SACCSIV – blog ortodox

Anglicanii se vor unii cu catolicii prin absorbtie? Principalul motiv ar fi chestiunea homosexualitatii

Posted in anglicani, catolici, CATOLICISM, PAPA by saccsiv on octombrie 29, 2009

   S-ar parea ca da. Conform articolului Poartă pentru anglicanii ce vor să intre în Biserica Catolică:

   Într-o întâlnire cu jurnaliştii, azi-dimineaţă, la biroul de presă al Sfântului Scaun, Cardinalul William Joseph Levada, prefectul Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei (CDC), şi Arhiepiscopul Joseph Augustine Di Noia O.P., secretar al Congregaţiei pentru Cultul Divin şi Disciplina Sacramentelor, a prezentat o notă despre o nouă măsură privind „Ordinariatele personale pentru anglicanii care intră în Biserica Catolică”. Vorbind despre nota publicată de dicasterul său, Cardinalul Levada a explicat că „prin pregătirea unei constituţii apostolice, Biserica Catolică răspunde numeroaselor cereri înaintate Sfântului Scaun de grupuri de clerici şi credincioşi anglicani din diferite părţi ale lumii, care doresc să reintre într-o comuniune deplină şi vizibilă” cu Biserica Catolică.

   „În această constituţie apostolică Sfântul Părinte prezintă o structură canonică ce rezolvă o astfel de unire prin înfiinţarea Ordinariatelor Personale, ce vor permite foştilor anglicani să intre în comuniune deplină cu Biserica Catolică în timp ce îşi conservă elementele distinctive ale patrimoniului spiritual şi liturgic anglican. Conform constituţiei apostolice, supravegherea şi călăuzirea pastorală va fi oferită grupurilor formate din foşti anglicani de un Ordinariat Personal, al cărui Ordinariu va fi de regulă numit dintr-un fost membru al clerului anglican. […] Apropiata constituţie apostolică oferă un răspuns rezonabil şi necesar unui fenomen mondial, oferind un model canonic unic pentru Biserica Catolică, adaptabil pentru diferitele situaţii locale şi echitabil faţă de foştii anglicani. Acest model oferă cadrul pentru hirotonirea ca preoţi catolici a foştilor clerici anglicani căsătoriţi. Raţiunile istorice şi ecumenice exclud consacrarea bărbaţilor căsătoriţi ca Episcopi atât în Biserica Catolică cât şi în Bisericile Ortodoxe. Constituţia stabileşte de aceea că Ordinariul poate fi un preot sau un Episcop necăsătorit. Seminariştii dintr-un Ordinariat vor fi pregătiţi alături de seminariştii catolici, dar Ordinariatele vor putea să îşi deschidă case proprii de formare, care să răspundă nevoilor formative particulare conform patrimoniului anglican.”

   „Normele pentru această nouă structură sunt consecvente cu angajamentul pentru dialog ecumenic, care continuă să fie o prioritate pentru Biserica Catolică, în special prin eforturile Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştine. Iniţiativele au venit din partea unui număr mare de grupări anglicane”, care, a susţinut Cardinalul Levada, „au declarat că împărtăşesc credinţa catolică, aşa cum este ea exprimată în Catehismul Bisericii Catolice, şi acceptă ministerul petrin ca ceva dorit de Cristos pentru Biserică. Pentru ei, a venit timpul de exprimare a acestei unităţi implicite într-o formă vizibilă de comuniune deplină.” Prefectul a continuat: „Papa Benedict al XVI-lea speră ca clerul şi credincioşii anglicani care doresc unirea cu Biserica Catolică să găsească în această structură canonică ocazia conservării acelor tradiţii anglicane preţioase pentru ei şi consecvente cu credinţa catolică. În măsura în care aceste tradiţii exprimă într-un mod diferit credinţa comună, ele sunt un dar ce trebuie împărtăşit întregii Biserici. Unitatea Bisericii nu cere o uniformitate care ignoră diversitatea culturală, după cum o arată istoria creştinismului. Mai mult, diversele tradiţii prezente astăzi în Biserica Catolică îşi au toate rădăcinile în principiul formulat de Sf. Paul în epistola sa către efeseni: `Există un singur Domn, o credinţă, un botez`.” Cardinalul Levada a conchis: „Comuniunea noastră este deci întărită de o astfel de diversitate legitimă şi suntem bucuroşi că aceşti oameni îşi aduc contribuţia lor particulară la viaţa noastră comună de credinţă.”

   Iata si ce aflam din articolul’http://www.crestinortodox.ro/adevarul/73198-biserica-anglicana-s-ar-putea-uni-cu-cea-catolica:

   Propunerea este discutata la Vatican, unde se pregateste un raspuns oficial

   Bisericile Anglicana si Catolica s-ar putea reuni sub conducerea Papei, dupa cinci secole de sciziune, scrie cotidianul „Times”. Potrivit publicatiei, propunerea este facuta de o comisie formata din seniori episcopi ai celor doua biserici si urmeaza a fi publicata in acest an.

   Documentul de 42 de pagini, ajuns in posesia ziaristilor, a fost elaborat de Comisia Internationala Anglicano-Romano Catolica, prezidata de reverendul David Beetge, un arhiepiscop anglican din Africa de Sud, si de reverendul John Bathersby, arhiepiscopul catolic de Brisbane (Australia). Raportul recunoaste „comuniunea imperfecta” dintre cele doua biserici, dar afirma ca exista suficient teren comun pentru a face un „apel la actiune”. Unul dintre cele mai importante pasaje priveste recunoasterea suprematiei Papei. „Biserica Romano-Catolica ne invata ca episcopul de la Roma, Papa, este conducatorul universal al Bisericii potrivit vointei lui Cristos si un element esential al mentinerii ei in unitate si adevar. Anglicanii au respins suprematia Vaticanului in secolul al XVI-lea.

   Totusi, in zilele noastre, unii anglicani incep sa creada in valoarea potentiala a unui ministeriat universal, care ar fi cel de la Roma, ca semn al unitatii dintre bisericile reunite”, se arata in raport. Documentul recomanda ca preotii ambelor denominatii sa ia parte impreuna la adunarile sinodurilor si colegiilor sau la conferinte. Arhiepiscopii anglicani ar putea fi invitati sa li se alature celor catolici atunci cnd acestia viziteaza Vaticanul. Alte propuneri se refera la materiale didactice comune pentru copii la scolile de duminica si frecventarea reciproca a slujbelor religioase de catre credinciosi. Preotii anglicani sunt indemnati sa se roage pentru Papa in timpul slujbelor, iar catolicilor li se cere sa se roage pentru Arhiepiscopul de Canterburry, liderul simbolic al Bisericii Anglicane, pozitie ocupata in prezent de reverendul Rowen Williams.

   La nivel mondial, numarul anglicanilor se ridica la 78 de milioane, iar cel al romano-catolicilor este de circa un miliard.

   Ruperea de Roma s-a produs acum cinci secole

   Biserica Crestina din Anglia s-a desprins de Biserica Catolica in secolul al XVI-lea, in timpul domniei lui Henric al VIII-lea, ca parte a miscarii protestante ce a afectat intreaga Europa. Sciziunea a fost initial mai mult politica dect religioasa, regele Angliei devenind liderul religios, in detrimentul Papei. Ideologia Bisericii Anglicane a fost motiv de dispute timp de mai multe generatii si a dus la razboi civil. Pentru prima data in istoria Bisericii Anglicane, romano-catolicii sunt pe punctul de a deveni majoritari in Anglia si Tara Galilor.

   Citind urmatoarele doua articole, apare si unul din motivele acestei miscari.

Papa Benedict al XVI-lea deschide poarta Bisericii Catolice pentru anglicanii traditionalisti

   Papa Benedict al XVI-lea a deschis marti poarta Bisericii Catolice pentru anglicanii traditionalisti dezamagiti de biserica lor, inclusiv preotilor casatoriti, relateaza AFP.
   Cardinalul William Joseph Levada, prefect al Congregatiei pentru Doctrina Credintei, a anuntat presei ca Vaticanul va publica, in perioada imediat urmatoare, o „Constitutie apostolica” semnata de Benedict al XVI-lea.
   Aceasta va crea un cadru care va permite primirea in sanul Bisericii Catolice anglicanii care nu se mai regasesc in Biserica fondata in 1534 de regele Henri al VIII-lea.
   Acesti disidenti denunta in special consacrarea episcopala a femeilor si binecuvantarea casatoriilor homosexuale. Noii credinciosi vor avea o liturghie speciala, a precizat cardinalul Levada.
   In opinia sa, numarul celor care ar putea reveni in Biserica Catolica este cifrat la „20 sau 30 de episcopi si cateva sute de persoane”.
   Acest anunt-surpriza – conferinta de presa a fost convocata in seara zilei de luni, un fapt putin obisnuit la Vatican – intervine cu cateva zile inainte de deschiderea dialogului doctrinal cu lefevristii, care debuteaza luni.

La 500 de ani de la schismă, Anglia se întoarce cu faţa spre Roma

   După ce fostul premier Tony Blair s-a convertit la catolicism, Vaticanul atrage mii de clerici anglicani nemulţumiţi de hirotonisirea femeilor şi a homosexualilor, o decizie care poate însemna începutul sfârşitului bisericii conduse de regina Elisabeta a II-a.

   La aproape 500 de ani de la apariţia ritului anglican, Vaticanul a anunţat că va crea o „structură canonică“ ce le va permite anglicanilor să intre „în plină comuniune cu Biserica Catolică, cu dreptul de a-şi păstra patrimoniul spiritual şi liturgic anglican“. Decizia Papei Benedict al XVI-lea reprezintă o lovitură puternică dată Bisericii Anglicane, care, potrivit cotidianului „The Times“, poate pierde mii de preoţi în Anglia, America, Africa şi Australia.

   Atragerea anglicanilor în sânul Bisericii Catolice a fost iniţiată de actualul papă în timp ce conducea Congregaţia pentru Doctrină şi Credinţă de la Vatican, iar apropierea de credincioşii britanici datează din aceeaşi perioadă.

   Anul 2007 a adus un alt eveniment, convertirea la catolicism a premierului Tony Blair. Papa Benedict al XVI-lea a anunţat că va efectua o vizită la Londra în 2010, când îl va beatifica pe cardinalul John Henry Newman, convertit de la anglicanism în 1845. Aceasta ar fi a doua vizită papală în Anglia după 1534.

   Potrivit Vaticanului, deschiderea către anglicani este răspunsul la dorinţa a sute de clerici de a se alătura catolicismului, din cauza nemulţumirii provocate de acceptarea în Biserica Anglicană a preoţilor homosexuali, a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi a hirotonisirii femeilor. Includerea anglicanilor va fi consacrată printr-o constituţie apostolică (un tip de decret papal), prin care se vor crea dioceze specifice pentru foştii preoţi anglicani. Acestora li se va permite să fie căsătoriţi. Ultima hotărâre nu este valabilă însă şi în cazul episcopilor, pentru care va rămâne obligatoriu celibatul.

   Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, liderul Bisericii Anglicane, şi omologul său catolic din Anglia, arhiepiscopul Vincent Nichols, au păstrat aparenţele bunei înţelegeri, declarând că măsura Vaticanului „este o nouă recunoaştere a asemănărilor substanţiale dintre cele două biserici, în termeni de credinţă, doctrină şi spiritualitate“. Surse citate de „The Telegraph“ arată însă că arhiepiscopul de Canterbury şi elemente din Consiliul Pontifical de la Vatican „s-au opus în mod implacabil“ atragerii clerului anglican. Aceleaşi surse arată că arhiepiscopul Williams a făcut presiuni asupra şefului Consiliului Pontifical pentru a opri emiterea noii constituţii apostolice.

   Episcopul Peter Wilkinson, capul Bisericii Anglicane din Canada, fondată în 1970 de anglicanii conservatori, a salutat deschiderea Vaticanului către credincioşii dezamăgiţi de propria biserică. „Am fost dezbinaţi mai bine de 450 de ani, însă am fost uniţi în aceeaşi biserică timp îndelungat, din 587 până în 1535“, a spus Wilkinson.

   Ritul anglican s-a desprins de catolicism în 1534, din raţiuni politice, după ce regele Henric al VIII-lea nu a reuşit să obţină o dispensă papală privind divorţul său de prima soţie, incapabilă să-i ofere un urmaş la tron. Liderul suprem al Bisericii Anglicane este regele sau regina Angliei. Ritul are circa 80 de milioane de adepţi în întreaga lume, mulţi tot mai nemulţumiţi de atitudinea permisivă faţă de homosexuali şi femei manifestată de actualul arhiepiscop de Canterbury.

   Comentariu saccsiv:

   Ce minunat apare catolicismul, cand e comparat cu habaucii deschisi spre sodomie … Dar tot rataciti sunt. Poate totul nu este decat un scenariu in care se impusca doi iepuri dintr-un foc. Pe de o parte SISTEMUL isi face damblaua cu promovarea homosexualitatii, pe de alta parte incepe unirea bisericilor (chiar si prin absorbtie). N-ar fi exclus, tinand cont ca Vaticanul neaga ideea existentei unor ELITE ce edifica NOUA ORDINE MONDIALA:

CATOLICUL Massimo Introvigne despre ILLUMINATI si filmul “Îngeri şi demoni”

   Dar in acelasi timp:

Articolul zilei (08.07.2001): Papa vrea Guvern Mondial

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 29, 2009 at 8:48 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. lehamitea said, on octombrie 29, 2009 at 10:05 pm

    Vaticanul o ia razna, chiar ieri citeam pe un blog ca Vaticanul planuieste sa-i invete pe copii catolici Islamul in scoli, in scopul…
    Poate scrii niste articole si despre religia islamica si musulmani, am observat ca nu multa lume stie ce e cu oamenii astia, inafara de ce aud la tv cu teroristi, crime si ce aud la musulmani care sustin ca e o religie a pacii etc. si stiu sa fie foarte convingatori.

    Apreciază

  3. parereamea said, on octombrie 29, 2009 at 10:43 pm

    Cred ca se poate incadra in aceeasi tema:
    TENDINŢE NEO-ORTODOXE: SEMN AL VREMURILOR DE PE URMĂ
    http://www.mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=5403

    Citez:
    Părintele a mai sugerat că din componenţa acestor gărzi populare religioase ar trebui să facă parte şi reprezentanţii altor religii: ,,Nu este nici un secret că ortodocşilor le trebuie foarte mult timp pentru a fi gata şi uneori, mai degrabă, renunţă la idee şi adesea sunt prea binevoitori. (…) Musulmanii sunt mai hotărâţi, adevăraţi luptători. Ei îi pot înfricoşa tare pe vânzătorii de alcool şi droguri, care îi învaţă pe tineri să bea şi să fumeze. Evreii au sânge rece. (…) Gloria artelor marţiale budiste dă încredere: o privire la o gardă budistă va fermeca orice derbedeu”.

    Cred ca e unul din cele mai „haioase” articole citite in ultima vreme. Sa te smulgi de cap, nu alta!!!

    Apreciază

  4. PG said, on octombrie 30, 2009 at 6:20 am

    Fii calm ,nu te alarma .Daca se poate ramai acolo si la primavara vino si ia-ti familia in pelerinaj pe le manastiri .Doamne Ajuta .

    Apreciază

  5. daniel said, on octombrie 30, 2009 at 7:47 am

    @marian,

    dragul meu Marian,

    noi, intelegem ca toate aceste scene (vointe contare) din familie, pot fi depasite caci Cel ce este in noi biruie totul.
    nu trebuie sa insistam in ale noastre ci trebuie sa ne raportam impreuna asa incat Domnul nostru sa ramana cu noi.
    nu este nimic daca nu plecam in munti ci, ramanand locului, ne punem nadejdea si pe cei dragi ai nostri in Domnul nostru Iisus Hristos.
    caci totul se pregateste pas cu pas, zi de zi: asa creste omul duhovnicesc.
    ti-am spus, in alta parte, ca iti spun de casa pe care o construiti.
    fii atent:
    in tot locul, conteaza ce casa iti construiesti pentru sufletul tau. in rest poti sa iti faci 7 case. fa casa, sau strica – casa, dar inima ta sa ramana la Casa Adevarata.
    tu fii perseverent in casa sufletului tau. asta trebuie sa bucure pe Domnul nostru.
    in ce haine iti imbraci sufletul?
    in zdrente (adica grijile astea multe si marunte) sau in haine curate, de Spovedanie si Sfanta Impartasanie?
    fi linistit si fa-ti treaba asa cum stii tu, cu nadejdea in Domnul nostru Iisus Hristos.
    asa sa fie.

    va iubesc pe toti,

    Daniel

    Apreciază

  6. marcela said, on octombrie 30, 2009 at 8:40 am

    draga Marian, am urmarit framantarile tale de ceva timp, este perfect normal sa ti pui problema mantuirii in felul acesta, si eu l am intrebat pe Duhovnicul meu si mi a spus: DUMNEZEU NE CERE SA RENUNTAM LA TOT PENTRU EL, adica sora ,frate, sotie, mama,tata,copii…DOAR ASA IL DOBINDIM PE EL SI VIATA VESNICA, insa ne e foarte greu sa acceptam ca deja incepem sa traim acele vremuri.
    Dumnezeu sa ti lumineze mintea.
    SA MA IERTATI.

    Apreciază

  7. daniel said, on octombrie 30, 2009 at 12:27 pm

    @marcela,

    draga mea Marcela,

    Cel ce a zis sa renuntam la toate pentru EL are TOTUL ca noi sa putem suporta acestea toate. acum nu trebuie sa intelegi ca trebuie sa pleci de acasa etc.
    ci, chiar in obisnuitele activitati de zi cu zi, trebuie sa iti deprinzi atentia inimii (starea ta interioara) sa fie in sintonie cu Domnul nostru Iisus Hristos. atunci vei vedea ca pe cei din jur ii iubesti altfel, ii iubesti prin Iubirea Domnului nostru Iisus Hristos.
    uite cum faceau Sfintii: unii traiau in lume dar erau complet straini de ea.
    astea inseamna sa vezi mai in profunzime si sa intelegi ca cea ce conteaza este ca interiorul tau (inima ta) sa nu fie legata de lumea asta mai mult decat de Domnul nostru Iisus Hristos.
    Duhovnicul ti-a spus dar dansul nu ti-a explicat pe indelete ce inseamna acest lucru.
    cum spune si Sf. Apostol Pavel: avem ca si cum nu am avea: toate sunt din mana Domnului nostru Iisus Hristos.
    sa multumim lui Dumnezeu si cand nu primim, spunea Sf. Ioan Gura de Aur.
    mare folos avem din asta.

    cat despre faptul ca traim vremurile acestea de sfarsit si de inceput (cine are urechi de auzit sa auda !) nu trebuie sa te preocupi prea mult cat si ce si unde si cum o sa fie mai mult decat a pastra in interiorul tau pacea si bucuria in Domnul nostru Iisus Hristos.

    lui Marian i-am scris: sau face casa sau darama casa, el trebuie sa se ingrijeasca de Casa Adevarata. numai asa tot ce face face cu pace si se bucura de munca sa.

    te iubesc, va iubesc,

    Daniel

    Apreciază

  8. daniel said, on octombrie 30, 2009 at 12:52 pm

    @Marcela,

    draga mea Marcela,

    reflectand la ce ti-am scris mai devreme vreau sa mai spun ca oriunde esti sa ai sentimentul acesta ca Domnul nostru Iisus Hristos este de fata cu tine.
    pastreaza-ti in inima acest sentiment si cu atentia si nadejdea in EL vei vedea ce mult in bine poti primi, suporta si trece peste toate cu o inima linistita si bucuroasa.
    adica „vei calca peste si serpi si peste balauri ” (cum se arata in Psalm 90, intelegi am parafrazat stihul, cu cel mai mare calm si seninatate) numai in numele Domnului nostru Iisus Hristos.
    asa sa fie.

    Daniel

    Apreciază

  9. daniel said, on octombrie 30, 2009 at 5:39 pm

    @marian,

    Dragul meu Marian,

    nu iti mai pune atatea intrebari lumesti: de unde stiu, cum va fi, ce se intampla daca etc. astea vin numai din necredinta.
    daca ai grija ca singura ta preocupare sa fie cum sa Ii placi lui Dumnezeu atunci vei vedea ca toate se vor aseza in viata ta, chiar mai bine decat te-ai fi asteptat.
    fie ca ridici casa, fie ca darami casa ai grija sa fii pregatit pentru Casa Adevarata.
    asadar puneti inima in Domnul nostru Iisus Hristios si puneti atentia si nadejdea in El.
    fii cu inima usoara ca se te poti ruga cu liniste si bucurie.
    pastreaza-ti pacea si bucuria in inima ca astfel faci placere Stapanului.

    asa sa fie.
    Daniel

    Apreciază

  10. daniel said, on octombrie 30, 2009 at 5:45 pm

    PS

    nu te gandi la retragerea in munti.
    retrage-te in inima ta ca acolo te asteapta Domnul sa iti umple viata ta de Lumina.
    sa fii mereu cu gandul ca EL te vede oriunde si ca in permanenta te insoteste ca un prieten credincios.
    fii cat mai simplu la ganduri.
    preocuparea de baza, capitala sa fie zilnic asta: incredintarea in Domnul nostru Iisus Hristos. in indurarea si iertarea Lui.
    asa sa fie

    te iubesc, va iubesc

    Daniel

    Apreciază

  11. Alexandra said, on octombrie 30, 2009 at 7:16 pm

    @ Marian Norvegia

    Toti fratii de aici ti-au dat sfaturi bune…la sfaturile lor eu nu pot sa adaug decat
    ca sunt in aceeasi situatie cu tine….numai ca e sotul meu care nici nu vrea sa auda de Biserica….de Dumnezeu si sfinti. Ma vede citind religie si pufneste pe nas batjocoritor…face el multe nu e locul sa spun aici…intr-un cuvant e ateu convins.
    Noi traim in Canada -Toronto, as vinde in secunda asta casa, as cumpara una de paianta prin satele Moldovei sau pe langa Fagaras…mi-a trecut prin cap chiar sa-mi las sotul si sa plec…mare ispita de la diavol….m-am rugat si m-a luminat Bunul Dumnezeu prin duhovnic si materiale citite.
    De cate ori am avut indoiala de ce trebuie sa fac….m-am rugat si mi-au iesit in cale cuvintele acestea ori pe internet pe site-urile ortodoxe ori prin cartile scrise de sfinti pe care le citesc mereu: Da marturia cea buna in locul in care esti…daca nu te poti retrage.
    Parintele Calciu-Dumitreasa a fost intrebat de calugari intr-una din calatoriile sale prin manastiri „Ce sa faca, sa se retraga in munti si paduri? Raspunsul a fost: ramaneti in Manastire cat de mult puteti, chiar pina la capat.”
    Daca eu imi iau acum talpasita si-mi parasesc sotul, ii voi produce furie, amaraciune, sete de razbunare si cu siguranta (il cunosc bine) se va apuca de baut si va avea o viata libertina. Cum voi raspunde eu la Judecata in fata lui Dumnezeu? ca doar nu fug in padure ca vor sa-mi puna cipul pe mine, sa ma marcheze….mai e pina acolo…un pic, momentul acela nu a venit inca.
    Solutia este rugaciune si post cat mai mult, spovedanie si impartasanie cat de des….Acum suntem cam ca la „Atentie! Fiti gata! Start!”….suntem la faza Atentie!….Cred ca faza „Fiti gata!” va fii cand vor incepe rascoalele si furia…iar „Start!” cand vor incepe cu pecetluirea.
    Mergeti spovediti-va si impartasiti-va zilele astea nu asteptati postul Craciunului, s-ar putea sa vrea sa inchida bisericile.

    Eu ma spovedesc azi am sa vad si ce zice parintele nostru, ce sfaturi imi da…tin post de miercuri, joi nu am mancat de dulce nici sambata nu mananc de dulce….trebuie sa-mi „pacalesc” sotul ca am durere de burta si nu pot manca…altfel ii atrag furia si-mi spune ca sunt nebuna habotnica…..trebuie tact….foarte mult.
    Nu insista cu sotia ta prea mult. Nu te panica. Mai lasa o vreme.
    E si ochestie cu astia necredinciosi, ii mana ceva sa fie impotriva crestinilor credinciosi. PE mine nu ma „deranjeaza” de pilda ca sotul meu mananca in fata mea de dulce, dar pe el il deranjeaza ca eu vreau sa tin post…..vedeti cum e, cum zicea betelgiuse ca sar ca arsi.

    Mai vorbim, ne mai incurajam reciproc…nu suntem singuri…fratilor ne avem noi pe noi aici si cu NOI ESTE DUMNEZEU, INTELEGETI NEAMURI SI VA PLECATI

    Apreciază

  12. daniel said, on octombrie 31, 2009 at 6:56 am

    @Alexandra,

    draga mea Alexandra,

    si eu sunt in situatia ta.
    adevarat adevarat iti spun: in fata mea s-au rupt doua Biblii si un raft intreg de carti ale Sfintilor Parinti.
    de cetava ori am fost bombardat cu Psaltirea si cu Ceaslovul.

    iti spun: am incercat sa raman cat se poate de senin la toate astea: inima mea este la Domnul nostru Iisus Hristos.

    din ce am citit eu aici si ceea ce fac eu (experienta mea personala) iti zic tie:
    cea mai mare intelepciune este sa taci in inima ta.

    pastreaza in inima ta pacea si bucuria (chiar sa fii in Iad sau in Rai), fara de care nici un milimetru nu progresezi in viata duhovniceasca (pentru asta iti trebuie o vointa pe care ti-o caleste clipa de clipa Domnul nostru Iisus Hristos).

    nu mai fa atatea nevointe ca astfel sotul tau nu pricepe deloc, din contra, te vede buna de dus la spitalul de nebuni.
    nevointa ta capitala sa fie asta: pastreaza Pacea si Bucuria in inima care se obtine indeosebi cu atentia la El si nadejdea in promisiunile Lui minunate.
    intelege ca Pacea este Domnul nostru Iisus Hristos. Bucuria este tot EL.

    nu cauta sa te impartasesti des, ci cauta sa traiesti clipa in pace si liniste (ca sa fie Harul lui Dumnezeu peste tine) si dupa aceea poti merge la impartasit.

    evita sa te certi. cand dai explicatii fii precisa, senina si rabdatoare (adica fii libera ca si cum ai da explicatii Domnului nostru Iisus Hristos).

    sa nu ai frica in fata Domnului.
    fii plina de dragoste pentru EL.
    cand vei intelege Iubirea Divina atunci iti va veni frica Sfanta.

    in concluzie:
    nu te arunca sa faci multe ca ajungi ca te doare capul.
    urmareste desfasurarea zilei si fa dese pauze in inima ta: linsite si bucurie interioara pentru ca des te lasi condusa de Pastorul cel bun.
    fa-ti treaba ta cum trebuie, sa nu ti reproseze nimic.

    acum pentru noi amandoi: cu cat se apropie momentul schimbarii, innoirii, pocaintei, convertirii cu atat evenimentele rele se amplifica si ne descurajeaza.
    dar ne pastram pacea si bucurie interioara si mergem inainte: Dumnezeu ajuta astazi mai mult decta a facut-o vreodata in trecut.

    vei vedea ca evenimentele rele sunt necesare sa sfarame orgoliile si sa ne apropie pe noi tot mai mult de EL.

    nadejdea si atentia la EL.
    asa sa fie.

    te iubesc, va iubesc,

    Daniel

    Apreciază

  13. daniel said, on octombrie 31, 2009 at 7:00 am

    si inca ceva

    eu evit pe cat posibil contactele sexuale.
    atentie mare.

    te iubesc, va iubesc,
    Daniel

    Apreciază

  14. cAsAndrA said, on octombrie 31, 2009 at 5:00 pm

    @ Marian Norvegia
    Poate sotiei tale nu i-ar place sa vada ca te indoiesti de ea in mod public pe internet, fara stirea ei, destainuindu-te unor straini in loc de duhovnic.

    Apreciază

  15. daniel said, on octombrie 31, 2009 at 11:41 pm

    @Marian din Nor …

    dragul meu Marian,

    entuziasmul nu iti scade atat timp cat ai atentia si nadejdea in EL. iti spun din propria mea experienta. chiar si azi am avut ispite ingrozitioare dar vointa mea este sa raman placut Domnului nostru Iisus Hristos, intrebandu-ma cum imi pastrez neprihanirea, spre exemplu.
    sa vrei si asa ramai: entuziast, chiar daca plutesti si esti innecat si esti calcat cu cizma si esti legat de maini si de picioare si nu poti respira si nu poti gandi nimic si gandesti toate negativ si prost.
    tu ramai luminita de pace, de bucurie, de senin, in mijlocul furtunii, in mijlocul intunericului spiritual care vezi ca trebuie prin purtarea noastra si cu Harul lui Dumnezeu sa il risipim incepand cu inima noastra.
    ca sa intelegi: lumea iti da tot ce trebuie sa iti faci o casa. dar acesta casa sta pe nisip si o simpla adiere a Adevarului o darama instantaneu.
    Pe cand, tu trebuie sa cauti din piatra seaca, din desert, din ceea ce gasesti in inima ta, din ceea ce gasesti pe caile foarte subtiri de vietuire placuta Stapanului materialele bune ca sa iti cladesti, cu Harul lui Dumnezeu, Casa adevarata.
    ramane asa: ori ca construiesti casa pe pamant, ori ca o darami tu trebuie sa stii ca intre timp ti-ai zidit Casa adevarata.
    hai cum iti pastrezi entuziasmul?
    uite cum:
    1. nu uita niciodata ca Ajutorul pe care il acorda Dumnezeu in aceste timpuri oamenilor dornici de a-L primi depaseste cu mult ce a dat Dumnezeu in trecut.
    2. obisnuieste-te ca in evenimentele contrare, contrastante, aberante, imposibile, de nerevenit la normal sa iti pastrezi pacea si bucuria in inima, pentru ca fiinta ta nu este pentru lumea acesta, sa ne dam cu pararea, ci fiinta ta este in orice clipa pentru Domnul inimilor si prin EL pentru draga ta sotie si familie.
    3. cand auzi Numele Sfant sa arzi de iubire si bucurie. fii fara frica caci dupa ce te copleseste Iubirea Divina atunci vei vedea adevarata frica, cea care vindeca si te intareste.

    atentia si nadejdea la EL.
    asa sa fie

    te iubesc, va iubesc,

    Daniel

    Apreciază

  16. daniel said, on noiembrie 1, 2009 at 6:02 am

    @Marian,

    Dragul meu Marian,

    innotam intr-un ocean de petrol.
    peste tot vedem desert si murim de sete.
    mai mult, pe noi avem nu stiu cate boli care ne strivesc cu suferinte.
    mintea noastra este spalata (mai coresct spus: innegrita de pacate).
    acolo unde este afectiunea cea mai mare apare tradarea cea mai mare.
    ce ne facem ?
    raspunsul il ai in precedentele mele mesaje.
    asadar, omoara-ti pe omul vechi (rastigneste-le pe toate) si traieste ca un om nou, duhovnicesc.
    stii ca lumea zace in cel rau si ca societatea de azi este fara Dumnezeu: iata vedem fructele amare, bune de pus in foc. deci ramai linistit stiind ca tu de fapt nu mai apartii lumii. fii mare in iubire fata de sotia ta si este mai bine sa evitati contactele sexuale (pastrarea sfinteniei). vezi ca asta e o cruce foarte grea si de aici se pot naste scandaluri uriase. dar iubind acesta Cruce iti spun, adevarat adevarat ca fiinta ta va fi usoara si vei rezista si in desert, si in oceanul de petrol, si cu tradarea cea mai mare si cu mintea spalata si cu toate bolile.
    vei trece prin toate aceste efemere stadii de iad de pe pamant ca un vultur puternic.
    asa este adevarul.
    atentia si nadejdea la EL.
    asa sa fie.

    te iubesc, va iubesc,
    Daniel

    Apreciază

  17. Metodios said, on noiembrie 21, 2009 at 4:08 pm

    Situatia e grava,e foarte grava,e infioratoare.Diavolul intotdeauna creeaza extreme.Sunt unii ce se nelinistesc pana la nebunie si incep sa actioneze bezmetic si altii ce bagatelizeaza total orice subiect.ADEVARUL e la mijloc,ca intodeauna.Una peste alta,nu uitati ca in Apocalipsa se spune ca atunci cand vom vedea uraciunea pustiiri stand pe locul ce nu se cuvine,sa fugim in munti.Asta e o porunca,nu o parere.Deci,sa nu ne amagim ca o sa vedem noi ce facem,pana atunci sa dormim,ca masonii vegheaza pentru noi.Cu cat mai repede,cu atat mai bine.NU MAI E TIMP,nu intelegeti?Diavolul s-a napustit cu furie asupra noastra,da,e secolul vitezei…diavolul actioneaza cu o viteza uimitoare.Nu vedeti ca nimeni nu mai are rabdare?Ca timpul se scurteaza?Toti parca fug in bratele satanei…care abia ne asteapta.Cand va veni antihristul,nu mai e mult,o sa fie mare tulburare in lume,va fi o stramtorare cum nu a fost si nu va mai fi niciodata,dar lumea nu intelege gravitatea acestui lucru.Mie imi face impresia ca lumea chiar de frica incearca sa se minta ca nu va fi chiar asa rau,ca dracul nu e atat de negru.Da,antihristul nu va fi negru,va fi „painea” lui Dumnezeu,daca ii primesti pecetea,daca nu…te va prigoni si uri cu toata puterea lui.

    Apreciază

  18. Metodios said, on noiembrie 22, 2009 at 6:40 pm

    Apropo de catolicism,v-ati intrebat cand si de ce chipurile Inchizitia a fost desfiintata?Ea a aparut in 1231 infiintata de papa pentru a pedepsi cei pe care ei ii considerau „eretici”.Era o institutie temuta,datorita torturilor la care erau supusi cei considerati „eretici”,de multe ori fiind arsi pe rug.Mai importanta este data in care se zice ca s-a desfiintat Inchizitia,mai exact 1908.O data aparent neimportanta,daca nu am fi aflat ca tot in 1908 are loc celebrarea “Octavei de rugăciune pentru unitatea Bisericii” la iniţiativa reverendului Paul Francisc Wattson, pastor şi fiu de pastor anglican din America, care mai apoi a intrat în comuniune deplină cu Biserica Romei.Deci,Inchizitia s-a desfiintat cand a inceput ecumenismul.Ce coincidenta,nu-i asa?Nici un papa nu a condamnat Inchizitia si nici nu si-a cerut macar iertare pentru atrocitatile comise.De ce?Simplu.Pentru ca de fapt nu o considera o greseala,nu le pare rau,ba din contra,iar ecumenismul promovat cu papa ca varf de lance este practic „inchizitia” actuala.Atunci se impuneau cu forta,acum cu „dragoste” masonica,deocamdata.Acest sinod talharesc practic va consfinti unirea cu Roma,legitimarea ecumenismului,si acordarea papei functia mult-dorita aceea de primul intre primi,adica revenirea la situatia de inainte de schisma din 1054.Practic,astfel se va constitui noua „inchizitie”,iar papa va deveni dictator cu legea in mana.Deci se va da liber la prigoana celor ce i se opun.Semnele se vad de acum.Asta a facut dracul,el a divizat Biserica si acum tot el vrea s-o uneasca.

    Apreciază

  19. […] Anglicanii se vor unii cu catolicii prin absorbtie? Principalul motiv ar fi chestiunea homosexualit… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.