SACCSIV – blog ortodox

ADOLESCENTII INCOTRO? Batuta de colegi pentru ca lua note mari. Doua pustoaice otravesc un elev. Grup de fete vesele tin o colega virgina pentru a fi violata …

Posted in adolescenti by saccsiv on iunie 15, 2011

Citez din articolul O elevă de 13 ani, bătută de colegi pentru că lua note prea bune:

O elevă de 13 ani din Drobeta Turnu Severin a fost bătută crunt de o colegă pentru că facea clasa de ruşine. Mai exact, ieşea în evidenţă prin faptul că nu chiulea şi avea note foarte bune.  Mama victimei susţine că de un an de zile fata este jignită şi ameninţată de colegi, iar unitatea de învăţământ nu ia nicio măsură.
Conflictul dintre eleva Colegiului Naţional Traian din Drobeta Turnu Severin şi o colega ei de clasă se pare că a pornit la ora de engleză, când fata de 13 ani a fost jignită, iar apoi bătută.
Fata a fost dusă imediat la spital unde i s-au acordat îngrijiri medicale.
Părinţii elevei spun că fiica lor este terorizată de colegii ei, iar conducerea liceului nu a luat nicio măsură în acest sens. Părinţii fetei au depus acum şi o plângere la poliţie.

Iata si ce putem citi in articolul Un băiat de 12 ani a murit, după ce a mâncat biscuiţi otrăviţi de două eleve:

Un elev de 12 ani şi-a pierdut viaţa, după ce a mâncat biscuiţi ce conţineau otravă pentru şobolani şi erau pregătiţi de două colege pentru doi rivali, relatează AFP.
„Băiatul a murit joia trecută, după ce a mâncat biscuiţii otrăviţi pregătiţi de două fete, de 13 şi 14 ani, care şi-au mărturisit faptele”, a declarat Mariana Villas Boas, comisarul comunei Jabotao din Sao Paolo.
Cele două adolescente au pus o doză letală de otravă în biscuiţii „pregătiţi”, de fapt, pentru doi rivali din aceeaşi şcoală.
Fetele i-au cerut băiatului să pună biscuiţii la locul lor, însă el i-a mâncat. Copilul a început să se simtă rău, a fost dus la spital, însă a murit în scurt timp.
Elevele sunt cercetate acum în stare de libertate, fiind supuse unei proceduri speciale a poliţiei.

Comentariu saccsiv:

Prietena macedoneanca a unei sore, povestea cum in tara ei, acum cativa ani, niste fete cu 2 – 3 ani mari mari decat cele de mai sus, si-au batut o colega si au tinut-o pentru a fi violata de cativa tineri. Motivul pedepsei? Era singura virgina din clasa …

Bine zice cine zice ca adolescentii de azi au ajuns un soi de generatie fara sens. Nu toti, dar din ce in ce mai multi.

Adolescentii sunt pe cale de a deveni o GENERATIA STRICATA?

E clar ca au ajuns aici deoarece SISTEMUL ii imbecilizeaza. Modelele lor sunt exact tot ce-i mai hidos. Scara lor de valori e cu susul in jos. Au creierii zobiti. Au idealuri subanimalice. Niste mici masinarii tembele, in goana dupa nimic. Distractii si placeri. Asta e idealul lor in viata.

Dar oare parintii lor ce pazesc? Probabil ca fiind spalati pe creieri, in pazasc sa … nu se trezeasca.

O mama ticaloasa si o fata ravnitoare …

MAME HIDOASE: Sarah Burge, dupa ce a invatat-o sa danseze la bara, i-a oferit fiicei ei de 7 ani un voucher pentru implanturi mamare. “Fetitele de azi nu vor sa fie Cenusareasa, ci Lady GaGa”

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 15, 2011 at 11:08 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Fulger said, on iunie 15, 2011 at 11:09 am

    Aceasta generatie este pregatita pentru venerarea antihristului , sa fie spalati pe creier si sa nu puna intrebari.

    Apreciază

  3. Dan said, on iunie 15, 2011 at 11:56 am

    Intr-o societate in care libertatea economica si individuala este obstructionata de stat pe orice cale posibila singurul mod de manifestare si singurele placeri ale vietii ramase raman cele animalice: sexualitatea, violenta, drogurile. Painea si circul care te fac sa uiti de lumea hidoasa si de nimic in care traiesti la fel cum luptele de gladiatori ii faceau pe romani sa uite de opresiunea la care erau supusi zilnic ce catre Senat sau diferiti Cezari. Cand mobilitatea sociala este mai redusa decat in Evul Mediu (posibilitatea unui om de a avansa in pozitia sa sociala) nu e de mirare ca multi isi gasesc refugiul in sex, droguri, violente. E o problema de canalizare a energiei, daca nu ai ce face, iti da dracul destule. Poti sa-l educi cat vrei tu pe copil, daca statul ti-l confisca 8h/zi in sistemul de invatamant public nu ai un impact prea semnificativ asupra educatiei lui (de fapt e indoctrinat in sistem sa fie obedient statului, chiar impotriva parintilor, sa-si denunte parintii daca e cazul, daca se abat de la „principiile” statului). Doar daca esti responsabil si-l retragi din sistemul public, educandu-l acasa (homeschooling sau unschooling). Altfel „productia” sistemului e aceeasi peste tot indiferent de diploma si grad. Educatia autentica nu se face in scoli publice. Doar prin studiu individual si intrebari/discutii cu un tutore de la care ai ce invata.

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on iunie 15, 2011 at 1:34 pm

      Daca am inteles bine cometariul tau, vrei sa zici ca numai sistemul prin intermediul scolilor publice ii distruge pe copii.
      Conteaza foarte mult si familia. Sunt parinti care efectiv nu le pasa, pentru ca le e lene sa-si educe copii si nu vor sa se streseze cu asa ceva pentru ca asa au fost invatati sa vada viata, sau care chiar ii invata de mici de rau. Era un barbat o data si zicea ca-si invata copii sa se bata intre ei, sa fie agresivi de mici „ca sa-i stie lumea de frica” mai tarziu…..

      Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on iunie 15, 2011 at 1:44 pm

    Statul si-a bagat gheara in invatamant pentru ca nu vrea sa piarda turma de sclavi. De ce s-a bagat statul in educatia copiului? Raspunsul e simplu. Pentru ca sa existe o uniformizare si toata lumea a gandeasca la fel. Sa nu-si mai puna intrebari. Acum in scoala se face educatie civica ca sa inlocuiasca crestinismul. Se face psihologie pentru a fi politic corect. Foarte putini psihologi nu sunt plecati cu sorcova. Dar ei te exclud de la orice examen daca nu te incadrezi in sablonul lor. Totul se bazeaza pe competitie adica pe calcarea pe cadavre. Am vrut competitie si ce am facut? Am distrus totul. Si adolescantii au prins competitia din mers si au devenit foarte neastamparati. La fel ca slugile vrajmasului.

    Apreciază

  5. Iones said, on iunie 15, 2011 at 3:12 pm

    Oamenii in general si tinerii in mod deosebit care au dragoste pentru credinta, valorile acestui neam si tot ceea ce este crestinesc frumos si moral ar mai putea face ceva. Acesti tineri marinimosi ar trebuie sa ii indemne si pe altii -in sufletul carora inca mai licare astfel de nazuinte- sa ii incurajeze pentru a se spijini intre ei. Pentru a face front comun.

    Daca ei s-ar alia, si intr-o clasa de elevi s-au studenti (de exemplu) atunci cand unul sau mai multi se straduiesc sa pastreze cu demnitate adevaratele valori de credinta de neam de moralitate si demnitate, ar fi spijiniti si incurajati si de alti colegi, indrazneala si tupeul acestor mascarici s-ar diminua aconsiderabil.

    De aceea cei care inca mai toate aceste fete care vor sa-si pastreze cinstea si tind spre ceea ce este virtuos, sanatos si frumos, trebuie sprijinite si incurajate de catre ceilalti.

    Se stie prea bine cum sunt privite aceste fete de majoritatea oamenilor pentru cu nu s-au aliniat la obiceiurile lumesti.
    Si totusi ele fromeaza viitorul glorios al acestei tari. Numai pncii nascuti de astfel de mame pot realiza ceva pentru popru aceasta tara. Iar nu odraslele mamelor depravate care nu au pentru viata lor decat repere bolnave si isi eudca copii intr-un antihristic condamnandu-le viitorul pentru totdeauna spre drumul dezastrului.

    Multi se mira cand ii vad pe altii care au niste principii crestine, demne si inaltatoare pe care se straduieste le straduiesc sa le aplice in viata lor.
    Pentru lumea decazuta de azi faptul ca o fata a trecut de anumita varsta si este inca virgina este o indignare ca nu s-au aliniat la obiceiurile lor . Insusi viata virtuasa a acestor fete, este ca un afront la obiceiurile stricate din lume.

    Si totusi acesti tineret marinimos reprezinta varful de lance al unui popor crestin. Numai ei ar putea scoate tara din mocirla in care se afla in momentul de fata pentru ca lucrurile sa revina pe un fagas normal, pentru dragoastea de credinta, de neam, de tot ceea ce este mai sfant, frumos si sanatos pentru acest popor.

    De aceea toti oamenii cu astfel de nazuinte marete trebuie incurajati si sprijiniti indiferent de locul in care se afla.

    Apreciază

    • Mos Ioan said, on iunie 15, 2011 at 5:06 pm

      @adriandirnescu

      Arunca televizorul !

      Apreciază

    • Mos Ioan said, on iunie 15, 2011 at 5:07 pm

      @Iones

      Subscriu. Ai dreptate.

      Apreciază

    • Iones said, on iunie 15, 2011 at 7:50 pm

      Scuze pentru greselile din comentariu.

      Apreciază

    • agerstress said, on iunie 16, 2011 at 7:45 pm

      @Iones,
      Spui: „Se stie prea bine cum sunt privite aceste fete de majoritatea oamenilor pentru ca nu s-au aliniat la obiceiurile lumesti”
      – Dar fiecare dintre noi stie si mai bine ca acest mod de a privi lucrurile (mai bine zis este o conventie complicitara la nivel de societate) este unul prefacut avand un scop precis dar nu tocmai evident din pacate, cel putin la prima vedere. Este cam acelasi gen de atitudine cu cea manifestata fata de blonde, pentru ca, in spatele cortinei, dincolo de declaratiile „oficiale”, majoritatea barbatilor sa recunoasca faptul ca de fapt le plac blondele. Este un pervers principiu capitalist: „demonetizeaza pentru a accesa ieftin” sau „umileste pentru a cuceri fara drept de apel” dupa care poti arunca ceea ce a devenit deja folosit. Este o atitudine de tavalug insusita in mod metodic (veti fi socati dar exista si manuale de pregatire in acest sens, e plin internetul) si tot mai multi barbati i se-nchina pentru ca le aduce „beneficii” de data asta evidente.
      In rest ai dreptate dar sa nu ne aliniem si noi la modul cum „sunt privite” aceste fete „oficial” ca „oficial” nu inseamna REAL, o stim noi si ar trebui sa o stie foarte bine si ele pentru ca AU DREPTUL SA O STIE.

      Apreciază

  6. adriandirnescu said, on iunie 15, 2011 at 3:14 pm

    socant articolul dar real… asta e realitatea ce o traim acum pentru ca aceasta realitate e „bine” fabricata de ani buni… Fratilor am o fetiza de aproape cinci ani si cand vad ce desene animate are pe reteaua de cablu tv , mi se face pielea gaina si imi vine sa arunc televizorul; Deci de mici ei sunt pregatiti de realitatea tampita care nu te duce nicaieri. Credeti-ma ca singura odihna in suflet pentru astia micii o am daca-i stiu departe de tv si mai ales sa-i vad duminica la Sfanta Liturghie. Sa facem un apel tuturor parintilor ce au copii mici prescolari, sa-i aduca duminica la Biserica. Probabil ca cei mai mari trecuti de 10 ani sunt mai greu de convins sa vina la Biserica daca nu au fost invatati de mici… Dar fratilor sa ne rugam si sa avem nadejde. Nu putem doar sa constatam si atat. trebuie sa-i incurajam pe copii si pe tineri sa vina la Biserica . Avem datoria sa nu tacem. Spunea parintele Arsenie Boca ca doar Sfanta Liturghie mai tine Lumea. Sa nu treaca timpul pe langa noi si sa nu ne ingrozim de sufletele celor ce cresc langa noi . Doamne ajuta_ne si da-ne puterea sa Te marturisim copiilor si tinerilor !

    Apreciază

  7. Ioan C. said, on iunie 15, 2011 at 4:38 pm

    Frate Saccsiv, mai ieri prezentai stirea cu acatistele online, uite inca un material despre credinta ierarhilor nostri http://b365.realitatea.net/news/12-milioane-euro-de-la-primarul-negoita-pentru-catedrala-mantuirii-neamului/
    Deci, te rog, sa dai o lista cu stalpii romanesti ai ortodoxiei care se afla in viata, ca sa stim si noi cui sa dam ascultare, ca de poftitori de bani eu unul m-am cam saturat!

    Apreciază

  8. Mos Ioan said, on iunie 15, 2011 at 5:19 pm

    Acum, în toata lumea, inclusiv România, programele scolare sunt alcatuite de dusmanii lui Hristos, care-i învata pe copii cum sa-L urasca pe Dumnezeu, sa-si urasca Familia si Patria. Iar consecintele se vad…………..

    Apreciază

  9. Iasomie said, on iunie 15, 2011 at 5:23 pm

    Intreb si aici (am intrebat si la articolul despre desenele animate Roboti sau cum le-o zice): Eminescu nu inseamna nimic pentru crestinii ortodocsi?
    @Saccsiv,
    Nu merita sa postezi pe acest site un articol scurt care sa aminteasca ca azi se implinesc 122 de ani de la moartea lui Eminescu?

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 15, 2011 at 6:12 pm

      Iasomie

      Am postat frate, dar cu intarziere, caci am urmarit o foarte interesanta emisiune, tocmai despre Eminescu. Iertare.

      Apreciază

      • Iasomie said, on iunie 15, 2011 at 6:44 pm

        @Saccsiv, sunt sora 😀
        Nu te otari la mine ca nu am spus cu rautate! Doar am intrebat. Doamne, ajuta! 🙂

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 15, 2011 at 7:21 pm

        Iasomie

        Iertare sora mea.

        Apreciază

    • Fulger said, on iunie 15, 2011 at 8:05 pm

      🙂

      Apreciază

  10. bogdana said, on iunie 15, 2011 at 5:25 pm

    e foarte trist ce se intamla. dar eu una nu cred ca tinerii sunt de vina ci noi „cei mari” ca nu stim sa fim modele bune. traim pentru serviciu pentru bani pentru o casa mai mare pentru o masina mai tare pentru vacante in nu stiu ce insule pentru cum sa aratam mai beton si tot asa…. un parinte cu viata sfanta spunea ca cele mai curate suflete care au venit vreodata in manastirea lui au fost niste tineri rockeri, motociclisti si razvratiti, pe care i-a vazut ca o turma ratacita fara pastor. este in drept un principiu care spune ca cine poate mai mult poate si mai putin. daca noi am fi cu adevarat mari ne-am putea cobori la mintea lor necoapta dar curata si cu siguranta am reusi sa-i atragem si sa scoatem ce-i mai bun din ei, dar asa…. multi dascali se plang de tineretul de azi, dar nu se gandesc ca asta arata de fapt si neputinta lor. poata ar trebui ca la cursurile de pedagogie din facultate sa vizioneze in scop didactic filmul dangerous minds. dar ce sa-i faci, e mai usor sa te lamentezi si sa dai vina pe altii decat sa fii tu insuti fierbinte! e greu, te consuma uneori te epuizeaza dar rezultatele sunt pe masura efortului si sa nu uitam ca Bunului Dumnezeu nu-i plac cei caldicei. iar tinerii pe care ii cunosc eu si sunt destui, sunt MINUNATI! sunt avizi de cunoastere sunt haiosi si au sufletele bune, mult mai bune ca noi. si sa nu aud ca sistemul e de vina, societatea sau familia, de parca aste nu ar fi facute din oameni, ci ar fi cazut din cer! eeeeeeee daca ar fi cazut din cer ar fi fost bune sau foarte bune dar asa…. sunt facute din/de oameni care aleg sa spuna in continuare… eva mi-a dat sa mananc, sarpele m-a indemnat….e greu, dar cu atitudinile aste ne va fi si mai greu, tot mai greu.

    Apreciază

    • agerstress said, on iunie 16, 2011 at 8:33 pm

      „neputinta dascalilor” e o problema mult mai complexa iar cauzele acestei probleme se afla aproape in totalitate in ograda sistemului.
      Cum s-ar mai putea impune dascalul daca este fortat sa se prezinte in fata elevilor dezbracat? Deja a fost „dezbracat” de autoritate, de capacitetea de a pedepsi abaterile disciplinare, de respect (in mod artificial este atacat orice respect pe care acesta si l-ar putea castiga prin propria valoare), de demnitate (a fost adus in mod sistematic la „sapa de lemn” pentru ca elevii de bani-gata sa-l umileasca, pe cat posibil in mod public, pentru impact maxim, aruncandu-i cativa dolari cu expresia: „ia ba si tu prapaditule sa vezi si tu cum arata un dolar”). MAI POATE AVEA UN CUVANT DE SPUS UN OM ADUS IN ACEASTA SITUATIE? A doua intrebare: IN FATA CUI? Daca-ti trimiti copilul la scoala ca pe un stapan si nu ca pe un ucenic il mai poate invata scoala ceva, fie ea si scoala crestina?
      Ne mira efectele? Atunci sa cautam la cauze!

      Apreciază

  11. Iasomie said, on iunie 15, 2011 at 5:39 pm

    @Bogdana, bine punctat aici:”multi dascali se plang de tineretul de azi, dar nu se gandesc ca asta arata de fapt si neputinta lor. poata ar trebui ca la cursurile de pedagogie din facultate sa vizioneze in scop didactic filmul dangerous minds. dar ce sa-i faci, e mai usor sa te lamentezi si sa dai vina pe altii decat sa fii tu insuti fierbinte! e greu, te consuma uneori te epuizeaza dar rezultatele sunt pe masura efortului si sa nu uitam ca Bunului Dumnezeu nu-i plac cei caldicei. iar tinerii pe care ii cunosc eu si sunt destui, sunt MINUNATI! sunt avizi de cunoastere sunt haiosi si au sufletele bune, mult mai bune ca noi. ”
    Iti spun eu cum e la cursurile de pedagogie – chestii abstracte! Cand am luat fisele si am vrut sa le completez in cf cu fiul meu, nu se incadra in „cerintele” de acolo. Atuunci mi s-a facut sila. Tot ce se face la pedagogie e doar teorie. Putini profesori trec de teorie si aplica practic, putin incearca sa transpuna teoria in viata reala si sa adapteze dupa harul lor ceea ce se potriveste copiilor.

    Apreciază

  12. Iasomie said, on iunie 15, 2011 at 5:48 pm

    „Cântări şi laude-nălţăm
    Noi, Ţie Unuia
    Primindu-l cu psalme şi ramuri
    Plecaţi-vă neamuri,
    Cântând Aleluia!
    Christos a înviat din morţi,
    Cu cetele sfinte,
    Cu moartea pre moarte călcând-o.
    Lumina ducând-o
    Celor din morminte!”
    Mihai Eminescu

    Apreciază

  13. Iones said, on iunie 15, 2011 at 7:57 pm

    Frumoase versuri.
    Eminescu a fost si ramane un român adevărat.

    Apreciază

  14. Romeo2110 said, on iunie 16, 2011 at 4:39 am

    > Mama victimei susţine că de un an de zile fata este jignită şi ameninţată de colegi,
    >iar unitatea de învăţământ nu ia nicio măsură.

    Inca de pe vremea lui Ceausescu, profesorii nu aveau voie sa bata elevii. Existau sanctiuni. Se tolera sa-i bata „fara martori”, in cazul in care erau foarte indisciplinati. Azi cu telefoanele mobile, nu mai e posibil de loc.

    Un profesor/director are foarte putine optiuni in fata unui elev (grup de elevi) care prin firea lor sunt indisciplinati; in special la liceele slabe. Anarhia este promovata organizatoric si legislativ. Singura solutie practica – atunci si acum – este „sa nu se afle”.

    Liceul Traian din Drobeta Turnu Severin este cel mai bun liceu din judet. Probabil ca incidentul este izolat. Uite ca si aici au aparut probleme.

    Apreciază

  15. Cristina said, on iunie 16, 2011 at 5:39 am

    Deci asta este socializarea pe care o pierd copiii educati acasa? Multam, dar nu am nevoie.

    Apreciază

  16. Romeo2110 said, on iunie 16, 2011 at 6:20 am

    Atat in SUA cat si in Canada, invatamantul este o afacere pe bani multi. Prin urmare, invatamantul de stat este premeditat tinut la standarte scazute – violenta, calitate slaba a cursurilor. Disperati parintii isi trimit copiii la privat, scoli confesionale – catolice de ex pt ca alea ortodoxe sunt mai rare.

    Distrugerea sistemului de invatamant de stat si a spitalelor de stat a inceput si la noi. Ma astept ca procesul sa se amplifice.

    Apreciază

  17. Raluca said, on iunie 20, 2011 at 6:11 am

    N-am apucat sa citesc decat titlul, cred ca nici nu pot citi restul. Fiica mea cu o zi inainte de incheierea anului intr-o scoala de megafite din Cluj a fost la un pas sa fie linsata definitiv de clasa ,dupa ce un an intreg au umilit-o chinuit-o, furat lucruri , caiete ,carti inainte de extemporale, distruse haine de pe ea, sabotata, pt .ca lua note de 10 pe linie ,iar ei luau intre 3 si 7 si l-i se inceheia media finala cu o medie generala intre 9 si 9.80. Diriginta ,crestina dealtfel ,era f. stresata la fiecare eveniment numai sa nu ajunga la directoare. Am un gust extrem de amar vizavi de copiii nostri.
    Numai Dumnezeu a pazit-o ! Nu avea tel. la ea in acea zi .

    Apreciază

  18. […] ADOLESCENTII INCOTRO? Batuta de colegi pentru ca lua note mari. Doua pustoaice otravesc un elev. Gru… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.