SACCSIV – blog ortodox

O TEMA INTERESANTA: Retragerea la manastire a sotului, a sotiei si a … copiilor

Posted in APOCALIPSA by saccsiv on noiembrie 4, 2010

   Am primit prin e-mail:

Doamne ajuta !…saccsive

Sunt […] si de ceva timp ma roade o dilema daca este bine sau este rau. Am sa-ti spun altadata ce m-a facut sa ajung la aceasta idee. As vrea sfatul tau sau daca nu, sa incerci sa afli de la cineva in masura sa explice treaba asta. si bineinteles ca voi merge si eu la duhovnicul meu sa-l intreb. Deci iata intrebarea mea :

 -este oare posibil ca in clipa in care eu si sotia mea ne-am hotarit sa-l urmam si sa-i slujim lui Hristos…sa fim primiti in manastire ? Adica ea cu cei doi copii undeva la maici iar eu la calugari ? Pentru tot restul vietii ? La Petru Voda am vazut ca exista si manastirea noua, de maici si nu este departe de manastirea de calugari. Se mai poate acest lucru in zilele noastre asa cum faceau odata familiile crestine ? Te rog sa-mi raspunzi la aceasta intrebare daca ai timp apoi voi dezvolta mai mult.

   Comentariu saccsiv:

   In mod firesc am cenzurat numele si voi raspunde personal ceea ce nu se poate in public. Am postat insa aceasta parte a mesajului sau, deoarece mi s-a mai pus intrebarea si consider ca este o tema importanta.

   Au existat in trecut astfel de retrageri. Actualmente stiu cazuri de soti batrani sau tineri sau doar „cupluri” de necasatoriti, dar nu cunosc ca cineva sa se fi retras cu tot cu copii. Exceptand cazuri precum cele de la Valea Plopului, unde mai ajung si mamici cu micutii lor.

   Desigur, se poate discuta de la caz la caz si cel mai bine stie duhovnicul, cum ar trebui procedat. Trebuie foarte multa rugaciune si multa chibzuinta.  

   Din cate il stiu eu pe acest frate, cred ca e o ispita.

   Sigur, vor veni relativ curand vremurile cand multi dintre noi ne vom retrage spre unele (probabil putine) manastiri sau in aproprierea lor iar mai apoi cine stie prin ce vagauni. Dar este oleaca cam devreme acum, pentru cei cu copii. In general vorbind.

   El poate are insa si motive mai speciale decat cele generale, iar daca imi va spune care sunt acelea, va ramane intre mine si el.

   In cadrul general, consider ca tanara familie trebuie sa ramana, pana vor creste copilasi, in lume, in societate, dar intr-un mediu cu cat mai multi crestini in jur. Pe cat posibil cercul de prieteni si cunostiinte sa fie aidoma lor. Asta ca principiu.

   Dar vremurile apocaliptice bat la usi si adevarul e ca ar trebui sa ne cam strangem unii langa altii sau macar sa stim cat de cat de noi, caci va fi tare greu si fara rugaciuni unii pentru altii, fara cuvinte de intarire, fara ajutor reciproc, foarte greu vom razbi.

   Si ajungem astfel la o tema mai veche: comunitatile crestine … Le facem sau nu le mai facem? Iar daca da, atunci cand ne apucam de ele? Si daca ne apucam de ele, ce facem cu intrusii?

   Dupa cum am mai spus, comunitatile, mari sau mici, nu trebuie privite ca solutii de scapare lumeasca, adica sa ne inchipuim ca in cadrul lor vom fi lasati in pace si nu se vor face presiuni asupra noastra: cu cipurile, cu eRomania si cu tot ce le mai debiteaza mintea ELITELOR. Dar cel putin ne mai sprijinim. Pe de alta parte, ne putem sprijini si de la distanta, vazandu-ne ce-i drept mai rar.

   In incheiere, nu stiu ce sa zic: sa ne strangem de pe acum, usor-usor sau sa mai asteptam? Oricum, multa vreme nu mai avem sa ne hotaram.

   Revenind la tema cu manastirile, trebuie inteles ca nici ele nu vor fi lasate in pace si ca se vor confrunta cu aproximativ aceleasi probleme. In plus, asupra lor se vor face si presiuni extraordinare, datorita ecumenismului. Vor pune stareti deschisi la rataciri, vor face schimbari …

   Sa ne punem nadejdea in bunul Dumnezeu, fratilor si sa fim siguri de un lucru: are El grija de noi. Chiar daca nu stim acum exact care incotro s-o apuce.

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 4, 2010 at 3:56 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • filofteiabejan said, on noiembrie 4, 2010 at 6:31 pm

      Ma poate lamuri si pe mine cineva intr-o problema de ordin tehnic?Este vorba de cardurile bancare cu cip cum sunt cele de la ING de plida.Cipurile sunt rele pt ca au inglobate date personale despre banii pe care ii detine posesorul in cont si tranzactiile pe care le face,poate fi urmarit cand extrage banii de la bancomat sau contine in mod ascuns nr 666?Eu stiam ca acest nr. apare doar pe un anumit cod de bare acela cu 3 liniute nu mai stiu cum se cheama.Repet nu am cunostinte tehnice de aceea as dori o lamurire in acest sens ca sa-i lamuresc pe altii la randul meu care-mi vor cere explicatii.Oricum chiar daca ipotetic n-ar avea 666 pe el cipul este girantul unei monede vrituale e o rotita premergatoare a sistemului in care nu vei mai putea vinde sau cumpara fara acel semn rau famat.De asemenea si cardurile de fidelitate din farmacii si supermarketuri fac parte din acelasi angrenaj,acelea au coduri de bare cu 666 vizibile am cercetat.Astept un raspuns.
      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • IOAN said, on noiembrie 4, 2010 at 7:02 pm

        ESTE CUNOSCUT FAPTUL CĂ TOATE CIPURILE ELECTRONICE AU KEY DE ACTIVARE 666 FĂRĂ DE CARE NU POT FUNCŢIONA. LA SCANAREA ŞI TRANZACŢIONAREA ELECTRONICĂ DE ORICE FEL SISTEMELE DE RECUNOAŞTERE DECODIFICĂ KEY 666 APOI KEY-LE DE CODARE BANCARE, POLIŢIENEŞTI, CELULARE, etc… DE ACTIVARE ŞI APOI POATE FACE TOATE TRANZACŢIILE. METODA este aceeaşi EXACT CA LA CODURILE DE BARE EAN ŞI UPC…doar că cipurile sunt MULT SUPERIOARE şi deci de aceea NU DEGEABA ESTE numit CALCULATORUL CEL MIC DAR CARE FACE multe şi de toate.

        Apreciază

  2. danutza said, on noiembrie 4, 2010 at 4:00 pm

    off topic: http://www.realitatea.net/a-fost-inventat-gadgetul-care-reda-holograme-ca-in-star-wars-vezi-video_768142.html
    cred ca are legatura cu proiectul blue beam.

    Apreciază

  3. laurentiu said, on noiembrie 4, 2010 at 4:23 pm

    Parintele Clement, noul staret de la Man. Slanic, Arges (fost duhovnic la man. Aninoasa) e un parinte duhovnicesc care l-ar putea lamuri pe fratele din experienta sa personala.
    Pr. Clement pe cand era mirean s-a retras la man. Slanic impreuna cu baiatul adolescent, iar sotia sa la man. Robaia. Cei doi (fosti) soti s-au calugarit, fiul insa dupa ce a stat o vreme cu tatal, a decis sa urmeze o facultate si, mai apoi, sa se casatoreasca. Exemple cred ca sunt multe, nu doar in Sinaxare, am mai auzit, dar nu stiu situatii mai indeaproape ca sa pot da nume si detalii.
    Cred ca in situatiile cestea se cere si sfat arhieresc.

    Apreciază

  4. Sita Deasa said, on noiembrie 4, 2010 at 4:25 pm

    „Vă mai spun că dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ asupra unui lucru pe care-l vor cere, li se va da lor de către Tatăl Meu Cel ce este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei adunaţi întru numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor“.
    Mt 18: 20-21

    Apreciază

    • agerstress said, on noiembrie 4, 2010 at 9:38 pm

      Asta este ideea principala in sprijinul constituirii comunitatilor crestine.
      Cu adevarat Dumnezeu va fi in mijlocul celor care se aduna in Numele Lui, dupa cum a promis.
      Chiar si din partea omului va fi o mare diferenta. Cat timp suntem in lume desertaciunea lumii lasa o amprenta semnificativa asupra fiecaruia dintre noi, practic suntem asediati, macinati, si presati din toate partile de aceasta desertaciune, in schimb, daca am face parte dintr-o comunitate ortodoxa compacta toate cele bune si in simtire si in purtare si in gandire si nu in ultimul rand in credinta s-ar amplifica negresit, prin urmare, pentru fiecare credincios ar fi un dublu pas pe calea desavarsirii.
      Problema care se ridica insa este una de ordin tehnic. Intr-o lume a proprietatii private nu dispunem de terenuri pe care sa ridicam acele comunitati (stie cineva cateva catune de vanzare?… si mai ales stie cu ce le-am putea achizitiona?…).
      Pana atunci ne ramane doar perspectiva comunitatii de duminica… sau a celei virtuale.
      Pentru mai mult decat atat trebuie multa rugaciune. „Ceea ce nu e cu putinta la om, e cu putinta la Dumnezeu”.

      Apreciază

  5. ana said, on noiembrie 4, 2010 at 4:54 pm

    Off topic.
    Nu stiu daca s-a mai discutat sau nu, insa vreau sa postez ceva foarte interesant:
    NITIUM – substanţă extrem de toxică testată în premieră mondială, pe români!
    http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=7831:nitium–substan-extrem-de-toxic-testat-in-premier-mondial-pe-romani-&catid=19:viata&Itemid=24

    Apreciază

  6. Bmihai said, on noiembrie 4, 2010 at 5:28 pm

    Circula un zvon (pe care l-am auzit cu ceva minute in urma) cum ca parintele Iustin Parvu de la Petru Voda ar fi fost sechestrat,dupa cum se afirma,de reprezentanti ai BOR.

    Stie cineva ceva?Niste detalii?Infirmare,confirmare?

    Apreciază

  7. filofteiabejan said, on noiembrie 4, 2010 at 6:12 pm

    @eu am citit pe blogul celor de la Razboi intru cuvant atunci cand era scandalul acela cu cipurile asta vara un comentariu foarte ingrijorator.Sa fie speculatie sau nu asta n-am de unde sti.Respecitvul spunea ca ar fi aflat de la cineva din america,care ar fi in relatii cu patriarhul Daniel ca preafericitul doreste nici mai mult nici mai putin decat ca ,dupa moartea Parintelui Iustin, sa demoleze din temelii manastirea Petru voda si treaca cu tractorul peste ea.Ceva de genul asta a spus daca imi amintesc bine.Oricum poate fi doar un zvon,o simpla barfa sau nu.Am retinut- o pt pur si simplu m-a frapat ca ar putea Daniel sa mearga atat de departe.Ulterior am citit ca la-r fi ameninta si pe Pr Ioanichie Balan de la Sihastria datorita predicilor sale in care demasca masoneria.Aasa ca orice e posibil.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  8. filofteiabejan said, on noiembrie 4, 2010 at 7:18 pm

    @IOAN,multumesc deci e foarte grav totusi poti sa-mi indici niste materiale ceva ce aprofundeaza subiectul ,ca sa pot argumenta unor pers cu cunostinte tehnice care ma pot combate intr-o discutie.Eu doresc sa-i trezesc si pe cunoscutii mei nu cred ca e de ajuns ca eu m-am trezit.Doamne ajuta!

    Apreciază

  9. danutza said, on noiembrie 4, 2010 at 8:38 pm

    despre retragerea la manastire eu cred ca e un lucru minunat . daca persoana respectiva doreste sa mearga la manastire, cred ca ar fi bine sa vorbeasca cu duhovnicul si sa incerce, ca mirean, sa stea la manastire un timp ca sa vada daca asta este ceea ce isi doreste. nu trebuie luata in grabahotararea pt ca nu e de joaca cu lucrurile sfinte.
    cat despre comunitati, cred ca ar trebui infiintate, asa cum ne sfatuiau si par Paisie Aghioritul sau par Parvu.
    dar, daca vrei sa vorbim mai multe despre asta, cred ca ar trebui sa o facem in particular, in cadrul unui grup privat. asta pt ca si „altii” citesc blogurile si…sa nu le dam idei.
    eu simt ca lucrurile se precipita f tare. se grabesc ! sa fie de vina necredinta noastra? (retoric vorbind).
    ei vor sa vina cat mai repede. il asteapta. ii pregatesc bine domnia. arunca cu noroi si otrava in ortodoxie-cea care mai impiedica venirea antihristului. cat vom avea calugari si parinti cu viata duhovniceasca ingereasca, el nu poate veni.
    sa ne rugam si sa fim cat mai aproape de cum ne vrea bunul Dumnezeu.Doamne-ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 5, 2010 at 5:26 am

      danutza

      Sora mea, gresesti, caci BISERICA nu va dispare, e va exista si cand antihristul va lucra. A spune ca antihristul nu va veni cat timp mai exista pe pamant parinti cu viata sfanta inseamna ca ori nu va mai veni vreodata, ori va veni cand BISERICA va fi biruita. Dar ea nu poate fi biruita …

      Venirea antihristului este infricosatoare, dar ea nu trebuie sa ne ingrozeasca, deoarece la scurt timp dupa aceea va veni Iisus Hristos pe norii cerului. Iar Mantuitorul va avea grija de noi si pana atunci.

      Apreciază

      • danutza said, on noiembrie 5, 2010 at 9:26 am

        nu am spus ca va disparea biserica sau ca va fi biruita vreodata ( Episcopul Ignatie spune: „Apostazia are loc cu îngăduinţa Domnului, nu încerca s-o opreşti cu slabele tale puteri…” ), dar cred ca ortodoxia este ceea ce il impiedica pe antihrist sa vina. cand vor prigoni ortodoxia sau ii vor insela pe multi ( inclusiv pe preoti) si vor ramane doar cativa alesi care sa vada adevarul (asa cum e scris si in apocalipsa si in profetii) atunci va veni blestematul( adica atunci cand va veni apostazia -in bisericile noastre impodobite nu va ma i fi Duhul Sfant, ci va fi duhul lui antihrist)
        Sf Lavrentie:
        „Va veni vremea- spune cuviosul Lavrentie_ cand bisericile care nu functioneaza vor fi restaurate, impodobite nu numai in exterior, ci si in interior. Atat cupolele bisericilor, cat si ale clopotnitelor vor fi poleite cu aur. Iar cand lucrarile vor lua sfarsit, va sosi vremea instaurarii lui antihrist. Rugati-va ca Domnul sa ne mai prelungeasca aceste vremuri , pentru intarirea in credinta,fiindca ne asteapta timpuri groaznice. Vedeti cu cata viclenie se pregateste totul? Toate bisericile, ca niciodata, vor fi intr-o splendoare deosebita, dar in ele nu vei mai putea sa intri.”

        „Fericit si de trei ori fericit este omul care nu-si va dori sa vada si nu va vedea fata spurcata a lui antihrist. iar cel ce va vedea si va auzi cuvantul lui hulitor de Dumnezeu,promisiunule tuturor bunatatilor pamantesti, se va insela si va merge la inchinaciune in intampinarea lui.Si va pieri impreuna cu el si va arde in focul vesnic.”

        Decăderea clerului: Sf. Cosma al Etoliei scrie: „clericii vremurilor de pe urmă vor fi răi şi necredincioşi”. Sf. Chiril zice: „se vor certa episcopii între ei si preoţii între ei”. Ura şi decăderea clericilor va fi atât de mare, încît numai foarte puţini dintre preoţi vor păstra neveştejită credinţa lor; iar credincioşii vor fugi kilometri ca sa întâlnească un preot bun. Cei mai mulţi vor cădea sau cu trupul sau din cauza banilor şi atunci se vor certa mulţi unii cu alţii”
        Sf. Cosma al Etoliei scrie: „în zilele cele din urmă având nevoie de apostoli, apostoli vor fi toţi”.

        sf Nil:

        „Pentru savarsirea acestor mari
        pacate, oamenii vor fi lipsiti de darul Sfantului Duh, pe care l-au primit la Sfantul Botez,
        precum si de mustrarea constiintei. Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de preoti
        credinciosi si evlaviosi si va fi vai de crestinii care se vor afla in lume, caci isi vor pierde
        cu totul credinta, nevazand la nimeni lumina cunostintei.
        Atunci se vor duce la locurile ascunse si sfinte (manastiri si schituri), ca sa gaseasca
        mangaiere sufletului de multele tulburari si ispite pe care le vor intampina zilnic; dar
        usurare nu vor gasi, caci peste tot vor fi piedici si sminteli.”
        …”Intai, va lipsi dintre oamenidragostea, unirea, curatia si frica lui Dumnezeu. Orasele vor fi lipsite de pastori si depovatuitori credinciosi. Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de episcopi, de duhovnici side preoti evlaviosi, asa cum au inceput inca de pe acum a lipsi.”
        …”Atunci cand vor pacatui toti oamenii, vor crede ca isi lucreaza mantuirea lor. Atunci, invremea lui Antihrist, se vor defaima Bisericile lui Dumnezeu si Sfanta Evanghelie si va fi
        multa lipsa in lume”

        stiu ca Hristos va avea grija de noi, dar ma tem ca nu voi fi prea tare ca sa rezist pana la capat, caci cei care vor rezista pana la sfarsit, aceia se vor mantui. voi fi eu vrednica de mila lui Dumnezeu ca sa rezista pana la sfarsit? si nu pot sa nu ma tem de venirea antihristului, a carui domnie totala va fi de 7 ani, caci in acele vremuri vor fi cele mai mari chinuri pentru crestini de la inceputul lumii.
        sf efrem sirul:
        „Viteaz suflet va fi acela care va putea sa-si tina viata atunci in mijlocul smintelilor; Ca
        daca putin va slabi credinta sa, lesne va fi inconjurat si va fi robit de semnele balaurului
        celui rau si viclean.”
        parca sf chiril (??) spune ca mai bine sa nu sa traim acele vremuri ( citat aproximativ).

        asadar, nu ma indoiesc in vreun fel ca biserica lui Hristos va fi biruitoare si nici nu spun ca ar disparea ( asta inseamna sa nu cred in Dumnezeu si in puterea Sa), dar ma tem ca noi ne-am facut rai si pacatosi si credinta s-a imputinat, astfel incat vremurile bat la usa. cati vom avea taria sa le infruntam? Doamne-ajuta!

        Apreciază

  10. filofteiabejan said, on noiembrie 4, 2010 at 9:21 pm

    @danutza,nu stiu dar din ce spuneau comentatorii aceia impreuna cu admin.blogului Razboi intru cuvant cred ca era vorba de calugari oricum nu prea conteaza eu cred ca e o fabulatie,chiar cred ca e o minciuna de vreme ce parintele a confirmat clar ca nu-l influenteaza nimeni cu nimic.

    Apreciază

  11. Aurora said, on noiembrie 4, 2010 at 10:38 pm

    Subiectul este delicat. Cel cu retragerea la manastire a doi soti plus copiii. Trebuie bine cumpanit, nu oricine poate sa faca asa o jertfa; eu cand am aflat de Par. Clement, m-a impresionat pana la lacrimi. N-as putea sa plec la manastire si sa-mi las sotul, chiar daca s-ar calugari si el. N-am aceasta tarie de caracter. Suntem la o varsta matura, nu suntem legati de aspecte trupesti, dar avem nevoie sa fim impreuna si sa ne sprijinim unul pe altul asa cum numai doi soti pot sa o faca.Intre noi exista mila, atasament, fidelitate,DRAGOSTE care nu se poate cuprinde in cuvinte. Daca Dumnezeu ar randui si pentru noi o soarta ca a Parintelui Clement, sigur ca ne-am conforma, dar El ne cunoaste posibilitatile la fiecare, stie care ne sunt limitele si nu ne cere mai mult decat putem noi sa dam. Nici lui Avraam nu i-a cerut sa-l jertfeasca pe Isaac. A vrut doar sa-i testeze capacitatea de a iubi. Dumnezeu sa-l lumineze pe fratele care trece prin astfel de incercari !

    Apreciază

  12. Aurora said, on noiembrie 4, 2010 at 10:57 pm

    Parinte Vasile,
    Pai daca asa stau lucrurile cu patriarhul Daniel, inseamna ca stam rau. Adica de ce-l deranjeaza ca par. Ioanichie l-a facut pe Luther eretic ? Nu era ? Si de ce uraste atat de tare Man. Petru-voda si pe Par. Iustin ? Pt. ca tin ORTODOXIA ? Noi nu vrem influente papiste, nu vrem prietenie cu protestantii. Sunt rataciti si nu avem partasie cu ei. Inseamna ca dupa ce moare Parintele Iustin, sterge cu noi pe jos, adica face el jocurile cum vrea.
    Parinte, va rog sa ma lamuriti – poate am innebunit, fereasca Sfantul ! – de ce intr-o biserica din centrul Capitalei, in duminica din ajunul intalnirii de la Viena, corul a luat-o asa spre ritmuri catolice ? Si mi-a spus o credincioasa ca l-a auzit pe un diacon cum ii „invata” pe coristi la repetitii, ce sa cante. Eu am fost oripilata cand am auzit schelalaielile sus in cafas. Destul ca suport coralele gen „opereta” in cursul celorlalte duminici, acuma o luase rau pe aratura catolica. Am auzit si la un botez cu fite Ave Maria si nu mi-a cazut bine. Spuneti-ne ce se intampla ? Acesti lupi in piei de oaie chiar vor sa ne uneasca cu PAPISMUL – erezia ereziilor ?
    Sarut mana si sa ma iertati daca m-am exprimat nepotrivit !

    Apreciază

  13. Aurora said, on noiembrie 4, 2010 at 11:38 pm

    Parinte Vasile,
    Eu ma gandesc ca ar trebui sa marturisim noi, mirenii, sa vada patriarhul ca nu suntem de acord cu pozitia lui filo-papista, filo-protestanta, filo-ecumenista. N-ar fi bine sa ne strangem cat mai multi si sa facem putina galagie sus in Deal ? Poate crede ca suntem prosti si inghitim orice – si aici ii cam dau dreptate, caci se bazeaza pe ignoranta multora – dar suntem destui si cei care avem ochii si urechile atintite la slujbe si nu vrem sa vedem maine-poimaine modificari si mutatii in liturghie -lucrul cel mai de pret pentru noi. De ce nimeni nu ia nicio masura si il lasa pe acest Lup Alb sa-si faca de cap ? Oamenii fac manifestatii pentru salarii, pt. pensii, pt. medicamente, pt. banii de la FNI, pt. Daciile din ’88, pt. orice , dar numai pt. pastrarea intacta a Ortodoxiei nu manifesteaza nimeni. De ce este poporul nostru atat de nepasator cand e vorba de mantuire ? Parinte, dati-ne un sfat, nu stim daca astfel de manifestari sunt placute lui Dumnezeu .

    Apreciază

  14. elena said, on noiembrie 5, 2010 at 6:37 am

    Pt. Aurora
    Sora draga, ai perfecta dreptate, dar situatia este mult mai grava. Sunt sigura ca stii, dar cauta informatii despre cum au murit. pr. Ioanichie Balan. Preafericitul pr. Teoctist, Pr. Damaschin, de la Episcopia Ialomitei si Calarasilor, sunt multe dedesubturi, cum spunea si fratele Saccsiv, vremurile sunt aproape si trebuie sa fim uniti. Nu se mai poate face nimic, decit sa ne rugam, masoneria s-a infiltrat peste tot si in rindurile lor. Stilpii ortodoxiei au ramas putini, si astia care mai sunt sunt loviti din toate partile. Pr. Iustin este un sfint in viata, nu am vazut niciodata la Trinitas vorbindu-se despre sf. sa. Cind va pleca la Domnul, va fi vai si amar de Manastirea Petru Voda.

    Apreciază

  15. cb said, on noiembrie 5, 2010 at 10:46 am

    Referitor la comunitatile crestine,eu observ asta: pe anumite forumuri, site-uri, gasesc sau intuiesc ca ar fi oameni asemenea mie. Dar in viata de zi cu zi, din intamplari, discutiile cu ceilalti nu prea pare asa. Unde sunt in viata de zi cu zi crestinii din mediul virtual? Singurul loc unde cred ca mai sunt, satul unde ma duceam la bunici – si aceia sunt batrani…

    Apreciază

  16. Aurora said, on noiembrie 5, 2010 at 7:34 pm

    Parinte Vasile ,va multumesc .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.