SACCSIV – blog ortodox

In SUA se repeta scenariul din Afganistan? Acolo au inceput cu scanarea irisului si colectarea de date biometrice, in numele luptei impotriva terorismului, si au ajuns la … CARD de indentitate CU CIP, obligatoriu

Posted in Big Brother, BIOMETRIE, SCANAREA IRISULUI by saccsiv on decembrie 23, 2010

   Citez din articolul Cum îşi monitorizează Statele Unite proprii cetăţeni:

   La nouă ani de la atentatele de la 11 septembrie, Statele Unite continuă să culeagă informaţii despre cetăţenii americani prin intermediul unui vast dispozitiv de securitate din care fac parte poliţia, FBI, birourile locale ale Departamentului pentru Securitate Internă şi chiar ofiţeri ai armatei, dezvăluie cotidianul Washington Post.

   Sistemul, pe departe cel mai extins şi sofisticat din punct de vedere al tehnologiei utilizate, culege, depozitează şi analizează informaţii despre numeroşi cetăţeni şi rezidenţi americani, mulţi dintre aceştia neavând niciodată probleme cu legea.

   Peste 4.000 de agenţii federale, printre care şi filialele deschise la nivelul fiecărei diviziuni administrative – stat, comitat, oraş – fac parte din acest vast sistem. Cel puţin 935 dintre aceste organizaţii au fost create după 2001 sau au fost implicate în acţiuni de combatere a terorismului pentru prima dată după atentatele din 11 septembrie.

   Oamenii de pe teren au la dispoziţie tehnologie folosită şi de trupele americane pe fronturile din Irak sau Afganistan, precum scanere portabile de amprente, dispozitive de recunoaştere facială, camere cu infraroşu montate pe maşinile de poliţie, sisteme elecronice de citire a plăcuţelor de înmatriculare şi chiar drone, acestea din urmă utilizate de poliţia de frontieră.

   Mai concret, autorităţile adună informaţii despre cetăţenii pe care, de exemplu, un vecin sau un poliţist local îi consideră că ar acţiona într-un mod suspicios. Nevoia de a identifica acei suspecţi printre cetăţenii sau străinii naturalizaţi care plănuiesc atacuri teroriste este mai stringentă ca niciodată, au subliniat mai mulţi oficiali.

   Peste 20 de comploturi au fost dejucate numai în cursul acestui an graţie acestui program, au adăugat oficialii. Printre acestea, tentativa de a arunca în aer un centru de recrutare al Pentagonului din statul Maryland sau intenţia recentă unui american de origine somaleză de a detona o bombă în timpul unei ceremonii de aprindere a bradului în statul Portland.

   Costurile acestui program extins la nivel naţional sunt greu de cuantificat. Începând cu anul 2003, Departamentul pentru Securitate Internă a alocat agenţiilor de la nivelul fiecărui stat suma record de 31 de miliarde de dolari, dintre care aproape patru miliarde numai în 2010. Fondurile totale sunt însă greu de apreciat în condiţiile în care administraţiile locale contribuie şi ele la costurile impresionantului dispozitiv de securitate.

   Iata si ce putem citi in articolul Your Local Cops Now Use Iraq’s Iris Scanners:

   În Irak şi Afganistan, trupele americane folosesc dispozitive manuale de scanare a irişilor şi de amprentare a degetului mare în cazul deţinuţilor, pe care le stochează în mari baze de date, în scopul de a-i distinge pe insurgenţi de civili. Acum, poliţiştii voştri le primesc pentru a fi folosite. 

   L-1 Identity Solutions („Soluţii de identitate”), companie înfiinţată acum 4 ani, fabrică Sistemul Manual Inter-Agenţii de Detectare a Identităţii (HIIDE), un dispozitiv mobil care înregistrează în format digital irişii, amprentele papilare şi caracteristicile faciale umane, „în scopul de a crea o bază de date cuprinzătoare a subiecţilor înscrişi”. Aparatul, care a obţinut calificative înalte în Irak şi Afganistan , este furnizat poliţiştilor, ca o metodă de a evita să-i preia pe suspecţi din locurile publice, unde „timpul de aşteptare pentru obţinerea rezultatului verificărilor ar putea cuprins între 3 ore şi 3 zile”, în căutarea persoanelor urmărite sau a celor ce se sustrag executării mandatelor.

   Tehnologia militară are tendinţa de a se plia aplicaţiilor civile, acest lucru fiind evidenţiat de faptul că dvs. citiţi acest articol publicat pe reţeaua de Internet la a cărui creare Darpa şi-a adus contribuţia. Utilizarea dispozitivelor necesită ceva timp, însă unităţile de poliţie de pe cuprinsul ţării reprezintă instrumente de teren pe fondul cărora forţele militare şi-au dezvoltat capacitatea de monitorizare a insurgenţilor, fiind în prezent capabile să distingă dacă pe numele tău sunt emise mandate de arestare.

   Asta este ceea ce publicaţia  Washington Post a găsit cu privire la ultima rată a seriilor sale referitoare la starea extinderii sistemului de supraveghere: Ţinutul Maricopa din statul american Arizona, de exemplu, gestionează a bază de date cuprinzând „lunar, 9000 fotografii digitale de date biometrice”.       

   Iată cum funcţionează proliferarea sistemului biometric, aşa cum arată publicaţia susamintită. Departamentul Securităţii Naţionale (DHS) vrea mai multe date despre potenţialii terorişti din interiorul SUA. Prin „centrele de fuziune” ale agenţiilor federale de aplicare a legii, grant-uri federale sprijină finanţarea în vederea achiziţionării aparatelor de identificare precum HIIDE, ca şi a unor camere de supraveghere şi senzori de mare putere. Poliţia le include în cadrul îndatoririlor obişnuite ale forţelor de aplicare a legii, culegând informaţii despre suspecţi şi folosirea lor pentru reducerea timpului necesar de stabilire a identităţii celor care evadează din arest.

   Conform cunoştinţelor militare, identificarea pozitivă depinde de a dispune de mare bază de date cuprinzând insurgenţii deja cunoscuţi. Poliţia şi agenţiile federale de aplicare a legii merg în acest sens cât mai departe posibil. Informaţiile rezultate din amprentările de la locul infracţiunilor sunt trimise către o bază FBI din Virginia de Vest, unde sunt alăturate impresiunilor digitale ale deţinuţilor din Irak, Afganistan şi din oricare alte ţări. Oficiali ai Forţelor Armate şi ai Departamentului Securităţii Naţionale pot căuta în baza de date a FBI posibile conexiuni care să ducă spre terorişti.

   Încă nu este clar dacă este posibilă reducerea la minimum a procedurilor care să invalideze amprentele unei persoane din baza de date după o anumită perioadă de timp, sau cât de gravă este o infracţiune pentru a se efectua bioscanarea şi trimiterea sa în Virginia de Vest. Şi în multe cazuri, se spune că tehnologia utilizată aici măreşte viteza cu care amprentele sunt trimise de la unitatea de poliţie la FBI, mai degrabă decât să facă diferenţa dintre includerea lor în baza de date şi rămânerea în cadrul unităţii de poliţie.

   Comentariu saccsiv:

   Pentru a intelege care-i treaba cu DARPA, cititi va rog:

World Wide Web e al LOR. Tot ACEIASI pregatesc si NOUL INTERNET. Actiunea Wikileaks (si razbunarea hackerilor) va fi folosita ca motivatie pentru trecerea de la vechi la nou?

   Asa au inceput in Afganistan, cu scanarea irisului si colectarea de date biometrice, in numele luptei impotriva terorismului si a insurgentilor:

Cu japca, dar Afganistanul intra si el in randul lumii: Armata SUA colecteaza date biometrice in Afganistan. Carduri de identificare biometrica pentru intreaga populatie pana 2013

   Dar la scurt timp s-a ajuns la:

Dupa India, CARD de indentitate CU CIP, obligatoriu si in AFGANISTAN. Dovada faptului ca SISTEMUL vine cu CIPUL dupa tine si in jungla si pe dealurile pustii, pana la capatul pamantului …

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 23, 2010 at 2:07 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Fulger said, on decembrie 23, 2010 at 5:12 pm

    Asa se va ajunge si la noi in curand.

    Apreciază

  3. […] In SUA se repeta scenariul din Afganistan? Acolo au inceput cu scanarea irisului si colectarea de da… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.