SACCSIV – blog ortodox

PARALITICUL A TURBAT TOTAL. Stephen Hawking: „Nu exista Rai. Este doar o poveste inventata de oamenii care se tem de moarte”

Posted in STEPHEN HAWKING by saccsiv on mai 17, 2011

Citez din articolul Stephen Hawking: Nu exista rai. Este doar o poveste inventata de oamenii care se tem de moarte:

Renumitul fizician englez Stephen Hawking, unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, susţine într-un interviu că existenţa raiului este doar o poveste inventată de oamenii care se tem de moarte.

Într-un interviu pentru The Guardian, eminentul om de ştiinţă, cunoscut pentru faptul că respinge ferm orice implicaţie a religiei în existenţa Universului, a declarat că nu este nimic dincolo de momentul în care viaţa omului ajunge la final.

Stephen Hawking, în vârstă de 68 de ani, renumit pe plan mondial pentru lucrările sale despre Univers şi gravitaţie, a fost diagnosticat cu o maladie paralizantă pe când avea 22 de ani. Profesorul se deplasează într-un scaun cu rotile şi comunică prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal.

   „Am trăit cu perspectiva morţii iminente în ultimii 49 de ani. Nu îmi este frică de moarte, dar nu mă grăbesc să mor. Am atâtea lucruri de făcut înainte”, a declarat Hawking.

Profesorul compară creierul uman cu un computer care se va opri când componentele sale vor ceda. „Nu există rai sau viaţă de apoi pentru computerele stricate. Este doar o poveste a oamenilor care se tem de întuneric”, susţine Stephen Hawking.

Aceste noi comentarii merg chiar mai departe de ceea ce susţine profesorul în cartea publicată în 2010, The Grand Design, în care afirmă că nu este nevoie de un Creator pentru a explica existenţa Universului. „Creaţia spontană este motivul pentru care există ceva mai degrabă decât nimic, motivul pentru care Universul există, motivul pentru care noi existăm”, spune astrofizicianul în cartea sa.

Observaţiile fizicianului trag o linie clară între utilizarea lui Dumnezeu ca metaforă şi credinţa într-un Creator ale cărui mâini au ghidat lucrările Universului.

În interviu, Hawking respinge noţiunea de viaţă de dincolo de moarte şi subliniează necesitatea de a duce la îndeplinire rolul omenirii pe Pământ prin buna utilizare a vieţii noastre. Întrebat despre cum ar trebui să ne trăim viaţa, fizicianul a răspuns că „ar trebui să se caute cea mai mare valoare a acţiunilor noastre”.

Cu ajutorul instrumentelor din spaţiu, moderne, cum ar fi misiunea European Space Agency’s Planck, Stephen Hawking sugerează că ar fi posibilă localizarea amprentelor primelor momente ale Universului şi modul în care spaţiul nostru şi-a început existenţa.

În best-seller-ul The Grand Design, faimosul om de ştiinţă Stephen Hawking susţine că fizica modernă nu lasă loc pentru Creator şi că doar ştiinţa ar putea explica originile Universului. Profesorul ajunge la concluzia că datorită existenţei unei legi precum este cea a gravitaţiei, Universul poate şi se va crea întotdeauna din nimic.

Cartea, scrisă împreună cu fizicianul Leonard Mlodinow, contestă credinţa lui Sir Isaac Newton că Universul trebuie să fi fost creat de Dumnezeu pentru că altfel nu s-ar fi putut naşte din haos.

Profesorul Stephen Hawking argumentează în cartea sa prin faptul că existenţa atâtor sisteme planetare, similare cu al nostru, nu ar putea fi în concordanţă cu ideea că sistemul Solar (cu un singur astru, cu distanţa ideală dintre Pământ şi Soare etc.) a fost creat special pentru a susţine existenţa fiinţelor umane.

Cititi va rog si:

Habaucul STEPHEN HAWKING: “Nu Dumnezeu a creat Universul!” …

Dupa ce ne-a avertizat ca vin extraterestrii sa ne manance, habaucul STEPHEN HAWKING ne invata ca singura sansa a omenirii este colonizarea spatiului …

Nociv nefericit personaj. In loc sa se intoarca la bunul Dumnezeu, el taman pe dos face. O sa afle insa cum e cu Raiul si iadul. Daca se trezeste cat inca mai e pe acest Pamant, ii va fi bine. Daca nu …

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 17, 2011 at 8:26 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ciprian said, on mai 17, 2011 at 8:39 am

    … din cugetarile lui Petre Tutea

    1. Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul.

    2. Am avut revelatia că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esentă, sediul lui nu e nici în stiintă, nici în filozofie, nici în artă. Si cînd un filozof, un om de stiintă sau un artist sînt religiosi, atunci ei nu se mai disting de o babă murdară pe picioare care se roagă Maicii Domnului.

    3. Acum, mai la bătrînete, pot să spun că fără Dumnezeu si fără nemurire nu există adevăr.

    4. O babă murdară pe picioare, care stă în fata icoanei Maicii Domnului în biserică, fată de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare asa, dihor.

    5. Eu cînd discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa. Între un credincios si un necredincios, nu există nici o legătură. ăla e mort, sufleteste mort, iar celălalt e viu si între un viu si un mort nu există nici o legătură. Credinciosul crestin e viu.

    6. Ateii si materialistii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă.

    7. Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba.

    mai multe pe:

    http://www.sfaturiortodoxe.ro/petretutea.htm

    Apreciază

  3. mirel said, on mai 17, 2011 at 9:02 am

    sa va spun ca tot la fel gandesc si oamenii din orasul iasi,vorbesc despre doctori,profesori..si cat sant ei de scoliti spun niste traznai ca:vechiul testament este bun caci cel nou e inventat de oameni !! pai daca spui ca Dumnezeu nu exista cum de crezi in vechiul testament,doctore?

    Apreciază

  4. gerula said, on mai 17, 2011 at 9:17 am

    creatura asta ,e mai vrajmasa decat insusi seful ingeri lor cazuti, caci si ei se cutremura,doar la auzul nume lui Dumnezeului Celui Viu. Sf. Nil spune ca spre sfarsit oamenii vor fi mai rai ca diavolii,care vor fi invidiosi pe rautatile inventate de mintea umana !? Parerea mea e ca aceste gulgute lansate de astfel de specimene vor aburi generatiile acestui secol si vor prinde radacini pana la degenerarea in masa. E timpul CERNERII !!!

    Apreciază

  5. daniel said, on mai 17, 2011 at 9:25 am

    Cat de orbi (sau rai intentionati pot sa fie), ce face mandria din om!
    “Creaţia spontană este motivul pentru care există ceva mai degrabă decât nimic, motivul pentru care Universul există, motivul pentru care noi existăm”, spune astrofizicianul în cartea sa. Nu vede frate ca tot el foloseste cuvantul creatie? Creatie exista numai daca exista un Creator, pentru noi Creator este Dumnezeu pentru el problema lui cine e!

    Apreciază

  6. petru said, on mai 17, 2011 at 9:35 am

    Multumim Ciprian pentru citatele din Petru Tutea, foarte potrivite pentru situatia de fata, ceea ce dovedesc ca „nimic nou nu este sub soare” oricati „savanti” atei vor mai aparea pe fata pamantului. Pur si simplu au pierdut legatura cu realitatea si ratacesc pe caile mintii lor. In cazul acestui paralitic am fi inclinati sa-i gasim scuze, el traind mai mult intr-o lume a inchipuirilor decat a realitatii, totusi avem in Sfanta Evanghelie un caz cu un om care desi era de 37 de ani paralizat si parasit de oameni, nu a cazut in deznadejde sau in apostazie. Iar Dumnezeu i-a rasplatit credinta spunandu-i „i-ati patul tau si umbla!”

    Apreciază

  7. Alina said, on mai 17, 2011 at 9:42 am

    Paraliticul era turbat de mult.

    Apreciază

  8. @Daniel-George said, on mai 17, 2011 at 10:03 am

    se pare ca noi suntem mai destepti decat cel mai destept om al planetei!
    sunt curios dupa ce criterii i-au dat premiul!

    Apreciază

  9. Romeo2110 said, on mai 17, 2011 at 10:27 am

    Paraliticul este o creatie a ocultei si total dependent de ea.
    Cine garanteaza ca ceea ce s-a spus in numele lui este chisar scris de el ?

    Apreciază

  10. Alina said, on mai 17, 2011 at 11:05 am

    Romeo
    Probabil il ameninta ca il dau jos din scaunul ala multifunctional daca nu graieste ce vor ei.

    Apreciază

    • @Daniel-George said, on mai 17, 2011 at 4:51 pm

      Alina. se poate sa ai dreptate. L-am urmarit de-a lungul timpului pe acest om. Catalogat unul dintre cei mai destepti oameni de pe planeta. In trecut nu vorbea asemenea prosti.
      In urma cu 15-20 ani cel putin.. dovezile stiintifice chiar el spunea ca-l conduc catre mintea lui Dumnezeu.
      Ceva este putred aici. O minte stralucita ca a astuia pare chiar imposibil sa nu inteleaga ratiunea din lucrurile ce ne inconjoara, chiar si din creatie.
      Am o intrebare pentru el. Daca legea gravitatiei a creat universul, pe ea (legea) cine a creat-o?

      Apreciază

      • Alina said, on mai 17, 2011 at 6:16 pm

        Glumeam cu remarca de mai sus. Interesant, nu stiam de declaratiile sale mai vechi. L-am vazut parca pe la teleenciclopedia, dar nu l-am bagat in seama prea mult. Daca nu te intereseaza prea mult ce spune, remarci mai mult starea in care se afla si galgaiala pe care o scoate. Daca e asa cum spui, ce anume l-a deterninat sa-si schimbe parerea? S-ar putea ca Radu sa aiba dreptate, sa fie vorba si de frustrare. Poate or fi si amenintari, cine stie? Dar la urma urmei, nu cred ca merita polemizat prea mult pe subiect. Omul spune ce spune, pacat de el, noi le stim pe ale noastre. De-abia reusim sa mai discernem cate ceva din falsa realitate in care traim, ce sa ne mai preocupe ce gandeste Hawkind? Ca el sunt multi, din pacate.

        Apreciază

      • @Daniel-George said, on mai 18, 2011 at 10:45 am

        Oamenii de stiinta de un anumit rang, ce sunt in vizor national si international se supun unor anumite doctrine stiintifice.
        Ei nu trebuie sa-si iasa din atributii. Niciun om de stiinta de elita n-are voie sa vorbeasca cu publicul dupa cum il taie capul.
        In general, ce consiliul considera ca ar fi incorect.. nu iese pe „piata”.
        Veteranii din AOSR asta daca nu sunt porniti pe denaturarea adevarului voluntar, sub nicio forma nu sunt lasati sa-l spuna public.
        La fel se intampla si in BOR. Preotii care ies in public sa vorbeasca trebuie sa ceara voie… si culmea, chiar daca patriarhia isi da acordul totusi il sanctioneaza daca abordeaza anumite subiecte sensibile.
        Nici in stiinta, nici in bor oficial nu-i corect politic sa spui adevarul!
        D’asta marturisitorii indiferent de ce domeniu sunt ei.. sunt sanctionati.
        [fireste, exista oameni de stiinta scufundati in ateismul lor infect, care chiar cred propriile spuse, dar multi sunt obligati sa trateze populatia amatoare cu laturi]

        Apreciază

  11. radu' said, on mai 17, 2011 at 11:19 am

    poate e turbat si din cauza neputintei sale, multi oameni dau vina pe Dumnezeu si chiar ajung sa il nege doar pentru ca ceva grav s-a intamplat dupa logica „ca daca exista Dumnezeu de ce se permite asa ceva, unde era Dumnezeu cand a calcat masina pe…, etc”
    La omul asta vad mai degraba o chestiune personala mai mult decat una profesionala

    Apreciază

    • Marius said, on mai 17, 2011 at 7:30 pm

      Da, s-ar putea sa fie asa ceva. Cunosc personal o persoana cu o mica malformatie care intr-un moment de sinceritate a spus clar ca a ales sa nu creada in Dumnezeu pentru ca nu ar putea accepta ca Dumnezeu a vrut ca el sa traiasca cu aceasta problema.

      Apreciază

  12. STOP RFID 666 said, on mai 17, 2011 at 11:24 am

    Paraliticul asta se aseamana cu noi care tacem si acceptam toate mizeriile ca nu cumva sa ne dea seful afara si sa murim de foame. Toti sunt dependenti de SISTEM dar mai sunt unii care mai misca pe ici pe colo. Asa ca si nefericitul asta daca nu glasuieste cum spun elitele il arunca din scaun de nu se vede.

    Apreciază

    • Alina said, on mai 17, 2011 at 11:46 am

      Nu cred ca il obliga cineva sa emita prostiile astea, pur si simplu asa crede el, ca doar e de bon-ton sa te dai mare savant ateu. Si nu e singurul. Atata doar ca prin inedutul situatiei sale de leguma ambulanta starneste interesul public mai mult. Iar altii se folosesc de el.

      Apreciază

  13. gherasim said, on mai 17, 2011 at 11:37 am

    ma indoiesc ca un om cu astfel de debilitati fizice poate fi in deplinatatea facultatilor mintale. ceea ce el spune s-ar putea sa nu fie spus chiar de el. de unde stim ca el comunica ceea ce spun altii ca asa ar fi? de vreme ce el nu poate articula ori scrie, in masinariile alea de pe langa el care chipurile spun ca ii re-transmit gandurile eu nu cred. indraznesc sa spun ca sunt naivi cei ce cred ca aceste informatii ar veni de la el. El e doar un instrument. Folosirea lui da credibilitate spuselor ptr ca, ne putem gandi ca ar fi lipsit de vreun interes un personaj ca el sa minta. In starea in care este, ne gandim ca chiar nu ar avea de ce sa o faca. In plus, oamenii se mai pot gandi ca, un om ca el caruia ii bate moartea in usa in fiecare zi ar trebui sa-L caute pe Dumnezeu si daca nu L-a gasit, cu toata stiinta lui, e clar ca nu minte si nu are vreun interes. Acestea, cred, pot fo motivele ptr care el este un instrument de propagare a unor idei atee. Materialismul stiintific comunist e joaca de copii pe langa cel capitalist…

    Apreciază

    • Ciprian said, on mai 17, 2011 at 11:46 am

      „In plus, oamenii se mai pot gandi ca, un om ca el caruia ii bate moartea in usa in fiecare zi ar trebui sa-L caute pe Dumnezeu si daca nu L-a gasit, cu toata stiinta lui, e clar ca nu minte si nu are vreun interes.” – Aici se bate….

      Apreciază

  14. oarecare said, on mai 17, 2011 at 12:36 pm

    Parintele ARSENIE BOCA : Citate din cartea „Cararea imparatiei”

    • Adevãrul este fiintã vie.

    • Cel mai greu pãcat, vesnic fãrã iertare, este starea omului împotriva adevãrului.

    • Focul iubirii divine, de dragul Adevãrului, între potrivnici se aprinde si se mentine.

    • Asa sunt gândurile de hula: rãbufniri de pãcurã în raza de soare.

    • Credinciosul in Dumnezeu depãseste limitele omului.

    • Ateismul este o infirmitate, o monstruozitate si o eroare fundamentalã a naturii umane.

    • Necredinciosii, spre rusinea noastrã, îsi cred necredintei lor mai mult decât credem noi credinta noastrã.

    • Religia nu face stiintã, ci constiintã.

    • Iisus a tãmãduit orbirea ochilor, dar n-a putut tãmãdui orbia rãutãtii. Orbia rãutãtii nu are leac, dar are pedeapsã.

    • Nimic mai greu, mai periculos decât sã te lupti cu îngustimea si cu formalismul.

    • Din cauza avorturilor românilor ne vor stãpâni tiganii.

    • Nu suntem din maimutã, dar mergem cu pasi repezi spre ea.

    • Necazurile de acum nu sunt vrednice de a fi in cumpãnã cu slava noastrã viitoare.

    • Învierea este noul stâlp de foc, care conduce de douã mii de ani neamul crestinesc prin pustia acestei lumi. Din lumina lui este fãcut destinul care ne atrage Acasã.

    • Sã ne îngrijim mai ales de cei care vor primi mucenicia in prigoana de la sfârsit.

    • Relele de pe pãmânt asa de mult vor strânge oamenii, încât nu mai rãmâne istoriei altã solutie decât sfârsitul ei.

    • Doar Sfânta Liturghie mai tine lumea.

    • Chinurile cele de pe urmã, cele de la Antihrist, in care va lucra toatã puterea Satanei, vor întrece toate prigoanele câte s-au întetit asupra crestinilor, de la început pânã in zilele acelea.

    •În zilele noastre se vãd multi cãlãtori la iad cu Scriptura in mânã.

    • Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.

    • Gândurile omului nu sunt ca si gândurile Domnului.

    • Râvna fãrã întrebare si pãrerea sar mãsura.

    • Dreapta socotealã-i mai mare ca postul.

    • Neîntrebat nimic nu e bine, nici ce e bine.

    • Crestinismul reînvie in raport invers proportional cu încercãrile de a-l stinge.

    • Crestinismul nu e numai o afacere de Duminicã, ci e o strãdanie de toate zilele.

    • Însusirile copilului atârnã de gradul de pervertire la care a ajuns instinctul maternitãtii la femeie.

    • Mare este acela care numai de mãrimea lui nu se ocupã.

    • Neghinele vrãjmasului vor sãlbãtici oile împotriva pãstorilor.

    • Când ti-a gãsit Dumnezeu vreo treabã pentru Împãrãtia Sa între oameni, ai isprãvit toate obligatiile lumii.

    Apreciază

  15. Ioan C. said, on mai 17, 2011 at 2:59 pm

    Psalmul 13
    1. Zis-a cel nebun în inima sa: „Nu este Dumnezeu!” Stricatu-s-au oamenii şi urâţi s-au făcut întru îndeletnicirile lor. Nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
    2. Domnul din cer a privit peste fiii oamenilor, să vadă de este cel ce înţelege, sau cel ce caută pe Dumnezeu.
    3. Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut; nu este cel ce face bunătate, nu este până la unul.
    4. Oare, nu se vor înţelepţi toţi cei ce lucrează fărădelegea? Cei ce mănâncă pe poporul Meu ca pâinea, pe Domnul nu L-au chemat.
    5. Acolo s-au temut de frică, unde nu era frică, că Dumnezeu este cu neamul drepţilor.
    6. Săracul nădăjduieşte în Domnul şi voi aţi râs de nădejdea lui, zicând: Cine va da din Sion mântuire lui Israel?
    7. Dar când va întoarce Domnul pe cei robiţi ai poporului Său, bucura-se-va Iacob şi se va veseli Israel.

    Apreciază

  16. florin f. said, on mai 17, 2011 at 3:06 pm

    Sărăcuţul, să-l îndrepte Dumnezeu… Oare el nu ştie că frica de moarte îi e străină creştinului care se pregăteşte de la Botez pentru viaţa viitoare nădăjduid un petec de rai? Înţelepciunea lumii e strîmbă. Să nu vă tulbure ce zice nenea ăsta. Savantul savanţilor a fost Augustin Fericitul. El a spus: Credo quia intellego! Pe cale raţională, tot la Dumnezeu cel în Treime se ajunge. Şi-apoi Steven cu pricina nu se poate compara cu realirile Fericitului nici din punct de vedere ştiinţiific. Zîmbesc atunci cînd văd de cîtă importanţă are parte astro-fiyicianul neputincios(şi intelectual şi duhovnicesc!).

    Apreciază

  17. florin f. said, on mai 17, 2011 at 3:08 pm

    Erată: R2>nădăjduind/R4>realizările.

    Hristos a înviat!

    Apreciază

  18. comentator said, on mai 17, 2011 at 3:11 pm

    sa nu-l judecam, fratilor, caci astfel de indepartam noi de cuvantul Mantuitorului! Prin mila Lui Dumnezeu, nitr-o clipa, el se poate mantui iar noi cei ce-l judecam … vai de capul nostru.
    Cuvinte ca ale lui nu pot tulbura un om ce are bazele credintei in sufletul sau, pe cel ce are nadejde doar la Dumnezeu! Astfel de cuvinte sunt tulburatoare doar pentru caldicei!
    Putem spune :iarta-l Doamne ca nu stie ce face!
    Am mai spus acest lucru in comentariile mele: talharul a stat langa Hristos doar cateva ore si s-a mantuit iar iuda a stat 3 ani si sa dus in fundul iadului!
    Nu uitati sa iertati si sa va bucurati de Invierea Domnului!
    Dumnezeu sa ne ajute!

    Apreciază

  19. Fulger said, on mai 17, 2011 at 4:24 pm

    Omul acela a ajuns deja o masinarie daca poate sa ne compare cu un calculator.

    Apreciază

    • tataia said, on mai 17, 2011 at 5:47 pm

      Pai tocmai pentru ca ne compara cu un calculator…Eu am mai scris pe aici ca dupa ce „Dumnezeu a creat omul dupa CHIPUL si ASEMANAREA Sa”…a venit vremea ca si omul sa incerce sa creeze ceva dupa chipul si asemanarea sa. Acesta ar fi calculatorul..desigur ca e o asemanare cam subreda…dar totusi o asemanare. Stephen Hawking uita un lucru cind spune ca moartea e ca si defectarea componentelor unui calculator. Daca amaritul ala de calculator prin care omul incerca sa se autoimite si nu reuseste nu are nevoie doar de COMPONENTE FIZICE, ci si de componente IMATERIALE; software-ul. Un calculator cu monitor, procesor, memorie, hard-disc etc etc dar fara BIOS, Windows etc nu face absolut nimic. Ai asculta ventilatoarele invirtindu-se si te-ai uita la un ecran negru. Daca acest calculator are nevoie de o componenta IMETERIALA pentru a functiona, cum anume ar putea TRAI omul fara acea componenta imateriala care este sufeltul pe care l-am primit de la Dumenzeu.

      Apreciază

      • Fulger said, on mai 18, 2011 at 7:49 am

        Adevarat.

        Apreciază

      • Alina said, on mai 18, 2011 at 1:31 pm

        Iar omul e cel care poate repara cele doua componente ale calculatorului, caci e facut de mana lui. Omul, creatura fiind, e reparat si el de Creatorul lui.

        Apreciază

  20. danutza said, on mai 17, 2011 at 7:09 pm

    fratilor, de ce nu postati comentarii pe paginile ziarelor care au publicat articolul despre naucul asta? ca-si fac de cap ateii si ne ponegresc credinta.sf Grigore Teologul spunea: „Prin tacere Il tradam pe Dumnezeu”. luati atitudine!

    Apreciază

  21. nottle said, on mai 17, 2011 at 8:26 pm

    Te-ai ţăcănit de tot, Saccsiv. Serios. Dar eşti o cauză pierdută… Se presupune că oamenii evoluează şi împreună cu ei se dezvoltă şi viziunea asupra lumii… La tine e invers, tu parcă regresezi pe zi ce trece.

    Apreciază

    • tataia said, on mai 18, 2011 at 9:56 am

      De unde ai tras tu concluzia ca oamenii „evolueaza”? Si anume la ce te referi? „Evolutia” individului in sine de la nastere pina la moarte? „Evolutia” societatii in general? Din cite vedem noi cel putin evolutie a societatii nu exista ci doar decadere. Cit despre evolutia individului in sine mi-ar fi placut si mie sa cred ca eu insumi am „evoluat” avind in vedere ca am trecut de la ateism (declarat) cind aveam vreo 16 ani, de la o oarecare atractie si interes pentru satanism pe la 20 de ani la adevarata credinta cea crestin ortodoxa in care de fapt si fusesem botezat. Deci dupa ce multa vreme am ratacit drumul am gasit din nou adevarul acolo unde a fost dintotdeauna, in ortodoxie. Inseamna asta ca am „evoluat”? Poate…dar daca ma gindesc mai bine la fel de pur spiritual ca atunci cind m-am nascut nu voi mai putea fi niciodata. Acum cunosc Calea, dar evident nu sint in stare sa o urmez asa cum ar trebui. Deci daca comparam „evolutia” mea de la nastere pina acum observam ca si aceasta este de fapt decadere, la fel ca in cazul tuturor celorlalti oameni de pe planeta. Asa ca nu exista evolutie. Din nici un punct de vedere.

      Apreciază

      • @Daniel-George said, on mai 18, 2011 at 11:19 am

        Tataie. ai dreptate partial.
        Gandeste-te insa in perspectiva generala a creatiei. Exista oameni care evolueaza si involueaza dpdv al vietii lui in cupola lui.
        Daca gandesti in perspectiva ai sa-ti dai seama ca mantuirea sau chiar si apropierea apropierea de Dumnezeu ar insemna evolutie spirituala daca privesti gradul de spiritualitate a umanitatii. Evolutia spirituala a umanitatii acolo unde va exista apocalipsa ce transaza lucrurile atunci se va face individual. [atunci se va stii cati merita raiul si cati iadul]
        Ea exista si vine ireversibil.. acum poate sau mai tarziu. Dumnezeu fiind atemporal stie turnura umanitatii si ne-a spus-o prin Sfinti si Scriptura.
        Cum exista paturile raiului asa exista si paturile iadului. Iar fiecare om spiritual se incadreaza in aceasta creatie in functie de virtutile/viciile lui.
        Pacatul este starea de degradare spirituala fata de cum eram primordial creati iar unde exista involutie exista prin logica si posibilitatea evolutiei in acesta creatie duala.
        Dupa apocalipsa cei ce ajung in rai (multi, putini) evolueaza spiritual din starea initiala.
        (daca cuvantul evolutie spirituala suna new-ageist si neplacut, ar trebui sa treceti cu vederea. Este doar o preconceptie)
        In rest umanitatea duce o stare de involutie cu mici exceptii. Cu cat inaintam in viitor cu atat ne degradam(involuam) iar Dumnezeu din fericire ne va da cartile pe fata. Ori vrem albul ori vrem negrul.
        In rest nottle are dreptate: ” se presupune ca oamenii(ca un total)… evolueaza” 🙂

        Apreciază

  22. kosk said, on mai 17, 2011 at 9:45 pm

    ..si ai simtit o nevoie stringenta sa ne impartasesti perceptia ta deformata despre „religie” care aluneca („natural”) in abisul unor interpretari false @donovan, n-asa? ai gresit saitu, blogurile tale preferate sint mai la vale.

    Apreciază

  23. LostOne said, on mai 17, 2011 at 11:18 pm

    :)…..

    Apreciază

  24. Cristina said, on mai 18, 2011 at 8:21 am

    Si ai nostrii sunt de aceasi parere, mai precis CRISTIAN TUDOR POPESCU:
    „Dacă mai avem nevoie de viaţa de apoi? Răsplata asta e o escrocherie în fond, este o escrocherie prin care oamenii pot fi controlaţi. Istoria umanităţii, din momentul în care oamenii au început să fie suficient de mulţi, a fost nevoie ca ei să fie controlaţi prin nişte concepte, prin nişte simboluri care să poată guverna colectivităţi. Dificultatea constă în faptul că nu poţi pune un poliţist lângă fiecare cetăţean. Şi atunci trebuie să inventezi nişte concepte prin care să-i ghidezi spre ceea ce doreşti, fără intervenţie fizică. De aici necesitatea de Biserică şi de viaţă de apoi. Eu nu cred în această viaţă de apoi.”

    Mai sunt si altii: http://www.evz.ro/detalii/stiri/razboiul-vietii-de-apoi-romanii-tin-cu-dumnezeu-930692.html

    Apreciază

    • tataia said, on mai 18, 2011 at 10:36 am

      Sa negi existenta sufletului mi se pare o ratacire mare de tot. Sa afirmi ca atunci cind moare trupul se sfirseste existenta ta ca fiinta umana este o mare greseala. Cit de orb sa fii sa nu „vezi” ca omul are o parte imateriala, o parte spirituala care nu este vizibila cu ochii acestia trupesti. Un ateu crede ca el gindeste cu creierul, ca memoria se afla tot in creier, ca sentimentele provin tot din creier. Nimic mai fals! De fapt creierul este doar interfata intre acest corp fizic si cel spiritual. Nimic mai mult. Gindirea, sentimentele, memoria nu se afla in creier. Cine nu a avut vreodata o suferinta mare de tot (in plan spiritual evident), cum ar fi despartirea de cineva drag (de ex. prin moarte)? Ce ati simtit atunci? Un fel de durere imposibil de descris (este durere si parca nu este una reala care sa provina din acest corp fizic) destul de puternica localizata in dreptul inimii, nu-i asa? Dar de ce te-ar durea inima?. Conform ateilor inima este doar o pompa care pompeaza singele, nu are nimic in comun cu sentimentele umane…alea sint in creier nu e asa? Si oricum de fapt aceea nici nu e durere de inima REALA ! Inima este perfect sanatoasa nu are nici o problema de ordin fizic, adica nu esti pe cale de-a face un infarct sau ceva..Si daca ai probleme cu inima de-adevaratelea durerea REALA FIZICA de inima sa simte cu totul altfel…Se simte prin iradieri in umarul sting…si este clar mult mai REALA. Nu contest acum faptul ca cei care au probleme de-adevaratelea cu inima si care sint familiarizati cu durerile cit se poate de REALE si FIZICE ale inimii, in cazul unui astfel de soc (moartea cuiva drag) chiar pot simti o durere REALA de inima si chiar pot face infarct. dar in cazul unui om sanatos care nu are probleme cu inima se simte un altfel de durere…care parca nu provine din acest corp fizic..parca nici nu e durere reala, dar care categoric e localizata in dreptul inimii. In popor se spune „ma doare sufletul”. Oare de ce? Imi cer scuze daca in continuare voi dezvalui niste detalii mai intime dar spre exemplu maica-mea nu a experimentat pe propria sa piele semnificatia propozitiei „ma doare sufletul” decit in momentul in care am avut eu niste probleme destul de serioase cu scoala…eu in schimb pina la acea virsta experimentasem de sute de ori acest lucru. Chiar am fost deosebit de mirat cind maica-mea mi-a spus „Acum inteleg ce vor sa spuna oamenii simpli de la tara prin „ma doare sufletul”” La care eu i-am replicat: „Pina la virsta asta nu ai mai simtit asa ceva? Ca eu stiu ce inseamna sa te doara sufletul de pe la 10 ani!” Mai exista si altfel de dovezi mai mult sau mai putin empirice ale existentei sufletului nemuritor care provine de la Dumnezeu dar asta mi-am adus-o aminte acum.
      Teoria asta ca religia este o forma de manipulare si indoctrinare a omului pentru a fi controlat usor am auzit-o de mii de ori. Proabil ei o susutin in continuare pentru ca populatia sa nu vada faptul ca de fapt e invers, ca religia e singura cale de eliberare, si in afara de aceasta totul este manipulare, indoctrinare si incercare de a controla oamenii.

      Apreciază

      • Alina said, on mai 18, 2011 at 1:24 pm

        Insusi termenul de religie are o componenta manipulatorie la ora actuala. El defineste un tip de credinta dar implicit sugereaza ca fiecare credinta e un fapt ca oricare altul data fiind multitudinea credintelor. Ori ortodoxia nu e religie, o credinta religioasa. Ortodoxia este modul fiintial al omului. Am putea zice ca Dumnezeu ne-a creat ortodocsi, daca ar trebui sa dam o eticheta. Iar termenul de ortodox a aparut in momentul in care catolicii s-au definit ca atare, atunci cand s-au rupt din trunchiul comun. Pana in acel moment toti erau crestini… Deci religia perceputa in sensul actual poate fi o cale de manipulare. Eliberare nu exista decat in credinta ortodoxa cea adevarata. Bineinteles, pentru cei ce o vad asa cum trebuie, nu formal.

        Apreciază

  25. kushter said, on mai 18, 2011 at 12:26 pm

    Ateiștii au doar de pierdut.

    Apreciază

  26. Nostalgicul said, on mai 19, 2011 at 2:49 am

    „Medalia de aur Papa Pius al XII-lea, decernată de Vatican în 1975 pentru Stephen Hawking”!!

    Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking

    Apreciază

  27. Elena said, on martie 16, 2018 at 9:18 am

    Acum a aflat ca exista rai, dar el nu va fi niciodata acolo. „S-au falit ca sunt intelepti si au innebunit” spune marele apostol Pavel in scrisoarea pe care a adresat-o romanilor (capitolul 1 cu versertul 22). Tot el spune oamenilor din Galatia „Nu va inselati: ‘Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit.’ Ce seamana omul, aceea va si secera.” (in capitolul 6 si versetul este 7).
    Acest om de o capacitate intelectuala mare de tot nu a putut vedea ceea ce noi, oamenii simpli si mai putin dotati intelectual ca dansul, vedem la tot pasul: in flori, in nori, in oamenii de langa noi! Caci tot apostolul Pavel spune celor din Roma: „Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu.” (tot in primul capitol, versetul fiind 19). Pacat ca astfel de oameni se pierd pentru vesnicie…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.