SACCSIV – blog ortodox

STUDIU: CANCERUL este o boala creata de om. El nu exista în antichitate …

Posted in cancer, MEDICINA by saccsiv on octombrie 15, 2010

   Citez din articolul Cancerul nu exista în antichitate:

   Schimbaţi-vă stilul de viaţă – cancerul nu exista în antichitate! Cancerul este o boală creată de om, alimentată de excesele vieţii moderne, arată un nou studiu.
Tumorile au fost rare până în prezent, când dieta necoresponzătoare şi poluarea au devenit probleme, conform studiului, scrie „Daily Mail”. Oamenii de ştiinţă au cercetat mumii, fosile şi literatura clasică să descopere dacă cancerul era prezent în antichitate, scrie jurnalul „Nature Reviews Cancer”, preluat de ziarul britanic.
O mai bună înţelegere a originilor acestei boli ar putea conduce la un tratament adecvat.
   Bucăţile de ţesut uman de la sute de mumii egiptene au fost rehidratate, dar numai un singur caz de cancer a fost confirmat. Tumorile ar trebui să fie mai bine conservate prin mumificare decât ţesuturile sănătoase.
   Un studiu efectuat pe mii de oase din era Neanderthal a oferit doar un singur caz de cancer, însă nici asta nu este cert.
   Referirile la cancer în textele antice egiptene sunt de fapt referiri la lepră sau vene varicoase.
   Cercetătorul Michael Zimmerman, profesor asociat la Universitatea din Manchester, a declarat: „Absenţa aproape totală a neoplaziilor la mumii trebuie să fie interpretată ca o indicaţie a rarităţii lor în antichitate. Acest lucru indică faptul că factorii care cauzează cancer sunt limitaţi la societăţile moderne afectate de industrializare”.

   Grecii antici au fost probabil primii care au definit cancerul ca o boală aparte, pentru a face o distincţie între tumorile benigne şi maligne. Secolul al 17-lea oferă descrierile primelor operaţii la sân şi asupra altor tipuri de cancer, în timp ce primele dovezi scrise despre tumori distinctive sunt din ultimii 200 de ani.
   Acestea includ cancerul de scrot, de care au suferit coşarii în anii 1700, şi cancerul nazal, de care sufereau cei care prizau tutun pe nas, tot în 1700.
   Profesorul Rosalie David, cocercetător al studiului, spune: „Nu este nimic în mediul natural care poate cauza cancer. Deci trebuie să fie din cauza poluării şi a schimbării dietei şi stilului de viaţă”.
   Dr. Rachel Thompson, de la World Cancer Research Fund, a declarat că o alimentaţie sănătoasă, exerciţii fizice regulate şi menţinerea unei greutăţi normale ar putea să ajute la prevenirea de o treime din cancerele comune.

   Cititi va rog si:

CANCER – Raport: Americanii sunt „bombardaţi” cu surse cancerigene. Romania: Numărul cazurilor de cancer de piele a crescut de şase ori în ultimii patru ani

O PACOSTE: BPA (Bisphenol A), folosit pentru a produce PLASTICURI transparente solide, produce cancere, defecte congenitale şi reproductive, obezitate, instalarea precoce a pubertăţii, probleme de comportament, afecţiuni cerebrale, afectiuni grave ale intestinului, etc.

SCANAREA CORPORALA din aeroporturi produce CANCER

MicroChips a inventat un CIP pentru tratarea cancerului

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 15, 2010 at 10:54 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] Saacsiv  Trimite editorial pe e-mail Comenteaza editorial  Printeaza […]

    Apreciază

  3. Ciprian said, on octombrie 15, 2010 at 12:59 pm

    Părintele Arsenie Boca spunea că această boală, cancerul, e cu precădere ca urmare a genelor recesive rezultate ca urmare a păcatelor nepocăite (nespovedite) ale înaintașilor. Cancrele specifice femeilor sunt mai ales ca urmare a neîndeplinirii misiunii femeii în această lume, aceea de a procrea (sau dacă nu de a trece în monahism), ma exact femeile care au peste 3 preferabil 4 copii sunt ocolite de această molimă. Aceasta e ca urmare a păcatului strămoșesc și acesta e o parte a ispășirii lui. Părintele spunea că în orice caz această molimă e recesivă. Pentru cei necunoscători părintele Arsenie avea studii de medicină pe lângă o sfințenie ce îl aseamănă cu marii sfinți ai Ortodoxiei. Pentru a lupta cu această molimă la nivel național trebuie să eliminăm din mijlocul nostru păcatul, să ne spovedim (după Îndreptar la Duhovnic) și Dumnezeu va înlătura pedeapsa ce stă deasupra capului nostru. Să avem inimă bună și Dreaptă Credință!

    Apreciază

  4. tataia said, on octombrie 15, 2010 at 1:04 pm

    Evident ca nu exista cancer in vechime. Sint foarte multe boli create de om. Si oricum de fapt si bolile sint o urmare a decaderii umanitatii. Cei spalati pe creier considera ca acum ne e mult mai bine pentru ca avem produse de igiena, servicii medicale, vaccinuri etc. In realitate acestea nu aduc nimic bun ci doar rau. La televizor ni se arata mereu ca daca nu ne spalam cu pasta de dinti din aia facem carii si raminem fara dinti. Dar oare asa sa fie? Ar insemna ca animalele sa nu mai aiba nici un dinte dupa citiva ani de viata. Evident cariile apar din cauza alimentatiei defectuoase nu din cauza lipsei pastei de dinti. Nu sfatuiesc pe nimeni sa nu se spele pe dinti, ci doar vreau sa spun ca in conditii normale organismul uman are toate pirghiile nesesare pentru a se apara de carii dentare, boli etc fara pasta de dinti, fara medici, fara spitale. Dar noi nu mai traim de mult in conditii „normale”, naturale. Noi sintem atit de bombardati cu chimicale si toxine pe toate caile incit am devenit deja niste semimutanti.

    Apreciază

    • Irina said, on octombrie 15, 2013 at 11:53 am

      Da exact alimentatia sanatoasa, bogata in vitamine fac ca si dintii sa fie sanatosi. Strepezirea dintilor atunci cand mancam multe fructe este un efect a curatirii dintilor in mod natural. In vechime doar marinarii aveau probleme cu dintii si ramaneau in cativa an fara dinti din cauza lipsei anumitor vitamine care se iau doar din fructe.

      Apreciază

  5. singur said, on octombrie 16, 2010 at 1:50 pm

    INTRATI FRATILOR PE ACEST SITE SA VEDETI CE FEL DE OAMENI GAZDUIM NOI IN ROMANIA ,CITITI IN SPECIAL COMENTARIILE DUPA ARTICOL . NUMAI UNUL SINGUR LUPTA IMPOTRIVA LOR ALATURATIVA LUI.http://www.acum.tv/articol/18429/comment-page-1#comment-15321

    Apreciază

  6. john said, on octombrie 16, 2010 at 7:10 pm

    Apropo de pasta de dinti. De 4 ani am incetat sa ma mai spal cu pasta de dinti (folosesc bicarbonat si maninc cit un morcov pe zi pe post de curatitor). Daca pina acum 4 ani trebuia sa ma duc de 2-3 ori pe an la doctor pentru ca mereu imi apareau carii, de 4 ani incoace nu mi-am pus decit o singura plomba (fara scoaterea radacinii dintelui). Oare sa aiba legatura cu faptul ca nu mai folosesc pasta de dinti?? Tot ce e posibil.

    De altfel se stie, ca pina prin secolul 16 dantura oamenilor era destul de buna, pentru ca nu intrase zaharul in alimentatie, cam dupa descoperirea Americii si a raspindirii zaharului au inceput sa se inmulteasca si problemele dentare.

    Cit despre cancer….nu stiu daca este DE FIECARE DATA o cauza a cine stie caror pacate. In fond, sint destul de multi oameni aflati pe trepte inalte de duhovnicie care chiar au suferit si murit de aceasta boala, vezi cazul lui Ioan Ianolide care a murit din cauza unei tumori (la stomac daca nu ma insel) sau a par. Paisie Arghioritul si a altora care nu-mi vin acum in minte.

    Apreciază

  7. […] STUDIU: CANCERUL este o boala creata de om. El nu exista în antichitate … […]

    Apreciază

  8. […] STUDIU: CANCERUL este o boala creata de om. El nu exista în antichitate … […]

    Apreciază

  9. […] STUDIU: CANCERUL este o boala creata de om. El nu exista în antichitate … […]

    Apreciază

  10. […] STUDIU: CANCERUL este o boala creata de om. El nu exista în antichitate … […]

    Apreciază

  11. […] STUDIU: CANCERUL este o boala creata de om. El nu exista în antichitate… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.