SACCSIV – blog ortodox

„APOCALIPSA ZOMBI” – Centrul american pentru Preventia si Controlul Bolilor (CDC): CUM SA TE PREGATESTI PENTRU O INVAZIE ZOMBI …

Posted in APOCALIPSA, Centers for Disease Control and Prevention by saccsiv on mai 26, 2011

Citez din articolul Apocalipsa dupa CDC: Cum sa te pregatesti pentru o invazie zombi:

“Exista tot felul de situatii de urgenta pentru care ne putem pregati. Gandeste-te la apocalipsa zombi, spre exemplu. Da, am zis a-p-o-c-a-l-i-p-s-a-z-o-m-b-i. Poate ca razi acum, dar cand se va intampla, vei fi bucuros ca ai citit asta […]“. Astfel si-a intampinat, saptamana trecuta, Centrul american pentru Preventia si Controlul Bolilor (CDC) vizitatorii, la timp pentru a informa cu privire la presupusa apocalipsa “programata” pentru weekend-ul ce a trecut.

Pe un ton cat se poate de serios, CDC-ul le-a dat americanilor cateva sfaturi practice, utile in cazul unei invazii zombi. Postarea a inlocuit anuntul anual facut in aceasta perioada a anului pentru sezonul uraganelor. “Deci, ce trebuie sa faci inainte ca zombii… sau uraganele ori pandemiile, spre exemplu, lovesc? In primul rand, trebuie sa ai acasa o trusa de urgente. Aceasta include lucruri precum apa, alimente si alte provizii care sa iti ajunga in primele cateva zile, inainte sa localizezi o tabara de refugiati fara zombi”, scrie Dr. Ali S. Khan, specialist in boli infectioase si fan “Resident Evil”.

Postarea intitulata “Social Media: Preparedness 101: Zombie Apocalypse” a facut atat de mult trafic pe site-ul guvernamental incat serverele agentiei nu au facut fata. “Un anunt obisnuit ajunge la 1000 de vizualizari. Am avut 10 000 [n. red. in prima zi], apoi 30 000 marti, si au cazut serverele”, a povestit David Daigle, purtatorul de cuvant al CDC pentru New York Times. Acesta a mentionat ca au venit cu ideea schimbarii pentru a face  putin mai sexi comunicatul de presa anual “A venit din nou sezonul uraganelor”. Au plecat de la o discutie de pe Twitter pe tema radiatiilor din Japonia: “Unul dintre cei prezenti la discutie a mentionat ca vorbeam [n red. CDC] pe Twitter despre Japonia si emisia de radiatii, iar cineva ne-a intrebat daca ar putea porni un atac zombi”, sustine Daigle.

Forma neobisnuita a contribuit la transmiterea mesajului. Desi postarea abunda in informatii despre zombi, incluzand o mini-istorie a termenului si bolile care ar putea cauza aparitia creaturilor, include sfaturi serioase despre ce trebuie facut in caz de urgenta, precum realizarea unei truse pentru urgente si realizarea unui plan de urgente pe care sa il cunoasca toti membrii familiei. Planul de urgenta consta in identificarea posibilelor urgente care pot aparea in zona in care locuiti, stabilirea a doua locuri de intalnire in caz de dezastru natural – unul aproape de casa si unul la distanta- pentru situatiile in care nu te poti intoarce acasa, in alegerea unei persoane de contact ce poate fi sunata pentru a interveni si gasirea unei rute de evacuare.

Trusa de urgente trebuie sa contina:

– apa: in jur de 3,5 l de apa/ persoana / zi;
– alimente: faceti provizii de alimente neperisabile pe care le consumati in mod obisnuit;
– medicamente: atat cel care se dau cu reteta dar si cele care se dau fara reteta;
– unelte si alte obiecte utile: cutit utilitar, banda tip scoth, radio cu alimentare pe baterie etc.;
– obiecte pentru ingrijire si igiena: inalbitor, sapun, prosoape etc.;
– imbracaminte si paturi: un schimb de haine pentru fiecare membru al familiei;
– documente importante: copii dupa permisul de conducere, pasaport, certificat de nastere etc.;
– produse pentru acordarea primului ajutor

Dr. Khan, realizatorul comunicatului, s-a declarat multumit de reactiile generate dar a mentionat ca lasa responsabilitatea de a da sfaturi cu privire la modalitatile de inarmare si protectie impotriva unor astfel de creaturi pe umerii fortelor de ordine. “Sunt doctor in sanatate publica. Nici macar postmortem nu renunt la a va ajuta,” explica acesta in gluma. Pe un ton mai serios, Dr. Khan a explicat ca expertiza lui vine, nu doar din filmele de groaza, ci si din activitatea indelungata de cercetare a unor boli precum ebola, febra din valea rift, boala exotica monkeypox, bolile prionice etc. despre care mentioneaza ca “unele dintre ele iti pot afecta creierul”.

Comentariu saccsiv:

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a fost fondata in 1946 de catre Joseph Mountin in Georgia.

In 1947 CDC a achizitionat terenul, pe care acum se afla sediul, pentru o suma simbolica de 10 dolari, de la Emory University. De fapt vanzatorul si-a luat banii sub forma unui act de binefacere venit din partea lui Robert Woodruff, Chairman of the Board al Coca-Cola (companie membra Council on Foreign Relations)

CDC s-a concentrat initial pe combaterea malariei prin uciderea tantarilor prin folosirea masiva a DDT. Peste 6,5 milioane de case au beneficiat de “binefacerile” tratamentului.

Dupa cum se stie, pe vremea aceea DDT era prezentat a fi arma totala si sigura, exemplu de binefacere adus de oamenii de stiinta omenirii. S-a constat insa că unele derivate chimice rezultate prin descompunerea lui cauzează tulburări endocrine si ca are un efect cancerigen. Toate aceste efecte au dus în anii 1970 la interzicerea utilizării sale în ţările industrializate, iar din anul 2004 prin „Convenţia de la Stockholm” s-a interzis folosirea lui pe tot globul. Asta dupa ce a fost descoperit pana si in organismul pinguinilor …

In timp, CDC si-a extins aria activitatii si asupra malformatiilor congenitale, diferitilor virusi (inclusiv gripele aviara si porcina), obezitatii, E. coli, bioterorism, etc.

In mai 1994 a recunoscut ca a trimis agenti biologici militari catre Irak, intre 1984 si 1989, inclusiv toxina botulinica, virusul West Nile, Yersinia pestis, virusul febrei Dengue.

CDC are unul din putinele laboratoare de biosecuritate de nivel 4 din tara. Asta inseamna ca detine si lucreaza cu agenti periculosi fatali pentru om si pentru care nu exista vaccinuri sau alte tratamente recunoscute: febra hemoragica boliviana si argentiniana, virusul Marburg, virusul Ebola, febra Lassa, febra hemoragica Crimeea-Congo.

CDC impreuna cu Institutului Vector din Federatia Rusa sunt singurii detinatori ai teribilei smallpox, despre care se spune ca a fost complet eradicata.

Cititi va rog si:

CDC (Centers for Disease Control and Prevention) recomanda vaccinul antigripal pentru toti americanii

Asadar, ce le-a venit cu zombi?

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 26, 2011 at 7:34 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. cosmin m said, on mai 26, 2011 at 7:49 pm

    In sens occidental, z.=drogat. Chimic sau altcumva, creierul e perturbat.
    1. Poate vor sa drogheze niste comandouri si sa induca panica.
    2. Poate vor sa luam in deradere orice atitudine rationala asupra diverselor subiecte, metoda clasica de manipulare psihologica. Vezi OZN, conspiratia masonica si mai nou Apocalipsa incepand de la martorii lui iehova pana la 21.mai.2011
    3.oficial, si papa crede in extraterestri.
    In esenta, toate aceste actiuni au ca scop derutarea totala a populatiei, vizand in final ANARHIA GLOBALA. Din ea vor sa faca o noua „ordine” antihristica, cea finala si mondiala.
    Insa cu noi este Dumnezeu, ascultati popoare.
    Cui ii e frica de Dumnezeu, nu-i este de zombi, extraterestri-demoni, dezastre si razboaie, prigoane si infometari.
    Sa ne smerim si sa ne rugam.

    Apreciază

  3. fanu said, on mai 26, 2011 at 7:54 pm

    ăştia nu s cum trăbă la cap, de unde le tot scot numa să deruteze lumea

    Apreciază

  4. Vasilica said, on mai 26, 2011 at 9:37 pm

    Unde sa te aşcunzi,daca acele virusuri sunt s-au vor fi imprastiate in aer.Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ne apere si sa ne pazeasca.AMIN.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Fulger said, on mai 27, 2011 at 6:53 am

    Astazi spun ca ne ataca extraterestri maine spun ca vin zombie peste noi ,elitele trebuie sa nu atraga atentia maselor asupra planurilor lor.

    Apreciază

  6. clement said, on mai 28, 2011 at 10:26 pm

    In acest moment este in plina desfasurare scandalul castravetilor bio, produsi de Bio Franer Pepino- Spania. Au fost semnalati 6 morti, pana ieri, in Europa.
    Dupa parerea mea este mana criminala a industriei pesticidelor. Contaminarea cu E- Coli se face, de regula, prin alimentele de origine animala.
    Din surse jurnalistice germane si salata este contaminata si nu doar cea Bio.
    Nu stiu daca romanii sunt pusi la curent de autoritati asupra riscului consumarii produselor agricole spaniole.
    Tot ieri, am aflat ( propria-mi ignoranta ma copleseste) ca in SUA, legislatia permite crescatorilor de vite, folosirea implanturilor de identificare cu hormoni!!! Vacarul californian considera ca este mai rentabil si ecologic sa isi dopeze animalele rapid. Ratiunea ecologica decurge din grija pentru reducerea cantitatii de gaze nocive cu care este poluata planeta, datorita fatulatiei joianelor.
    Europenii nu au votat doparea hormonala, dar accepta carnea acestor vite care, in plus, sunt si clonate.
    In categoria vestilor ingrijoratoare intra si faptul ca anul acesta, pentru prima oara, ciresele din gradina proprie sunt coapte, dar pasarile cerului
    nu se ating de ele. Nu se ating pentru ca, de o saptamana, este o liniste de moarte in frunzisul zonei in care mai vietuiesc, inca. Diminetile si serile nu era chip sa imi urmez firul gandurilor de cantecul inaripatelor. Privighetorile, cotofenele, vulturii au disparut brusc. Si bondarii si-au luat lumea-n cap. Nu cred ca au murit, dar le-a alungat ceva.
    Maine intentionez sa contactez niscai ornitologi. Daca au habar despre ce este vorba, va tin la curent.

    Apreciază

  7. […] „APOCALIPSA ZOMBI” – Centrul american pentru Preventia si Controlul Bolilor (CDC): CUM SA TE P… […]

    Apreciază

  8. […] „APOCALIPSA ZOMBI” – Centrul american pentru Preventia si Controlul Bolilor (CDC): CUM SA TE P… […]

    Apreciază

  9. […] „APOCALIPSA ZOMBI” – Centrul american pentru Preventia si Controlul Bolilor (CDC): CUM SA TE P… […]

    Apreciază

  10. […] „APOCALIPSA ZOMBI” – Centrul american pentru Preventia si Controlul Bolilor (CDC): CUM SA TE P… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.