SACCSIV – blog ortodox

SA-I CREDEM? Cica au fotografii cu bin Laden mort, insa publicarea lor ar dauna sigurantei nationale a SUA si ar putea duce la atacuri asupra americanilor si a proprietătilor acestora …

Posted in OSAMA BIN LADEN by saccsiv on septembrie 29, 2011

Iata ce aflam din articolul De ce nu vor fi făcute publice imaginile cu OSAMA BIN LADEN MORT:

Publicarea imaginilor făcute de puşcaşii americani, în timpul raidului în care l-au ucis pe bin Laden, ar dăuna siguranţei naţionale a SUA

Publicarea imaginilor făcute de puşcaşii americani, în timpul raidului în care l-au ucis pe bin Laden, ar dăuna siguranţei naţionale a SUA şi ar putea duce la atacuri asupra americanilor şi a proprietăţilor acestora, se arată într-un comunicat al administraţiei Obama, preluat de Huffington Post.

Răspunsul vine în urma unui proces intentat Departamentului de Justiţie american de către Judicial Watch, o organizaţie care promovează transparenţa şi integritatea şi care doreşte ca imaginile să fie făcute publice. Organizaţia a invocat Freedom of Information Act (FOIA), o lege care permite desecretizarea anumitor documente clasificate de guvernul american.

Reprezentanţii Departamentului de Justiţie au declarat că CIA a strâns 52 de fotografii şi videoclipuri din timpul raidului, dar că acestea sunt clasificate. Motivul: publicarea lor ar putea strâni mânie împotriva americanilor din străinătate şi ar putea compromite „sistemele şi tehnicile folosite de CIA şi armata americană”.

Din acest motiv, Departamentul de Justiţie a cerut curţii să renunţe la proces, spunând că „niciunul dintre documentele pe care Judicial Watch le vrea nu pot fi făcute publice”.

„Decizia de a nu publica fotografiile şi videoclipurile este una politică”

Tom Fitton, preşedintele Judicial Watch, a acuzat administraţia Obama că decizia de a nu publica imaginile din timpul raidului este una „politică”. „Nu ar trebui să aruncăm la gunoi legile noastre pentru transparenţă, doar pentru că respectarea lor i-ar ofensa pe terorişti. Documentele istorice despre moartea lui Osama bin Laden ar trebui făcute cunoscute poporului american, aşa cum prevede legea”, a declarat Fitton.

Şi agenţia de presă AP a cerut, tot în baza FOIA, să vadă o serie de materiale legate de moartea lui bin Laden, printre care: planul americanilor de capturare a liderului al-Qaida, un raport privind modul în care s-au prezentat echipamentele tehnice în timpul raidului, dar şi teste ADN care să confirme identitatea lui bin Laden. De asemenea, AP a cerut fotografii şi videoclipuri din timpul operaţiunii de pe 1 mai, din Abbottabad (Pakistan).

Administraţia Obama a refuzat această cerere, trimisă Pentagonului la doar o zi după anunţul uciderii lui bin Laden. AP a declarat că întârzierile cauzate de birocraţie prejudiciază interesul public şi permit oficialilor americani să selecteze doar anumite detalii ale misiunii, pe care să le facă publice.

„Publicarea documentelor ar putea avea consecinţe extraordinar de grave asupra siguranţei naţionale şi a relaţiilor externe ale SUA”

„Multe dintre fotografii sunt foarte violente, prezentând urma lăsată de glonţul care l-a ucis pe bin Laden şi alte imagini înspăimântătoare ale cadavrului”, a declarat John Bennett, directorul Serviciului Naţional Clandestin din CIA. Acesta a precizat că printre documentele clasificate se numără şi fotografii de la aruncarea cadavrului lui bin Laden în mare.

„Publicarea acestor documente ar furniza grupurilor teroriste ostile SUA informaţii care ar putea fi folosite pentru propagandă, strângerea de fonduri, recrutare sau alte acţiuni, care ar putea avea consecinţe extraordinar de grave asupra siguranţei naţionale şi a relaţiilor externe ale SUA”, a mai spus Bennett.

Într-o altă declaraţie, William McRaven, şeful Comandamentului pentru Operaţiuni Speciale al SUA, a declarat că publicarea documentelor ar putea expune unui risc echipa de puşcaşi marini care l-a omorât pe bin Laden, prin faptul că aceasta ar deveni „mai uşor de identificat în viitor”.

Comentariu saccsiv:

   Au rezolvat-o si pe asta … Cat de naiv trebuie sa fi sa crezi explicatia asta?

Sa ne amintim o delcaratie din 2009:

Presedintele pakistanez: “Talibanii au fost creati de CIA si ISI. Osama bin Laden este mort”. Gen. David Petraeus: “Baza globala al Qaeda este Pakistanul”

Cititi va rog si:

CE NE PREGATESTE SISTEMUL? Cica l-au omorat pe OSAMA BIN LADEN. Dar cand? De ce i-au aruncat trupul in mare? De ce au renuntat la bau baul de serviciu? Deoarece pregatesc o actiune cu adevarat gigantica …

Presa anti sistem din Franta despre chestiunea Osama Bin Laden

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 29, 2011 at 6:26 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. daniel said, on septembrie 29, 2011 at 9:04 pm

    Astia care au aranjat ca au mers pe Luna? … Astia ne vor zice: uite-L pe Hristos.

    Apreciază

  3. daniel said, on septembrie 29, 2011 at 9:14 pm

    @ necesar

    Am vazut aparitie misterioasa. Personal spun ca sunt niste nori.
    Si daca ar fi altceva de ce sa imi innourez mintea cu judecata nefolositoare?
    Cerul sa fie senin dar inima mea dorita de Domnul sa fie innourata cu griji pamantesti?
    Mai misterioasa este prezentarea mass-mediei.
    Si de la cei mai negri nori nu trebuie sa ne temem stiind ca sunt de la Domnul insa de norii facuti de oamenii rai trebuie intradevar sa-i ignoram (stiind rautatea lor).

    Apreciază

  4. codin said, on septembrie 29, 2011 at 9:59 pm

    Aia sunt nori „plasmatici” si apar cand se foloseste HAARP. De cateva luni HAARP-ul e fixat pe Romania.

    Apreciază

  5. cezar said, on septembrie 30, 2011 at 7:30 am

    cand e vorba de americani si Bin Laden , eu unul nu mai cred nimic

    Apreciază

  6. ovidiu said, on septembrie 30, 2011 at 10:01 am

    Cat de ridicoli sunt cu justificarile astea,cum poti spune ca dand niste poze cu el mort afecteaza populatia mai mult decat faptul ca tu de 10 ani le ocupi tara si omori zilnic zeci de oameni,copii si femei.Cat de naivi trebuie sa fim sa credem ca dupa ce invadezi cel putin doua tari,cauti si intorci lumea cu fundu-n sus ca sa-l gasesti pe Osama,iar cand in sfarsit o faci la nici 2 ore il arunci cu piatra la picior in mare?!?!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.