SACCSIV – blog ortodox

Recensamant: ADMINISTRATORUL DE BLOC, un element cheie al acestei actiuni. Sa discutam despre acest personaj

Posted in Big Brother, RECENSAMANT by saccsiv on octombrie 19, 2011

Iata ce aflam din articolul Ce păţeşti dacă refuzi să răspunzi la Recensământ 2011:

Persoanele care refuză să răspundă la întrebările pentru recensământ 2011 riscă o amendă de până la 4.500 de lei, susţine Vladimir Alexandrescu, şeful biroului de presă al Institutului Naţional de Statistică.

Oficialul a declarat pentru gândul că amenda va fi aplicată de prefectură, numai la sesizarea recensorului, după respingeri repetate. „Vor fi amendaţi cetăţenii care vor respinge recenzorii în mod ostentativ, explicit şi repetat. În funcţie de modul în care românii vor refuza să răspundă întrebărilor se va stabili şi suma pe care trebuie să o achite. Amenda nu îi va fi tăiată de către recenzor. Persoana care participă la recensământ va trebui să înştiinţeze prefectul, iar acesta va înştinţa cetăţeanul că trebuie să plătească o amendă”, a declarat reprezentantul INS.

În cazul în care programul recenzorului nu corespunde cu cel al cetăţeanului, reprezentantul INS a precizat că se poate ajunge la un consens. „Programul unui recenzor pentru colectarea datelor este în intervalul 8-20. Dacă în acestă perioadă nu este nimeni acasă, se poate stabili, împreună cu persoană care participă la recensământ, o altă oră la care românul este disponibil să completeze fişele. Astfel, recenzorul poate veni şi până în ora 8 dimineaţa, dar şi după 8 seara”, a declarat Alexandrescu.

Datele completate în formularele de recensământ sunt confidenţiale, afirmă reprezentanţii INS. Recenzorii s-ar putea să fie însoţiţi de preşedintele de bloc sau de administrator, dar singura persoană care vă poate asista în timp ce răspundeţi diferitelor întrebări este recenzorul.

„Vor exista situaţii în care persoana care participă la recensământ va fi însoţită de un observator. Şi acesta va putea participa, dar fără a interveni în discuţia cetăţeanului cu recenzorul. Rolul acestei persoane este de a supraveghea desfăşurarea recensământului şi de a semnala anumite nereguli, care pot apărea”, a menţionat Vladimir Alexandrescu. Acesta a spus că românii nu sunt obligaţi să primească recenzorii în propria casă, dacă nu doresc.

   Comentariu saccsiv:

Asadar, administratorul de bloc va fi o piesa extrem de importanta din angrenaj. Si nici nu va trebuie sa fie prea mult rugat sa se bage in seama. O va face cu bucurie, caci asa e specia asta de oameni.

Iata si un articol reusit despre acest personaj:

Big Brother cu carte de imobil

Un actor de seama al epocii de aur a trecut parleazul si in societatea capitalista multilateral dezvoltata. Nu e vorba de bunul si patriotul securist al lui Adrian Nastase, nici despre activistii lui Ion Iliescu, si ei buni, si ei patrioti, ci despre administratorii de bloc.
Pe vremuri, administratorii de bloc erau oameni importanti, formatori de opinie. Un administrator facea cat zece Ong-uri. E drept, nu monitoriza Guvernul, nu protesta impotriva mizeriei, nu umbla prin rufele murdare ale Puterii si nu organiza mitinguri impotriva abuzurilor dictaturii. Avea alte atributii. Era mana civila a Militiei si, desigur, a surorii ei mai mari, Securitatea. Cu o mana pe pix si alta pe cartea de imobil, controla sa vada daca ai in casa dusmani ai poporului, daca te intorci la ore cuviincioase acasa, daca stai cu sotia sau cu o tovarasa de drum. Organiza echipe cu care controla temperatura zidurilor exterioare, sa vada daca nu consumi cumva prea mult din gazele de partid si de stat, daca nu ti-ai improvizat cumva propriul tau sistem de incalzire pentru a lupta cu frigul din casa, cu frica din oase. Umbla cu convocatorul dupa cei care nu se duceau la vot. El era cel care te lua din pat duminica sa-ti faci una din cele sase zile de munca voluntara obligatorie in jurul blocului. El tinea si registrul pe baza caruia primeai ratia de alimente.
Intrat in bezna postrevolutionara, Dumnezeul blocatarilor s-a obisnuit greu cu gandul ca a devenit un oarecare. A continuat sa tina cartea de imobil, dar nu mai stia cui si ce sa raporteze. Unii au continuat sa cocheteze cu actualele servicii de informatii, altii au continuat sa faca rapoarte. Le-au pus la dosar. In asteptarea vremii cand vor face din nou istorie.
Guvernul Nastase si-a gasit timp sa-i repuna in paine pe administratorii de bloc. Acum cateva luni, Ministerul Administratiei Publice lucra la o hotarare prin care stabilea noi atributii pentru administratori. Printre altele, acestia ar fi urmat sa ia bani in plus la intretinere pentru cei care se debranseaza de la Radet, indiferent de situatie, fie ca vor sa faca frigul la iarna, fie ca si-au instalat centrala de apartament. Prevederea a starnit indignare, Guvernul a lasat-o mai moale. N-a renuntat la hotararea cu administratorii.
De ceva vreme, acestia sunt iarasi ce-au fost si chiar mai mult decat atat. In Miercurea-Ciuc, o femeie cu trei copii a fost sechestrata in casa mai bine de 12 ore. Nu-si platise intretinerea. Administratorul a venit cu noaptea in cap, a pus sigiliu si un grilaj, sa tina inchise fiarele care fac datorii in numele asociatiei de locatari.
In hotarare se spune ca persoanele care locuiesc temporar, aflate in vizita sau care presteaza activitati gospodaresti mai mult de 15 zile pe luna vor fi trecute la intretinere. Agatandu-se de prevedere, administratorii fac prapad. Copiii veniti in vizita la parinti sunt trecuti la intretinere.

Un curier a fost retinut cateva minute sa spuna cu ce treburi vine zilnic intr-un bloc. Alt administrator sta la usa blocului si-i sfatuieste pe vizitatori sa treaca mai rar pe acolo. Daca vizitatorul ii intra prea des in batatura, schimba foaia. Administratorul cu instincte de vanator e toata ziua cu ochii pe fereastra. Daca lipseste din post, deleaga pe altcineva. Isi stie atributiile. Stie cine vine in bloc, stie programul vecinilor, cand vin, cand pleaca, e neintrecut la vanatoarea de vizitatori. Daca trebuie, face pe detectivul, se duce la locatarul in culpa, suna, isi schimba vocea ca lupul din „Scufita Rosie”. Pana la urma ii dibuieste pe cei fara-de-lege veniti sa-si viziteze iubitele, parintii, prietenii, mai des de 15 zile pe luna. Ii pune sa plateasca pentru asta.
Comunismul a murit. Mai ceva ca Lenin, Big Brother a trait, traieste, va trai. E cu ochii pe blocatari. Vegheaza! Prietenii stiu de ce. Daca insisti, iti spun si pentru cine.
N.C. Munteanu

   Cititi va rog si:

Comentariul zilei (19.07.2011): VECINII CEI „BUNI” …

Hotarare de guvern: VECINII SI PREOTUL vor da informatii despre tine in caz ca nu vei fi acasa sau nu deschizi usa la momentul efectuarii RECENSAMANTULUI

Atentie! RECENSAMANTUL SE DESFASOARA IN TOATE TARILE EUROPENE. Vor ajunge informatiile in Israel? Moloh vrea sa stie totul despre noi. Doar astfel ELITELE pot grabi instaurarea Big Brother si implementarea SEMNULUI FIAREI

In unele cazuri, un crestin TREBUIE SA MINTA

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 19, 2011 at 7:45 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Mihai said, on octombrie 19, 2011 at 8:08 pm

      Pan’ la urma e administrator de blog sau de BLOC?! 🙂

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 19, 2011 at 8:24 pm

        Mihai

        Tare. Am modificat.

        Apreciază

    • andrei said, on octombrie 19, 2011 at 8:53 pm

      Modifica si aici :

      „Comentariu saccsiv:
      Asadar, administratorul de blog va fi o piesa extrem de importanta din angrenaj.”

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 20, 2011 at 8:38 am

        andrei

        Am modificat. Multumesc.

        Apreciază

  2. MMG said, on octombrie 19, 2011 at 8:16 pm

    Bun si ce putem face astfel incat sa nu declaram ce nu vrem sa declaram si … bineinteles sa nu platim amenzi 😦

    Apreciază

  3. acelas said, on octombrie 19, 2011 at 10:08 pm

    „off”

    http://www.cotidianul.ro/vaticanul-vrea-o-noua-ordine-mondiala-161329/

    .

    Apreciază

  4. Costin said, on octombrie 19, 2011 at 10:50 pm

    De ce este atat de grav sa participi la recensamant..? Poate sa imi spuna cineva?

    Apreciază

  5. patrascu voda said, on octombrie 20, 2011 at 5:42 am

    Recensamantul , ca demers statistic nu are nimic rau, in sine. Dar ACEST RECENSAMANT , da. Este un chestionar urias, cu aproximativ 100 de intrebari.In primul rand, cer CNP-ul.De ce?Si apoi mint ca le sterg imediat ce datele sunt centralizate.Ha!ha!ha!Deci, fiecare persoana vine la pachet cu toate informatiile, nu mai sunt informatii anonime.Altfel spus, nu e suficient sa stie statul ca in Ro 1 milion de romani au wc in curte, ci vor sti cine anume are wc in curte.Exista si formularul P( de la persoana) in care specifici CUM se numeste locul tau de munca( adica am liceul si lucrez ca vanzator) ci ( am liceul”X” si lucrez ca vanzator la „Scule&Scule”-hm , pot chiar verifica daca angajatorul ti-a facut contract…). Am inteles( nu sunt sigur) ca este un recensamant-tip care s-a aplicat si se va aplica in toate statele UE.Poate vor face si o mare centralizare…doar gigantul computer BIG Brother are foame de date…
    Eu personal am sa mint de vor ingeta caloriferele ( na, ca deja ati aflat ca am calorifere…)

    Apreciază

  6. sol said, on octombrie 20, 2011 at 7:59 am

    asta cu administratorul de bloc e foarte bine comentata si surprinsa. al meu plimba cainele de zece ori pe zi, ca n-am acceptat sa ne puna banca in fata blocului. mi-e si mila de bietul caine, nu cred ca vrea sa se plimbe atat de mult :))
    totul este sa ai o atitudine ferma si categorica in legatura cu el, sa nu accepti nici cea mai mica forma de socializare cu familia lui, pentru ca are un tip de tupeu obraznic cu care isi permite apoi orice. eu, mai mult decat sa-i raspund la salut , nu-i spun nici macar un cuvant, indiferent de imprejurari. nu cred sa aiba curaj sa-mi apara la usa cu recenzorul.

    Apreciază

  7. cadrian79 said, on octombrie 20, 2011 at 8:48 am

    este ilogic pt ca ei au toate datele despre noi ,acest recensamant este doar o scuza in fata noastra ca sa motiveze de unde au date despre noi .Eu dupa mediul in care lucrez ,,bag mana in foc ,,ca sunt urmarit si au toate datele despre mine ,asa ca cam toti avem datele la EI ,nu degeaba cel mai mare buget pe anul acesta il au cei de la SRI ,oare de ce, sau credeti ca este DEMOCRATIE -lumea demonilor-conform spuselor unui mare Duhovnic din manastirea Bistrita N ,eu am auzit cazuri cand sunt informatori prin localuri,parcuri etc cred ca e o adevarata,,industrie ,, in dedesupturi de care noi nu stim,doar banuim ,traim sfarsitul Apocalipsei dar mi se pare ca nu facem nimic pt sufletul nostru ,doar atat ca stim dar mai amanam si zicem ca doar no fi chiar asa curand dar suntem inca inselati.Doamne ajuta si ne da intelepciune.

    Apreciază

  8. Dana said, on octombrie 20, 2011 at 8:59 am

    Sa nu generalizam. Eu cunosc alt model de administrator, OM in biserica, cu traire crestina.

    Apreciază

  9. cadrian79 said, on octombrie 20, 2011 at 9:19 am

    intervin ,sa stiti ca nu vreau sa in fluentez pe nimeni cu primirea sau nu a recenzorului ,faceti cum credeti de cuviinta .Ma iertati

    Apreciază

  10. dexter said, on octombrie 20, 2011 at 2:52 pm

    Azi am avut ocazia sa stau printre cativa recenzori,dupa ce acestia au venit din teren.
    Cetatenii le predau CNP- rile de parce le-ar da un pahar cu apa,nu pun nici o intrebare.
    Recenzorii habar nu au de baza legala care reglementeaza recensamantul si nici nu cunosc ce inseamna sa fii operator de date cu caracter personal.
    Ei nici nu stiu prea bine cum sa completeze chestionarele.
    Cand le-am spus informativ ca refuz sa la furnizez date cu caracter personal nu au stiut sa-mi raspunda cine ma va sanctiona si in baza carei legi.
    CONCLUZIA:O sa dau scris ca REFUZ sa furnizez date personale unei persoane care nu este operator de date cu caracter personal.Nu ma sperie o amenda si sunt curios care este pericolul social al contraventiei comise de mine in cazul in care voi fi sanctionat.

    Apreciază

  11. ralex said, on octombrie 21, 2011 at 8:43 am

    ” Asadar, administratorul de bloc va fi o piesa extrem de importanta din angrenaj. Si nici nu va trebuie sa fie prea mult rugat sa se bage in seama. O va face cu bucurie, caci asa e specia asta de oameni. ” saccsiv tu poate ai ceva impotriva administratorului tau de bloc.
    dar acolo unde locuiesc eu ne-a luat partea la recensamant, nu-l intereseaza barfele de bloc care le aude la scara blocului de la babele si bosorogii care se aduna la „taclale”. stie si el ce inseamna intimitate si nu-l intereseaza ce face fiecare in casa si in familia lui cum nici lui nu-i place sa se bage in viata lui altii. stie si el cum sta sistemul de la noi din tara, colida si el internetul si s-a interesat despre acest recensamant si nu a vrut sa raspunda la intrebari despre altii.
    a venit nea „recenzoru” unde nu a gasit pe nimeni acasa s-a dus la administratorul de bloc unde l-a luat la intrebari despre vecinii care nu a deschis usa. a raspuns simplu ca este administrator de numai 1 luna si nu cunoaste pe nimeni chair daca locuieste acolo de 30 si ceva de ani. recenzorul a intrebat de presedintele de bloc, ca poate acesta ii da niste raspunsuri despre vecinii lipsa, administratorul nostru a raspuns simplu….”- A plecat saptamana trecuta in strainatate si se intoarce peste o luna !”. Presedintele nostru de bloc nu a vrut sa raspunda la nimic, nu i-a deschis usa recenzorului, stia ca o sa ajunga la administrator si asa s-a inteles cu el ca sa scape de interogatoriu !

    deci ne-a saccsiv nu toti administratorii de bloc sunt asa cum ii cunosti tu sau ii stii…..
    cum ii stii tu pe acesti administratori de bloc ca sunt turnatori asa poti sa-i bagi pe bosorogii si babele de scara (care sta la barfa si cu ochii si urechile atintite peste tot vrand sa stie tot). specia asta (cum o numesti tu) difera de la bloc la bloc !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.