SACCSIV – blog ortodox

Video: HABAUCI – Inmormantarea eco

Posted in INMORMANTARE by saccsiv on octombrie 15, 2010

   Citez din articolul Inmormantarea eco: fara imbalsamare, sicrie, haine sau gropi de 2 metri:

   Tot mai multi americani opteaza pentru inmormantarile in mijlocul naturii, pentru ca trecerea lor in nefiinta sa aiba un impact cat mai mic asupra mediului inconjurator.

   Cei care aleg astfel de inmormantari nu au parte de imbalsamare si sunt ingropati numai intr-un giulgiu. Nici vorba de dric, pentru ca mortii sunt adusi de rude chiar in portbagaj, pentru a reduce consumul de benzina.

   In plus, pentru a accelera procesul de descompunere se renunta la gropile sapate la doi metri adancime, in locul unora mai aproape de suprafata.

   In Statele Unite exista peste 300 de companii care ofera astfel de servicii, si numarul persoanelor care solicita o inmormantare ecologica este in crestere.

   Comentariu saccsiv:

   La VIDEO se subliniaza faptul ca majoritatea americanilor aleg incinerarea, iar varianta de mai sus e prezentata a fi eco, nepoluanta. De varianta crestineasca nu se mai zice nimic …

   Cititi va rog si:

FOTO: SUA – cimitirele masonilor din peninsula CAPE COD …

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on octombrie 15, 2010 at 9:58 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • GabiM. said, on februarie 28, 2012 at 1:08 pm

   ATENTIE,FOARTE IMPORTANT: http://www.parohiamacin4.org/incinerarea.htm si aici,un site care ar fi parut a fi ortodox: „Inmormantarea la evrei.
   Cand un evreu moare,este spalat si imbracat in Tahrihii ,o camasa lunga facuta din panza usoara care ascunde tot trupul inclusiv capul si fata.
   Cand moartea a fost in urma unui accident sau razboi,evreul este ingropat imbracat cum a fost in momentul mortii si acoperit de Tahrihii.
   Evreii cred ca mortii trebuie sa fiu ingropati cat mai scurt timp de la moarte.Uneori se fac inmormantari in miezul noptii.” Aici articole: http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6918 si : http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5860 Fara alte comentarii…Doamne ajuta!
   La inmormantare se zic cateva rugaciuni antice,in limba Aramica care a fost vorbita inaintea ebraicii.
   Cine stie ebraica,intelege Aramica cum un roman intelege Italiana.Cam la fel.
   Rugaciunile se fac numai in prezenta unui numar minimal de barbati,zece.Asta se cheama Minian-(Numarati).Si altele rugaciuni la evrei se fac numai in prezenta unui Minian.Numai barbatii se iau in socoteala.
   Deoarece mortul este clasificat ca „spurcat”,acei evrei care numele lor de familie este Cohen (Preot)
   si posibil ca in trecut ,familia lor a facut parte din tribul de preoti care au servit la Marele Templu,nu sunt autorizati sa se apropie de morminte si la cimitir, ei vor merge numai pe trotoare.
   Familia decedatului va sezea pe jos o saptamana. Nu se vor spala si nu vor manca dulciuri. Se vor ruga pentru binele decedatului pe lumea aialalta,de trei ori pe zi. La 7 zile,la 40 de zile dupa deces se vor facea rugaciuni in onoarea mortului. Dupa asta,la fiecare an ,dupa calendarul evreu,se va facea langa mormant o raguciune in amintirea decedatului.
   Ce am scris cu gen masculin este valabil si la femei,afara de Minian.
   __________________

   Apreciază

 2. parereamea said, on octombrie 15, 2010 at 10:10 am

  Tot peste habauci am dat si eu azi prin oras: un afis A2 cu un titlu mare „Cine suntem? De unde venim? Încotro mergem?”
  Evident ca mi-a atras atentia si ce am vazut mi-a stricat ziua.
  Am cautat pe net si am dat peste organizatorii conferintei respective:
  http://www.vopus.org/ro/cursuri-conferinte/cursuri-si-conferinte/cursuri-conferinte-gnoza.html
  La click pe Suceava in linkul de mai sus se pot vedea detalii.
  Nu pot sa inteleg cum s-a aprobat o astfel de conferinta tocmai la Muzeul de Istorie Suceava, acolo unde se afla „Sala Tronului” lui Stefan cel Mare, care, daca ar putea, s-ar urni el din mormant sa le raspunda acestor habauci „Cine suntem? De unde venim? Încotro mergem?”.
  Eu stiam ca astfel de conferinte de fac in SV la Casa de Cultura, unde se plateste inchirierea si poate veni oricine.
  Oare atat de disperat dupa bani e directorul Muzeului incat a acceptat sa inchirieze sala acestor rataciti? Ar fi cel mai bun caz. Nu vreau sa imi inchipui ca le-a pus-o la dispozitie ca si cum ar fi o manifestare a muzeului sau ca muzeul da girul acestei conferinte.
  Mai apare si cuvantul antropologie printre altele pe afis, ca sa dea senzatia de ceva stiintific probabil.

  Apreciază

  • parereamea said, on octombrie 15, 2010 at 10:23 am

   Observati ce locatii au pentru conferinte in majoritatea oraselor (nu mai spun de subiecte…): locuri selecte precum Muzee de Istorie, Etnografie (!!!!), Teatre, Biblioteci ….
   Serios efort financiar pentru inchiriere, nu se joaca. Oare pe cati prostesc sa vina la cursurile lor ulterior?

   Apreciază

 3. ingrid said, on octombrie 15, 2010 at 12:18 pm

  Nu vad nici un rau. De ce ar fi neaparat nevoie de sicriu? Bine, groapa e bine sa fie adanca, si sa fie cimitir, o cruce la crestet. Multi asceti au fost ingropati asa

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 15, 2010 at 12:32 pm

   ingrid

   De sicriu e vorba aici? O cruce la crestet si gata?

   Tu chiar nu sesizezi diferenta dintre o inmormantare cretineasca si cele prezentate in articol?

   Apreciază

 4. WillyS said, on octombrie 15, 2010 at 3:12 pm

  sacciv, traiesc in USA de multi ani, si intr-adevar, multi aleg sa fie cremati…..si apoi pusi la borcan cu inscriptia – nu aruncati sau nu mancati – este bunicu`! cat despre chestia cu flacaii astia care se ingroapa mai mult sau mai putin crestineste….am auzit si de asta. dar nu uita un lucru….pe aici, gasesti la tot pasul tot felul de biserici, secte, adunari de toate culorile, genurile. Daca noi vorbim de lucru crestinesc, asa cum il stim noi, nu putem sa ii comparam pe cei de aici cu cei din romania. in romania se pastreaza traditia si se pune suflet in tot ce se face…mai ales in slujba de la biserica. Nu putem compara sfanta noastra biserica cu alte grupari sau secte. noi avem ritualul nostru, felul nostru de a intelege slujba, de a comunica cu Dumenzeu….suntem altfel si ma bucur pentru asta!
  Dumnezeu sa ne apere pe toti!

  Apreciază

 5. singur said, on octombrie 16, 2010 at 1:51 pm

  INTRATI FRATILOR PE ACEST SITE SA VEDETI CE FEL DE OAMENI GAZDUIM NOI IN ROMANIA ,CITITI IN SPECIAL COMENTARIILE DUPA ARTICOL . NUMAI UNUL SINGUR LUPTA IMPOTRIVA LOR ALATURATIVA LUI.http://www.acum.tv/articol/18429/comment-page-1#comment-15321

  Apreciază

 6. ionut ignat said, on octombrie 16, 2010 at 7:45 pm

  astia la cat mecdonalds au bagat in ei, nu vor putrezi in veci. trupurile lor nu se vor intoarce niciodata pamantului. vor umple padurile de mumii. Doamne fereste!

  Apreciază

 7. cyp said, on februarie 25, 2011 at 10:09 am

  Singurul lucru care ar putea fi ok ar fi faptul ca un sicriu nu este neaparat necesar. Totusi crucea, slujba , dricul, cimitirul, ingroparea in mormant corespunzatoare sunt necesare. Stiu ca multi vor blama asta, dar fie ca esti ingropat intr-un cearceaf mat care sa acopere corpul in afara de fata, fie intr-un sicriu nu stiu daca e relevant. Daca exista vreo reglementare a bisericii care sa ceara prezenta unui sicriu atunci imi cer iertare de afirmatie. Cat despre restul sunt pur si simplu eretice.

  Apreciază

 8. GabiM. said, on februarie 28, 2012 at 1:20 pm

  Frate saccsiv,nu ar fi bine sa scrii un articol,pe care,eventual sa-l tii la vedere,pentru ca sunt foarte multi cei care nu stiu absolut nimica despre aceste lucruri?!? Doamne ajuta!

  Apreciază

 9. Cosmin Ghiuta said, on noiembrie 6, 2018 at 7:27 pm

  Ai un deces in familie si doresti sa intri in posesia ajutorului oferit de stat?

  Acestea sunt actele necesare de a obține ajutorul de deces în 2018!

  – cerere pentru acordarea ajutorului de deces;
  – certificat de deces (original și copie);
  – act de identitate al solicitantului (original și copie);
  – acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, sau, după caz, actul care atesta calitatea de tutore, curator, mandatar (original și copie);
  – dovadă că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original și copie);
  – act medical emis sau vizat de medicul expert al asigurărilor sociale, prin care se atesta boală care l-a făcut inapt și data ivirii acesteia, în cazul copilului inapt în vârstă de peste 18 ani (original);
  – adeverință care să certifice că, la data decesului, membrul de familie cu vârstă cuprinsă între 18 și 26 de ani urmă o formă de învățământ organizată potrivit legii (original).

  Pentru mai multe detalii vizitati site-ul >> http://servicii-funerare-bucuresti-nonstop.ro/ sau contactati-ne telefonic pentru a primi consultanta gratuita: 0769.800.400

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: