebuie sa intreprindem ceva legat de:

    http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/10/28/padurile-raurile-si-paraialele-la-rand-pe-agenda-distrugerii-nationale-inca-un-jaf-de-proportii/#comment-42402

    astia ne ingroapa apele montane…

    Sa ma lamureasca cineva si pe mine, nu sunt pescar, dar, din auzite, daca pescuiesti intr-o anumita perioada esti pasibil de inchisoare pentru braconaj… dar astia ca distrug LEGAL un rau intreg e chiar bine… Dupa mine mai bine ma lipsesc de curent decat sa ma lipsesc de frumoasele rauri ale tarii, cine a umblat prin munti stie ce spun. ACESTE PROIECTE CANIBALE PENTRU PROPRIA NATIUNE TREBUIE SA INCETEZE! Pana unde vom merge pentru profitul cu orice pret? Pana unde vom calca oameni peste oameni pentru propriul interes? Pai animalele care se alimentau cu apa din rau precum ursii sa ne asteptam sa coboare pana in oras sau pana la lac pentru apa… unele din ele vor aluneca in lac si se vor ineca altele vor ataca oameni… asa ne trebuie, nu pot sa spun decat ca e cea mai tulburatoare stire din ultimii doi ani, e crunt si inadmisibil. Ministrii patrioti de la mediu si cultura, cei care ar trebui sa apere ce are mai de pret aceasta tara (inca) sunt de la UDMR, de ce oare? Nu cartesc, pacatele noastre atrag mania Lui Dumnezeu asupra noastra doar ma doare. Ce e de facut? Haidati sa facem ceva.

    Apreciază

    • marcela said, on octombrie 30, 2011 at 5:43 am

      ala grecii nici nu au CNP !! noi romanii santem distrusi !!

      Apreciază

  6. totyo said, on octombrie 30, 2011 at 9:33 pm

    Acum 12 ani ni se spunea sa privatizam totul ( ca si azi, de altfel ), am dat romtelecomul unei firme (ote ) la care actionar majoritar era statul grec.Stat care luase bani cu imprumut ca sa cumpere romtelecomul pe nimic .Si pe care acum nu-i mai poate returna…Iar noi trebuie sa platim acum datoriile statului grec in caliatate de membru ue .Dar daca nu ma insel , astia au vandut parte din ote catre deutsche telekom, aha deci aia pierd cu folos. Noi ? Tot ca prostii! Sa nu te increzi in greci nici cand fac daruri…De cele mai multe ori si le fac , bag de seama, chiar lor!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.