SACCSIV – blog ortodox

Bucuria ELITELOR, ce doresc SCADEREA POPULATIEI: Nivelul de spermatozoizi la bărbaţi a ajuns la un nivel ingrijorator de mic …

Posted in REPRODUCERE, SPERMA, SPERMATOZOIZI by saccsiv on aprilie 27, 2010

   Citez din articolul Out for the count: Why levels of sperm in men are falling:

   Nivelul „viabil” de sperma la bărbaţi este în scădere – şi oamenii de ştiinţă cred că acum înţeleg cauza. Infertilitatea poate începe chiar din uter, spune Steve Connor

   Dacă oamenii de ştiinţă de pe Marte ar studia sistemul de reproducere masculin uman ar concluziona, probabil, că el este destinat pentru disparitie rapidă. Comparativ cu alte mamifere, oamenii produc un numărul relativ mic de spermatozoizi viabili – sperma capabila sa inoate competitiv mult timp pentru a penetra un ovul nefertilizat.

   Aşa cum, unul din cinci bărbaţi, tineri si sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 25, produc un număr anormal de mic de spermatozoizi. Chiar şi sperma produsa este de multe ori de proastă calitate. De fapt, doar între 5 şi 15 la sută din sperma lor este, în medie, buna, suficienta pentru a fi clasata ca „normala” în conformitate cu regulile stricte ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – şi acestia sunt tineri, oameni sănătoşi. Prin contrast, mai mult de 90 la suta din sperma de taur domestic sau berbec, sau chiar şobolani de laborator, este normala.

   Barbatii suferă, de asemenea, o incidenţă, disproporţionat de mare, de probleme de reproducere, de la defecte congenitale şi testiculele necoborate in scrot, la cancer şi impotenţă. Deoarece acestea afecteaza fertilitatea, si este un miracol cum bărbaţi mai sunt în măsură să procreeze copii. De fapt, un număr tot mai mare de barbati se regasesc fara de copii. Unul din şapte cupluri clasate ca si infertile, factorul „masculin” a fost dovedit a fi cauza cea mai des identificata.

   Anul următor marchează 20 de ani de la conferinţa OMS unde, un om de ştiinţă danez a alertat pentru prima data in lume faptul că bărbaţii din Vest suferă de o criză de infertilitate. Profesorul Niels Skakkebaek de la Universitatea din Copenhaga a prezentat date care indică cum ca numărul de spermatozoizi a scăzut cu aproximativ o jumatate in ultimii 50 de ani. Numarul spermatozoizilor în 1940 a fost de obicei, cu mult peste 100 de milioane de spermatozoizi pe mililitru, dar profesorul Skakkebaek a constatat ca a scăzut la o medie de aproximativ 60 de milioane pe ml. Alte studii au constatat că între 15 şi 20 la sută dintre tineri se afla acum cu un număr de spermatozoizi de mai puţin de 20 de milioane pe ml, care este tehnic definit ca fiind anormal. În contrast, un taur de lactatie are un număr de spermatozoizi numarat în miliarde.

   Expertii in biologia reproducerii umane au fost uimiti de studiul danez. Tendinţa de scădere pare să indice faptul că oamenii sunt pe cale de a deveni infertili complet în termen de câteva generaţii (deşi studiile recente sugerează scăderea numărului de spermatozoizi poate atinge o limita). Profesorul Skakkebaek n-ar putea oferi nici o alta explicaţie pentru tendinţă, decât să sugereze că scaderea ar putea avea ceva de-a face cu creşterea la fel de alarmanta de alte tulburări de reproducere, cum ar fi cancerul de testicule şi criptorhidie, coborâre incompletă a testiculelor în scrot.

   Experţii au început să vorbească de un nou fenomen care afectează barbatii, o colecţie de tulburări cunoscute sub numele de sindromul disgenezei testiculare. Ei vor sa site care este cauza, deoarece schimbările au loc prea repede pentru a fi un rezultat al geneticii. Aceasta trebuie să aibă ceva de-a face cu un stil de viaţă sau cu schimbarea mediului dimprejurul nostru, şi aproape totul a fost sugerat, de la expunerea la poluanţi chimici la moda moderna a chiloţilor mulati. Există acum un consens în rândul unor experţi ca, orice ar fi, accentuează problemele de infertilitate masculina, si probabil, începe în pântecele mamei sale. Problema nu este datorita stilului de viaţă al barbatilor, ci datorita mamelelor lor.

   Procesul de productie de sperma, numit spermatogeneza, incepe din adolescenta, dar terenul este pregatit la câteva luni înainte şi imediat după naştere. Un număr tot mai mare de studii arata catre un interval crucial de dezvoltare testiculara, care începe la fătul în creştere şi se termină în primele şase luni de viaţă. Interferand cu aceasta perioada de dezvoltare critică, un băieţel va suporta consecintele care vor dura o viaţă de a fi un om cu fertilitatea sub limita optima.

   Deci, suntem mai aproape pe calea de a gasi o explicaţie pentru ce sunt atât de mulţi barbati, azi, care suferă de probleme reproductive?

   „Este cel mai probabil, o reflectare a faptului că multe schimbări de mediu şi a stilului de viaţă, din ultimii 50 de ani, sunt în mod inerent în detrimentul productiei de spermatozoizi”, spune Profesorul Richard Sharpe, cercetator specialist in fertilitate la Consiliul Medical de Cercetare. „Se poate întâmpla ca suma a diferiţi factori sa aiba un efect combinat.” O serie de studii indică o legătură între dezvoltarea timpurie în pântece şi problemele de reproducere masculina avute în viaţa mai târziu, ca numărul extrem de scăzut de spermatozoizi. De exemplu, bărbaţii ale căror mame gravide au fost expuse la niveluri ridicate de dioxine toxice, ca urmare a accidentelor industriale în 1976 in Seveso, Italia s-au găsit cu un număr mai mic decât media de sperma. Dar oamenii maturi expuşi la dioxine nu au arătat un efect similar. Un alt studiu a constatat că femeile care au consumat cantităţi mari de carne de vită în timpul sarcinii, o dietă bogată în substanţe chimice, potenţial dăunătoare, numite hidrocarburi aromatice policiclice (PAH), au nascut fiii cu număr de spermatozoizi relativ scăzut. Dar consumul de carne de vită la om adult nu are un impact similar.

   Între timp, studii pe emigranţii dintre Suedia şi Finlanda, au arătat că riscul cancerului testicular pe durata vietii unui barbat, tinde să urmeze ţară in care el a fost născut, decât ţara în care a emigrat. Acesta a fost mediul mamei sale, când era însărcinată cu el, mai degrabă decât propriul sau mediu ca si băiat sau ca adolescent, care pare să fi determinat în mare măsură riscul cancerul testicular.

   Una dintre cele mai puternice piese de dovezi în sprijinul acestei idei vine de la studiile pe persoanele care fumează. Un om care fumeaza de obicei, isi reduce numărul de spermatozoizi cu un modest 15 la suta sau cam asa ceva, care este, probabil, reversibil în cazul în care el renunta la fumat. Cu toate acestea, un om a cărui mamă a fumat în timpul sarcinii are o scădere destul de dramatică a numărului de spermatozoizi de până la 40 la suta – care, de asemenea, tinde să fie ireversibila.

   Profesorul Sharpe, a spus ca astfel de constatări pot fi explicate prin înţelegerea modului în care primele celule de formare a testiculelor. celule Sertoli, care ca si matur actioneaza ca si protectori pentru dezvoltarea celulelor spermatice, sunt primele celule formate dintr-un strat „genital” al fătului uman de sex masculin. Numărul de spermatozoizi care pot fi produsi de un barbat adult depinde critic de numărul de celule Sertoli care se dezvolta in fat, aşa incat daca ceva interferează cu formarea de celule Sertoli în pântecele mamei va afecta productia de sperma mulţi ani mai târziu. „Factori materni precum stilul de viaţă în timpul sarcinii poate avea efecte destul de substanţiale asupra numărului de spermatozoizi în fii, la maturitate, iar mecanismul, cel mai logic, prin care acest lucru ar putea să apară este prin reducerea numărului de celule Sertoli”, spune profesorul Sharpe.

   Dar acum, solutia cheie este de a identifica stilul de viaţă şi factorii de mediu relevanti.

   Acest lucru se dovedeşte dificil. Obezitatea, de exemplu, este o problemă în creştere şi a fost asociata cu probleme de reproducere la bărbaţi şi femei. Un studiu a indicat de asemenea că femeile gravide supraponderale tind să producă fii cu calitatea slabă a materialului seminal. Dar este aceasta legata de grăsime sau produsele chimice din mediu stocate în grăsime?

   A fost un interes intens în substanţele chimice din mediul înconjurător, în special cele care pot mima fie hormoni sexuali feminini – produse chimice estrogene – sau bloca hormoni sexuali masculini, în special testosteronul care joacă un rol esenţial în stimularea dezvoltării celulelor Sertoli în uter. Până în prezent, studiul Seveso oferă cea mai clară legătura dintre dezvoltarea fătului uman, numărul scăzut de spermatozoizi şi a expunerii prenatale la o substanţă chimică de mediu. Dar concentraţiile de dioxină din acest accident de muncă a fost deosebit de ridicat.

   Este mult mai dificila încercarea de a stabili o legătură similară, semnificativa, între problemele de reproducere a barbatilor şi expuneriea la concentraţii scăzute la multe alte produse chimice din mediu care pot avea slabe proprietăţi de blocarea hormonilor androgen-estrogenice sau, inclusiv a substanţelor diverse ca si pesticidele, fumul de trafic, materialele plastice şi chiar soia. Profesorul Sharpe, spune că, până în prezent, evidentele sunt prea slabe sau inexistente.

   „Îngrijorarea publică în legătură cu efectele negative ale substanţelor chimice din mediu asupra spermatogenezei la bărbaţii adulţi, în general, nu este susţinută de date disponibile. În cazul în care s-au dovedit efecte negative ale substanţelor chimice din mediu, de obicei, acestea s-au oprit la cadrul protectiei muncii decat sa se aplice la intreaga populaţie”, spune el.

   Deci, deşi oamenii de ştiinţă sunt de acord cu intervalul critic de dezvoltare a fatului in pantece care determină starea de fertilitate, de mai tarziu, a unui barbat, ei nu sunt siguri despre ceea ce afecteaza această modificare a statutului său reproductiv. Dar un lucru este clar, este mama sa, care aproape sigur, deţine cheia.
   Comentariu saccsiv:

   Nu stim cate si care sunt toate cauzele, dar iata inca trei:  

COLA poate afecta calitatea SPERMEI

VIDEO: majoritatea produselor alimentare din SUA sunt vandute in ambalaje ce contin un … hormon sexual

PLASTICUL duce la „feminizarea” baietilor si alterarea sanatatii reproductive a barbatilor

   Oricum, bucuria ELITELOR, ce considera ca suntem prea multi si ca le respiram aerul:

EUGENIE: instrumentul prin care ELITELE doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

PIETRELE INDRUMATOARE din Georgia (Georgia Guidestones) si directiva unui maxim de 500 milioane de locuitori pe planeta

„IARNA DEMOGRAFICA„ subtitrare in limba romana si completari foarte necesare

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 27, 2010 at 5:14 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. anonim said, on aprilie 27, 2010 at 5:54 pm

    cui ii trebuie mizeria lor?
    ce tot protejati golanimea asta de 2 lei!
    e blog decent sau ……?
    sexualitatea pentru mine este un gunoi sau mizerie!
    infrinarea curata organismul si asa sint multi oameni pe glob si se maninca intre ei.
    da o incolo de reproducere.
    daca ne gindim la ea sintem mai rai ca animalele!
    sfintii nu faceau analiza …….sau biochimia …..
    e plin netul de asa ceva si mi e scirba de ambele sexe ce au in cap.
    mai bine informatii religioase sau cum sa facem un bine celorlalti!

    Apreciază

  3. Ionut said, on aprilie 27, 2010 at 7:40 pm

    Doamne ajuta,
    As dori sa aflati despre un eveniment care se va desfasura in zona Timisoarei cu ocazia Zilei Europei. Filarmonica Banatului este invitata sa tina un concert in incinta Manastirii Timiseni de langa Timisoara cu ocazia zilei EUropei. Ce parere aveti despre acest eveniment? Au ajuns manastirile si bisericile noastre sali de concert? Cum am putea opri acest eveniment intr-un mod ortodox?

    Apreciază

  4. offlineblg said, on aprilie 27, 2010 at 9:44 pm

    Pare destul de greu de explicat… Cred ca e nasol sa nu ai copii si cred ca si mai nasol sa vrei sa ai si sa nu functioneze… Un amic de al meu avea o reteta pertinenta pentru a rezolva o astfel de situatie(in fine daca nu e cu ce nu e si de unde nu e nici Dumnezeu nu cere)… dar despre asta alta data…
    Oricum poate ca omenirea a luat-o la galop in toate…

    Apreciază

  5. ROrtodox said, on aprilie 27, 2010 at 9:58 pm

    Si motivele se vad in felul in care se ‘ traieste ‘ in ziua de azi. Fumatul si drogurile ( usoare / grele ) sunt o realitate la ordinea zilei, adica deja au ajuns sa-si faca jointuri pe strada, in cautarea probabil si a unei supradoze de adrenalina, dupa aia, toate iesirile in ‘ club ‘ trebuie sa se termina cu individul mort de beat, am vazut personal come alcoolice si soferii de pe ambulanta ziceau ca au niste clienti fideli, o data la luna ii iau pt o clisma sau ce ziceau pe acolo. Mancarea toate e .. gunoi. Notiunea de odihna nu exista. Si sunt, adica mai pot fi aratate concret, zeci de motive care duc la aceasta.
    In concluzie ei ne dau uneltele, dar intr-o oarecare parte ( destul de mare ) ne-o facem cu mana noastra. De exemplu eu, daca nu vreau sa ies in ‘ club ‘ sau sa merg ‘ la o bere ‘ .. si Duminica vreau merg la Biserica sunt catalogat de toti ‘ pocait ‘ . Si daca incerci sa le expui o alta perspectiva ori zic direct ca esti nebun, ori zic ” ma`, asa o fii, o sa incerc si eu ” .. si peste 5 min cand le suna telefonul uita complet ce ati vorbit.

    Apreciază

  6. luchiana said, on aprilie 28, 2010 at 5:40 am

    Frati crestini,

    Hai sa nu vedem numai ce se intampla in afara omului, din punct de vedere material, ca fiind cauza principala a decaderii nostre. Fiecare are vina proprie interioara.
    Un proverb spune: „Cum iti asterni, asa dormi”. Tot ceea ce reprezinta omul este ca urmare a alegerilor noastre.
    Din pacate, viata decazuta din ultimul timp duce la scaderea posibilitatii de inmultire a fiecarui individ, dublata si de dorinta lui de a nu mai perpetua…ne mira efectul?

    Apreciază

  7. Eltoro said, on aprilie 28, 2010 at 5:44 am

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    As spune ca e din categoria despre care spun elitele alimentatia si stilul de viata vor face exact oameni docili asa cum le trebuie lor…

    Nu putem da vina pe o singura categorie, e un complex de factori, telefonia GSM, retelele wireless, bluetooth, in general tot ce comunica fara fir ataca tesuturile moi generand uneori si cancer. http://active.info.ms/?a=articles&p=24 http://roaim.net.tc/?a=articles&p=202 http://active.info.ms/?a=articles&p=99 si cartea http://www.librarie.net/autor/27641/andrei-dragulinescu

    Dupa aceea regimurile alimentare, cosmeticele ataca samanta umana, genereaza homosexualitate http://active.info.ms/?a=articles&p=47 http://roaim.net.tc/?a=articles&p=63 detalii veti gasi si in cartea Enciclopedia Aditivilor Alimentari de Bivolaru (o carte fara rataciri Yoghine)

    Nu in ultimul rand sa nu uitam ca toate acestea nu ar fi posibile fara voia noastra si mai ales ca toate se intampla ca urmare a pacatelor noastre sau ale inaintasilor nostri, a departarii noastre de Dumnezeu, studiati cartea Cararea Imparatiei – Pr. Arsenie Boca si veti intelege. Neamul ti se stinge de la alcoolism, malahie (masturbare) ambele fiind pacate. Stim ca Parintele Arsenie Boca a studiat si medicina si de asemenea s-a invrednicit sa aiba o legatura cu Dumnezeu precum sfintii, tocmai de aceea trebuie sa ne dam seama ca suntem intr-o capcana din care numai Dumnezeu ne mai poate scoate.

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Apreciază

  8. acadennis said, on aprilie 28, 2010 at 11:00 am

    Am gasit un articol interesant pe net din care expun o mica parte – referitor la infertilitatea la barbati – afectata de atatea RF (RadioFrecventa), din pacate este in engleza.

    MICROWAVES—HOW DANGEROUS ARE THEY?

    Likewise, the testes are very sensitive to changes in temperature, since sperm can be formed only at temperatures lower than that of the body itself. Thus, accidental exposure to high levels of microwave energy can alter or kill sperm, producing temporary sterility. The question is: How intense would levels of microwave energy have to be to create such a danger?

    Apreciază

  9. acadennis said, on aprilie 28, 2010 at 11:06 am

    Si traducerea 🙂

    De asemenea, testiculele sunt foarte sensibile la schimbările de temperatură, deoarece sperma poate fi formata doar la temperaturi mai mici decât cea a corpului însuşi. Astfel, expunerea accidentală la un nivel ridicat de energie cu microunde poate modifica sau ucide sperma, producand sterilitate temporară. Întrebarea este: Cat de intensă ar trebuie să fie nivelele de energie cu microunde pentru a crea un astfel de pericol?

    Apreciază

  10. Diego said, on aprilie 28, 2010 at 6:34 pm

    Cele mai probabile cauze sunt pornografia ce duce la malahie, actele sexuale facute in exces doar de placere, masturbariile dese, legalizarea prostitutie, metodele anticoceptionale etc, fara indoiala ca acum 50 de ani acestea nu se facea la nivelul de astazi, chiar sa ajuns ca acestea sa fii considerate normale si sanatoase si necesare, nu avem de ce sa ne miram, acestia sunt factori directi factori indirecti au mai putina importanta si influenteaza mai putin ex:alimentatie, ratiatii, mod de viata, sedentarism, mediul inconjurator etc. Principalii factori sunt pacatele ce tin de sexualitate, este normal sa aduca infertilitatea, pacatul slabanogeste, usuca, distruge, sterilizeaza.

    Apreciază

  11. marin said, on aprilie 28, 2010 at 6:45 pm

    O sa ne „invadeze” si pe noi musulmanii, cum i-au invadat si pe vestici. Ei nu au realizat la timpul potrivit si acum dau din colt in colt cand au probleme cu ei, ca nu s-au trezit la timp sa-si schimbe legislatia si asa o sa patim si noi. Tot in studiul amintit mai sus, dar am vazut ca aici nu este dezvoltat se arata ca arabii, indienii, pachistanezii si alti asiatici sunt foarte fertili. Daca la un cuplu danez ( si alti vest europeni), natalitatea este de 1,3 %, potrivit statisticilor,in familiile musulmane, un cuplu are intre 6 si 10 copii. Daca se are in vedere ca sunt si poligami si stiu cum sa fenteze statele occidentale ( vezi si recentul „scandal ” din Franta), un barbat musulman se casatoreste intr-o tara europeana cu o femeie legal, iar cu alte 3 la moschee si are in medie 25 de copii. Pe cei ai sotiei legale ii hraneste el, pe ceilalti ii hraneste statul, in toate tarile vest europene legislatia prevede ca mamele singure au ajutor social f.mare si alte facilitati. Asa ca in termen de 50 de ani, din 200 de mii de musulmani, acum in Danemarca sunt un milion, iar populatia Danemarcei este de 5 milioane. Nu-i prea greu sa faci un mic calcul cum vor sta peste 20 de ani. In aceeasi situatie sunt si celelalte tari vest europene si asa vom devenii sí noi, mai ales ca asa cum UE a impus o legislatie pentru imigranti Danemarcei si Suediei, etc…, ne va impune si noua. In plus, in tot cu informatiile din articolul prezentat, musulmancele se hranesc preponderent din butkurile arabesti de legume cu marfa adusa din tarile arabe, pe cand femeile de la noi( si din celelalte tari UE), marea lor majoritate, se alimenteaza cu semipreparate pline de chimicale si fumeaza atat in timpul sarcinii cat si innainte si dupa. Nu-i greu de vazut concluziile, din pacate.

    Apreciază

    • Diego said, on aprilie 28, 2010 at 7:10 pm

      Suntem crestini, de ce sa ne facem griji? Noi stim care sunt semnele vremurilor si care va fii sfarsitul si cum va fii, nu inteleg de ce trebuie sa facem astfel de scenarii, razboiul va depopula atat pe mulsulmani cat si pe crestini. Crestinul traieste in prezent, nici in trecut nici in viitor, deaceea trecutul este uitat ( in special pacatele), si nici in viitor( viitorul nu il ingrijoreaza incat sa fie pricina de cadere in prezent), crestinul este atent la prezent la faptele sale de acum, la credinta sa de acum, la marturisirile pe care le face acum …

      Apreciază

  12. luchiana said, on aprilie 29, 2010 at 10:47 am

    @Diego

    Ai dreptate. Moralitatea de azi e in scadere vertiginoasa…cei curati inca sunt luati peste picior de ceilalti „experimentatii”…Din pacate dintre acestia fara frica de Dumnezeu canduc lumea si o vor sa fie asa cum sunt ei, decazuta…

    Rugaciunea crestinului poate sa mai aduca lumina in aceasta lume intunecata.

    Doamne ajuta-ne!

    Apreciază

  13. punctisor said, on iulie 8, 2010 at 4:04 pm

    @Diego: oho! … tu crezi ca ce se intampla azi e recent? Se intampla chestia asta si acum 100 de ani, dar cum de atunci presa vremii sa pierdut in negura timpului, doar publicatiile istorice mai aduce aminte de cum era atunci. Si asta intr-o oarecare mica masura, ca nu mentioneaza mai mult decat e nevoie.

    Temperatura, intradevar, afecteaza foarte tare calitatea spermei, de aceea organele sunt plasate inafara corpului. La polul opus, temperatura benefica productiei semintiei, poate afecta foarte tare organele reproductive feminine, care sunt in interior. De la premiza asta sa plecat atunci cand sa condus „anchetarea” tehnologiilor moderne bazate pe RF, care acestea interfereaza cu celulele vii.

    Apreciază

  14. CUPRINS A – N « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:38 pm

    […] Bucuria ELITELOR, ce doresc SCADEREA POPULATIEI: Nivelul de spermatozoizi la bărbaţi a ajuns la un… […]

    Apreciază

  15. vantelegar said, on octombrie 4, 2011 at 1:18 pm

    Barry Stevens un cineast din Toronto nascut in Anglia acum 59 de ani datorita unui donator de sperma,a descoperit ca are zeci de frati si surori in Canad,America si prin Europa.El estimeaza ca aceasta fratie numara intre 500 si 1000 de persoane in toata lumea.
    In afara de faptul ca exista riscuri de a transmite boli ereditare la un numar mare de copii acestia se pot intalni fara sa se stie ca au un parinte comun si pot provoca incesturi.

    http://es.noticias.yahoo.com/usar-en-exceso-al-mismo-donante-semen-aumenta-180606261.html

    Apreciază

  16. […] Nivelul de spermatozoizi la bărbaţi a ajuns la un nivel ingrijorator de mic… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.