SACCSIV – blog ortodox

Fenomen in Rusia: 200 de sate de fosti bogatasi ce traiesc fara „binefacerile” civilizatiei. Fara curent, fara apa curenta, mananca ce cultiva …

Posted in RUSIA by saccsiv on aprilie 19, 2011

Citez din articolul În Premieră: Miliardari ruşi, refugiaţi în iglu-urile din Siberia:

În Rusia se naşte un fenomen: mii de ruşi bogaţi părăsesc oraşele şi se retrag în zone izolate, pentru a-şi duce viaţa cât mai departe de civilizaţie. Trăiesc in colibe, manâcă doar ce cultivă şi îşi cresc copiii în spirit liber. Pentru ei, banii şi cariera nu mai au valoare. Mai mult, sunt convinşi că în curând vom trăi toţi ca ei. O echipa a emisiunii „În Premieră” a petrecut câteva zile într un sat in apropiere de Siberia unul dintre cele 200 din Rusia ridicate de la zero de foşti bogătaşi.
Au fost profesori, ingineri, avocaţi, oameni de afaceri. Au avut bani şi cariere  de invidiat.  Dar într-o zi şi-au vândut casele, şi-au îngheţat conturile şi s-au retras în sălbăticie pentru a trăi ca la începuturile lumii. Constantin, călăuza noastră, a fost anchetator in miliţia rusească, dar la vară se va muta şi el în Alexandrovka, satul de la porţile Siberiei.
În Rusia sunt deja două sute de sate, construite de la zero de oameni convinşi că în curând, progresul se va întoarce împotriva noastră, iar lupta ne va fi fatală. Eduard e unul dintre ei. A lucrat in Occident şi a fost manager de talie internaţională. Acum locuieste in iurta, un fel de cort cu podea de lemn.  Are doi copii pe care refuză să-i dea la şcoală de teama că sistemul ii va transforma in marionetele civilizatiei. Dar in Alexandrovka toti au studii superioare, asa ca David si Danila au de la cine invata.
Mănâncă simplu şi doar ce cultivă. N-au nici curent electric, nici apă curentă. Şi vara şi iarna se călesc cu galeti de apa aruncate peste ei, la temperaturi siberiene.

Iulia a fost profesor universitar de matematica. S-a stabilit aici impreuna  cu sotul ei, care n-a mai suportat stresul functiei pe care o avea in domeniul constructiilor.
Cu totii vor sa traiasca in strictul necesar, fara bani si fara tehnocolie.  Constantin, zis Samanul, a fost securist, dar acum e vraciul comunitatii . Isi vindeca pacientii cu rugaciuni,  plante  si ritualuri de imbaiere.
Alexandrovka pare sa fie unul dintre putinele locuri pe Pamant in care singurul guvernator e NATURA. E o lume libera, care te contamineaza. Asta s-a intamplat  si cu noi, in cateva zile de filmare.

Vizionati va rog si:

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/803735/Echipa-emisiunii-In-premiera-a-petrecut-cateva-zile-printre-fostii-bogati-saraci-ai-Rusiei/

Comentariu saccsiv:

   Interesant, dar daca e cu vraci, nu-i bine.

Oricum, este o demonstratie a faptului ca se poate trai fara vaccin sau card national de sanatate cu cip:

EXAMENUL BATE LA USA: Din toamna postasul ne va aduce acasa CARDUL NATIONAL DE SANATATE CU CIP. Este inca un moment al adevarului: SA-L REFUZAM

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 19, 2011 at 10:12 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. kosk said, on aprilie 19, 2011 at 10:29 am

    stilul ateist al A3, politically correct „vraci” , considerati fiind, cei ce nu-s inregimentati in sistemul medical „oficial”, cred. dar sint sceptic in privinta credintei bogatanilor rusi, care au renuntat la „binefacerile” civilizatiei. par a fii ceva gen hippie, parerea mea.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 19, 2011 at 11:25 am

      kosk

      Si eu tot la ceva hippie ma gandesc.

      Apreciază

      • oarecare said, on aprilie 19, 2011 at 12:38 pm

        daca va uitati cu atentie la film veti observa la un moment dat doua icoane ortodoxe.
        ce ma intriga pe mine e „blocajul conturilor” pai de ce nu le-au desfiintat si gata, banii milostenie… sau nu sunt siguri?

        Apreciază

    • spellmacker said, on aprilie 19, 2011 at 1:36 pm

      daca e vraci nu inseamna ca nu poate fi si crestin.oricum in rusia acest fenomen a inceput de mai bine de 15 ani.S-au formate mai multe comunitati care s-au rupt de lume ,dar care au inclusiv preoti si traiesc dupa cel mai frumos tipar ortodox.Poate ca acolo ar fi trebuit sa filmeze.Aceasta filmare poate e facuta cu rostul de a arata doar niste „nebuni”.

      Apreciază

  3. ovidiu said, on aprilie 19, 2011 at 10:32 am

    „Interesant, dar daca e cu vraci, nu-i bine”…e ciudat felul in care incercam sa ne judecam deciziile altor oameni fara sa intelegem cu adevarat ce-i determina pe acei oameni (judecati de catre noi) sa actioneze astfel.Faptul ca se numeste vraci sau doctor fara diploma sau shaman sau cine-stie-cum chiar conteaza?…putem noi sa-i punem la indoiala calitatile atata timp cat nu-l cunoastem personal?Oricum eu cred ca este absolut de apreciat tot ceea ce fac oamenii aceeia,sunt sigur ca fac si greseli,dar macar au curajul sa schimbe ceva care-l considera rau.

    Apreciază

    • spellmacker said, on aprilie 19, 2011 at 1:39 pm

      e o diferenta intre vraci si saman.in ansamblu un vraci se bazeaza pe niste cunostinte medicale invatate.daca e baiat destept si e crestin,bine cunoscator si traitor al legilor lui Dumnezeu poate fi sclipitor.Samanul in schimb se bazeaza pe practici pagane care pot fi periculoase.

      Apreciază

  4. intruder117 said, on aprilie 19, 2011 at 11:00 am

    Poate acesti bogatasi au aput acces la informatii pe care omul de rand nu le are.Si toata chestia asta nu este altceva decat un antrenament de supravietuire in conditii extreme. „Conditiile extreme” ce vor veni inevitabil , poate ei stiu mult mai mult decat intuim noi. Si e foarte adevarat primele victime in cazul unui dezastr, cataclism etc sunt cele care depind in totalitate de tehlogie si civilizatie.( curent electri, retele de apa potabila, gaz metan, mijloace de transport etc)

    Apreciază

  5. intruder117 said, on aprilie 19, 2011 at 11:00 am

    Poate acesti bogatasi au avut acces la informatii pe care omul de rand nu le are.Si toata chestia asta nu este altceva decat un antrenament de supravietuire in conditii extreme. „Conditiile extreme” ce vor veni inevitabil , poate ei stiu mult mai mult decat intuim noi. Si e foarte adevarat primele victime in cazul unui dezastr, cataclism etc sunt cele care depind in totalitate de tehlogie si civilizatie.( curent electri, retele de apa potabila, gaz metan, mijloace de transport etc)

    Apreciază

  6. fanu said, on aprilie 19, 2011 at 12:01 pm

    http://roncea.ro/2011/04/19/autodenunt/

    este o lista sunte 3, tonciu ăsta nu i cumva cu yoga?

    să mă lămurească cineva, vă rog

    Apreciază

  7. cezarbacau said, on aprilie 19, 2011 at 12:26 pm

    intotdeauna am fost fascinat de poporul rus , sau de ucrainieni…acestea fiind singurele tari slave ce le-am vizitat cat de cat…au ceva slavii,ceva ce noi nu il avem…fiecare popor cu particularitatile lui…am fost fascinat cred de profunda lor spiritualitate , atat cat am fost eu in stare s-o pricep..si de hotararea lor , chiar daca nu e intotdeauna directionata in in directia buna…dar si cand dai de un adevarat pravoslavnic, tin-te bine..DOAMNE AJUTA SI POST CU FOLOS TUTUROR !

    Apreciază

  8. Iones said, on aprilie 19, 2011 at 12:43 pm

    Am citit si eu povestea unui bogatas rus care a renuntat la toate frimele si comapaniile sale si s-a mutat la sat intr-o casa de lemn fara curent etc.

    Cu toate astea sunt destul de instariti. Pe langa tractoare cu care sa lucreze terenul au masini cu care isi faca treburile gopodaresti.

    Ca sa incepi o „viata noua” la sat iti trebuie o minima investitie. Si nu oricine isi permite acest lucru. Deci in principiu vorbim despre gospodarii bine puse la punct. Oare la noi in Romania cati tarani isi permit sa aiba un tractor ca sa-si faca lucreze terenul de pe camp? Tot dintre cei mai bogati au aceasta posibilitate.

    Aici aveti exemplu altui bogatas rus : http://credintainadevar.blogspot.com/2011/01/in-lume-sunt-multe-minuni-mari-dar-nu.html

    Apreciază

    • crisuadi said, on aprilie 20, 2011 at 7:53 pm

      ca sa incepi o viata noua nu-ti trebuie nici un fel de investitie ! Imi pare rau , tot ce spui sunt preconceptii . Du-te la tara sa vezi cate gospodarii parasite sunt pe care le poti lua pe nimica toata . Iti trebuie vointa , credinta , putere de munca si o minte deschisa . Pentru ce iti trebuie tractor la tara ? Strabunii mei n-au avut tractoare , doar puterea de munca si , Slava Domnului , au avut comunistii ce sa le confiste . Mi se pare singurul lucru normal care s-a intamplat de cand sunt pe aceasta lume , acesta cu bogatasii rusi ! ! Urmati-le exemplul si nu va mai ingrijiti de ziua de maine daca sunteti crestini !Cand Il ai pe Domnul alaturi , cine-ti poate sta impotriva ?

      Apreciază

  9. lucian said, on aprilie 19, 2011 at 1:17 pm

    offtopic: brovo pentru curaj! sa-i urmam!: http://www.antena3.ro/romania/protest-anti-gay-trei-barbati-vopsesc-peste-un-panou-informativ-123287.html

    Apreciază

  10. acelas said, on aprilie 19, 2011 at 2:31 pm

    din cate am inteles, exista un numar de vreo cateva (5 sau putin mai multe) familii, care de ani buni se spovedesc la parintele Adrian Fageteanu, si care au primit anul trecut povata ca sa se retraga de la viata orasului si sa isi ia teren undeva in tara, sa-si faca casa ei sa vietuiasca acolo. Ceea ce au si facut. Nu stiu locul, cine sunt, dar am inteles ca erau oameni f „sus pusi”, pe la firme, banci etc. Si cu toate astea au facut ascultare. Deci se poate si (mult) mai bine decat in articol, si la noi.. . Altceva in plus nu mai stiu.

    Apreciază

  11. STOP RFID 666 said, on aprilie 19, 2011 at 5:50 pm

    Bravo lor ca au reusit sa se desprinda de sistemul ticalosit.

    Apreciază

  12. petre said, on aprilie 19, 2011 at 6:06 pm

    e ff interesant articolul/filmul asta, ridica mai multe intrebari:

    Din ce traiesc respectivii?
    pentru a obtine hrana zilnica a unei familii trebuie sa muncesti, nu gluma, eu vad niste fosti manageri care isi toarna apa in cap, nu au aratat nici campul/gradina, nici turma de reni, nici alta metoda de productie.

    De ce s-au dus in Siberia?
    intre Crimea si Caucaz e tot rusia e si ar fi avut mai putina zapada.

    Cum asigura educatia copiilor, fiind cu studii superioare, si muncind ca taranii, zi lumina?

    Filmul asta nu spue multe: piticul meu cartitor are 2 ipoteze:
    – asta e ultima forma de colonizare a Siberiei: cu stresatii (ca s-au terminat prizonierii si deportatii), si asta e un film de propaganda.

    – baietii astia cu studii superioare studiaza viata de dupa razboiul nuclear, iau notite si raporteaza.

    Trei sa recunosc si mie imi vine sa plec „la tara”.

    Apreciază

    • carmen said, on aprilie 22, 2011 at 12:11 pm

      Este treaba lor ce studiaza, vorba este, romanii de ce nu incearca sa traiasca trei zile cu apa si curentul oprit bagandu-si in cap ca nu vor mai avea parte de lift, congelator, caldura pe ţeava si mai ales, televizor???
      Poate le va da prin gand o strategie de supravietuire, alta decat spartul alimentarei de vis-à-vis.
      Este falsa povestea asta cu ţaranul roman care nu are bani sa-si cumpere tractor. Tractorul (sau tractoraşul) il poate cumpara intreaga comunitate sateasca, in rate, la mana a doua si cand s-o gata si cu motorina, se pot pune la lucru caii si magarii satului.
      Despre aceste lucruri trebuie sa vorbeasca preotii, caci primarii aserviti politic, nu au interes sa se renunţe la investiţiile lor comerciale.
      A trai la ţara, nechimizat şi nepoluat sonor şi informaţional nu este un sacrificiu, ci o bucurie şi daca se adopta acest mod de viaţa chivernisit, nu fara rost şi socotela ( cum se zice in Muntenia) este folositor şi pentru suflet şi pentru oase. Cat despre vraci, daca se traieşte in mai puţin stres, s-ar putea sa se rezolve multe probleme de sanatate cu ajutorul rugaciunilor catre Sfinţii Doctori Fara de Arginţi, prişnitelor, ventuzelor, ceaiurilor, alergatului dupa capre .
      Am intalnit in Germania cateva familii care au decis sa traiasca altfel decat semenii lor. Principalele rezerve sunt constituite din cereale ( orez, seminte de in), sare, lapte praf, fructe şi legume uscate de ei inşişi, miere. Cerealele le folosesc in principal in hrana pasarilor. Au seminţe de tot felul, puţ si rezerve de filtre pentru apa.
      In „punctul farmaceutic” au depozitate borcane cu usturoi, rozmarin, tei, galbenele, afine, spirt medicinal şi spirulina.
      Familiile acestea nu provin din clasele foarte privilegiate şi deţin suprafeţe de teren medii sau mici.
      Despre chiverniseala celor pricopsiţi nu am pareri, intrucat aceştia nu ma intereseaza. A propos de puţuri, cine se gandeşte serios sa vieţuiasca la ţara sa nu piarda din vedere faptul ca in viitor, CE va impune Romaniei impozitarea puţurilor individuale din gospodarii, deci, sa se zoreasca cu construirea acestora. Presonal cred ca este posibila şi interzicerea construirii de puţuri individuale, sub pretextul crizei mondiale a apei. Ganditi-va ca in Africa au interzis colectarea apei de ploaie!

      Apreciază

  13. MARESALUL said, on aprilie 19, 2011 at 6:27 pm

    @IONES Arsenie Boca avea muulta dreptate.Nu este un pacat sa fi bogat daca ai facut bogatia pe cai cinstite si platesti Cezarului ce este a Cezarului.Si lui Dumnezeu ce este a lui.Fapte bune ,donative celor bolnavi si cu necesitati etc etc.Oare IOV nu era bogat,dar David,dar Solomon etc etc?Depinde cum obtii bogatia si ce faci cu ea.

    Apreciază

  14. carmen said, on aprilie 20, 2011 at 2:19 am

    Interesant subiect.Cred insa ca in curand va deveni o noua moda a zilelor noastre.Din punctul meu de vedere, problema nu sta in locul si modul de viata pe care il duci, ci in felul in care te raportezi in sufletul tau la tot ceea ce se intampla in jurul tau, in viata ta.

    De multe ori, incercand sa evitam o capcana pe care o putem percepe cu ochiul liber, cadem, fara sa stim, intr-alta, mai dihai si intr-o ratacire care ne poate aduce pana la a ne convinge de inutilitatea vietii noastre.

    A urma Mantuitorului, prin fapte si vorbe nu inseamna doar a-ti schimba modul de viata, ci, in primul rand, modul de a privi viata cu tot ceea ce are ea:si bune si rele. A ne asuma fiecare crucea si a o putea duce, in ciuda vicisitudinilor vietii noastre.

    Nu este o pledoarie pentru modul actual de viata, dezlanat si desfranat care ne duce spre pierzanie. Ci, pur si simplu, eu una nu cred in extremele propovaduite de vraciul acela, pentru ca este calea directa catre inselatorie.

    De multe ori, raul apare in viata noastra tocmai pentru a invata sa-l recunoastem si a ne putea feri de el.Putem sa ne ducem viata si in conditiile grele ale vietii de azi, dar purtandu-L in sufletele noastre mereu. Iar viata omului credincios lui Hristos, rabdator si mereu gata sa-si ajute aproapele, este cu totul alta fata de nebunia zilelor noastre.Este o alta lume.

    Oare ce alt sens as putea gasi cuvintelor:”Indrazniti, Eu am biruit lumea?”

    Apreciază

  15. fanu said, on aprilie 20, 2011 at 10:22 am

    m am interesat şi panoul cu gay este la Braşov în intersecţia lukoil cu cartierul florilor , cu brânduşelor

    nefiind braşovean poate cei din braşov ştiu zona, eu habar nu am

    persoana cu care am vb mi a spus că panoul este aşezat destul de sus probabil sprea nu putea fi vopsit DAR no poate fi stropit cu vopsea

    Apreciază

  16. Sergiu said, on aprilie 20, 2011 at 12:34 pm

    Aşa trebuie să ne organizăm şi noi. Nu avem nici o şansă de supravieţuire la oraş când ne bat vremurile apocaliptice la uşă.

    Apreciază

  17. elena said, on aprilie 20, 2011 at 2:02 pm

    chiar si in Romania tot mai multi oameni prefera satele…la mine in oras la anunturi se gasesc o gramada de vanzari de apartamente pt ca toti vor sa se retraga in locuri mai linistite, sa aiba gradina lor, casa lor, cateva animale ca sa se intretina si nu pt ca i-ar interesa prea mult stilul de viata eco dar vor sa scape de murdaria si saracia orasului in care totul depinde de serviciul stresant si de cele mai multe ori cu un salariu mizer Incet, incet, se implinesc profetiile…

    Apreciază

  18. Fulger said, on aprilie 21, 2011 at 12:04 pm

    Se poate demonstra ca se poate trai fara tehnologia vremurilor noastre , dar exista si multi pustnici care traiesc in munti fara pic de tehnologie , Dumnezeu nu ne opreste sa avansam in tehnologie dar in acelasi timp tehnologia trebuie folosita in scopuri bune ca de exemplu internetul poate fi folosit pentru citirea cartilor sau pentru a acumula mai multa informatie despre diferite lucruri dar in acelasi timp poate fi si periculos deoarece exista foarte multe riscuri in a ne ,,infecta,, prin diferite saituri satanice care sunt facute pentru a influenta omul negativ.
    Daca am incepe toti acum sa ne facem diferite sate ale religiei noastre am ajunge la fel ca acei sectari care se cred in secolul XIX , nu a inceput inca prigoana antihristului.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.