SACCSIV – blog ortodox

Un copil a supravietuit dupa o cadere de la etajul 7. Unii spun ca a avut „noroc extraordinar”. Eu spun ca a fost minune

Posted in copii, minuni by saccsiv on noiembrie 4, 2010

   Citez din articolul Un copil a căzut de la etajul şapte şi a fost prins în braţe de un trecător:

   Caz incredibil în Franţa. O fetiţă de numai un an şi trei luni a supravieţuit după ce a căzut de la etajul şapte al unei clădiri. Copilul a avut un noroc extraordinar, întrucât a picat pe copertina unei cafenele, iar de acolo, direct în braţele unui trecător.

   Incidentul a avut loc în timp ce fetiţa se juca cu sora ei de patru ani într-o cameră a apartamentului în care locuieşte. Cei doi copii erau singuri acasă, informează Le Parisien, citat de Antena3.
   Norocul fetiţei a fost că un trecător a observat că este pe punctul de a pica de la fereastră. Bărbatul a alergat cu braţele întinse în direcţia copilului, reuşind să-l prindă.
   Fetiţa a scăpat nevătămată, însă a fost transportată la spital pentru investigaţii. Autorităţile urmează să cerceteze circumstanţele producerii accidentului.

   Comentariu saccsiv:

   La televizor se mai specifica faptul ca respectiva copertina trebuia in mod normal sa fie stransa la acea ora, dar cineva o uitase asa …

   Asadar, cica „noroc extraordinar”. Nu le trece deloc prin capatanile alea ca a fost o minune de la bunul Dumnezeu.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 4, 2010 at 2:30 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. ady said, on noiembrie 4, 2010 at 2:47 pm

    Ai dreptate frate Saccsiv, nu exista noroc, totul e de la Dumezeu, a fost o minune, zic la toata lumea, Dumnezeu exista si face minuni cu noi si in zilele noastre numai ca noi suntem orbi!

    Doamne Ajuta!!

    Apreciază

  3. cezar said, on noiembrie 4, 2010 at 3:10 pm

    „capatanile alea”?…astia ce au mai facut de vb asa ?

    Apreciază

  4. Elisa said, on noiembrie 4, 2010 at 4:20 pm

    Apropo de minuni…cred ca si eu am avut parte de una azi. De ceva timp(aprox. 1 an) incerc sa recuperez niste bani de la o persoana, bani care au rezultat in urma unui credit bancar pe numele meu, beneficiarul real al banilor fiind altcineva. Aseara m-am rugat la Sf. Mina(ajutatorul celor pagubiti) sa ma ajute sa recuperez acesti bani. Azi m-am intalnit cu persoana respectiva si mi-a dat o treime din suma si restul va urma sa mi-i dea in scurt timp. Am ramas blocata. Nu mi-a venit sa cred pt. ca ma saturasem de promisiuni si nu se intampla nimic. Azi, cu ajutorul Bunului Dumnezeu si a Sf. Mina cred ca s-a intamplat, pentru mine o minune. O sa postez aici si rugacinea catre Sf. Mina pt. ca cei care se considera pagubiti sa se roage la sfant cu multa credinta ca ii va ajuta.

    Rugaciune catre Sfantul Mare Mucenic Mina

    O, Preasfinte si intru tot laudate, Mare Mucenice Mina, si de minuni facatorule; primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat , scap eu ticalosul si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinti ma rog tie: Vezi, Sfinte, paguba mea , vezi saracia si ticalosia mea; vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu. De aceea ma rog tie, Fericite si Sfinte Mina, grabeste-te de ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul, ca stiu, Sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit munci grele si chinuri infricosatoare de la cei fara de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu. Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?

    Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine, ticalosul si scarbitul, ca sa alerg la ajutorul tau. Am auzit de negutatorul acela din pamantul Isauriei, care venea la biserica ta spre rugaciuni, nu numai ca ai vadit pe ucigasul sau si l-ai scos din paguba lui dandu-i indarat punga cu galbeni; dar, o! minune, ca si din mort si taiat in bucati, tu l-ai vindecat si l-ai facut sanatos.

    Rugaciune catre Sf. Mare Mucenic Mina

    Asemenea si lui Eutropie, din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur tinut in maini, fiindca il fagaduise bisericii tale. Tot asa si femeia Sofia, care venea spre inchinare in sfant locasul tau, nu numai ca a fost izbavita de ostasul acela ce o silea spre pacat, dar si pe ostas dupa cuviinta l-ai certat. La fel si schiopul care venea la sfanta biserica ta spre inchinare, cu rugaciunea indata l-ai tamaduit. Asemenea si femeii celei mute, i-ai deschis graiul si vorbea curat. De asemenea, atunci cand iudeul daduse prietenului sau crestin o punga cu galbeni, pe care crestinul tagaduia ca a primit-o, jurand pentru aceasta chiar in biserica ta, tu, nu numai ca ai izbavit pe crestin de juramant, dar si evreul, vazand minunea ta, a crezut intru tine si a venit la credinta crestina. Aceste minuni ale tale, Sfinte, m-au facut pe mine a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si minunat. De ceea incredintat sunt ca tot cel ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta si eu cred ca tu acelasi esti Sfinte, ca atunci si astazi,ca oricine a alergat la tine nu s-a intors neajutat. Pentru aceasta si eu acum, fiind scarbit si in paguba, alerg catre tine cu credinta si cu lacrimi, ingenunchind, si ma rog tie, Sfinte si Mare Mucenice Mina, ca sa te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine pagubasul si scarbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri. Catre Acela roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  5. Cezar Machidon said, on noiembrie 5, 2010 at 5:13 am

    Cunosc si eu pe cineva care cand era mic a sarit de la etajul 5. De curiozitate, daca iti vine sa crezi. 🙂
    Si nu a patit nimic, ca si cum ar fi sarit de pe bordura.

    Apreciază

  6. tataia said, on noiembrie 5, 2010 at 7:45 am

    Tot pe acesta tema am vazut cu ceva timp in urma pe OTV, (fiind in vizita la cineva deoarece eu acasa la mine nu ma uit la tv) un talk show despre cazul cu bebelusii aceia arsi care s-au facut bine. Si vorbea un ratacit cu mama unuia dintre bebelusi cum ca acum atit bebelusul face energoterapie asupra mamei lui cit si mama lui asupra acestuia. Ca acum daca mama a vazut ca bebelusul isi revine a capatat curaj si are numai ginduri bune si este plina de sperante care se transfera acestea asupra bebelusului si il ajuta sa se faca in continuare si mai bine decit este. O clipa nu le-ar trece prin creierele alea ratacite ale lor ca acei bebelusi si-au revenit pentru ca ASA A VRUT DUMNEZEU. Nu timpeniile lor cu energii si alte prostii….invataturi diavolesti.

    Apreciază

  7. danutza said, on noiembrie 5, 2010 at 9:53 am

    e tot o dovada a milei si atotputerniciei lui Dumnezeu si a ajutorului Maicutei Sfinte, care ne trimit semne ca sa ne intoarcem la credinta.
    mare e puterea lui Dumnezeu!

    Apreciază

  8. ionut ignat said, on noiembrie 5, 2010 at 10:55 am

    Ce jertfa primea Noroc ? Numai copii sugari de la mamele lor. Veneau in satul tau, de unde esti tu. Trageau caruta lui Noroc cu tigaia rosie, infierbantata si strigau, batand din palme : ” Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc ! Cine vrea sa aiba noroc, sa aduca jertfa lui Noroc !…” Auzi nebunele de femei, ziceau una alteia : ” Cumatra iti dai copilul ? ” ” Il dau, ca sa am noroc ! ”

    Lua muierea copilul de la tata, il dadea in mana slujitorului idolesc, il taia bucati si il punea in tigaia lui Noroc sa se friga. Pana la 40-50 de copii punea odata in tigaia aceea. Mirosea in urma lui numai a friptura de copii proaspeti.

    Asa a secerat dracul Noroc milioane de copii. S-au dus mamele lor in fundul iadului ! Acolo stau in vecii vecilor ca au dat jertfa lui Noroc.

    Voi nu vedeti ce zice Isaia ? ” Vai de cei ce fac masa dracilor si aduc jertfa lui Noroc „. Si voi, crestinilor, scrieti noroc pe pomelnic. Vai de mine ! Mare nebunie, mare ratacire ! N-ai pe Dumnezeu ? Pui pe dracul Noroc ?

    Numai ce auzi pe betivi la crasma zicand : ,, Hai noroc, cumatre !” Uneori vezi crestini pe drum ca se saluta : ” Hai noroc, vecine !”. Daca l-ai intreba cine-i Noroc, nu stie, dar stie sa-l pomeneasca.

    Mai chemi pe dracul Noroc, dupa atatea mii de ani ? Te inchini la satana ? Zi : ” Buna ziua, cumatre ! Buna ziua, vecine ! Buna seara, matusa !” Cand zici, buna ziua, arati ca Dumnezeu e bun.

    Va rog sa nu-l mai puneti pe pomelnicele voastre si nici sa nu-l mai pomeniti pe idolul ” Noroc „!

    Parintele Cleopa

    preluat de pe http://www.sfaturiortodoxe.ro/_noroc.htm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.