SACCSIV – blog ortodox

GRECIA a inceput saparea unui SANT DE APARARE lung de 120 km la granita cu TURCIA

Posted in Grecia, razboi, Turcia by saccsiv on august 5, 2011

Citez din articolul Grecia va sapa un sant de aparare lung de 120 km la granita cu Turcia:

Grecia a inceput constructia unui „sant de aparare” lung de 120 de km in partea de nord-est, pe granita cu Turcia, pentru a opri fluxul de imigranti ilegali si pentru a bloca un posibil atac terestru din partea tarii vecine, informeaza ziarul elen Vima, citat de RIA Novosti. Conform sursei citate, santul va avea o latime de 30 de metri si o adancime de 7 metri.
Din cei 120 de km, cat va avea in total canalul de aparare sapat de-a lungul raului Evros, 14,5km au fost deja sapati, informeaza cotidianul grec. Guvernul de la Atena a acuzat de mai multe ori Turcia ca nu face suficiente eforturi pentru a stopa fluxul de imigranti ilegali catre Grecia si ca ignora un acord de reprimire a lor semnat intre cele doua tari.
Grecia a anuntat de asemenea ca va construi un gard de protectie lung de 12,5km in aceeasi regiune, starnind criticile mai multor organizatii umanitare, printre care si Agentia pentru Refugiati din cadrul Natiunilor Unite.

Comentariu saccsiv:

Tot mai des vin zvonuri de razboi din zona aceea:

Comentariul zilei (24.05.2011): Pretext pentru un razboi greco-turc?

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 5, 2011 at 8:39 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. cezar said, on august 5, 2011 at 9:04 am

    OFFTOPIC:va rog sa imi recomandati o adresa de unde pt descarca conferinte ortodoxe,eventual ceva mai noi..multumesc mult si iertare

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on august 5, 2011 at 7:03 pm

      Incearca pe Resurse Ortodoxe; resurse-ortodoxe.ro

      Pr. Vasile

      Apreciază

  3. Daniel said, on august 5, 2011 at 9:05 am

    Of topic:
    Prea Curata Maica si Fecioara Mantuieste-ne pe noi!

    Apreciază

  4. rr said, on august 5, 2011 at 9:07 am

    Marioneta Alex Jones, despre WW3:

    Apreciază

  5. Dannyx said, on august 5, 2011 at 9:20 am

    http://www.realitatea.net/intimitatea-in-mediul-online-eliminata-definitiv-sua-ia-masuri-dure_859275.html
    Legea a trecut de comisii, dar nu a ajuns deocamdată în forul legislativ superior.

    Una din prevederile proiectului de lege este ca furnizorul internet să înregistreze toate accesările clienţilor, pe care să le ţină salvate timp de 18 luni într-o arhivă denumită cu numele utilizatorului, adresa personală, numerele de conturi de la bănci, numerele cărţilor de credit şi cu adresa de IP aferentă calculatorului de unde se face accesul.

    Apreciază

  6. kosk said, on august 5, 2011 at 10:34 am

    off
    o voce calda, Divna Ljubojeviç/ Man Ravaniça/Serbia, interpretand muzica psaltica bizantina.Aksion Estin/Kyrie Eleison
    http://www.youtube.com/watch?v=QR3Y5hDncn4

    Apreciază

  7. Romeo2110 said, on august 5, 2011 at 11:12 am

    http://www.ziuaveche.ro/international/geopolitica/tensiune-in-turcia-conducerea-armatei-a-demisionat-44731.html

    Tensiune în Turcia: conducerea armatei a demisionat!

    În timp ce agenţia de ştiri turcă Anatolia nu scria un rând despre bomba publicistică a zilei de 29 iulie a.c., canalele occidentale de televiziune titrau cu litere de-o şchioapă: “Şeful armatei turce, generalul Işik Koşaner a demisionat împreună cu liderii celor trei categorii de forţe armate – terestre, navale şi aeriene.”

    Gestul de solidaritate al celor patru generali turci confirmă tensiunile acumulate, în ultimii ani, între conducerea militară – deprinsă să apere caracterul laic al statului naţional – şi guvernul actual, cu opţiuni islamiste exprimate la cel mai înalt nivel.

    Miza ultimei confruntări din spatele uşilor închise? Viitoarele numiri în funcţii cheie, care urmează a fi luate în discuţie, săptămâna următoare, de Consiliul Militar Suprem. Generalul Işik Koşaner, sprijinit de şefii celor trei categorii de forţe armate, dorea să fie promovaţi ofiţeri merituoşi, fără conexiuni cu arealul islamic.

    Premierul Erdogan a respins nominalizările lui Koşaner pe motiv că ofiţerii propozabili la avansarea în grad şi funcţie ar fi fost implicaţi în aşa-zisa tentativă de lovitură de stat din anul 2003.

    În acel an, la ordinul premierului, au fost înregistrate dialogurile derulate în cadrul unui amplu exerciţiu teoretic, între generali şi ofiţeri din conducerea centrală a armatei, unde s-a luat în calcul şi ipoteza intervenţiei militare, pentru înlăturarea guvernului, dacă acesta exagerează cu măsurile menite a transforma Turcia într-un stat islamic, condus de o manieră autocratică.

    Televiziunea turcă a transmis informaţia că la ora actuală peste 40 de generali şi amirali şi 360 de ofiţeri cu grad superior sunt în închisoare, fiind acuzaţi de tentativă de lovitură de stat.

    Apreciază

  8. un_mare_pacatos said, on august 6, 2011 at 12:37 pm

    Cipru doreste sa inceapa extragerea gazului metan incepand cu data de 1 octombrie in zona „interzisa” . Explorare ce ar putea sa duca foarte usor la izbnucnirea unui conflict diplomatic fara precedent intrucat acea zona care apartine Ciprului(grec) nu este recunoscuta de catre Ankara ca fiind a cipriotilor greci.

    Stire in limba greaca: http://www.liako.gr/news/home/35500-2011-08-06-08-53-01.html

    stiri in limba engleza : http://moneywatch.bnet.com/economic-news/news/turkey-renews-opposition-to-cyprus-gas-search/6273083/

    http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=turkey-to-deter-gas-exploration-plans-2011-08-05

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.